The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.08.2010, 12:37
Filippo123321 napisał(a):Wyświetl post
http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/z...3592468856.jpg

Ktos wie dlaczego dwoch naszych asow nie trenowalo z druzyna?

pff, to stary album - do usuniecia :E
po meczu z Karabachem mają indywidualny tok nauczania... uczą się od podstaw, przyjęcia piłki i dokładnych podań... a Brożek przy okazji skuteczności... a swoją drogą, żeby na trening przychodzić w sandałach?!
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 01.08.2010, 13:30
Zrównanie poziomu? Przestańmy powtarzać te głupoty. Widzieliśmy niedawno zrównanie poziomu, jak reprezentacja Polski zagrała z Hiszpanią. Od dołu się zrównuje? Dół jak zawsze dołuje. Tylko, że my też już się do dołu zaliczamy - ot, jedyna różnica.

Te kilka zdań na weszlo.com mi się podoba

Niestety odnośnie polityki transferowej znowu przeszliśmy w przeciętność ;/ staczamy się ku przeciętności ... i nie żebym po raz kolejny marudził ale jak dla mnie to ściąganie Paljicia jest po prostu głupie ;/ To jest zabieranie miejsca w składzie Polakom, bo co za sens jest ściąganie wypalonego gracza z rezerw Kaiserslautern ? Kaiserslautern, co to jest ? Kaiserslautern to drużyna z ostatnich miejsc w Niemieckiej Bundeslidze, nawet nie z ostatnich, tylko drużyna która spadła do I ligi i awansowała w tym roku , no ale cóż nie oszukujmy się, oni w tym nadchodzącym sezonie nie zwołują niczego dobrego, ledwo pewnie się utrzymają po tych wzmocnieniach, a taki Paljic to był taki Marek Penksa, nic nie grał wiodącego, tylko był takim rezerwowym, w Wiśle też będzie rezerwowym ... W ostatnim czasie straciliśmy po prostu monopol i będziemy mieć coraz większe problemy z takimi drużynami z Azerbejdżanu, po sezonie odejdzie pewnie Żuraw, może Brożek i kto będzie grał u nas w ataku ? Boguski i ... ? Otóż to ! Nie wiadomo, bo zamiast ściągać młodych, którzy ogrywaliby się, coś na zasadzie Wilka to ściągamy zagranicznych przeciętniaków, dla których już nie ma szansy wybicia się do czołowego klubu Europy, bo ten Paljic wie, że się do Kaiserslautern nie nadaje a co dopiero do lepszego zespołu ...

Jestem zawiedzony tym transferem , bo myślałem, że będziemy sprowadzać młodych, tj. Grosicki, Janota, Sadlok - to są gracze, którzy w przyszłości mogą grać o kilka poziomów lepiej, a Paljic ? co najwyżej może być przeciętny ...

Zamieszcze jeszcze coś co odpisał mi jakieś kilka miesięcy temu Michał Janota na facebooku

" ...no nie mialem takiej wiadomosci jeszcze i milo z twojej strony ale ja niestety sam do nikogo nie dzwonie wiec to klub musi sie mnna zainteresowac a z wisla juz gadalem pol roku wczesniej tzn moj menadzer gadal i chyba sie nie dogadal bo chyba wisla mnie nie chce nie bede ukrywal ze kiedys marzylem zeby tam grac ale to za malego a skoro mnie teraz nie chca to nic na to nie poradze ale milo ze ktos z wisly taki jak ty mnie wspiera pozdrawiam serdecznie a kontrakt mi sie teraz w czerwcu konczy i juz mam swoja karte w rece "

W tym klubie szanse na sprowadzenie młodych zawodników są ale po prostu wolimy przeciętnych rezerowych (tj. Singlar, Paljic itp. )
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 01.08.2010, 13:46
Czy ja wiem żeby tak od razu skreślać tego Paljicia jak dla mnie to konkretnie wyglądający zawodnik dobra dynamika i drybling i myślę że się zdziwisz jak okaże się topowym Jokerem lub dobrym zawodnikiem 1 składu biorąc pod uwagę umiejętności naszych skrzydłowych. A jak ty mówisz po meczu z Azerami że się do niczego nie nadaje to znaczy ze musimy cały skład zmienić bo się wszyscy do niczego nie nadają!
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 01.08.2010, 13:49
Anthony, a ja jakos jestem dziwnie przekonany ze Paljic, Bunoza, Rios, Chavez, Cikos beda znaczacymi wzmocnieniami skladu. I tez watpie czy pozniej Paljic dobrze przygotowany bedzie tylko jokerem.

P.S. Sobol zagral jak zagral w ostatnim meczu. Tylko nie w jego wieku bym upatrywal przyczyn tego(bo Zurawski ma tyle samo lat, a Cleber jest jeszcze starszy). To efekt przygotowan...
Odpowiedz cytując
woocashx
Member

Stary 01.08.2010, 14:08
Wszyscy się zdziwicie co do Paljica. Obok Riosa i Chaveza to będzie nasz najlepszy transfer. Martwcie się lepiej Bunozą, bo to gość o zwrotności ciężarnej słonicy
Odpowiedz cytując
marian paździoch
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 01.08.2010, 14:09
Bunoza się psychicznie spalił + bałkański temperament = słaby występ i czerwona kartka
Od kołyski ,aż po grób w sercu tylko jeden klub WISŁA
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 01.08.2010, 14:13
Czyli uważacie, że Paljic będzie wzmocnieniem ? No to fajnie uważacie i fajnie się macie ;] Kluby piłkarskie idą do przodu, mają więcej pieniędzy, ściągają lepszych piłkarzy, taki Azerbejdżan ma już porównywalny budżet, budżety ostatnich drużyn z ligi angielskiej, hiszpańskiej, włoskiej są wyższe od naszego ;/ to są jaja niestety ;/ To jest błąd zarządzania, błąd wizerunkowy naszego klubu, mamy potencjał, mamy szansę grać dużo lepiej od takich Qarabag tylko niestety są błędu w transferowaniu i w zarządzaniu. Nie chce już wspominać, że do Beitaru Jerozolima przechodzli gracze jak Abreu itp. a u nas nie ma takich zawodników, u nas jest coraz gorzej ...
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 01.08.2010, 14:16
marian paździoch napisał(a):Wyświetl post
Bunoza się psychicznie spalił + bałkański temperament = słaby występ i czerwona kartka
Jeśli zawodnik spalił się na stadionie u siebie, przy publice cztero-tysięcznej z rywalem który jest no-namem to ja dziękuje za takiego zawodnika.
Odpowiedz cytując
woocashx
Member

Stary 01.08.2010, 14:18
Nie masz pojęcia co ten gość sobą reprezentuje. Ja jestem z tym, żeby dać mu kredyt zaufania, bo widać po nim pewne fajne cechy, które mogą się przełożyć na wartość dodaną dla zespołu. Przyspieszenie waść, przyspieszenie. Na naszą przaśno-zbożową ligę wystarczy
Odpowiedz cytując
marian paździoch
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 01.08.2010, 14:22
Dajmy mu szansę bo na pewno nie jest jakimś tam pierwszym lepszym odpadem z bałkanów , był obserwowany , więc jestem dobrej myśli .
Od kołyski ,aż po grób w sercu tylko jeden klub WISŁA
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Stary 01.08.2010, 14:24
anthony09 napisał(a):Wyświetl post
Czyli uważacie, że Paljic będzie wzmocnieniem ? No to fajnie uważacie i fajnie się macie ;] Kluby piłkarskie idą do przodu, mają więcej pieniędzy, ściągają lepszych piłkarzy, taki Azerbejdżan ma już porównywalny budżet, budżety ostatnich drużyn z ligi angielskiej, hiszpańskiej, włoskiej są wyższe od naszego ;/ to są jaja niestety ;/ To jest błąd zarządzania, błąd wizerunkowy naszego klubu, mamy potencjał, mamy szansę grać dużo lepiej od takich Qarabag tylko niestety są błędu w transferowaniu i w zarządzaniu. Nie chce już wspominać, że do Beitaru Jerozolima przechodzli gracze jak Abreu itp. a u nas nie ma takich zawodników, u nas jest coraz gorzej ...
Stary, sa tutaj tacy pilkarze jak Kirm, Chavez, moga byc kolejni. Nigdy nic wiadomo.

Otoz skoro nie wiesz to ci wyjasnie. W Azerbejdzanie najlepsi pilkarze zarabiaja 500 tysiecy euro netto rocznie i do tego sa to stale pensje.

Bardzo bym prosil was byscie zaczekali na ocene zawodnikow az beda w 100% przygotowani do sezonu i w chociazby polowie swojej najlepszej formy. Gwarantuje wam ze Paljic i Bunoza to beda jedne z najjasniejszych punktow tego zespolu.

P.S. Blad wizerunkowy? Chyba dla ciebie...
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 01.08.2010, 14:26
Ale jak możesz gwarantować coś co jest jedną wielką niewiadomą? Nigdy tak na prawdę nie da się przewidzieć jak dany zawodnik będzie się prezentował.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 01.08.2010, 14:30
koyoot napisał(a):Wyświetl post

Bardzo bym prosil was byscie zaczekali na ocene zawodnikow az beda w 100% przygotowani do sezonu i w chociazby polowie swojej najlepszej formy.
tylko że zanim Oni dojdą do formy to już z pucharów odpadniemy i w tym problem a przecież Panu Cupiałowi chodzi głównie o sukcesy międzynarodowe.
Odpowiedz cytując
kamil170794
Junior Member

Od: 07.2010

Stary 01.08.2010, 14:31
Fakt Bunoza się podpalił i za głupote dostał drugą żółtą kartke co w koniecznsci oznaczało czerwoną , ale nie skreslajcie go .Ma chlopak warunki jest młody niech trenuje może jeszcze się na nim przekonacie .
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Stary 01.08.2010, 14:32
To trza otworzyc oczy i patrzec.

Paljic jest bardzo szybkim zawodnikiem, tylko ze w tym meczu pokazal ledwo 75% swoich mozliwosci. Jest kompletnie nieprzygotowany do sezonu. Jedyna rzecz jaka mozna zarzucic naszym dzialaczom patrzac na obecne wzmocnienia to to ze tak dlugo byli, i sa sprowadzani do Wisly pilkarze. przez co nie mogli byc na obozie przygotowawczym. Wiec to ze zostali sprowadzeni nie zmienia wiele bo nie mogli sie przygotowywac z naszymi pilkarzami, zgrac sie z nimi, a przede wszystkim byc dobrze przygotowani do sezonu. Z nowych nabytkow tak naprawde skorzystamy dopiero na wiosne. Albo najwczesniej od polowy rundy jesiennej.
Odpowiedz cytując
Borinho
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 01.08.2010, 16:36
Ludzie obserwuje waszą dyskusje !!! a problem pierwszy który trzeba rozwiązać to PZPN !!!
Wywalić przydupasów i opracować reformę Polskiej Piłki od nowa !!!!.
Polscy piłkarze są do bani a my ściągamy jakieś rezerwy z zagranicy które nic nie dają!
W 1 składzie ma być 6-7Polaków - 3-4 z zagranicy na rezerwie 1 z zagranicy + 4 Polaków a u nas jest już 60-40% na korzyść obcokrajowców !!!. Z takimi grajkami też wiele nie zwojujemy bo nie gralii w wielkich klubach i doświadczenie mają przeciętne . Właściwie nie wiadomo na ile są lepsi gorsi od tych których mamy w Polskiej lidze .... Wisła idzie tym krokiem bo wychodzi na to że przeciętniak z zagranicy to to samo nasz Polaki z ligi a taniej nabyć go można na rynku...
Azerowie nas dogonili taka jest prawda dwumecz Lecha teraz Wisła na przeciągu tygodnia sprawa jest prosta klapki z oczów !!!!... Oni też płacą więcej niż kiedyś do góry poszło szkolenie
W Polsce szkoli się piłkarskie ofermy ... na dodatek nie mających chęci do gry bo zagra chłop parę meczów w lidze i już czuje się wielką gwiazdą.

Teraz wszyscy powini uświadomić tym grajkom przed rewanżem że to oni są faworytem i macie napierdzielać jak na Mś by ich przeskoczyć bo w Krakowie poza Małeckim który wszedł nie było tego po reszcie widać ..... Kolejną sprawą jest w z obroną Jak sprzedajemy Głowę to dopiero za pół roku Marcelo a jak sprzedajemy obu środkowych to mamy wielki problem na obronie !!!
Ostatnio edytowane przez Borinho : 01.08.2010 o godz. 16:40.
Borinho
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 01.08.2010, 17:01
Borinho napisał(a):Wyświetl post
Ludzie obserwuje waszą dyskusje !!! a problem pierwszy który trzeba rozwiązać to PZPN !!!
Hahahahaha.

Jak Ci się popsuje samochód, to krzyczysz, że trzeba zerwać wszystkie drogi, wyburzyć fabryki, wszystko zbudować od nowa, pozakładać koncerny i opracować technologie?

Skąd wy się bierzecie...
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 01.08.2010, 17:06
wlasnie tak.. bo na Polskich drogach czesto za nim dojedziesz z punktu x do punktu y to cale podwozie jest obite, a amortyzatory i ochraniacze sa do wymiany.. i nie ma winy kierowcy (poza tymi ktorzy pchaja po 150 na zabudowie) tylko zjebanych drog..
Odpowiedz cytując
LooNatyk
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 01.08.2010, 17:07
Bunoza sie nie spalil, po prostu ciezko sie gra gdy to jest pierwszy mecz, od razu w pucharach i gdy za kolege ma sie takze zoltodzioba..

Dlatego ja tam o Bunoze jestem spokojny, i sobie te posty zapisuje, tych narzekajacych. Aby za kilka miesiecy je przytoczyc
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Stary 01.08.2010, 17:39
Mysle ze polska.mysl.szkoleniowa mial na mysli uszkodzenie silnika przez zla jakosc paliwa
Odpowiedz cytując
Aero
Junior Member

Stary 01.08.2010, 17:58
polska.mysl.szkoleniowa napisał(a):Wyświetl post
Hahahahaha.

Jak Ci się popsuje samochód, to krzyczysz, że trzeba zerwać wszystkie drogi, wyburzyć fabryki, wszystko zbudować od nowa, pozakładać koncerny i opracować technologie?

Skąd wy się bierzecie...
Ale z drugiej strony, gdy widzisz, że wszyscy wokół Ciebie jadą tymi samymi samochodami, a każdy z nich ma jakiś defekt, to stwierdzasz, że wina leży po stronie producenta aut. Oczywiście wpływ na to ma wiele rzeczy, dziurawe drogi, złe paliwo, nieostrożni kierowcy, ale pierwotnie w****ia Cię tylko i wyłącznie ten skostniały sposób myślenia firmy, która uparcie nie chce podążać za nowymi trendami i ciągle ma niewygodne siedzenia, awaryjne auto, brak wspomagania kierownicy i ABS, podczas gdy Twoi - do niedawna niezamożni - sąsiedzi zaczynają ścigać się lepszymi autami niż polski fiat, doganiając niemieckie BMW, czy angielskie McLareny.

Jasne, że wiele win ponoszą niekompetentne zarządy klubów, brak zaangażowania i profesjonalizmu wśród piłkarzy, czy oszczędność, ale dołuje także np. system szkolenia piłkarzy, przez co nie mamy praktycznie młodych zdolnych piłkarzy z kraju, co równocześnie powoduje, że Polonia wydaje chorą sumę 1 miliona na Artka Sobiecha, który jeszcze niedawno nie łapałby się do młodzieżowych reprezentacji, a teraz ma za sobą debiut w pierwszej. U nas nie wygląda to tak źle, przyszedł Basałaj, którego uważam za znacznie bardziej kompetentnego od Wilczka i jakieś tam plany ma. Sprzedaż dwóch podstawowych stoperów była idiotyczna, ale jednocześnie ofensywa została trochę wzmocniona, a co na to ma powiedzieć Amika, która liczyła na transfery za cztery miliony euro, awans do Ligi Mistrzów i zdystansowanie reszty ligi na długie lata, a tu mają figę, stary Wichniarek, słaby Tshibamba, za rok odchodzi Peszko, a w Poznaniu już krążą ploty, że Rutkowski będzie chciał się wycofać.
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Stary 01.08.2010, 17:59
SpoXsteR napisał(a):Wyświetl post
wlasnie tak.. bo na Polskich drogach czesto za nim dojedziesz z punktu x do punktu y to cale podwozie jest obite, a amortyzatory i ochraniacze sa do wymiany.. i nie ma winy kierowcy (poza tymi ktorzy pchaja po 150 na zabudowie) tylko zjebanych drog..
Heh, no, ale jak padnie Ci twardy dysk, to nie niszczysz młotkiem całego komputera, nie dzwonisz do Obamy: Barack, padł mi dysk; Obama nie odpowiada: SpoXsteR, spoko, bombardujemy fabryki Seagate, budujemy nowe, za dyszkę lat lub trochę mniej podeślemy twardziela.

Tekst "zniszczyć PZPN" wygłaszają na ogól prymitywy, które nie mają o niczym pojęcia - vide Tomaszewski.

PS Ja wcale nie jestem zwolennikiem PZPN, ani polskiej myśli szkoleniowej : ) Nie twierdzę, że wina za stan krajowego futbolu leży po stronie ludzi odpowiadających za i zaangażowanych w sport klubowy. Wiążą nas takie, a nie inne regulaminy FIFA, umowy pomiędzy PZPN, a FIFA, wreszcie prawo unijne i krajowe oraz zdrowy rozsądek, że niekoniecznie rozpieprzenie PZPN w drobny mak to najlepsze rozwiązanie. Może lepszym rozwiązaniem jest diagnozowanie problemów i ich naprawa - na poziomie prawa krajowego i regulaminów związkowych. Jeśli ministerstwo nie potrafi się dogadać z centralą, to może łatwiej udałoby się wpłynąć na związki regionalne, uściślić współpracę na linii ministerstwo - wojewoda i samorządy wojewódzkie i także za ich pomocą promować sport i współpracę ze związkami regionalnymi i poprzez te działania powoli, po cichutku jak jeżyk ze słabego dowcipu, zastąpić leśnych dziadków ludźmi, którzy sprawdzili się na szczeblu regionalnym. Wdg. mnie rozwiązaniem nie jest też czekanie aż kraj się wzbogaci i futbol naprawi nam prawo rynku i kapitalizm, bo obejmie to tylko sport klubowy na najwyższym szczeblu rozgrywek (rozwiązanie doraźne), a do tego jest bardzo niepewne, bo reformy Tuska istnieją tylko w zapowiedziach przedwyborczych i ta nasza gospodarka może za chwile zostać zaduszona przez podatki, ratującego co się da rządu. Ale to tak na szybko i wymyślane na bieżąco - po prostu nie rzucajcie hasłami "to oni, wszystko oni", "buzek na wózek", ani "spalić PZPN", bo strasznie się robi : )
Ostatnio edytowane przez polska.mysl.szkoleniowa : 01.08.2010 o godz. 18:06.
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Stary 01.08.2010, 18:07
Ale też nie można powiedzieć że PZPN robi cos dobrego oni po prostu są biorą kasę i tyle nic pozytywnego z tego nie wynika ale też nie można powiedzieć że niszczą futbol na zachodzie w gruncie rzeczy to kluby prowadzą szkółki piłkarskie i my też do tego musimy dorosnąć skopiować po trochu system hiszpanski niemiecki holenderski i stworzyć swój albo po prostu zerżnąć od Niemców.

w odpowiedni na edycję.

Ja też nie jestem zwolennikiem zrzucania winy na jedną ekipą że tak powiem trzymającą władzę. Co do polityki to w ogóle ja już dawno przestałem wierzyć w bajki ale mimo wszystko z programu Orlików jestem bardzo zadowolony i to na pewno jest jakiś plus w naszej szarej rzeczywistości. Jakbym ja i moi kumple mieli takie warunki w dzieciństwie jak teraz u mnie choćby w promieniu 4 km są to myślę że z naszego ujowego klubu sportowego co najmniej 50% by trenowała dalej mniej lub bardziej poważnie. Co do PZPNu to nie wierzę żeby oni kiedykolwiek przestali pierniczyć o polskiej myśli szkoleniowej i że robią wszystko jak trzeba oni po prostu są ślepi na zmiany jakie zaszły w programach szkoleniowych. Nadal zamknięci na nowo techniki i myśli zachodnie więc nie liczę że oni wprowadzą zmiany. Co innego to że dysponują gigantycznymi środkami i spokojnie mogli by uruchomić trenerskie programy szkoleniowe ze stażami w zachodnich klubach dla np studentów AWF czy też ludzi zainteresowanych i chętnych do podjęcia się czegoś takiego jak profesjonalna trenerka. A to naprawdę nie jest jakieś skomplikowane. W związku z powyższym podkreślam że jedyną szansą dla rozwoju piłki jest budowa profesjonalnych Akademii w polskich klubach z udziałem co ambitniejszych i głośniejszych nazwisk. Tak np jakbyśmy my zaczeli profesjonalnie ze stypendiami i poważnym podejściem do tego aspektu zaraz Legia poszła by naszymi śladami dołączył Lech i tak dalej na przestrzeni 5-6 lat zauważylibyśmy skok piłkarski jak na nasze warunki o lata świetlne tylko trzeba się postarać, pomyśleć i znaleźć na początku po 1-2 miliony rocznie które w przyszłości dawały by olbrzymie plony. Tylko niestety u nas nie daje się dojść do słowa ludziom patrzącym w przyszłość tylko propaguję się techniki doraźne...
Ostatnio edytowane przez pawelwislak : 01.08.2010 o godz. 18:22.
Odpowiedz cytując
wonski_eNHa
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 01.08.2010, 19:14
polska.mysl.szkoleniowa napisał(a):Wyświetl post
Hahahahaha.

Skąd wy się bierzecie...
Po ch*j naprawiać samochód jak nie ma po czym nim jeździć? Najpierw trzeba wybudować drogi, a potem się martwić samochodami.
Odpowiedz cytując
Borinho
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 01.08.2010, 19:44
Zaraz zaraz : to ok nic się nie dzieje :
Lech prawie w******* z Azerami fartem gra dalej !!!
Ostatnia środa i czwartek : 4 mecze Polskich drużyn w Pucharach = 0 pkt z tego 3 mecze były grane u siebie !!!...
Polska Reprezentacja : Franz i jego koncepcja .. a właściwie brak... ,,NOTATKAMI Z MUNDIALU TO MOGĘ SOBIE W KOMINKU NAPALIĆ... CZYLI POLSKI TRENER WSZYSTKO WIEDZĄCY .
Tylko tak dalej a wkrótce ogra nas nawet Kambodża. Ściągajmy średnich grajków z zagranicy .... szkolmy dalej tak młodzież i mówmy że wszystko cacy a PZPN niech Burak Lato i sekretarz Kręcina coraz większe wałki robią . Po Euro 2012 to zostaną tylko ładne stadiony które jednak trzeba będzie wykorzystać do czegoś innego niż Piłka Nożna !!!! Bo my na dzień dzisiejszy rok 2010 na Mapie Piłkarskie jesteśmy zerem !!!
Borinho
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Stary 01.08.2010, 19:46
Przepraszam, ale czego tu nie rozumiesz w tej prostackiej metaforze? Lepiej drogi naprawiać i modernizować, czy wszystkie zerwać i czekać dwadzieścia lat na nowe?

Można oczywiście jeździć po starych, a obok budować nowe i potem tylko zmienić zjazdy i rozjazdy, ale czy to się opłaca? Czy jest wykonalne? Czy jest tyle przestrzeni i zasobów?

pawelwislak napisał(a):Wyświetl post
Ale też nie można powiedzieć że PZPN robi cos dobrego oni po prostu są biorą kasę i tyle nic pozytywnego z tego nie wynika ale też nie można powiedzieć że niszczą futbol na zachodzie w gruncie rzeczy to kluby prowadzą szkółki piłkarskie i my też do tego musimy dorosnąć skopiować po trochu system hiszpanski niemiecki holenderski i stworzyć swój albo po prostu zerżnąć od Niemców.

w odpowiedni na edycję.

Ja też nie jestem zwolennikiem zrzucania winy na jedną ekipą że tak powiem trzymającą władzę. Co do polityki to w ogóle ja już dawno przestałem wierzyć w bajki ale mimo wszystko z programu Orlików jestem bardzo zadowolony i to na pewno jest jakiś plus w naszej szarej rzeczywistości. Jakbym ja i moi kumple mieli takie warunki w dzieciństwie jak teraz u mnie choćby w promieniu 4 km są to myślę że z naszego ujowego klubu sportowego co najmniej 50% by trenowała dalej mniej lub bardziej poważnie. Co do PZPNu to nie wierzę żeby oni kiedykolwiek przestali pierniczyć o polskiej myśli szkoleniowej i że robią wszystko jak trzeba oni po prostu są ślepi na zmiany jakie zaszły w programach szkoleniowych. Nadal zamknięci na nowo techniki i myśli zachodnie więc nie liczę że oni wprowadzą zmiany. Co innego to że dysponują gigantycznymi środkami i spokojnie mogli by uruchomić trenerskie programy szkoleniowe ze stażami w zachodnich klubach dla np studentów AWF czy też ludzi zainteresowanych i chętnych do podjęcia się czegoś takiego jak profesjonalna trenerka. A to naprawdę nie jest jakieś skomplikowane. W związku z powyższym podkreślam że jedyną szansą dla rozwoju piłki jest budowa profesjonalnych Akademii w polskich klubach z udziałem co ambitniejszych i głośniejszych nazwisk. Tak np jakbyśmy my zaczeli profesjonalnie ze stypendiami i poważnym podejściem do tego aspektu zaraz Legia poszła by naszymi śladami dołączył Lech i tak dalej na przestrzeni 5-6 lat zauważylibyśmy skok piłkarski jak na nasze warunki o lata świetlne tylko trzeba się postarać, pomyśleć i znaleźć na początku po 1-2 miliony rocznie które w przyszłości dawały by olbrzymie plony. Tylko niestety u nas nie daje się dojść do słowa ludziom patrzącym w przyszłość tylko propaguję się techniki doraźne...
Nie wiem, jak jest z Lechem, ale Legia ma b. ciekawą, jak na polskie warunki oczywiście, akademię i system stypendiów młodzieżowych. W dodatku stawiają na scauting regionalny i wielu zawodników do młodszych kadr ściągają.

Co do reszty, to tak, pewnie, zgadzam się z postulatami - ale z jednym zastrzeżeniem. Gdybyś Ty miał takie warunki jak dziś, to nie chodziłbyś grać na Orliki, tylko siedział przed PS3 na Fifie : )
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 01.08.2010, 20:11
Infrastruktura sportowa i system szkoleniowy w Polsce to temat rzeka.
Wystarczy spojrzeć na kadrę trenerską w najmłodszych grupach treningowych - albo nauczyciele wf-u, albo pseudoeksperci w stylu Chemicza.

Zanim polska piłka podniesie się z dna, minie dobre 10 - 15 lat i to tylko pod warunkiem, że już teraz wezmą się za nią ludzie mądrzy i z pasją.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Stary 01.08.2010, 20:13
Czy ja wiem osobiście staram się chodzić pograć w piłkę kiedy tylko zbierzemy 8-10 do gry. Często też zbieramy że tak powiem młodszych żeby poszli z nami pokopać i idą. To jest problem wychowanie i może tego że w mojej miejscowości jest teraz dużo mniej młodych. Ja wiem że za moich czasów to kaleczyliśmy na naszym sportowym boisku które nigdy równiejsze od błoni nie było trawa przycinana raz na miesiąc czy też 2 więc warunki do trenowania czegokolwiek były dramatyczne nie mówiąc już o tym że trener o piłce i szkoleniu to wiedział tyle co przeciętny amerykanin o geografii. Ja wierzę że tą jedną rzecz jakoś porządni Basałaj załatwi i zrobimy na to boom!!
Odpowiedz cytując
tedyy
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 01.08.2010, 20:22
kamil170794 napisał(a):Wyświetl post
Fakt Bunoza się podpalił i za głupote dostał drugą żółtą kartke co w koniecznsci oznaczało czerwoną , ale nie skreslajcie go .Ma chlopak warunki jest młody niech trenuje może jeszcze się na nim przekonacie .
a pierwszą bo łatał dziurę po Pietii jak przez prawie całą pierwszą połowę
Odpowiedz cytując
Carmelo
Junior Member

Stary 01.08.2010, 20:27
Tomas Jirsak, Rafał Boguski, Wojciech Łobodziński, Radosław Sobolewski, Peter Singlar, Mariusz Pawełek, Mateusz Kowalski, Łukasz Burliga - tym panom ja bym podziękował. Oni prochu już nie wymyślą. Na temat przydatności nowych zawodników po jednym czy dwóch występach nie będę się wypowiadał.

To jest moja prywatna opinia i za chwilę spotkam się pewnie z krytyką. No ale cóż...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów