The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Tarann
Senior Member

Od: 06.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.07.2010, 20:37
witeq napisał(a):Wyświetl post
Chodzi o postrzeganie składu Wisły Kraków. Ktoś wspomniał w temacie o wypowiedzi Wojciechowskiego, że ma najlepszą pomoc w Lidze, z dopiskiem że takową ma Wisła. I tu leży clu sprawy. Bo może ma, ale na papierze. Garguła wraca po ciężkiej kontuzji, Sobolewski powoli kończy karierę, Wilk to melodia przyszłości, Jirsak póki co nie przekonuje. Łobodziński nie ma dryblingu wrzutki i strzału, Małecki wrzutki i strzału, Boguski przyjęcia i strzału, Kirm próbuje ale wciąż coś nie może się przełamać. Pajlic to wielka niewiadoma.
I pełna zgoda. Ale tak mi się wydaje, że każdy z nazwijmy to optymistycznie ostatnio zapatrujący się na klub to wie. Tylko jest coś o co mam wrażenie toczy się dyskusja. Trzeba zająć pozycje ( krytykujących bądź naiwnie wierzących w zmianę ). Nie wiem dlaczego, ale masa osób tutaj tego wymaga. W praktyce, nie da się tego zrobić bo granica jest bardziej płynna co dostarcza argumentów i alibi dla obu stron.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 27.07.2010, 20:40
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Doskonale wiem jak wygląda sytuacja z papierami graczy z czarnego lądu i nie wiem jaki to ma związek z moją wypowiedzią. Wyraźnie napisałem, że dobrze, że Etien do nas nie trafił. Nie załapałeś sensu mojej wypowiedzi. Pokrótce chodzi mi o to, że wielu na tym forum chciałoby "fetować Kakę" i dobry transfer= CV + wydane pieniądze. Tymczasem CV w naszych warunkach nie jest żadnym gwarantem, bo jesteśmy tak nisko w łańcuchu pokarmowym, że przyjście kolesia z dobrym CV jest wręcz czymś podejrzanym. Ciebie akurat o "fetowanie Kaki" nie podejrzewam, ale sam twierdzisz, że chciałbyś kogoś kto swoim doświadczeniem gwarantowałby/obiecywałby wyższy poziom. Ja próbuję uzmysłowić, że w naszych warunkach finansowych od CV zdecydowanie wartościowsza jest obserwacja zawodnika, bo my nie sprowadzamy CR7. Sprowadzenie graza z CV to u nas taka sama loteria jak sprowadzenie zawonika bez CV. Tak jak mówi Cleber zawodnika trzeba poznać- z kim mieszka, gdzie jada, co robi w wolnym czasie i potem myśleć o transferze jeśli pasuje mentalnie.

Garguła- pisałem już kiedy przychodził- jak dla mnie przepłacony- zbyt duże ryzyko urazu. To, że w zeszłym sezonie nie pograł to nie przypadek. To samo z piłkarzami Levante( Etien, Descarga). To były tykające bomby zegarowe, o czym nikt nie raczył wspomnieć w naszych mediach, bo mamy pierdoły a nie dziennikarzy. Pokrótce. Klub zbankrutował, ale działo się to powoli. Zaczęło się od tego, że nie było pieniędzy na sprzęt, na treningi, na wynajęcie boiska- piłkarze ćwiczyli w małym pomieszczeniu udającym siłownię, z improwizowanym sprzętem( ponoć czasem za ciężarki służyły im worki z cementem). Posiłki odbywały się w McDonaldzie. Opieka medyczna w klubie nie istniała, tak samo odnowa biologiczna- a grali w piłkę na poziomie Primera Division. Potem w trakcie ostatniego sezonu większość graczy odmówiła treningów i wstępów i zniknła z klubu. Ci zawodnicy po prostu nie mogli po takich przygodach prezentować się dobrze po względem fizycznym i zdrowotnym. Wepchnęli Descargę w treningi i się posypał, z Etienem byłoby to samo.

Talent, to fajna sprawa, ale bez wyszkolenia nic Ci nie da. Popatrz na Małeckiego- przebojowy, szybki, całkiem sporo widzi na boisku. Ma niezłe uderzenie, ale nie solidne- potrafi uderzyć bardzo groźnie, ale zbyt często uderza słabo. Podobnie z dośrodowaniami, do tego duża niechlujność prostych podań i bolączka wszystkich polskich piłkarzy- fatalne pzyjęcii piłki uniemożliwiające szybkie operowanie piłką na dwa kontaty. Co z tego, że fajnie drybluje, skoro rywal nie pozwoli mu rozpocząć dryblingu- zabierze piłkę przy przyjęciu. Co z tego, że widzi partnera, jak nie umie mu dokładnie podać. Co z tego, że podejmie szybko decyzję, skoro będzi słabo wykonana. Do tego przy mocniejszym rywalu świadomość niższości technicznej dodatkowo krępuje działania piłkarza, wprowadza nerwowość i powoduje podejmowanie gorszych decyzji i obniża precyzję. IMHO 20 wyselekcjonowanych No-Name'ów ze słabszych klubów holenderskich, niemieckich, angielskich i hiszpańskich( w wypadku A chodzi o trzeci szczebel rozgrywkowy) byłoby w stanie roznieść naszą ligę w pył, nawet przy małym talencie, właśnie dzięki swojemu wyszkoleniu technicznemu i przygotowaniu fizycznemu.
To jakim cudem kilka lat temu i Wisła i Legia a ostatnio Lech ograły takich Holenderskich no-namów w pucharach? Dokładnie takich.
Trochę koloryzujesz (jak marszałek). Po prostu to byłoby zbyt proste - czemu nikt na to nie wpadł wcześniej? 20 no-namów z Holandii i już MP? Po co ładujemy kasę w Bałkańców, Argentyńczyka i innych którzy się ocierają o swoje młodzieżówki? Przecież można za darmo jak piszesz.
Ładujemy po to żeby takich no-namów ogrywać.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 27.07.2010, 20:57
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
To jakim cudem kilka lat temu i Wisła i Legia a ostatnio Lech ograły takich Holenderskich no-namów w pucharach? Dokładnie takich.
Trochę koloryzujesz (jak marszałek). Po prostu to byłoby zbyt proste - czemu nikt na to nie wpadł wcześniej? 20 no-namów z Holandii i już MP? Po co ładujemy kasę w Bałkańców, Argentyńczyka i innych którzy się ocierają o swoje młodzieżówki? Przecież można za darmo jak piszesz.
Ładujemy po to żeby takich no-namów ogrywać.
Wyselekcjonowanych no-nameow to nie to samo co calkowitych no-nameow jakimi wtedy byli pilkarze Utrechtu i NEC. To raz, dwa jakbys nie zauwqazyl Uran pisal rowniez o pilkarzach ktorzy sa no-name`ami(dla nas, co tylko udowadnia nasza ignorancje, bowiem te no-name`y potrafia wygrywac z Barcelonami i Realami nieraz) pisal rowniez o pilkarzach grajacych w ligach Hiszpanskiej, Francuskiej, Niemieckiej, Angielskiej i Holenderskiej. Te no-name`y zmiotlyby w pyl nasza lige.

Co od razu podniosloby poziom ligi.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 27.07.2010, 21:02
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Uran235 - zobaczymy w poraniu, ile warte jest to jego wyszkolenie na tle naszych piłkarzy.
Może trochę się nie zrozumieliśmy. Ja to wszystko piszę nieco w oderwaniu od konkretnego tematu Paljica, bo nie sądzę aby był to zawodnik wnikliwie obserwowany. Jak dla mnie Paljic póki co trafił do szufladki "Łobo/Ćwielong + szybkość + technika użytkowa". Po prostu nie uważam, żeby brak występów w pierwszej bundeslidze był jakimkolwiek argumentem przy orzekaniu umiejętności zawodnika. Natomiast fakt puszczenia go za darmo przez klub przemawia do mnie wiele bardziej. Ale co z Paljica wyjdzie zobaczymy, może już w czwartek.

Co do CV - nie zgodzę się z Tobą. Clebera i Marcelo ściągnęliśmy właśnie dlatego, że rozegrali dużo meczy w bardzo silnych ligach. Podobnie zresztą było z Paulistą czy Uche. Nikt przecież nie wymaga na naszym poziomie występów w reprezentacji ani wygrania ligi mistrzów. Ważna jest szkółka (w przypadku młodszych zawodników) oraz liczba rozegranych meczy na odpowiednim poziomie.
Cleber wg forumowych speców był za stary, za darmo, z spadkowicza z ligi portugalskiej. Marcelo przez część też był uważany za odpad, bo przecież inaczej by do nas nie przyszedł( nawet "dziennikarze" podważali przydatność tego transferu). Paulista przychodził do na dokładnie jak Paljic- darmowy no-name w zaawansowanym wieku z drugoligowego klubu portugalskiego. Grał trochę więcej, chyba zdarzyło mu się nawet z jeden czy dwa sezony rozegrać w pierwszej lidze portugalskiej, ale portugalska piłka klubowa jest słabsza od niemieckiej i to wyraźnie. Uche to zupełnie inna historia. Przyszedł jako młodzik(18 lat?) z rezerw Espanyolu Barcelona, która sama podówczas tułała się po Segunda Division.

Dlatego fakt że Legia zawaliła badania lekarskie nie może być podstawą do wniosków jakie wyciągasz. Zgadzam się z tym, że rzemieślnik z ligi Holenderskiej będzie na 90% u nas gwiazdą, bo i nasi są gwiazdami tylko i wyłącznie na swoim podwórku. Ale niech to będzie rzemieślnik, a nie spad z drugiej Bundesligi - i o to mi chodziło pisząc o CV.

Przy naszym żałosnym skautingu lepiej pozwolić selekcjonować innym...
Ale stawiasz obecne transfery Legii wyraźnie ponad nasze, podczas gdy poza Manu i Cabralem to nie są pikarze gwarantujący coś więcej niż nasi. Knezevic za 500 tyś. z Partizana- dla Serbów to są grosze za transfer z klubu. Co roku puszczają kilku piłkarzy za większe pieniądze. Z transferu Vrdoljaka kibice Dinama cieszyli się jak my z ewentualnej sprzedaży Łobo albo Pawełka. Mezenga to w najlepszym wypadku taki sam No-Name jak Rios. Oczywiście, że mogą wypalić, al ni gwarantują więcej jak nasi. A pamiętajmy, że Legia przygotowywała te transfery od zimy( Vrdoljak miał przyjść już wtedy). Spokojnie, dajmy naszym popracować, w tym oknie nie może być rewelacji, bo na rewelacje trzeba zapracować. Oceniał będę po zimowym okienku.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 27.07.2010, 21:21
kfilk napisał(a):Wyświetl post
Wszystko wskazuje, że głośne nazwisko to miał być Ebi. Wolałbym jednak obrońcę!
a że tak się dopytam bom ciekaw z tzw. natury
a mianowicie CO NA TO WSKAZUJE i jakie wszystko?
że niby miał to być Smolarek?
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Kryniu
Senior Member

Stary 27.07.2010, 21:29
Dajcie spokój z tym Smolarkiem. Sprawa nieaktualna i nie ma sensu tego rozwijać. Pożyjemy zobaczymy jakie gwiazdy u nas zagrają
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 27.07.2010, 21:35
Cytat:
Ale niech to będzie rzemieślnik, a nie spad z drugiej Bundesligi - i o to mi chodziło pisząc o CV.
Wolfy widzę, że miałeś na myśli nasz nowy nabytek Palijcia. Rownież nazywałem tego gościa odpadem i jestem pewien że popełniłem błąd.
Widziałem jak ten gościu biega... POEZJA dynamicznie potrafi przyspieszyć. On biega nawet szybciej i bardziej błyskotliwie niż Peszko do tego lepiej stoi na nogach. Prowadzenie piłki i przyjecie nie sprawia mu kłopotów. Jestem pewien, że on się tu sprawdzi.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 27.07.2010, 21:47
Może trochę się nie zrozumieliśmy. Ja to wszystko piszę nieco w oderwaniu od konkretnego tematu Paljica, bo nie sądzę aby był to zawodnik wnikliwie obserwowany. Jak dla mnie Paljic póki co trafił do szufladki "Łobo/Ćwielong + szybkość + technika użytkowa". Po prostu nie uważam, żeby brak występów w pierwszej bundeslidze był jakimkolwiek argumentem przy orzekaniu umiejętności zawodnika. Natomiast fakt puszczenia go za darmo przez klub przemawia do mnie wiele bardziej. Ale co z Paljica wyjdzie zobaczymy, może już w czwartek.
Jak on będzie na poziomie Ćwielonga, to już nie będzie źle. Wbrew pozorom Piotrek miał swoje atuty, potrafił rozruszać ofensywę. Niestety, Skorża w ramach zastępowania słabych piłkarzy kalekami wymienił go na Hristova.

Cleber wg forumowych speców był za stary, za darmo, z spadkowicza z ligi portugalskiej. Marcelo przez część też był uważany za odpad, bo przecież inaczej by do nas nie przyszedł( nawet "dziennikarze" podważali przydatność tego transferu). Paulista przychodził do na dokładnie jak Paljic- darmowy no-name w zaawansowanym wieku z drugoligowego klubu portugalskiego. Grał trochę więcej, chyba zdarzyło mu się nawet z jeden czy dwa sezony rozegrać w pierwszej lidze portugalskiej, ale portugalska piłka klubowa jest słabsza od niemieckiej i to wyraźnie. Uche to zupełnie inna historia. Przyszedł jako młodzik(18 lat?) z rezerw Espanyolu Barcelona, która sama podówczas tułała się po Segunda Division.
Byłem zwolennikiem sprowadzenia Clebera, a był to dobrze przygotowany przez Mielcarskiego transfer. Podobnie z Paulistą - i bardzo, proszę, nie porównuj go z Pajliciem, bo Paulista był Podstawowym zawodnikiem, a Serb zwykła zapchajdziurą. On był za słaby nie na pierwszą, tylko na drugą Bundesligę. Gdyby było inaczej, to KL sprzedałoby go do jakiejś drużyny stamtąd zamiast czekać, aż ktoś go za darmo weźmie.

Ale stawiasz obecne transfery Legii wyraźnie ponad nasze, podczas gdy poza Manu i Cabralem to nie są pikarze gwarantujący coś więcej niż nasi. Knezevic za 500 tyś. z Partizana- dla Serbów to są grosze za transfer z klubu. Co roku puszczają kilku piłkarzy za większe pieniądze. Z transferu Vrdoljaka kibice Dinama cieszyli się jak my z ewentualnej sprzedaży Łobo albo Pawełka. Mezenga to w najlepszym wypadku taki sam No-Name jak Rios. Oczywiście, że mogą wypalić, al ni gwarantują więcej jak nasi. A pamiętajmy, że Legia przygotowywała te transfery od zimy( Vrdoljak miał przyjść już wtedy). Spokojnie, dajmy naszym popracować, w tym oknie nie może być rewelacji, bo na rewelacje trzeba zapracować. Oceniał będę po zimowym okienku.
Dla mnie jedyna nadzieja w tym, że transfery zatwierdzał Skorża, a widziałem już jakie ma oko.
Dla mnie skandalem jest nasza obrona, pomoc jest równie słaba jak była, jeden atak został faktycznie wzmocniony. Niestety, ale jak się zaczęło hurtem pozbywać stoperów, to trzeba też było zagryźć zęby i zapłacić za przynajmniej jednego porządnego, doświadczonego defensora.

Teraz Cleber ma jakiś uraz a my perspektywę gry ze środkiem Bunoza - Kowalski, w sumie zero meczy na arenie międzynarodowej w seniorskiej piłce, zero zgrania i tak naprawdę - brak jakichkolwiek podstaw do optymizmu. To nie jest poważne podejście do tematu - "jakoś to będzie", bo może skończyć się jak zwykle.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
czera84
Senior Member

Stary 27.07.2010, 21:49
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Wolfy widzę, że miałeś na myśli nasz nowy nabytek Palijcia. Rownież nazywałem tego gościa odpadem i jestem pewien że popełniłem błąd.
Widziałem jak ten gościu biega... POEZJA dynamicznie potrafi przyspieszyć. On biega nawet szybciej i bardziej błyskotliwie niż Peszko do tego lepiej stoi na nogach. Prowadzenie piłki i przyjecie nie sprawia mu kłopotów. Jestem pewien, że on się tu sprawdzi.
No to jak ty taki pesymista tak mówisz to naprawdę dobry jestA widziałeś go na treninguJak jest takim "walczakiem" jak Peszko i do tego jest mocniejszy od niego to bardzo dobrze.Z filmiku widziałem też,że ma dobry drybling ale to filmik.A czy to prawda,że jeśli będziemy chcieli wykupić Riosa to trzeba będzie zapłacić za niego kwotę ok.1mln€Myślę,że to całkiem możliwe bo Legia będzie musiała zapłacić za Cabrala 2mln$.Teraz kluby z lig Argentyńskich i Brazylijskich wiedzą co mają w klubie i większe kwoty chcą i się nie dziwie bo dawniej można było perełkę z Brazylii czy Argentyny za stosunkowo małe pieniądze wyciągnąć a teraz się to zmieniło.
Odpowiedz cytując
Carmelo
Junior Member

Od: 07.2010

Stary 27.07.2010, 21:52
Śmieszy mnie takie myślenie - zawodnik ma słabe CV więc jest "ogórem" i na pewno nie będzie wzmocnieniem. Oceniać na chwilę obecną to możecie jedynie Jovanicia, Cikosa, Żurawskiego (choć ocena po dwóch spotkaniach może być zgubna), bo tylko ich widzieliście na własne oczy (w dwóch spotkaniach - w przypadku Żurawskiego chodzi o mecze po powrocie). Natomiast rozprawianie przez kilka/naście stron na temat poziomu sportowego i przydatności do zespołu Bunozy, Riosa czy Paljicia jest conajmniej śmieszne.

Kiedy w końcu zrozumiecie że NA CHWILĘ OBECNĄ nie stać nas na czołowych zawodników (nawet na zawodników podstawowego składu) występujących w ligach zachodnich (czyt. Anglia, Francja, Hiszpania, Niemcy, Włochy). Gdyby np. taki Paljić był podstawowym zawodnikiem Kaiserslautern, to myślicie że porzuciłby ten zespół dla wicemistrza Polski ?
Odpowiedz cytując
Reiro
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 27.07.2010, 21:56
Odnoszę podobne wrażenie jak Ty, aczkolwiek do jakichkolwiek wiążących ocen trzeba się wstrzymać przynajmniej do pierwszego meczu, w którym będzie miał szansę pokazać swoje atuty i ewentualne wady
Aczkolwiek sądzę, że na polską ligę wystarczy szybkość i niezła technika...wystarczy zauważyć, że większość szybkich piłkarzy, a przy tym niebędących 100% drewniakami się sprawdza...a tych z ciut lepszą techniką vide Peszko śmiało można nazywać gwiazdami nasze ekstraklasy...

Poczekajmy z ferowaniem "pewnych" wyroków, bo wątpię aby ktoś na forum miał większe doświadczenie z oceną potencjału i umiejętności zawodników, no chyba że z FM'a ale to żadne doświadczenie.

Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez Reiro : 27.07.2010 o godz. 21:59.
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 27.07.2010, 22:03
Dzisiaj bramkę dla Omonii strzelił LuaLua.To tylko pokazuje jak daleko odskoczyły już nam kluby cypryjskie.Dzieje się dokładnie to samo co kilka lat temu w przypadku drużyn tureckich czy ukraińskich.Poczekajmy jeszcze kilka następnych a to samo zaczną robić chociażby Azerowie...
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 27.07.2010, 22:10
Obecnie Wisła jest słabą europejską drużyną, która nie potrafi sobie od dawna poradzić w meczu z dobrymi zespołami w Pucharach. Ostatnią drużyną z którą wygraliśmy w meczu o stawkę jest FC Basel ( 4 lata temu). Nie liczę Barcelony, bo stawki wtedy już nie było.

W takim razie jakimi argumentami możemy przekonywać zagranicznych, klasowych graczy żeby grali w Wiśle? Że 8 lat temu ograliśmy Parmę i Schalke? Do momentu gdy Wisła nie zagra co najmniej tak dobrze w pucharach jak Lech dwa lata temu ciężko będzie o transfer naprawdę dobrych graczy. I tak teraz trzeba podziwiać Basałaja że ściągnął kilku naprawdę perspektywicznych graczy, mogących mocno naciskać na nasze pseudo gwiazdki.

Co do obrony to Głowacki sam chciał odejść, a za Marcelo Wisła więcej by pewnie nigdy nie dostała. Na Azerów to co mamy powinno spokojnie wystarczyć. Bramkarza mamy dobrego więc jak obrona przyśnie to pewnie coś wybroni.

Nie ukrywajmy, FC Kaiserslautern jest mocniejsze niż Wisła. Jeżeli gość jest tam pierwszym rezerwowym i daje dość dobre zmiany to w Wiśle może być jeszcze lepiej. Ile nasza drużyna jest warta przekonaliśmy się w meczu z Hannoverem gdzie wszedł w połowie drugi skład po wakacjach i nam 4 bramki pyknął. To był dramatyczny wyznacznik tego co się z naszą piłką dzieje. Poziom ligi mocno spadł tylko płace zawodników wzrosły. Świat niestety do przodu idzie, w Niemczech to nawet nie idzie a zapiernicza.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 27.07.2010, 22:31
Tutaj poważne tematy są poruszane, a Ty sobie jaja robisz.
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Stary 27.07.2010, 22:57
pawelo84 napisał(a):Wyświetl post
W takim razie jakimi argumentami możemy przekonywać zagranicznych, klasowych graczy żeby grali w Wiśle?
Pieniędzmi.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
Kordel_Walker
Banita

Stary 27.07.2010, 23:23
W takim razie jakimi argumentami możemy przekonywać zagranicznych, klasowych graczy żeby grali w Wiśle? .
Ja bym tobie odpowiedział, że dobrą grą polskich klubów w Europie na przykład. Ale jeśli np. taki Makinwa ma ofertę z Wisły, siada sobie na neta patrzy co to za liga i wyskakuje mu, ze:
-Mistrz Polski LEDWO po karnych przechodzi w el. LM jakiś Azerów (pewnie nie wie gdzie to nawet jest)
-Ruch Chorzów LEDWO remisuje z Maltańczykami, którzy są chyba na trzecim miejscu od dołu w rankingu
To mu się dalej nie chce szukać. On tu grać nie będzie...
Ale jak chcesz, to idź do tematu "Europejskie puchary polskich drużyn" to tam cię uświadomią, że ja się mylę..że prawda jest inna. Każdy piłkarz zagraniczny chce w naszej lidze grać, bo ma ambicje i jego szczytem marzeń jest gra w IVrundzie eliminacji LM
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 27.07.2010, 23:27
Niewiem dla czego ale na tym forum "wyrabia" sie pewne regulki i potem juz kazdy pisze to samo ,takie jak

1.Pajlic to odpad bo nie poradzil sobie Kaiserslautern

2.Milinkoivic jest zaje -przezaje -mega zaje -bisty

3.Kowalski nie pasuje do Wisly

4.Rios bedzie gwiazda tej ligi

Panowie,co ma byc to bedzie,opieranie na waszych wywodach i domyslach nie podpsierajac tego jakims konkretnymi dowodami jest o kant dupy rozbic.
Poczekajmy moze te 5-6 kolejke ligowch i wtedy bedziemy sobie wyrabiac opinie o nowch pilkarzach.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 27.07.2010, 23:34
Obecnie Wisła jest słabą europejską drużyną, która nie potrafi sobie od dawna poradzić w meczu z dobrymi zespołami w Pucharach. Ostatnią drużyną z którą wygraliśmy w meczu o stawkę jest FC Basel ( 4 lata temu). Nie liczę Barcelony, bo stawki wtedy już nie było.
A Beitaru nie liczysz bo...?
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
Sopranos
Senior Member

Stary 27.07.2010, 23:50
Mecz z Szawle też był o stawkę i na europejskiej arenie. Klasa rywala nie ma absolutnie żadnego znaczenia. Słabą europejską drużyną nie jesteśmy. Rywalizujemy ze średniakami, czyli przedstawicielami takich lig jak czeska, słowacka, węgierska, serbska, chorwacka, norweska, szwedzka, duńska, białoruska, austriacka, szwajcarska, cypryjska itp z różnym skutkiem. Jest natomiast sporo słabszych lig niż nasza, takich, w których inwestowane w futbol pieniądze są mniejsze oraz takich, w których nie są one wykorzystywane w sposób należyty, jak choćby izraelska, gdzie mieliśmy przykład choćby wspomnianego Beitaru.

Jeśli mamy przekonywać zawodników zagranicznych przynajmniej typu tych, którzy trafiają na Cypr, to trzeba budować prestiż naszej ekstraklasy i w miarę możliwości oraz stopniowego rozwoju infrastruktury stadionowej zwiększać nakłady finansowe. Już teraz sprowadzani zawodnicy zagraniczni są znacznie lepsi niż rok czy dwa lata temu. Rywalizacja o mistrzostwo czy nawet miejsce w czołowej piątce jest znacznie większa, a do kraju wracają zawodnicy ze znanymi nazwiskami, którzy mogą jeszcze sporo do niej wnieść. Pękła już granica ponad 1 mln euro wydanego za zawodnika, a także zarobków w wysokości 400 tys euro. Tak więc nie rozumiem fatalistów, którzy tworzą teorie, a potem szukają za wszelką cenę argumentów żeby ją poprzeć.

Wisła siłą rzeczy musi się rozwijać jako klub, bo będąc zarządzana w taki sposób jak przez ostatnie dwa sezony wylądowalibyśmy w środku tabeli. Jest jednak nowy prezes, który reorganizuje struktury i to wszystko zaczyna mieć ręce i nogi. Teraz być może jeszcze wygląda to nieco chaotycznie, bo transfery nie były odpowiednio długo przygotowywane, ale już zimą powinno być lepiej między innymi dzięki zatrudnieniu dyrektora sportowego i szefa skautów. Także proponuję nie biadolić, tylko poczekać spokojnie na rozwój sytuacji.
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 28.07.2010, 00:03
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Wyw...486,1,833.html
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 28.07.2010, 00:11
http://www.weszlo.com/news/5263

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Filippo123321
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 28.07.2010, 00:29
Ten wywiad wyglada na taki 'napisany' wlasnie
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Stary 28.07.2010, 00:31
martin_6 napisał(a):Wyświetl post
A Beitaru nie liczysz bo...?
Bo Beitar tak naprawdę niczego w Europie w ostatnich 20 latach nie osiągnął. Basel to jest dużo bardziej renomowana drużyna.
Odpowiedz cytując
kfilk
Member

Stary 28.07.2010, 08:32
emjot napisał(a):Wyświetl post
a że tak się dopytam bom ciekaw z tzw. natury
a mianowicie CO NA TO WSKAZUJE i jakie wszystko?
że niby miał to być Smolarek?
Już odpowiedziałem stronę wcześniej
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 28.07.2010, 08:33
Chavez się zastanawia...
http://www.futbolnews.pl/informacje/...ast-wisly.html
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 28.07.2010, 08:55
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
Chavez się zastanawia...
http://www.futbolnews.pl/informacje/...ast-wisly.html
to tylko pokazuje jak bardzo piłkarze marzą o grze w Polsce i naszej znakomitej lidze ....

ps. dla niektórych to że Chavez ostatecznie nie przyjdzie do nas będzie kolejnym powodem do tego by wylewać krokodyle łzy nad brakiem profesjonalizmu Wisły....
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
marcin225
Member

Od: 01.2010

Stary 28.07.2010, 09:03
jak dla mnie wisła zrobiła dobre transfery jeszcze by się przydał jakiś obronca
WISŁA TO MY
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 28.07.2010, 09:14
Czy stać nas na kolejny tydzień/dwa zwłoki? Dajmy sobie z nim spokój i poszukajmy kogoś na jego miejsce. Tak jak byłem pewien tak teraz zaczynam wątpić w ten transfer z winy zawodnika.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 28.07.2010, 09:17
Żeby tak sobie polecieć w ch**a, to ja bym od razu z marszu z niego zrezygnował jeśli to prawda.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 28.07.2010, 09:23
z niewolnika nie ma pracownika ot co...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów