|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
A kto komu zabroni te związki rozpieprzyć ?
Mając 100% władzy można w pół roku rozpieprzyć wszystkie związki typu KGHM i można raz a dobrze pozbyć się KRUS. No ale przecież nie wolno bo wybory idą ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Marek Belka uznał teorię Laffera za „kuriozalny epizod z pogranicza myśli ekonomicznej i polityki”.
Wiecej: http://www.eioba.pl/a88076/krzywa_laffera#ixzz0vB3tmOKU |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Czy to ja jestem w rządzie? Po co oni są ? Żeby wywiadów udzielać? Do Twojej wiadomości państwo to taki duży zakład - jeśli rada nadzorcza gówno robi to kolejnej kadencji już nie doczeka - mam nadzieję że też w tym przypadku. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
gdyby wzięli się za naprawianie prawa to by dało znacznie więcej niż te 1%
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Coś Ci nerwy puszczają demagogu. Nie odwracaj uwagi od podwyżek VAT-u pie..leniem o związkach. Zapewniam Cię,że kumple Twojego premiera (Miro, Zdzicho, Grzechu, Rycho) 14 tys. to mają dziennie na różnych przetargoprzekrętach. Związki zawodowe, które na Zachodzie są znacznie silniejsze niż w Polsce nie dałyby rządom tak łatwo eksperymentować na ludziach jak to jest u nas . Wystarczy zobaczyć jak zareagowały we Francji na pomysł rządu o tzw. "reformie emerytalnej". Gdyby tak oznajmiono im o podwyżce VAT np. w Niemczech czy Francji to jutro nastąpiłby strajkowy paraliż tych krajów. W Polsce rządowe nieroby i nieudacznicy swoją indolencję tłumaczą i straszą związkami resztę społeczeństwa.
A teraz do rzeczy, TW Boni zaledwie wczoraj pierdnął a już dzisiaj jego szef potwierdził nam tą radosną wiadomość : Cytat:
. Koniecznie muszą zorganizować wiec poparcia dla Drogiego Przywódcy tak troszczącego się o ich portfele. A reszta swołoczy niech płaci większe podatki. Potem zamiana ról. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Online |
|
|
Oho nowe dyrektywy od wujka tuska nadeszly. Teraz juz PIS nie jest odpowiedzialny za cale zlo. Teraz to niedobrzy zwiazkowcy, ktorych przedstawiciele pobieraja miesiecznie cale 3500 Euro wyplaty sa winni niepowodzen rzadu. To oni nie dopuszcza do reform i beda blokowali wszystkie projekty jedynego slusznego PO. Naprawde az dziwi mnie ze bana jeszcze nie dostales, bo twoje *******enie przypomina stekania pokemonow w temacie transferowym.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
W państwowej firmie 14 tys zł pensji związkowca, a robotnik pracujacy pod ziemia ma pewnie z 1/4 z tego , solidarne państwo , a jak tych neirobów leja na ulicach , to wtedy Tusk wprowadza Białoruś i bije robotnika
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Online |
|
|
To ze wszyscy mieli po rowno to juz bylo. Jezeli ktos zajmuje odpowiedzialne stanowisko, to czemu nie ma godnie zarabiac. Co to jest 3500 Euro w skali europejskiej? Tyle to znajomy na panienki wydaje przez jedna noc,jak na przepustke wychodzi, tyle ze to nie jego pieniadze, a kolegow ktorzy mu za to stawiaja ze swego czasu nie sypal. Jezeli urzednik panstwowy pracuje na te pieniadze uczciwie, to ja nie mam z tym problemu zeby zarabial 10000 Euro, ale efekty jego pracy musza byc widoczne, a nie tylko bajek tworzenie a potem swoje.Powiem wiecej gdyby ktos taka funkcje zgodzil sie pelnic za wynagrodzenie robotnika, to juz by znaczylo ze sie do tego nie nadaje. Kto znajac wlasna wartosc, posiadajac wiedze kontakty i umiejetnosci na takie stanowisko bedzie pracowal za 4000 PLN?Odpowiedz prosta - Filantrop albo idiota.Tych pierwszych w Polsce za malo, tych drugich za duzo. Wyborcow PO czeka ciezki czas. Nikomu juz nie chce sie maskowac swoich rzeczywistych zamiarow, bo i po co. Calosc wladzy w swoich rekach. Kto im co zrobi?
http://podatki.onet.pl/sadowski-rzad...gencyjne-detal Polecam! Krotki tekst-glowa od czytania nie rozboli
Ostatnio edytowane przez carpenter : 30.07.2010 o godz. 19:38.
|
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
![]() Ehhh ta "wybiórcza" pamięć politruka Asa któregoś tam z kolei... Jak widać związkowiec jest dobry bo zawsze go można wykorzystać, jak nie do obalenia konkurencji, to przynajmniej do obarczenia odpowiedzialnością za brak reform i podwyżki podatków. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
POważna ekipa http://www.youtube.com/watch?v=JrnhFZilEeg
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
http://www.rp.pl/artykul/2,516111_Ro...moralnym_.html
Ten narod jest zbudowany na klamstwie. Sa tam ludzie, ktorzy wierza w te brednie oraz tacy ktorzy doskonale zdaja sobie sprawe ze swoich klamstw ale glosza je wg zasady "Rosja nigdy nie zrobila niczego zlego. Ani innym narodom, ani wlasnym obywatelom". Przy okazji dedykacja dla tych slepo wierzacych w ustalenia komisji, ktora wyrokuje w sprawie wlasnego samolotu, wlasnego lotniska i wlasnych zakladow remontowych. ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
I ewentualnych odszkodowań od winnych dla ofiar
![]() ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Ludzie w Rosji są w elicie najbardziej ogłupianego narodu na świecie. Dziwie się jeszcze, że światowy strażnik demokracji USA nie zrobił z nimi porządku. Swoją drogą to może być ciekawie za naszego życia bo coś czuję, że za niedługo będzie wojna z Iranem. Ameryka ma ponoć opracowany plan inwazji na Iran a Izrael szkoli się w Rumunii. I niech ktoś mi powie czy widzi różnicę między III Rzeszą a Stanami ? Bo ja na przestrzeni kilkudziesięciu lat tej różnicy nie dostrzegam.
![]() Kod:
W czasach powszechnego fałszu, mówienie prawdy jest rewolucyjnym aktem 9 października wywal Tuska do śmietnika !
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Frajerzy byli tak bardzo zmeczeni ze ze zmeczenia nie pozwolili uzywac swoich lotnisk a w radio nadawali przed powstaniem "zachecajace" audycje ustami swoich polskich kolegow. Wspanialy narod rosyjski wyzwolil nas w 45 i potem tak dlugo wyzwalal az musial przestac w 89. Po prostu miluja nas tak bardzo ze az na sile chca nas uszczesliwiac i uczyc historii naszego narodu.
A na drzewach zamiast lisci.... ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Nie wiem jak ktoś musi mieć najebane do gara by porównywać USA z III rzeszą:/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Nie wiem czy to zwykła chęć do prowokacji czy Ty naprawdę wierzysz że w Polsce głównym problemem są związki zawodowe i KRUS(dopisek mój, wynika z retoryki PO) nie dostrzegając ile pieniędzy zżera administracja, jak niewydolne są sądy w sprawach gospodarczych(ja pieniądze od nierzetelnego kontrahenta ściągam już 4 rok), jak nieudolne są urzędy wreszcie jak ten kraj jest przeżarty korupcją(od policjanta, przez lekarza, sędziego, prokuratora, urzędników niższego i wyższego szczebla na posłach, senatorach i ministrach kończąc). Ale to przecież sprawy nieważne, ważniejsze jest załatwienie związków bo to one niszczą ten kraj(pytanie tylko kto będzie stał na straży pracowników, oraz jak ta chęć ma się do konstytucyjnej wolności zrzeszania się).
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Co do samej podwyżki podatków to ja wciąż czekam na ten całościowy 4-letni plan naprawy finansów państwa. Jeśli ten wzrost VATu ma jedynie podreperować na jakiś czas sytuację związaną z reformami to uważam, że zasadne jest żeby obywatele również ponieśli koszt związany z naprawą państwa, które całe lata starało się żyć ponad stan... Jeśli zaś ma to być zwykłe łatanie dziury, które zastąpi miejsce prywatyzacji Grada uznam to za krok błędny, bo ani o krok nie przybliży nas to do rozwiązania palących problemów finansów publicznych. Ciągłe leczenie bólu zęba wyłącznie lekami przeciwbólowymi nic nam nie da... Może przez chwilę będzie mniej bolało, ale koniec końców albo pójdziemy do dentysty i ząb uleczymy, albo doprowadzimy do stanu, gdzie jedynym ratunkiem będzie zajebiście bolesne wyrwanie zęba... Ta druga ścieżka jest póki co nakreślana przez wszystkie kolejne rządy począwszy od odrzucenia rozwiązań planu Hausnera, który może nie był optymalny, ale nasze finanse byłyby teraz razem z nim w zupełnie innym miejscu niż są teraz... Swoją drogą, tak wam się miło jeździ po platformie, a co zrobił PiS, żeby ograniczać dług publiczny? Poza przytaczanym już wcześniej np. całkowitym zatrzymaniem prywatyzacji... Każdy ma swoje za uszami. Mocno wierzę, że obecny rząd jednak podejmie się niepopularnych reform, choć od dawna uważam, że nasze finanse publiczne może uzdrowić jedynie człowiek, który poświęci swój polityczny byt na rzecz poprawy polskich finansów... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Świat się kończy, zgadzam się ze St@chem
![]() W ogóle, jak patrzę na to, jak zadłużony jest cały świat, począwszy od Ameryki, przez całą Europę po Daleki Wschód, to mam wrażenie, że cały ten system wisi tylko na słowo honoru i jak p****olnie, to nie będzie czego zbierać, ekonomicznie cofniemy się do czasów późnego Średniowiecza... ![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Nie stara się tylko trzyma. Kagańce najlepiej żeby jeszcze pozakładali w geście pokoju. Większość patologii XXI w. zalało świat właśnie zza oceanu, gdzie zrobiono ludziom sieczkę z mózgu wpajając im od dziecka słynny slogan o American dream. Nic więc dziwnego, że takim ludziom jest wszystko jedno co się dzieje w ich kraju, gdyż ich jedyny wybór ogranicza się do pójścia na lunch do Kentucky Fried Chicken, albo McDonalda.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
ja mam wrażenie że politycy PiS-u to są chyba sami idioci ( uprzedzając pytanie w wyborach parlamentarnych głosowałem na PiS ) bo mając PO podane na tacy, to zamiast w inteligenty sposób przypuszczać kolejne ataki to Ci zajmują się jakimiś pierdołami w stylu "zimny Lech"
![]()
"A ja myślałem, że to śmieci,
Że to gówno z nieba leci..." |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Schyłek imperium - Emmanuel Todd |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||
Kto dzisiaj przerzuci swoje głosy na PiS, jeśli PiS zacznie mówić jaki rząd jest nieodpowiedzialny w gospodarce, jak niekompetentna jest PO w sprawach finansów państwa? Nikt. Mimo, że mieli by 100% racji. A ile osób spojrzało inaczej na Prezydenta po katastrofie? PiSowi wzrosło poparcie z 25% do 40% w trakcie wyborów, JK dostał 46%. Niektórzy komentatorzy (nieprzychylni PiSowi), np. Walenciak, wskazują, że to nie dzięki łagodniejszej retoryce JK dostał on takie poparcie, lecz właśnie dzięki tej katastrofie i obrazowi Prezydenta, jaki się wtedy wytworzył. Takie rzeczy jak "zimny Lech" mają na celu ciągłe mobilizowanie tych ludzi, którzy po katastrofie zagłosowali na JK. ---- A dla St@chu specjalny artykuł z dziennika.pl http://wiadomosci.dziennik.pl/opinie...rzednikow.html Cytat:
Cytat:
![]()
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
|
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Skoro za PO zatrudniono 40 000 nowych urzędników to resztę z podanej wyżej liczby tj. 50 000 musiano chyba zatrudnić za PiSu... Pod tym względem czy PiS, czy PO... Wszystko to jedno gówno... |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Co to za roznica zatrudnienie 5000 nowych urzedników,to to samo co 20000 robotnikow na zasilkach,nic w przyrodzie nei ginie
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Prawda jest taka, że to nie administracja ciągnie nas ku przepaści i myślę Sędzio, że jesteś tego świadomy... Swoją cegiełkę pewnie administracja dokłada, ale prawda jest taka że na tle Europy rozmiar naszej administracji, liczony w kosztach jej utrzymania jako udział PKB, nie jest czymś nadzwyczajnym...
Polecam krótką analizę: http://parl.sejm.gov.pl/WydBAS.nsf/0.../infos_022.pdf Chcemy być państwem dobrobytu, będąc krajem biednym i zacofanym w stosunku do UE 15... Tak się po prostu nie da... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dobitnym dowodem na to ze obie partie maja tak naprawde gleboko w dupie obywateli, a dzialaja jedynie w zgodzie z wlasnym interesem bylo ich zachowanie sie podczas powodzi. Nie wprowadzono stanu kleski zywiolowej bo nikomu sie to nie oplacalo. Jednym bo rzutowaloby to na ich skutecznosc dzialania (proba zrzucenia odpowiedzialnosci na samorzady to byla najwieksza zenada), a drugim bo mineloby wspolczucie po wypadku, o ktorym napisal Sedzia. ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|