|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Jak widać nawet niemiachy mogą odwalić prowizorkę która skutkuje tyloma ofiarami.Oczywiście ta cała LP to nie mój klimat, już bardziej fuck parade które było organizowane swego czasu ale fakt jest faktem, ludzi poszli się bawić i nie wszyscy wrócili i to nie dla tego że się pobili bądź przećpali.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
http://wiadomosci.onet.pl/2201949,11...acji,item.html
Ciekawy wywiad z Ziobrą, bez niepotrzebnego pieniactwa (niestety dość powszechnego wśród niektórych członków PiSu) i wyjaśniający wiele spraw. ![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
http://podatki.onet.pl/czy-wzrosna-p...,1,prasa-detal
Cytat:
Co do planów GUSu to może powstać dość ciekawe zagadnienie prawne, może się okazać, że szara strefa jest legalna w myśl polskiego prawa. Inna ciekawa sprawa, że tak na prawdę bankrutuje model państwa polskiego opartego na sprawiedliwości społecznej. Dzisiaj podatki podniosą, jutro obnizą bo przez chwile będzie spokoj ale zasady funkcjonowania państwa nadal będą te same. To co robi polski rząd(akurat nie sądzę aby inne partie typu PiS czy LSD były lepsze) to typowe uciekanie spod topora kata, ale to zawsze będzie tylko ucieczka, gorzej jak rządowi potknie się noga... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ZERO pozytywów?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
PO trupach do celu by mieć władzę i móc się nakraść jak świnia. Na szubienicę.
![]() ![]() Kod:
W czasach powszechnego fałszu, mówienie prawdy jest rewolucyjnym aktem 9 października wywal Tuska do śmietnika !
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
To ci afera, news pochodzi sprzed dokładnie dwóch lat. To się niczym nie różni od tabunów antków_emigrantów i innych trolli na usługach wielkich portali, którzy pisząc podobne komentarze nabijają wejścia dla zysku właścicieli tych stron. Dlatego ja do wszelkich komentarzy na onetach i innych portalach podchodzę ze sporym dystansem - po prostu ich nie czytam. ; - )
|
|
|
|
Member
Od: 03.2010
Offline |
|
To samo + nie oglądam faktów w tvnie i nie czytam wyborczej. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W ramach ciekawostki ;-)
Statystyka budowy autostrad i dróg ekspresowych: W budowie: 1020 km W eksploatacji: 1572 km |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
znowu do naszych Żołnierzy strzelano w Afganistanie.Ciekawe czy Bronek dotrzyma słowa o wycofaniu naszego Wojska ? Niepotrzebny udział polskich żołnierzy w Afganistanie też tworzy dziurę budżetową.
Łatanie tej dziury należy zacząć od natychmiastowego zakończenia tej bezsensownej misji |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
itp...) a nie umacniać demokrację. W te bajki wierzą tylko małe dzieci, którym trzeba w podstawówce ładnie wojenke opakować. Jeśli teraz się wycofamy to zostaniemy największymi frajerami świata. Jeśli się nie wycofamy ale nie przedstawimy jasno naszych oczekiwanych zysków/interesów to... zostaniemy największymi frajerami.Obawiam się, że nastąpi ewentualność ta druga, obym się mylił. Powinnyśmy zostać a jednocześnie twardo przedstawić nasze warunki !! |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Jakie warunki?
Warunki to trzeba było stawiać przed wysłaniem żołnierzy. Wycofując się teraz, szczególnie przed Amerykanami możemy tylko uzyskać to, że się na nas obrażą. Przyzwyczaili się już, że Polacy to tacy sympatyczni frajerzy, którzy pomagają im w każdej sytuacji za free. Czas na stawianie warunków był na początku wojny w Iraku. I został zmarnowany. Dostaliśmy przechodnią baterię Patriotów, obsługiwaną przez Amerykanów i z atrapami rakiet zamiast prawdziwego uzbrojenia. W zamian dorzuciliśmy od siebie - zakup F16 po cenie rynkowej i zakup Dreamlinerów za pieniądze narodowego przewodnika. Wybaczcie posępny ton, właśnie jestem po wizycie w konsulacie i po załatwianiu wizy. Na razie z własnej kieszeni wydałem ponad 1000 złotych, a du USA jadę na zaproszenie tamtejszej uczelni. Ładne "zaproszenie". I do tego pytania we wniosku wizowym typu: "czy zamierzasz uprawiać prostytucję". W każdym innym kraju oznaczałoby to łamanie praw człowieka, pytanie uznano by za uwłaczające. Ale skoro to USA, to im wszystko wolno. Pora przestać rozmawiać z Amerykanami na klęczkach. Owszem, są jedynym światowym mocarstwem ale to nie znaczy, że nie można stawiać im żadnych warunków. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
A coś tak nikt nie komentuje wypuszczonego próbnego balonika przez Ministra TW Boniego o podwyższeniu podatków. Czy moze sprawa jest tak mało istotna przy obecnym dobrobycie elektoratu donaldowo-bronkowego ?
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
A co mają powiedzieć Ci, którzy głosowali na "liberała"
Jak te #$^#@$ podniosą podatki nawet o 0.0001% to będzie to ostatnia decyzja tego rządu, chyba że jednak nasze społeczeństwo jest tak ciemne że łyknie podwyżkę podatków jako element walki ze złymi duchami. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No i życie dopisało puentę na co pójdzie kasa ściągnięta z ewentualnych podwyżek podatków (m.in. VAT z 22% ma iść na 25 %). Oto Minister Radzio w ramach "Drugiej Irlandii" postanowił już wydatkować tytułem:
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Spoko, wystarczy że Wyborcza i TVN24 puszczą troszkę odpowiednio zrobionych materiałów i naród łyknie historyczną konieczność podwyżki podatków.
Jest wiele sposobów zwiększenia fiskalizacji, nawet pod przykrywką nowych "ulg". Wymyślą coś. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czyli trzeba będzie zacisnąć pasa dla dobra Mira, Rycha, Grzecha i Zdzicha w walce z imperializmem pisowskim
Może wkrótce pojawią się jakieś "czyny" w sobotnie przedpołudnia ?Oczywiście te wyższe podatki w ramach znanego hasła "Aby żyło się lepiej. Wszystkim". |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Nie rozumiem tego bezsensownego bicia piany... Ale rozumiem, że to coś na kształt komisji Macierewicza, która też tylko biciu owej piany ma służyć. Jak podniosą to będziemy dyskutować. Generalnie przypuszczam, że traktują to jako ostateczność i zależnie od prognoz i projekcji na kolejne lata zastosują lub nie. Do kogo jak do kogo, ale do Boniego (Twoja uwaga o TW Bonim jest swoją drogą równie żenująca, co kilka wcześniejszych o "żydzie" Bartoszewskim)mam olbrzymie zaufanie, więc wierzę, że jeśli tylko da się ominąć podwyżki, to on to zrobi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Przecież nawet się przyznał. Swoją drogą to jeden z tych przypadków, gdy przez 20 lat twierdzono, że Macierewicz jest oszołomem, bo wskazał Boniego jako TW, a po tym jak Boni się przyznał to nikt głowy popiołem nie posypał.
![]()
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Chodzi mi wyłącznie o pejoratywny charakter uwagi kolegi wobec osoby, którą osobiście uważam za jedną z najbardziej wartościowych w tym rządzie... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
. Koledzy w podziemiu też mieli do niego (Boniego) zaufanie .Do Romka Polańskiego też mieli zaufanie, nawet do dzisiaj a rząd Tuska zamierza go bronić jak niepodległości itp. Do Wałęsy też mieli zaufanie ...itd. |
|
|
|
Piknik
Offline |
|
Coś robić trzeba, jeśli nie chcemy podzielić losu Grecji. A przy obecnym układzie sił w parlamencie i w koalicji raczej nie ma nadziei na wydłużenie i zrównanie wieku emerytalnego, likwidację przywilejów służb mundurowych, czy najistotniejszą - likwidację KRUS. Żeby nie było, że bronię PO - ale akurat Rostowski to jeden z nielicznych fachowców w tym gabinecie. Co do pomysłu Sikorskiego i porównania z Koreą Północną - wczoraj, jak już pisałem byłem w konsulacie USA. I na ścianie był zawieszony portret Obamy. Nie mówię, że to świetny wzór godny naśladowania. Ale Radek jednak wzoruje się na Waszyngtonie, nie na Phenianie ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ad. 2 Sami fachowcy tylko wyniki coraz gorsze. Ad. 3 Raczej wzoruje się na PRL-u. Widziałem takie zdjęcia w starych filmach z Gomułką i Bierutem. Stalin też był tylko na jeszcze starszych. Za chwilę dzieci będą w szkołach pozdrawiać Drogiego Przywódcę. Pierwszy krok to portrety. Parodia. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ad.3 Naprawdę nie masz się czym zajmować tylko zdjęciem prezydenta w ambasadach? Szczególnie że jak widać jest to standard światowy, a nie tylko komunistyczny? Ale rozumiem, że tylko o tym potrafisz, bo jak się wchodzi w jakieś szczegóły, jak w pkt 1 to wychodzi Twój brak elementarnej wiedzy... Lepiej jechać po Bartoszewskim, że żyd. Po Janie Nowaku-Jeziorańskim, że żyd, czy po Bonim że TW. Wskaż mi co ten Boni zrobił, jako ten TW, skoro tak po nim z przyjemnością jedziesz... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
ZMALAŁ. Do 17,5 mld. Czyli był trzy razy mniejszy niż teraz. Za czasów rządów fachowców )Standard światowy ? )))) Leżę, jakby Lech Kaczyński chciał wieszać swoje podobizny we wszystkich ambasadach pierwszy byś się zapluł. I to nie jest moje przypuszczenie )))Co zrobił Boni? BYŁ TW !!! Czyli składał raporty tym którzy przez 5o lat gnębili Polaków. To twoim zdaniem nic? Sama chęć współpracy powinna dyskwalifikować jak w każdym normalnym kraju. Patrz Czechy albo Węgry. A co to wstyd być Żyd? Co ty antysemita jesteś? Jak mnie mówią Polak to wstydzę się ewentualnie za Tuska że plugawi moje imię.
Ostatnio edytowane przez flamengista : 28.07.2010 o godz. 20:23.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Piknik
Offline |
|
ad. 2 Wyniki są uwarunkowane ogólną sytuacją gospodarki światowej. Ani Kaczyński, ani Tusk nie odpowiadają za kryzys finansowy w USA i późniejsze kłopoty w Europie. Niestety, to się również odbija na nas. Uciekł od nas kapitał zagraniczny, bo postrzegano nas jako obszar wysokiego ryzyka - obok Węgier. Mimo, że u nas sytuacja makroekonomiczna była stabilna. W ekonomii niestety bardzo często emocje odgrywają decydującą rolę. Bez nich nie byłoby czarnego czwartku 1929. Popatrz na to z innej strony - gdyby nie postawa Rostowskiego, w 2009 mielibyśmy spadek PKB, więcej ludzi straciłoby pracę i miało problemy ze spłatą kredytu hipotecznego. ad. 3 Myśl sobie co chcesz ![]()
|
|
|