|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Ciekawe kto sie nie załapie do meczowej "18" bo w kadrze 23 grajków więc 5 ma lipe, napewno Kurto, Burliga, Rios, Clebi (kontuzja) i kto piąty? Mały? Łobo?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Wis...587,1,832.html Cytat:
Ostatnio edytowane przez Tarann : 29.07.2010 o godz. 07:35.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Ale spokojnie, tylko cieszyć się z takich problemów. Przecież zaraz taki Sobolewski się wykartkuje i Wilk już wskoczy do osiemnastki (może nawet do pierwszego składu?), albo posypią się kontuzje (nie chcę być złym prorokiem, ale Garguła ma już tak zrytą nogę, że w każdej chwili może się wyeliminować z gry na pół roku). Będzie PP, swoje jeszcze chłopak pokopie. Cieszmy się, bo w końcu nie musimy się bać jutra i ew. "zapozyczeń" z "Młodej" "Ekstra"klasy ![]()
Ostatnio edytowane przez felipe : 29.07.2010 o godz. 08:41.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Nie ma co ukrywać, że jeśli chodzi o ofensywe, to kazdy dzień działa na naszą korzyść i wg mnie odwrotnie jest z obroną. Atak się zgrywa, a obrona jest/będzie(?) meblowana. Dlatego dziś MUSIMY zrobić conajmniej 2 przewagi jeśli chcemy mieć spokojne ze 2 tygodnie na pozałatwianie ewentualnych formalności i zgrywanie.
No i czekamy do wieczora... ![]()
Kibic Białej Gwiazdy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
A propo słów trenera, że będzie zadowolony z porażki:
Cytat:
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Pracuję w hotelu gdzie Azerowie są zakwaterowani. Rozmawiam dziś z koleżanką która przegotowuję salę na ich odprawy, spotkania etc. Gdy się dowiedziała że za parę godzin grają z Wisłą, stwierdziła "Przecież prawie każdy z nich to ma 1,6 m i brzuch. Jeśli Wisła przegra z tymi przygarbionymi karłami to będzie masakra. Nie to co Tottenham..." Wychodzi że nasz przeciwnik nie grzeszy posturą. Mam nadzieję że nasze chłopaki dadzą sobie z nimi radę.
Pzdr d |
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
He He dobre ;] |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Typowa kobieca ignorancja. To nie koszykówka.
A jest pewna, że to byli zawodnicy ci z brzuchami ? Może masażysta, albo drugi trener. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
![]() http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=23602 Niedobrze. Włączają do meczu siły wyższe Chyba ktoś powinien im powiedzieć cytując klasyka: "Jeśli Pan staje po którejś stronie, to są to zazwyczaj silniejsze zastępy" ![]()
Ostatnio edytowane przez Tarann : 29.07.2010 o godz. 11:48.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Tydzień temu na mecz z Szawle pierwszy raz jechałem samochodem zamiast tramwajem i wybrałem taką trasę: (...) Rondo Matecznego - Kamieńskiego - Powstańców Śląskich - Powstańców Wielkopolskich - Nowohucka - Rondo Dywizjonu 303 - Al. Pokoju - Rondo Czyżyńskie - Al. Jana Pawła II - Plac Centralny - Ptaszyckiego - Suche Stawy
Przyznam, że trochę się w korkach wystałem i teraz kombinuję jak dojechać szybciej. Wymyśliłem taką trasę: (...) Rondo Matecznego - Kalwaryjska - Limanowskiego - Na Zjeździe - Podgórska - Kotlarska - Rondo Grzegórzeckie - Al. Pokoju - Rondo Dywizjonu 303 - Al. Pokoju - Rondo Czyżyńskie - Al. Jana Pawła II - Plac Centralny - Ptaszyckiego - Suche Stawy Czy ktoś zaznajomiony z jazdą po Alei Pokoju może powiedzieć czy jedzie się tam jako tako czy może będę jeszcze więcej stał w korkach? A może ktoś ma jeszcze jakiś inny pomysł jak szybciej dojechać? |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
najlepszy sposób to być na ss godzinę przed rozpoczęciem meczu. Raz że nie ma korków, dwa że o miejsce do zaparkowania łatwiej i to o takie miejsce, które później pozwoli łatwiej się z tamtej okolicy wydostać.
![]()
"Not to touch the earth not to see the sun"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Sam widziałem kilku. Wzrostem nie grzeszą ale z tymi brzuchami przesadziła. Naoglądała się Tottenhamów, Barce i myśli że każdy kopacz to Henry czy Darrent Bent.
Z ciekawostek dziś mają mieć zupę z soczewicy...czerwonej....mam nadzieje że u nich nie jest to "sok z gumijagód"...... |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
![]() ![]()
Feci quod potui faciant meliora potentes
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Nowohucka - nie.
Aleja Pokoju - tak, ale bez barw wywieszanych z samochodu. Szczególnie w okolicach Dąbia. [uwaga dotyczy w szczególności powrotu z meczu] ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Można zaparkować wcześniej na osiedlach z prawej strony Na Skarpie i z lewej Wilowe i Wandy i przejść z około 800 metrów na nogach dotyczy wejść 2 i 3 .
![]()
TS WISŁA KRAKÓW !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
No ale gdzie jest w ogole napisana 18stka meczowa? Przeciez do tej godziny to juz chyba musi byc podane? Np pisalo rano ze Wilka nie ma w 18stce w jednym z artykulow a na oficjalnej zastanawiaja sie czy zadebiutuje..
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mamy już informację, że Cleber jednak dzisiaj nie zagra. Jego miejsce zajmie Gordan Bunoza
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Cleber nie zagra, Bunoza za jego miejsce.... No to bedziemy grali Kowalski - Bunoza w srodku....
![]()
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Przyznam, że troszkę dziwny skład:
Jovanić Cikos Kowalski Bunoza Piotr Brożek Boguski Sobolewski Jirsak Paljić Paweł Brożek Maciej Żurawski Ale jaka ławka :o |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ciekawe roszady w składzie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
zapowiada sie ciekawie
przynajmniej zobaczymy PAljicia ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Dziwny bo ja nie pamiętam osobiście kiedy ostatni raz Junior Diaz siedział na ławce : ) Skład na pewno ciekawy, zobaczymy jak to będzie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Paljić w pierwszym skladzie. Kilka osob z forum juz sie modli, zeby nie zagral zbyt dobrze
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Nie jest tak zle. Co do Kowalskiego nie byłem przekonany ale pokazał sie z dobrej strony. Na pewno beda mieli troche roboty i Jovanic tez. Skład przyzwoity - akurat na Karabach powinno wystarczyc.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Jovanić
Cikos Kowalski Bunoza Piotr Brożek Boguski Sobolewski Jirsak Paljić Paweł Brożek Maciej Żurawski Brawo dla Henryka Kasperczaka ktory nie boi sie postawic na Tomasa w miejsce Garguly, Tomas swoja dobra postawa potwierdzal ostatnio ze nalezy mu sie jeszcze jedna szansa i nie mowie tu nic zeby Gargula byl gorszy czy cos poprostu obaj prezentuja podobny poziom i obaj ostatnio byli w dobrej formie i tylko wypada sie cieszyc ze mamy taka sytlacje kadrowa... W koncu zobaczymy co pokaze Bunoza w eksperymentalnym ustawieniu z Kowalskim licze ze szybko sie zgraja i jakos nie stracimy bramki z ich bledow... Atak marzen jak na polskie warunki wiec tu nie widze innej mozliwosci jak 2-3 bramki w wykonaniu brozek Zuraw. Trzymam kciuki za Pajica i licze ze pokaze kilku forumowiczom ze nie jest az takim ogorkiem za jakiego go maja... Martwi wystep od pierwszej minuty Boguskiego... nie wiem czemu ale on mnie swoja forma nie przekonuje, ostatnio niby bramka ale tak po za tym to nie za ciekawa ta jego gra... moze sie cos zmieni... W drugiej polowie Gargula za Jirsaka , Diaz za Boguskiego i Malecki za Pa Brozka Wynik 4:0 po bramkach Jirsaka Zurawia Brozka i Bunozy... A wiec Wislacy powodzenia ! ![]() ![]()
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Jirsak za Gargułe. Myślę ze dobra decyzja Heńka. Trzeba wykorzystać dobrą formę Tomasa, a co do obrony to cóż robić? Kogo innego mamy? Trzeba grać i wygrać
![]() (Garguła może wejść na pod męczonego przeciwnika z Łobo , Kirmem lub Małeckim) ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Wstawienie do pierwszej "11" Jirsaka a nie Gargule swiadczy o tym ze Kasperczak nie jest przywiazany do nazwisk. Cieszy rowniez wstawienie Paljicia. Szybki, dobrze podajacy skrzydlowy na pewno posieje troche zametu na lewej stronie. A Boguski? Hmmm, zobaczymy co pokaze. Mowiac szczerze, wolalbym Malego na prawej pomocy, albo Kirma... Ale od czego sa zmiany
Sorki za OT, ale zastanawiam sie kogo wywali ze skladu Rios? Bo ciezko sobie wyobrazic ze bedzie tylko zmiennikiem....
Ostatnio edytowane przez RAF : 29.07.2010 o godz. 18:12.
![]()
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Bo Jirsak znacznie lepiej się prezentuje w nowym sezonie. Bo gdyby tak nie było to Kasper woli brać Polaków do skąłdu i grałby Garguła
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|