The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Wisoman
Member

Od: 02.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.07.2010, 21:38
jaga mimo ze przegrywa to gra z jajem walczy do ostatniej minuty a nasi kopacze?Wyzsze kontrakty im dac!

Wszystko można co nie można byle z wolna i ostrożna
wonski_eNHa
Senior Member

Od: 06.2005

Nie ma co się obrażać i odwracać plecami od zespołu jak panienki.

Dzisiaj zabrakło zgrania. Było to aż nadto widoczne w naszej obronie. Mam nadzieję że jutro w sparingu Kasperczak będzie zgrywał obronę na mecz rewanżowy.
Bunoza i Paljić według mnie nie mieli okazji żeby się zgrać z zespołem, stąd taka ich gra a nie inna. Wypada mieć nadzieję że Honduranin nam nie zwieje do egzotycznego Azerbejdżanu razem z umową.
Jose Murinho po przyjściu do Interu i teraz do Realu Madryt powiedział, że na zbudowanie silnego zespołu będzie potrzebował 2 sezonów. Kto wygrał wszystkie trofea w minionym sezonie Wiem, że Wisła to nie Inter, a 'Henry' to nie Murinho, ale musimy pamiętać że budowa drużyny trwa trochę dłużej niż miesiąc.

Przed meczem pisałem, że wygramy gładko, łatwo i przyjemnie jak za czasów Parmy i Schalke. Dzisiaj nie wygraliśmy, ale pamiętajmy że z Schalke u siebie też przegraliśmy. A jak się ten dwumecz skończył Wszyscy wiemy. Szczególnie kibice sukcesu.

Panowie i Panie więcej wiary.

ps. a kto nie ma w sercu tej ślepej miłości do Wisły i wyrytego na nim hasła 'wierność' temu 3-- w dupe!
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

wiślak1906forever napisał(a):Wyświetl post
Będziemy musieli zareagować pozytywnie na dzisiejszy wynik.
Jeszcze raz to powie to mnie szlak jasny trafi
a mi sie to podoba. Takie zycie. Niewiem po co nam sie tym chwalisz.
Jovanovic - masz plusa.
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 29.07.2010, 21:39
Aha
Jakby kto pytał to juz na oficjanej są przeprosiny dla kibiców
Ja nie wiem, po Levadii to byłe w****... strasznie
A dzisiaj, to tak mam wrażenie, że jest po prostu ...hmmm ....
zwyczajnie
kubawislak
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 29.07.2010, 21:40
Cytat:
Chaveza trzeba czym predzej zamknac gdzies i nie wypuszczac
poki nie podpisze kontraktu
Bo teraz to pewnie gotów pieszo na Balice spier.dalac
Cytat:
dla mnie komentarz dnia dziękuje koledze za przywrócenie uśmiechu na twarzy...
Skąd pewność, ze jest lepszy niż Bunoza, czy Kowalski
Cytat:
Wolę być traktowany, jako zacofaniec z ciemnogrodu, niż, jako europejczyk i patrzyć, jak na legalu dwóch pedałów się liże na rynku.
Zakaz pedałowania!
by M-M

WISŁA!
PrzemyślABG
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 29.07.2010, 21:40
od 1-10
Jovanić 8 (gdyby nie on to by było z 3/4 -0, na poczatku pare błędów)
Cikos 5 (poprawnie, za mało rajdów, pare razy sie udało przedrzeć)
Kowalski 6 (dobra gra)
Bunoza 3 (słabo raczej, moze trema, ale za duzo błedów i czerwien)
Piotr Brożek 3 (słabo jak na niego, i bramka jego mało walki)
Boguski 2 (dno)
(46' Małecki) 7 (walka walka, i o dziwo sie udawało)
Sobolewski 5 (nic poza przecietnoscią)
Jirsak 2 (żenada, ten chłop nigdy nie zagra dobrze na presji)
Paljić 3 (coś tam próbował, ale słaby)
(67' Kirm) 3 (nic...)
Paweł Brożek 2 (nic a nic)
(75' Łobodziński) 1 (nic nic nic)
Żurawski 2 (to ten Żurawski? ten z Parmy i Shalke? lata robią swoje;/ - WIDAĆ)
Krakowska Wisła !
czesiu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.07.2010, 21:41
Problem jest mentalność "starych" zawodników Wisły- brak presji na wygrywanie. Brozio nie ma ochoty na grę, Boguski to ja nie wiem co On robił na murawie, Żuraw "to już nic nie musi udowadniać" i to widać :( Tomas niby chciał, ale mu nie wychodziło, Sobol już nie daje rady, Mateusz i Łobo w sumie zagrali swoje i wszyscy wymienieni myśleli, że Marcelo coś strzeli... No samo się nie zrobiło. Oj ciężko będzie mial Henry, oj ciężko...
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez czesiu : 29.07.2010 o godz. 21:43.
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Jak obrona mogła dobrze pracować, skoro kierować miał nią grający swój czwarty poważny mecz w Wiśle Kowalski? Widać było od samego początku rażącą nieskuteczność podań i to było kluczem do przegranej w tym spotkaniu. Przez całe 90 minut nie skonstruowano ani jednej akcji, która mogła się zakończyć golem. Winnym porażki można uznać Kasperczaka za postawienie na niezgrany skład, co doprowadziło do ww. nieskuteczności.
Daleki jednak jestem od pisania nt. polityki transferowej z tego powodu, że trudno jest cokolwiek mówić po jednym spotkaniu. Basałaj przychodząc do Wisły miał mnóstwo pożarów do ugaszenia, ze stadionem na czele. W ostatnim wywiadzie mówił, że nie jest zadowolony z trybu w jakim ściągano zawodników, co po części zahacza o to, o czym pisze Wolfy. Oczywistym też jest, że priorytetem w klubie jest mistrzostwo, więc raczej po ewentualnym odpadnięciu nie polecą głowy, polityka klubu będzie kontynuowana. Zimowa ofensywa transferowa, o której mówił Smuda i tak nastąpi, bo Basałaj ma zaufanie u Bossa.
WisłaPANY!
Junior Member

Od: 05.2009

Brak słów normalnie..
Co TO było?!
Po straconej bramce straciłem nadzieję na zwycięstwo, a gdy Mały wywalczył rzut karny pomyślałem "niee.. to jest zbyt piękne, żeby mogło być prawdziwe ". No i było..
Pozostaje mieć nadzieję, że za tydzień zobaczymy "inną" Wisłę.
" Cieszę się, że grałem dla Wisły do samego końca na całego. Przypłaciłem to zdrowiem, ale niczego nie żałuję."- Marcin Baszczyński.

"Mówiłem sobie "nie będziesz Arek ryczał", ale jest mi naprawdę ciężko. Spędziłem tutaj najwspanialsze chwile mojego życia i zawsze byłem dumny, że gram w Wiśle." - Arek Głowacki.

"Baszczu" & "Głowa" - szacunek na zawsze !

TYLKO WISŁA !
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 29.07.2010, 21:42
Doprawy nie wiem czego się spodziewaliście?Wybiegany,solidny techniczne zespół przyjechał do Krakowa rozegrać mecz. I tylko tyle. Świat idzie naprzód,Azerowie ładują kasę w szkolenie i mają efekty. Za kilka lat będą nas jechać rezerwami,o ile będa z tego poziomu startować. Organizacyjnie przewyższali nas w każdym elemencie. Rok,dwa i sprowadzą sobie jakiegoś zorientowanego Brazylijczyka,który będzie ciut skuteczniejszy od Śiwego Azera. Pieniądze mają,to dla nich nie problem. Wtedy będą nas jechali z 3-0. Bo tyle powinno dzisiaj być. My tymczasem będziemy skupować z Balkanów piłkarzy za 300 tysięc i będzie to się nazywało ofensywą transferową. Jakoś żadnych rzeczy nie obiecywałem sobie po tej rywalizacji. Wiedzialem jedno,że jak stracimy to polegniemu w dwu meczu. I chyba taki tego będzie finał. Ale na zaistnienie w Europie nie liczyłem ani przez sekundę. No way. Jesteśmy słabi,piłkarsko i organizacyjnie. Skład mamy na nasza przaśną,nic nie znaczącą ligę ok. Tutaj możemy się emocjonować,ale nic poza to. Celem samym w sobie jest zdobycie MP. Puchary to dla nas za duże wyzwanie. Kiedyś jak będziemy szkolić mlodzież,będziemy kupować piłkarzy a nie chłopców z wsi Bałkańskich,to może coś kiedyś ugramy,ot do rozgrywek grupowych LE wejdziemy. Ale to melodia przyszlości, dziś póki co padamy pokonani w każdym kto umie piłkę kopnąć i wie co to spalony.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
szczepanwislak
Senior Member

Od: 09.2009

I prawdopodobnie na jubileuszowym 90 spotkaniu w Pucharach nasza przygoda się zakończy...
Wstyd !
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''

Henryk Reyman
blackluk
Senior Member

Od: 12.2007

Panowie i Panie mecz dramatyczny gdyby nie bramkarz było by co najmniej 0-3 najsłabsi na boisku Bunoza bez komentarza, Sobol dzisiaj dramatyczny mecz potykał sie chyba nie zagrał żadnej dobrej piłki, mnóstwo strat, Boguski dramat. Reszta niestety na swoim poziomie czyli słabo drużyna jest w budowie nie nie ma co oczekiwać cudów jednak ja liczyłem że będzie ambicja i znów sie zawiodłem. Najlepszy na boisku zdecydowanie Cikos i Małecki. Niestety, ale na wyjeździe może być pogrom jeśli zagrają nasi tak jak dzisiaj.
LeQ
Member

Jovanić - tj pisałeś kilka nie pewnych i interwencji np. ta z wypuszczeniem piłki z rąk a piłkę blokował któryś stoper
Cikos - - próbował kiwać ale w 1 połowie z Boguskim za dużo nie narobił
Kowalski - szkoda nie wykorzystanych sytuacji
Bunoza - -aż dziwne chłopak ponad 190 cm a do piłek skakać nie umie
P.Brożek cały czas wysunięty obrońca próbował ...
Sobolewski - przeważnie faulował w odbiorze
Boguski - 0
Żurawski - 1

Małecki - 4 nie dość że karny wywalczył to jeszcze ten strzał gdyby wszedł ...

Kirm - ...0 zgadzam się zupełnie nie wkomponował się w zespół może jeden mecz z Odrą 2 bramki aż się dziwie czemu go powołuje Kek do repry. A podanie prostopadłe do Żurawia w rewanżu z Szawle
dało temu odpowiedź . Nie wiem czy on kogoś nie lubi każdy widział fotę ze zgrupowania Słowenii przed MŚ jaka atmosfera tam panowała a tu podanie za silne i od razu Żuraw wyraził swoje nie zadowolenie nie cenzuralnymi słowami.

Łobo - Bożydar mówi ( nie jednokrotnie już) .O szykuje się zmiana w zespole Białej Gwiazdy czyżby Wojciech Łobodziński miałby być tym zbawcą... na pewno za te pieniądze

I tak jak w meczu Ruchu los się zemścił na Wiśle nie wykorzystane sytuację.
Początek nie najgorszy ale potem oddane pole gry.
Evil_
Senior Member

Stary 29.07.2010, 21:43
znalezione na necie:

uher
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 29.07.2010, 21:44
Szkoda, wielka szkoda, że Wisła zawodzi nas co roku w walce o puchary. To jest rutyna i powinni coś z tym zrobić, skompletować drużynę przez sezon, ulepszać ją, a nie co wakacje wymieniać pół składu i rzucać niezgranych piłkarzy na pożarcie nieznanym klubom. Oby odrobili za tydzień stratę ale jest to raczej marzenie ściętej głowy, biorąc pod uwagę dzisiejszy przebieg spotkania.
Rzeki przepłynąłem, góry pokonałem,
Wielkim lasem szedłem, nocy nie przespałem.
Żeby Ciebie spotkać w małym kącie świata,
Żeby z Tobą zostać na calutkie lata....
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 29.07.2010, 21:45
Panowie, spokojnie.
Będzie tylko lepiej, potrzeba tylko zgrania i 'nieco' większego ruchu z przodu...

PS: nie wiem czy to dostrzegliście, ale Sobol to już chyba długo nie pociągnie. Co chwila stawał i łapał oddech. Owszem, miał parę dobrych akcji, ale szczególnie w końcówce - okropna była dziura w środku, za co Radka należy winić najbardziej. Kasperczak ma niezły ból głowy - wstawić Wilka i tym samym grać połową nowego składu? eh, mam nadzieję, że nasi 'zareagują pozytywnie'...
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 29.07.2010, 21:47
Alleluja i do przodu. Pewnie większość uzna mnie za *******niętego, ale ja wierzę w rewanż.

Czy wygrywasz czy nie...!
pikey
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 29.07.2010, 21:47
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Doprawy nie wiem czego się spodziewaliście?Wybiegany,solidny techniczne zespół przyjechał do Krakowa rozegrać mecz. I tylko tyle. Świat idzie naprzód,Azerowie ładują kasę w szkolenie i mają efekty. Za kilka lat będą nas jechać rezerwami,o ile będa z tego poziomu startować. Organizacyjnie przewyższali nas w każdym elemencie. Rok,dwa i sprowadzą sobie jakiegoś zorientowanego Brazylijczyka,który będzie ciut skuteczniejszy od Śiwego Azera. Pieniądze mają,to dla nich nie problem. Wtedy będą nas jechali z 3-0. Bo tyle powinno dzisiaj być. My tymczasem będziemy skupować z Balkanów piłkarzy za 300 tysięc i będzie to się nazywało ofensywą transferową. Jakoś żadnych rzeczy nie obiecywałem sobie po tej rywalizacji. Wiedzialem jedno,że jak stracimy to polegniemu w dwu meczu. I chyba taki tego będzie finał. Ale na zaistnienie w Europie nie liczyłem ani przez sekundę. No way. Jesteśmy słabi,piłkarsko i organizacyjnie. Skład mamy na nasza przaśną,nic nie znaczącą ligę ok. Tutaj możemy się emocjonować,ale nic poza to. Celem samym w sobie jest zdobycie MP. Puchary to dla nas za duże wyzwanie. Kiedyś jak będziemy szkolić mlodzież,będziemy kupować piłkarzy a nie chłopców z wsi Bałkańskich,to może coś kiedyś ugramy,ot do rozgrywek grupowych LE wejdziemy. Ale to melodia przyszlości, dziś póki co padamy pokonani w każdym kto umie piłkę kopnąć i wie co to spalony.
Nic dodać, nic ująć...
Maxior
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 29.07.2010, 21:48
Szkoda, że clebera nie było, ustwił by dobrze obrone i pewnie by karnego szczelił. Cieżko przed rewanżem, ale wierze, że odrobimy:(
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

A jak pisałem " nie rozpędzajcie się tak" to mnie wyśmialiście
Wychodzi wszystko po trochu, osłabienia składu, zakup nowych piłkarzy "za 5 dwunasta", gra na WYGNANIU i wiele wiele innych.

Polska liga to dno i musicie się z tym pogodzić.
Ja po dzisiejszym meczu nie mam nic sobie do zarzucenia. Idę spać bo za 6 godzin pobudka. Szkoda, że Wojciech, Paweł i Patryczek jutro za mnie nie wstaną...
Greg
Junior Member

Od: 07.2010

Evil_ napisał(a):Wyświetl post
czemu bezczelnych? chłopaki zagrali mądrze i rozważnie
Oni grali tak sobie to my graliśmy tragicznie
Evil_
Senior Member

Stary 29.07.2010, 21:50
nie mówię, że grali dobrze, mówię, że zagrali mądrze i rozważnie, to jest różnica.
szczepek19
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 29.07.2010, 21:51
a kto pamięta Real Saragossa - Wisła jaką stratę odrobiliśmy... ? wiem to zupełnie inne drużyny... ale damy radę ! Prawdziwi kibice się nie odsuną... wiadomo popsioczy się po takim meczu... ale damy radę ! Jazda ! Jazda ! Jazda ! Biała Gwiazda !
wislacki mati
Senior Member

Stary 29.07.2010, 21:51
Piłkarzyki bez ambicji może by oddali kase dla tych 5 tys. widzów którzy wierzyli w zwiycięstwo naszych gwiazdeczek, oni sobie teraz pójdą na odnowe biologiczną, posiedzą w saunach a potem BMWicami pojadą to swoich domów. Ale i tak przyjde na kolejny mecz! I wiele osób pewnie tak zrobi. BO WISŁA TO MY.
Nawet jeśli będzie źle, my nigdy nie poddamy się...!!!
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 29.07.2010, 21:52
Wcale mnie to wszystko nie dziwi.Miałem w głowie ten początek meczu z Litwinami,gdzie do czasu czerwonej kartki nasi z trudnością wąchali piłkę.Litwini tylko szybko biegali,nic więcej.Zero dynamiki u Wiślaków.To się nazywa gnuśny futbol!Wczoraj patrzyłem na mecz Partizana i od razu rzuca się w oczy tempo gry i agresja.A dziś tylko takie zwykłe,leserskie opierdalanie się.
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 29.07.2010, 21:52
- 1:0 dla Karabachu to najnizszy wymiar kary i niestety juz wszystkie media trąbią o kolejnej kompromitacji Wisly
- europejskie puchary to nie jest miejsce na zgrywanie zespolu - od tego jest okres przygotowawczy i sparingi
- ale kasa jest za GLowe i Marcelo więc bilans sie powinien tym razem zgadzac
- lepiej kupowac na jakosc, a nie na ilosc (Bunoza to bedzie chyba taki nasz Wasiluk)
- przynajmniej nie trzeba spieszyc sie ze stadionem - nikogo nowego nie zachecimy do przychodzenia na mecze,
a dla wiernych fanow starczy stadion Hutnika (przynajmniej bede mial blisko
- mimo wszystko benzadziejne zestawienie skladu (Brozek dobrze grajacy na lewym skrzydle tym razem na obronie, chyba mogl tam kto inny wejsc chocby Diaz ? czemu nie gral Gargula skoro dobrze wypadl z Szawle ? Boguski to Boguski - wiadomo)
- Chavez to chyba jutro cos przysymuluje na tych badaniach byle jak najszybciej stąd spier....ć - w koncu okienko w Europie jeszcze otwarte dlugo, moze sie trafi jakas lepsze propozycja z Kaukazu na przyklad
Ostatnio edytowane przez dynek.pl : 29.07.2010 o godz. 22:28.
Puchar jest na5z!
Evil_
Senior Member

Stary 29.07.2010, 21:53
nie mówię, że grali dobrze, mówię, że zagrali mądrze i rozważnie, to jest różnica.
legion18
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 29.07.2010, 21:54
szczepek19 napisał(a):Wyświetl post
a kto pamięta Real Saragossa - Wisła jaką stratę odrobiliśmy... ? wiem to zupełnie inne drużyny... ale damy radę ! Prawdziwi kibice się nie odsuną... wiadomo popsioczy się po takim meczu... ale damy radę ! Jazda ! Jazda ! Jazda ! Biała Gwiazda !
Tylko wtedy to Saragossa była faworytem. Azerowie zagrają na tym samym poziomie co dziś, nie odpuszczą ani na minutę, nie będą lekceważyć Wisły. Z Saragossą Wisła miała możliwość zaskoczyć rywala, tutaj nie.
wwf
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 29.07.2010, 21:57
Przynajmniej będe mógł sobie spokojnie kupić bilet na nowy stadion.
Jak będzie chodzić 15 000 to będzie b. dobrze.
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
wierny
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.07.2010, 21:57
Ludzie spokojnie, pesymistom przypomnę tylko dwumecz z Iraklisem. Wróci Cleber, chłopaki się ogarnął i wierze że będzie dobrze. Płacze nic tu nie dadzą, tylko mobilizacja i jeszcze raz mobilizacja. Po takich meczach forum powinno być zamykane do rana bo niektóre wpisy w tym temacie są bardziej żenujące od występu Boguskiego.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów