The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
zloto
Senior Member

Od: 06.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.08.2010, 21:58
AYALA napisał(a):Wyświetl post
a kto za niego ? Kirm,Łobo a może Palijc ? są jeszcze słabsi od niego .Boguski lepiej czuje sie w ataku niż na skrzydle.Tak bym zestawił pomoc : Piotr Brożek-Sobol-Garguła-Małecki. Atak Boguski(Brożek)- Żuraw.

IMO, Boguski gra teraz piach jakich mało, nie tylko brak przyjęcia, ale też masa strat z Azerami, zawsze wybierał najgorszy z możliwych wariantów podania. Mały za niego na prawej i Kirm z lewej. Bardzo chciał bym abu cały zespół dał z siebie 100%, nawet jeśli odpadną po takiej grze to im wybacze(a co mam zrobić)
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 01.08.2010, 22:16
thechris napisał(a):Wyświetl post
Prognoza dla Baku jest stala. W czwartek ma byc 36C oczywiscie w cieniu. Noce tez sa cieple, 26C
Ciekawe jaka wilgotność? Dobrze że grają o 21 bo słonca na boisku być już nie powinno. Mają zapier*alać a jak nie to na nogach do Polski i nie interesuje mnie mecz z Arką.
UcheJ
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 01.08.2010, 22:40
Jovanic- Cikos,Kowalski,Cleber, Diaz - Małecki(Łobo), (Garguła)(Jirsak),Sobol,-Piotr Brożek- Żuraw, Paweł Brożek,

Chyba byłbym za Jirsakiem... ale to bym na treningach zobaczył... moim zdaniem to najlepsze ustawienie... przynajmniej z sparingów... Łobo na zmianę a nie kombinować strasznie jakoś...
szczebel
Banita

Od: 09.2009

Stary 01.08.2010, 23:08
3-2-3-2 Jovanić- Czikosz,Diaz,Pi.Brożek- Wilk , Sobolewski - Małecki ,Garguła , Kirm -Pa.Brożek , Żurawski
gianbuffon
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 01.08.2010, 23:17
ale zabawy w typowania składu to tutaj:
http://wislakrakow.com/forum/showthr...t=7462&page=16
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 01.08.2010, 23:42
Kurde, jaki sens ma analizowania tego wszystkiego, skoro i tak pewnie będzie w dupę!:/ Bo jakoś ciężko mi uwierzyć, że z takiego dramatu jaki zaprezentowali ostatnio, zbierze się drużyna która będzie w stanie pokonać Azerów na ich własnym stadionie, w 40 stopniowym upale, z 30 tysiącami kibiców dopingujących drużynę która chce wygrywać! Może będę trochę jak wolfy, ale nie bardzo wierzę w odmianę naszych gwiazdek, po tym co pokazali... cieszę się również, że czeka nas gruntowna przebudowa zespołu bo ze starego składu nie został prawe nikt, kto mógłby pomóc tej drużynie...
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 02.08.2010, 00:13
Nie jesteśmy na aż tak straconej pozycji, mimo porażki uważam,że jesteśmy lepsi od Karabachu...
Praktycznie do momentu stracenia bramki prowadziliśmy grę,tylko po prostu nie było sytuacji.
Od 70 min Azerowie mieli parę dobrych okazji,ale to wynikało przede wszystkim z frustracji Wiślaków oraz co by nie mówić wyjścia do przodu,do tego dochodzi jeszcze czerwień dla Bunozy.
Jak dla mnie szansa Wisły wynosi 40 % , a nie jak niektórzy twierdzą 10-15 % .
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Filippo123321
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 02.08.2010, 00:44
blanco, stajesz sie powoli forumowym bogiem - tak jak niedawno Bohdan K.
RAF
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.08.2010, 01:25
Zrobilem maly research i tak: Czwartek, 5 sierpnia 2010

Miedzy godzina 17:00-23:00 w Baku bedzie:

26 -32 stopnie
48% wilgotnosc powietrza
Cisnienie atmosf. 754 mmg
wiatr: E, 2-4 m/s

Slonce zajdzie tuz przed meczem, 20:51
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 02.08.2010, 01:35
blanco napisał(a):Wyświetl post
Praktycznie do momentu stracenia bramki prowadziliśmy grę,tylko po prostu nie było sytuacji.

Proszę Cię - nie pisz już nic więcej.

Szanse są niestety mizerne, choć oczywiście wszystko się może zdarzyć.
Azerowie przybyli tu z respektem co było widać - grali na 0-0 i plan wykonywali bardzo dobrze.Co ciekawsze jak walnęli gola to nie przyszło im do łba by za wszelką cenę bronić wyniku, tylko zdali sobie sprawę z totalnej naszej niemocy(która ciągnie się tak od Beitaru=ostatni dobry nasz mecz).

Rewanż będzie o tyle cięższy że jak w Krakowie nie wiedzieli czego się spodziewać, tak teraz wiedzą dobrze że nic nie prezentujemy - karty zostały odkryte a do tego Allach zdecydowanie jest po ich stronie.

Dla naszej zbieraniny to mecz jak mecz, dla nich to walka o honor, dumę i chwałę.
Ogólnie będziemy potrzebowali kupę szczęścia by rozstrzygnąć ten mecz na swoją korzyść.
Lukininho
Member

Od: 06.2010

Stary 02.08.2010, 02:26
Kurde jakim cudem w Polsce nie ma dobrych trenerów? Czytając te wpisy to co drugi z was jest jak Mourinho. Widać granie w FM-a daje więcej niż przez lata prowadzenie prawdziwego zespołu piłkarskiego... To samo dotyczy transferów kilkanaście stron wcześniej. W końcu tak łatwo jest stworzyć dobrą drużynę. Ktoś tam pisał, że wystarczą najlepsi rezerwowi z 2.Bundesligi. Ktoś inny rzucał pomysły, żeby nasprowadzać więcej reprezentantów młodzieżówek. Jeden od drugiego mądrzejszy. Wszyscy mądrzejsi od trenera. I to wszystko przez tego FM-a!
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 02.08.2010, 02:27
Może właśnie będzie odwrotnie niż ty piszesz -po tym, co zobaczyli w Krakowie będą myśleć, że nic im już nie grozi. Przebudzą się dopiero z 3 w plecy
Косово је СРБИЈА!!
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 02.08.2010, 03:56
blanco napisał(a):Wyświetl post
Nie jesteśmy na aż tak straconej pozycji, mimo porażki uważam,że jesteśmy lepsi od Karabachu...
Od 70 min Azerowie mieli parę dobrych okazji,ale to wynikało przede wszystkim z frustracji Wiślaków oraz co by nie mówić wyjścia do przodu,do tego dochodzi jeszcze czerwień dla Bunozy.
Jak dla mnie szansa Wisły wynosi 40 % , a nie jak niektórzy twierdzą 10-15 % .
Gratuluje samopoczucia :/

Szanse oceniam na mniejsze niż miało PAO w meczu rewanżowym z nami, a cudu potrzebujemy podobnego do tego z Saragossa.

Może to defetyzm, a może doświadczenie życiowe. Nie wiem.

Pogoda tam na miejscu to będzie koszmar. Żeby oni nie usneli biegając to radzę wlać w siebie kilka litrów Redbulla.

W pucharach czy nawet w lidze nie przypominam sobie kiedy Wisła podniosła takie wyzwanie. Ostatni taki mecz to chyba o grupę LE w grecji i strzał Nikoli. Lata świetlne.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Gargamel
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 02.08.2010, 05:57
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Gratuluje samopoczucia :/

W pucharach czy nawet w lidze nie przypominam sobie kiedy Wisła podniosła takie wyzwanie. Ostatni taki mecz to chyba o grupę LE w grecji i strzał Nikoli. Lata świetlne.
Co najwazniejsze za Petrescu, a nie Kasperczaka.

Jedyne co moze nas uratowac, to ambicja nowych chlopakow i tych, ktorzy walcza o pierwsza jedenastke i ruch taktyczny w postaci Pawla Brozka na lawie
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 02.08.2010, 06:57
Gargamel napisał(a):Wyświetl post

Jedyne co moze nas uratowac, to ambicja nowych chlopakow i tych, ktorzy walcza o pierwsza jedenastke i ruch taktyczny w postaci Pawla Brozka na lawie
I tak wlasnie tworza sie na tym forum legendy ... Petrescu juz dawno nie bylo w klubie jak Nicola ten strzal oddawal ... :|
ziooom
Member

Od: 07.2007

Stary 02.08.2010, 07:09
fugiel napisał(a):Wyświetl post
I tak wlasnie tworza sie na tym forum legendy ... Petrescu juz dawno nie bylo w klubie jak Nicola ten strzal oddawal ... :|
Ale to jednak Petrescu przygotowywał zespół do sezonu, i w dogrywce Wiślacy zabiegali greków, fizycznie mimo wszystko byli przygotowani dobrze a taktyka była jaka była, żelazna obrona i nieskuteczny atak, ale to już dawne czasy nie ma co do tego wracać. Trzeba wierzyć że w rewanżu odrobimy straty a trener wystawi optymalny skład.
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 02.08.2010, 07:57
Gargamel napisał(a):Wyświetl post

Jezeliby mogł grac Rios to moze Brozio usiadłby na lawce ale w tej sytuacji na pewno zagra. A co moze pomoc? Mysle, ze Małecki grajacy tak jak w ostatnich minutach z Karabachem i w sparingu z Przebojem. Widac, ze krytyka ktora na niego spada tylko go mobilizuje. Malecki bohaterem? - nie mam nic przeciwko
grosz
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 02.08.2010, 10:03
Jeśli udałoby się szybko wepchnąć Azerom gola to awans byłby w zasięgu ręki. Wydaje mi się że coś im strzelimy, w końcu zawodnicy przez tydzień bardziej sie zgrali wiec powinno to troche lepiej wyglądać.

Takich przeciwników powinno się wykańczać ze stałych fragmentów gry, u nas nic z nich nie wynika. Jeśli doszłoby do dogrywki i ewentualnie rzutów karnych to nasi mogą tego nie wytrzymać, pozatym karne to loteria
kamilo584
Member

Od: 07.2010

Stary 02.08.2010, 10:39
Co wy się tak boicie tych azerów . Ja jestem przekonany ze to Wisełka wygra i awansuję . bo to jest mecz ostatniej szansy dla kasperczaka
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 02.08.2010, 10:43
W tym, że jest to mecz ostatniej szansy dla Kasperczaka, nie upatrywałbym żadnej szansy. Jak już zostało napisane wcześniej (wielokrotnie) - kluczem do sukcesu jest strzelenie bramki w pierwszej połowie i zachowanie czystego konta. W przeciwnym wypadku presja będzie coraz większa, zacznie się granie dzidami, no i będziemy zmuszeni podziękować za przygodę w LE.

Ja mam tylko nadzieję, że nasz trener odstąpi od eksperymentów z nowymi zawodnikami i wystawi najlepiej zgraną jedenastkę.
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 02.08.2010, 10:46
Ja jestem ciekaw czy Kasperczak postawi na Małeckiego od pierwszej minuty. Myślę, że nie ma wyjścia ale nie takie rzeczy już w Wiśle widziałem...
jurukuru
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 02.08.2010, 10:55
A jaki skład uważacie za najlepszy w tym meczu ?
Ja bym spróbował zagrać:
Jovanic
Cikos, Kowalski, Cleber, Diaz
Małecki Garguła Piotr Brożek
Kirm
Paweł Brożek Żurawski

Jeżeli nie będzie w naszej grze ryzykownych wyjść i prostopadłych podań w tempo to będzie taki piach jak na Hutniku w pierwszym meczu.
Armia Białej Gwiazdy- z nią się liczy każdy, honoru Wisły i Krakowa strzeże
ta sławna brygada!

WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 02.08.2010, 10:56
Zamiast Kirma Paljić i gitara...
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

arti
Guest

Stary 02.08.2010, 11:02
jurukuru napisał(a):Wyświetl post
Ja bym spróbował zagrać:
Jovanic
Kirm
Paweł Brożek Żurawski

Jeżeli nie będzie w naszej grze ryzykownych wyjść i prostopadłych podań w tempo to będzie taki piach jak na Hutniku w pierwszym meczu.
Jeśli Cikos ma pewne miejsce na prawej obronie to dlaczego HK mając wiadome od dawna kłopoty w środku obrony nie ogrywa tam Singlara? Zawodnik aż tak słaby czy HK aż tak nieelastyczny?
jurukuru
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 02.08.2010, 11:04
WiślakMyślenice napisał(a):Wyświetl post
Zamiast Kirma Paljić i gitara...
Należy zwrócić uwagę na upały, Palijic będzie dobrym rozwiązaniem na podmęczonych Azerów, czyli najlepiej jak Kasperczak go puści na te ostatnie 20-15 minut. Tak samo Sobol, ostatnio jest pod formą, ale jest waleczny i silny więc na drugą połówkę mógłby zmienić Gargułę.
Można rozmyślać w nieskończoność, ale jeżeli nasi kopacze nie wyjdą na boisko ze sportową złością i koncentracją, tylko poprostu pojadą tam tak o, to żadne ustawienie niczego tutaj nie zmieni
Armia Białej Gwiazdy- z nią się liczy każdy, honoru Wisły i Krakowa strzeże
ta sławna brygada!

szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 02.08.2010, 11:05
Chyba raczej słaby. Singlar na środku? też tego nie widzę
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 02.08.2010, 11:09
jurukuru napisał(a):Wyświetl post
Ja bym spróbował zagrać:
Jovanic
Kirm
Paweł Brożek Żurawski

Pietia koniecznie musi grac w pomocy by wspierac Brozia bo jak Ci dwaj graja blisko siebie to widzimy ciekawe akcje po lewej stronie boiska (tak jak z SzawleA). Małecki mam nadzieje zagra tak jak po wejsciu w pierwszym meczu a Zurawski i Brozek zaczna lepiej strzelac na bramke. Nie takie juz porazki sie odrabiało.
*Michael*
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 02.08.2010, 11:09
właśnie Singlar przecież może grać na środku... a najlepsze ustawienie na mecz?

Jovanic-Cikos,Cleber,Kowalski,Diaz-Kirm,Sobolewski,Jirsak,Piotr Brożek-Małecki,Żurawski
Zawsze Wierni i Oddani - WISŁY KRAKÓW chuligani !!
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 02.08.2010, 11:13
Jovanic
Cikos-Cleber-Kowalski-Diaz
Małecki-Sobolewski-Jirsak-Kirm
Brożek-Zurawski

szkoda, że Chavez i Rios nie mogą grać...
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 02.08.2010, 11:14
Singlar to bardzo solidny zawodnik. Pomimo tego, że jest rezerwowym i często łapie kontuzje, to jednak gdy grał zawsze prezentował dobry poziom i nigdy nie zawiódł. Rok temu dał nam mistrzostwo strzelając gola z Lechem. W maju wystawienie Jopa kosztem Singlara w meczu z Cracovią wiadomo jak się skończyło. Nie rozumiem dlaczego Kasperczak w pierwszym meczu z Azerami nie postawił na duet środkowych obrońców Diaz - Singlar.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów