The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
julo
Senior Member

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.07.2010, 06:39
Słuchajcie, jeśli Lech teraz odpadnie z el. LM to będzie grał z nami w el. L.E. ?
Czy dopiero odpadający w 4 rundzie LM spada do L.E. ?
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 28.07.2010, 07:00
Miłośnikom "polskiej piłki nożnej" trzeba założyć osobny temat skoro moderatorzy dopuszczają do tego aby notorycznie drażnili kibiców Wisły na ich forum. Czy mamy być skazani na ich miłosne trele na temat np. Amiki (jutro np. parchów) ? Na stadionie Wisły czy na wyjazdach (jeśli wogóle na nich się pojawiają) jakoś nie słychać tego ich słodkiego ekumenicznego pierdzenia. Zresztą wielu z nich harcuje tutaj tylko udając wiślaków.

Co do meczu. To po nudnym spotkaniu wynik korzystniejszy dla zdecydowanie lepszej drużyny. Sparta przewyższała Amikę technicznie i taktycznie. Wynik 1:0 niby niewielki, ale da Sparcie awans.
W rewanżu gra z kontry i przynajmniej jedna brameczka wpadnie a to wystarczy. Amikowcy obecnie nie są w stanie strzelić więcej niz jedna bramkę na mecz. W 3 ostatnich meczach pucharowych zdobyli zaledwie 1 gola i to po wielbłądzie bramkarza. Będzie dobrze jeśli tylko sędzia nie wykręci jakichś jaj. Ale chyba ojciec Amiki, Fryzjer nie miał raczej kontaktów zagranicznych, przynajmniej nic o tym nie pisano.
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 28.07.2010, 07:00
Oglądałem pierwszą połowę. Lech nie ma jakości z przodu. Wichniarek może i coś tam próbował walczyć, ale jak dla mnie to takie chucherko. Ogólnie zawiodłem się na graczach ofensywnych, jedynie Kriviets mi się podobał. Spodziewałem się wtopy i szczerze mam to gdzieś, ale jak nie lubię Lecha, to muszę jednak powiedzieć, że Pepiki grały strasznie chamsko :/
What's new?

Odpowiedz cytując
kpn
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 28.07.2010, 07:04
Jesli teraz odpadną to zagraja w 4 rundzie LE
Jesli odpadną w 4 rundzie LM to zagraja w grupie LE
Odpowiedz cytując
63624
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 28.07.2010, 07:06
julo napisał(a):Wyświetl post
Słuchajcie, jeśli Lech teraz odpadnie z el. LM to będzie grał z nami w el. L.E. ?
Czy dopiero odpadający w 4 rundzie LM spada do L.E. ?
Jak przegra gra w IV rundzie eliminacji LE, jeśli przejdzie Spartę i odpadnie w kolejnej rundzie LM, to gra w fazie grupowej LE.
A sam mecz jak mecz, oba zespoły miały swoje szanse, Sparta wykorzystała jedną ze swoich i tyle.
A kibicować innym w pucharach to można, jak komu się chce , ale obnosić się z tym na forum swojej drużyny to trochę śmieszne. Ja dopinguję Wisłę bo to nasza zgoda, a resztę drużyn traktuję obojętnie i jakieś tam śmieszne korzyści w rankingu ani mnie parzą ani grzeją.
PS. Podobała mi się gra tego debiutanta Drygasa, facet już pewnie ma pewny debiut u Smudy. Fajnie oddawał Czechom za ich faule, zwłaszcza po tym ciosie w grdykę, co leżał 2 minuty zamroczony, młody szybko się uczy.
"Jak rozpoznać komunistę? Cóż, jest to ktoś kto czyta Marksa i Lenina. A jak rozpoznać antykomunistę? To ktoś kto rozumie Marksa i Lenina." Ronald Reagan
Odpowiedz cytując
TeeS
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 28.07.2010, 09:09
Ja osobiście dopuszczam kibicowanie polskim drużynom w pucharach - ale na pewno nie wszystkim. Będę mocno kibicował Jagiellonii, trzymał kciuki za Ruch (chodź tym nic raczej nie pomoże) ale nigdy - przenigdy nie będę kibicował Lechowi. Za te szmaty z przekreśloną gwiazdą, które wiszą na każdym ich meczu, za niespotykaną butę i pyszałkowatość ich kibiców uważających się za "centrum świata", za skradzione flagi, które wisiały w Poznaniu i jeszcze za kilka innych spraw. Już bardziej trzymałbym kciuki za Legię (gdyby grali w pucharach) niż za pyrusów, bo chociaż za nimi też nie przepadam, to jakiś tam szacunek do nich mogę mieć.

A za te ułamki punktów, które mogą dołożyć do rankingu to dziękuję - wolę kibicować Wiśle, żeby sama zapracowała na swój ranking i pozycję. Jak sami o siebie nie zadbamy i przegrywać będziemy z kolejnymi ogórami, to nic po nas w Europie.

I jeszcze jedno - sami kibice Lecha nie życzyli sobie, aby im kibicowali inni (rok temu wywalali ze swojego sektora turystów z Polski i innych "przypadkowych" kibiców) - więc nie pchajcie się tam gdzie Was nie chcą...

pozdrawiam
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 28.07.2010, 09:20
Odnośnie Lecha to też zastanawia mnie jak mając taki potencjał jeżeli chodzi o ofensywę można tak słabo grać. Peszko to chyba spoczął na laurach po tym jak zaczęli zgłaszać się po niego mocniejsze drużyny. Inni w ogóle nie prezentują formy z tamtego sezonu. Ewidentnie widać, że gra Lecha opierała się na jednym zawodniku - Lewandowskim.
Dodatkowo powiedzmy sobie szczerze, że Zieliński to trener jak z koziej dupy trąba. Niestety ale tytuł zdobył fartem w jednym z najsłabszych sezonów ekstraklasy jeżeli chodzi o poziom, a szefowie podniecili się, że koleś zdobył mistrza i przedłużyli kontrakt. Moim zdaniem drużyna w ogóle nie jest przygotowana do gry przez 90minut. Bramka dla Sparty padła między innymi dlatego, że Lech padł po 70min gry w meczu którego tempo było bardzo
słabe.
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 28.07.2010, 09:45
Za tydzien od 19 do rana ten temat bedzie zamkniety. Kazdy koniecznie musi napisac "gol", kazdy koniecznie musi napisac cokolwiek.
Wynalazki kibicujace rankingom to totalne kuriozum i mowie wam teraz otwarcie, nie ma na tym forum dla was miejsca. Kilka osob pozegnalismy na tydzien, jak ktos nie chce do nich dolaczyc to niech swoje teorie o korzysciach dla Wisly plynacych z awansu Wronczan do LM, ewentualnie o innych rownie genialnych pomyslach jak "dobry wizerunek polskiej pilki w Europie" tak jakby ta Europa szczegolnie interesowala sie meczami eliminacji do eliminacji do LM, zachowa dla swojej rodziny przed tv.

Nie trafilo do was abi tlumaczenie ze to zle dla Wisly, ani tlumaczenie o animozjach miedzy kibicami ani nawet prosby zebyscie swoje dziwne sympatie zachowali dla siebie i nie draznili nimi innych fanow Wisly oraz nie przynosili nam wstydu. Nie dociera, nie chcecie sie stosowac, nie reagujecie na prosby - sami doprowadziliscie do tego ze trzeba reagowac ostrzej.
Ostatnio edytowane przez orzeu : 28.07.2010 o godz. 10:01.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 28.07.2010, 09:48
orzeu napisał(a):Wyświetl post
Za tydzien od 19 do rana ten temat bedzie zamkniety. Kazdy koniecznie musi napisac "gol", kazdy koniecznie musi napisac cokolwiek.
Wynalazki kibicujace rankingom to totalne kuriozum i mowie wam teraz otwarcie, nie ma na tym forum dla was miejsca. Kilka osob pozegnalismy na tydzien, jak ktos nie chce do nich dolaczyc to niech swoje teorie o korzysciach dla Wisly plynacych z awansu Wronczan do LM, ewentualnie o innych rownie genialnych pomyslach jak "dobry wizerunek polskiej pilki w Europie" tak jakby ta Europa szczegolnie interesowala sie meczami eliminacji do eliminacji do LM, zachowa dla swojej rodziny przed tv.
Bardzo dobre posunięcie z Twojej strony.
Odpowiedz cytując
DominoForza
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 28.07.2010, 09:54
hehe "obiektywizm" mediow http://ekstraklasa.wp.pl/kat,77156,t...l?ticaid=1a9a2 przegrywaja a i tak pozytywy
.....
Odpowiedz cytując
DevilMayCry
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 28.07.2010, 10:09
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Tzn. chcesz powiedziec, ze cala liga nie ma dzieki sukcesom Celticu i Rangersow poteznych sponsorow? Chcesz mi powiedziec, ze stadiony w Szkocji sie nie wypelniaja? Chcesz mi powiedziec, ze kluby ze Szkocji nie maja fajnych budzetow i nie sprowadzaja ciekawych pilkarzy? Boze, chcialbym bysmy doczekali takiej ligii, jaka maja w Szkocji(panstwo dosyc male w porownaniu do Polski, prawda ?).

Powinnismy isc droga obrana przez Turcje i Grecje kilkanascie lat temu(to do mlodszych forumowiczow), bo jak widac przynioslo to wymierne efekty(bardzo mocne ligi i reprezentacje, naplyw naprawde swietnych pilkarzy). Pamietam jaka szokujaca wiadomoscia bylo pozyskanie przez Olympiakos Rivaldo .
Przypominam Ci, że piłka w Turcji zaczęła się rozwijać po tym jak państwo zniosło podatki dla firm sponsorujących kluby piłkarskie.Spowodowało to wysyp firm które zainwestowały w kluby (podatku nie płacą, a reklama jest, do tego ciekawy jestem ile przez to wałków przeszło ).
Co do Szkocji- owszem kibice przychodzą, ale tylko na mecze Celticu oraz Rangersów.Na reszcie stadionów masz taką sytuacje jak na Odrze Wodzisław (jeszcze Heartsi podwyższają poziom).
Co do Polski ,oraz punktów proponuję zapoznać się z tematem Witka -Ranking klubowy.Tam napisał wyraźnie co kto musi zrobić, aby Wisła miała jakiekolwiek korzyści.Do tego przypominam, że Lech jak na razie zdobył tych punktów dla polski najmniej.Więc czy gra ,czy nie, korzyść jest taka sama
Teraz trzeba zapomnieć o meczach Lecha, i skupić się na naszym meczu czwartkowym.Bo to my mamy wygrywać.Wtedy zbieramy punkty i dla Polski i dla siebie.
Ostatnio edytowane przez DevilMayCry : 28.07.2010 o godz. 10:21.
"... sposób na życie miał chłopak bardzo prosty, regularnie palił za sobą wszystkie mosty, łączące jego życie z naszym światem, więc nie próbujcie twierdzić, że był wariatem... Bo był ....a normalny!!!..."

Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 28.07.2010, 10:16
DominoForza napisał(a):Wyświetl post
hehe "obiektywizm" mediow http://ekstraklasa.wp.pl/kat,77156,t...l?ticaid=1a9a2 przegrywaja a i tak pozytywy
Przecież to jest przedruk z czeskich gazet (gdzie takich rzeczy jak tak liczne wyjazdy nie widzi sie czesto..), aż tak 'antyamikowość' uderza to głowy? Chyba, ze Twoim zdaniem czeski 'Blesk' też jest w spisku..
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Stary 28.07.2010, 11:18
Przestancie sie nasmiewac z Lecha i tej 70 minuty i chodzenia po murawie. Zielinski ich przygotowal na troche pozniej, dosc mocno ostatnio przycisnal , ale to normalne. Pieprzenie ze tak nie jest, bo nauczyli sie doswiadczeniem Wisły mozna wlozyc miedzy bajki. Uświadomcie sobie , ze tu nie chodzi o samo przygotowanie na puchary, tylko na lige do grudnia. Jak teraz nie przycisniesz, to potem juz nie bedzie kiedy, i ci sie będą słaniac po boisku przez połowe rundy.
To samo jest z Ruchem. Zaryzykowali, przeszli Malte troche na farcie, i mysle ze teraz juz lepiej sie zaprezentują.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 28.07.2010, 11:46
Fuks napisał(a):Wyświetl post
Przestancie sie nasmiewac z Lecha i tej 70 minuty i chodzenia po murawie.
A niby dlaczego nie można się pośmiać ? Że takim asom i majstrom jednocześnie, zabrakło płucek na 1/4 meczu ?
Z nas do dzisiaj się nabijają jak nas Maciuś przygotował na Levadię, a tu z Amiki nie wolno się śmiać.
Za adwokata Amiki robisz ? Czy może znasz jakieś szczegóły z ich okresu przygotowawczego, o których nawet pismaki nie wiedzą ?
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 28.07.2010, 11:54
Uwaga: każde uwagi n/t tego kto komu kibicuje i dlaczego będą bezlitośnie usuwane. Temat jest poświęcony dyskusji o występach polskich klubów w europejskich pucharach. A więc oceniamy szanse awansu, styl gry etc.

Również kasowane będą dziecinne posty, w których wyśmiewa się inne kluby.

A osoby, które uparcie nie będą stosować się do tych zasad dostaną bana(na).
Ostatnio edytowane przez flamengista : 28.07.2010 o godz. 12:06.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 28.07.2010, 12:07
co do wczorajszego meczu, uważam ze: Sparta **** warta.

Równie dobrze mógł wygrać wczoraj Lech, tyle że Oni nie mają kim strzelać bramek, bo jak ściągnał Wichniarka, Kriveca i Stilica, to zostaje tylko wrzutkostrzał Sławka Peszki.
Rewanż na Bułgarskiej,wystarczy strzelić bramkę i znowu iść na karne. Potem będa oczywiscie teksty, jakich to wspaniałych widowisk Lech nie tworzy, ale nikt nie widzi że oni nie mają ataku. Bez Roberta Lewandowskiego, już nie idzie tak łatwo i przyjemnie.
Zieliński zrobił ten sam motyw co z nami ( wtedy wymyślił Możdzenia) ale nie utzymali cennego 0-0.
Naprawde, spodziewałem się wiecej po Sparcie, dlatego daje Poznaniakom 49% szansy na awans.
Powód: słownictwo
Ostatnio edytowane przez flamengista : 28.07.2010 o godz. 12:08.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
bloodraven
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 28.07.2010, 13:22
Nie zauważyliście może, że wszechobecna propaganda Amica+GW stworzyły taki obraz tego klubu, który jawi się jako jedyny słuszny klub, ba wręcz zamiennik naszej reprezentacji, dlatego jedyną słuszną drogą jest kibicowanie mu. Słabsi widać uwierzyli w to... A co do rewanżu- Sparta+ gra z kontry, wygląda na wygraną Prażan, dodatkowo przy kondycji kuchenek, której nie nadrobią w tydzień, powinni nałapać bramek w końcówce meczu.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 28.07.2010, 14:00
bloodraven napisał(a):Wyświetl post
Nie zauważyliście może, że wszechobecna propaganda Amica+GW stworzyły taki obraz tego klubu, który jawi się jako jedyny słuszny klub, ba wręcz zamiennik naszej reprezentacji, dlatego jedyną słuszną drogą jest kibicowanie mu. Słabsi widać uwierzyli w to... A co do rewanżu- Sparta+ gra z kontry, wygląda na wygraną Prażan, dodatkowo przy kondycji kuchenek, której nie nadrobią w tydzień, powinni nałapać bramek w końcówce meczu.
A ty nie wiesz że Lech prowadzi kampanię antyGW?
W ogóle to co Lech wyczynia z tymi swoimi bojkotami to są jakieś jaja. A wszystko zaczelo się od Tyskiego jak przyszło na nasze koszulki a niedlugo później zniknęło m.in. za sprawą koziolków. W ogóle wydaje mi się że powinniśmy wytoczyć podobne działa i zacząć bojkotować np. Warke i grupę Żywiec.

A wracając do pucharów to ja teraz czekam aż reszta polskich drużyn uratuje w czwartek honor i jeśli nie wygra to chociaż nie poniesie sromotnej porażki na własnym boisku. Austria może być znacznym problemem dla Ruchu grającego tak jak tydzień temu nawet bez tych trzech swoich podstawowych zawodników. Jeśli natomiast mowa o Jagielloni to uważam że wcale nie są skazani na porażkę z Arisem szczegolnie że Aris dopiero zaczyna swoje przygotowania. Mimo ze to zespół grecki to nie jest to żaden z przedstawicieli tych klubów które rzeczywiście co roku grają rok w rok w pucharach. Wydaje mi się ze Aris jest jak najbardziej do ogrania chociaż szanse nie są duże
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Stary 28.07.2010, 14:01
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
A niby dlaczego nie można się pośmiać ? Że takim asom i majstrom jednocześnie, zabrakło płucek na 1/4 meczu ?
Z nas do dzisiaj się nabijają jak nas Maciuś przygotował na Levadię, a tu z Amiki nie wolno się śmiać.
Za adwokata Amiki robisz ? Czy może znasz jakieś szczegóły z ich okresu przygotowawczego, o których nawet pismaki nie wiedzą ?
Taaa , odkryles tajemnice, jestem ukrytym kibicem Lecha od lat. Masz mocne argumenty.

Po prostu dla mnie śmianie sie z tego ze Lech nie jest w tym momencie przygotowany na 90 minut grania to tak jakby sie smiac, ze słonce swieci. A ja z siebie głupka robic nie lubie.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 28.07.2010, 14:06
Fuks napisał(a):Wyświetl post
Taaa , odkryles tajemnice, jestem ukrytym kibicem Lecha od lat. Masz mocne argumenty.

Po prostu dla mnie śmianie sie z tego ze Lech nie jest w tym momencie przygotowany na 90 minut grania to tak jakby sie smiac, ze słonce swieci. A ja z siebie głupka robic nie lubie.
Szkoda tylko, ze rok temu to kibice Lecha smiali sie z Wisły bo przegrala z Levadia. W ich przypadku Twoim zdaniem wszystko było jak najbardziej w porzadku? Lech jest słaby i kazdy to widzi - nawet ich kibice to dostrzegli. Wczoraj mecz im wyszedl tylko dlatego, ze Sparta rowniez była słaba. Platini ułatwił słabszym awans a my po prostu nie potrafimy tego wykorzystac - do tego chyba sie juz wszyscy przyzwyczaili.
Odpowiedz cytując
Luu...
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 28.07.2010, 14:14
można gdzieś w internecie zobaczyć bramkę ?
"A ja myślałem, że to śmieci,
Że to gówno z nieba leci..."
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 28.07.2010, 14:32
Luu... napisał(a):Wyświetl post
można gdzieś w internecie zobaczyć bramkę ?

http://www.youtube.com/watch?v=oGCZlbd7a6E

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 28.07.2010, 15:00
Ten temat nie ma sensu skoro nie mozna normalnie podyskutowac o wystepach polskich druzyn w pucharch, a wszysycy wiemy, ze nie mozna.
Wczoraj na 90% zaprzepaszczona zostala kolejna szansa na Lige Mistrzow w Polsce i nie mozna oprzec sie
wrazeniu, ze znowu na wlasne zyczenie. O ile wstrzemiezliwosc Wisly i Cupiala mozna bylo usprawiedliwiac
tym, ze w poprzedniej formule obojetnie ile bysmy nie wydali to i tak z wielkim prawdopodobienstwem trafialismy
na rywala nie do przejscia, albo rok temu kiedy nawte jakbysmy awansowali to nie mielismy gdzie grac tak teraz
dla Rutkowskiego i Lecha nie ma zadnego usprawiedliwienia - stadion juz maja, kase dostali za Lewandowskiego.
Dziwne bo wydawalo sie, ze podejma wyzwanie, ze maja jakis plan rozwoju tego klubu, a w idiotyczny sposob powielili bledy poprzednikow stawiajac na metode, "a moze sie uda", a rywal byl slabiutki.

Druga sprawa to to co zauwazyli eksperci w studio Polsatu. Wydawalo by sie logiczne, ze skoro polskie kluby zaczynaja swoje wystepy w Europie coraz wczesniej to nalezaloby przyspieszyc start ligi, a tu prosze kolejna
inteligentna decyzja naszych dzialaczy - liga zaczyna sie pozno jak nigdy wczesniej. Sami rzucamy sobie klody
pod nogi. Glupie tlumaczenie, ze sa wakacje i urlopy. A w sierpniu to moze nie ma wakacji ?
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 28.07.2010, 15:13
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post

Druga sprawa to to co zauwazyli eksperci w studio Polsatu. Wydawalo by sie logiczne, ze skoro polskie kluby zaczynaja swoje wystepy w Europie coraz wczesniej to nalezaloby przyspieszyc start ligi, a tu prosze kolejna
inteligentna decyzja naszych dzialaczy - liga zaczyna sie pozno jak nigdy wczesniej. Sami rzucamy sobie klody
pod nogi. Glupie tlumaczenie, ze sa wakacje i urlopy. A w sierpniu to moze nie ma wakacji ?
Tu jest moim zdaniem pies pogrzebany, spokojnie mogliby sobie już pykać od dwóch tygodni np - jak Czesi, Austriacy czy Szwajcarzy. A tu mamy decydujące o europejskiej przyszłości boje, a mistrz Polski oddycha rękawami w 70 minucie meczu (zabiegany nie przez Chelsea itp, tylko przez jakichs, z całym szacunkiem, Azerów czy Czechów!), bo do ligi jeszcze 2 tygodnie i wciąż daleko im do świeżości. Albo dostaje oklep od Estończyków. No paranoja.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 28.07.2010, 15:13

hahaha, eksperci z Polsatu. Raczej chłopaki z Weszło to zauważyły a w Polsacie po prostu powtórzyli to jak przeczytali wczoraj rano przy kawie czytając "prasówke"
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 28.07.2010, 15:26
Mam nadzieję że pyrrusy odpadną. Wtedy będę mógł z pełnym uśmiechem oglądać minę Kołtonia. Borek, Iwanow i Iwan zachowują przynajmniej obiektywizm, przez to ich pier***enie da się wytrzymać...
Powód: Marszałek ^^
Ostatnio edytowane przez WiślakMyślenice : 28.07.2010 o godz. 15:46.
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 28.07.2010, 15:44
Przekręcanie nazwisk nie jest w dobrym tonie i może w rezultacie doprowadzić do banowych ruchawek.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 28.07.2010, 16:22
Ten temat nie ma sensu skoro nie mozna normalnie podyskutowac o wystepach polskich druzyn w pucharch, a wszysycy wiemy, ze nie mozna.
(...)
Ależ można. Nie ma tylko przyzwolenia na amikofilię na forum kibiców Wisły Kraków.

Moim zdaniem zbyt pochopnie skreślasz Amikę przed rewanżem. Na ich korzyść działa jednak zwyżka formy - z Azerami padali po pierwszej połowie, teraz dopiero ok. 70 minuty. Ponadto gra na pełnym stadionie i solidny doping. Wystarczy tylko, że strzelą w miarę szybko bramkę i wszystko możliwe. Szczególnie przy ich farcie.

Natomiast zgadzam się z tym, że Rutkowski zachował się minimalistycznie. Wiadomo było już co najmniej od pół roku, że Lewy odejdzie. Trzeba było więc szukać 2-3 obiecujących następców. Po ich pozyskaniu byłaby niemal pewność, że któryś "wypali" i Roberta zastąpi.

Tymczasem władze Amiki do końca liczyły, że Lewandowski i Peszko zostaną. I tak mieli szczęście, bo Peszko odrzucił gotowy kontrakt w Wolfsburgu dla mglistych obietnic w Atenach.

Pomijając już słabość w napadzie, Amika przespała okienko a przecież potrzebują wartościowych zmienników, którzy potrafią coś wnieść do drużyny. Jeden Kiełb to zdecydowanie za mało. Prawda jest taka, że obecna kadra Amiki jest zbyt szczupła na grę w fazie grupowej Ligi Europejskiej, a co dopiero Ligi Mistrzów. Nie potrafili by pogodzić gry w europejskich pucharach z ligą.

Ale drobna uwaga: to nie jest nasz problem.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 28.07.2010, 16:29
Ja apropo posta ktory byl wyzej w ktorym kolega napisal ze oby Sparta sie nie zajechała w meczu ligowym. Pragne przypomniec ze rowniez Lech gra mecz tym tygodniu. W SPP w ta niedziele. A wiec do rewanzu obie ekipy przystapia rownie zmeczone.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
micmac
Junior Member

Od: 05.2010

Stary 28.07.2010, 16:47
Teraz zaczynam dostrzegać to, że aby którakolwiek polska drużyna dostała się do LM, to pierwsze co trzeba zrobić to roz****dolić PZPN!!!

Poziom ligi dało by się podnieść gdyby w Ekstraklasie tak jak w Szkocji, Austrii czy Dani zmiejszyć poziom drużyn do np 12 i grać nie 2 ale 3 albo nawet 4 rewanże. To by dało np 36 kolejek w sezonie, czyli gdzieś tyle ile w mocnych ligach Europejskich. To pozwoliło by unikać takich meczy jak np z polonią Bytom itp. Lepiej grać 3 razy z Legią niż 2 razy z Legią i Polonią... Trzeba by było przywrócić puchar Ekstraklasy!!! To dało by znowu parę meczów więcej w sezonie, sznsę na pokazanie umiejętności młodszych graczy. A przedewszystkim budować obiekty, akademie i szkółki młodzieżowe.!!!
To jedyny sposób na odnowę "Polskiej piłki"...
PZPN, PZPN, jeb*ć, jeb*ć PZPN!!!!

Dopóki PZPN będzie istniał, albo będą w nim dalej ci sami ludzie, to nigdy w naszym polskim łajnie nic się nie zmieni.
I ciągle będziemy żyć w naszej szarzyźnie, dogryzając sobie kto jest lepszy w Polsce. A jak przychodzi co do czego, to w starciu z europejskimi drużynami dostajemy w zadek i wracamy do kraju z podkulonymi ogonami, dalej sprzeczając się kto jest w tym kraju najlepszy...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów