|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
będzie ten no armagiedon albo i III wojna światowa punicka najlepiej - choć nie ta byłaby już IV ![]() i tak wkoło macieja ps. nie widzisz że się ośmieszasz człowieku ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
Nazywanie ich zawodnikami o nieprzeciętnych umiejętnościach to jakieś nieporozumienie, ja osobiście miałbym ból głowy kogo posadzić na ławkę ale z innego względu - dlatego, że wszyscy tylko tam się nadają (póki co). |
|
|
|
Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Tak czytam wasze komentarze i się zastanawiam czy klubami w Polsce rządzą same głąby? Z większości postów wynika, że zrobienie dobrej drużyny małym kosztem to jest pryszcz. Jedźmy do 2.Bundesligi wyciągnijmy co ciekawszych rezerwowych za darmo i już pół składu na LM. Kupmy jakiegoś młodzieżowca o którym się pochlebnie kibice na forach wyrażają i już mamy mega obrońcę. Nasza liga przecież jest taka cienka, że wystarczy, że piłkarz zza granicy to już jest lepszy od naszych. Już nie jeden obcokrajowiec miał z palcem w czterech literach zawojować naszą ligę, która miała być tylko przystankiem do większej kariery, a komu się udało? Na palcach jeden ręki można takich zawodników policzyć. Ja rozumiem, że obecnie są transfery, ograliśmy Litwinów i jest czas na hura optymizm, ale bez przesady. Z waszych wpisów wynika, że każdy z tych zawodników to będzie mega wzmocnienie, bo? Kibice się dobrze o nim wyrażali, bo całe życie uczył się grał w Niemczech i jest bardzo wybiegany, bo to młodzieżowiec, bo jest wychowankiem wielkiego klubu itd. Takie argumenty to sobie można darować. Oczywiście, że wszystko zweryfikuje liga, ale najeżdżanie na Wolfiego, bo zachowuje dystans jest śmieszne. Piszecie, że on nie widział tych zawodników na boisku, żeby się krytycznie wypowiadać. A czy wy ich widzieliście, że jeden przez drugiego robi z nich już gwiazdy ligi? Już naprawdę niedługo będziemy mogli wszystkich ocenić dlatego nie najeżdżajmy za bardzo na nowych zawodników, ale i też nie podpalajmy się, bo po pierwszych meczach może przyjść rozczarowanie. Tak samo jak i robienie już z Cikosa mega obrońcy. Poczekajmy na jakiś poważny zespół, bo tak naprawdę to nawet nie widzieliśmy jak on w tej obronie gra. Widać, że się lubi podłączać, ale jak to będzie wyglądało z lepszymi? Na pewno jest wybiegany i dosyć szybki, ale każde jego górne dośrodkowanie ląduje w rękawicach bramkarza. Już w czwartek mecz z trochę poważniejszym rywalem od Litwinów, ale po 6 zespole Azerbejdżanu też nie ma co cudów się spodziewać. Już za 2 tygodnie liga rusza i bądźmy dobrej myśli.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Oczywiście masz rację co do rożnych odchyłów na forum na temat naszych gwiazdek. Ale ja ktoś poszuka i znajdzie 10 opinii różnych ludzi na temat gracza to to bardziej wiarygodne niż nasze desperackie wnioskowanie czegoś ze statystyk,YouTubea i sparingów. Generalnie się zgadzamy i obaj chcemy jak najlepiej dla Wisełki ![]() Lukininho- jest dużo racji w tym co piszesz, za bardzo nie możemy się dowiedzieć czegoś o nowym grajku, to niektórzy uciekają się do absurdalnych argumentów, by udowodnić że dany gracz jest cienki/dobry. Liga zweryfikuje nasze opinie. Niepodważalnym + jest to że pierwszy raz od dawna mamy po 2 graczy na każdą pozycję, Pawełek ma konkurenta, będzie stadion na 30.tys. Tyle z mojej strony reszta to nasze domysły Powód: post pod postem
Ostatnio edytowane przez biała gwiazda : 26.07.2010 o godz. 00:12.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Arboleda przechodząc do Amiki był pewniakiem po świetnym sezonie w Zagłębiu, grał już sporo w naszej lidze i miał porządną renomę, poza tym osobiście znał go Smuda i wiedział, czego się po nim spodziewać. Choto grał już w naszej lidze półtora roku, więc to nie był gość z łapanki ani no name. Co do Astiza - sprzeczał się nie będę, ale jego akurat Urban znał, bo przecież go w Osasunie prowadził. To też raczej nie był strzał w ciemno. Nie, nie przyznam że brakuje stopera do Bunozy, ponieważ na razie nie mam podstaw żeby stawiać go wyżej niż Kowalskiego. A co do opinii dziennikarzy - Są dziennikarze i "dziennikarze". Tacy, którzy mają solidne informacje i tacy, którzy zarabiają pisząc o polskich C. Ronaldo (to był Kiełb chyba) i Messim (nie mam pojęcia kto, ale też w "PS-ie"). Albo przeprowadzając "wywiady" jak w tym skeczu: "to teraz weź szablon odpowiedzi, usiądź w kąciku i przeprowadź sobie wywiad z Bogusławem Lindą" (tu również najlepiej wypadł "PS", bo akurat jakaś menda poinformowała Fiorentinę i Ci zdementowali wszystko na stronie głównej).
Ostatnio edytowane przez wolfy : 26.07.2010 o godz. 00:21.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Też uważam że dziennikarz PS to wielkie nieporozumienie i daje linka http://www.weszlo.com/news/5263 ![]() Ale jeśli ktoś przeanalizował dużo informacji na temat Bunozy(opinie kibiców, artykuły jakiś chorwackich ekspertów, opinię na temat jego gry, fakt że jego drużyna straciła najmniej bramek w lidze) i się po tym wszystkim skłania do pozytywnej refleksji to sorry ale on ma więcej informacji niż ty(chyba że wszystko co znalazł to kłamstwo). O Polskim Messim to chyba było o Mierzejewskim . |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Przypomina trochę wczesnego Baszczyńskiego - jak się zgra z drużyną, to może się nada jako surowy ale nieustępliwy "zapierdalacz" ![]() |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Co do Cikosa to nawet korzystne wywarł wrażenie, ale na czyim tle? Nie zapominajmy, że Litwini po treningach idą rozwozić listy czy siedzą za kasą. To jest półamatorski klub. Martwi to, że chłopak kompletnie nie ma dryblingu i w pojedynkach 1 na 1 kopie przed siebie piłkę, a przecież to byli listonosze. I włącza się często do akcji ofensywnych to fakt, ale pamiętajcie, że od czerwonej kartki Litwini praktycznie nie atakowali. W takim wypadku mógł sobie pohasać po prawej stronie. A jeśli nawet Sobolewski mijał rywali jak tyczki po tej właśnie stronie to też mówi samo za siebie. W obronie to praktycznie w ogóle nie widzieliśmy jak gra, więc pisanie, że rozwiał wątpliwości i jest super jest trochę na wyrost. Tym bardziej, że podobnie do Alvareza nie potrafi górą dośrodkowywać. I na Litwie i na Hutniku każda piłka lądowała w rękawicach bramkarza. Może po meczu z Azerami będzie można powiedzieć coś więcej.
P.S. polski Messi to niby Janota, a nie Mierzejewski ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
E, że jak? Dośrodkować nie umie?
Ostatnio edytowane przez s1mone : 26.07.2010 o godz. 02:14.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Jak taki drewniany jeśli chodzi o drybling to niech go Rios czegoś nauczy
![]() |
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Jeśli chodzi o Paljića polecam prześledzić forum zespołu Kaiserslautern. Widać u Ciebie zainteresowanie Bundesligą, zarówną 1 jak i 2 Jakbyś trochę pooglądał meczy to byś wiedział od czego był Paljić w "Czerwonych Diabłach"![]() http://www.youtube.com/watch?v=bTLbk4qCIUM - masz tu swoje gwiazdy z Legii. Zobacz jakie głupie błędy spowodowały straty bramek! Mezenga dno... jedynie temu Manu chciało się biegać.
Ostatnio edytowane przez Matejas_ : 26.07.2010 o godz. 07:35.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Pan Basałaj chce zbudować siec skautów. Ja czytając forum widzę kilku kandydatów. Znajomość prześwietlania piłkarzy ogromna, doświadczenie z FM w negocjacjach ogromna. Jest w czym wybierać , jestem optymistą. Będziemy mieli Mega Scouting.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ale 4 brama dla Girordins... miodzio xD też cieszę się, że Legia postawiło na Skabę czy jak mu tam, bo Antolović ma umiejętności bramkarskie, ten jeden mecz mu nie wyszedł przez tą jedną bramkę ale tu też dużo nie zgrania z obrońcami
Ja potencjał największy widzę w Manu, ten gracz może pokręcić naszą ligą, a Mezenga umie się tylko zastawić z tego co widzę |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Ogarnij się z tym "xD" - nie jesteś na GG
![]() |
|
|
|
Banita
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Wywiad z Basałajem w Wyborczej
http://www.sport.pl/sport/1,65025,81...as=2&startsz=x Nie żałuje pan tych dwóch stoperów? Po ich odejściu rozsypał się trzon zespołu. - Żałuję zwłaszcza odejścia Arka. Chciałem, by on i Radek Sobolewski byli ikonami klubu, wzorem dla młodszych. Byliśmy zaskoczeni ofertą dla Głowackiego, jego gorące prośby i 10-letnie oddanie Wiśle spowodowało, że się zgodziliśmy. Z Marcelo przy takiej kwocie nie było dyskusji [Wisła dostała od PSV Eindhoven ok. 3,5 mln euro]. Holendrzy długo obserwowali Marcelo i byli pewni, że go chcą - właśnie tak powinien wyglądać skauting. Nie można kupować piłkarza po jednym czy dwóch meczach, tylko trzeba oglądać co najmniej pół roku. Jednak pamiętajmy, że między innymi także z nimi w składzie odpadliśmy z Levadią, choć oczywiście nie przez nich. Ale mówię to tylko po to, żebyśmy nie przeceniali pewnych spraw. Braliśmy pod uwagę ryzyko odejścia dwóch stoperów i od razu pozyskaliśmy Gordana Bunozę, który według nas będzie bardzo dobrym zawodnikiem. Skomplikował się drugi transfer [Osmana Chaveza, reprezentanta Hondurasu] z powodu niejasnych dokumentów z jego klubu. Pod względem wzmocnień mogło być jeszcze lepiej, ale ich liczba i jakość nas zadowala. Mniej tryb, w jaki pozyskiwaliśmy tych piłkarzy Cytat ten dedykuje Wolfy'emu i Markusowi, którzy tu wielokrotnie powtarzali, ze Głowa nie chciał nigdzie odejść i Basałaj go praktycznie wypchnął z klubu dla kasy... Jak widac było zupełnie inaczej ( co zresztą kilka razy powtarzałem )... Wywiad bardzo długi (3 strony), ale niezmiernie ciekawy...
Ostatnio edytowane przez maci0s : 26.07.2010 o godz. 08:33.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Zgadzam się z Tobą Maci0s. Wolfy to krytykant, który swoją determinacją do bycia lepszym i inteligentniejszym wznosi się ponad swoje wyżyny i zakłada złote korony, bo udało mu się "zniszczyć psychicznie" dzieci, malkontentów czy marudów. Tak się nasz moderator dowartościowuje, ale go rozumiem - w gronie społecznym nie ma takiej swobody ruchu i akceptacji innych ludzi.
Odnosząc się do polityki transferowej. Doszły mnie słuchy, że rzucony na lewą stronę obrony ma być Bunoza, a na środku będą grać Cleber i Chavez, a ich zmiennikami mają być Elsher i Kowalski. Czy "wielkie nazwisko" to ma być Chavez?
Ostatnio edytowane przez stalsanok1946 : 26.07.2010 o godz. 08:55.
![]()
Lepiej zapobiegać niż leczyć
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wywiad z Basałajem super, bardzo inteligentne wypowiedzi człowieka mającego ogromne pojęcie o futbolu....jestem dumny że mamy takiego prezesa.
Co do transferów to nie rozumiem dziennikarza, ktory zadawal pytania...mówi że w porównaniu z Legią nasze transfery nie robią wrażenia...HA! Założę się ze facet w życiu nie słyszał o żadnym z nowych legionistów tylko wszedł sobie na transfermarkt, porównał ceny i już wie kto ma lepszych piłkarzy....pseudo-dziennikarz sportowy....Zobaczymy w lidze!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Maci0s powiedz coś co wiesz o Chavezie
czy przyleci jutro do Polski czy już raczej "po" tym transferze... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
_gilardino_: Dobra, przepraszam za to, kiedyś niestety się przyzwyczaiłem.
Co do wywiadu to faktycznie bardzo ciekawy i chyba można uwierzyć w to, że Basałaj to dobrze dobrana osoba i (nie wiem jak reszta forum o tym myśli) jedna z niewielu, która ma jakiś posłuch u właściciela klubu. Nie przypominam sobie za czasów Wilczka takiej rozmowy stojącej na wysokim poziomie merytorycznym. Miejmy nadzieję, że Basałaj zostanie tu na parę dobrych lat, chociażby na 5. Może nie zmieni jakoś mega dużo, ale struktury organizacyjne i marketingowe przede wszystkim wymagają zmian. Od czasu plakatu jeszcze za czasów Skorży z Boguskim na nim reklamujący mecz Legia - Wisła (który i tak był z góry idiotycznym pomysłem, bo co jak co ale ludzie na mecz z Legią i tak przyjdą :/) nie widziałem porządnie rozreklamowanego meczu Wisły. Trzeba pracować na każdej płaszczyźnie: w pionie marketingowym, strukturach organizacyjnych, szkolenia młodzieży, skautingu... Ja bym na przykład chętnie widział też lepszy pion medyczny w Wiśle, może nigdy Milanem nie będziemy ale tak się składa, że mamy te pare starych nazwisk jak Żurawski, Cleber, Sobol, a za 2-3 lata Brożki, Paljić, Łobodziński, Garguła... oni wszyscy będą mieć po 30 lat na karku i będą ich nękać kontuzje. Gdyby udało się moglibyśmy nawet ściągać starszych graczy za mniejsze pieniądze, którzy doświadczeniem mogą nam dać tą wymarzoną ligę mistrzów. Nie mówię, że obecna praca pana Pięty jest zła! Tylko chętnie bym widział jeszcze parę osób tym się zajmujących jeśli wiecie o co chodzi. |
|
|
|
Member
Od: 04.2010
Offline |
|
|
Patrząc na ten skrót przypomniała mi się największa zaleta Marcelo http://www.youtube.com/watch?v=0EmGN3B1Zv4 (2:07 na filmiku)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Wg informacji na tej stronie miał wyleciec w sobotę,wiec w poniedzialek powinien byc,czy cos sie skaplikowało?
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Gdzies się pojawiło info, że Chavez ma być we wtorek.
O masz potwierdzenie: http://www.wislaportal.pl/news.php?id=18173 Ps. Skomplikowało, bo komplikacje |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
![]() PS: Cos teraz mowili w Orange Sport Info, ze o 12:00 na ich kanale prezentacja Wisły - czy to prawda? Bo nie słyszałem, zeby juz była EDIT: aha czyli zle uslyszałem no tak, o prezentacji nowych zawodnikow było
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 26.07.2010 o godz. 09:26.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Prezentacja Wisły jutro o 9 rano.... |
|
|
|
Banita
Od: 12.2006
Offline |
|
natomiast przenieśli ponoć sesje zdjęciową 1 drużyny na wtorek 9 rano.. zresztą to już było gdzieś o jest http://www.wisla-online.pl/news/sesj...rzelozona-1233 |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
a z tym Chavezem jest na prawde cos na rzeczy czy to tylko takie wymysly
![]()
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
na zywo konferencja Wisly na orange sport info?
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|