|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Ale fakt, na tle mierności tej formacji politycznej, Boni się wybija. ![]()
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Faktycznie pomyliłem się co do terminu, nazwy, ale kolega Drozd wyjaśnił o co mi chodziło odnośnie długu. W wiadomościach pojawiła się też np. informacja o tym, że ten wzrastający dług jest m.in. przyczyną rozbuchanej administracji Tuska, który zwiększył ją po objęciu przez PO rządów o kilkadziesiąt tysięcy nowych etatów. Pytanie dlaczego podatnicy mają zrzucać się na pensje kolesiów Tuska, który postanowił obdzielić posadkami swoich kumpli i ludzi z PO po wygranych wyborach ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
A jak ma nie być pejoratywny, skoro facet był TW i przyznał się do tego dopiero, gdy miał okazje na 'fajne' stanowisko w XXI wieku, a nie na poczatku lat 90tych?
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dokładnie tak, a do tego czasu łgał bezczelnie i płakał jaką mu krzywdę robią "niegodziwcy", którzy o tym fakcie zaczęli mówić głośno. I siedział spokojnie na 4 literach gdy tych "niegodziwców" zaczęto publicznie opluwać w mediach, gdy stali się przedmiotem niewybrednych drwin, gdy robiono z nich wariatów, oszołomów za to, że ujawnili prawdę. Ale jak wiadomo prawda jest w pewnych kręgach niewygodna.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
http://wiadomosci.onet.pl/2203649,11...wili,item.html
Cytat:
![]()
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
2. To że deficyt spadł to zasługa cyklu koniunkturalnego... Jeśli już komuś przypisywać zasługi za tak duży wzrost to prędzej rządom SLD i temu, że zrealizowano kilka (niestety tylko kilka) reform z planu Hausnera... 3. W czasie tak dużego wzrostu powinno się doprowadzić budżet do stanu zrównoważonego. Nie trudno też wyobrazić sobie sytuację nadwyżki budżetowej. Cykl koniunkturalny to zjawisko naturalne i odpowiedzialny rząd świadom takiej kolei rzeczy, że po wzroście przychodzi spadek, powinnien ograniczyć wydatki i ogólne rozdawnictwo państwowe. Jest to okres, w którym stać go na koszty związane z reformami dającymi w dłuższym okresie znaczne oszczędności, jak np. reforma emerytur. Ale jako że ówczesny rząd miał świadomość, że po nich przyjdzie kto inny, to miał głęboko w poważaniu późniejszy stan polskiej gospodarki... I deficyt na opisanym przez Ciebie poziomie bynajmniej żadnym zaszczytem nie jest, bo wciąż przyczynia się do wzrostu naszego długu publicznego... 4. Temat zdjęcia w ambasadzie ani mnie ziębi, ani grzeje. W ogóle nie widzę sensu zajmowania się tym tematem. Jak ktoś zauważył typowy temat zastępczy... 5. A co do Boniego... To pozwolę sobie na takie stwierdzenia, że na jego miejscu i w jego sytuacji zrobiłbym podobnie. Z tego co czytałem jego "działalność", jako TW nic tej służbie nie dała i nikomu nie zaszkodziła, nie widzę więc powodu, aby go w ten sposób osądzać i nie zmienia to w ogóle obrazu jego osoby w moich oczach. Rodzina rzecz święta i jeśli (w co wierzę ) tak jak mówi zrobił to by chronić własnie rodzinę to ja na jego miejscu postąpiłbym podobnie (uwzględniając wcześniejszą uwagę, że jego działania nikomu szkody nie wyrządziły). Mam zaufanie do tego człowieka, bo jego służba publiczna przekonuje mnie, że wart jest tego zaufania. 6. A co do Żyda to proponuję poczytać co nieco wypowiedzi kolegi, którego bronisz... O Żydach właśnie i o Bartoszewskim... Gwiaździsty napisał(a):
Co do samej administracji to czytałem ostatnio pewną pracę naukową na ten temat mówiącą, że każda próba wprowadzenia dużych cięć w administracji kończy się jeszcze większym jej rozrostem. Potrzeba nam dużej reformy całego systemu administracyjnego, być może wprowadzenia e-urzędów będzie krokiem właśnie w tym kierunku, ale czy zda to egzamin... |
||
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
Oby PO jednak nie podniosło podatków dla naszego wspólnego dobra. Przy okazji polecam wywiad z prezesem Instytutu Misesa. Można się sporo dowiedzieć o aktualnej sytuacji gospodarczej na świecie. http://www.bankier.pl/wiadomosc/O-wo...a-2178480.html Pozdrawiam |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ale jest druga kwestia, której starasz się nie zauważać. Boni przyznał się do tego DOPIERO 20-30 lat po fakcie, gdy MUSIAŁ żeby dostać intrante stanowisko. Natomiast w latach 90tych się NIE PRZYZNAŁ, gdy latały plotki na ten temat, a osoby rozprowadzajace plotki byly nazywane zoologicznymi komuchami i niegodziwcami. I to zmienia ocene postaci, bo znaczy, że jednak jest oportunistą i postacia wątpliwą moralnie. Niech będzie sklepikarzem, niech bedzie biznesmenem, niech bedzie nawet lekarzem. Ale nie politykiem, nauczycielem, pracowinikiem administracji publicznej etc. Sory gregory. ![]() ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak czytam i tylko śmiać mi się chce:
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
). Chodziło mi o Tuska, Schetyne, Vincenta, Fedak, Kopacz itd. tacy fachowcy a cały czas mają pecha do cyklu koniunkturalnego )) Co dostaną władze to przychodzi kryzys. Przeklęci jacyś czy co? 2. Czyli Polska zielona wyspa to zasługa PiS, a skutki rządów PO pojawią się już niedługo. Dlatego chłopaki szukają kasy w kieszeniach obywateli bo tylko oni wiedzą co się dzieje i w jakiej dupie jesteśmy. 3. )) Nadwyżki budżetowej? Nie kompromituj się, który rząd przez 20 lat nie miał deficytu? ŻADEN !! Który miał najmniejszy deficyt? PiS. Który miał największy deficyt? AWS-UW oraz PO. Dlatego nie pitol o równoważeniu budżetu bo Vincent żeby w ubiegłym roku podreperować statystyki handlował walutą jak konik pod pewexem. Wczoraj mówił o tym Pawlak najpierw sprzedał 2 mld euro później kupił, normalnie kto handluje ten żyje. Pytanie co by było jakby kurs poszedł w drugą stronę? To ma być równoważenie budżetu? To ma być fachowiec? )))4. Nie grzeje cie? No co ty powiesz. To kto ten temat zastępczy podrzucił i po co. Dokładnie tak jak z krzyżem pod pałacem. PO wymyśla kretynizm nikomu do szczęścia nie potrzebny a tacy jak Ty czują się w obowiązku tego kretynizmu bronić ) bo to pomysł "naszego gajowego" brutalnie atakowany przez PiSiorów. 5. A skąd ty wiesz czy na podstawie jego donosów nikomu na chatę nie wjechali? Kuklińskiemu KGB zamordowało dwóch synów, a mimo to uważał ze zrobił co powinien. Wszystko zależy jakie wartości wyznajesz. Gdyby wszyscy byli szpiclami dla dobra własnej rodziny mielibyśmy Wenecję z XVI wieku i biegałbyś po ulicy w masce. Masz zaufanie do kogoś kto dla dobra własnej rodziny donosi na rodzinę innych? Ciekawy z Ciebie przypadek. 6. Bartoszewski to prosty chłop którego nie wiadomo dlaczego wypuszczono z Oświęcimia. Robienie z niego bohatera w sytuacji kiedy np. rotmistrz Pilecki jest anonimowy to zwyczajne świństwo. Acha jeszcze jedno. Czy twój zaufany Boni uratował by w czasie wojny żyda, czy w trosce o rodzinę sprzedał by go gestapo? Taaa analiza bardzo trafna ) to tak jak z odchudzaniem każda próba kończy sie efektem JOJO ). Bardzo mądre analizy czytasz. Tusk miał zmniejszyć ilość urzędasów dobrze pamiętam więc to kolejna ściema cudaka którą musisz usprawiedliwić ) Powodzenia.![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Звезда изнад свега
Od: 07.2005
Offline |
|
|
http://zachodniopomorskie.platforma....ska&Itemid=198
Dobre Widać że IQ nie jest wymagane w partiach rządzących.![]()
После пада устајем. Никад не одустајем. Јачи постајем. До краја остајем.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||||
Cytat:
W każdym razie i jeden i drugi wniosek jest błędny. Nie mamy bowiem obecnie do czynienia z normalnym cyklem koniunkturalnym. Cytat:
A z tym małym deficytem to już wyjaśniłem z czego to wynika... Szczególnie, że spadek stosuknu długu w PKB do wzrostu samego PKB był, w czasie tak dobrej koniunktury za rządów PiS, niewystarczający. Te uśmiechy to tak rozumiem, żeby wzmocnić efekt? Ale jak lubisz to śmiej się ze swoich żartów... Zasadniczo mi to nie przeszkadza... Cytat:
Cytat:
Co powiesz na całkowite zaniechanie prywatyzacji przez PiS, która to przyczyniła się do wzrostu długu publicznego w okresie jego rządów i co za tym idzie także w kolejnych okresach... Co powiesz na blokowanie przez PiS reformy emerytur pomostowych, które dały znaczne oszczędności w państwowej kasie i nieco zracjonalizowały wiek końca aktywności zawodowej Polaków, który i tak wciąż jest szalenie niski... A tak swoją drogą to gdzie te 3 miliony mieszkań? Albo może co Jarosław Kaczyński i jego rząd zrobili dla poprawy stanu finansów publicznych...? A wracając do zmniejszania administracji to może powiesz mi kto powołał do życia Ministerstwa Gospodarki Morskiej tylko po to, aby móc tam obsadzić ludzi z koalicyjnej partii, bo akurat potrzebowali kilku etatów? Kto zapewnił wysokie stanowiska swoim kolesiom, jak Kryże, Jasiński, Netzel, Kruk, Urbański... O tym sławetnym już sterowaniu prokuraturom, ogłaszaniu kto kogo zabił i kogo już nie zabije nawet nie będę wspominał... Ale prawo i sprawiedliwość wiadomo po czyjej stronie leży... Jeśli jakiś sąd, czy nawet Trybunał Konstytucyjny pozwoli sobie stwierdzić inaczej to znaczy ni mniej ni więcej tylko, że tkwi po uszy w układzie... Ja chyba jestem niereformowalny (przynajmniej w stronę PiS) i pozostanę sobie stojąc tam gdzie kiedyś stało ZOMO. |
|||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
PKB kolego to wartość produkcji kraju w DANYM ROKU czyli w warunkach stworzonych przez aktualnie rządzących. Czy może rządzący nie maja wpływu na nic? To poco taki nic nie mogący rząd? Zasługa PiS jest taka że jak PKB zaczął spadać to spadł do poziomu 1,5% a nie - 15% tak jak na Litwie. Pamiętam jak PO płakało że u nas tylko 6% wzrostu a na Litwie 15%. Że PiS nie wykorzystuje koniunktury. Co ty mi będziesz wyrokował co było wystarczające a co nie? Na jakiej podstawie? Takiej ze Litwa miała 15? Nie ośmieszaj się. Zrównoważony budżet? Kto był bliżej PiS -17 czy PO - 50? Więc czepiaj się Tuska. I nie pitol o koniunkturze bo jak juz pisałem PO ma wyjątkowego pecha do koniunktury. Co zaczynają rządzić to nagle kryzys. Żeby nie było http://gielda.onet.pl/wig20,18649,10...rofile-wykresy wybory w 07' były chyba 27 X, popatrz na wykres naszej Polskiej giełdy. Przypominam ze o światowym kryzysie nikt wtedy nie myślał. A nasi inwestorzy juz zaczęli uciekać z kasą. Czyżby bali sie reform cudaka? Krzyż przeszkadzał Komorowskiemu!! Gdyby nie on nie byłoby tematu!! ) 3 mln mieszkań? w czasie rządów PiS oddawano 700 000 mieszkań rocznie. Pomnóż sobie razy cztery to ci wyjdzie. Wiesz ile wynosi w Polsce średnia długość zycia mężczyzn? 71 lat. Czyli masz sześć lat emerytury za 40 lat pracy naprawdę sielanka.Co ci się ministerstwo gospodarki morskiej nie podoba? Mamy 500 km linii brzegowej i za czasów PiS mieliśmy jeszcze trzy stocznie. Chyba to wystarcza za uzasadnienie. PO nie stworzyło żadnego nowego ministerstwa a urzędasów nowych na zatrudniali, to ci nie przeszkadza że tworzą niepotrzebne stanowiska byle tylko wyciągać kasę z budżetu? Czego prywatyzacji? Skoro nic już nie ma. Przecież szpitali prywatyzować nie chcą. Lasy? drogi? koleje? co jeszcze? Kto potem będzie pilnował żeby "nowy właściciel" nie zarabiał na czymś do czego nie włożył ani grosza. Czy staleksport wybudował A4 że teraz pobiera opłaty? Nie, jakiś frajer im tą A4 sprzedał za frytki. I ty masz pretensje że ktoś nie chce takiej prywatyzacji. Gratulacje. PO jest fachowe ale pechowe. Bardzo chcą ale nic im nie wychodzi no chyba że wyciąg Sobiesiaka, albo szkolenia Misiaka. Mnie jednak takie "sukcesy" nie przekonują i tak jak Boni to szpicel, tak cudak to oszust. Choćby mi Bartoszewski, Wajda i święty turecki tłumaczyli że jest inaczej jakoś nie mogę się przekonać. Ty natomiast stojąc tam gdzie stało ZOMO dokładnie powielasz ich retorykę. PiS to wichrzyciele, bumelanci i wrogowie partii rządzącej trzeba ich wyeliminować bo infekują zdrowa tkankę społeczną. )![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
[QUOTE=Drozd;946923]Tak masz racje PKB kolego to wartość produkcji kraju w DANYM ROKU czyli w warunkach stworzonych przez aktualnie rządzących. Czy może rządzący nie maja wpływu na nic? To poco taki nic nie mogący rząd? Zasługa PiS jest taka że jak PKB zaczął spadać to spadł do poziomu 1,5% a nie - 15% tak jak na Litwie. Pamiętam jak PO płakało że u nas tylko 6% wzrostu a na Litwie 15%. Że PiS nie wykorzystuje koniunktury. Co ty mi będziesz wyrokował co było wystarczające a co nie? Na jakiej podstawie? Takiej ze Litwa miała 15? Nie ośmieszaj się.
ja pierdo.... debilizm.. czysty debilizm nawet nie wiesz o czym ty piszesz... w dupie mam wasze polityczne animozje.... ale jak czytam takie bzdury to mnie zalewa ... PKB to nie jest widzi mi sie danego Rządu , ma na to wiele czynników.. i nie wystarczy tu powiedzieć że to jest zasługą tego czy też nie Tego lub innego rządu.. Nie jesteśmy wysepką .. Nasza gospodarka jest ściśle powiązana z innymi rynkami.. to co podejmie obecna rząd bedzie miało wpływ na sytuacje makroekonomiczną na inne rządy... i nie ma tu co sobie przypisywać zasług lub obwiniać z obu stron. To że pis miał takie a nie inne wyniki gospodarcze nie było jego zasługą a poprzedników i sytuacji gospodarczej na świecie.. a że to zjeb....ał to inna sprawa... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
[QUOTE=fan1906;946928]
Co ty pieprzysz o widzi mi sie? Patrzyłeś na wykres giełdy? Dlaczego poleciała na łeb jak tylko podano wyniki wyborów w 07'? Bo ci co znają Tuska z KLD wiedzieli że będzie już tylko gorzej. W czym jest ściśle powiązana nasza gospodarka? Handlowo mamy deficyt czyli więcej kupujemy niż sprzedajemy. Jak jest kryzys wszystko tanieje czyli powinniśmy na kryzysie zarabiać, w przeciwieństwie do Niemiec które więcej sprzedają niż kupują. Takim pieprzeniem ze za wyniki gospodarcze nie odpowiada rząd który rządzi możesz mydlić oczy dzieciom w przedszkolu. Kto się pokazywał na tle zielonej mapy? Dlatego nie rozśmieszaj mnie proszę. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Drozd co Ty za przeproszeniem p***!
Najpierw poczytaj a później zacznij udzielać się w tym temacie. Jakie 700 tys. mieszkań w ciągu roku? Wybacz, ale od roku piszę magisterkę o rynku mieszkanowym w Polsce, a Ty piszesz tu wierutne bzdury. Jak można dyskutować z kimś kto wywala jakąś liczbę z kosmosu i broni jeszcze tego? Zwykły populizm i brak wiedzy. Najpierw przestudiuj ten wykres: ![]() A później zapoznaj się z tym, żeby dowiedzieć się jak mało budujemy mieszkań i ile razy większe są potrzeby mieszkaniowe Polaków. http://www.rpo.gov.pl/pliki/12506890560.pdf Jak już przeczytasz to możesz wrócić do dyskusji. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
![]() ![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
trzeba to sobie skopiować, bo jak ktoś to z wierchuszki Peło przeczyta to każe usunąć i ślad zniknie
Taką mamy klasę polityczną, widać zasłużyliśmy. Obojętnie, czy to platformersi czy pisiorki . Do polityki się pchają z tych samych powodów co działacze do polskiej piłki. Łatwy szmal i nie do wykopania. ![]() |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
No popatrz Stachu, podatków nie podniosą:
Cytat:
![]() Na 3 lata Chyba już wiedzą kto będzie rządził za 3 lata ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sorry Drozd, ale to co piszesz o gospodarce to takie ogromne bzdury, że nie będę tego nawet komentował...
Już Ci widzę ktoś wytknął populizm dotyczący mieszkań... A to co piszesz o PKB zakrawa o kpinę... Także podziękuję za dotychczasową dyskusję i dalszej nie będę podejmował... |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Jeśli wrzucą ten wyższy VAT to oznacza to, że Vincent - deweloper z centrum Budapesztu jest tak słabym ekonomistą jak mi się pierwotnie wydawało. Póki ci amatorzy z PO i PiS-u nie opuszczą naszej sceny politycznej nie pójdę głosować na żadną partię.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Rozumiem,że to wszystko w ramach hasła PO "Aby żyło się lepiej.Wszystkim" ? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oczywiście kwestia podwyżki wyszła 2-3 tygodnie po wyborach. Co jest o tyle zabawne, że teraz mnóstwo osób będzie udowadniać, że:
"tak trzeba" "cały świat tak robi" "to początek prawdziwej reformy, modernizujacej kraj" "pierwsi odwazni" Czego wiec się wstydzić? Czemu dopiero teraz? Mam uwierzyć, że przedwczoraj Boni policzył i mu wyszło? Kabaret. ![]()
Habemus Dubletum
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Powiem tak... Jeśli pójdą za tym bardzo poważne reformy finansów to ten krok będzie można zrozumieć, jeśli nie... Uznam to za porażkę tego rządu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Cytat:
Nie ma takiego okrucieństwa ani takiej niegodziwości, której nie popełniłby skądinąd łagodny i liberalny rząd, kiedy zabraknie mu pieniędzy. (Alexis de Tocqueville) |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
zamiast poidnosic podatki to niech rząd chwyci za łopaty i szukają dzień i noc tego gazu łupkowego, bo to chyba jedyny ratunek dla naszego kraju.
Wojsko też by mogli już wycofac z Afganistanu, bo to za dużo nasz kosztuje a i ofiar coraz więcej.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 30.07.2010 o godz. 09:05.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Teraz zapewne pojawią się deklaracje młodzieżówek PO w stylu:
"Młodzieżowa organizacja PO w Psichkiszkach alepuje do rządu Donalda Tuska o unieleganie podszeptom i knowaniom wrogów naszej europejskiej ojczyzny i zwiększenie VAT do 25 % Każdy kolejny % w górę to cios zadany pisowskiej watasze". |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
![]() I jeszcze jedno, czy kiedyś politycy wycofali się z "tymczasowych" podatków Co do reformy finansów publicznych to pewnie coś się ruszy, ale boję się że obejmie ona tylko i wyłacznie przepływ pieniedzy od państwa w kierunku obywatela. Cała prowizorka administracyjna pozostanie nietknięta. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
|
|