|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
a mi się podoba kierunek zakupowy.
Skoro i tak czasy gdzie grają wychowankowie i "chłopaki z Krakowa" nie wrócą, to jak mają grać wyrobnicy, to niech to będą z tej wyższej półki, z zagranicy. A nie rozkapryszone Małeckie którzy najpierw całują herb a 3 tyg później odmawiają założenia koszulki i wystąpienia w meczu, bo mu się skład nie podoba, tudzież wiecznie zmęczony/kontuzjowany Łobodziński, który gra 2 mecze niezłe na sezon, a reszta tragedia. ![]()
There is only one Dennis Bergkamp
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
"To bardzo doświadczony zawodnik, który ma na swoim koncie występy m.in. w Lokeren"
To pewnie zna się z Lubańskim. Dobra, a tak bez napiny, to zawodnicy bardzo ciekawi. Raczej 100% pewności, że obaj by wniesli coś więcej do drużyny, niż tylko zaostrzenie walki o wyjście w podstawowej jedenastce na treningach. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Nie ma o czym dyskutować, z doświadczeniem Kozaka i umięjętnościami przewyższającymi Jirsaka o 2 klasy, napewno byłby pozytecznym wzmocnieniem zespołu. Na tym polega systematyczne wzmocnianie składu.
Mamy określoną kadre, ściągamy kolejnych zawodników z proporcjonalnie w miare możliwości wyższym potencjałem umiejętności, a następnie eliminujemy z kadry najsłabsze ogniwa. Tym sposobem siła zespołu automatycznie z okienka na okienko rośnie.
Ostatnio edytowane przez dzollo : 29.07.2010 o godz. 10:20.
![]()
Czy wygrywasz czy nie.... <3
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Chyba dla Łoba i Jirsaka to będzie ostatnia runda w Wiśle jeśli tak mamy się co okienko wzmacniać. A oni jak na złość teraz zaczną nam grać! Motywacja działa cuda
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Podejrzewam, że jest tak dlatego, że akurat nie ta pozycja w Wiśle wymaga natychmiastowego wzmocnienia. Jeżeli mielibyśmy 4 środkowych obrońców, z czego 2-3 o wysokich umiejętnościach sportowych z pewnością nikt nie pogardziłby uczestnikiem 1/8 finałów MŚ grającego na pozycji OŚP. Szkoda tylko, że priorytety powinny być inne - mam nadzieję, że nasi działacze zdają sobie z tego sprawę.
|
|
|
|
Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
jestem pewien że z Ś Obrońcami też rozmawiają (dobrze że tym się tak bardzo nie chwalą - w negocjacjach najważniejsze są cisza i spokój - nikt wtedy nie miesza potencjalnemu zawodnikowi w głowie)
Zachowajmy spokój - dzisiaj mamy ważny mecz ![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów. O jednym marzę, o jednym wciąż śnię, Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Trzeba wierzyć w chłopaka ;] W Wojtka juz ciężej, niestety, nie został nowym Kosowskim wiec krzyż na droge i do Ryśka Tarasiewicza. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Odrobine sie dziwie że wszyscy na około twierdzą że ofensywnie jesteśmy cud miód i orzeszki a doszedl z napastnikow tylko stary Żuraw , reszta to ci sami co w zeszłym sezonie mieli problem trafic w światlo bramki.Jak dla mnie nawet 2 dobrych napastników nie było za dużo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Z dwoma nie przesadzajmy a jednym również myślę że nikt na Forum by nie pogardził.A jeśli mówimy o odejściach w szeroko rozumianym "przodzie" to pierwszym kandydatem oczywiście oprócz Łobodzińskiego powinien być Boguski.
![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
sorry jest faktycznie młody Rios. ale Paljić jest pomocnikiem więc przynajmniej jeden nowy jeszcze by sie bardzo przydał
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
Tez sadze ze Jirsak zacznie grac ,wg mnie pilki ladnie zagrywa i uderzenie tez ma niczego sobie ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Ci zawodnicy od dawna powinni grać w innych klubach. Nigdy nie mieliśmy z nich pożytku, może z Jirsaka jak błyszczał z Tottenhamem, ogólnie w tamtym sezonie. Można pozbyć się tych zawodników i wsadzić młodych i lepszych. Małecki gdyby miał troche zimniejszą głowę to kto wie czy by nie był tak rozchwytywany jak Lewandowski. Dla mnie to dobrze, że sprowadzamy takich zawodników. Zdrowej rywalizacji nikomu nie zaszkodzi.
![]()
Lepiej zapobiegać niż leczyć
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
W rzeczy samej: biorąc pod uwagę że na środku pomocy jest Gargamel/Jirsak (ofensywni) i Sobol/Wilk (defensywni; swoją drogą niezły zwierzyniec
) to poszukiwanie nowych środkowych pomocników na Słowacji wydaje się być trochę krzywym pomysłem. Jedynym co przychodzi mi do głowy jest to że być może cena/kontrakt Kozaka jest promocyjny i nasi działacze mogą próbować coś pospekulować "żywym towarem" (patrz casus Marcelo). A może jest tu jakiś znawca ligi słowackiej który mógłby powiedzieć czy Kozakowi nie zdarzało się grać jako PP a temu drugiemu jako ŚO albo LO? Przypadek Kirma dowodzi że pozycja w klubie i reprezentacji to mogą być dwie różne sprawy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Jeśli chcesz żeby Boguski odszedł to gratuluję - udaj się do lekarza . Jak można chcieć żeby odszedł od nas reprezentant Polski który przeważnie gra w pierwszej 11 i miał zaledwie jedną słabszą rundę która była spowodowana kontuzją a przed nią wszyscy go chwalili m.in. Leo , Smuda , Skorża a oni raczej się znają więc o co Ci chodzi? Rafał nie jest jakimś geniuszem piłkarskim, ale jest solidnym piłkarzem mogącym grać na kilku pozycjach, poukładanym który nie ma wody sodowej w głowie . W każdej drużynie są potrzebni tacy piłkarze.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
nie tylko on ma braki ale u niego najbardziej rażą ) |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Boguski od momentu kiedy złapał kontuzje w meczu z Legią, to już nie ten sam piłkarz... A wielka szkoda, bo był jak do tej pory najlepszym partnerem dla Brożka. Myślę, że nie należy go jednak zbyt pochopnie skreślać. Tamten sezon był ogólnym pokazem żenady w naszym wykonaniu. Teraz wszyscy przepracowali okres przygotowawczy bez kontuzji i runda jesienna będzie prawdziwym sprawdzianem dla wielu zawodników.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Techniki nie da sie nauczyc w tym wieku . To sie ma albo szkoli w wieku od trampkarza do juniora . ;]
Powód: Trampkarza nie żak
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 29.07.2010 o godz. 13:36.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
Drogi Kolego moim zdaniem jeśli klub dostałby konkretną propozycję dla Boguskiego który od dawna nie prezentuje dobrej formy (potwierdziło się to zresztą w Szawlami) nie byłoby się nad czym zastanawiać.Tak jak napisali przedmówcy w kadrze za Leo byli Zahorski,Pazdan i inne tego typu "wynalazki" Mając taką sytuację kadrową, w kontekście spekulacji medialnych o przyjściu Kozaka trudno mi nie uwierzyć że ktoś nie odejdzie.Gdybym miał wybierać tak jak napisałem nie licząc Łobo wskazałbym na Boguskiego. Co do informacji Zbymaka pożyjemy zobaczymy.Póki co nie ma się czym ekscytować. Na uwagi ad personam nie mam zamiaru odpowiadać. ![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Banita
Od: 04.2010
Offline |
|
|
Dwa sezony temu wszyscy cieszyli sie z dobrej gry Bogusi a teraz dajcie mu czas po kontuzji.
To samo wszyscy psioczyli by sie pozbyc Brożka a potem ryp i 2 korony Króla Strzelców Dajcie na luz Bogusi jest ok Powiem tak jak wy bylibyscie w zarzadzie to wisła poszła by na dno z takim rozumowaniem |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
http://www.90minut.pl/news/124/news1...t-z-Wisla.html
Nie po to nie tak dawno przedłużano z Boguskim kontrakt, żeby go się teraz pozbyć. Obok Żurawskiego, Garguły i Brożka może on być naszym najważniejszym zawodnikiem w ofensywie w tym sezonie. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
A tak z innej beczki, info z Facebooka: "Wisła Kraków Na meczu Wisła - Karabach będzie gość specjalny. I nie myślimy tu o trenerze reprezentacji Azerbejdżanu. Kto? Odpowiedź już niedługo na stronie oficjalnej" Czyżby Chavez? |
|
|
|
Banita
Od: 04.2010
Offline |
|
|
powiem tak boguski po kontuzji potrzebuje conajmnie 6miesiecy do osiagniecia optymalne formy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
a mi tam sie podobają transfery przeprowadzone w tym okienku transferowym.
Jovanic - wkońcu jakiś konkretniejszy bramkarz. Przy nim Pawełek będzie rezerwowym ![]() Cikos - wg mojej oceny jest on lepszym prawym obrońcą od Alvareza choć jeszcze musi nad sobą popracować Bunoza - no jeszcze go nie widzialem w akcji więc wstrzymam się z jego oceną Paljic - zobaczymy co zaprezentuje ale jak go widzialem to przebojowy dobrze wyszkolony technicznie - jednym słowem pożyjemy zobaczymy Wilk - W koronie prezentował się dobrze, oby swoje umijętności rozwinął u nas dobry następca Sobola no i wkońcu polski zawodnik.Rios - nie widzialem go w akcji no ale w młodzieżówce Argentyny nie gra byle kto więc pokładam w nim dość duże nadzieje ![]() Żurawski - bardzo doświadczony, może już nie pierwszej młodości ale wniesie sporo dobrego do zespołu i młodsi na tym skorzystają. Cieszy mnie to że do gry wraca Garguła, cieszy mnie również dobra forma (chyba najlepsza od czasu pobytu u nas i w każdych przygotowaniach) Tomasa Jirsaka - oby wkońcu wypalił. Powrót Kowalskiego - nie jest to super zawodnik ale przyda się - jestem pozytywnie nastawiony Cleber - doświadczony - młodsi będą zbierać plony jego doświadczenia ![]() Na lewą obronę nie cofał bym już Piotra Brożka bo tam mamy Juniora Diaza i w razie potrzeby na obu stronach obrony może grać Peter Singlar, który moim zdaniem mógł by grać nawet w pierwszym składzie zamiast Diaza. Forma Łobodzińskiego - jest to zawodnik jednego sezonu (czyt. Zagłębie) ale może wkońcu pokaże to co potrafi. Małecki - gorąca głowa no i niestety bez formy Kirm - zawodnik dziwny, bo w reprezentacji gra dość dobrze a w klubie? padaka no ale zobaczymy może wkońcu zacznie grać to co trzeba. Boguski - od kontuzji nie prezentuje tego co przed nią ale pod żadnym pozorem bym go nie skreślał, ponieważ on jeszcze dojdzie do swojej najwyższej dyspozycji - w meczu ze Szawle podobał mi się na prawej pomocy jak grał naprawde robił tam dość dobrą robotę. Paweł Brożek - może jeszcze nie ma tej skuteczności ale myśle że będzie dobrze ![]() jak kogos pominąłem no to cóż ale aż tak dobrej pamięci nie mam ![]() Szkoda tylko że jeśli Marcelo już odchodził to nie stało się to przed odejściem Arka Głowackiego bo być może wtedy Arek by nie odszedł. Ale takie jest życie ![]()
Zawsze Wierni i Oddani - WISŁY KRAKÓW chuligani !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
|
|
|