The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
aluszkaa
Senior Member

Od: 08.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.07.2010, 16:03
Jeździ ktoś czymś takim?

http://otomoto.pl/mazda-323f-1-616v-...C13541132.html

Jak eksploatacja i wrażenia?
Grunt to pozytywne myślenie i optymistyczne podejście do życia
Odpowiedz cytując
Dziadek
Junior Member

Od: 07.2010

Stary 30.07.2010, 16:40
aluszkaa na Twoim miejscu wparowałbym na forum mazdy i tam poptyał na co zwracać uwagę przy tym modelui jakie wrażenia, znajomy ma Mazda Premacy i chwali sobie jako mazde, ale jak to wszyscy nażekają gnije podobno to mazdy mają do siebie ze są słabo zabezpieczone więc na to trzeba zwrócić uwagę.
Sam se spieprzaj
Odpowiedz cytując
M89
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 30.07.2010, 16:54
Panowie (i Panie) potrzebna pomoc. Czy ktoś z Was umie rozszyfrować markę i model:
? chodzi oczywiście o to ciemne auto jadące po ulicy.

Mój typ to volvo 440 ale nie pasuje mi tylny słupek przy szybie.

Po burzy słońce wychodzi zza chmur...
Odpowiedz cytując
LuKaS TSW
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 30.07.2010, 17:06
za duże na 440 mi się wydaje że może Saab 9000 lub stary Lexus Ls400
Ostatnio edytowane przez LuKaS TSW : 30.07.2010 o godz. 17:09.
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 30.07.2010, 17:42
hmmm, niestety sytuacja wynikla zmusza mnie do kupna jakiegos wiekszego samochodu od BMW 1(nie, jeszcze nie powiekszenie sie rodziny). Chcialbym wiedziec czy ktos porusza sie takim o to autkiem z takim oto silnikiem http://moto.allegro.pl/item115295350...n_quattro.html ?
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 30.07.2010, 18:04
koyoot napisał(a):Wyświetl post
hmmm, niestety sytuacja wynikla zmusza mnie do kupna jakiegos wiekszego samochodu od BMW 1(nie, jeszcze nie powiekszenie sie rodziny). Chcialbym wiedziec czy ktos porusza sie takim o to autkiem z takim oto silnikiem http://moto.allegro.pl/item115295350...n_quattro.html ?
A4 takie znow duże nie jest, nie wiem czego oczekujesz ale miejscem możesz się zdziwić bo za dużo go nie ma. 1.8 spoko silnik ale lubi sobie chlapnąć a inne opinie o Audi to takie że zawieszenie przez aluminiowe materiały lubi nie wytrzymać polskich dróg. W tej kasie to bym szukał Superba z 1.8 jeśli cię spalanie nie przeraża.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
1986
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 30.07.2010, 18:06
LuKaS TSW napisał(a):Wyświetl post
za duże na 440 mi się wydaje że może Saab 9000 lub stary Lexus Ls400

NA 100% jest to SAAB 9000
STOŁECZNE KRÓLEWSKIE MIASTO KRAKÓW

TYLKO WISŁA
Anty Jude
Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 30.07.2010, 19:05
Tak na marginesie tego ogłoszenia.
Audi co ma 6 lat, sprowadzone i ma 128 tys. na liczniku? Taaa.
Odpowiedz cytując
M89
Senior Member

Stary 30.07.2010, 20:51
1986 napisał(a):Wyświetl post
Na 100% masz rację, dzięki!

Odpowiedz cytując
Coal
Member

Od: 03.2009

Stary 30.07.2010, 21:00
sandbender - ile robisz km. rocznie samochodem ?
" i smutek z serca zginie, troski odejdą precz."
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 30.07.2010, 21:26
Nie wiem, ile masz pieniążków do dyspozycji, ale w tej klasie poszukałbym Lexusa IS220d. Autko klasą bije na łeb niemiecką konkurencję. Na autoscoucie ceny zaczynają się od 12tys. euro za samochody o 2-3 lata młodsze, niż pokazana przez Ciebie Audi. Nie wierzę też w przebieg pokazanej Audicy, na zachodzie 30tys. to norma, więc pewnie realny przebieg, to około 200k Km. Przygotuj się (w przypadku Audi) na problemy z turbosprężarką i drogie, papierowe (aluminiowe) zawieszenie.
http://wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic26075_1.gif
Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 31.07.2010, 00:33
Coal napisał(a):Wyświetl post
sandbender - ile robisz km. rocznie samochodem ?
A będzie teraz tak z 15 tys. w 90% po Krakowie. Bo mam stosunkowo blisko do pracy, a w dalsze trasy już w zasadzie nie jeżdżę bo mi się nie chce. Tylko co ma mój roczny przebieg do tego?

EDIT: rozumiem, że chcesz zrobić porównanie. Ok może jestem uprzedzony do aut sprowadzanych, ale podzielam opinie Arturo dotyczącą przebiegu na zachodzie w okolicach 30 tys. A patrząc po znajomych, którzy tam mieszkają to nawet powiem ze i 35 tys. to norma.Aczkolwiek oczywiście mógł się znaleźć taki drajwer jak ja co jeździ mało.

No i jestem tez uprzedzony do "sprowadzaczy" po tym jak kumpel miał kupić Mazdę podobno z Niemiec. Okazało się, że faktycznie z Niemiec jest, ale tylko tył. A przód z Wysp.
Tak czy inaczej to się chyba da sprawdzić w miarę na podstawie VIN - znaczy wywnioskować po historii.
Ostatnio edytowane przez sandbender : 31.07.2010 o godz. 00:53.
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Stary 31.07.2010, 00:50
hmmm 6-letni samochod majacy 300k km przebiegu? Przesada moim zdaniem. Owszem tez jestm troche nieufny wobec przebiegu ale widzialem ten samochod i jechalem nim i niewiele wskazuje na to ze licznik mogl byc cofany. Choc ryzyko zawsze jest...

Budzet na samochod mam dosc spory i myslelem swego czasu troszke nieskromnie mowiac o BMW 7(tej co wyszla spod reki Crisa Bangle), ale zrezygnowalem. Technika zawarta w tym samochodzie mnie przerasta, i nie doroslem jeszcze do tego by w tym luksusie sie mordowac.

Pole do manewru mam, w kazdym razie pod wzgledem finansowym. Kwestia tutaj jest taka ze zebym cos kupil samochod musi mi sie podobac a niestety zbyt wiele samochodow mi sie podoba.

Ogolnie to samochod mi jest potrzebny by w miare komfortowo przewiezc 3 osoby. Do uzytku codziennego, trasa o dlugosci 60 km. Bagaz podreczny(kobiece torebki...). Pomysly? Nie ma ograniczen co do marki poza marka Tata.
Odpowiedz cytując
LuKaS TSW
Senior Member

Stary 31.07.2010, 07:58
Skoro Cię pieniądze nie blokują ,to kup sobie Maserati Quattroporte Jak dla mnie stylistycznie piękny samochód,3 osoby też tym przewieziesz,no i prestiż też na pewno większy niż Mercedes czy BMW
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 31.07.2010, 11:40
Koyoot bierz używanego Accorda. Honda to Honda. Frajdy na pewno Ci sprawi. A i spore jest. Mówię o tym VII generacji, czyli nie najnowszy model. Ludzie z tego co słyszałem strasznie chwalą te diesle 2.2. No chyba, że klasyczne 2.0 w benzynie. Chyba, że Ci się nie podoba. A w kombi to już totalne monstrum.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
StelmiOriginal
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 31.07.2010, 11:48
Co sądzicie o Peugeocie 407? Ktoś takim się wozi?

I pytanko odnośnie sprowadzonego egzemplarza, handlarz chce żeby podpisać umowe kupna samochodu, ale nie z NIM, ale z FRANCUZEM. I teraz pytanko, czy takie coś jest bezpieczne? Czy lepiej żeby handlarz opłacił samochód i wtedy bedzie wiadome, że pozbawiony wad prawnych i wtedy rejestrować?
WISŁA!!!
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Stary 31.07.2010, 17:20
Wojtek_Lok napisał(a):Wyświetl post
Koyoot bierz używanego Accorda. Honda to Honda. Frajdy na pewno Ci sprawi. A i spore jest. Mówię o tym VII generacji, czyli nie najnowszy model. Ludzie z tego co słyszałem strasznie chwalą te diesle 2.2. No chyba, że klasyczne 2.0 w benzynie. Chyba, że Ci się nie podoba. A w kombi to już totalne monstrum.
I to chyba bedzie strzal w dziesiatke. Honda - jakosc, Accord to kolubryna jakich malo, oczywiscie benzyna, nie lubie bocianiego klekotu. I bardzo mi sie podoba.

Masrati Quattroporte? Zapytam inaczej, gdzie ja to bym do cholery naprawil?
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 31.07.2010, 19:42
StelmiOriginal napisał(a):Wyświetl post
Co sądzicie o Peugeocie 407? Ktoś takim się wozi?

I pytanko odnośnie sprowadzonego egzemplarza, handlarz chce żeby podpisać umowe kupna samochodu, ale nie z NIM, ale z FRANCUZEM. I teraz pytanko, czy takie coś jest bezpieczne? Czy lepiej żeby handlarz opłacił samochód i wtedy bedzie wiadome, że pozbawiony wad prawnych i wtedy rejestrować?
Zdecydowanie odradzam. Dochodzenie czegokolwiek przed sądem zagranicznym może Cię kosztować dużo pieniędzy, nerwów i lat.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
M89
Senior Member

Stary 02.08.2010, 08:23
1986 napisał(a):Wyświetl post
M89 napisał(a):Wyświetl post
Na 100% masz rację, dzięki!
a to ci niespodzianka... jednak nie saab

Odpowiedz cytując
bouli76
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 02.08.2010, 10:06
I to chyba bedzie strzal w dziesiatke. Honda - jakosc, Accord to kolubryna jakich malo, oczywiscie benzyna, nie lubie bocianiego klekotu. I bardzo mi sie podoba.
I tu jestes w bladzie z tym klekotem - to nie turboklekot z niemiec (VW).

Mam acco w dieslu (2006r) i jak go kupilem 1,5 roku temu i pojechalem do kumpla to nie mogl uwierzyc ze to jest diesel a sam ma meganke w dieslu wiec wie jak potrafia klekotac.

Jak masz na tyle kasy zeby kupic VII generacje to bierz model po faceliftingu (2006 - 2008) w wersji executive. (2006 rok to jest wydatek ok 50k zł)
Jesli chcesz poczytac o tym jak sie sprawuja accordy to zapraszam na accordklubpolska.pl

BTW. wczesniej ktos pisal o przebiegach samochodow - ja swoja hanie kupilem jak miala niecale 3 lata i przebieg ok. 80k mil ( ok.128k km) - i mnie sie wydaje ze to jest taki realny przebieg dla 3latka aczkolwiek ja przez 1,5 roku zrobilem 18k mil (ok29k km) wiec napewno mozna kupic kilkuletni samochod z mniejszym przebiegiem.

a na koniec cytat z jednego z pism motoryzacyjnych:
Cytat:
Podróżując Accordem i-CTDi trudno uwierzyć, że pod maską znajduje się silnik wysokoprężny. Barwą dźwięku słyszanego w kabinie bardziej przypomina mechanicznie doładowane jednostki benzynowe niż terkot diesla, a właściwościami pozytywnie zaskakuje.
Ostatnio edytowane przez bouli76 : 02.08.2010 o godz. 10:09.
"Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi.
Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki.
Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."
Odpowiedz cytując
LuKaS TSW
Senior Member

Stary 02.08.2010, 10:37
Lancia Thema na tym zdjęciu Z tej czarno białej fotki przód mi nie pasował do tego auta,wyglądał na "saabowski" a tu proszę,rządowa limuzynka.
Ostatnio edytowane przez LuKaS TSW : 02.08.2010 o godz. 10:40.
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Stary 02.08.2010, 10:52
Pozostaje się podpisać pod tym, co napisał bouli76 nowoczesne diesle na "commonie", to inne konstrukcje niż klekoty TDI. I jeśli dalej jesteśmy w temacie polecania auta, to trzymam się przy opcji Lexusa IS, dołożyłbym do tego Hondę Accord tak jak poprzednicy oraz Volvo S60 lub S80. Kolejno I-cdti oraz D5. Pomyśleć też warto o BMW serii 3 e90 oraz serii 5 e60.

A co do obrazka powyżej, to jest to Lancia Thema. Robiona na tej samej płycie, co Alfa Romeo 164, Fiat Croma i właśnie SAAB 9000.
Odpowiedz cytując
Skynet
Member

Od: 11.2006

Stary 02.08.2010, 11:03
Panowie macie jakies propozycje na kupno pierwszego auta tak w granicach 8000 zl? Ważne zeby było za te pieniądze dostępne z instalacją gazową. Najlepiej coś niedużego do 1,6 l silnik. Z góry dzięki za propozycje.
Odpowiedz cytując
LuKaS TSW
Senior Member

Stary 02.08.2010, 11:09
Opel Astra,VW Golf trójka,to chyba najrozsądniej.Znajomy kupił ostatnio właśnie jako pierwszy samochód Golfa z gazem 97 rocznik ,1.8 silnik dość bogato wyposażony za 8,5 tysiąca.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 02.08.2010, 11:19
koyoot a może Subaru Legacy? Ten wcześniejszy model? Wygląd mega, trakcja super idealne auto. Ale Accord też mega wypas. W takich samochodach wybierać to jest mega przyjemne.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 02.08.2010, 11:52
Jeszcze w temacie accorda

http://motoryzacja.interia.pl/szukaj...wybrac,1485243

Cytat:
Te silniki polecamy szczególnie
Honda 2.2 i-CTDi (140 KM)
Aż do 2005 r. trzeba było czekać na pierwszego samodzielnie skonstruowanego diesla Hondy, ale kiedy już się pojawił - stał się sensacją. To obecnie jeden z najlepszych diesli na rynku. Pracuje kulturalnie, jest niebywale wręcz dynamiczny i właściwie się nie psuje. Diesel ten ma łańcuch rozrządu, który jest obliczony na cały czas eksploatacji silnika. Z początku podnosiły się głosy o wadliwych łańcuchach rozrządu, ale szybko okazało się, że charakterystyczny dźwięk pracy łańcucha jest normą, a nie usterką.
Występuje w: Honda Accord, Civic, FR-V i CR-V. Honda nie sprzedaje swojego silnika innym producentom samochodów.
I tyle w temacie
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Stary 02.08.2010, 12:21
Hmmm, coz moj blad, jak mowie na turbodieslach sie nie znam. Zdecydowanie wole benzynowki. NIe wiem jakos tak mam.

Kurde dziesiatki roznych ogloszen przejrzalem i ciagle nic. Zadnej konstruktywnej decyzji.
Odpowiedz cytując
klusek106
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 02.08.2010, 12:57
Wlasnie tak gadalem z kolegą zakochanym w mercedesach i twierdzi ze jesli chcesz komfort, wygode, prestiż i przestrzen to polecil S klase .

http://otomoto.pl/mercedes-s-320-C14314502.html
Ostatnio edytowane przez klusek106 : 02.08.2010 o godz. 12:59.
"Mnie na razie czekać będzie siedzenie na ławce. Ale oczywiście nie będę chciał długo na niej siedzieć, zamierzam powalczyć o miejsce na boisku." - Tomáš Jirsák (1906 % szacunku)

"Gwiazdkom" bez ambicji - STOP !

Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Stary 02.08.2010, 13:13
Ośmioletnia S-klasa, w dieslu i przebieg 130k...
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 02.08.2010, 13:18
Hmmm, coz moj blad, jak mowie na turbodieslach sie nie znam. Zdecydowanie wole benzynowki. NIe wiem jakos tak mam.

Kurde dziesiatki roznych ogloszen przejrzalem i ciagle nic. Zadnej konstruktywnej decyzji.
Zobacz na forach odnośnie tych samochodów, najpewniejsze auta tam trafisz.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów