The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.07.2010, 09:39
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
No proszę.Dożyłem czasów, gdy się gardzi uczestnikami 1/8 finałów MŚ

Te forum nadaję się do jakiegoś kabare tu
Na każdą grupe 10 osobową przypada jeden idiota
To sie nie dziw , że na forum też tacy sa
Szczególnie goście porejestrowani w przeciagu miesiaca co maja po 3 bany na koncie

Kozak byłby świetnym wzmocnieniem, wystarczy napisać,
że Garguła może grać jako lewy pomocnik schodzący do środka
a Piotrek Brożek jako ultraofensywny lewy obrońca
Mogłoby to ciekawie wyglądać
Odpowiedz cytując
Bnn
Member

Od: 03.2003

Stary 29.07.2010, 09:42
a mi się podoba kierunek zakupowy.

Skoro i tak czasy gdzie grają wychowankowie i "chłopaki z Krakowa" nie wrócą, to jak mają grać wyrobnicy, to niech to będą z tej wyższej półki, z zagranicy.
A nie rozkapryszone Małeckie którzy najpierw całują herb a 3 tyg później odmawiają założenia koszulki i wystąpienia w meczu, bo mu się skład nie podoba, tudzież wiecznie zmęczony/kontuzjowany Łobodziński, który gra 2 mecze niezłe na sezon, a reszta tragedia.
There is only one Dennis Bergkamp
Odpowiedz cytując
Pawlolek
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 29.07.2010, 10:13
"To bardzo doświadczony zawodnik, który ma na swoim koncie występy m.in. w Lokeren"
To pewnie zna się z Lubańskim.

Dobra, a tak bez napiny, to zawodnicy bardzo ciekawi. Raczej 100% pewności, że obaj by wniesli coś więcej do drużyny, niż tylko zaostrzenie walki o wyjście w podstawowej jedenastce na treningach.
Odpowiedz cytując
dzollo
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 29.07.2010, 10:15
Nie ma o czym dyskutować, z doświadczeniem Kozaka i umięjętnościami przewyższającymi Jirsaka o 2 klasy, napewno byłby pozytecznym wzmocnieniem zespołu. Na tym polega systematyczne wzmocnianie składu.
Mamy określoną kadre, ściągamy kolejnych zawodników z proporcjonalnie w miare możliwości wyższym potencjałem umiejętności, a następnie eliminujemy z kadry najsłabsze ogniwa. Tym sposobem siła zespołu automatycznie z okienka na okienko rośnie.
Ostatnio edytowane przez dzollo : 29.07.2010 o godz. 10:20.
Czy wygrywasz czy nie.... <3
Odpowiedz cytując
Tarann
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 29.07.2010, 10:15
Luu... napisał(a):Wyświetl post
można mieć swoje zdanie ale pisanie o zawodniku z bardzo dobrym CV że to jakaś niewiadoma ( w sensie że jest słabszy od Jirsaka - który nic nie gra u nas) jest niedorzeczne, a kolejny argument że "dasz gwarancje, że będzie mu się chciało biegać u nas." sorry ale jest jeszcze głupszy, bo rozumując w ten sposób nie możemy kupować gości z dobrymi CV bo może im się nie chcieć grać ? To kogo my mamy kupować ? no-name - źle ! dobre CV- jeszcze gorzej
Zgoda. Niepotrzebna krytyka Kozaka. Ale bardziej z powodu ogólnej celowości transferu na tę pozycję a nie krytyki jego osoby. Co pisałem wyżej, ale łatwiej czepić się czegokolwiek niż normalnie podyskutować: potrzebny czy nie? Przecież ja nie bronię Częstochowy. Może i byłoby to wzmocnienie. Ale bycie na tak dlatego że grał na MŚ i wywalanie ze składu, przemeblowywanie go tylko z tego powodu to dla mnie mało. Poza tym jako jeden z nielicznych ( chyba) wierzę w Tomka, może stąd tak mi się pomysł nie podoba .
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 29.07.2010, 10:26
Chyba dla Łoba i Jirsaka to będzie ostatnia runda w Wiśle jeśli tak mamy się co okienko wzmacniać. A oni jak na złość teraz zaczną nam grać! Motywacja działa cuda
Odpowiedz cytując
Reser
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 29.07.2010, 10:29
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
No proszę.Dożyłem czasów, gdy się gardzi uczestnikami 1/8 finałów MŚ

Te forum nadaję się do jakiegoś kabare tu
Podejrzewam, że jest tak dlatego, że akurat nie ta pozycja w Wiśle wymaga natychmiastowego wzmocnienia. Jeżeli mielibyśmy 4 środkowych obrońców, z czego 2-3 o wysokich umiejętnościach sportowych z pewnością nikt nie pogardziłby uczestnikiem 1/8 finałów MŚ grającego na pozycji OŚP. Szkoda tylko, że priorytety powinny być inne - mam nadzieję, że nasi działacze zdają sobie z tego sprawę.
Odpowiedz cytując
vorsiak
Member

Od: 10.2005

Stary 29.07.2010, 10:41
jestem pewien że z Ś Obrońcami też rozmawiają (dobrze że tym się tak bardzo nie chwalą - w negocjacjach najważniejsze są cisza i spokój - nikt wtedy nie miesza potencjalnemu zawodnikowi w głowie)

Zachowajmy spokój - dzisiaj mamy ważny mecz
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 29.07.2010, 10:42
tofik napisał(a):Wyświetl post
Chyba dla Łoba i Jirsaka to będzie ostatnia runda w Wiśle jeśli tak mamy się co okienko wzmacniać. A oni jak na złość teraz zaczną nam grać! Motywacja działa cuda
Jirsak bedzie pierwszym zmiennikiem Guły, a że nasza taktyka opiera sie głównie na podaniach prostopadłych, myśle ze Tomek będzie miał najlepszy sezon w Wiśle.
Trzeba wierzyć w chłopaka ;]
W Wojtka juz ciężej, niestety, nie został nowym Kosowskim wiec krzyż na droge i do Ryśka Tarasiewicza.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 29.07.2010, 10:49
Odrobine sie dziwie że wszyscy na około twierdzą że ofensywnie jesteśmy cud miód i orzeszki a doszedl z napastnikow tylko stary Żuraw , reszta to ci sami co w zeszłym sezonie mieli problem trafic w światlo bramki.Jak dla mnie nawet 2 dobrych napastników nie było za dużo
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 29.07.2010, 10:52
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Odrobine sie dziwie że wszyscy na około twierdzą że ofensywnie jesteśmy cud miód i orzeszki a doszedl z napastnikow tylko stary Żuraw , reszta to ci sami co w zeszłym sezonie mieli problem trafic w światlo bramki.Jak dla mnie nawet 2 dobrych napastników nie było za dużo
A Rios, Pailijc?
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 29.07.2010, 10:54
Z dwoma nie przesadzajmy a jednym również myślę że nikt na Forum by nie pogardził.A jeśli mówimy o odejściach w szeroko rozumianym "przodzie" to pierwszym kandydatem oczywiście oprócz Łobodzińskiego powinien być Boguski.
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 29.07.2010, 10:56
sorry jest faktycznie młody Rios. ale Paljić jest pomocnikiem więc przynajmniej jeden nowy jeszcze by sie bardzo przydał
Odpowiedz cytując
palczi
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 29.07.2010, 11:01
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Jirsak bedzie pierwszym zmiennikiem Guły, a że nasza taktyka opiera sie głównie na podaniach prostopadłych, myśle ze Tomek będzie miał najlepszy sezon w Wiśle.
Trzeba wierzyć w chłopaka ;]
W Wojtka juz ciężej, niestety, nie został nowym Kosowskim wiec krzyż na droge i do Ryśka Tarasiewicza.
Lepiej do(króla) Macieja Skorży
Tez sadze ze Jirsak zacznie grac ,wg mnie pilki ladnie zagrywa i uderzenie tez ma niczego sobie
Odpowiedz cytując
stalsanok1946
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 29.07.2010, 11:21
tofik napisał(a):Wyświetl post
Ci zawodnicy od dawna powinni grać w innych klubach. Nigdy nie mieliśmy z nich pożytku, może z Jirsaka jak błyszczał z Tottenhamem, ogólnie w tamtym sezonie. Można pozbyć się tych zawodników i wsadzić młodych i lepszych. Małecki gdyby miał troche zimniejszą głowę to kto wie czy by nie był tak rozchwytywany jak Lewandowski. Dla mnie to dobrze, że sprowadzamy takich zawodników. Zdrowej rywalizacji nikomu nie zaszkodzi.
Lepiej zapobiegać niż leczyć
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 29.07.2010, 11:26
W rzeczy samej: biorąc pod uwagę że na środku pomocy jest Gargamel/Jirsak (ofensywni) i Sobol/Wilk (defensywni; swoją drogą niezły zwierzyniec ) to poszukiwanie nowych środkowych pomocników na Słowacji wydaje się być trochę krzywym pomysłem.
Jedynym co przychodzi mi do głowy jest to że być może cena/kontrakt Kozaka jest promocyjny i nasi działacze mogą próbować coś pospekulować "żywym towarem" (patrz casus Marcelo).
A może jest tu jakiś znawca ligi słowackiej który mógłby powiedzieć czy Kozakowi nie zdarzało się grać jako PP a temu drugiemu jako ŚO albo LO? Przypadek Kirma dowodzi że pozycja w klubie i reprezentacji to mogą być dwie różne sprawy.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 29.07.2010, 11:53
Martinus napisał(a):Wyświetl post
Z dwoma nie przesadzajmy a jednym również myślę że nikt na Forum by nie pogardził.A jeśli mówimy o odejściach w szeroko rozumianym "przodzie" to pierwszym kandydatem oczywiście oprócz Łobodzińskiego powinien być Boguski.
Jeśli chcesz żeby Boguski odszedł to gratuluję - udaj się do lekarza . Jak można chcieć żeby odszedł od nas reprezentant Polski który przeważnie gra w pierwszej 11 i miał zaledwie jedną słabszą rundę która była spowodowana kontuzją a przed nią wszyscy go chwalili m.in. Leo , Smuda , Skorża a oni raczej się znają więc o co Ci chodzi? Rafał nie jest jakimś geniuszem piłkarskim, ale jest solidnym piłkarzem mogącym grać na kilku pozycjach, poukładanym który nie ma wody sodowej w głowie . W każdej drużynie są potrzebni tacy piłkarze.
Odpowiedz cytując
Tarann
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 29.07.2010, 12:02
fanfan napisał(a):Wyświetl post
Jeśli chcesz żeby Boguski odszedł to gratuluję - udaj się do lekarza . Jak można chcieć żeby odszedł od nas reprezentant Polski który przeważnie gra w pierwszej 11 i miał zaledwie jedną słabszą rundę która była spowodowana kontuzją a przed nią wszyscy go chwalili m.in. Leo , Smuda , Skorża a oni raczej się znają więc o co Ci chodzi? Rafał nie jest jakimś geniuszem piłkarskim, ale jest solidnym piłkarzem mogącym grać na kilku pozycjach, poukładanym który nie ma wody sodowej w głowie . W każdej drużynie są potrzebni tacy piłkarze.
Jedyne co można jeszcze dodać to 0,5h więcej treningu poświęconego na naukę przyjęcia piłki ( trenować miałby z kim nie tylko on ma braki ale u niego najbardziej rażą )
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 29.07.2010, 12:10
Z całym szacunkiem, ale Leo chwalił również min. Pazdana, Zahorskiego i Łobodzińskiego. Aktualnie sytuacja wygląda tak, że Boguski leci z formą w dół i jeżeli to się nie zmieni to czas na zmianę. Z tym reprezentantem Polski również bym nie przesadzał.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 29.07.2010, 12:30
Boguski od momentu kiedy złapał kontuzje w meczu z Legią, to już nie ten sam piłkarz... A wielka szkoda, bo był jak do tej pory najlepszym partnerem dla Brożka. Myślę, że nie należy go jednak zbyt pochopnie skreślać. Tamten sezon był ogólnym pokazem żenady w naszym wykonaniu. Teraz wszyscy przepracowali okres przygotowawczy bez kontuzji i runda jesienna będzie prawdziwym sprawdzianem dla wielu zawodników.
Odpowiedz cytując
karolll
Junior Member

Od: 12.2009

Stary 29.07.2010, 12:51
Tarann napisał(a):Wyświetl post
Jedyne co można jeszcze dodać to 0,5h więcej treningu poświęconego na naukę przyjęcia piłki ( trenować miałby z kim nie tylko on ma braki ale u niego najbardziej rażą )
Techniki nie da sie nauczyc w tym wieku . To sie ma albo szkoli w wieku od trampkarza do juniora . ;]
Powód: Trampkarza nie żak
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 29.07.2010 o godz. 13:36.
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 29.07.2010, 13:25

Drogi Kolego moim zdaniem jeśli klub dostałby konkretną propozycję dla Boguskiego który od dawna nie prezentuje dobrej formy (potwierdziło się to zresztą w Szawlami) nie byłoby się nad czym zastanawiać.Tak jak napisali przedmówcy w kadrze za Leo byli Zahorski,Pazdan i inne tego typu "wynalazki" Mając taką sytuację kadrową, w kontekście spekulacji medialnych o przyjściu Kozaka trudno mi nie uwierzyć że ktoś nie odejdzie.Gdybym miał wybierać tak jak napisałem nie licząc Łobo wskazałbym na Boguskiego.
Co do informacji Zbymaka pożyjemy zobaczymy.Póki co nie ma się czym ekscytować.
Na uwagi ad personam nie mam zamiaru odpowiadać.
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
pcpcpc
Banita

Od: 04.2010

Stary 29.07.2010, 13:30
Dwa sezony temu wszyscy cieszyli sie z dobrej gry Bogusi a teraz dajcie mu czas po kontuzji.
To samo wszyscy psioczyli by sie pozbyc Brożka a potem ryp i 2 korony Króla Strzelców

Dajcie na luz Bogusi jest ok

Powiem tak jak wy bylibyscie w zarzadzie to wisła poszła by na dno z takim rozumowaniem
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 29.07.2010, 13:34
http://www.90minut.pl/news/124/news1...t-z-Wisla.html

Nie po to nie tak dawno przedłużano z Boguskim kontrakt, żeby go się teraz pozbyć.

Obok Żurawskiego, Garguły i Brożka może on być naszym najważniejszym zawodnikiem w ofensywie w tym sezonie.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 29.07.2010, 13:37
MCX napisał(a):Wyświetl post
http://www.90minut.pl/news/124/news1...t-z-Wisla.html

Nie po to nie tak dawno przedłużano z Boguskim kontrakt, żeby go się teraz pozbyć.

Obok Żurawskiego, Garguły i Brożka może on być naszym najważniejszym zawodnikiem w ofensywie w tym sezonie.
Boguski tak naprawde jeszcze wszystkim krytykom pokaze, ze wiele moze zrobic dla dobra druzyny. Rozliczyc go mozna bedzie po rundzie jesiennej a nie po dwoch meczach z Szawle.
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 29.07.2010, 13:38
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Boguski tak naprawde jeszcze wszystkim krytykom pokaze, ze wiele moze zrobic dla dobra druzyny. Rozliczyc go mozna bedzie po rundzie jesiennej a nie po dwoch meczach z Szawle.
Też tak uważam.

A tak z innej beczki, info z Facebooka:

"Wisła Kraków Na meczu Wisła - Karabach będzie gość specjalny. I nie myślimy tu o trenerze reprezentacji Azerbejdżanu. Kto? Odpowiedź już niedługo na stronie oficjalnej"

Czyżby Chavez?
Odpowiedz cytując
pcpcpc
Banita

Od: 04.2010

Stary 29.07.2010, 13:39
powiem tak boguski po kontuzji potrzebuje conajmnie 6miesiecy do osiagniecia optymalne formy
Odpowiedz cytując
*Michael*
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 29.07.2010, 13:46
a mi tam sie podobają transfery przeprowadzone w tym okienku transferowym.

Jovanic - wkońcu jakiś konkretniejszy bramkarz. Przy nim Pawełek będzie rezerwowym
Cikos - wg mojej oceny jest on lepszym prawym obrońcą od Alvareza choć jeszcze musi nad sobą popracować
Bunoza - no jeszcze go nie widzialem w akcji więc wstrzymam się z jego oceną
Paljic - zobaczymy co zaprezentuje ale jak go widzialem to przebojowy dobrze wyszkolony technicznie - jednym słowem pożyjemy zobaczymy
Wilk - W koronie prezentował się dobrze, oby swoje umijętności rozwinął u nas dobry następca Sobola no i wkońcu polski zawodnik.
Rios - nie widzialem go w akcji no ale w młodzieżówce Argentyny nie gra byle kto więc pokładam w nim dość duże nadzieje
Żurawski - bardzo doświadczony, może już nie pierwszej młodości ale wniesie sporo dobrego do zespołu i młodsi na tym skorzystają.

Cieszy mnie to że do gry wraca Garguła, cieszy mnie również dobra forma (chyba najlepsza od czasu pobytu u nas i w każdych przygotowaniach) Tomasa Jirsaka - oby wkońcu wypalił.

Powrót Kowalskiego - nie jest to super zawodnik ale przyda się - jestem pozytywnie nastawiony
Cleber - doświadczony - młodsi będą zbierać plony jego doświadczenia
Na lewą obronę nie cofał bym już Piotra Brożka bo tam mamy Juniora Diaza i w razie potrzeby na obu stronach obrony może grać Peter Singlar, który moim zdaniem mógł by grać nawet w pierwszym składzie zamiast Diaza.
Forma Łobodzińskiego - jest to zawodnik jednego sezonu (czyt. Zagłębie) ale może wkońcu pokaże to co potrafi.
Małecki - gorąca głowa no i niestety bez formy
Kirm - zawodnik dziwny, bo w reprezentacji gra dość dobrze a w klubie? padaka no ale zobaczymy może wkońcu zacznie grać to co trzeba.
Boguski - od kontuzji nie prezentuje tego co przed nią ale pod żadnym pozorem bym go nie skreślał, ponieważ on jeszcze dojdzie do swojej najwyższej dyspozycji - w meczu ze Szawle podobał mi się na prawej pomocy jak grał naprawde robił tam dość dobrą robotę.
Paweł Brożek - może jeszcze nie ma tej skuteczności ale myśle że będzie dobrze

jak kogos pominąłem no to cóż ale aż tak dobrej pamięci nie mam

Szkoda tylko że jeśli Marcelo już odchodził to nie stało się to przed odejściem Arka Głowackiego bo być może wtedy Arek by nie odszedł.

Ale takie jest życie
Zawsze Wierni i Oddani - WISŁY KRAKÓW chuligani !!
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 29.07.2010, 13:50
Martinus napisał(a):Wyświetl post
Drogi Kolego moim zdaniem jeśli klub dostałby konkretną propozycję dla Boguskiego który od dawna nie prezentuje dobrej formy (potwierdziło się to zresztą w Szawlami) nie byłoby się nad czym zastanawiać.Tak jak napisali przedmówcy w kadrze za Leo byli Zahorski,Pazdan i inne tego typu "wynalazki" Mając taką sytuację kadrową, w kontekście spekulacji medialnych o przyjściu Kozaka trudno mi nie uwierzyć że ktoś nie odejdzie.Gdybym miał wybierać tak jak napisałem nie licząc Łobo wskazałbym na Boguskiego.
Co do informacji Zbymaka pożyjemy zobaczymy.Póki co nie ma się czym ekscytować.
Na uwagi ad personam nie mam zamiaru odpowiadać.
Myślę ,że jakby klub dostał konkretną propozycję dla któregokolwiek piłkarza to też nie zastanawialiby się długo i nie dotyczy to tylko Boguskiego ale również innych piłkarzy. Co do powołań Leo -one nie były trafne i w tym względzie zgadzam się z Tobą ale trzeba dodać że dobrze o Boguskim również bardzo dobrze wypowiadają się tacy trenerzy jak Smuda , Engel , Leńczyk czy Skorża - każdy z nich chciałby mieć Dzikiego w swoim zespole więc on ma swoje zalety - może to nie jest technika ale waleczność, ambicja i umiejętność współpracy z kolegami z zespołu są jego mocnymi punktami . Oczywiście jeśli jakiś piłkarz przez dłuższy czas będzie zawodził to powinien odejść z Wisły i dotyczy to każdego piłkarza a nie tylko Boguskiego ale na dzień dzisiejszy jest kilku zawodników którzy bardziej zasłużyli na wytransferowanie od Rafała -nie będę wymieniał którzy. Zresztą nie ma sensu teraz zastanawiać się kto powinien odejść ponieważ mamy skompletowaną kadrę i nie po to ściągnęliśmy tylu zawodników żeby teraz niektórych pozbywać się i znów spowodować że nasza kadra będzie za wąska. Ewentualne odejścia będą w zimie i o tym kto odejdzie będzie decydować runda jesienna więc poczekajmy z osądami nad Boguskim a po drugie w klubie widocznie myślą inaczej o Boguskim niż niektórzy z Was ponieważ ostatnio podpisali z Nim nowy kontrakt a przecież gdyby nie wiązali z Rafałem większych nadzieji to takiego ruchu by nie wykonali . Dajcie mu szansę , ostatnią rundę miał słabą ale teraz powinno być coraz lepiej i w meczu rewanżowym z Litwinami wg mnie zaprezentował się poprawnie. Ja wierzę w Boguskiego że będzie mocnym punktem Wisły w kilku następnych sezonach , jak nie podstawowym piłkarzem to mocnym rezerwowym.
Odpowiedz cytując
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 29.07.2010, 14:04
Chavez na testach medycznych!
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów