The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Matti1231
Member

Od: 06.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.07.2010, 12:20
Ja również uważam ,że ten dwumecz powinniśmy spokojnie przejść. Gorzej będzie w IV rundzie - znając nasze szczęście w losowaniu to liverpool bądż juve .
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 26.07.2010, 12:23
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=23581
czwarta runda na Reymonta?
zloto
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 26.07.2010, 12:25
Myślę, że nasze obawy są z tego powodu, że mało wiemy o tych Azerach i równie mało wiemy co Wisła pokaże z lepszym przeciwnikiem(a czy oni się okażą dobry rywalem, tego też nie wiemy). Jeżeli szybką strzelimy bramkę, to będziemy grać swoje i spokojonie ich wymęczymy paroma bramkami. Najważniejsze to odrazu się wstrzelić w mecz, tego brakowało za czasów Pana Skorży(czasem się udało, czasem nie).
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 26.07.2010, 12:48
Obawy są z tego powodu, że Lech się męczył z tym Interem Baku. Teraz wszyscy uważają, że z Wisłą będzie to samo. Nie ma co kalkulować. Wychodzimy na SS, ładujemy rywalowi 3 bramki i jedziemy do Azerbejdżanu na wycieczkę.
konkursowicz
Member

Od: 07.2010

Stary 26.07.2010, 13:56
Matti1231 napisał(a):Wyświetl post
Ja również uważam ,że ten dwumecz powinniśmy spokojnie przejść. Gorzej będzie w IV rundzie - znając nasze szczęście w losowaniu to liverpool bądż juve .
Przeżyłby to nawet,ale pod jednym warunkiem - połowa dwumeczu na R22.

Azerów nie zamierzam się obawiać tylko dlatego że amica gra bardzo słabo. Pyry po prostu dostały od losu lekcję pokory, nasi piłkarze te lekcję odebrali rok temu,więc tym razem nie ma się czym martwić.
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 26.07.2010, 14:03
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Obawy są z tego powodu, że Lech się męczył z tym Interem Baku. Teraz wszyscy uważają, że z Wisłą będzie to samo. Nie ma co kalkulować. Wychodzimy na SS, ładujemy rywalowi 3 bramki i jedziemy do Azerbejdżanu na wycieczkę.
O hoho. To się kolego rozpędziłeś
"Znów zaczyna się pajacowanie".
Gargamel
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 26.07.2010, 14:03
Nawet nie spodziewałem się, że można pisać o niepokonaniu Azerów, Przecież my nie możemy wiecznie PRÓBOWAĆ dostać się do rozgrywek europejskich!

Wszyscy piszą o Liverpool'u, bądź Juve, Liv. jest nieosiągalny, ALE Juve jak najbardziej przy pełnej mobilizacji jest do przejścia i wejścia z hukiem do Europy.
jimbo
Junior Member

Stary 26.07.2010, 14:12
To że kuchenkorz męczył się z Azerami, nie znaczy że tak będzie w przypadku Wisły.W Poznaniu mają wąską kadrę, w przednich formacjach, u nas obrona wygląda średnio, tak na prawdę nie wiadomo też jak zagrają nasze nowe nabytki, jeśli postawi na nich trener...musimy liczyć na to że drużyna mimo krótkiego czasu jest w miarę zgrana, jeśli tak jest rzeczywiście to nie powinniśmy się bać o rychłe pożegnanie z pucharami.
konkursowicz
Member

Stary 26.07.2010, 14:25
jimbo napisał(a):Wyświetl post
To że kuchenkorz męczył się z Azerami, nie znaczy że tak będzie w przypadku Wisły.W Poznaniu mają wąską kadrę,
Dokładniej. Jeśli ktoś chce wyeliminować mistrza Azerbejdżanu jednym, podstarzałym napastnikiem, najgorszym piłkarzem bundesligi, to jest to lekceważenie rywala. Jak już zostało wspomniane, u nas o żadnym lekceważeniu nie mam mowy.
lysy9055
Member

Od: 07.2008

Stary 26.07.2010, 14:31
Nie mogę patrzeć na te wypowiedzi, co ujawniają strach przed Azerami. To przeciętna drużyna, nawet jeszcze gorsza. Oczywiście, że mogą zagrozić, tak samo jak klub z 4 ligi, prawda? Żeby nie było czasem powtórki z rozrywki drugiego meczu z Litwinami.
jason wiślak
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 26.07.2010, 14:32
Nie ma nawet o czym mówić, wychodzimy i wygrywamy z tym Karabachem. Co to za drużyna...
Ja rozumiem przed czwartą rundą można mieć obawy bo tam są świetne zespoły, chociaż i tak powinno być bojowe nastawienie. A z tym Karabachem to spokojnie rozstrzygnąć dwumecz u siebie, żeby nie było niepotrzebnych nerwów przed wyjazdem.

Sorry że nie w temacie ale mam takie pytanie: Kiedy w końcu wracamy na R22? Bo podobno mecz z Arką jeszcze na SS...Kurczę na ligę przecież mieliśmy wrócić...:(
jimbo
Junior Member

Stary 26.07.2010, 14:48
jason wiślak napisał(a):Wyświetl post
Nie ma nawet o czym mówić, wychodzimy i wygrywamy z tym Karabachem. Co to za drużyna...
Ja rozumiem przed czwartą rundą można mieć obawy bo tam są świetne zespoły, chociaż i tak powinno być bojowe nastawienie. A z tym Karabachem to spokojnie rozstrzygnąć dwumecz u siebie, żeby nie było niepotrzebnych nerwów przed wyjazdem.
dokładnie, Bojowe nastawienie i chęć do walki zawsze była mocną stroną wisły(choćby mecze z Panathinaikosem, Barceloną, Lazio)Więc jeśli chłopcy wezmą sobie to do serca, to może być ciekawie
LooNatyk
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 26.07.2010, 14:56
bo u nas juz tak jest ze skrajnosci w skrajnosc. Kilka lat temu wszyscy meega napinka, ze jedziemy rowno z wszystkimi. Po kilku kleskach wszystko sie w druga strone obrucilo. Pelne respekt dla Litwinow, o Azerach juz nawet nie ma co pisac, bo oni nas zjedza na sniadanie.. ;]
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 26.07.2010, 14:58
Z tym liverpoolem i Juve sie tak nie goraczkujcie bo jest 20 % szans ze trafimy na kogos z pierwszej 8 najlepszych w rankingu. Wiec rownie dobrze najtrudniejszym przeciwnikiem do wylosowania ( 5 potencjalnych) może byc CSKA M albo Stutgart.

Zobaczymy, trzeba troche poczekac trzymać kciuki i 6 sierpnia o godzinie 14 bedziemy wszystko juz wiedzieć. Moze jak bedziemy ciagle tutaj debatowac o Porto Liverpoolu Juventusie i innych PSv. To wylosujemy piłeczke z napisem Odense, Bate, Dnipro albo Levski.
Ostatnio edytowane przez BRTS39 : 26.07.2010 o godz. 15:06.
jimbo
Junior Member

Stary 26.07.2010, 15:02
Mecz ze Stuttgartem, mógłby być ciekawym widowiskiem i myślę, że wcale nie bylibyśmy bez szans, o zwycięstwo byłoby na prawdę ciężko jednak można by się pokusić o nawiązanie fajnej rywalizacji.
konkursowicz
Member

Stary 26.07.2010, 15:20
jimbo napisał(a):Wyświetl post
Mecz ze Stuttgartem, mógłby być ciekawym widowiskiem i myślę, że wcale nie bylibyśmy bez szans, o zwycięstwo byłoby na prawdę ciężko jednak można by się pokusić o nawiązanie fajnej rywalizacji.
Tak,tylko potrzeba wiary trzech rzeczy: wiary, R22 i odrobiny szczęścia.
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 26.07.2010, 15:32
gados82 napisał(a):Wyświetl post
Wisła jak narazie jedyny zespół który coś pokazał

Wszystkie polskie zespoły miały równych przeciwników w II rundzie, w III rundzie nie jest też źle Ruch ma najgorzej ale jaki zespół dla Ruchu byłby słaby... chyba własne rezerwy
Wisła jak narazie też nic nie pokazała. Pokonała 5-0 Litwinów, którzy z całym szacunkiem, ale prezentowali poziom naszej III-IV ligi. Mecz z Azerami może być bardzo wyrównany, ale liczę na dobre ustawienie taktyczne zespołu przez Kasperczaka. My powinniśmy tu analizować grę Azerów a nie kłócić się, czy przeciwnik jest silny, czy nie, bo jak dla naszej drużyny jest on silnym rywalem i trzeba poważnie podyskutować nt. gry Azerów i potencjalnych zagrożeń.

Cytat:
Ja bym jednak nie myślał już o czwartej rundzie, ale koledzy kibice z Krakowa, którzy wybierają się na mecz - idźcie i dopingujcie bo doping się przyda!
konkursowicz
Member

Stary 26.07.2010, 15:38
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Wisła jak narazie też nic nie pokazała.
Tak, ale co miała pokazać? Mamy za sobą dopiero dwa mecze. Gdybyśmy wygrali 2 razy po 10:0 moglibyśmy powiedzieć, że to olbrzymi sukces?

Wisła pokazała, że jest na dobrej drodze do osiągnięcia szczytu formy na IV rundę. W III nie ma jeszcze tak mocnych rywali, więc ją przejdziemy, tym bardziej, że przecież będziemy mocniejsi niż w II.
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 26.07.2010, 15:42
Ale nie ma co się ekscytować! Twierdzę po prostu, że nie ma co bazować na zwycięstwie z bardzo przeciętnym rywalem. Dopiero mecz z Azerami pokaże nam, w którym miejscu jesteśmy.
konkursowicz
Member

Stary 26.07.2010, 15:47
Ale nie ma co się ekscytować! Twierdzę po prostu, że nie ma co bazować na zwycięstwie z bardzo przeciętnym rywalem. Dopiero mecz z Azerami pokaże nam, w którym miejscu jesteśmy.
Ekscytować się, a być optymistą to zupełnie co innego. A powody do optymizmu wg mnie są, przynajmniej jeśli chodzi o starcie z azerami, bo wiadomo że w IV rundzie mogą być problemy (brak stadionu, stopera lub szczęścia w losowaniu).
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 26.07.2010, 15:47
Ale też nie ma co mówić, że nie mamy szans. Nawet jeśli trafimy na Liverpool, Juve (zresztą, nie patrzcie na te drużyny przez pryzmat ostatnich lat, teraz są one słabsze niż w przeciągu ostatnich 5 lat, o ile nie najsłabsze od tego okresu), to nie należy się kłaść na kolana, tylko stanąć do walki. Tak jak ktoś wyżej wspomniał, wiara, R22 i odrobina szczęścia czynią cuda.
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 26.07.2010, 15:48
Wisła jak narazie też nic nie pokazała.
Pokazała jak sie powinno grac ze słabszymi druzynami.
Dopiero mecz z Azerami pokaże nam, w którym miejscu jesteśmy.
Zespoły maja coraz lepsze ale to nie sa jakimis mocarzami by ich sie obawiac bo jak mamy nie wygrywac z takimi przeciwnikami to po co sie w ogole pchac do europejskich pucharow. Dopiero w fazie grupowej mozna mowic (nie wazne jakiego mamy przeciwnika) o poziomach druzyn ligi takiej lub takiej. Podejsc tylko do meczu z szacunkiem do przeciwnika i robic swojego. A wiara i doping kibicow to kolejny bodziec dla pilkarzy do zaprezentowania wszystkich swoich umiejetnosci i wyeliminowania swojego przeciwnika.
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 26.07.2010 o godz. 15:55.
zloto
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 26.07.2010, 15:51
Ligę przegraliśmy przez porażki z przeciętnymi rywalami, w piłce trzeba nie tylko umieć wygrywać z mocnymi, ale także ze słabymi rywalami
LooNatyk
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 26.07.2010, 16:09
no wlasnie niektorzy za duzych specjalistow zgrywaja, zamiast poprostu byc zwyklym kibicem. To jest forum kiboowc, a nie analitykow pilkarskich, dlatego optymizm powinien byc podstawa kazdej wypowiedzi
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 26.07.2010, 16:41
konkursowicz napisał(a):Wyświetl post
Dokładniej. Jeśli ktoś chce wyeliminować mistrza Azerbejdżanu jednym, podstarzałym napastnikiem, najgorszym piłkarzem bundesligi, to jest to lekceważenie rywala. Jak już zostało wspomniane, u nas o żadnym lekceważeniu nie mam mowy.
Gwoli ścisłości - najgorszym piłkarzem POPRZEDNIEGO SEZONU Bundesligi, a to jest różnica. We wcześniejszych latach gość wyrobił sobie swoją grą markę o jakiej marzy większość kopaczy naszej ligi, nie ma sensu na siłę deprecjonować Wichniarka tylko dlatego, że trafił do Lecha, bo prawda jest taka, że na nasze warunki jest to w dalszym ciągu bardzo bardzo dobry napastnik, ma tylko jedną wadę - na najbliższy rok, góra dwa lata. Potem będzie coraz słabszy. Z drugiej strony to raczej typ Frankowskiego, zależy jak się prowadził w czasie swojej kariery. Na razie wygląda obiecująco i to jest fakt. Problem Lecha to krótka ławka, jestem pewien że Wisła i Legia mają zdecydowanie lepsze zaplecze od nich i w trakcie sezonu z pewnością będzie to wyraźnie widać. I nie chodzi mi tu o napastników, ale defensywnego pomocnika, lewego pomocnika, środek obrony itd. No chyba że wystrzelą Kamiński, Drygas czy Możdżeń, ale to już rozmowa na forum Lecha, nie Wisły
tedyy
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 26.07.2010, 16:44
LooNatyk napisał(a):Wyświetl post
no wlasnie niektorzy za duzych specjalistow zgrywaja, zamiast poprostu byc zwyklym kibicem. To jest forum kiboowc, a nie analitykow pilkarskich, dlatego optymizm powinien byc podstawa kazdej wypowiedzi

i jest
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 26.07.2010, 16:49
rw88 napisał(a):Wyświetl post
Gwoli ścisłości - najgorszym piłkarzem POPRZEDNIEGO SEZONU Bundesligi, a to jest różnica. We wcześniejszych latach gość wyrobił sobie swoją grą markę o jakiej marzy większość kopaczy naszej ligi, nie ma sensu na siłę deprecjonować Wichniarka tylko dlatego, że trafił do Lecha, bo prawda jest taka, że na nasze warunki jest to w dalszym ciągu bardzo bardzo dobry napastnik, ma tylko jedną wadę - na najbliższy rok, góra dwa lata. Potem będzie coraz słabszy. Z drugiej strony to raczej typ Frankowskiego, zależy jak się prowadził w czasie swojej kariery. Na razie wygląda obiecująco i to jest fakt. Problem Lecha to krótka ławka, jestem pewien że Wisła i Legia mają zdecydowanie lepsze zaplecze od nich i w trakcie sezonu z pewnością będzie to wyraźnie widać. I nie chodzi mi tu o napastników, ale defensywnego pomocnika, lewego pomocnika, środek obrony itd. No chyba że wystrzelą Kamiński, Drygas czy Możdżeń, ale to już rozmowa na forum Lecha, nie Wisły
Te, te,te... synek.... synek... bo jak ja cie....
To jest temat o Wiśle a nie o pkp

Nie będę drżal jak niektórzy i czekam na czwartkowe zwycięstwo. Takie same narzekanie jak przed Szwale. Wydaje mi się że takie narzekanie (po meczu z Levadią) będzie się pojawiało przed każdym meczem Wisły w pucharach niezleżnie czy to będzie Interm Mediolan czy Inter Baku (i niech żadne mądry nie pisze że nie gramy z Interem tylko z Quarabachem bo ja to wiem a to jest tylko przykład dydaktyczny)
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 26.07.2010, 16:58
Szaawli też nikt na oczy nie widział, ale znawcy byli niemal pewni, że odpadniemy
Poczekajmy do meczu, zobaczymy co grają ci Azerowie. A przede wszystkim, co gra Wisła.
Z rywalem, który nie pęknie, zaatakuje pressingiem, będzie potrafił zagrozić naszej bramce.
malolat90x
Member

Od: 07.2007

Stary 26.07.2010, 17:34
w jakich terminach będą rozgrywane mecze IV rundy ( pierwszy mecz i rewanż ) ? (oczywiście przyjmuje że będziemy w tej rundzie grali )
krytyk
Member

Stary 26.07.2010, 17:56
19 i 26 sierpnia

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów