The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Donki
Banita

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.07.2010, 13:15
Karherop napisał(a):Wyświetl post
a masz pewnosc że takowa będzie ? wkońcu wcześniej nic takiego nie mielismy i nie jest to żadnym standardem w tej chwili na stadionach

poza tym nie wyobrażam sobie takiej siatki na naszym stadionie
Jak to nie mielismy ?
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 30.07.2010, 13:15
za bramkami zawsze była siatka do łapania piłek..
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 30.07.2010, 13:16
Jak nic takiego nie mieliśmy? A co to było takie wysokie przed D i E jak nie siatka do łapania piłek?
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
SZYMEK_TSW
Senior Member

Stary 30.07.2010, 13:16
Karherop napisał(a):Wyświetl post
a masz pewnosc że takowa będzie ? wkońcu wcześniej nic takiego nie mielismy i nie jest to żadnym standardem w tej chwili na stadionach

poza tym nie wyobrażam sobie takiej siatki na naszym stadionie
Przecież była siatka za bramką na D

Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 30.07.2010, 13:20
rafalek napisał(a):Wyświetl post
Jak nic takiego nie mieliśmy? A co to było takie wysokie przed D i E jak nie siatka do łapania piłek?
pamięć mnie zawiodła , nie musicie mnie już poprawiac ;p
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 30.07.2010, 13:20
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Tego co na Legii napewno nie dostaniemy , nawet u nich tego żelastwa na dachu nie widać...oooo dało się, niesamowite
http://www.legia.com/www/galerie/wyd...t/big/1002.JPG
Napisałem że standardowe podświetlenie? Nie potrzeba takiego jak na Legii bo też nie ma takich sterczących stopnic, sterczących schodów i górki z trawy. Nie potrzebujemy podswietlać trawy na zielono
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 30.07.2010, 13:22
SpoXsteR napisał(a):Wyświetl post
z art. "Ratujmy Wisłę póki jeszcze można !!!" z SKWK

Właśnie bardzo obawiam się, że nasi zajebiści działacze pójdą po bandzie i mając w pamięci niedoszły sparing z rezerwami Liverpoolu w Jaworznie, na który cenę biletów ustalili na poziomie 50 złotych, teraz też mogą wyskoczyć z 50 zetami za najtańszy bilet. Już fakt, że na amatorów z Litwy i anonimów z Azerbejdżanu na obcym stadionie trzeba było płacić po 25- 30 zeta daje trochę do myślenia (kompletu na drugim meczu nie było, na pierwszym chyba też nie, ale ludzi było raczej więcej).
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 30.07.2010, 13:24
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...budowie/38898/
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...budowie/38903/
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...budowie/38897/

tutaj sama farba już nie starczy. Nie rozumiem, jak projektant mógł dopuścić do tego, aby to w taki sposób zostało wykonane. Żadnego nadzoru ze strony biura Obtułowicza nie ma? Tutaj już sama farba nie wystarczy, trzeba łatać te dziury. Cała elewacja wschodniej wymaga wykończeniówki i to nie półśrodkami.
Mam nadzieję, że jak będą malować trybuny D/E to nie zrobią tego niebieską farbą, a bardzo jasnym odcieniem szarości.
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 30.07.2010, 13:25
Nie piszę o podświetlaniu trawy tylko o tym ze ktos tam zrobił sensowny i efektowny projekt iluminacji.Tam wykorzystali stopnice i zieleń, gdzie indziej wykorzystają co innego.
Odpowiedz cytując
silver1906ts
Junior Member

Od: 09.2009

Stary 30.07.2010, 13:31
http://www.stadionwisly.info/fotorel...dion_wisly.jpg ''Stare już próbki dla zabarwienia elewacji nowych trybun. 3 kolor od lewej miał zostać wykorzystany. Niestety z powodu braku środków fasada nowej trybuny wschodniej zostanie taka jaka jest.'' I wszystko jasne...
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Stary 30.07.2010, 13:39
silver1906ts napisał(a):Wyświetl post
http://www.stadionwisly.info/fotorel...dion_wisly.jpg ''Stare już próbki dla zabarwienia elewacji nowych trybun. 3 kolor od lewej miał zostać wykorzystany. Niestety z powodu braku środków fasada nowej trybuny wschodniej zostanie taka jaka jest.'' I wszystko jasne...
Co znaczy zostanie takie jakie jest. Miał być beton architektoniczny a ponieważ nie ma to miało byc pomalowane. A skoro ma nie być malowane to Polimex kradnie kase za to co miało być a nie jest.

Czemu mnie to nie dziwi?
Odpowiedz cytując
wonski_eNHa
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 30.07.2010, 13:40
Fajnie, że chcą nas 'połechtać' farbą na zewnętrznej elewacji i podświetleniem, ale jednak jest do czego się przyczepić.
1. Beton jest tak krzywy i dziurawy w niektórych miejscach, ze będzie konieczne łatanie, żeby było równo.
2. Stadion jest bardziej kwadratowy od kostki rubika, ale oświetlanie robią w okrągłej dziurze. W Krakowie jest pełno iluminacji, których światła są kwadratowe. Jeżeli nie wyrównają zewnętrznej elewacji to podświetlenie zamiast 'wypięknić' stadion będzie uwidoczniało każdą, dziurę, czy niedoróbkę.

Pomimo to wielki plus za to że rozum do głowy wraca (raczej strach przed linczem w mediach itd.) ludziom odpowiedzialnym za budowę naszego stadionu.

Nawet jeśli stadion na R22 nie jest dziełem sztuki to sprawia wrażenie nieprawdopodobnie solidnej i monumentalnej budowli. Mi osobiście na tym etapie budowy podoba się bardzo i nie mogę się doczekać pierwszego meczu przy wszystkich trybunach i 33 tys. kibiców. Będzie miazga!

ps. jeżeli faktycznie są to stare próbki i stadion zostanie goły to jeb*c punkt 1. i to co nad nim.
Ostatnio edytowane przez wonski_eNHa : 30.07.2010 o godz. 13:42.
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Stary 30.07.2010, 13:42
Z wykończenia musiał zrezygnować inwestor, a nie Polimex. Tylko dlaczego projektant do tego dopuścił...

Co nie zmienia faktu, że zupełnie spierniczono beton, zwłaszcza na elewacji!
http://stadionwisly.info/fotorelacje...dion_wisly.jpg
+ wcześniejsze linki.

Będąc na wizycie na budowie SN widziałem masę betonu konstrukcyjnego, do zasypki i powiem jedno - on był lepszej jakości, niż ten "elewacyjny" na Reymonta 22.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Stary 30.07.2010, 13:48
PiotrG napisał(a):Wyświetl post
Z wykończenia musiał zrezygnować inwestor, a nie Polimex. Tylko dlaczego projektant do tego dopuścił...

Co nie zmienia faktu, że zupełnie spierniczono beton, zwłaszcza na elewacji!
+ wcześniejsze linki.

Będąc na wizycie na budowie SN widziałem masę betonu konstrukcyjnego, do zasypki i powiem jedno - on był lepszej jakości, niż ten "elewacyjny" na Reymonta 22.
Nie pisałem o rezygnacji z wykończenia tylko o rezygnacji z betonu architektonicznego który miał być zastąpiony betonem konstrukcyjnym + malowanie i to przybył projektant
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Stary 30.07.2010, 13:51
Aha.
Gdyby zrobiono elewację z betonu architektonicznego, to dzisiaj nie byłoby śpiewek o braku wykończenia, ale wiadomo, beton konstrukcyjny jest tańszy i prostszy do wykonania...
Zawalił projektant, który nie powinien dopuścić do zmiany, zawalił inwestor, który nie powinien zrezygnować najpierw z betonu architektonicznego, a później z wykończenia elewacji, zawalił wykonawca, bo tak spieprzyć beton nie jest łatwo.
Odpowiedz cytując
kozuba92
Banita

Od: 06.2010

Stary 30.07.2010, 14:31
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...udowie//38912/
Profesjonalizm pełną gębą. Już widze jak np. Sobol strzeli na siłę i trafi w tą kamerkę, to kamerka wyląduje na głowie któregoś kibica na młynie. Nie wiem kto to wymyślił, ale to przechodzi ludzkie pojęcie.
Odpowiedz cytując
joshi
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 30.07.2010, 14:46
skończcie temat kamer. Wiadomo kto to wymyślił więc po **** do tego wracać.
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Stary 30.07.2010, 14:59
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Co znaczy zostanie takie jakie jest. Miał być beton architektoniczny a ponieważ nie ma to miało byc pomalowane. A skoro ma nie być malowane to Polimex kradnie kase za to co miało być a nie jest.

Czemu mnie to nie dziwi?

Jest tak że brakło kasy na stadion i Inwestor postanowił rezygnować z wszystkiego co tylko nie jest niezbednę m.in.z malowania elewacji (troche mnie to zdjecie zmyliło - zapomniałem że ma juz chyba z rok).Jeśli klub dobrze ponegocjuje to bedzie mógł sam wykończyć stadion, zamontować telebim i zrobić kilka innych rzeczy. I tak bedzie placil ok.5 mln zl rocznie więc zamiast tego moga się spokojnie dogadać w sprawie wykończenia .Jestem zdecydowanym zwolennikiem w obecnej sytuacji takiego rozwiązania gdyż wtedy klub zrobi wiele rzeczy z głową, kupi porządny sprzęt, wykończy gustownie elewacje itd- zamiast płacić czynsz przez jakiś czas. Majchrowski spokojnie na to pójdzie bo chcą mieć tego strupa już z głowy.
Ponadto byłoby dobrze jakby zmodyfikowali konstrukcje pod telebimy i przycięli je juz teraz- póki jest sprzęt na budowie- jakieś 1-1,5m od dołu.Wtedy znacznie się poprawi widoczność dla ludzi siedzących za telebimami oraz dla kamer oczywiście - a telebim kupuje sie i tak na wymiar więc no problem
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 30.07.2010, 15:04
Myślę tak samo odebrać budowę od miasta i ugadać się że jak nie mogą już dokończyć jak się należy to w ramach opłat za stadion dokończyć te ostatnie nie dociągnięcia co to za różnica dla nas czy płacić miastu czy dopieścić stadion gotówko żadna a że tak powiem estetycznie musimy i tak coś z tym zrobić!!
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Stary 30.07.2010, 15:06
Ktos mówil że murawa jest juz dobra na R22 http://www.stadionwisly.info/fotorel...owy/2010-07-30

Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 30.07.2010, 15:08
widzę że znów narzekanie, a nie potrafiło się zebrać 10 osob zeby zebrac podpisy ;|

Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Stary 30.07.2010, 15:18
Wisła w obecnej sytuacji finansowej nie dokończy budowy, nie ma się co oszukiwać, zwłaszcza, że z zapleczem trybuny północnej, to to będą grube pieniądze.

Miasto to nawet tnie koszta bez pojęcia... Można było zrezygnować z budowy jęzora przed trybuną zachodnią, zastąpić mury ogradzające loże VIP barierkami, zrezygnować z masztów, a oświetlenie podwiesić pod dachem ( obecne pomosty techniczne trybun E/W są do tego w pełni wystarczające). Zamiast glazury w hallach kibiców można było zastosować posadzki żywiczne.
Oszczędności na tym byłyby większe, niż na rezygnacji z wykończenia elewacji...
Odpowiedz cytując
filip74
Senior Member

Stary 30.07.2010, 15:23
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Ktos mówil że murawa jest juz dobra na R22 http://www.stadionwisly.info/fotorel...owy/2010-07-30

Najwyżej wymienią na nową , a co mamy być gorsi od Lecha . W Poznaniu po koncercie Stinga mają wymieniać 3 raz w tym roku .
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Stary 30.07.2010, 16:52
Well, do czasu, kiedy Wisła wróci na stadion, murawa powinna być gotowa. Na razie tylko ciągle tam coś kopią.
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 30.07.2010 o godz. 21:32.
Odpowiedz cytując
filip74
Senior Member

Stary 30.07.2010, 18:00
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...budowie/38914/
Patrząc na tą fotkę kopią chyba bo wypełniają rurki od podgrzewania murawy glikolem.
Mam tylko nadzieje że nie będzie nieprzewidzianych niespodzianek i nie będą musieli z powodu pękniętej rurki kopać na środku boiska.
Co do naszej murawy to chyba nie jest tak źle co by nasze gwiazdki trochę na niej nie pograły.
Odpowiedz cytując
bravelukas
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 30.07.2010, 18:16
ehhh super....mecz z Arką niestety na Hutniku, nie wiem czemu miałem złudzenia....
Odpowiedz cytując
WISŁA 1906 NH
Senior Member

Od: 10.2004

Stary 30.07.2010, 18:25
Nie odbiegając od tematu... Ciekawe czy elewacje pomalują całą na niebiesko czy jakoś inaczej.
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 30.07.2010 o godz. 21:31.
Każdy to powie Wisełka rządzi w Krakowie...
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 30.07.2010, 18:31
W ogóle nie pomalują.
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Stary 30.07.2010, 18:31
Elewacji nie pomalują w ogólę,spójrz na poprzednią stronę...
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 30.07.2010, 18:33
bravelukas napisał(a):Wyświetl post
ehhh super....mecz z Arką niestety na Hutniku, nie wiem czemu miałem złudzenia....
Mowił o tym Basałaj. Dopiero w 4 kolejce mecz bedzie na Reymonta.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów