|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Nie rozumiem problemu...
Jakiś czas temu czytałem informację, że dogadano się co do tablicy w tym miejscu... Co więcej specjalne miejsce pamięci jest już np. w KPWP... Ale rozumiem że ma być na każdej ulicy... Skoro jednak tak wielkiemu gronu na tym zależy to trzeba wyjść do tego betonu i powiedzieć, że tablica powstanie i po sprawie... Dam sobie jednak obciąć głowę, że się zaczną krzyki, że tablica to jest jedno wielkie G i ma być pomnik... |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
![]() Mądry człowiek i naród, takich samookaleczeń, jak dzisiejsze bezeceństwa, nie dokonuje na oczach świata i uwierz mi, że wina nigdy nie leży po stronie głupszych, ale po stronie mądrzejszych, a o tych od władzy, już nie mówiąc. Zadaj sobie pytanie, czy posługując się garstką dewotek, warto było tak barczo szargać imię Polski, dla partykularnych interesów polityków i hierarchów kościelnych ? Bo czy uważasz, że z tego kraju muszą emigrować wszyscy katolicy i inaczej myślący, niż zwolennicy PO i SLD ? A jeśli tak uważasz, to jaką nacją i religią, wolisz ich zastąpić w swoim zakładzie pracy i na swojej ulicy ?
Ostatnio edytowane przez kot : 03.08.2010 o godz. 15:01.
![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Przecież tak będzie. Pamiętam jak znajomy opowiadał jakie plany mieli kupcy w KDT, żeby zamknąć się w środku i okupować halę do momentu aż wybudują im nowe centrum handlowe w równie dogodnym miejscu w Warszawie. Trzeba być naiwnym, żeby pomyśleć, że coś takiego jest w ogóle możliwe jeśli chodziło o jeden z najdroższych skrawków ziemi w mieście na rogu Marszałkowskiej i Świętokrzyskiej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Za pol roku, zbierze sie grupa sympatykow Arki, Cracovii, Amici i ustala ze skoro stadion na Reymonta jest stadionem miejskim, to nie ma prawa stac przy nim pomnik Reymana, tylko np Kazia Wegrzyna.Projekt poprze,z wiadomych przyczyn Majchrowski, Wyborcza i Iti, zrobia z grupy kibicow Wisly oszolomow, walczacych z Panstwem, policja i reszta Krakowa. Scenaruiusz niemozliwy?
Stachu ja ci wytlumacze. Problem polega na tym ze nie rozumiesz a zabierasz glos. |
|
|
|
dziarski chłop
Od: 04.2005
Offline |
|
|
problem St@acha polega na tym, że tenże jasnowidz, już wie, że skoro pod krzyżem protestują kaczyści, oszołomy, pijacy i złodzieje - to Z PEWNOŚCIĄ z nimi w ogóle nie dojdzie sie do porozumienia
a bo wielkość liter, a bo wielkośc i w ogóle. Problem polega na tym, że Stachu zapomniał o tym co jeszcze niedawno mówili politycy PO o sprawie. Ale jak wiadomo reguły gry można zmieniać ponieważ są one stworzone tylko po to aby po dupie dostali kaczyści oszołomy i pijacy. W sumie to nawet wprowadzenie przymusowych aresztów dla kaczystów oszołowmów i pijaków byłby całkiem do zaakceptowania. I konieczne jest w demokratycznym państwie którego obrońcami są stachy zlikwidowanie radia maryja a samego rydzyka wysłanie na Guantanamo ![]()
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zapominasz o jednym... Ten krzyż został tam postawiony nielegalnie... Więc przytoczony przez Ciebie przykład nijak ma się do sytuacji warszawskiej... On tam po prostu stać nie może, bo w państwie polskim rządzi prawo i sprawiedliwość nakazuje, aby wszystkich traktować równo, a co za tym idzie krzyż usunąć. Zasada równości wobec prawa... Spytaj Zbyszka Ziobrę, może coś o tym słyszał to Ci wytłumaczy.
Dariusz Wernicki z "Fundacji Obrony Praw Człowieka - Warszawa" zaapelował, żeby dać gwarancję, iż krzyż zostanie pod Pałacem Prezydenckim przez rok. To nie mam wątpliwości, że w przytoczonym przez Ciebie względzie mam rację... Choć wolałbym się szczerze powiedziawszy mylić.
Ostatnio edytowane przez St@chu : 03.08.2010 o godz. 15:32.
|
||
|
|
dziarski chłop
Offline |
|
natomiast stachu jest zawsze tam, zawsze tam gdzie TVN jeeeeee nie znam słów co maja jakiś głębszy sens itd itd
Ostatnio edytowane przez sambo : 03.08.2010 o godz. 15:40.
![]()
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dziękuję, że w końcu pomogłeś mi to wyznać publicznie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Ale i tak najlepsze jest to, że partia idąca do wyborów w 2005r z socjalnymi hasłami jest o wiele bardziej liberalna gospodarczo od PO. O ile można łyknąć stękanie o kryzysie i "tymczasowe" podniesienie VAT o ten 1 punkt proc. (wypada sie tylko cieszyć, że jedyna właściwa opcja nie ruszyła dochodowego), to tanie państwo w wykonaniu Tuska przeraża : http://www.forbes.pl/artykuly/sekcje...ednikow,5380,1 Tak czy srak lud pracujący miast i wsi przez najbliższy miesiąc będzie przeżywał krzyż ...
Ostatnio edytowane przez fox mulder : 03.08.2010 o godz. 16:47.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Spoko spoko Stachu dobrze że jednak są ludzie, którzy widzą problem, niestety zaczynają być w mniejszości.
Krzyż staje się panaceum na wszystko. W poznaniu w nocy radny wykopał dziurę w ziemi i stawił krzyż, żeby jak to ujął społeczności deweloper nie zabrał miejsca zabaw dzieci w piaskownicy. Jeden przykład, kolejny za chwilę następny a prawda jest taka że świadczy to o niczym innym tylko o słabości społeczeństwa. I stawia obok dyskusji na tematy gospodarcze dyskusję na prawdziwym rozdziale Kościoła od Państwa |
|
|
|
dziarski chłop
Offline |
|
i mamy żelazne powiedzenie elektoratu jedynie słusznej partii powiedzenie o stanowisku ZOMO jest jak kapanie śliny u psa pawłowa ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
No widzisz a ty dalej nie rozumiesz. Dalej o tym krzyzu, o tym zlym pisie, o tych oszolomach, o zydach, rosjanach.
Nie wazne, wazne ze temat podatkow ucichl i o rezygnacjach w gromie tez jest cicho. Nie umiesz czy nie chcesz skojarzyc podstawowych faktow. Gdyby jedynej wlasciwej partii nie na reke byl ten krzyz, stojacy tam notabene juz ktorys miesiac, to w imie hasla zgoda buduje tablica pamiatkowa bylaby tam wmurowana juz w czerwcu i po problemie. Tylko po co? Zawsze mozna przykryc pewne sprawy zdjeciami "oszolomow" broniacych krzyza. Znow tabuny wyksztalciuchow zamiast, zdziwienia podniesieniem podatku moga krzyczec jednym glosem, wysmiewac ludzi posiadajacych w zyciu jakies wartosci oprocz pieniedzy. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Ja jestem praktykującym katolikiem i domagam się szacunku dla Krzyża. A nie robienia szopki wokół niego. Dalibyśmy tym dwóm stroną karabiny, to zaczeliby strzelać do siebie...to jest katolicyzm? nie, to jest dewotyzm.
Jan Paweł II ostrzegał przed tym zjawiskiem, ale obecnie niektórym jest to na rękę. Mają swoją armię zatrzecwierzonych ludzi. |
|
|
|
Ave Wisła!
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Kogo obchodzi jakiś krzyż?
W jaki sposób zmieni się życie moje, Twoje, Twojej rodziny jak ten krzyż tam będzie czy nie będzie? Wyprane mózgi dające się wciągać w medialny show. Chleba i igrzysk wam trzeba, a na to, że wprowadzić chcą wyższy VAT to by się nawet ze 100 osób nie zebrało w ramach protestu. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Łooo k...a jaki wysyp POkemonów dzisiaj nastąpił. Część mająca kompleks Zachodu z trwogą i strachem w oczach szepta "co powie o nas Zachód". To ja wam powiem: Całe szczęście, że w 1410 r. król Polski i jego rycerstwo nie przejmowało się tym co wtedy mówiono o Polsce na Zachodzie Europy i zrobiło swoje pod Grunwaldem. Bo jakby się tym przejęli to zostaliby pachołkami zakonu krzyżackiego. Ale wtedy na szczęście nie było GW i TVN
, a POplecznicy zakonu i opłacani przez nich donosiciele brani byli pod miecz lub topór.Polską kierowali wtedy mądrzy ludzie. Pojechali po Jagiełłę na Litwę, a nie np. po jakiegoś rudego niemieckiego pomiota (Hohenzollerna lub innego) i Polska była WIELKA. Inaczej jak teraz. A jak chcecie,żeby was chwalono to wskakiwć w stringi i na platformy (nie obywatelskie) i kręcić dupami. Taki obrazek będzie pozytywnie odebrany na tym Zachodzie. Bo przecież ostatnio gdy dewianci przeszli ulicami Warszawy, to nie wskoczyliście tutaj nawet na krótki wpis jak teraz i nie pisaliście, że wam wstyd z tego powodu. Druga część zawodzi jak to im przeszkadza krzyż na placu. Dlaczego nie pierdzieliście wtedy jak pielęgniarki rozbiły "Białe Miasteczko" przed kancelaria URM, a Bufetowa donosiłą im kanapki i koce, bynajmniej nie z własnej kieszeni (pewnie jej partia PO płaciła) ? I można tak mnożyć. Teraz w mediach trwa akcja propagandowa przeciwko demonstrantom. Język dziennikarzy i specjalnie dobranych w studiu osób (jest i GW, Przekrój Najsztuba) przypomina jako żywo ten z PRL. Już wiemy, że demonstranci to...... chuligani bijący biedną Straż Miejską Bufetowej, są inspirowani z zewnątrz, sfanatyzowani, uzbrojeni, zakłócający tą piękną spokojną atmosferę miłości, w której żyją Polacy. Nie pozwala im się cieszyć z zapowiadanej podwyżki VAT, którą każdy europejczyk przyjmie ze zrozumieniem i platformianym zadowoleniem. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Wystarczylo pokazac w tv spor o niczym zeby sie w tym temacie zrobilo tloczno. Widac jak wyglada zainteresowanie polityka w Polsce, zwlaszcza wsrod wszelkiej masci przeciwnikow pisu. Raz na miesiac wystarczy pokazac takim ludziom jakas marginalna ale niefajna twarz zwolennikow pisu zeby mogli utwierdzic sie po raz kolejnu ze 8mln wyborcow pis to glaby, a cala partia jest do dupy. Do komentowania wojny o krzyz skore sa dziesiatki, bo to proste, nie trzeba myslec i przy okazji mozna pobluzgac albo urzadzic festiwal przescigiwania sie w stylu "moze jeszcze pomnik na bialym koniu!". Na co dzien przy konkretnych dyskusjach nikogo nie widac. Przykre ze nie ma chetnych do rozmowy o podatkach, prawie czy polityce miedzynarodowej. Do bicia piany zas sa cale zastepy. Media i sami politycy dobrze wyczuwaja zapotrzebowanie, wiekszosci nie interesuje merytoryka i spokojna debata. Jara was gdy sa wrzaski, wyzwiska i glupie teksty. To dzieki wam polityka w Polsce zmienila sie w palikotyke i przepychanki. Wstyd mi ze zyje w spoleczenstwie nakierowanym na prymitywizm. Wstyd ze w Polsce tak obniza sie wszystkie standardy, w tym edukacje, premiujac ludzi myslacych schematycznie, a karzac tych ktorzy mysla samodzielnie przy czym rozdajac tytuly na lewo i prawo dzieki czemu byle glab jest dzisiaj "mgr". Wstyd za ta nienawisc ludzi do Polski i kompleksy przed zachodem objawiajaca sie w tekstach o... wstydzie przed zachodem i sformulowaniach w stylu "w tym kraju..".
Dalej, do boju piewcy tolerancji. Jak mawial pewien towarzysz: Pokazcie co potraficie!
Ostatnio edytowane przez orzeu : 03.08.2010 o godz. 16:40.
![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Na codzień przy konkretnych dyskusjach nikogo nie widać bo większość z nas ma mgliste pojęcie o tym o czym mowa ale to akurat wina zarówno PO jak i innych partii bo na pierwszym miejscu powinno być jednak informowanie a nie dezinformowanie społeczeństwa. Niestety co do rozdawania Tytułów muszę się z Tobą zgodzić poziom edukacji również wyższej jest już chyba poniżej dna, Są oczywiście Uczelnie a raczej Kierunki, które kształcą powtórzę KSZTAŁCĄ wysokiej klasy specjalistów niestety gro ludzi można określić mianem "produktu" uczelni. Nie wiem dlaczego nie podoba Ci się stwierdzenie w Tym Kraju może brzmi trochę oschle ale sam powiedziałeś że czasami wstyd Ci że żyjesz w społeczeństwie nakierowanym na prymitywizm. Nie wiem dlaczego po dziwnych i skrajnych akcjach ludzie zaczynają mówić głośno, może dla tego że nie widzą lub nie chcą widzieć tego co jest na prawdę ważne a może właśnie te dziwne rzeczy są ważne Ciężko nie mówić że Ten Nasz Kraj nie jest dziwny skoro z całym szacunkiem dla poglądów obywateli można w obronie tych "poglądów łamać ustanowione i obowiązujące prawo. W którym oburza się na to co się kiedyś działo robiąc dokładnie to samo i nie mając do siebie pretensji. Dziwy to kraj gdzie w ramach własnych poglądów naciska się na instytucje nie tylko Państwowe ale co gorsza Prywatne tylko po to aby czasami narzucane przez mniejszość większości poglądy były traktowane jako aksjomat. Masz rację czasem przykro mi że muszę tłumaczyć Jaki mamy Kraj
Ostatnio edytowane przez robin hood : 03.08.2010 o godz. 17:01.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Rozumiem że nikt inny na budżecie Państwa nie pasożytuje tylko Oni, wszyscy inni są uczciwi i prawi Tylko Ci są źli i straszni, więc masz moje słowo w następnych wyborach zagłosuję na innych będziemy mieli pewność że w Naszym Kraju będzie pięknie a zamiast wody w Wiśle popłynie miód.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
,bo większych bredni nie słyszałem odkąd żyję - a trochę już widziałem.Poza tym z PiSiorami nie dyskutuje bo nie warto,dla mnie to nie są w ogóle ludzie.Bez odbioru.Postaw se krzyż na balkonie albo naszyj na koszulke. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
pozdoriwenia dla moherów które by powiedziały jakby to była jakaś akcja kibicowska.
"pozamykać i do kamieniołomów" "powystrzelać" "ja sie pytam, gdzie byli rodzice?" ![]() na wyjazdach byłeś ilu?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
pewnie to samo co w Wiadomosciach i w innych serwisach informacyjnych - szopka pod Palacem.
tak sie zastanawiam przed kim "obroncy" dzisiaj bronili ten krzyz - przed ksiezmi czy harcerzami, ktorzy go tam ustawili. ciekawe to jest, ze ksieza maja mniej do gadania w kwesti krzyza niz garstka oszolomow. wogole panstwo w panstwie - ani prawo swieckie ani koscielne. sami sobie rzadza. anarchisci jacys, z tego wychodzi ![]() ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Krzyża pod żadnym pozorem ie należy ruszać, tak jak stawiać żadnych tablic, pomników itp.
Chcą 'bronić' niech bronią, ciekaw jestem czy zimę przetrwają. Swoją drogą to mogła by być jedna z największych atrakcji turystycznych w Europie.Warszawa niestety nie jest konkurencyjna w tych kwestiach z innymi stolicami. Coś takiego jak 'obrońcy krzyża' to by był ewenement, prawdziwy hit i główna atrakcja dla każdego turysty. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dlaczego tam straż miejska była, a nie oddział prewencji policji? Jeden by pałą dostał i po sprawie. Jakby na miejscu moherów kibice stali, to dawno gaz i gumowe kule poszłyby w ruch, a wszystkie media by temu przyklaskiwały. Ludziom się w głowach po....chrzaniło równo od tych upałów ostatnich i teraz tego efekty widać.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
dla mnie to jest jakis kosmos, ciemnogrod w XXIw...
powinni spalowac, zagazowac, strzelac z gumowych kul i byloby po krzyku.... a tak te pojeby dalej pilnuja tego swojego krzyza... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
|