The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.07.2010, 13:02
Zdziwie was ale czytałem komentarze kibiców z Hondurasu pod artykułem o Chavezie i oni polską ligę stawiają wyżej niż meksykańską, wielu z tego co zrozumiałem gratulowało mu wyboru i życzyło powodzenia. Więc chyba nie jest tak źle z naszą renomą na świecie jak by sobie życzyło kilku forumowiczów.
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 28.07.2010, 13:53
tak oglądam teraz Eurosport i lecą tam mistrzostwa Europy U19. mecz Hiszpania - Anglia.
niejaki Daniel Pacheco strzela 4 bramkę na tym turnieju. gra już w Liverpoolu i pokazuje się z najlepszej strony. ale ja nie o tym. przynajmniej nie do końca.

czy taki klub jak Wisła, z którego można się wypromować do dobrego zachodniego klubu, w którym można rozwinąć umiejętności i mieć więcej szans na gre, nie powinien wysłać kogoś na taki turniej, żeby tam siedziało 3 scoutów na każdym meczu od 1 do 90 minuty i zapisywało KAŻDEGO grajka, co by się mógł nadać? już nie mówię o Hiszpanach, Anglikach, Francuzach czy Włochach - oni by może i nie przeszli do nas, bo wolą siedzieć u siebie. ale nie grają tam tylko te 4 reprezentacje, gra też wiele innych. i z każdej z nich, a nawet z tych głównych można wypatrzeć ciekawych zawodników.
Odpowiedz cytując
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 28.07.2010, 14:18
Gucio25 napisał(a):Wyświetl post
tak oglądam teraz Eurosport i lecą tam mistrzostwa Europy U19. mecz Hiszpania - Anglia.
niejaki Daniel Pacheco strzela 4 bramkę na tym turnieju. gra już w Liverpoolu i pokazuje się z najlepszej strony. ale ja nie o tym. przynajmniej nie do końca.

czy taki klub jak Wisła, z którego można się wypromować do dobrego zachodniego klubu, w którym można rozwinąć umiejętności i mieć więcej szans na gre, nie powinien wysłać kogoś na taki turniej, żeby tam siedziało 3 scoutów na każdym meczu od 1 do 90 minuty i zapisywało KAŻDEGO grajka, co by się mógł nadać? już nie mówię o Hiszpanach, Anglikach, Francuzach czy Włochach - oni by może i nie przeszli do nas, bo wolą siedzieć u siebie. ale nie grają tam tylko te 4 reprezentacje, gra też wiele innych. i z każdej z nich, a nawet z tych głównych można wypatrzeć ciekawych zawodników.
My to skautów nawet na naszym podwórku nie mamy, a gdzie dopiero wysyłać ich do Europy. Nawet utalentowanych zawodników z Małopolski nie sprowadzamy, wczoraj dowiedziałem się, że Marcin Byszewski z Hutnika Kraków (czołowy zawodnik kadry U-17 obok naszego Nalepy) przechodzi do Lecha Poznań. Tak więc najpierw niech zaczną wyszukiwać krajowe talenty.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
Christofor
Member

Od: 02.2009

Stary 28.07.2010, 14:30
PANDEM0NIUM napisał(a):Wyświetl post
Zdziwie was ale czytałem komentarze kibiców z Hondurasu pod artykułem o Chavezie i oni polską ligę stawiają wyżej niż meksykańską, wielu z tego co zrozumiałem gratulowało mu wyboru i życzyło powodzenia. Więc chyba nie jest tak źle z naszą renomą na świecie jak by sobie życzyło kilku forumowiczów.
Większość lig w Europie dla piłkarza z Hondurasu będzie lepsza niż liga meksykańska - poziom może i niższy co prawda (nie wiem, ligi meksykańskiej nigdy nie widziałem), ale już zdecydowanie większe pieniądze i szansa na transfer do jeszcze lepszego europejskiego klubu.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 28.07.2010, 15:05
marcin225 napisał(a):Wyświetl post
jak dla mnie wisła zrobiła dobre transfery jeszcze by się przydał jakiś obronca
Czy Wisła zrobiła dobre transfery pokaże czas. Mam nadzieję, że tak będzie. Na razie za wcześnie ogłaszać sukces, szczególnie, że nowych stoperów jak nie było, tak nie ma. Nawet jeśli Bunoza okaże się wartościowym zawodnikiem (co pewne nie jest), będzie potrzebował solidnego partnera. A Kowalski na pewno do świetnych obrońców się nie zalicza, natomiast Cleber kończy karierę i prawem wieku będzie coraz bardziej podatny na urazy.

Nigdzie nie jest tajemnicą, że bez sprawnej defensywy nie da się wygrywać ligi i dobrze grać w pucharach. Dlatego bardzo liczę na transfer Chaveza, który powinien być w tej sytuacji realnym i poważnym wzmocnieniem.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 28.07.2010, 15:36
Nie będę tutaj dramatyzować, ale muszę poprzeć Markusa. Uważam, że bez wzmocnienia się klasowym stoperem będziemy mieć spore problemy, nawet w polskiej lidze.

3 stoperów, w tym leciwy Cleber to za mało. A w grudniu doświadczony Brazylijczyk kończy karierę. Więc na środku obrony mamy ciągle spore braki.

Co do innych pozycji - wzmocnienia wyglądają ciekawie, ale wolę wstrzymać się z oceną do przynajmniej pierwszych 5 kolejek.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 28.07.2010, 15:41
Elsner chyba będzie tym drugim stoperem obok Bunozy,jeśli oczywiście Heniu sie na niego zdecyduje.Może grac jako defensywny pomocnik i stoper.
Odpowiedz cytując
spontants
Banita

Od: 07.2010

Stary 28.07.2010, 16:02
Chavez ma jutro urodziny, i jako prezent dostanie kontrakt od Wisełki
Odpowiedz cytując
pchelas
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 28.07.2010, 17:24
Albo Seata Ibizę.
Odpowiedz cytując
Filippo123321
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 28.07.2010, 21:39
Jakis dziennikarzyna w Orange Sport powiedzial, ze negocjujemy z dwoma zawodnikami, ktorzy grali na mundialu. Jesli dobrze uslyszalem, ale nie jestem pewien, chodzi o pilkarzy ze Slowacji.
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 28.07.2010, 21:49
Filippo123321 napisał(a):Wyświetl post
Jakis dziennikarzyna w Orange Sport powiedzial, ze negocjujemy z dwoma zawodnikami, ktorzy grali na mundialu. Jesli dobrze uslyszalem, ale nie jestem pewien, chodzi o pilkarzy ze Slowacji.
Są to: Ján Kozák i Kamil Kopúnek.

info. wislaportal.pl
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
Carmelo
Junior Member

Stary 28.07.2010, 21:53
Filippo123321 napisał(a):Wyświetl post
Z kadry Słowacji na MŚ2010 wg mnie do wyciągniecia są jedynie Kornel Salata (środkowy obrońca Slovana Bratysława) oraz Kamil Kopunek (defensywny pomocnik Spartaka Trnava). Biorąc pod uwagę fakt, że DM mamy dobrze obsadzone, to już nie zgadza mi się to co napisałeś
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 28.07.2010, 22:03
Wszystko w porządku tylko po co nam kolejni środkowi pomocnicy?
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
wiślak1906forever
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 28.07.2010, 22:04
Ja już nie widze miejsca dla pomocników w naszym zespole...no chyba że odejdzie Jirsak w co wątpie
Moim zdaniem jak już kogoś szukają z MŚ w RPA to powinni nas wzmocnić Chavez i jakiś lewy obrońca i będzie gites
Odpowiedz cytując
szlaQ
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 28.07.2010, 22:04
Martinus napisał(a):Wyświetl post
Wszystko w porządku tylko po co nam kolejni środkowi pomocnicy?
Kozak to taki Playmaker a u Nas do tej roli nadaje sie tylko Garguła
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 28.07.2010, 22:05
pewnie to są kolejne plotki
jeden stoper potrzebny jest nam na wczoraj, a przydaloby sie kupic dwoch
potem slrzydlowy z prawdziwego zdarzenia! i na koniec lewy obronca!

Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 28.07.2010, 22:07
Może Sobol szykowany jest na środek obrony? Moim zdaniem nadawałby się tam idealnie, byłby drugim Głowackim, charyzma, walecznośc odbiór...
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Stary 28.07.2010, 22:08
szlaQ napisał(a):Wyświetl post
Kozak to taki Playmaker a u Nas do tej roli nadaje sie tylko Garguła

Jest jeszcze Jirsak.
Jak słusznie wspomnieli Koledzy są zdecydowanie bardziej palące problemy niż środkowy pomocnik - środek,lewa obrona,skrzydłowy z prawdziwego zdarzenia czy napastnik.
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
wiślak1906forever
Senior Member

Stary 28.07.2010, 22:11
Taaa za napastnika dziękuje Brozio Boguś Żuraw Rios niech oni grają !!
Bo będziemy mieć 5 napastników i 2 zagra tyle co legendarny Hristov i Beto nie wspominając o Dudu
LO I ŚO PANOWIE to nam jest potrzebne do szczęścia tylko. Jak Diaz nam wytnie jakiś numer to będzie płacz i...
Pamiętacie Tottenham i Diaz na lewej obronie..........
Odpowiedz cytując
Tarann
Senior Member

Stary 28.07.2010, 22:12
PANDEM0NIUM napisał(a):Wyświetl post
Może Sobol szykowany jest na środek obrony? Moim zdaniem nadawałby się tam idealnie, byłby drugim Głowackim, charyzma, walecznośc odbiór...

Zakładając. że w tych plotkach jest chociaż trochę prawdy to zaraz ratując miejsce w składzie Sobolowi zaczną co niektórzy przyglądać się bramce w końcu Jovanić może okazać się niepewny
Ostatnio edytowane przez Tarann : 28.07.2010 o godz. 22:28.
Odpowiedz cytując
szlaQ
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 28.07.2010, 22:13
Martinus napisał(a):Wyświetl post
Jest jeszcze Jirsak.
Jak słusznie wspomnieli Koledzy są zdecydowanie bardziej palące problemy niż środkowy pomocnik - środek,lewa obrona,skrzydłowy z prawdziwego zdarzenia czy napastnik.
hmmm czy Jirsak to taki playmaker śmiałbym się spierać ....ale fakt że bardziej potrzeba wzmocnień na te pozycje o których napisałeś :] ....pożyjemy zobaczymy może kolejne ploty nic nie warte
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 28.07.2010, 22:18
Piolunek, kozak, salata. To mi bardziej gotowanie przypomina a nie transfery. A na powaznie-to te glosne nazwiska dla ktorych pikniki leca na stadion jak pszczoly po nektar?
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Stary 28.07.2010, 22:23
Boguski jest od dłuższego czasu bez formy więc na niego póki co bym specjalnie nie liczył.Zostaje de facto Żurawski,Brożek,Rios którego klasy póki co nie znamy i ewentualnie Małecki.Nie piszę tego by udowadniać że wzmocnienie w napadzie jest niezbędne ale na pewno bardziej potrzebne niż na pozycji środkowego pomocnika.
Priorytetem oczywiście pozostaje obrona.
Swoją drogą mówimy cały czas o wzmocnieniach a ja nie wierzę że jeśli dojdzie jeszcze 2-3 zawodników to ktoś nie odejdzie.Sęk w tym aby był to zawodnik(zawodnicy) za którymi nie będziemy płakać
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
spontants
Banita

Stary 28.07.2010, 22:25
Ta, kupcie z 5 ofensywnych słowaków, obrony wzmacniać juź nie trzeba jest Bunoza i Kowal więc jest git
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 28.07.2010, 22:35
qchar90 napisał(a):Wyświetl post
pewnie to są kolejne plotki
jeden stoper potrzebny jest nam na wczoraj, a przydaloby sie kupic dwoch
potem slrzydlowy z prawdziwego zdarzenia! i na koniec lewy obronca!

Z wywiadow mozna wywnioskowac ze jeden stoper napewno do nas dolaczy ,z tym ze u nas roznie z tymi zapewnienami bywa.

Jeden stoper ,albo dwoch nawet byle jakischs solidnych bo to kluczowa pozycja,i tu nie ma co oszczedzac
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 28.07.2010, 22:46
ja bym nie wierzył w GK, bo oni niezbyt mają dobre informacje. Pewnie ktoś napisał taką głupotę, żeby się gazeta lepiej sprzedała.
Odpowiedz cytując
mateusz212
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 28.07.2010, 23:03
Po co nam kolejni srodkowi pomocnicy i to jeszcze jeden calkowicie już wypalony, a drugi mówiąc szczerze jest dośc przecietny. Mam nadzieje,ze to plotka, bo nie potrzeba marnowac pieniedzy na takich zawodników...
Ostatnio edytowane przez mateusz212 : 28.07.2010 o godz. 23:11.
Dan Petrescu - Szacunek
KUBA - Na Zawsze będziesz WIŚLAKIEM!!!!
Per aspera ad astra
"Pamiętaj, w życiu żałuje się wyłącznie wahania, bezczynności i niezdecydowania, wszystko, co zrobiło się, choćby miało przynieść ból i rozczarowanie, nie żałuje się"
Odpowiedz cytując
Pablooo
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 28.07.2010, 23:12
"Po co nam kolejni środkowi pomocnicy?" - to pytanie też się tu pojawiało parę lat temu. To się doczekaliście ostatnich sezonów, gdzie nie miał kto zagrać prostopadłej piłki raz na rundę.

"Ten fe, tamten niedobry. Szkoda marnować kasy." - lato w pełni, choć aktualnie deszcz.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 28.07.2010, 23:17
Kozak ? hmm... kiedyś już był środkowy pomocnik w Wiśle tylko że Paweł Kozak.Jeśli chodzi o Kopunka to jest to defensywny pomocnik, byc może oznacza to że przyszła jakaś oferta dla Diaza albo dla Jirsaka
Ostatnio edytowane przez AYALA : 28.07.2010 o godz. 23:21.
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 28.07.2010, 23:19
Hmmm, z dwojga tych pilkarzy wybralbym Kopunka. Glownie z racji tego ze mlodszy. Coz wyglada na to ze chyba juz definitywnie cos sie dzieje z Sobolewskim skoro mamy miec 3 def. pomocnikow...

Zreszta cholera wie czy ten tekst nie jest wyssany z palca...?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów