The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.08.2010, 10:39
LeszekABG - ja miałem tak samo. Zmieniłem rygor treningowy z bardzo wysokiego na średni (przy wysokim), trochę mniej siły na treningu i powinno być dobrze.

Rozgrywający do 800 tys. euro (oprócz Verrattiego) MOGĄCY przejść do Wisły, s-f nie potrzebuję. (1 sezon)...
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 04.08.2010, 10:42
WiślakMyślenice napisał(a):Wyświetl post
LeszekABG - ja miałem tak samo. Zmieniłem rygor treningowy z bardzo wysokiego na średni (przy wysokim), trochę mniej siły na treningu i powinno być dobrze.

Rozgrywający do 800 tys. euro (oprócz Verrattiego) MOGĄCY przejść do Wisły, s-f nie potrzebuję. (1 sezon)...
Milinkovic albo Jozsef Kanta, ale ten drugi jak używasz killer rogów.
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 04.08.2010, 10:44
Patrzyłem na CMREV.com i nie ma tam kitspacków, logopacków (I liga i ogólnie rozgrywki) i facepacków do Polskich lig. Są tylko dla poszczególnych drużyn. To jakby ktoś miał to bym prosił

No to ja zacząłem grać Wisłą. Tam sparingi wszystkie powygrywałem, kupiłem sobie Grosickiego (nawet udany zakup jak narazie). Chciałem jeszcze Marka Gancarczyka i Mateusza Bąka, ale pierwszemu nie odpowiadał kontrakt, a drugiego nie chciała Lechia sprzedać. Mój skład:
Mariusz Pawełek - Pablo Alvarez, Marcelo, Arek Głowack, Junior Diazi - Patryk Małecki, Radek Sobolewski, Thomas Jirsak, Piotrek Brożek - Paweł Brożek, Kamil Grosicki

Ogólnie to w lidze po 3 meczach (wygrana z GKS, remisy z Polonią W. i Odrą, z Odrą u siebie... grrr). Awansowałem też do IV rundy el. LM, ale ,,Sobol" za kartki nie zagra. Ogólnie to do składu potrzebuję jeszcze bocznych obrońców, ofensywnego i defensywnego pomocnika, napastnika i bramkarza jakiegoś ponieważ chce mieć dwie równorzędne 11-stki. Mam na to gdzieś ok. 0,5 mln euro (jak ktoś chce to mogę potem dokładniej obczaić). Tak więc nie wiem czy kupię to co chcę . Tam bramkarz i napastnik to znowu nie takie priorytety .

Edit:
Budżet to 746 tys. Nie mam żadnego z piłkarzy których wymieniliście oprócz Szczęsnego . Bo ,,Mała" baza danych ;/ bo nie ustawiałem. Rozumiem, że już nie da się tego zmienić?
Ostatnio edytowane przez R33 : 04.08.2010 o godz. 11:15.
Odpowiedz cytując
LeszekABG
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 04.08.2010, 10:54
Z bramkarzy to odrazu z wolnego Macho a jak nie to Szczęsny. Polecam Kamil Vacek z reprezentacji Czech.
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 04.08.2010, 11:03
LeszekABG napisał(a):Wyświetl post
Z bramkarzy to odrazu z wolnego Macho a jak nie to Szczęsny. Polecam Kamil Vacek z reprezentacji Czech.
Jeszcze Cristian Mora.
Jeśli chodzi o napastnika to jest wolny Goran Ljubojevic. Dobry jest też Martin Kamburov (nie pamiętam ile kosztuje).
Odpowiedz cytując
SanGin
Junior Member

Od: 04.2008

Stary 04.08.2010, 11:19
Polecam Copa z Lokeren z Wybrzeża Kości Słoniowej bardzo solidny bramkarz do wyjęcia za 0,5 mln euro
Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 04.08.2010, 11:32
U mnie Mitsanski dawał radę i do wyciągnięcia za ok. 600 tys. Polecam ustawienie Łobodzińskiemu trening jako napastnik, bo u mnie w jednym sezonie strzelił dwadzieścia kilka bramek w sezonie i mam kilku znajomych, którzy uważają, że w FM10 Łobo to jeden z lepszych napastników w polskiej lidze
Odpowiedz cytując
RecordAble
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 04.08.2010, 11:35
Polecam:

Bramkarz: Eldin Jakupovic
Prawa obrona: Manuel Ruz, David Limbersky
Środek obrony: Eli Sabiá, Plamen Nikolov, Guus Joppen
Defensywny pomocnik: Adrián Calello
Środkowy pomocnik: Morgan Schneiderlin, Guillermo Marino, James Rodríguez
Napastnik: Vitaly Rodionov, Etien Velikonja, Zoran Baldovaliev, Moumouni Dagano
...i nawet jeśli będzie źle my nigdy nie poddamy się!
Odpowiedz cytując
forthree
Member

Od: 07.2010

Stary 04.08.2010, 11:40
do ataku Ezechiel, świetny napastnik z ... Czadu dostępny za darmo na początku gry, po sezonie, dwóch można na nim sporo zarobić

Obecnie kończę 2 sezon Jagiellonią. Coraz lepiej gra Michał Fidziukiewicz, który wskoczył do pierwszego składu, zaliczył także debiut w reprezentacji Polski jego także polecam gorąco
Powód: dopiska
Ostatnio edytowane przez forthree : 04.08.2010 o godz. 12:28.
Odpowiedz cytując
Wojtator
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 04.08.2010, 12:38
Jacyś fajni ŚO do Wisły 1,5 sezon?
Patch 10.03, uaktualnienie z cmrev na 8.07.10
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 04.08.2010, 12:56
Spróbuj Rodericka Mirandę z Benfici. Mi do Leeds przeszedł do League 1 (III liga), więc do Wisły powinno Ci się udać bez problemu go ściągnąć. Po roku/ dwóch gry gość spokojnie pogrywa sobie w premiership (przeszedłem z Leeds do Evertonu i wziąłem go ze sobą). No i jest genialny Mathias Jorgensen (mam nadzieję, że tak to się pisze), ale nie wiem, jak z jego ew. transferem do Polski (mi do Leeds nie udalo się go ściągnąć, a do Evertonu było za późno, go gra już w Primiera Division). W każdym razie gość jest rewelacyjny. Z FC Kopenhaga jeśli dobrze pamiętam.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
forthree
Member

Stary 04.08.2010, 13:00
Hamed Diomande, do Polski przechodzi bardzo chętnie, a i pożytek z niego jest. Możesz jeszcze spróbować Nemanja Pejcinovic
Odpowiedz cytując
Wojtator
Senior Member

Stary 04.08.2010, 13:05
Niestety, wyszukuje mi tylko Mirandę który u mnie wart jest 13 mln
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 04.08.2010, 13:07
W poszukiwaniu tego Jorgensena wejdź sobie na ekran kadry Danii i zobacz w składzie pierwszej lub drugiej drużyny. Musi tam gdzieś być.

Ale z drugiej strony pewnie i tak jest już za późno.
Ostatnio edytowane przez pan Dudi : 04.08.2010 o godz. 13:10.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
sessegnon
Senior Member

Stary 04.08.2010, 13:10
-Dmitriy Verkhovtsev (ok.1.2 mln euro.Nie ma z nim problemów.Nie chce odchodzić do innych klubów.Może grać w Wiśle nawet do końca kariery.)
-Nemanja Pejcinović (Ja za niego musiałem nieźle zabulić, ok. 3,5 mln euro.Ale warto, bo po kilku latach zwróciło się ponad dwukrotnie.Dostałem za niego 9,5 mln)
A z Polski to najlepszy chyba Kamil Glik (do 500 tys. euro)
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 04.08.2010, 13:10
arrosmay napisał(a):Wyświetl post
Polecam ustawienie Łobodzińskiemu trening jako napastnik, bo u mnie w jednym sezonie strzelił dwadzieścia kilka bramek w sezonie i mam kilku znajomych, którzy uważają, że w FM10 Łobo to jeden z lepszych napastników w polskiej lidze
Też tak zrobiłem i też u mnie strzela bramki . Ogólnie to właśnie miałem niesamowity come back. Przez większość meczu przegrywałem na wyjeździe 1:0 z Olympiakosem w 1 meczu grup LM. Garguła i Diaz (musiałem dać Jopa na lewą stronę, później jak już grałem trzema obrońcami wszyscy byli na środku) doznali kontuzji. W 73 min. zmieniłem styl gry na "Przewaga Liczebna". Potem do ataku jako trzeciego napastnika wprowadziłem Grosickiego i w 89 min. karny wykorzystany przez ,,Głowę", a w 93 (3 były doliczone) gol, a strzelcem... Grosicki .
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 04.08.2010, 13:33
Powiem szczerze, że znudziła mi się gra zawsze o to samo Wisłą, także rozpocząłem nową karierę w klubie Championship - Bristol City. Media przewidywały mnie na 10 miejscu na koniec sezonu, nawet wymagania od klubu dostałem "przyzwoity wynik w lidze" Po 9 kolejkach - szok, niedowierzanie - Bristol City prowadzi w lidze! Sprowadziłem Rafała Boguskiego, Roberta Korena i Stevena Caldwella którzy uznawani są za trasnfery stulecia. Obecnie mam już zaklepanego Martina Jakubko z Moskwy, oraz negocjuję zakup jakiegoś lewego pomocnika. Mam prawie wszystkie możliwe kraje, na dużej bazie danych także zawodników jest sporo.

Ostatnio edytowane przez rafalek : 04.08.2010 o godz. 13:35.
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
KacpiTSW
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 04.08.2010, 13:33
Możecie polecić zawodników do WHU? Właśnie zacząłem grać, ściągnąłem Beckhama ale ten dołączy dopiero w 2010 roku z powodu wypożyczenia do Milanu. Szukam obrońców, pomocników i napastników.
Odpowiedz cytując
Wojtator
Senior Member

Stary 04.08.2010, 13:53
Jak odejść z klubu?
Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Stary 04.08.2010, 14:21
Bierzesz swoją nazwę w grze w lewym górnym rogu i tam gdzieś na dole powinieneś mieć nazwę drużyny: rezygnuj
Odpowiedz cytując
forthree
Member

Stary 04.08.2010, 14:28
rafalek, mi się udało rok po roku awansować z Southampton do wyższych lig z pierwszego miejsca, potem jako debiutant wygrałem premier league, w 4 sezonie zająłem 3 miejsce w lidze i przegrałem w finale LM ale tam sie grało łatwo, bo klub jest bogaty (szwajcarski właściciel)
Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Stary 04.08.2010, 14:35
KacpiTSW napisał(a):Wyświetl post
Możecie polecić zawodników do WHU? Właśnie zacząłem grać, ściągnąłem Beckhama ale ten dołączy dopiero w 2010 roku z powodu wypożyczenia do Milanu. Szukam obrońców, pomocników i napastników.
Z obrońców polecam ci Gerson'a z ligi brazylijskiej. 16, albo 17 lat, ale po połowie sezonu u mnie w Realu dobrze sobie radził. Przy odpowiednim ustawieniu stałych fragmentów bramkostrzelny.
Cristaldo z ligi argentyńskiej też ponoć wielki talent, ale nie grał u mnie. Wiem, że jak grałem Realem to wybrał zamiast mnie Wolfsburg Był raz bodaj drugi w klasyfikacji strzeleckiej w Europie.
Problem, że mogą nie dostać pozwolenia :(
Poza tym:
Batuhan Karadeniz z Besitkasu. Bardzo dobrze sobie radził we wcześniejszych wersjach gry, podczas mojej gry w Realu polecali mi go scouci, ale nie było już miejsca u mnie w ataku, ale solidny poziom.
Czekaj na zwolnienie przez Real De La Reda, bo również solidny środkowy pomocnik.
Andras Guardado na lewe skrzydło tudzież lewą obronę przy odpowiednim treningu. Koszt ok. 6,5 mln ojro, ale warto
Neymar chyba na początku jakoś tanio kosztuje, a nuż uda Ci się wyciągnąć go z Brazylii, ale nie wiem jaki koszt.
Z młodzieżówki Realu polecam Szalaia i jeszcze jakiegoś z Brazylii na "a", którego nazwy nie pamiętam teraz ;(
Może kogoś jeszcze ciekawego wymyśle potem

@forthree: Zgadza się, właśnie o Alipio chodziło
Ostatnio edytowane przez arrosmay : 04.08.2010 o godz. 14:53.
Odpowiedz cytując
forthree
Member

Stary 04.08.2010, 14:45
arrosmay napisał(a):Wyświetl post
Z młodzieżówki Realu polecam Szalaia i jeszcze jakiegoś z Brazylii na "a", którego nazwy nie pamiętam teraz ;(
Alipio pewnie
Odpowiedz cytując
Adamek21
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 04.08.2010, 14:52
No szalai jest zajebisty
"Można wyjechać za granicę, można też grać całe życie w jednym klubie. Ja wybrałem drugą opcję i jestem z tego dumny" - Arkadiusz Głowacki

"Na jednej z konferencji po zakończeniu przygody z reprezentacją mówiłem, że chciałbym zostać w Wiśle nawet do 40. roku życia...Jeżeli zależałoby to tylko ode mnie, to chciałbym zostać" - Radosław Sobolewski."

"Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub." - Bogusław Cupiał
Odpowiedz cytując
KacpiTSW
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 04.08.2010, 15:08
Teraz udało mi się ściągnąć van Bronckhorsta (nie wiem jak się to pisze ) oraz z Benfiki di Marie. Czekam na decyzje ws. Neymara i mogę walczyć o LE, a może nawet LM.

edit; El Shaarwego oraz tego obrońcę z Gremio co mówiłeś teraz podpisałem.
Ostatnio edytowane przez KacpiTSW : 04.08.2010 o godz. 15:13.
Odpowiedz cytując
krsk
Member

Stary 04.08.2010, 15:54
Wczoraj przeprowadziłem sobie mały eksperyment. Abstrahując już od taktyki itp, po 2 z rzędu wygranych w LM i 11 mistrzostwach, postanowiłem odejść z klubu. Zrobiłem to więc, nie przyjmowałem żadnych innych ofert, tylko leciałem cały czas 'kontynuuj' aż do końca sezonu. Efekt? Nowym managerem został van Basten. Z pucharu Polski odpadł w 2 rundzie, w lidze stracił mistrzostwo na rzecz Lecha, w LM odpadł w pierwszej rundzie po fazie grupowej. Jakby tego było mało, w pierwszym oknie transferowym wyprzedał 9 graczy z mojej podstawowej jedenastki (przynajmniej nie za darmoche, bo dostał za nich prawie 200 mln euro). I jak tu po tylu sezonach odejść z klubu, jak w ciągu jednego roku komputer rozwala 12 lat pracy
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 04.08.2010, 15:56
Szkoleniowcy w zasięgu Wisełki - każdy typ oprócz bramkarza
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 04.08.2010, 16:28
zacząłem nowy sezon, a to moje wyniki :

Uploaded with ImageShack.us

Niestety z pasiastymi gol w końcówce stracony, a z Legią 3-1 prowadziłem do 88 minuty ;/

Potrzebuje na gwałt prawego obrońcę i bramkarza ( do 700k ) , bo Pawełka sprzedaję za milion E w zimie

ponad to odrzuciłem ofertę Herenveen za Marcelo 5.250 M e
sprzedam po sezonie za ok 8
Odpowiedz cytując
sessegnon
Senior Member

Stary 04.08.2010, 16:45
sevenheaven napisał(a):Wyświetl post
Potrzebuje na gwałt prawego obrońcę i bramkarza ( do 700k ) , bo Pawełka sprzedaję za milion E w zimie
Bramkarze:
Renan Ribeiro do wypożyczenia za ok 300 tys. euro
Luis Guilherme - do kupienia za max 400 tys. euro
Prawy obrońca:
Siergiy Kryvtsov - jedyna wada, że jest drogi, bo ok 2,5 mln euro
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 04.08.2010, 18:44
może mi ktoś w końcu powiedzieć czy da rade ustawić własny sztab prowadząc reprezentacje jak tak to jak
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów