The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy uważasz, że nowy, stary trener poradzi sobie i wyciągnie Wisłe z kryzysu?
Tak 433 41,88%
Nie 250 24,18%
Pożyjemy, zobaczymy 351 33,95%
Głosujących: 1034. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Wojtator
Senior Member

Od: 04.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.07.2010, 09:54
Karlos napisał(a):Wyświetl post
Andreas Brehme, co sądzicie o Tym gosciu ;p ?
Natürlich, ein guter Mensch mit ihm. Arbeit macht frei
Alov
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 31.07.2010, 10:07
Ja proponuje zwolnic Kaspra i od razu podpisac umowy z 3-4 trenerami - jeden by przyszedl od razu, drugi za niego za 2-3 miesiace, trzeci za polroku a czwarty by dokonczyl sezon. Od wejscia Telefoniki Wisła miała 14 trenerów a dobrych meczów w europie zagrała ile? 10?. Kasperczak powinien pracowac przynajmiej do konca sezonu albo utraty szans na mistrzostwo i spokojnie budowac zespol ktory wlasnie jest totalnie przebudowywany.

Twierdzenie ze Kasperczak sie nie nadaje jest dla mnie abstrakcja bo:

ciezko zgrac zespol w tydzien zwlaszcza z pilkarzami reprezentujacymi calkowicie rozne style grania i myslenia

ciezko grac skrzydlami jesli na jednej stronie gra zawodnik ktory debiutuje (rozumiem ze na lewej obronie musial grac Pietja bo obrony Diaz-Bunoza-Kowalski-Cikosjakos sobie nie wyobrazam, a Diaz jako lewy pomocnik nie potrafi dosrodkowywac) a na drugiej napastnik ktory tez nie potrafi dosrodkowywac (obojetne czy to bedzie Boguski czy Małecki)

po sprzedazy dwoch kluczowych obroncow pozyskanie zastepcow powinno bylo byc priorytetem zwlaszcza jak sie mialo w odwodzie Clebera i Kowalskiego, z całym szacunkiem ale Wilk i Rios mogli byc pozyskani pozniej
Po tym jak Wisełka ligi nie wygrała, tak ją to wkurzyło że Polskę zalała
Odtąd cała Polska będzie się modliła, by Wisełka zawsze Mistrzem Polski była
czesiu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 31.07.2010, 10:21
Jest problem, bo nikt nie będzie chciał przeżywać co roku tego samego, dlatego Henry z całym szacunkiem jest do wymiany. Sorry... ale nie chce co roku słuchać przeprosin.
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 31.07.2010, 10:31
Jakby nie było, to połowie forum i tak nie będzie pasować.
Ot taki nasz urok.

Ja jestem za budowaniem klubu, jeśli trzeba zwolinić trenera to zwolnic, jeśli nie-to nie. Ale przede wszystkim nie mozemy zapomnieć o tym o czym sie mówilo przed tygodniami, o budowaniu scoutingu budowaniu drużyny.
Jestem w stanie zrozumieć, że nie trwa to tydzień.
Widać że chłopaki sie nie zaaklimatyzowali do końca, nie rozumieją się, no ale może już być tylko lepiej.
Taki urok Naszej Wisły, że lubi pod****ić kibica
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 31.07.2010, 11:03
willow napisał(a):Wyświetl post
Następne wcielenie Kempesa?
To może zaproponujesz, geniuszu trenerski, jakąś alternatywę dla natychmiast zwolnionego Kasperczaka?
szlaQ napisał(a):Wyświetl post
Czyli co bawimy się !!! Klaus Toppmoeler , Elie Baup , Marius Lacatus , Lucien Favre

Pobawiłem się trochę i zrobiłem listę wolnych trenerów którzy mniej lub bardziej są lub mogliby być w naszym zasięgu.

Anglia:
Glenn Hoddle
Gareth Southgate
Terry Venables

Francja:
Roger Lemerre
Jacques Santini

Hiszpania:
Luis Aragones
Javier Clemente
Mariano Garcia Remon
Javier Irureta
Manolo Jimenez
Gregorio Manzano
Victor Munoz

Holandia:
Erwin Koeman
Ronald Koeman

Meksyk:
Javier Aguirre

Niemcy:
Christoph Daum
Falko Gotz
Bruno Labbadia
Peter Neururer
Matthias Sammer
Klaus Toppmoller
Rudi Voller

Szwajcaria:
Lucien Favre

Turcja:
Fatih Terim

Włochy:
Roberto Donadoni
Nevio Scala
Alberto Zaccheroni
Gianfranco Zola
Eppur si muove!
Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Stary 31.07.2010, 11:11
Martinus napisał(a):Wyświetl post
Pobawiłem się trochę i zrobiłem listę wolnych trenerów którzy mniej lub bardziej są lub mogliby być w naszym zasięgu.

Anglia:
Glenn Hoddle
Gareth Southgate
Terry Venables

Francja:
Roger Lemerre
Jacques Santini

Hiszpania:
Luis Aragones
Javier Clemente
Mariano Garcia Remon
Javier Irureta
Manolo Jimenez
Gregorio Manzano
Victor Munoz

Holandia:
Erwin Koeman
Ronald Koeman

Meksyk:
Javier Aguirre

Niemcy:
Christoph Daum
Falko Gotz
Bruno Labbadia
Peter Neururer
Matthias Sammer
Klaus Toppmoller
Rudi Voller

Szwajcaria:
Lucien Favre

Turcja:
Fatih Terim

Włochy:
Roberto Donadoni
Nevio Scala
Alberto Zaccheroni
Gianfranco Zola
Ostatnio zwolnił się jeszcze jeden.

Argentyna :
Diego Armando Maradona
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 31.07.2010, 11:12
ciekawe na kogo Cupiał sie zdecyduje, jesli KAsper nie zostanie. Czy to bedzie to jakis trener ze znanym nazwiskiem (typu z listy powyzej) czy ktos raczej anonimowy...
konkursowicz
Member

Od: 07.2010

Stary 31.07.2010, 11:19
koyoot napisał(a):Wyświetl post
(...)
Teraz do meritum. Gdybysmy to my byli tak przygotowani jak oni, nie tylko fizycznie ale rowniez mentalnie z mysla by zagryzc przeciwnikow to oni nie widzieliby dzisiaj jak sie nazywaja. Potencjal tego zespolu jest w tej chwili naprawde ogromny i ja przyznam szczerze nie przypominam sobie tak silnej Wisly pod tym wzgledem. Problemem jest tylko to ze trzeba ten potencjal wydobyc z zawodnikow, nie tylko pod wzgledem czysto sportowym ale rowniez mentalnym.

Od dawien dawna mamy problem z w polskiej pilce z mentalnoscia zwyciezcy. Dopoki nie wyzbedziemy sie tego, albo moze raczej dopoki do kazdego meczu nie bedziemy podchodzic z pelna swiadomoscia zwyciestwa niewazne kim bylby przeciwnik, dopoty nie bedziemy odnosic sukcesow na arenie miedzynarodowej. Niewazne czy to chodzi o kluby czy chodzi o reprezentacje Polski.

Amen.
Świetny post. Można mówić ze nie mamy systemu szkolenia, milionów € na transfery, czy wciąż jeszcze stadionów, ale to nie zmienia faktu, że potencjał i tak jest olbrzymi.

Pamiętacie jak Benhaker zaczynał u nas pracę? Nie od razu wszystko zadziałało, ale po dość niedługim czasie ogrywaliśmy Portugalię, i to nie był przypadek bo w rewanżu nas nie rozstrzelali.
Czy mieliśmy wtedy lepszych piłkarzy? Nie sądzę, ilu z nich zrobiło wielką karierę?
Benhaker niestety się wypalił... za szybko co niektórzy okrzyknęli go bohaterem.

Nasza obecna kadra spokojnie pozwala walczyć o Champions League, trzeba tylko charyzmatycznego trenera, z jakimś pomysłem na grę. No i stadionu, ale to do następnych eliminacji CL powinniśmy już mieć.

Pozostaje mieć nadzieję, że znajdą takiego trenera zagranicą.
dziabong
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 31.07.2010, 11:33
Przyznam, że byłem zadowolony po zatrudnieniu Kasperczaka. Podobnie jak większość zauważałam w naszej kopanej lidze poprawę stylu. Nie było dzidy, tylko nawet bez pomysłu starali się trzymać piłkę.
Ale powoli dochodzę do wnisku, ze treneriro nadaje się do wymiany. Pytanie kiedy będzie dobry moment? Dziś, chyba każdy dostępny.
Skoro ponoć budujemy nowe struktury klubu, skoro w większosci pozyskujemy młodych zawodników lub z jakimś doświadczeniem, to wypadałoby faktycznie w tym całym zamieszaniu wybrać zagranicznego trenera w naszym zasięgu. Czy stary, czy młody z ambicjami? Wydaje mi sie, że w przypadku zagranicznego trenera na przyzwoitym poziomie to oba warianty będą ok, przecież oni mają inną mentalność.
Kibic Białej Gwiazdy
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 31.07.2010, 11:42
Ale poczekajmy z osądem Kasperczaka do meczu z Azerami. Wisła zaczęła lepiej grać za Kaspra, jeśli chodzi o ilość strzelanych bramek, gra była ładniejsza dla oka, więc ja bym go tak szybko nie osądzał. Pozwólmy mu się w rewanżu zrehabilitować.
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 31.07.2010, 11:42
Gianfranco Zola
This one

Powiem tak - to ta sama szkola co Petrescu).
Cfaniak
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 31.07.2010, 11:46
Z tej listy to ja bym bral ronalda koemana , moze by mu sie udalo zrobic cos w stylu holenderskiej szkoly u nas w Krakowie, lecz chcialbym podkreslic ze na zwolnienie kasperczaka poczekalbym do wyniku dwomeczu z karabachem
My jesteśmy Wisła, My nigdy nie poddamy się !

STARY WIŚLAK
Senior Member

Stary 31.07.2010, 11:51

Anglia:
Glenn Hoddle
Gareth Southgate
Terry Venables

Francja:
Roger Lemerre
Jacques Santini

Hiszpania:
Luis Aragones
Javier Clemente
Mariano Garcia Remon
Javier Irureta
Manolo Jimenez
Gregorio Manzano
Victor Munoz

Holandia:
Erwin Koeman
Ronald Koeman

Meksyk:
Javier Aguirre

Niemcy:
Christoph Daum
Falko Gotz
Bruno Labbadia
Peter Neururer
Matthias Sammer
Klaus Toppmoller
Rudi Voller

Szwajcaria:
Lucien Favre

Turcja:
Fatih Terim

Włochy:
Roberto Donadoni
Nevio Scala
Alberto Zaccheroni
Gianfranco Zola
Świetne nazwiska...w każdym calu...tylko, który z nich tu przyjdzie!!!

Właściwie to optowałbym za Danem Petrescu...tak, nie waham się wymienić tego trenera, choć wiem, że nie zawita na Reymonta.

Ale to on "pognałby" nasze gwiazdeczki do konkretnej roboty...nie było by "tuptania" na boisku, udawanej gry!!!

Takie jest moje zdanie ale mogę się mylić...a każdy wypowiadający się w kwestiii trenerskiej może mieć swoje niewątpliwie słuszne zdanie!!!
WISŁA KRAKÓW – MISTRZ POLSKI1927, 1928, 1949, 1950, 1978, 1999, 2001, 2003, 2004, 2005, 2008, 2009, 2011…cdn.
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 31.07.2010, 11:52
Piszecie trener zagraniczny no to jest od roku w Polonii Warszawa i co... ledwo co sie utrzymali w tej naszej marnej lidze. Na klasowego trenera jak np Schafer nie ma kasy bo on by chciał cały swój sztab zatrudnic a to są ogromne koszta.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 31.07.2010 o godz. 11:59.
bebeto
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 31.07.2010, 11:55
STARY WIŚLAK napisał(a):Wyświetl post
Świetne nazwiska...w każdym calu...tylko, który z nich tu przyjdzie!!!

Właściwie to optowałbym za Danem Petrescu...tak, nie waham się wymienić tego trenera, choć wiem, że nie zawita na Reymonta.

Ale to on "pognałby" nasze gwiazdeczki do konkretnej roboty...nie było by "tuptania" na boisku, udawanej gry!!!

Takie jest moje zdanie ale mogę się mylić...a każdy wypowiadający się w kwestiii trenerskiej może mieć swoje niewątpliwie słuszne zdanie!!!
Do niedawna wydawało się nam że Henryk Kasperczak na pewno drugi raz nie zawita na R22,więc może i Petrescu wróci...
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 31.07.2010, 11:58
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Powiem tak. Jeżeli okaże się, że w Baku wygramy powiedzmy 3-0 po ambitnej walce, to będzie oznaką, że zawodnicy potrafią się zmobilizować. Niestety świadczyć to będzie również o tym, że Kasper nie potrafi odpowiednio porwać drużyny do walki...
Przeczytaj jeszcze raz co napisałeś. Jak gwiazdeczki sie opier....ają to wina Kasperczaka bo ich nie porwał do walki, a jak wygrają to znaczy że się zmobilizowali sami? Wiadomo że niektórym Kasperczak strasznie przeszkadza, oby nie byli to zawodnicy bo to jak Żuraw strzelił karnego to po prostu żenada.
Hej Nasz TS !!
dziabong
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 31.07.2010, 11:59
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Piszecie trener zagraniczny no to jest od roku w Polonii Warszawa i co... grają jakaś niewiadomo piękną piłlke ? ledwo co sie utrzymali a na klasowego trenera jak np Schafer nie ma kasy bo on by chciał cały swój sztab zatrudnic.
Z Bakero taki trener, jak za mnie, tyle, że on ma nazwisko, papiery i grał w Barcie. Zatem albo będzie nas stać na przyzwoitego trenera z jego kilkoma ludźmi, albo będziemy tam gdzie jesteśmy. Będziemy się miotać pomiędzy Skorżami, Kasperczakami, Smudami, Probieżami, Liczkami, czy Zielińskimi. Niby na nasza kopaną coś umieja, ale do Europy im brakuje.
Kibic Białej Gwiazdy
Cfaniak
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 31.07.2010, 12:03
Co do bakero ja bym sie wstrzymal z jego osadzaniem , teraz wojciechowski kupil mu dobrych i pilkarzy i zobaczymy co z tego wyniknie po rundzie jesiennej
My jesteśmy Wisła, My nigdy nie poddamy się !

Jonasz
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 31.07.2010, 12:33
moim zdaniem Kasperczak powinien odejść po zakończeniu sezonu. Po prostu. Skoro jednak powierzono mu budowanie nowej drużyny, to powinno to byc jasno określone - dajemy trenerowi 12 miesięcy spokojnej pracy. Ja nie wyobrażam sobie jak on ma zmotywować tych piłkarzy np. na mecz rewanżowy z Azerami - będzie próbował ich cisnąć, a taki Brożek lub Małecki powie mu w twarz - "kolego zamiast strzelić w bramę - walę w aut i na drugi dzień się pakujesz" i co wtedy? Jeżeli trener ma być szefem tej grupy, to musi mieć bardzo silne poparcie. Wiecie jak wygląda premier, który nie ma poparcia większości w Sejmie? W Lechoamice Zieliński jak miał słabe wyniki, to od razu padło stwierdzenie "góry", że trener jest nie do ruszenia. Jeszcze jedna rzecz jest dziwna w tej chwili - ta naprawdę, to nie wiemy na jakiej pozycji gra kilku zawodników - Diaz- lewa pomoc, lewa obrona czy środek pomocy czy środek obrony? Piotr Brożek - lewa pomoc czy lewa obrona? Małecki i Boguski - atak czy prawa/lewa pomoc? To jest bałagan po prostu. Jak zgrać ze sobą formacje, ewentualnie z kim walczyć o skład mają Ci zawodnicy - Diaz przez swoją uniwersalność, to z połową drużyny. Jak wyćwiczyć automatyzmy w zachowaniu, jak wyćwiczyć "grę na pamięć" - tutaj brakuje mi konsekwencji i jasnych deklaracji. Tutaj jest wina Kasperczaka.Natomiast bardzo mu współczuję tej sytuacji z meczu z Azerami. Wypada mu najbardziej doświadczony i prowadzący grę z tyłu zawodnik, reszta formacji gra na poważnie ze sobą pierwszy raz - z czego Bunoza jest absolutnym debiutantem i ma prawo do nerwowej gry. My nie pościągaliśmy w tych transferach starych wyjadaczy, doświadczonych i ogranych kozaków - przyszli zawodnicy perspektywiczni i młodzi, ale do tego, żeby oni zaczęli grać ze sobą porządnie trzeba mnóstwo pracy i CZASU! Moim zdaniem drużyna w podświadomości miała zakodowane to, że z tyłu nie ma już spokoju w postaci Marcelo i Głowy i przez to zaczęła się padaka. Azerzy na szczęście też o tym nie wiedzieli od początku, bo jakby wzięli się za nas od początku meczu na ostro, to Cupiał nie wyszedłby 10 minut przed końcem, tylko 10 minut po rozpoczęciu. Bunoza jest perspektywicznym zawodnikiem - jeżeli będziecie po nim jechać, to tylko spalicie go psychicznie i będzie gorzej. Głowa jak u nas zaczynał, to też nie kozaczył, jak przypomnę sobie grającego na początku Marcelo i komentarze co on robi rękoma, to też robi się mi słabo. Teraz dwa pytania na koniec - czy jak przychodzicie do swojej nowej pracy, to od razu wiecie co macie robić, wiecie wszystko gdzie co stoi i pracujecie pełnym gazem? I drugie - czy jeżeli o Waszym dyrektorze mówi się w pracy, że Prezes może go w każdej chwili wywalić, to taki dyrektor ma zaufanie u pracowników i posłuch - moim zdaniem nie, bo w ludziach się uruchamia myślenie - będziesz mi podskakiwał, to pójdę i nagadam Prezesowi, że odwalasz maniane. Jestem za opcją zagraniczną, ale kogoś, kto będzie miał twardą rękę, doświadczenie i przede wszystkim czas na zaprowadzenie porządku w tym wszystkim.
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 31.07.2010, 12:36
Piszecie trener zagraniczny no to jest od roku w Polonii Warszawa i co... ledwo co sie utrzymali w tej naszej marnej lidze. Na klasowego trenera jak np Schafer nie ma kasy bo on by chciał cały swój sztab zatrudnic a to są ogromne koszta.

A powiedz mi jaki poważny klub przed Polonią prowadził Bakero? - Żaden.
Każdy zawodnik z listy którą podałem ma papiery 10 razy lepsze od niego i oczywiście przedstawicieli "polskiej myśli szkoleniowej"
Eppur si muove!
STARY WIŚLAK
Senior Member

Stary 31.07.2010, 12:42
To raczej normalne, że trener z zagranicy przychodzi i chce mieć współpracowników jacy jemu pasują a nie będzie opierał się na "miejscowych"...nawet jeśli to są nasze "ikony" typu Kulawik, Moskal, Czerwiec czy Nawałka!!!

Jeśli byłoby nas stać na trenera z dużym nazwiskiem, co raczej wątpię, to musiałoby nas i stać na "jego" ekipę!!!
WISŁA KRAKÓW – MISTRZ POLSKI1927, 1928, 1949, 1950, 1978, 1999, 2001, 2003, 2004, 2005, 2008, 2009, 2011…cdn.
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 31.07.2010, 12:48
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Przeczytaj jeszcze raz co napisałeś. Jak gwiazdeczki sie opier....ają to wina Kasperczaka bo ich nie porwał do walki, a jak wygrają to znaczy że się zmobilizowali sami? Wiadomo że niektórym Kasperczak strasznie przeszkadza, oby nie byli to zawodnicy bo to jak Żuraw strzelił karnego to po prostu żenada.
Spójrz jak grają nasze gwiazdy. Zaangażowanie na niskim poziomie, co było widać w ostatnim spotkaniu. Świadczy to o tym, że nasi prawdopodobnie zlekceważyli Azerów. Trener od tego jest, że kiedy zawodnicy, za bardzo myślą o kolejnej rundzie, to on ma ich spie**olić z góry na dół żeby nie patrzyli w przyszłość tylko zajęli się tym co się dzieje teraz. Jakoś na meczu ani razu nie widziałem, żeby Kasper wstał i opie*dolił kogoś, a to też czasem wpływa mobilizująco.
Po przegranym meczu na pewno mobilizacja będzie większa, zresztą jak interweniował BC to oni powinni na tym boisku zapie**dalać.
Drozd
Senior Member

Stary 31.07.2010, 13:10
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Spójrz jak grają nasze gwiazdy. Zaangażowanie na niskim poziomie, co było widać w ostatnim spotkaniu. Świadczy to o tym, że nasi prawdopodobnie zlekceważyli Azerów. Trener od tego jest, że kiedy zawodnicy, za bardzo myślą o kolejnej rundzie, to on ma ich spie**olić z góry na dół żeby nie patrzyli w przyszłość tylko zajęli się tym co się dzieje teraz. Jakoś na meczu ani razu nie widziałem, żeby Kasper wstał i opie*dolił kogoś, a to też czasem wpływa mobilizująco.
Po przegranym meczu na pewno mobilizacja będzie większa, zresztą jak interweniował BC to oni powinni na tym boisku zapie**dalać.
Tyle ze musiałby opi....ać wszystkich. Moim zdaniem przyczyną jest ŻENUJĄCA postawa Brożka. Przecież on nie potrafi przyjąć zastawić sie i podać na pieć metrów. A od tego zaczyna sie każda akcja. Co dostaje piłkę to strata. Jak grać z takim paralitykiem? W polu karnym go nie ma na przedpolu go nie ma normalnie gramy w dziesiątkę. Żuraw próbował cos szarpnąć ale widać że to jak na napastnika prawie emeryt. Jak mu ktoś do gry nie wyjdzie, a u nas to prawdziwe święto, to też traci. Jak nasi boją sie przyjąć piłkę z Azerem na plecach to czego szukać z lepszymi przeciwnikami. Piłka im odskakuje, podania na pieć metrów niecelne. Trener tu nic nie pomoże albo się umie kopać piłkę albo nie i tyle. A tłumaczenie lekceważeniem ? Nasi sie zwyczajnie BALI GRAĆ. Żeby czegoś nie spieprzyć bo ławka długa, a tak się nie da.
Hej Nasz TS !!
konkursowicz
Member

Od: 07.2010

Stary 31.07.2010, 13:18
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Tyle ze musiałby opi....ać wszystkich. Moim zdaniem przyczyną jest ŻENUJĄCA postawa Brożka. Przecież on nie potrafi przyjąć zastawić sie i podać na pieć metrów. A od tego zaczyna sie każda akcja. Co dostaje piłkę to strata. Jak grać z takim paralitykiem? W polu karnym go nie ma na przedpolu go nie ma normalnie gramy w dziesiątkę. Żuraw próbował cos szarpnąć ale widać że to jak na napastnika prawie emeryt. Jak mu ktoś do gry nie wyjdzie, a u nas to prawdziwe święto, to też traci. Jak nasi boją sie przyjąć piłkę z Azerem na plecach to czego szukać z lepszymi przeciwnikami. Piłka im odskakuje, podania na pieć metrów niecelne. Trener tu nic nie pomoże albo się umie kopać piłkę albo nie i tyle. A tłumaczenie lekceważeniem ? Nasi sie zwyczajnie BALI GRAĆ. Żeby czegoś nie spieprzyć bo ławka długa, a tak się nie da.
Widzę, że znalazłeś sobie kozła ofiarnego... nie wiem czy Brożek kiedykolwiek zagra dobrze pod wodzą kasperczaka, ten trener nigdy nie był fanem jego talentu.

Wszystkim z krótką pamięcią przypominam: 2 korony króla strzelców(!). Chyba trudno uwierzyć w to, że zapomniał jak się gra w piłkę?

PS: Nie mówię że słabsza forma Brozia musi być winą Heńka, mówię tylko że tak MOŻE być.
Filippo123321
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 31.07.2010, 13:20
Nie, Brozek grał beznadziejnie juz w poprzednim sezonie. Kasperczak nie ma tu nic do rzeczy.
Drozd
Senior Member

Stary 31.07.2010, 13:42
konkursowicz napisał(a):Wyświetl post
Widzę, że znalazłeś sobie kozła ofiarnego... nie wiem czy Brożek kiedykolwiek zagra dobrze pod wodzą kasperczaka, ten trener nigdy nie był fanem jego talentu.

Wszystkim z krótką pamięcią przypominam: 2 korony króla strzelców(!). Chyba trudno uwierzyć w to, że zapomniał jak się gra w piłkę?

PS: Nie mówię że słabsza forma Brozia musi być winą Heńka, mówię tylko że tak MOŻE być.
Chyba sobie jaja robisz? Słaba forma zawodnika winą trenera? Widzę, że mało zielona trawa na Reymonta też może być winą Kasperczaka . Przykro to stwierdzić ale Paweł ostatni dobry mecz zagrał nie pamiętam kiedy bo Legii nie liczę, nie pytaj dlaczego. On jest teraz w najlepszym wieku!! Żuraw w jego wieku robił u nas w lidze co chciał choćby go trzech pilnowało. Brożek zwolnił Petrescu meczem w Łęcznej 0:0. Kiedy to nie trafił w lecącą po ziemi piłkę 5 metrów od pustej bramki. Od tego czasu modle się żeby go sprzedali. A tytuły króla strzelców w naszej lidze są nic nie warte, zwłaszcza kiedy zdobywa je zawodnik z najlepszej drużyny. Bez napastnika który potrafi przyjąć piłkę z obrońcą na plecach jesteśmy skazani na kapafor do przodu na walkę, czyli pacanówkę. Kto to będzie chciał oglądać? Brożek jak dalej będzie grał taką padakę to ława albo trybuny może sie od grających czegoś nauczy.
Hej Nasz TS !!
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 31.07.2010, 13:56
Chesteroski napisał(a):Wyświetl post
Nie sądzę w przeciwieństwie do chorych z nienawiści, że zmiana trenera jest lekarstwem na całe zło.
To prawda. Mniie jednak dziwi krótka pamięć wielu forumowiczów. Ci, którzy chcą powrotu Petrescu, chyba zpomnieli, że między innymi Dan wyleciał z Wisły z tego samego powodu, dla którego chcą teraz zwolnić Kasperczaka. Czy pamięć myli czy wtedy czarę goryczy przechylił pierwszy mecz z Beitarem? Była też Lewadia, tym razem pod wodzą Skorży. I Dynamo Tibilisi jeszcza za Kasperczaka, nie mówiąc już o Vaalarendze. W tej perspektywie, ostatnia porażka nie wygląda na przypadek, wyznacza jedynie po raz kolejny pewien trend, niezależny od trenerów.

Przypowinnam również, że Wisła grała w rundzie wiosennej bardzo słabo. Czy spodziewaliście się, że to się tak szybko zmieni, zaledwie po kilku tygodniach przygotowań do nowego sezonu, po tak ogromnej przebudowie? W sytuacji, gdy drużyna została osłabiona, wielu zawodników, którzy zostali, nie odzyskało jeszcze formy, a nowi nie mieli szansy wkomponować się w zespół.

Dziwi mnie również, że wielu forumowiczom marzy się nowy trener i 2-3 letni okres ochronny dla niego, a takiego samego prawa odmawiają Kasperczakowi. Ludzie w 10 ostatnich dziesięciu lat Wisła nigdy nie przeszła takiej rewolucji kadrowej!!!
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 31.07.2010, 14:03
Kurz napisał(a):Wyświetl post
To prawda. Mniie jednak dziwi krótka pamięć wielu forumowiczów. Ci, którzy chcą powrotu Petrescu, chyba zpomnieli, że między innymi Dan wyleciał z Wisły z tego samego powodu, dla którego chcą teraz zwolnić Kasperczaka. Czy pamięć myli czy wtedy czarę goryczy przechylił pierwszy mecz z Beitarem?
z Iraklisem Saloniki.
Filippo123321
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 31.07.2010, 14:04
Nie z Beitarem, tylko z Iraklisem.
Birsa
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 31.07.2010, 14:35
Wiecie jaka jest przyczyna tego, że Brożek grał beznadziejnie? Gdy przychodził okres przygotowawczy Brozio zawsze łapie kontuzję i nie pracuję razem z drużyna.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów