|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Ogryzek. Jestem w stanie nawet polubić Małeckiego. Tylko niech mi da ku temu powód. Zarówno na boisku jak i poza nim. W czwartek w Baku będzie miał ku temu okazję. Piłkarze powinni wyjść na boisko i tak walczyć, żeby po meczu rzygać ze zmęczenia.Jeśli Małecki poderwie zespół do walki, będzie zapieprzał za dwóch, to napiszę na tym forum, że Patryk walczył i grał jak na prawdziwego Wiślaka przystało. Niestety mało kto w to wierzy.
Ostatnio edytowane przez tormenthor : 30.07.2010 o godz. 21:12.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Wiecie kogo mi najbardziej szkoda po tym meczu i po tych wszystkich wpadkach i kompromitacjach Wisły? Cupiała. Koleś wyłożył kasę na stół by takie katastrofy jak Lewadia się nie zdarzały a tu jeb. Wrócił Basałaj, wrócił Kasperczak, sprowadzono 8 nowych piłkarzy i nadal jesteśmy w czarnej dupie. Można mieć oczywiście pretensje, że sprzedano najlepszych obrońców nie tylko Wisły, ale także ligi czyli Głowę i Marcelo, ale to nie usprawiedliwia wczorajszego wyczynu naszych gwiazd. '
Ja mam głęboką nadzieje, że gwiazdki się pozbierają i jednak awansujemy, bo kiedyś Cupiałowi naprawdę może się cierpliwość skończyć. Ja na jego miejscu w przypadku braku awansu obciąłbym piłkarzom płace o jakieś 30% i niech tylko jeden by próbował mieć pretensje. Bo to już naprawę przechodzi ludzkie pojęcie. Że właściciela, prezesa, trenera i kibiców mają w dupie to było wiadomo od dawno, ale jak oni w ogóle się nie wstydzą wracać do domu to ja tego nie pojmuję. Jakbym brał taką kasę jak oni to bym zapier***ł na treningach i meczach jakbym miał motorek w dupie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Co zrobił Cupiał? Wyłożył pieniądze? Niby gdzie? Wpadło za Głowę i Marcelo 4,5 - 5 mln E. Wydano 250 tys E na Jovanica, 300 tys E Bunozę, grosze na Cikosa, 250 tys na Riosa, 150 tys E na Wilka. Czyli łącznie ok. 1 mln E, no może 1,3 mln E. To jest śmiech na sali i kompromitacja. Żeby nie kupić stopera na czas pucharów. Amatorszczyzna i minimalizm na maxa. Mając takie środki można było zrobić rewolucję kadrową, ściągając do drużyny świetnych zawodników z zachodnich lig.
|
|
|
|
Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Dalej egzystuje na tym forum mit, że Cupiał wykłada pieniądze na transfery...
![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Jak to powiedział Basałaj kasa z transferów idzie do kieszeni Cupiała i on mu nie będzie tam zaglądał. Z tej wypowiedzi wnioskuje że kasa na transfery też idzie z kieszeni Cupiała
![]() A tak na serio to same zakupy nic nie dają trzeba jeszcze zgrać drużyne a nie wpuszczać nowych w pierwszym meczy w pierwszej 11 a Diaz siedzi na ławce. Skoro Paljic jest dobrym jokerem to trzeba było go dać na zmianę. A zamiast Bunozy przydałby się Singlar mimo że nie gra na środku to jednak trochę myśli. Nie można dawać dwóch obronców poniżej 25 roku życia na środek bo stad sie biorą błędy. Co jak co ale 20-latek nie będzie od razu dobrym środkowym obroncą potrzebuje troche dośiwadczenia nie to co młody napastnik czy pomocnik |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
nie ma co panikować. Wisełka jest w przebudowie i potrzeba czasu na sukcesy. Teraz najważniejsza jest rozsądna polityka budowania zespołu i wszystkie sprawy organizacyjne związane z drużyną. a czy odpadniemy w 3 czy cz4 rundzie to można to olać.
![]()
od kołyski, aż po grób zawsze ukochany klub WISŁA KRAKÓW
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Witam braci po szalu. Wczoraj po meczu byłem w****iony nieziemsko i napisałbym pewnie jakieś głupoty więc piszę teraz. Planowałem nawet zrobić sobie jakiś detox z Wisełką, po prostu odciąć się na chwilę od tego wszystkiego,bo moje zdrowie bardzo ucierpiało we wczorajszy wieczór, jednak to jest mimo wszystko silniejsze ode mnie.
Nie straciłem jeszcze nadziei na awans, wierzę,że prawdziwi Wiślacy wyjdą na rewanż z pianą na ryjach i będą zapierdalać aż się będzie kurzyło. Innej opcji niestety nie ma. Kluczowa będzie pierwsza bramka, jeśli zdobędziemy ją do 60 min o awans będę spokojny, bo piłkarsko naprawdę jesteśmy lepsi, oczywiście w składzie bez Kowalskiego,Bunozy,Jirsaka czy Boguskiego. Na szczęście mamy ich kim zastąpić,więc Kasper będzie miał pole manewru i może uda mu się desygnować odpowiednich ludzi. To tyle ode mnie , pozdro . ![]()
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Wyobrazacie sobie walke o LM Amiki bez pary Bosacki - Arboleda? W Pradze nie byloby pogromu tylko dlatego, ze odpadliby juz z Baku. Albo aspiracje Legii do czegokolwiek w nadchodzacym sezonie bez pary Choto - Astiz?
Wisla wolala kase i wolala obnizyc poziom sportowy klubu wiec ma to czego chciala. A brak obrony to dopiero odczujemy. Azerow i tak powinnismy pojechac. Henio zawalil wystawiajac debiutantow w pierwszym skladzie. W imie sprawiedliwosci dziejowej zapewne odejdzie jak za tydzien nie wygramy. Nie bede go zalowal. Popieram pomysl powrotu z Azerbejdzanu autokarem w przypadku braku awansu. Wylot na mecz najtansza klasa ekonomiczna.
Ostatnio edytowane przez thechris : 30.07.2010 o godz. 22:28.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Nie wiem czy już taka opinia padała, ale muszę powiedzieć, że na tle drużyny dobry mecz rozegrał Paljic. W porównaniu do Boguskiego na przykład gdzie chłopak miał na 10 podań 9 niecelnych u niego proporcje wyglądały może nie odwrotnie, ale na pewno znacznie lepiej. No i szybkości mu nie brakuje, będzie z niego w lidze pożytek.
No ale właśnie...w lidze. Pytanie czy MP to dla nas szczyt aspiracji w tym sezonie. Oby nie i oby w rewanżu przypomniały się niezapomniane chwile z rewanżu z Beitarem. Z drugiej strony nie można po jednym meczu palić za sobą mostów i robić rewolucje po rewolucji. Zaniepokojony jestem Bunozą, bo słabszy mecz można zrozumieć, tyle tylko, że wydał mi się niepewny cholernie i jakiś taki drewniany. Intuicja mi podpowiada, że będzie dobrze, a nie należę do przesadnych optymistów |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Artykuł który bardzo dobrze komentuje to co się działo w czwartek
http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...?kategoria=664 @woocashx i nie wiem jak można pisać takie głupoty że Paljic zagrał dobrze |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Na tle drużyny. Wskaż mi gościa, który zagrał lepiej w pierwszej połówce. Nie podoba mi się ślepy pojazd na typa. Że w drugiej opadł sił to już inna historia. W niej wyróżniał się Małecki i długo, długo nikt
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Poleci głowa Kasperczaka,tylko kogo to wzrusza. Tutaj potrzeba piłkarzy a nie ciągłych zmian trenerów. Piłkarzy a nie chłopców mających problemy z przyjęciem piłki. Tutaj Ferguson z Murinho nie pomoże.
Widzę,że co niektórzy nadal piszą posty w przeświadczeniu,że był to wypadek przy pracy. Informacja do nich. Jestesmy tak słabi, i nic nie wskazuje na to abyśmy mieli być lepsi. Dwa lata i z Szewale będziemy walczyć jak równy z równym. Bramki z Arką czy Legią nic nie znaczą,nie ma to przełożenia na nic. MP jest celem samym w sobie. Nie kryje się za tym nic poza dominacją w bardzo słabej lidze. Nos spoza naszego grajdołka i oklep od byle pzeciętnej druzyny. W przyszłym sezonie to już chyba, oficjalnie, będzie wstyd przegrać w eliminacjach LE z polskim zespołem. W rewanzy piszecie coś o szansach. To Wam coś napisze. Azerowie widac w ciemię bici nie są i pewnie ruszą w 40 stopniowym upale presingiem na mających problemy z podstawami w przyjęciu piłki kopaczy z Polski. Boguski,Brożek,są gwarantem,że będa piłke oddawać aż miło. Pewnie reszta się dostosuje. Także nie trudno sobie wyobrazić,że nasze orely będa mieć problemy z bieganiem,bo z podaniami zawsze mają. A jak już im wyjdzie jakiś podanie, to Brożek jak co sezon spierniczy wyborną okazję. Dopiero 8 zagranie pod nogi Brozka może skończyć się trafieniem. No ale kto będzie mieć siły i umiejętności, spośród tych ktorych mamy w kadrze, aby stworzyć aż 8 sytuacji bramkowych. Nie łudźcie się na cokolwiek.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 30.07.2010 o godz. 23:54.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Nie rozumiem czy Sobolewski posiada jakiś abonament na grę w 1 podstawowej 11. Od dłuższego czasu gra padlinę jakich mało i zapowiada się, że forma już nie wróci (podobnie jak Paweł B. czy Rafał B.). W rewanżu chciałbym zobaczyć piłkarzy walczących Kirm, Diaz, Garguła, Małecki i Cleber. Dodatkowo w nowych rozgrywkach parę - Żurawski Rios. Srać mi się chce jak widzę te gówniane poczynania super talentu - wciąż młodego - living legend - Pawła Brożka. A za Sobola Wilka, nie wierze po prostu, że może grać gorzej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
W czwartek sie okaze, co ta cala druzyna jak i poszczegolni pilkarze SĄ WARCI. Chyba nikt nie ma co do tego watpliwosci, bo stoją przed ciężkim zadaniem, ale nie niewykonalnym, bo nie zagrają na wyjeździe przeciwko Manchesterowi czy Barcelonie.
To bedzie prawdziwy test mecz, czy mają charakter i jakąś wolę walki czy nie. Wszystko wyjdzie jak na tacy. Do czwartku. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Panowie my jestesmy tak slabi,ba! my jestesmy wrecz uposledzeni pilkarsko ,i udowodnil to wczorajszy mecz.
Przeciez gra Pawla Brozka i jego popisy zwlascza w przyjmowaniu pilki to 8 letnie dziecko w szkólce lepiej wykona. Boguski ma to samo ,on na treningach powinein dzien i noc cwiczyc i cwiczyc bo to jak gra i podaje to poprostu kpina. Ich "Ravanell" wszedl i mial wiecej sytuacjii niz Brozek,Boguski ,Zurwwski razem wzieci a gosc wyglada raczej na emeryta niz sporotwca. Po tym co wczoraj zobaczylem i tego poczucia wstydu zaczyna myslec ze juz niedlugo nawet Malta i San Marion nas dogonią a pozniej wyprzedzą. A nasi niiech dalej machaja rekami. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Przed chwilą śniło mi się, że dostalismy 2-1 od Azerów. Najpierw my strzelilismy, a potem oni nas dobili...
|
|
|
|
Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Niniejszym Przepraszam Dana Petrescu że byłem za jego zwolnieniem z powodu brzydkiej gry Wisły. Jako idealiście marzyła mi się gra piękna i techniczna, teraz proszę chociażby o siłe, szybkość i trochę pressingu. PETRESCU WRÓĆ.
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Offline |
|
|
Ja bym juz pomalu myslal o sprzedazy Brozka, Boguskiego i Lobodzinskiego, oni juz pikuja ostro w dol i ciezko bedzie w przyszlosci na nich cos zarobic. Obecnie nie wnosza nic do gry zespolu (i to nie od dzis).
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Pewnie wszyscy będą się o nich bili i padnie rekord transferowy. ![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Blood Brothers
Offline |
|
|
mam prosbe...czy ktos majac jakies statystyki meczowe moglby tutaj je podac? a w szczegolnosci interesuje mnie ile bylo podan z pierwszej pilki bez przyjecia...mozna grac brzydko , mozna mecz przegrac, ale musi byc choc zamysl taktyczny Wisla pod wodza Kasperczaka gra tragicznie taktycznie...wine za porazke ponosi trener bo jesli ma 6-7 nowych zawodnikow i sa oni nie zgrani i ma tego swiadomosc to oczywiste jest ze stawiam na tych co sa w Wisle dlugo i jakis wspolny jezyk maja...a jesli ryzykuje wstawienie tylu nowych to ryzyko biore na siebie...Kasperczak powinien kulturalnie pozegnac sie z kibicami, druzyna i wlascicielem...
![]()
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND
"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for." --Bruce Springsteen |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Gdybym ja wyszedł na boisko z Pawłem B. to po kolejnym jego machnięciu rękami po zagraniu od Kolegów dostał by w zęby. A poważnie to gwiazdor powinien posiedzieć na ławce bo jest tragiczny nie tylko pod względem formy piłkarskiej, ale i demoralizacji drużyny. Może Maciek lub Sobol zrobili by w końcu z gówniarzem porządek.
PETRESCU WRÓĆ |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
@Smyrgu, Kasperczak to taki typ człowieka (kapitana) co opuszcza tonący statek jako ostatni.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
moim zdaniem problem nie tkwi tylko w piłkarzach tylko w przygotowaniach na zgrupowaniach i w rozpracowaniu przeciwnika zastanawiałem się trochę nad tym i doszedłem do wniosku oni nie mieli siły biegać walczyć nie mieli pomysłu na gre pomijając to że był to bardzo eksperymentalny skład to jednak na boisku piłkarz ma za zadanie realizować plan nakreślony przez trenera
to trener widząc że drużynie nie idzie powinien zareagować i dać wskazówki piłkarzą jeśli nie podczas meczu to w przerwie jak wszyscy widzieli żadnych wskazówek nie było czyli Henry sam nie wiedział o co chodzi nasuwa mi się tylko myśl że przeciwnik nie był rozpracowany przez sztab szkoleniowy i piłkarze nie byli przygotowani do meczu to samo myśle jeśli chodzi o motorykę przygotowanie fizyczne tu też ktoś zawalił nie wiem dokładnie jak wygląda przygotowanie pod względem fizycznym do sezonu ale moim zdaniem liga to teraz drugorzędna sprawa a formę trzeba przygotować na konkretne mecze kwalifikujące nas do fazy grupowej nawet jeśli zawodnicy będą przez to zmęczeni w lidze pamiętajmy że liga to nie są dwa trzy czy cztery mecze a szanse na wejście do LE mamy tylko jedno ![]() "W tym burdelu, jakim jest polski futbol, nic mnie już nie dziwi" ![]() Jan Tomaszewski |
|
|
|
Blood Brothers
Offline |
|
a na koniec i to tak serio na powaznie i z pelna odpowiedzialnosci gotow powiedziec B.C. prosto w oczy ...jaki szef taka firma...
Ostatnio edytowane przez Smyrgu : 31.07.2010 o godz. 08:36.
![]()
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND
"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for." --Bruce Springsteen |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Dokładając do tego sędziego Turka, 40 stopni upału i doping 20 tys kibiców Wisła ma małe szanse. Cytat:
Żeby realizować założenia trenera trzeba mieć podstawowe umiejętności techniczne. Nasi przyjąć piłki nie potrafią a mamy grać atak pozycyjny którego podstawą jest szybka wymiana piłki, taaa. To jak przyjęcie trwa 5 pięć sekund to będzie rewelacyjnie szybka wymiana. Potem trzeba podnieść głowę i popatrzeć gdzie są koledzy, kolejne sekundy. Jak ktoś napisał, Mourinho z Fergusonem by nie pomogli. Potrzebna nam kompletna wymiana piłkarzy ofensywnych |
||
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Poza kibicami Wisły(przynajmniej tymi którzy dalej wierzą w zespół),również buki oceniają,że nasi wygrają w Azerbejdżanie.Kursy 1,85-1,88 na naszych wyraźnie wskazują,że uznali oni pierwszy mecz za przypadek.Mocno również w to wierzę,o ile Kasperczak wreszcie pójdzie po rozum do głowy,i wystawi na środku obrony Clebera i Diaza,którzy w ekstremalnej sytuacji się sprawdzili.Kowalski tak biega jakby miał 20 kg nadwagi.Oczywiście to tylko jeden element w układance,który musi się zmienić,bo my przede wszystkim nie wiemy jak bramki strzelac.Niech Kasperczak glowkuje.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dobra analiza tego całego blamażu..
http://futbolnet.pl/wiadomosci/jeden...lka-goni-azera ten fragment o Sadygowie dobitnie pokazuje jak bardzo FRAJERSKA była to porażka. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Chciałem się wstrzymać z komentowaniem do drugiego meczu, nie ze wzgledu na wynik bo ten jest mniej ważny ( ktoś słusznie zauważył że IV runda to i tak będą baty ) a bardziej z punktu widzenia wizji zespołu Basałaja i spółki ( bo dalej twierdzę, że ta jest )
Ciekawi mnie zwłaszcza skład na rewanż, bo jeśli podobało mi się wystawienie w pierwszym meczu tych, którzy (według obserwatorów) sprawowali się najlepiej na treningach, sparingach itp. Zmiany były ok bo zeszli najsłabsi od beznadziejnego Boguskiego, przez biegającego bez sensu Paljicia, po śpiącego na stojąco Brożka. To zastanawia mnie czy ta opcja będzie dalej kontynuowana? Czy wystraszeni presją wyniku wrócimy do starego, czyli zarząd i Kasperczak tak skompletują 11, żeby przede wszystkim zadowolić piłkarzy przyzwyczajonych do komfortu pewnego miejsca w wyjściowym składzie. Osobiście wybaczyłbym nawet 0-5 w Azerbejdżanie jeśli miałoby to zaowocować wyrwaniem z głów zawodników przekonania że maja jakikolwiek wpływ na klub poza dbaniem o swoją formę i zaangażowanie w każdy mecz w którym mają zaszczyt grac z białą gwiazdą na piersi. Sory za to Szpakowski siedzi w głowie bardziej niż by się chciało a szefuńcio biega w około i piszę tak z doskoku ![]() Powód: Wtopa:)
Ostatnio edytowane przez Tarann : 31.07.2010 o godz. 10:28.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Cytat:
|
|