The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
czera84
Senior Member

Od: 06.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.07.2010, 18:08
No i jednak Bunoza będzie grać w podstawowym składzie.Bardzo liczę na to,że Palijć wypali bo widać,że jest to dynamiczny piłkarz,a oprócz Małeckiego,który nic nie myśli na boisku nie mamy takiego gracza.Żeby nie było OT to powiem,że Peszko chyba miał ofertę z Wolfburga a Panathiakos to był chyba wymysł dziennikarzy,tylko,że on chciał pomóc Lechowi w walce o LM i powiedział,że po tym sezonie odejdzie.
Odpowiedz cytując
Filippo123321
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 29.07.2010, 18:13
Mial oferte i z Wolfsburga i z PAO. Wieksza kase mu dawali w Atenach, wiec chcial isc tam. ALe okazalo sie, ze PAO go wydymalo, a wczesniej odrzucil oferte Niemcow i zostal na lodzie.

Bylo o tym na weszlo swego czasu.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 29.07.2010, 18:13
Markus napisał(a):Wyświetl post
Małecki jak na polskie warunki jest bardzo dobrym zawodnikiem, który ciągle ma szansę i możliwości zostania naprawdę świetnym piłkarzem mimo wad charakteru i skłonności do samodestrukcyjnych działań. Jest sporo wart, może być wart jeszcze dużo więcej - dlatego nie można postępować lekkomyślnie i pozbywać się go za półdarmo. Upchnięcie go gdzieś za niewielkie pieniądze będzie dużą porażką Wisły, trenerów, a nawet Cupiała.
Tyle, że na to nikt w klubie nie ma wpływu, bo w takich sytuacjach Cupiał jest nad wyraz konsekwentny, vide casusy Moskalewicza czy Kosy.

Poza tym ja jakoś nie widzę w Małeckim aż tak wielkiego potencjału piłkarskiego i jeśli ktokolwiek dałby za niego np. 1.000.000 euro, niech idzie i krzyż na drogę. Tym bardziej, że za taką kwotę można już kupić przyzwoitego prawoskrzydłowego, bo akurat na tej pozycji widzę potrzebę realnych wzmocnień.
Jakoś ani Łobo ani Boguś mnie nie przekonują. Ot, tacy siermiężni rzemieślnicy dobrzy na naszą ligę, ale przecież my mamy ambicję pokazać się w Europie. No chyba, że coś się zmieniło a ja o tym nie wiem.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 29.07.2010, 18:18
Kirm akurat z Levadią zagrał nieźle. Co nie zmienia faktu, że chłopak nie wykorzystuje swojego potencjału. Ten skład trzeba przewietrzyć. Można zostawić ewentualnie Brożków, ale to tylko przy założeniu, że zaczną profesjonalnie podchodzić do swoich obowiązków. Nie dziwię się założeniu, że każdy jest na sprzedaż. Za*******ili historyczną szanse na awans do LM i odskoczenie na lata Lechowi i Legii. Dla kogoś, kto zakłada koszulkę Wisły i nie daje maxa z siebie nie mam szacunku. Dlatego ta drużyna musi narodzić się na nowo i to z nowymi piłkarzami. A że jest możliwość dokonania przebudowy ze środków ze sprzedaży naszych miernot, to trzeba podziękować opatrzności.
Odpowiedz cytując
czera84
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 29.07.2010, 18:22
Filippo123321 napisał(a):Wyświetl post
Mial oferte i z Wolfsburga i z PAO. Wieksza kase mu dawali w Atenach, wiec chcial isc tam. ALe okazalo sie, ze PAO go wydymalo, a wczesniej odrzucil oferte Niemcow i zostal na lodzie.

Bylo o tym na weszlo swego czasu.
Taaa weszlo też czasami takie pierdoły piszę,że aż się śmiać chce.
Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.07.2010, 18:24
Markus napisał(a):Wyświetl post
Małecki jak na polskie warunki jest bardzo dobrym zawodnikiem, który ciągle ma szansę i możliwości zostania naprawdę świetnym piłkarzem
Mylisz sie Markusie, Malecki - w moim odczuciu - nigdy nie przeskoczy odpowiedniego poziomu. Widzisz, cechy charakteru jakie on ma nie dykredytuja Go tak bardzo jak brak umiejetnosci. Dobry skrzydlowy to taki ktory umie dosrodkowac pilke stojaca badz bedaca w ruchu.. I teraz mam pytanie? Slyszales / widziales kiedys Maleckiego zostajacego po treningach i cwiczacego tego rodzaju podania aby pozniej moc je zaprezentowac w meczu? Uwazam ze kazdy pilkarz zawodowy jezeli ma braki i AMBICJE wybicia sie powinien zdawac sobie sprawe ze swoich brakow i probowac je eliminowac (bez przymusu ze strony trenera). Uwazam ze 1 mln - 1.5 ml. euro i mozna Malego odwiezc na lotnisko, a w zamian sprobowac sprowadzic tego (nie chce wymieniac nazwiska) z Koszyc Charaktery podobne ale umiejetnosciami bije Malego na leb na szyje
Ostatnio edytowane przez RAF : 29.07.2010 o godz. 18:28.
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
Odpowiedz cytując
Seth
Member

Od: 07.2005

Stary 29.07.2010, 18:27
To dzisiaj w końcu zobaczymy w oficjalnym meczu Bunoze i Paljića
Ostatnio edytowane przez Seth : 29.07.2010 o godz. 18:31.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Nie wiem czy wszyscy oglądają studio na ipli/polsat futbol,była rozmowa z p.Basałajem i kolo się zapytał czy Chavez już podpisał odparł, że nie przechodzi testy i jak będzie ok to jutro podpiszą Pytanie czy będą transfery powiedział, że jest już 8 nowych graczy i to musi trener poukładać.Na pytanie, czy ktoś jeszcze przyjdzie/odejdzie odpowiedział poczekajmy do końca sierpnia.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Filippo123321
Senior Member

Od: 05.2009

czera, akurat w kwestiach transferowych to wiedza co sie dzieje
Odpowiedz cytując
Carmelo
Junior Member

Od: 07.2010

Stary 29.07.2010, 18:57
Jak ja nie lubię za przeproszeniem pieprzenia na temat tego, że jeśli zawodnik jest reprezentantem danego kraju tj. w przypadku Milinkovicia U-21, to musi coś potrafić.
Popatrzmy przykładowo na reprezentacje Polski U-21... Rymaniak, Lisiecki, Kieruzel, Basta, Matuszek, Poźniak, Mąka, Kaszuba czy nasz Burliga (w którego to nikt nie wierzy)

Idąc Waszym tokiem rozumowania to są reprezentanci kraju U-21, więc coś sobą reprezentują. Więc którego z nich widzielibyście w składzie Wisły ?

I nie gadajcie głupot, że nie ma co porównywać reprezentacji młodzieżowej Polski do młodzieżówki Chorwacji, Słowenii itp, bo 3/4 z Was nie widziała w ostatnim czasie ani jednego meczu tych grup wiekowych.

Ktoś poda inny udany mecz Milinkovicia, który widział oprócz meczu z Romą ?
Jak się postaram to też znajdę super spotkanie w wykonaniu naszych gwiazdorów typu Mario...
Odpowiedz cytując
szczaq21
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 29.07.2010, 19:08
A widziałeś jak gra Basta. Człowiek padaka, większośc z tych których wymieniłeś grają słabo lub przeciętnie.
Odpowiedz cytując
Carmelo
Junior Member

Stary 29.07.2010, 19:16
szczaq21 napisał(a):Wyświetl post
A widziałeś jak gra Basta. Człowiek padaka, większośc z tych których wymieniłeś grają słabo lub przeciętnie.
I o to właśnie mi chodzi. To, że dany zawodnik jest reprezentantem danego kraju (szczególnie młodzieżówek), wcale nie znaczy, że jest dobrym i wartościowym zawodnikiem. Wymienieni przeze mnie zawodnicy, chyba potwierdzają moją tezę.

Więc, proszę, skończcie z tym Milinkoviciem i argumentowaniem jego rzekomych umiejętności faktem, że gra w młodzieżówce i zagrał "bardzo dobrze" z Romą.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 29.07.2010, 19:59
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Peszko nie jest lepszy, to ten sam poziom co Małecki tylko już 3 lata starszy od Małego.
.
Co Ty pie.. Małecki a Peszko to różnica klasy(oczywiscie na korzyśc Peszki).
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 29.07.2010, 20:36
Halo? Jesteście ma ktoś jakieś pytania Wspaniałe wzmocnienia na czas? Najlepiej mnie było krytykować i pisać że płacze to teraz sami płaczcie
Odpowiedz cytując
Jean_Paulista
Member

Od: 06.2007

Stary 29.07.2010, 20:47
Mar85 napisał(a):Wyświetl post
Halo? Jesteście ma ktoś jakieś pytania Wspaniałe wzmocnienia na czas? Najlepiej mnie było krytykować i pisać że płacze to teraz sami płaczcie
oni są na meczu!
Bunoza dziś nie pokazał się z dobrej strony przez cały mecz... ale nie będe go skreślał po 1 meczu... ogólnie dno... :/
Odpowiedz cytując
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 29.07.2010, 20:52
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
Co Ty pie.. Małecki a Peszko to różnica klasy(oczywiscie na korzyśc Peszki).

Jasne Griszka. Czy ty jesteś Wisły , czy jej źle życzysz ?

Wypierd.olmy Skorże. Małeckiego też niech Turcy wezmą.

Kuur. wa. Wywalamy Skorże. Wywalmy Małeckiego, mitolozujemy jego osiągnięcia, jasne.

Wisła w ostatnim czasie straciła co najlepsze. Straciła trenera który dwa razy zdobył mistrza i którego zwolniono gdy Wisła była liderem. Gdzie jeszcze niedawno potrafiła grać takie mecze jak z Ruchem Chorzów. Chyba na trochę szacunku i zaufania po tym co zrobił zasłużył i do końca sezonu powinien zostać.
Straci Małeckiego, straciła Głowackiego, straciła Marcelo. Wisła straciła serce

W zamia pozyskała co Kasperczaka. Kasperczak dno. 8 zawodników ile się sprawdzi. Narazie tylko Słowak jako tako zastępuje Alveraza , Rios nadzieja na lepsze jutro. Jak łatwo w krótkim czasie wszystko roz*******ić.

Dzisiaj Quarabach był po prostu lepszy zespołem. Z Lavadią też odpadliśmy, przez brak skuteczności. Dziś jedyna sytuacja Wisła to kiks w słupek Kowalskiego. Porażka.

Garguła czemu nie grał ? Ech znowu kolano ?
Ostatnio edytowane przez -Goral- : 29.07.2010 o godz. 21:01.
Odpowiedz cytując
Ejdzbiol
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 29.07.2010, 20:58
To była totalna Ch(b)uj(n)oza :/ Bunoza gra zbyt nie pewnie w nowym zespole i przez niego padła bramka :/ a o tym, że NIKT oprócz Małeckiego nie ruszał dupy, a Jirsak walił świece do przodu jak za Skorży to nie wypada nawet wspominać. Brakowało Garguły i Clebera. Jeżeli nie pojądą ich te 3:0 w Azerbejdżanie. Żadnego składnego ataku i przyśpieszenia, ja nie wiem czy im stadion nie pasuje czy korki ale cholera... co się dzieje, że nie potrafią się utrzymać na nogach? :/
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 29.07.2010, 21:01
-Goral- napisał(a):Wyświetl post
Jasne Griszka. Czy ty jesteś Wisły , czy jej źle życzysz ?

.
Wiesz,że dobrze jestem.....
Reszta Twojego tekstu bardziej dotyczyy Skorży(za którym byłem) niż Małeckiego....
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
wiśnia
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 29.07.2010, 21:05
No to teraz sprzedamy Diaza i Małego a na ich miejsce może.... jakąś gwiazde z Bośni?
Odpowiedz cytując
fanka Wisly
Junior Member

Od: 01.2010

Stary 29.07.2010, 21:07
Panowie i Panie nie najeżdżajmy na żadnego gracza który dziś zagrał bo to nic nie da tak się mecz ułożył i niestety na naszą nie korzyść, ale miejmy nadzieję że w Baku coś pokażemy i wygramy 2-0 by dalej awansować,
choć tak mi się coś wydaje że ktoś kiedyś pow że budujemy zespół na potencjalną LM w przyszłym roku a ten rok troszkę odpuszczamy i dajemy czas na budowanie zespołu z prawdziwego zdarzenia...
a żeby nie był offtop to powiem że jak na razie Bunoza nie pokazuje całego swojego potencjału widac że był ztremowany ale to jest nadzieja na przyszłość...
Odpowiedz cytując
-Goral-
Senior Member

Stary 29.07.2010, 21:12
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
Wiesz,że dobrze jestem.....
Reszta Twojego tekstu bardziej dotyczyy Skorży(za którym byłem) niż Małeckiego....
Jak byłeś za Skorżą to ok. Sory pomyliłem Cię z kimś kto wcześniej cały czas najeżdżał na Skorża a potem na Małeckiego. Czasami mam wrażenie, że tacy ludzie po prostu źle życzą Wiśle.

Na Bunozę bym jeszcze tak nie najeżdżał. To jego pierwszy mecz.

Ale ku.wa Kasperczak. Człowiek bez honoru, który w czasie gdy Wisła jest liderem, po zaledwie 1 kolejce ligowej rundy wiosennej przysyła swoja aplikacje na trenera. Przy namowach Kapki Cupiał decyduje się na to. Gdyby nie te działania .... ech.

Dopóki Kasperczak będzie w tym klubie, dopóki będzie kopał dołki pod Wisłą i inne Kapki dopóty będziemy błądzili.
Ostatnio edytowane przez -Goral- : 29.07.2010 o godz. 21:21.
Odpowiedz cytując
szczebel
Banita

Od: 09.2009

Stary 29.07.2010, 21:14
W dzisiejszym meczu zabrakło dynamiki i zgrania klocków. Jednak bura się należy obrońcom za tak głupią straconą bramkę, pomocnikom za to , że nie pomagali , napastnikom to można tylko pogratulować skrzydłowych i rozgrywającego.
Odpowiedz cytując
szczebel
Banita

Od: 09.2009

Stary 29.07.2010, 21:16
W dzisiejszym meczu zabrakło dynamiki i zgrania klocków. Jednak bura się należy obrońcom za tak głupią straconą bramkę, pomocnikom za to , że nie pomagali , napastnikom to można tylko pogratulować skrzydłowych i rozgrywającego.
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 29.07.2010, 21:16
Ciekawy jestem co w tej chwili stanie się z transferem Chaveza?....
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 29.07.2010, 21:17
Z niecierpliwością czekam na jutrzejszy dzień. Ciekawe czy po takim czymś będą jeszcze jakieś transfery do klubu
Odpowiedz cytując
legion18
Senior Member

Stary 29.07.2010, 21:21
fanka Wisly napisał(a):Wyświetl post
Panowie i Panie nie najeżdżajmy na żadnego gracza który dziś zagrał bo to nic nie da tak się mecz ułożył i niestety na naszą nie korzyść, ale miejmy nadzieję że w Baku coś pokażemy i wygramy 2-0 by dalej awansować,
choć tak mi się coś wydaje że ktoś kiedyś pow że budujemy zespół na potencjalną LM w przyszłym roku a ten rok troszkę odpuszczamy i dajemy czas na budowanie zespołu z prawdziwego zdarzenia...
a żeby nie był offtop to powiem że jak na razie Bunoza nie pokazuje całego swojego potencjału widac że był ztremowany ale to jest nadzieja na przyszłość...
Tylko to nie był mecz pechowo przegrany przez Wisłę. Najlepsza linia pomocy w Polsce? Pominę to milczeniem... Bardzo podobała mi się gra azerów. Nie dość, że z ambicją i walecznie, to jeszcze wogóle nie odstawali pod względem techniki od Wisły. Wisła to najlepiej niech zmieni ten szrot z którego sprowadza piłkarzy, może inni piłkarze z kartą na ręku będą lepsi...
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 29.07.2010, 21:22
z transferami to poszedł Basałaj na ilośc a nie na jakośc poza Jovaniciem.
Odpowiedz cytując
kibicwisły1906
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 29.07.2010, 21:25
Tylko na kim mamy budować nowy zespół - ja w obecnej drużynie takich zawodników nie widzę....
a Pan Kasperczak hmm, czas wrócić do Afryki...
Odpowiedz cytując
kibicwisły1906
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 29.07.2010, 21:25
Tylko na kim mamy budować nowy zespół - ja w obecnej drużynie takich zawodników nie widzę....
a Pan Kasperczak hmm, czas wrócić do Afryki...
Odpowiedz cytując
-Goral-
Senior Member

Stary 29.07.2010, 21:29
kot napisał(a):Wyświetl post

Czy będą tacy kibice, którzy zweryfikują swoje zdanie w sprawie transferów i przy okazji przeproszą wolfy, Markusa i wielu innych, w tym mnie przy okazji, nie tylko za prośbę o ojcowskie spojrzenie na Patryka ?
Wolfego przepraszać za co ? Za to ciągłe najeżdżanie na Skorże

Patryka i tak pewnie sprzedadzą!

Nie mówię że są teraz same negatywy. Tylko dlaczego kolejna zmiana warty musi pociągać za sobą rozwalenie starego jako popadło łącznie z tymi bardzo pozytywnymi cechami.

Budujmy od nowa, bo stare się już nie wróci, ale zachowajmy trochę umiaru. Małecki zostaje, Kasperczak out a nie odwrotnie.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów