The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.07.2010, 08:18
Ciekawe czy piłkarze pff gwiazdeczki mają ambicje i wygrają na wyjeździe chociaż 0-2 i udowodnią, że potrafią jednak wygrywać z ogórkami.
Piggy oddaj hajs
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 30.07.2010, 08:19
Ja tylko chciałem uswiadomić tym co wierzą w awans w rewanżu,
że połowa szefów Qarabagu jesli nie wszyscy to sa Turcy
a sedziował nam rewanż bedzie ...Turek
Evil_
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 30.07.2010, 08:22
LooNatyk napisał(a):Wyświetl post
co do Bunozy to ja bym po chlopaku az tak nie jechal.. Ma te 21 lat, pierwszy mecz, od razu w pucharach, z drugim zoltodziobee. Na strasznie odpowiedzialnej pozycji.. Gral slabo, ale ja bym go nie skreslal.
ale z nim nie jest, że presja go zeżarła i zagrał dziś słabo.. po nim widać po prostu, że jest fatalnym zawodnikiem, kompletne drewno, chłop jak dąb a przegrywa z o głowę niższym Azerem, zero przyśpieszenia, Jop był szybszy, zero jakiejkolwiek zwrotności, dynamiki... FATALNY zawodnik.
eliot
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 30.07.2010, 08:28
Z tych wszystkich letnich transferów to może jedynie Chavez i Rios wypalą no i może z Cikosa coś będzie, reszta słaba jest. A najsłabszym ogniwem Wisły że tak się wyraże jest trener Kasperczak ...
lucekj
Banita

Od: 02.2003

Stary 30.07.2010, 08:29
To jest kolejna kara dla WAS za wysmiewanie sie z kuchenkorza i pisanie ze ich pojedziemy 4:0 :]

dopóki gimnazjum nie nabierze odrobiny pokory dopóty los bedzie platał takie figle.

Chiciałoby sie rzec "patałachy", ale chopoki zrobiły co mogły, wiecej ambicji A co oni nie chcieli wygrać Grali na ile mogli.

Po prostu jestesmy SŁABSI niz ta druzyna i koniec kropka.

Z Cikosa cos może bedzie, z bramkarza mam nadzieje tez, ale widac gołym okiem, ze Bunoza jest chyba jeszcze większym ogórem niż Jop. Kowalski jest przy nim PROFESOREM. Wiem, ze za wczesnie na oceny, ale chyba gołym okiem widac jak ktos sie porusza, jaka ma koordynacje itd
Co do czerwienie - moim zdaniem żółta tak, ale czerwien to troche przegiecie.

Wczorajszy mecz mozna jedynie porwnac do widoku swej ukochanej, która oddaje sie jakiemus czarnuchowi w miejskim kiblu myśląc, że jej luby tego nie widzi - nigdy nie byłem w takiej sytuacji :] ale mając doświadczenie z oglądania ukochanej Wisełki, takie mam właśnie odczucia.

Jakie nastroje przed rewanżem? 1:1 albo minimalna nasza przegrana 1:2 to chyba wynik, który powinnśmy brać w ciemno, nieprawdaż?

Wolicie sromotny wpird... 4:1 czy łudzenie się, że MOŻE MOŻE coś z tego będzie?
Zdrowy rozsądek mówi, że Azerowie są poza naszym zasięgiem, szczególnie na ich terenie.
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 30.07.2010, 08:30
Przynajmniej rozwiązali problem ze stadionem na koleją rundę
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 30.07.2010, 08:30
Smyrgu napisał(a):Wyświetl post
tylko trener zagraniczny i tylko "hard work" nie ma innej drogi...
z ternerem zagranicznym Dan 'hard Work ' Petrescu też wtopliliśmy u siebie z ostatnią drużyna ligi greckiej

polscy piłkarze są niereformowalni , to będzie się ciągle powtarzac i powtarzać
PrzemyślABG
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 30.07.2010, 08:31
pcpcpc napisał(a):Wyświetl post
Moj skład na rewanz
---------------Milan Jovanić------------ Lepiej Gra od Mariusza jak Mario wróci wyjdzie to na dobre obu bramkarza
---Singlar----Kowalewski----Cleber(Diaz)----Diaz(Brożek)-- Kwestia czy Cleber bedzie zdrowy
--Łobodziński--Sobolewski--Garguła--Brożek(Małecki)---
----------------Brożek--Małeck(Żuraw)---
kto to ? jakas nowa gwiazdeczka?
Krakowska Wisła !
wiślak1906forever
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 30.07.2010, 08:32
Po hu... się wpisujesz jak nie masz zielonego pojęcia o drużynie....
KOWALEWSKI ...... :]
łobodziński największa kaleka w 100 letniej histori Wisły ;/ ?
Diaz który odchodzi ?
Brożek który jest słaby ?
Czikos zagrał najlepiej obok Małego i Sobola i tyle w temacie .....
AYALA
Senior Member

Stary 30.07.2010, 08:34
w końcówce meczu jakby naszym brakło pary kiedy to Azerowie robili co chcieli , wtedy była najbardziej widoczna różnica w wyszkoleniu,szybkości....Nie wiem czy Heniu będzie coś w stanie poprawic w tydzień, tym bardziej że w Baku są upały po 45 stopni
Reser
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 30.07.2010, 08:35
eliot napisał(a):Wyświetl post
Z tych wszystkich letnich transferów to może jedynie Chavez i Rios wypalą no i może z Cikosa coś będzie, reszta słaba jest. A najsłabszym ogniwem Wisły że tak się wyraże jest trener Kasperczak ...

Tak teraz będzie Rios i Chavez. A widziałeś ich jak grają w Wiśle? Jeżeli nie, to zamknij sie i nie wypowiadaj na ich temat. Bo jak im sie nie uda debiut, to znowu będziesz płakał że i oni są do dupy.
Co za ludzie. Tak jak Polska piłka jest niereformowalna tak i wy tak samo głupi od lat. Jedno uzupełnia drugie.

Pozdrawiam
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 30.07.2010, 08:36
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Chłopie nie chce mi się komentowac tego co piszesz, ale jednak zbiorę sie w sobie. Kiedyś nawet jakby sędziował ich kolega, ojciec jednego z azerów to bysmy ich i tak pyknęli 5:0. Teraz jesteśmy tak żenująco słabi że uciekamy się do stwierdzeń iż sędzia może nam awans odebrać. Proszę Cię miej trochę honoru i zrozum wreszcie, że jesteśmy od nich słabsi i im nie potrzeba sędziego żeby awansować dalej...
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 30.07.2010, 08:36
Wczoraj krzyczeliśmy Wy jesteście gwiazdorami Wisełko więcej ambicji Wisła to my – tylko ja się zastanawiam czy to piłkarze przegrali – tzn. czy przy tych umiejętnościach, poziomie zgrania, ustawieniu – mogli dać więcej.

Pewnie trochę tak Żuraw powinien strzelić karnego Kowalski z 5 metrów ale dużo więcej raczej nie mogli zrobić. Mogło to się skończyć 1: 0 dla nas. Ale gdzie do Europy gdzie do LM

Gdzie przyczyna tego stanu rzeczy – kupiliśmy ogórów ?
Słaby poziom zgrania ?
Zła taktyka?
Złe ustawienie?
Brak motywacji ?
Uznając nawet że rozbiliśmy blok obrony to atak i tak nic nie strzelił

W stosunku do drużyny 2009/2010 w wyjściowym składzie na swojej pozycji zagrali Paweł i Piotr Brożkowie Sobol i TYLE Mamy zupełnie nową drużynę.

W jednym z wywiadów Basałaj powiedział, że przejście III rundy to obowiązek a IV to może tak może nie bo tam są silne drużyny i nie ma ciśnienia by grać w fazie grupowej– więc może nas Klub odpuścił sobie ten sezon i tak naprawdę budujemy drużynę na rok 11/12

Nie wierzę że wygramy rewanż choć oczywiście bardzo bym chciał
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 30.07.2010 o godz. 09:08.
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 30.07.2010, 08:37
Bardzo dobrze, że nie padł szczęśliwy remis jak z Levadią. Piłkarze muszą wiedzieć, że są w dupie i muszą zacząć biegać, najlepiej na ostro.

A co do drużyny to już pierwszym meczu z Szawlami pokazali, że nie potrafią strzelić amatorom bramki dopóki tamci byli jeszcze w stanie jakoś stać na nogach. A w drugim meczu wynik to tylko zasługa czerwonej karki dla kapitana na początku meczu.
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 30.07.2010, 08:38
Odpuścił sobie LE ? A może transfery też odpuścił. Chyba tak, patrząc co wyprawia Bunoza. Nasz najdroższy w tym okienku zawodnik.
Pusiek
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 30.07.2010, 08:39
Tomek Jirsak to już chyba nigdy mnie do siebie nie przekona....:/...brakowało mi wczoraj Garguły...Piotrka Brożka na lewej pomocy.
To jest tak jak napisał ktoś wyżej: jakby im Maciek Skorża wybił dobrą piłkę z głowy i nie mogli się pozbierać..i ciągle to bieganie w jednostajnym tempie...
chciałbym być optymistą przed rewanżem i wierzyć w naszych piłkarzy, ale przed Levadią też wierzyłem....:/

"maltańskie piełko"..."bałtycka klątwa"...to co teraz będzie?
Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły - mówi Kuba Błaszczykowski

STOP KARTONOM PRZY POLSKICH DROGACH!!!!
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 30.07.2010, 08:42
Najlepsi Malecki, Cikos i Jovanic.. a tak wszyscy slabiutko, nie weszli w mecz, nie byl ich dzien, nic im nie wychodzilo, brakowalo tez szczescia przy strzale Kowalskiego (niedoszly gol ustawilby zapewne mecz) i karnym Zurawskiego, zreszta widac jeszcze brak zgrania, tak jak sie spodziewalem Azerowie beda niewygodnym rywalem, szansa byla u siebie, bo na wyjezdzie nikomu nie lezy gra z Azerami, Bunozy i Paljica nie oceniam bo to ich 1 mecz, po 5 meczow przy pelnym zgraniu i zaklimatyzowaniu przyjdzie czas na werdykt

oczywiscie ich nie usprawiedliwiam, ot komentarz juz na chlodno
matti123
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 30.07.2010, 08:47
Trochę ochłonąłem to można napisać coś z sensem.

Jovanic - w 1 połowie 2 razy zachował się nie pewnie ale bramki nie padły, w końcówce wybronił 3 pewne bramki więc ja zaliczyłbym mecz w jego wykonaniu do udanch, szczególnie że obrona stała i się patrzyła jak chłopak wykazuje się na bramce
Bunoza - jeśli na podstawie meczu ocenimy jego umiejętności tzn że chłopak nie wytrzymał presji. Pamiętajmy chłopak ma 21 lat, oczekujemy od niego gry na poziomie Głowy, a to w naszym pięknym kraju 25 latków uważa się za młode talenty
Kowalski - dziś na treningu powinien 2 godziny uczyć się podawać celnie
Pietia, Cikosz - ich postawą byłem najbardziej zawiedziony w naszej obronie Azerowie robili co im się podobało a akcje do przodu obrońców nie istniały. Dopiero teraz zrozumiałem że z takimi środkowymi obrońcami to boczni musieli być przyklejeni do pola karnego. Czyli lepiej postawić na parę Singlar, Sobol/Cleber bo to zapewnia doświadczenie i gre bokami. Chyba Piotrek się nie obraził że musiał grać na lewej obronie ...
Skrzydła były mocno przycięte gra Boguskiego to pomyłka co z tego że był aktywny dostawał dużo piłek i wszystko marnował
Żurawia nieskreślałbym. Jako jedyny biegał cały czas i zakładał presing, czego nie można powiedzieć o Brożku.
Całe szczęście że postąpili rozsądnie z Małeckim, co to byłoby sprzedać albo zesłać jedynego dobrego zawodnika w drużynie. Ciekawe czemu nie zagrał Garguła.
Maciej Skorża najlepszym trenerem jest.
szczepek19
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 30.07.2010, 08:48
dobra nie narzekajmy... ile Głowa dostał czerwonych kartek w ważnych meczach ? trzeba w niego wierzyć, a nie skreślać od razu... no nie wyszło trudno... ale trzeba wierzyć że w rewanżu zagraja na swoim wysokim poziomie i przejdziemy Karabach
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 30.07.2010, 08:50
A ja bede sie trzymał swojej tezy że Polska piłka trzyma swój poziom. Poodpadały juz druzyny słowackie , slowenskie, izraelskie, chorwackie, bial,oruskie, litewskie, finskie , norweskie, szwedzkie, czyli takie sredniaki. A my jako tako ale jestesmy wszyscy w 3 rundzie. i trzymamy swój poziom, tylko ze my mamy czesto wpadki z druzynami z konca rankingu. Niewiem z czego to sie bierze.
Jovanovic - masz plusa.
tomasz_19
Senior Member

Stary 30.07.2010, 08:50
pamiętacie jak po wtopie z Levadią zaczęli grać lepiej? jestem dobrej myśli w rewanżu mam nadzieję, że wydrzemy tym Azerom awans z ręki hehe powiało optymizmem jak nigdy
kolend
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 30.07.2010, 08:52
tofik napisał(a):Wyświetl post
Odpuścił sobie LE ? A może transfery też odpuścił. Chyba tak, patrząc co wyprawia Bunoza. Nasz najdroższy w tym okienku zawodnik.
tyle, że był to jego pierwszy mecz, miał kilka lepszych i gorszych momentów, daje jakieś szanse na to, że jak się zgra, ogra w lidze, będzie lepszy... choć wcale nie musi, podobne nadzieje daje Paljic

takich nadziei nie daje:
- Boguski - na prawdę można było się ocierać o reprezentację nie potrafiąc przyjąć piłki?! choć może na jego obronę, że jakoś tam wraca po kontuzji... ale to już dużo czasu minęło...
- Brożek Paweł - drzewa umierają stojąc, nie robi na boisku dokładnie nic, kolejny sezon rozpoczyna tak samo! on cały praktycznie poprzedni sezon tak grał! czyli to już nie przypadek, nie wracanie po kontuzji, to już stały poziom
- Żurawski - gdzieś widziałem cytat, że z reguły karne trafia i nie przytrafia mu się często niestrzelony - gówno prawda - w meczach z wysoką stawką pudło (MŚ), choć on daje podobne nadzieje, że jak się zgra z resztą, może będzie troszkę lepiej, choć on sie przecież sezon aklimatyzuje... i ten żart komentatora - była gwiazda Celtic-u
- Kowalski - będzie to przeciętny środkowy obrońca, na połowę ligi się pewnie nada
- Brożek Piotr - może jednak lepiej go w pomocy trzymać? wieksza szansa, że nie bedzie kwasił pod własną bramką

i takie ogólne spostrzeżenie: PL drużyna nie może budować składu w lecie jeśli chce coś ugrać w pucharach, bo potem - niezależnie czy sprowadzi na prawdę dobrych zawodników czy nie - oni mają przejść kogoś w pucharach znając się tydzień lub dwa, nawet nie trenując, tylko znając (bo zawsze więcej na początku załatwiania niż trenowania)
tomasz_19
Senior Member

Stary 30.07.2010, 08:52
Pusiek napisał(a):Wyświetl post
"maltańskie piełko"..."bałtycka klątwa"...to co teraz będzie?
azerska wtopa ? to tylko żart oczywiście wierzę w awans
zajacek
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 30.07.2010, 08:53
Mimo wyniku twierdzę, że Azerowie to ogórki... Tym gorzej dla nas, bo na ich tle zagraliśmy żenadę.
Moim okiem przegraliśmy przede wszystkim wytrzymałościowo. Kompletny brak pressinu, odbiór piłki i szybkie przejście do ataku to była wczoraj rzecz niemal niewystępująca. Czyżby znowu błedy w przygotowaniu ? To, że Boguski i Brożek paweł zagrali żenująco i tak nie przesądzało o wyniku. O takim, a nie innym wyniku zdecydowali nasi środkowi pomocnicy.
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 30.07.2010, 09:02
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Stronniczy sędzia Azerom niepotrzebny. Byli lepsi, wygrali na wyjeździe. U siebie będą mieć żywiołowy doping, upał i własne umiejętności. To na nas w zupełności wystarczy.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 30.07.2010, 09:03
rafal777 napisał(a):Wyświetl post
Chłopie nie chce mi się komentowac tego co piszesz, ale jednak zbiorę sie w sobie. Kiedyś nawet jakby sędziował ich kolega, ojciec jednego z azerów to bysmy ich i tak pyknęli 5:0. Teraz jesteśmy tak żenująco słabi że uciekamy się do stwierdzeń iż sędzia może nam awans odebrać. Proszę Cię miej trochę honoru i zrozum wreszcie, że jesteśmy od nich słabsi i im nie potrzeba sędziego żeby awansować dalej...
Ależ ja zdaje sobie doskonale sprawe z tego faktu
Natomiast nie zaczne twierdzic ze niemozliwym jest fartowne wygranie 2:1
Wlasnie jakbysmy byli znaczaco lepsi to bym w ogole watku nie podejmowal
ale jak spotykaja sie prawie rowne druzyny to szczegoly zaczynaja miec znaczenie

flamengista napisał(a):Wyświetl post
Stronniczy sędzia Azerom niepotrzebny. Byli lepsi, wygrali na wyjeździe. U siebie będą mieć żywiołowy doping, upał i własne umiejętności. To na nas w zupełności wystarczy.
I własnie w tym upatruje cien szansy
Ze sie podnieca zwyciestwem, tłumem kibiców i sie rzuca do frontalnego nieprzemyslanego ataku
i bedzie wiecej miejsca z przodu, wiec moze sie uda cos wcisnac
Ostatnio edytowane przez bridgeburner : 30.07.2010 o godz. 09:06.
killabeez
Junior Member

Od: 06.2007

Stary 30.07.2010, 09:06
Mimo wszystko należy pamiętać, że porażka 1-0 u siebie jest najlepszą z możliwych porażek. Dużo lepszą niż 2-1, czy 3-2. Sytuacja jest niewesoła, ale nie jest tragiczna. Zwycięstwo 1-0 na wyjeździe daje nam dogrywkę, każde inne to nasz awans. Trzeba po prostu pojechać do Baku i tam wygrać. Nie jest to bynajmniej mission impossible.
Ravers
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 30.07.2010, 09:07
Kto pamięta Iraklis to będzie wierzył do ostatnich sekund meczu rewanżowego...
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 30.07.2010, 09:10
1. Kowalski wyglada jakby mial 15 kg nadwagi
2. Kasperczak postawil na Paljica i Boguskiego , a Kirm z Maleckim widac bylo ze sa lepiej predysponowani do gry na skrzydlach.
3. Sobolewski w srodku to coraz wieksza tragedia, same straty z ktorych szly kontry. Kasperczak nie pomyslal zeby dac do srodka i Jirsaka i Gargule
4. Zuawski tym karnym sie skompromitowal
5. Patałachy i tyle
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 30.07.2010, 09:12
"Mecz Wisła - Quarabag był najbardziej upokarzającym spotkaniem, jakie widzieliśmy w ostatnich dwudziestu latach. Nie napiszemy, że najbardziej upokarzającym w historii, bo kiedyś ŁKS Łódź przegrał z Jeunesse Esch, mistrzem Luksemburga, 0:5, ale dzisiejsze spotkanie naprawdę nami wstrząsnęło. Azerowie w pewnym momencie zorientowali się, kogo mają za przeciwnika, i zaczęli z "naszymi" grać jak z głupimi. Jedna sytuacja, druga, trzecia, czwarta. 0:2 to powinien być najniższy wymiar kary. Oczywiście, potem wiślacy wywalczyli rzut karny, zmarnowany przez Macieja Żurawskiego, ale tej "jedenastki" w ogóle by nie było, gdyby Azerowie mieli wcześniej lepiej nastawione celowniki. I dobrze, że gol po uderzeniu Żurawskiego nie padł - zakłamałby obraz całego spotkania. Swoją drogą, jaka to była żenada, gdy Patryk Małecki z faktu, że ktoś go kopnął w polu karnym cieszył się jakby zdobył mistrzostwo świata, pozdrawiał publiczność, która - by tę żenadę wynieść na wyższy poziom - skandowała nazwisko tego napastniko-pomocnika. A tu jeb, pudło.
Dobrze wiecie - kto jak kto, ale my na temat polskich piłkarzy mamy zdanie wyrobione. Generalnie nie spodziewamy się po nich niczego dobrego, to w zdecydowanej większości zblazowane pierdoły z przerośniętym ego, zagłaskiwane przez tych wszystkich głupków, którzy biorą od nich autografy (i przez tych mega-głupków, którzy im płacą wielką kasę). Zawsze jak wychodzą na boisko, przechodzi nam przez myśl - zależnie od klasy rywala, głośniej lub ciszej - "przegrają". Ale nie spodziewaliśmy, że Quarabag będzie z taką swobodą atakował bramkę "Białej Gwiazdy". To w ostatnich dwudziestu minutach nie była różnica klasy, ale różnica trzech klas. Na korzyść Azerów oczywiście.
Zawiedli oczywiście wszyscy piłkarze, Bunoza w tym meczu wyglądał na potencjalnego kabareciarza ekstraklasy, Jovanić ma jakieś cabajowate tendencje (a przynajmniej miał dzisiaj), a dla Kowalskiego należałoby wdrożyć proponowany przez nas system KUPa (Komisja Uprawnień Piłkarskich) i wysłać go na miesiąc na obóz treningowy, gdzie miałby non-stop kopać piłkę z dwóch metrów do bramki."

weszlo.com
i trudno się z tym nie zgodzić
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów