|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Wracając jeszcze do meczu z Szawle (dopiero teraz mam dostęp do internetu), chciałbym tylko powiedzieć, że zauważyłem wyćwiczone na treningu zagranie - gdy Boguski, Żurawski, czy Brożek znajdowali się w sytuacji 1 na 1, piłkarze nie oddawali strzału tylko starali się okiwać bramkarza. Jeśli nie był to przypadek, jakieś małe gratulację należą się trenerowi za to, że tak szybko drużyna potrafiła zagrać skutecznie.
P.S. Od razu przepraszam, jeśli już ktoś wcześniej zwrócił na to uwagę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
W tym skrócie najbardziej wyróżniają się skrzydłowi 22 - Afran Ismailow i 77 - Giorgi Adamia
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Ismailow to napastnik, swoją drogą ciekawe ile mógłby kosztować, skoro tyle bramek strzela i jest młody
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Oni tam na brak pieniędzy nie narzekają, więc raczej nie jest na naszą kieszeń. Na pewno nie byłby to wariant budżetowy, a że liga taka sobie, to ryzyko też wysokie.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Warto odnotować, że w pierwsze rundzie kwalifikacji ci Azerowie zdołali pokonać 4-1 wcale nie zupełnie anonimowy Metalurg Skopje.
Wracając jeszcze do czwartkowego meczu jedno jest pewne - oni bazują na technice i szybkości, dzięki czemu bardzo szybko i skutecznie dochodzą do czystych sytuacji strzeleckich - a to biorąc pod uwagę naszą mocno osłabioną obronę może być katastrofalne w skutkach.
EDIT: Link do bramek z meczu z Metalurgiem Skopje 3 tygodnie temu: http://www.youtube.com/watch?v=Kh_Zv...eature=related Wyobrażacie sobie Brożka albo Boguskiego strzelającego takie gole jak oni na 2-0 i 3-0 ?
Ostatnio edytowane przez Dzimi : 26.07.2010 o godz. 00:43.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Jeżeli nasza obrona będzie mniej się gubiła, Cikos zagra na podobnym poziomie, a Diaz weźmie z niego przykład; jeżeli Boguski przestanie przewracać się o własne nogi, Małecki nauczy się celnie dośrodkowywać, Paweł Brożek skuteczniej wykańczać akcje, a Żurawski zagra na swoim poziomie - to powinniśmy ich spokojnie pojechać.
Natomiast, jeżeli obraz gry będzie wyglądał jak pierwszy mecz z Litwinami, albo nie daj Boże jak pierwsze 15 minut w drugim meczu - to marnie widzę naszą przyszłość w pucharach. |
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Nie róbmy z rywala boga techniki i niepokonanego. Goście z Macedonii bardziej sami wpakowali sobie te bramki, niż Azerowie je strzelili. Jedynie gol na 4:0 był wypracowany, bez pomocy rywala. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Rywal to tak samo kiepski zespół jak i my - patrząc na standardy.Jak to wyjdzie w praniu to się przekonamy ale ja patrząc jak bukmacherzy to widzą - 1.2 vs 10 - to postawił bym na gości
Nie chcę tu procentami jechać bo to nie ma sensu ale zapomnijmy o wygranej na stojąco.Liczę że w czwartek będzie minimum 2 do przodu, bo jeśli nie to możemy być świadkiem kolejnej klęski. Pierwszy mecz moim zdaniem jest najważniejszy bo Azerowie powinni przyjechać tu lekko stremowani i to trzeba wykorzystać, jak zobaczą że zamiast prawdziwych naboi mamy ślepaki ,to może być powtórka z rozrywki. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Jeny ależ sracie!!! Ta drużna to nie jest żadna wielka przeszkoda, dlaczego?
1. Drużyna z Azerbejdżanu, która widocznie ma zachwiane proporcje między atakiem a obroną, wnioskuję to po sposobie ich gry w tych skrótach, które widziałem oraz po wynikach w lidze http://pl.soccerway.com/national/aze...season/tables/ wyniki i tabele. Podejrzewam, że dobrze zorganizowana drużyna spowoduje, że będą się kopać w czoło i zdechną po 60 minutach meczu, a jeśli strzelimy im bramkę to już są nasi. 2. To co oni zaprezentowali w meczu z tymi "rywalami" z którymi grali, to tak samo jakby w następnej rundzie Juventus bał się nas bo wygraliśmy 5-0. 3. Mamy doświadczonego trenera, który umotywuje drużynę, ułoży taktykę tak żeby nie popełnić błędu Rozemborgu oraz Skorży w meczach z Levadią. 4. Chłopaki już nie raz przejechali się na swoim braku profesjonalizmu. Więc teraz już nikt by nie wybaczył gdyby odpadli (pamiętając jak przegrali majstra oraz kochana Levadia). Stawiam wynik meczu na 3-0 i 0-1 |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Nie raz się przejechali, ale te same błędy cały czas popełniają i liczą, że mecze same się wygrają. Wystarczy obejrzeć początek rewanżu z Litwinami (do czerwonej kartki), by przekonać się, że z determinacją i zaangażowaniem wciąż są problemy. Do tego należy dodać kiepską grę defensywną zespołu (żenujący pressing) i już powinno się zdjąć różowe okulary i dostrzec szarą rzeczywistość. Mam nadzieję, ze zespół i przede wszystkim trener dostrzegają te mankamenty i drużyna będzie mentalnie dobrze przygotowana.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Osobiście nie podzielam optymizmu niektórych z Was, że pojedziemy Azerów jak będziemy chcieli. Będziemy musieli się sporo napocić, by wygrać ten mecz. Azerowie to wcale nie łatwy zespół do przejścia. Ismaylow mógłby być dobrym wzmocnieniem dla naszego zespołu, tyle że ciekawe czy chciałby w ogóle do nas przejść.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Popieram kolegę Bonawenturę
U nas to z tymi Azerami pasowało by nie stracić bramki i z minimum 2 strzelić, z tego co przeglądałem to w maju wygrali na wyjeżdzie z Interem 1:0 (pamietajmy jak się tam Lech męczył), a póżniej u siebie pokonali 2:! Khazara Lankaran (obecnie 2 druzyna w tabeli), więc to napewno będzie cięzki 2 mecz ponizej ostatnie wyniki Qarabağu http://pl.soccerway.com/teams/azerba...arabakh-agdam/
Ostatnio edytowane przez MaThEuS : 26.07.2010 o godz. 10:02.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Wisła- Qarabag ? : ?
Z tymi azerami może być różnie, dobrze się jak na razie prezentują, no ale cóż ... z ogórami ;] Ciekawe jak będzie z naszą Wisełką. Ten Qarabag uważany jest za nawet silniejszy zespół od Interu Baku, więc będzie przynajmniej ciekawe widowisko Ciekawie grają w ataku, ale obronę mają dziurawą raczej. Bramkarz słabiutki, Jovanic wyciągnałby pewnie ten strzał, bo miał podobny na meczu z Szawle ![]() No to nasi obserwatorzy wypowiedzcie się, niczym Andrzej Bahr! http://www.youtube.com/watch?v=VnPE10TMiS8 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To pomyślcie co by było gdyby Wisła trafiła na taki Beitar!!! Płacz i lament... Panowie, strach ma wielkie oczy! o_O
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
Nie zmienia to faktu ,że zespół ten jest naprawdę mocny, i zakładanie na zapas, że następna runda jest nasza, jest wielkim błędem.Dla mnie kluczowym będzie pierwszy mecz.Jeżeli nie wygramy tu 2 bramkami, rewanż będzie dla nas horrorem (to tylko moje przeczucia).Mimo wszystko wierzę w awans. P.S trzeba zadbać o jakieś zatrucie pokarmowe u tego Ismailowa
Ostatnio edytowane przez DevilMayCry : 26.07.2010 o godz. 10:42.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Mam pytanko.Kiedy będzie losowanie 4 rundy ? ;>
|
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
dzień po rewanżu z Azerami
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Do czego to doszło. :O Kibice v-ce mistrza Polski boją się meczu z drużyną z Azerbejdżanu... Jak byśmy trafili na jakąś Viktorię Pilzno, to pewnie modlilibyście się, żebyśmy tylko nie dostali 2 razy po 5:0. :O
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oglądając skróty odnoszę jedno wrażenie - Wisłą trafiła na mocnego przeciwnika. Są szybcy i dobrze wyszkoleni technicznie. Jeśli będą mieli więcej szczęścia niż w meczu z wyspiarzami, to możemy pożegnać sie z pucharami...
Oby tylko piłkarze i działacze Wisły nie zlekceważyli rywala, tak jak chociażby rok temu... Edit. Obawiać należy się każdego rywala. W końcu swego czasu w LM grali piłkarze Bate Borysow i Artmedii Petrzałka ![]()
Ostatnio edytowane przez Pastor777 : 26.07.2010 o godz. 10:51.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Znajac nasze szczescie trafimy na Juventus albo Liverpool
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pierwszy mecz w ten czwartek na SS? Sorry że tak nie w temacie ale miałem wesele i imieniny po drodze
![]() ![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Z całym szacunkiem ale my obecnie właśnie jesteśmy na poziomie takiego Azerbejdżanu - po losowaniu pisałem, że przygoda Wisły z pucharami skończy się na 3 rundzie kwalifikacji do LE i zdanie to podtrzymuje...
Wisła nie potrafi grać z drużynami wybieganymi, o dobrym wyszkoleniu technicznym do tego nieźle wyglądającym pod względem taktycznym.... Cleber, Kowalski czy Bunoza będą mieli pełne ręce roboty - a wszystko rozegra się w środku pola zobaczymy czy linia pomocy zagra na miarę oczekiwań.... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja stawiam na Sporting Lizbona
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
A ja twierdze trzymamy swój poziom. Odpadły juz druzyny fińskie, norweskie, wegierskie, bialoruskie, izraelskie, szwedzkie, słowenskie, slowackie - sredniaki europejskie i jak by na to nie patrzec Polskie druzyny są wszystkie jeszcze. Wiec nie pitolmy ze obawiamy sie Azerbejdzanu czy jestesmy na ich poziomie.
To nie temat o stawianiu ale jako że moeg zedytować to stawiam na Locomotiv Moskwa. |
|
|
|
Koneser
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Ktoś ostatnio powiedział w TV że polska piłka należy już do tej elity tz. "ogórków" amatorów"
Grają 4 zespoły dalej ale zobaczmy w jakim stylu Lech... niewyobrażalny fart że gra dalej karne z azerami LOL czuje że jutro będzie pewne 2-0 dla Sparty i komentarze że przecież jeszcze jest rewanż, Ruch patologia 0-0 z jakimś maltańskim zespołem a w lidze umieli jakoś wywalczyć te 3 miejsce, i jeszcze te teksty Ruchu że już tyle stracili kasy na podrożę, dla mnie jedyna pociecha że Ruch jest w następnej rundzie to to że kurs na Austrie jest @2.00 Jagiellonia sie okaże ale oni wyglądają na głodnych sukcesu w Europie Wisła jak narazie jedyny zespół który coś pokazał Wszystkie polskie zespoły miały równych przeciwników w II rundzie, w III rundzie nie jest też źle Ruch ma najgorzej ale jaki zespół dla Ruchu byłby słaby... chyba własne rezerwy |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To że wszyscy trzęsą portkami przed drużyną z Azerbejdżanu tzn że oni nie są mocni tylko my jesteśmy na tyle słabi. A słabszych nie znajdziemy jeśli chcemy grać w europie.
![]()
Maciej Skorża najlepszym trenerem jest.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Jest wiele słabszych piłkarsko krajów od Azerów - może nie rękę, ale dam sobie palca uciąć, że za kilka lat Azerowie będą szli podobną drogą jaką idą teraz Białorusini, tam kasa jest ogromna, poza tym również niemałą kasę wpompowano kilka lat temu w szkolenie, zainwestowano w zagranicznych trenerów, co przynosi już efekty w młodzieżowych rozgrywkach - Efran Ismailov, bardzo utalentowany zawodnik drużyny z Agdam jest jednym z efektów tej pracy. Kraj może i brzmi egzotycznie, ale wbrew pozorom nie są to takie ogórki jak się niektórym wydaje. Oczywiście Wisła grając z ambicją na 100% ich przejdzie, ale jestem dziwnie spokojny, że ich choć trochę zlekceważą, nawet mimo Levadii, Interu, Dinamo itd.
|
|
|
|
Koneser
Offline |
|
|
W czwartek boisko zweryfikuje to czy aby na pewno jesteśmy tacy słabi jak Azerbejdżan! Jestem przekonamy, że będzie dobrze.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Ja licze ze spokojnie rozegramy ten dwumecz. Tzn . nie bedzie w 1 meczu wyniku 0 - 0 i nie trzeba bedzie sie stresowac meczem w Baku . Powinno byc z 4 - 1 i by bylo git.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|