The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy uważasz, że nowy, stary trener poradzi sobie i wyciągnie Wisłe z kryzysu?
Tak 433 41,88%
Nie 250 24,18%
Pożyjemy, zobaczymy 351 33,95%
Głosujących: 1034. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.07.2010, 00:03
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Chyba jedyny pozytyw po tym meczu jest taki że do rundy jesiennej przystąpimy z jakimś normalnym trenerem a nie z "Gandalfem szarym". Ąri swoje najlepsze lata ma już dawno za sobą i myslę że jeśli ma jeszcze ochotę pracowac "w zawodzie" to powinien się najpierw "odbudować" w jakiejś Odrze czy Piaście. To chyba odpowiednie miejsca dla niego.

A jeśli chodzi o jego błędy to moim zdaniem:

1. Pisali o tym poprzednicy: pomysł aby w takim meczu wystawic na stoperze 21-latka dla którego będzie to absolutny debiut w drużynie i (nawet) w kraju to jakiś kompletny absurd. Żeby było śmieszniej miał grać do spóły z 23-latkiem który zagrał w Wiśle z 10 meczów wszystkiego.
Nie jestem pewien czyz jego strony to była arogancja czy może trener chciał udowodnić że nasi skauci (Edek) nie mają zielonego pojęcia o swojej robocie (nie to co on) ale wyszło krzywo.
2. Rozumiem że prawem trenera jest wybór rozgrywającego. Wybrał Tomka. Trudno mi ocenić czy na chwilę obecną jest on naprawdę lepszy od Gargamela. Być może. Ale było widać jak na dłoni (przynajmniej dla mnie) że od 60 minuty Tomek kompletnie zgasł. I wtedy trzeba było wpuścić G. Dlaczego trener tego nie zrobił? Nie rozumiem.
3. Za to wpuścił na ostatnią zmianę Wojtka. Czy ktoś z was zauważył jakąś korzyść z jego gry?
4. Na tle naprawdę dobrze ustawionych Azerów nasi wyglądali jak szkolna drużyna piłkarska. Pełna improwizacja. Nie wiem czy ta "spontaniczność" w grze to miała być właśnie "taktyka" trenera czy może piłkarze nie zrealizowali tego co trener miał na myśli ale i w jednym i w drugim przypadku odpowiada za to sam trener.
0. Jakos watpie ze zarzad wisly zmieni trenera przed startem ligi

1. Absolutnie sie zgadzam.

2. Moze sie wydawac ze graja na podobnym poziomie, ale.... Jednak jest miedzy nimi wielka roznica. Jirsak zawsze daje dobre zmiany,.potrafi siasc na podmeczonego przeciwnika, dlatego uwazam, ze wystawienie jego a nie Garguly bylo bledem.

3. Tak. Azerowie jeszcze bardziej sie rozkrecili. Korzysci dla Wisly zadnej nie bylo, podobnie beznadziejna zmiane dal Kirm.

4. Azerowie nie dosc ze byli bardzo dobrze ustawieni, to jeszcze zmietli nas odbiorem pilki na 20-30 metrze, oraz gra z klepki.
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 30.07.2010, 00:45
tarantulaw2 napisał(a):Wyświetl post
0. Jakos watpie ze zarzad wisly zmieni trenera przed startem ligi
Przyjmuje zakład 10 do 1 że zmieni.
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 30.07.2010, 04:04
Haha,tak jak pisałem forum "znawców" zapłacze jeszcze za Skorżą. Kasperczak od lat jest wypalony... Czy tego nikt nie widzi? Facet nie ma pomysłu na grę , wystawia zawodników nie tam gdzie trzeba, podejmuje nietrafne decyzje personalne. Przeszliśmy Szawle i dla tego pana to już sukces,ale żeby nie było kompletnej wopy trzeba szybko poszukać solidnego trenera spoza Polski.
Tylko Wisła!
TSW06
Senior Member

Stary 30.07.2010, 04:51
nie czytałem wcześniejszych postów więc może powtórzę czyjeś zdanie :
według mnie ta porażka to w 100% wina Henia... niestety choć chłopa lubię to jednak skład i zmiany jakie robił + taktyka i przygotowanie fizyczne to dno! zupełnie nie zgrana obrona przed meczem, nie było widać że to drużyna, raczej zgraja ludzi których nie obchodzi Wisła ale raczej to co jest napisane z tyłu koszulki. co z tego że Basałaj zrobił za późno transfery? mógł Diaz grać od początku LE na środku z Kowalem i nie byłoby problemu zwłaszcza że nie można Clebera traktować jako podstawowego stopera gdyż kończy karierę. jestem za NATYCHMIASTOWYM wyrzuceniem Kaspera
Pozdrowienia z Częstochowy!!
"Żyjesz w kraju w którym wszyscy chcą cię zrobić w chuja..
."
Jacko_1
Member

Od: 07.2003

Stary 30.07.2010, 05:32. ... trochę cierpliwości
Nie zaczynajmy od zwalniania, na to przyjdzie czas za tydzień, teraz czas na pracę przed rewanżem i czekajmy spokojnie na wynik meczu rewanżowego, pomimo tego co widziałem wczoraj i na co szlak mnie trafiał, wierzę, że damy radę.
Pozdrawiam.
omen69
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 30.07.2010, 06:10
To wina Kaspera, że się nie zgrali? To on odpowiadał za tak późne transfery? To on wykluczył z gry Clebera? To on sprzedał obrońców? Ludzie opamiętajcie się! Jak wygrywamy to całe forum pieje z zachwytu, jak przegrywamy to wieszamy psy na każdym... Co Kasper mógł zrobić innego? Wystawił tych, których uważał za najlepszych - bo innych też w kadrze nie ma i dostali w dupę! Może w końcu skończy się pompowanie balonika, że na wschód od Odry to tylko Polska piłka się liczy ... i Rosyjska, Ukraińska... ups Białoruska, Estońska, Azerska, Gruzińska...
Adasss
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 30.07.2010, 07:26
omen69 napisał(a):Wyświetl post
... Co Kasper mógł zrobić innego? Wystawił tych, których uważał za najlepszych - bo innych też w kadrze nie ma i dostali w dupę!...
Może zamiast takich ogólnikowych stwierdzeń odniósł byś się chociaż do mojego wcześniejszego posta, w którym dałem przykłady, że może jednak dało się zrobić coś innego? Btw wystawianie składu nie polega po prostu na wystawianiu najlepszych, to jest sport zespołowy i trzeba brać pod uwagę jeszcze parę innych spraw, jak choćby zgranie.
willow
a.k.a. morgenes

Stary 30.07.2010, 07:41
Nie można obciążać Kasperczaka za całe zło.
Zauważyłem co prawda, że kilka spraw mógł wczoraj inaczej poukładać, ale na Boga nie zapominajmy o jednym. BB rozwalił mu za jednym zamachem cały blok defensywny! I jeszcze żeby było weselej, w ostatniej chwili wypadł mu Cleber ze składu. Na prawdę ciężko w takiej sytuacji o zgranie zespołu i płynne akcje. Zwłaszcza, że obrońcy pełnią w taktyce Kasperczaka ważną role ofensywną...

A teraz żeby nie było, że go całkiem bronie:

Wystawienie Paljica w pierwszym składzie uważam za błąd. Powinien postawić na sprawdzone schematy, jak chociażby na lewej obronie Diaz a przed nim Pietja, który w sparingach wykazywał spore inklinacje ofensywne. Podobnie na stoperze, mógł spróbować Singlara, który z większością zawodników dobrze się rozumie.

No i podstawowe pytanie do osób, które krzyczą, żeby natychmiast zwolnić Kaspra. Macie jakąś alternatywę?
Niech dogra do zimy, a potem - oprócz wzmocnień - niech klub zatrudni dobrego, zagranicznego trenera z udokumentowanymi sukcesami. Czasem lepiej nie ściągnąć jednego zawodnika, tylko przeznaczyć kasę na dobrego trenera.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
fanTS1906
Senior Member

Stary 30.07.2010, 07:49
Jak Skorża stawiał ciągle na tych piłkarzy, o których się tutaj domagacie to czytałem ciągle, że to trener bez jaj itp., jak Kasperczak porobił zmiany to teraz jest dziadziusiem, który już nic nie ogarnia. Zresztą podobnie było z nowymi piłkarzami: rok temu odpadliśmy z Levadią bo nie było transferów, teraz można wyczytać, że jest jeszcze gorzej bo zrobili ich za dużo
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 30.07.2010, 07:52
Macieja Skorzy tez po odpadnieciu z Levadia nie zwolnili wiec i Kasperczaka nie zwolnia. Osadzac go bedzie mozna po rundzie jesiennej, po ktorej bedziemy wiedzieli na jakim miejscu nasza druzyna sie znajduje. Co do europejskich pucharow co roku jest to samo juz od paru lat wiec sie nie dziwmy, ze nadal nasze druzyny przegrywaja. Liga tak naprawde pokaze czy Kasperczak to był dobry wybor.
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 30.07.2010, 07:55
Kasper mogl jedynie wybrac innych zawodnikow. Ale teraz kazdy jest madry, Ja tez teraz pewnie polowe skladu bym zmienil ... coz, gorzej juz chyba naprawde byc nie moze wiec teraz musi byc tylko lepiej.
Adasss
Senior Member

Stary 30.07.2010, 07:56
fanTS1906 napisał(a):Wyświetl post
Jak Skorża stawiał ciągle na tych piłkarzy, o których się tutaj domagacie to czytałem ciągle, że to trener bez jaj itp., jak Kasperczak porobił zmiany to teraz jest dziadziusiem, który już nic nie ogarnia. Zresztą podobnie było z nowymi piłkarzami: rok temu odpadliśmy z Levadią bo nie było transferów, teraz można wyczytać, że jest jeszcze gorzej bo zrobili ich za dużo
A słyszałeś o czymś takim jak stopniowe wprowadzanie zmian? Umiejętne wprowadzanie zawodników do drużyny? Zgrywanie nowych z resztą zespołu? To są zdaje się elementy rzemiosła trenerskiego. I ja ich wczoraj nie zobaczyłem.
fanTS1906
Senior Member

Stary 30.07.2010, 08:04
Słyszałem a nawet popieram takie praktyki Tylko stwierdziłem fakty, wychodzi, ze obaj ci trenerzy przeginali na 2 rożne strony. Ale ja glownej winy w ustawieniu skladu nie widze, bo prawda jest taka, ze rozbili mu obronę na koniec przygotowań i wielkiego wyboru nie było. Jak już to problem mógł być w przygotowaniach, taktyce albo tym ze nasi piłkarze byli beznadziejni jak co roku
omen69
Senior Member

Stary 30.07.2010, 08:12
Przy takiej rotacji zawodników jaka nas spotkała [odeszło 10 piłkarzy a nowych przyszło 8, z czego jeden nie mógł grać, ze starej kadry dwóch kontuzjowanych (Cleber, Burliga), a z całej kadry nie wszyscy przepracowali wspólnie okres przygotowawczy (Kirm, Małecki i praktycznie wszyscy nowi)] trudno mówić o stopniowym wprowadzaniu zmian. Do tego forma Boguskiego, Diaza i Brożka pozostawia wiele do życzenia, ale nie mamy zbyt wielu alternatyw. Nie mamy wyrównanej 30 osobowej kadry, więc prawie każda zmiana może być odebrana jako zła, bo gra zespołu może się pogorszyć - ale zmiany robić trzeba i to jest ryzyko, które wziął na siebie trener. Szkoda, że Kasperowi się nie udało. Pytanie, które należałoby zadać to, czy to trener jest wypalony, czy nasi piłkarze są tak słabi?
junkhead
Junior Member

Od: 07.2008

Stary 30.07.2010, 08:25
trener nie jest wypalony, przy takim napływie zawodników nie można ich zgrać w tak krótkim czasie... nic tylko wzmacniać drużyne zimą... trener chyba powinien bardziej wstarząsnąć zawodnikami wprzerwie, bo w drugiej połowie to chyba najbardziej ambitniej wyglądał Małecki (choć z tym cieszeniem sie po wywalczeniu karnego to pojechał po bandzie)...
SB
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 30.07.2010, 08:36
junkhead napisał(a):Wyświetl post
trener nie jest wypalony, przy takim napływie zawodników nie można ich zgrać w tak krótkim czasie... nic tylko wzmacniać drużyne zimą... trener chyba powinien bardziej wstarząsnąć zawodnikami wprzerwie, bo w drugiej połowie to chyba najbardziej ambitniej wyglądał Małecki (choć z tym cieszeniem sie po wywalczeniu karnego to pojechał po bandzie)...
przy Jego wieku jakby mocniej w szatni się wydarł to mógłby zawału dostać...
Nie ma, nie ma wody na pustyni...
Savik
Socios Wisła Kraków

Stary 30.07.2010, 08:38
Ludzie, czy Wy jesteście w stanie przejrzeć na oczy? Przestańcie wierzyć w wspaniały warsztat Kasperczaka, czas się nie cofnie, a piłka od czasu naszych triumfów z Kasprem, zrobiła kolosalny postęp do przodu. A Kasper się zatrzymał i przestał uczyć. Przecież to jest trener, który po swoim "wielkim" come back'u do polskiej ligi w fatalnym stylu spuścił Górnika. Nie pamiętacie już tego Na 25 meczów 6 wygranych i 12 porażek !! A przypomnę, że Górnik był wtedy jak na swoje miejsce w lidze - przyzwoity kadrowo. Nie piszę tego, dlatego, że jestem zwolennikiem Skorży, po prostu nie jestem w stanie zrozumieć tłumaczenia i obrony przez niektórych trenera, gdzie widać gołym okiem, że w meczu popełnia błędy jakich nie zrobił by przeciętny użytkownik FM...
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 30.07.2010, 08:41
Jeśli odpadniemy, a jest to raczej pewne, to trzeba pożegnać HK. Albo przynajmniej zacząć szukać i zmienić trenera w przerwie zimowej. Następca to musi być jakis s****iel z zagranicy, który zna swój fach. Może Zeman. To człowiek lubiący ciężką pracę. A sukcesy miał właśnie z przeciętniakami, których zagonił do roboty.
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 30.07.2010, 08:47
tofik napisał(a):Wyświetl post
Może Zeman. To człowiek lubiący ciężką pracę. A sukcesy miał właśnie z przeciętniakami, których zagonił do roboty.
za ciężkie treningi były by dla naszych, pewnie prędko by im mięśnie popękały i zaraz byłaby fala kontuzji.Za nim przyszłyby jakieś wyniki to grajki zwolniłyby go jak Petrescu bo im źle.Pozatym uważam że obecny skład jest o 2-3 klasy gorszy niż w czasach gdy ogrywaliśmy Parme,Schalke,Saragosse,Trabzonspor,Hajduka Split,NEC Nijmegen....Teraz już tacy zawodnicy jak kiedyś do Wisły nie trafiają.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 30.07.2010 o godz. 08:54.
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 30.07.2010, 08:54
No, mają fart. Gość podpisał 21.07 z US Foggia - Serie C
LooNatyk
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 30.07.2010, 09:01
jak odpadniemy z Azerami to Heniek na 99% poleci, Cupial troche cierpliwosci nabyl, ale nie az tyle.

Zreszta ciezko sie bedzie Henkowi obronic, bo z wczorajszego meczu kilka decyzji IMO jest nie do wytlumaczenia.
arsfan90
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 30.07.2010, 09:05
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Takiej ****a kiły nie widziałem od lat. Makabra....
Za Skorży przynajmniej cisneliśmy tych słabeuszy, ale nie wpadało, a teraz?

I co Kasperczak na to? "...Trzeba przeprosić kibiców.."
Prawda, że brzmi znajomo?
Jak mogłeś tak napisać przecież nie wolno obrażać Henryka! Toż to jest święta krowa!

P.S zgadzam się w 100%, aż po prostu brak słów!!!
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
Z NIĄ SIĘ LICZY KAŻDY
JESTEŚMY DUMĄ TEGO MIASTA
A W NASZYCH SERCACH BIAŁA GWIAZDA
I NAWET JEŚLI BĘDZIE ŹLE
MY NIGDY NIE PODDAMY SIĘ

flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 30.07.2010, 09:12
Zwalnianie teraz jakiegokolwiek trenera to głupota. Nowy przyjdzie do zupełnie nowej drużyny, stanowiącej raczej zlepek piłkarzy niż monolit. Straci mnóstwo czasu na poznanie ich i wdrożenie nowej taktyki. A liga tuż-tuż.

Na usprawiedliwienie Kasperczaka trzeba napisać, że rozwalono mu drużynę w przerwie letniej, a następców Marcelo i Głowy sprowadzamy "last minute". Nie było czasu na zgranie. Przez to złe wyniki sparingów, kiepska postawa w dwumeczu z Szawlami oraz wtopa z Azerami.

Kasperczaka trzeba zostawić przynajmniej do zimy, bo przynajmniej on trochę tych nowych piłkarzy poznał i ma jakiś pomysł na ułożenie tych klocków. Z definitywną oceną Henry'ego należy zaczekać do końca rundy jesiennej. Jeśli drużyna pod koniec I rundy nadal będzie grała piach, będzie idealny moment na zmianę szkoleniowca.

W zimie jest najlepszy czas na zgrywanie drużyny. W dodatku nowy szkoleniowiec będzie mógł liczyć na rozsądniej przeprowadzone transfery, niż teraz (mówi o tym m.in. Basałaj), mniejsza więc będzie szansa pomyłek.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 30.07.2010, 09:14
Kasperczak zrobil blad wczoraj ze wstawil Paljica, jak bylo widac ze Kirm jest w gazie , strzelal gole w sparingach, Kasperczak go pewnei chcial ogrywac
Sami
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 30.07.2010, 09:29
http://www.youtube.com/watch?v=cHqUB1Z78Kk
willow
a.k.a. morgenes

Stary 30.07.2010, 09:30
arsfan90 napisał(a):Wyświetl post
Jak mogłeś tak napisać przecież nie wolno obrażać Henryka! Toż to jest święta krowa!

P.S zgadzam się w 100%, aż po prostu brak słów!!!
Nie chodzi o to, kto jest święty i nietykalny, tylko chodzi o rozsądek w działaniu.
Ciskacie się, że zarząd jest nieodpowiedzialny bo rozpieprzył nam linię obrony i nie ściągnął wartościowych graczy, a sami wołacie o to, żeby wywalić Kaspra nie mając nikogo w zamian. To jest odpowiedzialne?
Niech dogra rundę jesienną do końca, Basałaj będzie miał pół roku czasu na znalezienie dobrego, zagranicznego trenera. Będzie w międzyczasie stadion, może się coś ruszy w temacie infrastruktury szkoleniowej, więc może zagraniczni trenerzy będą łaskawszym okiem patrzeć na pracę w naszym klubie.
Zwalnianie teraz Kasperczaka byłoby skrajnym debilizmem.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 30.07.2010, 09:30
Jak dla mnie Kasperczak to juz wypalony trener, ktory od czasow Gornika dorabia sobie do emerytury
SB
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 30.07.2010, 09:32
jedynie trener zagraniczny może coś u nas osiągnąć...
ciekawe czy Henio po zwolnieniu znowu jakiś proces przeciwko Wiśle wytoczy?
Nie ma, nie ma wody na pustyni...
JrQ-
Senior Member

Stary 30.07.2010, 09:34
Ci co już wyrzucają Kasperczaka spokojnie - doczekacie się...
Skoro w drużynie nie ma miejsca dla Polaków, to nie będzie go dla polskiego trenera.
konkursowicz
Member

Od: 07.2010

Stary 30.07.2010, 09:41
JarTSW napisał(a):Wyświetl post
Ci co już wyrzucają Kasperczaka spokojnie - doczekacie się...
Skoro w drużynie nie ma miejsca dla Polaków, to nie będzie go dla polskiego trenera.
Petrescu żalił się gazetom jak to piłkarze narzekali na zbyt ciężkie treningi. Żaden z z zagranicznych trenerów nie potrafił odnaleźć się wśród tych naszych gwiazdek, tyle, że dziś sytuacja wygląda chyba trochę inaczej, dziś jak ktoś strzeli focha to na pewno znajdzie się ktoś na jego miejsce. Nawet Mały zrozumiał, że wychodząc na boisku nikomu łaski nie robi. Teraz, kiedy wszystko w klubie zaczyna działać jak należy,jest już chyba czas na zatrudnienie dobrego, zagranicznego trenera.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów