|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
IMO, Boguski gra teraz piach jakich mało, nie tylko brak przyjęcia, ale też masa strat z Azerami, zawsze wybierał najgorszy z możliwych wariantów podania. Mały za niego na prawej i Kirm z lewej. Bardzo chciał bym abu cały zespół dał z siebie 100%, nawet jeśli odpadną po takiej grze to im wybacze(a co mam zrobić ) |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Jovanic- Cikos,Kowalski,Cleber, Diaz - Małecki(Łobo), (Garguła)(Jirsak),Sobol,-Piotr Brożek- Żuraw, Paweł Brożek,
Chyba byłbym za Jirsakiem... ale to bym na treningach zobaczył... moim zdaniem to najlepsze ustawienie... przynajmniej z sparingów... Łobo na zmianę a nie kombinować strasznie jakoś... |
|
|
|
Banita
Od: 09.2009
Offline |
|
|
3-2-3-2 Jovanić- Czikosz,Diaz,Pi.Brożek- Wilk , Sobolewski - Małecki ,Garguła , Kirm -Pa.Brożek , Żurawski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
ale zabawy w typowania składu to tutaj:
http://wislakrakow.com/forum/showthr...t=7462&page=16 |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Kurde, jaki sens ma analizowania tego wszystkiego, skoro i tak pewnie będzie w dupę!:/ Bo jakoś ciężko mi uwierzyć, że z takiego dramatu jaki zaprezentowali ostatnio, zbierze się drużyna która będzie w stanie pokonać Azerów na ich własnym stadionie, w 40 stopniowym upale, z 30 tysiącami kibiców dopingujących drużynę która chce wygrywać! Może będę trochę jak wolfy, ale nie bardzo wierzę w odmianę naszych gwiazdek, po tym co pokazali... cieszę się również, że czeka nas gruntowna przebudowa zespołu bo ze starego składu nie został prawe nikt, kto mógłby pomóc tej drużynie...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Nie jesteśmy na aż tak straconej pozycji, mimo porażki uważam,że jesteśmy lepsi od Karabachu...
Praktycznie do momentu stracenia bramki prowadziliśmy grę,tylko po prostu nie było sytuacji. Od 70 min Azerowie mieli parę dobrych okazji,ale to wynikało przede wszystkim z frustracji Wiślaków oraz co by nie mówić wyjścia do przodu,do tego dochodzi jeszcze czerwień dla Bunozy. Jak dla mnie szansa Wisły wynosi 40 % , a nie jak niektórzy twierdzą 10-15 % . ![]()
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
blanco, stajesz sie powoli forumowym bogiem - tak jak niedawno Bohdan K.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Zrobilem maly research i tak: Czwartek, 5 sierpnia 2010
Miedzy godzina 17:00-23:00 w Baku bedzie: 26 -32 stopnie 48% wilgotnosc powietrza Cisnienie atmosf. 754 mmg wiatr: E, 2-4 m/s Slonce zajdzie tuz przed meczem, 20:51 ![]()
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
![]() Proszę Cię - nie pisz już nic więcej. Szanse są niestety mizerne, choć oczywiście wszystko się może zdarzyć. Azerowie przybyli tu z respektem co było widać - grali na 0-0 i plan wykonywali bardzo dobrze.Co ciekawsze jak walnęli gola to nie przyszło im do łba by za wszelką cenę bronić wyniku, tylko zdali sobie sprawę z totalnej naszej niemocy(która ciągnie się tak od Beitaru=ostatni dobry nasz mecz). Rewanż będzie o tyle cięższy że jak w Krakowie nie wiedzieli czego się spodziewać, tak teraz wiedzą dobrze że nic nie prezentujemy - karty zostały odkryte a do tego Allach zdecydowanie jest po ich stronie. Dla naszej zbieraniny to mecz jak mecz, dla nich to walka o honor, dumę i chwałę. Ogólnie będziemy potrzebowali kupę szczęścia by rozstrzygnąć ten mecz na swoją korzyść. |
|
|
|
Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Kurde jakim cudem w Polsce nie ma dobrych trenerów? Czytając te wpisy to co drugi z was jest jak Mourinho. Widać granie w FM-a daje więcej niż przez lata prowadzenie prawdziwego zespołu piłkarskiego... To samo dotyczy transferów kilkanaście stron wcześniej. W końcu tak łatwo jest stworzyć dobrą drużynę. Ktoś tam pisał, że wystarczą najlepsi rezerwowi z 2.Bundesligi. Ktoś inny rzucał pomysły, żeby nasprowadzać więcej reprezentantów młodzieżówek. Jeden od drugiego mądrzejszy. Wszyscy mądrzejsi od trenera. I to wszystko przez tego FM-a!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Może właśnie będzie odwrotnie niż ty piszesz -po tym, co zobaczyli w Krakowie będą myśleć, że nic im już nie grozi. Przebudzą się dopiero z 3 w plecy
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
Szanse oceniam na mniejsze niż miało PAO w meczu rewanżowym z nami, a cudu potrzebujemy podobnego do tego z Saragossa. Może to defetyzm, a może doświadczenie życiowe. Nie wiem. Pogoda tam na miejscu to będzie koszmar. Żeby oni nie usneli biegając to radzę wlać w siebie kilka litrów Redbulla. W pucharach czy nawet w lidze nie przypominam sobie kiedy Wisła podniosła takie wyzwanie. Ostatni taki mecz to chyba o grupę LE w grecji i strzał Nikoli. Lata świetlne. ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
Jedyne co moze nas uratowac, to ambicja nowych chlopakow i tych, ktorzy walcza o pierwsza jedenastke i ruch taktyczny w postaci Pawla Brozka na lawie |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
I tak wlasnie tworza sie na tym forum legendy ... Petrescu juz dawno nie bylo w klubie jak Nicola ten strzal oddawal ... :|
|
|
|
|
Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Ale to jednak Petrescu przygotowywał zespół do sezonu, i w dogrywce Wiślacy zabiegali greków, fizycznie mimo wszystko byli przygotowani dobrze a taktyka była jaka była, żelazna obrona i nieskuteczny atak, ale to już dawne czasy nie ma co do tego wracać. Trzeba wierzyć że w rewanżu odrobimy straty a trener wystawi optymalny skład.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Jeśli udałoby się szybko wepchnąć Azerom gola to awans byłby w zasięgu ręki. Wydaje mi się że coś im strzelimy, w końcu zawodnicy przez tydzień bardziej sie zgrali wiec powinno to troche lepiej wyglądać.
Takich przeciwników powinno się wykańczać ze stałych fragmentów gry, u nas nic z nich nie wynika. Jeśli doszłoby do dogrywki i ewentualnie rzutów karnych to nasi mogą tego nie wytrzymać, pozatym karne to loteria |
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Co wy się tak boicie tych azerów . Ja jestem przekonany ze to Wisełka wygra i awansuję . bo to jest mecz ostatniej szansy dla kasperczaka
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
W tym, że jest to mecz ostatniej szansy dla Kasperczaka, nie upatrywałbym żadnej szansy. Jak już zostało napisane wcześniej (wielokrotnie) - kluczem do sukcesu jest strzelenie bramki w pierwszej połowie i zachowanie czystego konta. W przeciwnym wypadku presja będzie coraz większa, zacznie się granie dzidami, no i będziemy zmuszeni podziękować za przygodę w LE.
Ja mam tylko nadzieję, że nasz trener odstąpi od eksperymentów z nowymi zawodnikami i wystawi najlepiej zgraną jedenastkę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Ja jestem ciekaw czy Kasperczak postawi na Małeckiego od pierwszej minuty. Myślę, że nie ma wyjścia ale nie takie rzeczy już w Wiśle widziałem...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
A jaki skład uważacie za najlepszy w tym meczu ?
Ja bym spróbował zagrać: Jovanic Cikos, Kowalski, Cleber, Diaz Małecki Garguła Piotr Brożek Kirm Paweł Brożek Żurawski Jeżeli nie będzie w naszej grze ryzykownych wyjść i prostopadłych podań w tempo to będzie taki piach jak na Hutniku w pierwszym meczu. ![]()
Armia Białej Gwiazdy- z nią się liczy każdy, honoru Wisły i Krakowa strzeże
ta sławna brygada! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Zamiast Kirma Paljić i gitara...
![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Guest
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Należy zwrócić uwagę na upały, Palijic będzie dobrym rozwiązaniem na podmęczonych Azerów, czyli najlepiej jak Kasperczak go puści na te ostatnie 20-15 minut. Tak samo Sobol, ostatnio jest pod formą, ale jest waleczny i silny więc na drugą połówkę mógłby zmienić Gargułę.
Można rozmyślać w nieskończoność, ale jeżeli nasi kopacze nie wyjdą na boisko ze sportową złością i koncentracją, tylko poprostu pojadą tam tak o, to żadne ustawienie niczego tutaj nie zmieni ![]()
Armia Białej Gwiazdy- z nią się liczy każdy, honoru Wisły i Krakowa strzeże
ta sławna brygada! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Chyba raczej słaby. Singlar na środku? też tego nie widzę
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
właśnie Singlar przecież może grać na środku... a najlepsze ustawienie na mecz?
Jovanic-Cikos,Cleber,Kowalski,Diaz-Kirm,Sobolewski,Jirsak,Piotr Brożek-Małecki,Żurawski ![]()
Zawsze Wierni i Oddani - WISŁY KRAKÓW chuligani !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Jovanic
Cikos-Cleber-Kowalski-Diaz Małecki-Sobolewski-Jirsak-Kirm Brożek-Zurawski szkoda, że Chavez i Rios nie mogą grać... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Singlar to bardzo solidny zawodnik. Pomimo tego, że jest rezerwowym i często łapie kontuzje, to jednak gdy grał zawsze prezentował dobry poziom i nigdy nie zawiódł. Rok temu dał nam mistrzostwo strzelając gola z Lechem. W maju wystawienie Jopa kosztem Singlara w meczu z Cracovią wiadomo jak się skończyło. Nie rozumiem dlaczego Kasperczak w pierwszym meczu z Azerami nie postawił na duet środkowych obrońców Diaz - Singlar.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|