The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
spontants
Banita

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.07.2010, 01:10
Ciekawe kto sie nie załapie do meczowej "18" bo w kadrze 23 grajków więc 5 ma lipe, napewno Kurto, Burliga, Rios, Clebi (kontuzja) i kto piąty? Mały? Łobo?
Tarann
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 29.07.2010, 07:30
spontants napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe kto sie nie załapie do meczowej "18" bo w kadrze 23 grajków więc 5 ma lipe, napewno Kurto, Burliga, Rios, Clebi (kontuzja) i kto piąty? Mały? Łobo?
Tu masz odpowiedź wg. PS.

http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Wis...587,1,832.html

Cytat:
Dwie godziny później oznajmił pozyskanemu za 600 tysięcy złotych Cezaremu Wilkowi, że nie ma dla niego miejsca w „18". To nie mogło być miłe dla zawodnika, który był wyróżniającą się postacią w Koronie Kielce.
Mam nadzieję że wynika to tylko z faktu dobrej formy Jirsaka i tego że Czarek jest najkrócej.
Ostatnio edytowane przez Tarann : 29.07.2010 o godz. 07:35.
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 29.07.2010, 08:38
Tarann napisał(a):Wyświetl post

Mam nadzieję że wynika to tylko z faktu dobrej formy Jirsaka i tego że Czarek jest najkrócej.
No raczej na pewno z tego faktu.
Ale spokojnie, tylko cieszyć się z takich problemów. Przecież zaraz taki Sobolewski się wykartkuje i Wilk już wskoczy do osiemnastki (może nawet do pierwszego składu?), albo posypią się kontuzje (nie chcę być złym prorokiem, ale Garguła ma już tak zrytą nogę, że w każdej chwili może się wyeliminować z gry na pół roku). Będzie PP, swoje jeszcze chłopak pokopie.

Cieszmy się, bo w końcu nie musimy się bać jutra i ew. "zapozyczeń" z "Młodej" "Ekstra"klasy
Ostatnio edytowane przez felipe : 29.07.2010 o godz. 08:41.
dziabong
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 29.07.2010, 10:02
Nie ma co ukrywać, że jeśli chodzi o ofensywe, to kazdy dzień działa na naszą korzyść i wg mnie odwrotnie jest z obroną. Atak się zgrywa, a obrona jest/będzie(?) meblowana. Dlatego dziś MUSIMY zrobić conajmniej 2 przewagi jeśli chcemy mieć spokojne ze 2 tygodnie na pozałatwianie ewentualnych formalności i zgrywanie.
No i czekamy do wieczora...
Kibic Białej Gwiazdy
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 29.07.2010, 10:20
A propo słów trenera, że będzie zadowolony z porażki:
Cytat:
Ostrożny przed meczem jest trener Gurban Gurbanow. - Każdy chce wygrywać i my również, ale biorąc pod uwagę klasę przeciwnika powiem, że nawet jeśli przegramy jedną bramką to będę zadowolony - mówi młody, 38-letni szkoleniowiec. Jego słowa nie mogą dziwić, w 1997 roku jako napastnik Neftczi Baku przegrał 0:8 z Widzewem Łódź w eliminacjach Ligi Mistrzów. W 2005 roku równie wysoką porażkę z Polską poniósł jako gracz reprezentacji Azerbejdżanu.
Po czymś takim musi mieć nieźle zrytą psychę Zapewne ustawi ich bardzo defensywnie bojąc się kolejnego lania.
kossaq
Junior Member

Od: 05.2009

Stary 29.07.2010, 11:01
Pracuję w hotelu gdzie Azerowie są zakwaterowani. Rozmawiam dziś z koleżanką która przegotowuję salę na ich odprawy, spotkania etc. Gdy się dowiedziała że za parę godzin grają z Wisłą, stwierdziła "Przecież prawie każdy z nich to ma 1,6 m i brzuch. Jeśli Wisła przegra z tymi przygarbionymi karłami to będzie masakra. Nie to co Tottenham..." Wychodzi że nasz przeciwnik nie grzeszy posturą. Mam nadzieję że nasze chłopaki dadzą sobie z nimi radę.

Pzdr
d
spontants
Banita

Od: 07.2010

Stary 29.07.2010, 11:07
kossaq napisał(a):Wyświetl post
Pracuję w hotelu gdzie Azerowie są zakwaterowani. Rozmawiam dziś z koleżanką która przegotowuję salę na ich odprawy, spotkania etc. Gdy się dowiedziała że za parę godzin grają z Wisłą, stwierdziła "Przecież prawie każdy z nich to ma 1,6 m i brzuch. Jeśli Wisła przegra z tymi przygarbionymi karłami to będzie masakra. Nie to co Tottenham..." Wychodzi że nasz przeciwnik nie grzeszy posturą. Mam nadzieję że nasze chłopaki dadzą sobie z nimi radę.

Pzdr
d

He He dobre ;]
tofik
Senior Member

Stary 29.07.2010, 11:18
Typowa kobieca ignorancja. To nie koszykówka. A jest pewna, że to byli zawodnicy ci z brzuchami ? Może masażysta, albo drugi trener.
Tarann
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 29.07.2010, 11:18

Pzdr
d
Mały mikrofon pod stołem by nie zawadził

http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=23602

Niedobrze. Włączają do meczu siły wyższe

Chyba ktoś powinien im powiedzieć cytując klasyka:

"Jeśli Pan staje po którejś stronie, to są to zazwyczaj silniejsze zastępy"
Ostatnio edytowane przez Tarann : 29.07.2010 o godz. 11:48.
dj_ibutti
Senior Member

Stary 29.07.2010, 12:31

Pzdr
d
Ufff... dobrze że nasi takie Herkulesy.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Javier
Member

Od: 09.2007

Stary 29.07.2010, 12:44
Tydzień temu na mecz z Szawle pierwszy raz jechałem samochodem zamiast tramwajem i wybrałem taką trasę: (...) Rondo Matecznego - Kamieńskiego - Powstańców Śląskich - Powstańców Wielkopolskich - Nowohucka - Rondo Dywizjonu 303 - Al. Pokoju - Rondo Czyżyńskie - Al. Jana Pawła II - Plac Centralny - Ptaszyckiego - Suche Stawy

Przyznam, że trochę się w korkach wystałem i teraz kombinuję jak dojechać szybciej. Wymyśliłem taką trasę:

(...) Rondo Matecznego - Kalwaryjska - Limanowskiego - Na Zjeździe - Podgórska - Kotlarska - Rondo Grzegórzeckie - Al. Pokoju - Rondo Dywizjonu 303 - Al. Pokoju - Rondo Czyżyńskie - Al. Jana Pawła II - Plac Centralny - Ptaszyckiego - Suche Stawy

Czy ktoś zaznajomiony z jazdą po Alei Pokoju może powiedzieć czy jedzie się tam jako tako czy może będę jeszcze więcej stał w korkach? A może ktoś ma jeszcze jakiś inny pomysł jak szybciej dojechać?
Wertian
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 29.07.2010, 12:47
najlepszy sposób to być na ss godzinę przed rozpoczęciem meczu. Raz że nie ma korków, dwa że o miejsce do zaparkowania łatwiej i to o takie miejsce, które później pozwoli łatwiej się z tamtej okolicy wydostać.
"Not to touch the earth not to see the sun"
yogul
Senior Member

Stary 29.07.2010, 12:48
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Ufff... dobrze że nasi takie Herkulesy.
nie wiem skąd u Ciebie ta ironia, przecież Łobo wygląda jak mdły Bóg !
o przepraszam, młody Bóg
kossaq
Junior Member

Stary 29.07.2010, 12:48
Sam widziałem kilku. Wzrostem nie grzeszą ale z tymi brzuchami przesadziła. Naoglądała się Tottenhamów, Barce i myśli że każdy kopacz to Henry czy Darrent Bent.
Z ciekawostek dziś mają mieć zupę z soczewicy...czerwonej....mam nadzieje że u nich nie jest to "sok z gumijagód"......
spirit
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 29.07.2010, 12:50
Javier napisał(a):Wyświetl post
Tydzień temu na mecz z Szawle pierwszy raz jechałem samochodem zamiast tramwajem i wybrałem taką trasę: (...) Rondo Matecznego - Kamieńskiego - Powstańców Śląskich - Powstańców Wielkopolskich - Nowohucka - Rondo Dywizjonu 303 - Al. Pokoju - Rondo Czyżyńskie - Al. Jana Pawła II - Plac Centralny - Ptaszyckiego - Suche Stawy

Przyznam, że trochę się w korkach wystałem i teraz kombinuję jak dojechać szybciej. Wymyśliłem taką trasę:

(...) Rondo Matecznego - Kalwaryjska - Limanowskiego - Na Zjeździe - Podgórska - Kotlarska - Rondo Grzegórzeckie - Al. Pokoju - Rondo Dywizjonu 303 - Al. Pokoju - Rondo Czyżyńskie - Al. Jana Pawła II - Plac Centralny - Ptaszyckiego - Suche Stawy

Czy ktoś zaznajomiony z jazdą po Alei Pokoju może powiedzieć czy jedzie się tam jako tako czy może będę jeszcze więcej stał w korkach? A może ktoś ma jeszcze jakiś inny pomysł jak szybciej dojechać?
Ta druga opcja zdecydowanie najlepsza. Na Alei Pokoju możesz ewentualnie chwilę postać przed rondem przy M1. Jeśli szanujesz swój czas nie pchaj się Nowohucką
Feci quod potui faciant meliora potentes
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 29.07.2010, 13:13
Nowohucka - nie.

Aleja Pokoju - tak, ale bez barw wywieszanych z samochodu. Szczególnie w okolicach Dąbia. [uwaga dotyczy w szczególności powrotu z meczu]
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
BoBaSbK
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 29.07.2010, 13:26
Można zaparkować wcześniej na osiedlach z prawej strony Na Skarpie i z lewej Wilowe i Wandy i przejść z około 800 metrów na nogach dotyczy wejść 2 i 3 .
TS WISŁA KRAKÓW !!
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 29.07.2010, 13:45
No ale gdzie jest w ogole napisana 18stka meczowa? Przeciez do tej godziny to juz chyba musi byc podane? Np pisalo rano ze Wilka nie ma w 18stce w jednym z artykulow a na oficjalnej zastanawiaja sie czy zadebiutuje..
sportnh
Senior Member

Stary 29.07.2010, 17:36
Mamy już informację, że Cleber jednak dzisiaj nie zagra. Jego miejsce zajmie Gordan Bunoza
RAF
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.07.2010, 17:37
Cleber nie zagra, Bunoza za jego miejsce.... No to bedziemy grali Kowalski - Bunoza w srodku....
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
emailowiec
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2005

Stary 29.07.2010, 17:56
Przyznam, że troszkę dziwny skład:
Jovanić
Cikos
Kowalski
Bunoza
Piotr Brożek
Boguski
Sobolewski
Jirsak
Paljić
Paweł Brożek
Maciej Żurawski

Ale jaka ławka :o
Filippo123321
Senior Member

Stary 29.07.2010, 17:56
Ciekawe roszady w składzie.
sportnh
Senior Member

Stary 29.07.2010, 17:57
zapowiada sie ciekawie przynajmniej zobaczymy PAljicia
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 29.07.2010, 17:59
emailowiec napisał(a):Wyświetl post
Jovanić
Cikos
Kowalski
Bunoza
Piotr Brożek
Boguski
Sobolewski
Jirsak
Paljić
Paweł Brożek
Maciej Żurawski

Dziwny bo ja nie pamiętam osobiście kiedy ostatni raz Junior Diaz siedział na ławce : ) Skład na pewno ciekawy, zobaczymy jak to będzie.
sqallpl
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 29.07.2010, 18:00
Paljić w pierwszym skladzie. Kilka osob z forum juz sie modli, zeby nie zagral zbyt dobrze
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 29.07.2010, 18:01
emailowiec napisał(a):Wyświetl post
Jovanić
Cikos
Kowalski
Bunoza
Piotr Brożek
Boguski
Sobolewski
Jirsak
Paljić
Paweł Brożek
Maciej Żurawski

Nie jest tak zle. Co do Kowalskiego nie byłem przekonany ale pokazał sie z dobrej strony. Na pewno beda mieli troche roboty i Jovanic tez. Skład przyzwoity - akurat na Karabach powinno wystarczyc.
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 29.07.2010, 18:07
Jovanić
Cikos
Kowalski
Bunoza
Piotr Brożek
Boguski
Sobolewski
Jirsak
Paljić
Paweł Brożek
Maciej Żurawski

Brawo dla Henryka Kasperczaka ktory nie boi sie postawic na Tomasa w miejsce Garguly, Tomas swoja dobra postawa potwierdzal ostatnio ze nalezy mu sie jeszcze jedna szansa i nie mowie tu nic zeby Gargula byl gorszy czy cos poprostu obaj prezentuja podobny poziom i obaj ostatnio byli w dobrej formie i tylko wypada sie cieszyc ze mamy taka sytlacje kadrowa...

W koncu zobaczymy co pokaze Bunoza w eksperymentalnym ustawieniu z Kowalskim licze ze szybko sie zgraja i jakos nie stracimy bramki z ich bledow...

Atak marzen jak na polskie warunki wiec tu nie widze innej mozliwosci jak 2-3 bramki w wykonaniu brozek Zuraw.

Trzymam kciuki za Pajica i licze ze pokaze kilku forumowiczom ze nie jest az takim ogorkiem za jakiego go maja...

Martwi wystep od pierwszej minuty Boguskiego... nie wiem czemu ale on mnie swoja forma nie przekonuje, ostatnio niby bramka ale tak po za tym to nie za ciekawa ta jego gra... moze sie cos zmieni...

W drugiej polowie Gargula za Jirsaka , Diaz za Boguskiego i Malecki za Pa Brozka

Wynik 4:0 po bramkach Jirsaka Zurawia Brozka i Bunozy...

A wiec Wislacy powodzenia !
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 29.07.2010, 18:07
Jirsak za Gargułe. Myślę ze dobra decyzja Heńka. Trzeba wykorzystać dobrą formę Tomasa, a co do obrony to cóż robić? Kogo innego mamy? Trzeba grać i wygrać

(Garguła może wejść na pod męczonego przeciwnika z Łobo , Kirmem lub Małeckim)
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
RAF
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.07.2010, 18:08
Wstawienie do pierwszej "11" Jirsaka a nie Gargule swiadczy o tym ze Kasperczak nie jest przywiazany do nazwisk. Cieszy rowniez wstawienie Paljicia. Szybki, dobrze podajacy skrzydlowy na pewno posieje troche zametu na lewej stronie. A Boguski? Hmmm, zobaczymy co pokaze. Mowiac szczerze, wolalbym Malego na prawej pomocy, albo Kirma... Ale od czego sa zmiany

Sorki za OT, ale zastanawiam sie kogo wywali ze skladu Rios? Bo ciezko sobie wyobrazic ze bedzie tylko zmiennikiem....
Ostatnio edytowane przez RAF : 29.07.2010 o godz. 18:12.
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 29.07.2010, 18:10
Bo Jirsak znacznie lepiej się prezentuje w nowym sezonie. Bo gdyby tak nie było to Kasper woli brać Polaków do skąłdu i grałby Garguła

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów