The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Dean
Senior Member

Od: 08.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.08.2010, 23:06
Jovanic-Cikos,Kowalski,Diaz,Pietia-Paljic(Łobodziński),Sobolewski,Jirsak(Wilk),Małeck i-Żurawski(Kirm),Paweł

Myślę, że najbardziej optymalny w tej chwili skład. (w nawiasach są ewentualne zmiany)
Wierzę w 2:0 dla nas.

KacpiTSW
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 03.08.2010, 23:16
Ciekawe jakby Mały zagrał na pozycji ofensywnego pomocnika, a skrzydła Paljić i Kirm.
Opcji jest tyle, że bania mała.

Mam nadzieje, że będzie powtórka z Beiatru na R22. Wszystko jest możliwe - pod warunkiem, że w pierwszych 20 minutach strzelą bramkę lub zrobią finisz rodem z Litwy (Szawle) czy Grecji (Iraklis).
Ostatnio edytowane przez KacpiTSW : 03.08.2010 o godz. 23:22.
zapalony
Member

Od: 07.2010

Stary 03.08.2010, 23:18
KacpiTSW napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe jakby Mały zagrał na pozycji ofensywnego pomocnika, a skrzydła Paljić i Kirm.
Opcji jest tyle, że bania mała.

Mam nadzieje, że będzie powtórka z Beiatru na R22. Wszystko jest możliwe - pod warunkiem, że w pierwszych 20 minutach strzelą bramkę.
OOOO i to jest pomysl!!

Tylko jak go przekazesz Henkowi ?
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 03.08.2010, 23:21
Kurde z jego mozliwosciami, to jest bardzo dobry pomysl.
zapalony
Member

Stary 03.08.2010, 23:23
koyoot napisał(a):Wyświetl post
Z jego dosrodkowaniem tez

Tez bardzo spodobal mi sie ten pomysl

KASPER na jakims iPodzie lezac w lozku mam nadzieje ze nas czyta teraz
Dean
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 03.08.2010, 23:26
koyoot napisał(a):Wyświetl post
Ma charakter przynajmniej.

Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 03.08.2010, 23:50
k**** wa znowu kontuzja Guły ,juz nie wiem jaki to stos nieszcześć musi go spotykac zeby co chwila leczyc sie a i tak pozniej nic z tego nie ma.

Bez obrony,bez rozgywajacego ,bez klasowych napastnikow ,niestety marnie ta "obecna" Wisla wyglada,dlatego spokojnie podchodze do meczu z Azerami ,jednoczesnie przygotowywujac sie na najgorsze...

nowi jak dotrybią" moze dojdzie Chavez ,to za jakis czas jakosc to bedzie wygladalo ,szkoda ze poswiecono temu tegoroczne Puchary ale tak sie konczą tego typu manewry.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 04.08.2010, 01:48
raindog napisał(a):Wyświetl post
Ja bym na skrzydłach umieścił Małego i Łobo - Mały na lewej, Łobo na prawej. Ew. za Łobo można wrzucić Kirma, a Paljic przyda się jako zmiennik. ...ale nie ma co tu dywagować - nie widzimy, co się dzieje na treningach, więc trudno o trafienie, kto w jakiej jest formie.
Widziałem mecz, więc mogę zaryzykować stwierdzenie, że poza "Małym" i "Pietią" nie mamy skrzydłowych.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
RAF
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 04.08.2010, 03:04
Odnosnie czwartkowego meczu, chcialbym zwrocic uwage na obsade sedziowska. Na wstepie chcialbym zauwazyc ze skandalem jest fakt ze UEFA desygnuje na mecz Azerow sedziego z Turcji. Ten fakt jest jeszcze bardziej skandaliczny bioraz pod uwage ze polowa zarzadu Qarabachu to Turcy...... Ale do rzeczy. Nie wolno dawac sedziemu zadnej okazji to "wykazania sie" - wiem, niektorzy zrobia ze mnie paranoika, ale mam obawy o sedziow w tym meczu.. oby byly to obawy bezpodstawne - zadnych wslizgow na granicy ryzyka, glupich pyskowek czy fauli (SOBOLEWSKI), unikac tez (nawet z pozoru czystych) ostrych wejsc w obrebie naszej 16 - tki. Wiem, ze gra bedzie dosyc ostra - tym bardziej jezeli nasi podejma rekawice i wyzwanie - ale z tymi sedziami trzeba bedzie uwazac.

Odnosie wyjsciowej "11" dzisiejszy dzien przyniosl - niestety - nowosci. Brak Clebera oznacza Diaza na stoperze, a to z kolei oznacza Piotra Brozka na lewej obronie. Kto w pomocy? Ja bym postawil mimo wszystko na Paljicia (na podstawie obserwacji treningow przez jednego z forumowiczow), dwoch defensywych pomocnikow w osobach Wilka i Sobolewskiego i atak - Zurawski (cofniety) i Pawel Brozek (wysuniety) na prawej pomocy ustawilbym Maleckiego.

Jovanic - Cikos - Diaz - Singlar/Kowalski - Piotr Brozek - Malecki - Wilk - Sobolewski - Paljic - Zurawski - Pawel Brozek .

Odnosie Henryka Kasperczaka.... Spodziewalem sie po Nim troche wiecej (moze bylem troche zaslepiony legenda sezonu 2002-2003) ale wszystkim krytykujacym Go w temacie "Henryk Kasperczak trenerem Wisly!!!" poddaje pod rozwage fakt ze w meczu o byc albo nie byc w Europa League Kasperczak musi (bo nie ma innej opcji) wprowadzic do ataku beznadziejnego Brozka (opcja z jeszcze gorszym Boguskim wogole opada). Takie to warunki pracy dostal od Zarzadu. Nie jest bez winy, ale wieksza jej czesc lezy po stronie Zarzadu. Koniec OT.
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
spontants
Banita

Stary 04.08.2010, 04:53
Ktoś wie ilu Wiślaków jedzie na mecz?
julo
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 04.08.2010, 05:57
Na głownej stronie jest :

"Nieobecny będzie Chavez, podobnie Bunoza, który dostał czerwoną kartkę, podobnie Rios. To dość duża grupa zawodników. Do Baku wyjedzie 17 zawodników, do grupy dołączył Cezary Wilk - stwierdził Henryk Kasperczak."
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 04.08.2010, 07:25
Ja bym spróbował dać Patryka do ataku, bo wydaje mi się, że wiecej zdziała niż Broziu... a na skrzydłach Kirm/Lobo lub ktoś inny. Napewno nie Rafal ...
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 04.08.2010, 07:53
RAF napisał(a):Wyświetl post
Odnosnie czwartkowego meczu, chcialbym zwrocic uwage na obsade sedziowska. Na wstepie chcialbym zauwazyc ze skandalem jest fakt ze UEFA desygnuje na mecz Azerow sedziego z Turcji. Ten fakt jest jeszcze bardziej skandaliczny bioraz pod uwage ze polowa zarzadu Qarabachu to Turcy...... Ale do rzeczy. Nie wolno dawac sedziemu zadnej okazji to "wykazania sie" - wiem, niektorzy zrobia ze mnie paranoika, ale mam obawy o sedziow w tym meczu.. oby byly to obawy bezpodstawne - zadnych wslizgow na granicy ryzyka, glupich pyskowek czy fauli (SOBOLEWSKI), unikac tez (nawet z pozoru czystych) ostrych wejsc w obrebie naszej 16 - tki. Wiem, ze gra bedzie dosyc ostra - tym bardziej jezeli nasi podejma rekawice i wyzwanie - ale z tymi sedziami trzeba bedzie uwazac.

Odnosie wyjsciowej "11" dzisiejszy dzien przyniosl - niestety - nowosci. Brak Clebera oznacza Diaza na stoperze, a to z kolei oznacza Piotra Brozka na lewej obronie. Kto w pomocy? Ja bym postawil mimo wszystko na Paljicia (na podstawie obserwacji treningow przez jednego z forumowiczow), dwoch defensywych pomocnikow w osobach Wilka i Sobolewskiego i atak - Zurawski (cofniety) i Pawel Brozek (wysuniety) na prawej pomocy ustawilbym Maleckiego.

Jovanic - Cikos - Diaz - Singlar/Kowalski - Piotr Brozek - Malecki - Wilk - Sobolewski - Paljic - Zurawski - Pawel Brozek .

Odnosie Henryka Kasperczaka.... Spodziewalem sie po Nim troche wiecej (moze bylem troche zaslepiony legenda sezonu 2002-2003) ale wszystkim krytykujacym Go w temacie "Henryk Kasperczak trenerem Wisly!!!" poddaje pod rozwage fakt ze w meczu o byc albo nie byc w Europa League Kasperczak musi (bo nie ma innej opcji) wprowadzic do ataku beznadziejnego Brozka (opcja z jeszcze gorszym Boguskim wogole opada). Takie to warunki pracy dostal od Zarzadu. Nie jest bez winy, ale wieksza jej czesc lezy po stronie Zarzadu. Koniec OT.
a kto mu zabronił doprowadzić do formy Brożka? Bo to że on grać potrafi udowodnił dwa lata temu.

Ponadto jest pare innych opcji, chociażby Małecki w ataku.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 04.08.2010, 07:53
Rafał jak Patryk, raz ma swój dzień, raz nie.
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 04.08.2010, 08:27
RAF napisał(a):Wyświetl post
Przypomnę, że Skorża z beznadziejnego Brożka zrobił dwukrotnego króla strzelców Ekstraklasy, a z duetu Brożek - Boguski maszynkę do strzelania goli. Dopiero jak cały sezon Brożek i Boguski byli kontuzjowani, to zaczęły się problemy.

Narzekać na warunki pracy mógł poprzednik Kasperczaka, kiedy nie miał kim grać, ale Henryk ma zdrowego Brożka, zdrowego Boguskiego, z którymi przepracował cały okres przygotowawczy i końcówkę poprzedniego sezonu, a do tego sprowadzono mu Żurawskiego (też dwukrotnego króla strzelców Ekstraklasy nota bene), Riosa, Paljica.

Więc popropszę bez bzdur że to wina Zarządu, że nie potrafimy strzelić bramki Azerom.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Mar85
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 04.08.2010, 08:35
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Przypomnę, że Skorża z beznadziejnego Brożka zrobił dwukrotnego króla strzelców Ekstraklasy, a z duetu Brożek - Boguski maszynkę do strzelania goli. Dopiero jak cały sezon Brożek i Boguski byli kontuzjowani, to zaczęły się problemy.

Narzekać na warunki pracy mógł poprzednik Kasperczaka, kiedy nie miał kim grać, ale Henryk ma zdrowego Brożka, zdrowego Boguskiego, z którymi przepracował cały okres przygotowawczy i końcówkę poprzedniego sezonu, a do tego sprowadzono mu Żurawskiego (też dwukrotnego króla strzelców Ekstraklasy nota bene), Riosa, Paljica.

Więc popropszę bez bzdur że to wina Zarządu, że nie potrafimy strzelić bramki Azerom.
Ale to że Heniowi rozwalono całą obronę, tego nie weźmiesz pod uwagę...to jest wina zarządu bo najpierw powinni kogoś godnego przygotować a potem sprzedać...poza tym dostał drużynę rozwaloną przez Skorżę...fakt miał cały okres przygotowawczy ale doszło do drużyny dużo nowych zawodników a magiczne ręce Pana Macieja S i kontuzje spowodowały że Boguski cofa się w rozwoju, Kirm nie wiadomo czy on kiedykolwiek zagra na poziomie, a Łobo i jego jedyny przebłysk który uratował tyłek Skorży....
tomsts
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 04.08.2010, 08:43
JarTSW napisał(a):Wyświetl post
Paljicia ja bym wpuścił na koniec, a zaczął Kirmem.
to mogło by być dobre rozwiązanie. Kirm jako joker niewiele ostatnio wniosł, ale mozna by liczyc na solidna gre do 60-70 minuty. Wtedy Pajlic niech wbija. Po raz kolejny pokresle ze widze w nim duzy potencjał. Mysle ze ostatnie pol godziny to dobry okres gry na jego dynamiczne proby. Podczas treningow strzeleckich podkreslano jego niemal stuprocentowa skutecznosc. Bardzo licze na to ze użądli swoja lewą Karabach. A tak BTW trzeba Pajlicowi wymyslic jakas ksywe. Mysle ze nie ma co kombino0wac, od imienia nazwijmy go Drago byle nie mylic z Okuką, chociaz w kontekscie jutrzejszego meczu taka analogia jest wskazana
pozdro!
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 04.08.2010, 09:14
Mar85 napisał(a):Wyświetl post
Ale to że Heniowi rozwalono całą obronę, tego nie weźmiesz pod uwagę...to jest wina zarządu bo najpierw powinni kogoś godnego przygotować a potem sprzedać...poza tym dostał drużynę rozwaloną przez Skorżę...fakt miał cały okres przygotowawczy ale doszło do drużyny dużo nowych zawodników a magiczne ręce Pana Macieja S i kontuzje spowodowały że Boguski cofa się w rozwoju, Kirm nie wiadomo czy on kiedykolwiek zagra na poziomie, a Łobo i jego jedyny przebłysk który uratował tyłek Skorży....
Ekhm.... rozmawiamy o nieumiejętności strzelenia bramki Azerom, a ty płaczesz "ale Heniowi rozwalili całą obronę". Zabawna argumentacja.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 04.08.2010, 09:20
Nasi kopacze mieli problemy ze strzeleniem gola amatorom z Estonii. A Karabach to przecież drużyna lepsza, każdy widział jak klepali.
Z Levadią to nie była wpadka jak każdy tu utrzymuje, bo gra sie od tamtej pory nie poprawiła zbyt wiele. Może odrobinę. Trzeba przyjąć to na klatę i powiedzieć sobie wprost, jesteśmy słabi.
Ostatnio edytowane przez tofik : 04.08.2010 o godz. 09:22.
Mar85
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 04.08.2010, 09:34
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Ekhm.... rozmawiamy o nieumiejętności strzelenia bramki Azerom, a ty płaczesz "ale Heniowi rozwalili całą obronę". Zabawna argumentacja.
Nieumiejętność niestrzelania ma swój początek od 2 rundy, przełom lutego i marca...wszystko spartolił Skorża..a obrona do tego ma dużo bo jak widać było w pierwszym meczy wspaniały Kowalski nietrafił z 2 metrów, gdzie Marcelo trafiłby to z palcem w ****. Ileż on nam razy tyłek ratował kiedy nie było skuteczności w ataku Chyba dzięki obronie wywalczyliśmy to drugie miejsce, a zarazem straciliśmy pierwsze...naszym z przodu brakuje umiejętności, zaangażowania i koncentracji... nasze gwiazdeczki są przepłacane i myślą o kasie...jeśli nie zobaczymy jutro walki, pressingu to niech oni zadadzą sobie pytanie, po co w to się bawią...czy gra dla Wisły już do niczego nie zobowiązuje Chyba że są tak słabi...ale skoro tyle zarabiają to chyba można czegokolwiek oczekiwać.....
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 04.08.2010, 09:55
Nie wie ktoś ilu mniej więcej naszych kibiców poleciało do Baku ?
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 04.08.2010, 10:54
----------------Jovanić--------------------

Cikos---Kowalski---Diaz--- Brożek

Małecki--Sobolewski--Jirsak-- Kirm

----------Brożek---Żurawski---------------

Pewny skład, tylko co z tego będzie... Szkoda że nasze padaki nie umieją grać żadnym systemem opartym na trzech obrońcach, np. 3-5-2, bardzo ofensywny i kolejny czyściciel Wilk by mógł pograć. Moim zdaniem, będą walić chimerycznie w Azerski mur, aż im łby spuchną. Ale jeśli się postarają, to ja mam nadzieje na dogrywkę, ale to się okaże po pierwszych 15 minutach.
Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!!

LooNatyk
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 04.08.2010, 11:07
Z Jirsakiem w srodku raczej nic nie ugramy, to po Boguskim byl najslabszy zawodnik 1 meczu. Chlop ma jakas blokade i zupelnie nie potrafi grac w meczach o stawke. Udezyl moze ze 3 razy pilke, ale nie tego oczekuje od srodkowego pomocnika.
Dlatego ja bym wystawil mimo wszystko Wilka.
szymonw7
Member

Stary 04.08.2010, 11:17
WislaOnly napisał(a):Wyświetl post
----------------Jovanić--------------------

Cikos---Kowalski---Diaz--- Brożek

Małecki--Sobolewski--Jirsak-- Kirm

----------Brożek---Żurawski---------------

Pewny skład, tylko co z tego będzie... Szkoda że nasze padaki nie umieją grać żadnym systemem opartym na trzech obrońcach, np. 3-5-2, bardzo ofensywny i kolejny czyściciel Wilk by mógł pograć. Moim zdaniem, będą walić chimerycznie w Azerski mur, aż im łby spuchną. Ale jeśli się postarają, to ja mam nadzieje na dogrywkę, ale to się okaże po pierwszych 15 minutach.
Ja bym wolał jak by Kirma zamienił z Brożkiem, Brożek więcej robi szumu z przodu niż Kirm, Kirm już grał czasem na obronie
Ostatnio edytowane przez szymonw7 : 04.08.2010 o godz. 11:20.
WislaOnly
Senior Member

Stary 04.08.2010, 11:29
szymonw7 napisał(a):Wyświetl post
Ja bym wolał jak by Kirma zamienił z Brożkiem, Brożek więcej robi szumu z przodu niż Kirm, Kirm już grał czasem na obronie
Eeee... kombinowanie to mieliśmy w tamtym meczu i jak wyszło, widać!:/ Zresztą nasza obrona by wyglądała już groteskowo. Moim zdaniem stary skład musi wziąć odpowiedzialność za wynik. Jeśli nie przejdą Azerów to nie są już zdatni na grę w Wiśle.

szymonw7
Member

Stary 04.08.2010, 11:38
WislaOnly napisał(a):Wyświetl post
Eeee... kombinowanie to mieliśmy w tamtym meczu i jak wyszło, widać!:/ Zresztą nasza obrona by wyglądała już groteskowo. Moim zdaniem stary skład musi wziąć odpowiedzialność za wynik. Jeśli nie przejdą Azerów to nie są już zdatni na grę w Wiśle.
Ale gra z brożkiem w pomocy w poprzednich meczach dawała lepsze efekty. Błędem było przesunięcie Piotrka do obrony w meczy z Azerami. Uważam że Piotr stał się ostatnio siłą napędową ofensywy Wisły
Tarann
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 04.08.2010, 12:20
LooNatyk napisał(a):Wyświetl post
Tarann - nic nie pomylilem.
Więc powiedzmy że inaczej patrzymy na przydatność zawodnika dla zespołu.

Jak będę miał chwilę czasu wieczorem postaram się ściągnąć mecz i pociąć akcje oby dwóch graczy potem wrzucę i ocenimy może być?
Jak ktoś ma link do meczu to bardzo proszę o podanie.
Ostatnio edytowane przez Tarann : 04.08.2010 o godz. 12:23.
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 04.08.2010, 12:34
Cytat:
Ale i tak losy tego meczu zależą od postawy stoperów Kowalski - Diaz. Bo jak oni dadzą dupy, to już będzie po meczu....
MY nie mamy się bronić, tylko atakować, więc los meczu jest w rękach Zurawskiego, Brożka. To oni maja tam strzelac bramek, bo mozemy stracic 8 bramek, ale wazne zebysmy te 9 strzelili.
Obrona swoja droga, ale my tam mamy bramki strzelać
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 04.08.2010, 12:37
Mar85 napisał(a):Wyświetl post
Wiem ze Marcelo byl fenomenem jesli idzie o obroncow bo strzelal mnostwo bramek i byl 3 strzelcem Wisly w tamtym sezonie, ale na litosc boska... obroncy maja brac pilke, przebiec cale boisko posadzic bramkarza na murawie i jeszcze z banki(na kleczkach) strzelic bramke? To ofensywa ma za zadanie strzelanie bramek. Wiec nie tlumaczcie glupio tego ze jest tutaj brak skutecznosci w ataku tym ze rozwalono mu obrone.
WislaOnly
Senior Member

Stary 04.08.2010, 12:37
Tarann napisał(a):Wyświetl post
Więc powiedzmy że inaczej patrzymy na przydatność zawodnika dla zespołu.

Jak będę miał chwilę czasu wieczorem postaram się ściągnąć mecz i pociąć akcje oby dwóch graczy potem wrzucę i ocenimy może być?
Jak ktoś ma link do meczu to bardzo proszę o podanie.
Trzeba przyznać że Jirsak ostatnio nie grał źle ale to i tak za mało jak na niego. Mam nadzieje, że w czwartkowym meczu błyśnie, liczę na jego bomby z dystansu, bo to będzie obok stałych fragmentów jedyny możliwy sposób na strzelenie gola. A jeśli będą się pchać przez środek to po pucharch:/

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów