The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
legion18
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.07.2010, 16:38
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
A co ma piernik do wiatraka? Który stadion jest większy i na którym będą miedzynarodowe mecze organizowane, a na którym będą rozgrywane europejskie puchary? Miała być klasa Elite a bez telebimów nie będzie
Chodziło mi o to, że żalicie się, że Cracovia będzie miała, a Wisła nie tak jakby tam im dawali wszystko lepsze i więcej pieniędzy na budowę. Jakby na to nie patrzeć to stadion Wisły kosztuje więcej, więc nie żalcie się, że na Kałuży coś będzie a tu nie, a Wisła jest tu jakimś pokrzywdzonym. A tak wogóle to mam pytanie: co to za różnica czy będzie elit czy nie? Planujecie jakiś połfinał LM w najbliższym czasie?
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 28.07.2010, 16:42
legion18 napisał(a):Wyświetl post
Chodziło mi o to, że żalicie się, że Cracovia będzie miała, a Wisła nie tak jakby tam im dawali wszystko lepsze i więcej pieniędzy na budowę. Jakby na to nie patrzeć to stadion Wisły kosztuje więcej, więc nie żalcie się, że na Kałuży coś będzie a tu nie, a Wisła jest tu jakimś pokrzywdzonym. A tak wogóle to mam pytanie: co to za różnica czy będzie elit czy nie? Planujecie jakiś połfinał LM w najbliższym czasie?
No własnie kosztuje wiecej, a ile rzeczy jest spier*****
Odpowiedz cytując
wojtala8
Member

Od: 04.2009

Stary 28.07.2010, 17:22
legion jak masz tak pier... to lepiej w ogóle się nie wysilaj.. Jak pasuje ci oglądać mecze na byle czym to po co na stadion Wisły przychodzisz idź na boisko szkolne tam rarytasów nie ma, bo po co ci one są, przecież szkoła finału LM nie ma zamiaru organizować. Pomyśl dwa razy zanim coś napiszesz, bo idiotyczne posty to każdy potrafi walnąć.

Mam pytanie do moderatorów. Może pasowało by zrobić osobny temat dziś tak żeby był on cały czas na głównej? temat o tym żeby nikt jutro przychodząc na mecz nie przechodził obojętnie obok osób zbierających podpisy. I nawet jak ktoś na mecz nie idzie to niech przyjdzie i złoży podpisy. Znacie przecież realia. Jak się nie zmobilizuje odpowiednio to na gadaniu się zakończy. Czy to jest aż takie trudne do wymyślenia żeby zrobić akcję przypominającą co Wam zaszkodzi przez 48 godzin trzymać jeden temat na głównej tak żeby każdy mógł zobaczyć
PS: i nie mówcie że to bez sensu, bo bez sensu to jest gadanie i nic nie robienie.
Ostatnio edytowane przez FraMat : 28.07.2010 o godz. 19:03.
*NASZA SIŁA WAS PRZERASTA - LEPSZA STRONA TEGO MIASTA*
Odpowiedz cytując
mIcHaL666
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 28.07.2010, 17:33
wojtala8 napisał(a):Wyświetl post
Mam pytanie do moderatorów. Może pasowało by zrobić osobny temat dziś tak żeby był on cały czas na głównej? temat o tym żeby nikt jutro przychodząc na mecz nie przechodził obojętnie obok osób zbierających podpisy. I nawet jak ktoś na mecz nie idzie to niech przyjdzie i złoży podpisy. Znacie przecież realia. Jak się nie zmobilizuje odpowiednio to na gadaniu się zakończy. Czy to jest aż takie trudne do wymyślenia żeby zrobić akcję przypominającą co Wam zaszkodzi przez 48 godzin trzymać jeden temat na głównej tak żeby każdy mógł zobaczyć
PS: i nie mówcie że to bez sensu, bo bez sensu to jest gadanie i nic nie robienie.
Dokładnie, news na głównej byłby spoko. Wraz z informacją, że są poszukiwani chętni do zbierania tych podpisów.
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 28.07.2010, 17:35
Narazie nie ma chętnych na zbieranie podpisów .Jak się okaże że nie ma kilkunastu osób zainteresowanych budową i pomocą w walce o stadion proponuje zamknąć ten temat w cholerę bo to będzie znaczyło że nie zasługujemy nawet na taki stadion jaki powstaje. Koniec kropka
Odpowiedz cytując
krkgiba
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2008

Stary 28.07.2010, 17:52
Jeżeli jestescie kibicami Wisły - zgłaszajcie się do pomocy przy petycjach !!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Ivory1906
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 28.07.2010, 17:56
No niestety ja nie mogę bo jutro przylatuje do PL koło godziny 18 coś zjeść i na mecz ;/ Ludzie zgłoście się jeśli chcecie wrócić na R22 jak najszybciej !!
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 28.07.2010, 18:10
wojtala8 napisał(a):Wyświetl post
Info o akcji na pewno pojawi sie na stronie - o ile bedzie akcja. Natomiast nie bedziemy sie osmieszac infem o poszukiwaniu 10 osob, ktore zbiora podpisy.
Odpowiedz cytując
VanBasten
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 28.07.2010, 18:13
Stadion ..... ja to rozumiem jako całość . Czyli trybuny , murawa , telebimy , kioski , sale konferencyjne itp . Skoro miasto zobowiązało się do budowy stadionu to niech go wybuduje tak jak trzeba . Przeciez ten stadion bo wybudowaniu nie będzie darowany Wiśle i niech sobie robi co chce . Ten stadion będzie wynajmowany za ciężkie pieniądze , którw Wisła miastu będzie musiała płacić . Dlatego stadion powinien być taki jaki założono przy projektowaniu . Powinien spełniać wszystkie założone wymogi i posiadać wszystkie udogodnienia jakie obecny kibic potrzebuje i jakie mają zachęcić do przychodzenia nowych kibiców . Nawet jeśli operatorem kiosku spożywczego będzie jakaś firma z zewnątrz i ona sobie na nim zarobi to sam kiosk jako udogodnienie dla potencjalnych nowych kibiców jest rzeczą , która pomoże Wiśle ten satdion zapełnić a co za tym idzie zarobić sobie kase na płacenie wysokich kwot za wynajem obiektu . Idąc tokiem rozumowania legiona można było postawić trybuny w stanie surowym i niech sobie krzesełka i inne rzeczy montuje operator stadionu czyli Wisła . To nie ja wymyśliłem że stadion ma mieć 33 tys . To Majchrowski z innym dysydentami doszedł do takiego wniosku .....bardzo zresztą słusznego . Na Cracovii taki stadion nigdy by się nie zapełnił a na Wiśle jest taka szansa pod warunkiem że ten stadion będzie wyglądał tak jak powinien . NIe pisz mi że na nich miasto wydało 200 mln a na nasz 500 bo to nie ma nic do rzeczy . Cracovia stała się miejskim klubem i jest sponsorowana przez miasto od kilku lat z podatków krakowian mimo że np. mnie nikt się o zgodę nie pytał Chcąc nie chcą po części każdy z kibiców Wisły jest w jakieś części sponosrem klubu z drugiej strony błoń . Oczywiście mógł Machrowski budować stadion Cracovii z myślą o Euro 2012 ale doszedł do jedynie słusznego wniosku że to dopiero byłoby wyrzucanie pieniędzy w błoto bo po Euro ten stadion by się zwyczajnie marnował . Postanowiono wybudować taki stadion na Wiśle bo tu po mistrzostwach szansa na wykorzystanie w pełni takiej pojemności jest realna .Oczywiście Euro w Krakowie upadło , może też dzięki nieudolności krakowskich urzędników z Majchrem na czele . Ale to nie znaczy że teraz należy oszczędzać i wszystko robić : byle taniej ! Bo to zwykłe marnotrawstwo ! Jak już się wydało tyle kasy na stadion to niech go zrobią tak jak należy czyli z telebimami , kioskami itp . W innym wypadku powinien się tym zainteresować NIK .
Ostatnio edytowane przez VanBasten : 28.07.2010 o godz. 18:15.
Odpowiedz cytując
VanBasten
Senior Member

Stary 28.07.2010, 18:22
rav napisał(a):Wyświetl post
Info o akcji na pewno pojawi sie na stronie - o ile bedzie akcja. Natomiast nie bedziemy sie osmieszac infem o poszukiwaniu 10 osob, ktore zbiora podpisy.
Hahahahahah......no właśnie Ja tutaj oczekiwałbym że zgłoszą się te wszystkie płaczki i histerycy którzy tu napisali tysiące postów na tem złego odcienia krzesełek , brzydkich murków , nieładnych elewacji itp . Przeciez przez tyle stron starali się nam wszystkim udowodnić jak to dobro Wisły i stan tego stadionu leży im na sercu . Tak bardzo, że potrafili sie przyczepić do byle pierdólki i zrobić z tego trzy stronicową dyskusje Rozumiem że teraz wszyscy oni będą zbierać te podpisy !!!
Niestety znając życie jakoś w to wątpie . Bo zgodnie z tym co już kiedyś napisałem podejrzewam ,że nigdy nie byli na stadionie na meczu na żywo i pewnie nigdy nie będą a internetowe forum to całe ich życie i tylko tu moga na siebie zwrócić uwagę
Smutne to ale już się przyzwyczaiłem
Odpowiedz cytując
Karlos
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 28.07.2010, 19:05
Bramki na R22 zamontowano!
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 28.07.2010, 19:08
Karlos napisał(a):Wyświetl post
Bramki na R22 zamontowano!
Bramki juz byly kilka dni temu tylko je sciagnieto i znowu zamontowano i to juz kiedys...
Odpowiedz cytując
SlawekS
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 28.07.2010, 19:28
Stadion miał być oddany w czerwcu. Od czerwca Wisła miała płacić grubą kasę za wynajem. Przez opóźnienia w budowie tej kasy nie płaci i miasto jest ewidentnie w plecy za kilka miesięcy czynszu. Czy nie można ścignąć odpowiedzialnych za opóźnienia urzędasów za straty finansowe poniesione przez miasto? Może to by poskutkowało?
Odpowiedz cytując
vip2008
Socios Wisła Kraków

Stary 28.07.2010, 19:52
ja mogę pomóc przy zbieraniu podpisów ale będę dopiero przy SS ok 19 bo jestem z Brzeska a o 17 kończę prace
Odpowiedz cytując
krkgiba
Socios Wisła Kraków

Stary 28.07.2010, 20:00
vip2008 - napisz PW do Dariusza Olszówki.

http://www.wislakrakow.com/forum/member.php?u=52116
Odpowiedz cytując
vip2008
Socios Wisła Kraków

Stary 28.07.2010, 20:01
krkgiba napisał(a):Wyświetl post
vip2008 - napisz PW do Dariusza Olszówki.
jasne że napisałem
Odpowiedz cytując
thebo4
Member

Stary 28.07.2010, 20:31
ja też mógłbym pomóc tyle że będę na stadionie troche przed 19. wcześniej nie mam niestety jak bo ide do pracy..
Odpowiedz cytując
thebo4
Member

Stary 28.07.2010, 20:35
A i szkoda, że np 2 dni temu nie pojawił się plik z tą tabelką.. wtedy paru znajomych bym odwiedził i były by podpisy. myślę że każdy pare podpisów by zebrał i w dniu meczu by je przekazał.
Odpowiedz cytując
Kost
Junior Member

Od: 03.2010

Stary 28.07.2010, 20:36
czesc wszystkim.

sytuacja wyglada tak ze udzielam sie na forum bardzo rzadko choc czytam codziennie. wszystko co chcialbym napisac/powiedziec jest juz przez jednego czy drugiego napisane.. ale teraz jest inaczej!

nie wiem ilu z Was zgłosiło chęć pomocy w jutrzejszej akcji podpisowej...

to żenujące i podcinające skrzydła gdy czytam, że odzew jest smutnie mały. ja sie zgłosiłem i jak widzicie da się! a też muszę rezygnować z kilku innych spraw (na mecz jednak idę co oczywiste).

przepraszam ze uogólnie, ale tu na forum krzyczycie o tym jaka do dupy jest ta budowa, jaki do dupy jest prezydent, zikit, polimex i wszystko dookola ze stadionem. tu na forum piszecie ze cos z tym trzeba zrobic. i tu na forum czytam ze niemal nikt sie nie zglasza. nasuwa mi sie jeden wniosek: jestescie niemal tacy sami jak ta budowa, prezydent, zikit, polimex.

na stadionie bedzie ponad 5000 ludzi tak? to sie 10-15 nie znajdzie by przed meczem zbieralo podpisy?

licze na Wasza mobilizacje i skladam pelne uznanie dla kazdego kto sie zglosi. do roboty udowodnic ze nie tylko na forum potraficie byc "zaangazowani" w sprawy naszych Barw!

Jak sie nie uda z tymi podpisami to smialo mozemy przestac spiewac na meczach o tym ze w Krakowie najlepsi kibice w Polsce są.

ABG
Odpowiedz cytując
krkgiba
Socios Wisła Kraków

Stary 28.07.2010, 20:44
Ważna informacja !

Będzie możliwość złożenia podpisów pod petycją na Reymonta 22 - dla osób, które nie będą na meczu, a chcą wesprzeć akcję.
Jutro między godziną 15 a 19, adres: Reymonta 22. Dokładne miejsce podamy jutro (np. pod stadionem, pod wejściem do klubu lub gdzieś w tych okolicach).
GORĄCO ZACHĘCAM DO PRZYBYCIA I ZŁOŻENIA PODPISU POD PETYCJĄ !!!
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 28.07.2010, 20:49
Może u Wiślaków?
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 28.07.2010, 20:50
Cytat:
Ważna informacja !

Będzie możliwość złożenia podpisów pod petycją na Reymonta 22 - dla osób, które nie będą na meczu, a chcą wesprzeć akcję.
Jutro między godziną 15 a 19, adres: Reymonta 22. Dokładne miejsce podamy jutro (np. pod stadionem, pod wejściem do klubu lub gdzieś w tych okolicach).
GORĄCO ZACHĘCAM DO PRZYBYCIA I ZŁOŻENIA PODPISU POD PETYCJĄ !!!
Czyli udało się wszystko zorganizować? Dajcie na sektory 2 i 3 petycje
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
krkgiba
Socios Wisła Kraków

Stary 28.07.2010, 20:51
Szczegółowych informacji oczekujcie jutro. Staramy się, aby udało się wszystko zorganizować.
Odpowiedz cytując
Adam
Member

Od: 05.2010

Stary 28.07.2010, 20:54
No i świetnie Ja sie napewno podpisze przed meczem
Tylko zeby bylo kilka stanowisk bo jak sie wczyscy zaczna tloczyc do jednego to kolejka moze byc bardzo dluga
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 28.07.2010, 20:56
Co potrzeba żeby móc złożyć podpis pod petycją ? Potrzeba Pesel ? Na Hutniku mnie nie będzie, nie jeżdzę na SS, nie wiem w ogóle gdzie to jest ... a co dopiero żebym tam dotarł. Na R22 oczywiście mogę złożyć podpis jeżeli dałoby się ok.15 Tylko trzeba wiedzieć, co i jak Najlepiej uruchomić media, Polsat w szczególności aby poświęcił trochę czasu owej sytuacji.
Odpowiedz cytując
thebo4
Member

Stary 28.07.2010, 20:59
stanowiska swoją drogą, ale chyba wystarczy mieć taką podkładkę nie wiem jak to inaczej nazwac? pod te kartki i będzie ok.
Odpowiedz cytując
krkgiba
Socios Wisła Kraków

Stary 28.07.2010, 21:12
anthony09 napisał(a):Wyświetl post
Co potrzeba żeby móc złożyć podpis pod petycją ? Potrzeba Pesel ? Na Hutniku mnie nie będzie, nie jeżdzę na SS, nie wiem w ogóle gdzie to jest ... a co dopiero żebym tam dotarł. Na R22 oczywiście mogę złożyć podpis jeżeli dałoby się ok.15 Tylko trzeba wiedzieć, co i jak Najlepiej uruchomić media, Polsat w szczególności aby poświęcił trochę czasu owej sytuacji.
Złożenie ważnego podpisu wymaga podania tych informacji:

Imię, Nazwisko, Adres, PESEL, no i oczywiscie podpis.

Przyjedź jutro koło 15 na R22, złożysz podpis. Szczegółowe info o miejscu zbiórki podpisów na R22 jutro.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 28.07.2010, 21:50
Świetnie, że się zaangażowaliście. Chętnie bym poświęcił tych parę godzin, ale wyjazd urlopowy nagli, a wraz z nim pewne obowiązki.
Postaram się jednak zjawić pod stadionem Hutnika i złożyć podpis, prosiłbym aby te stoliki były ustawione PRZED wejściami na sektory, tak, aby każdy - bez względu czy idzie na mecz, czy nie - miał szansę się podpisać.

Pozdrawiam tych, którzy weszli w tę inicjatywę i oczywiście Radnego Olszówkę
Odpowiedz cytując
DarekW
Member

Od: 09.2008

Stary 28.07.2010, 22:24
Goraco prosze was kibicow Wisly o wsparcie tej akcij. Pozdrawiam! Darek.
Odpowiedz cytując
Adam
Member

Od: 05.2010

Stary 28.07.2010, 22:51
Jak bedzie to dobrze zorganizowane tj wiecej niz 1 punkt/sektor to mysle ze akcja moze okazać sie sukcesem tymbardziej ze podpisy beda tez zbierane pod R22

Spokojnie kilkatysiecy zbierzemy
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów