The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
matkur
Senior Member

Od: 05.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.07.2010, 21:03
a co z Chavezem? wiadomo coś więcej
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 25.07.2010, 21:03
kotlet06 napisał(a):Wyświetl post
I tu się zgadzam. Płacze, że koleś jest 2. Bundesligi i nic nie wniesie uważam za nieuzasadnione. Wichniarek był w Lechu zawodnikiem, który robił różnicę. Pomijam tu orgazmy Kołtonia na jego temat podczas meczu Lecha z Azerami, ale moim zdaniem Paljic moze wniesc do Wisły dużo nowej energii, a przynajmniej rywaclki na lewej stornie i to juź jest duży plus.
Chciałem tylko przypomnieć, że przegraliśmy sparingi z prawie spadkowiczem z 1. Bundesligi i klubem z 3.Bundesligi
Nie porównuj Wichniarka z Pajliciem. Możesz z Żurawskim, możesz ze Smolarkiem, Krzynówkiem, ale nie z jakimś kompletnym piłkarskim no-namem, który nigdy niczego w piłce nie osiągnął.
Wichniarek trochę jednak grał w pierwszej Bundeslidze, grał i strzelał bramki. To jest zupełnie inny rozmiar kapelusza, tych graczy dzieli przepaść. Zanim znów ośmieszysz się takimi porównaniami, to sprawdź lepiej ile bramek strzelił Wichniarek w Bundeslidze. To nie jest przypadek, ani jeden "sezon konia". Gość ma renomę, na którą latami pracował. I widać to w Amice, bo jak na razie robi im 90% gry w ofensywie. Bez niego jest tam chaos i anarchia, próbują wbiec z piłką do bramki.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
mic1992
Member

Od: 12.2009

Stary 25.07.2010, 21:09
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Nie porównuj Wichniarka z Pajliciem. Możesz z Żurawskim, możesz ze Smolarkiem, Krzynówkiem, ale nie z jakimś kompletnym piłkarskim no-namem, który nigdy niczego w piłce nie osiągnął.
Wichniarek trochę jednak grał w pierwszej Bundeslidze, grał i strzelał bramki. To jest zupełnie inny rozmiar kapelusza, tych graczy dzieli przepaść. Zanim znów ośmieszysz się takimi porównaniami, to sprawdź lepiej ile bramek strzelił Wichniarek w Bundeslidze. To nie jest przypadek, ani jeden "sezon konia". Gość ma renomę, na którą latami pracował. I widać to w Amice, bo jak na razie robi im 90% gry w ofensywie. Bez niego jest tam chaos i anarchia, próbują wbiec z piłką do bramki.
Paljic jest no-namem dla nas gdyż jesteśmy Polakami i większość nie śledzi dokładnie 1 jak i 2 Bundesligi, np. ja potrafie wymienić bardzo dużo piłkarzy z naszej 1 ligi, a z 2 bundesligi prawdopodobnie kilku. Kedź do Angli, Hiszpanii, Portugalii, Francji, Belgii, Holandii i spytaj o Wichniarka, dam sobie pyte odciąć, że 99% osób zainteresowanych piłką nożną nigdy o nim nie slyszała
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 25.07.2010, 21:10
A ja mam nadzieje ze smolarek do nas nie przyjdzie, pytam sie po co?! W napadzie mamy juz 5 zawodników- żurawski, brożek, boguski, malecki rios. Takze nikogo wiecej nie potrzebujemy bo po co?tak naprawde to potrzebuje dwóch środkowych obrońców i mamy porządną ekipa na lige i oby na faze grupową ligi europejskiej!!!
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 25.07.2010, 21:25
mic1992 napisał(a):Wyświetl post
Paljic jest no-namem dla nas gdyż jesteśmy Polakami i większość nie śledzi dokładnie 1 jak i 2 Bundesligi, np. ja potrafie wymienić bardzo dużo piłkarzy z naszej 1 ligi, a z 2 bundesligi prawdopodobnie kilku. Kedź do Angli, Hiszpanii, Portugalii, Francji, Belgii, Holandii i spytaj o Wichniarka, dam sobie pyte odciąć, że 99% osób zainteresowanych piłką nożną nigdy o nim nie slyszała
Bez sensu argument. Nie wnosi nic do dyskusji.
Bo nie zmienia faktu, że (i tu dobrze pisał wolf) Wichaniarek to w Bundeslidze uznana firma, nasz Serb natomiast nie za bardzo.
Nie mówię absolutnie z góry, że Paljic nie wypali bo wiem jak żenująca jest polska liga i nawet taki nołnejm z II Bundesligi może być u nas solidnym kopaczem. Choć szczerze to wątpię, ale czas pokaże.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 25.07.2010, 21:28
mic1992 napisał(a):Wyświetl post
Zamykając ten offtop - jeżeli nie widzisz różnicy w osiągnięciach obu graczy, to dyskusja jest raczej zbędna. Jeżeli różnicę jednak widzisz, to czego w moim poście nie rozumiesz?
Śledzą Bundesligę, to o Wichniarku słyszeli na pewno. Tak jak kiedyś słyszeliby o Juskowiaku. To jest po prostu u naszych zachodnich sąsiadów firma.
Jeżeli już, to o Pajliciu 99,999% nie ma zielonego pojęcia, bo gość mało grał nawet w drugiej Bundeslidze.

Więc nie ośmieszajmy się i nie udawajmy, że to zbliżeni zawodnicy, bo jak Wichniarek będzie seryjnie strzelał gole, to nikogo to nie zaskoczy, najwyżej zapytają "czemu tak mało?", a dla Pajlicia byłby to bodaj pierwszy sukces w całej karierze. Chyba, że liczymy bramki strzelane w czwartej i trzeciej lidze w rezerwach różnych zespołów. Biorąc taką skalę porównawczą - Wichniarek to jest Raul ze swoich najlepszych lat, a Arminia to Real Madryt.

Ja rozumiem, że jakoś próbujecie uzasadnić ten swój entuzjazm, ale nie róbcie tego w tak żałosny sposób. Nie próbujcie na siłę udowadniać, że Legia naściągała szrotu podczas gdy wszystko na to wskazuje, że to raczej my i trzeba mega farta, żeby to wszystko jakoś wypaliło. Nie udowadniajcie, że Wichniarek jest gorszy albo porównywalny do Pajlicia, albo że Bunoza jest niby lepszy od Choto, Astiza, Bosackiego czy Arboledy (o pozostałej parze stoperów wspominał nie będę, bo Kowalskiemu dobrze życzę, zaś Cleber i tak po tej rundzie kończy karierę, a za bardzo go szanuję żeby się nad tym rozwodzić).

Fakty są takie: Legia ściągnęła piłkarzy ze świetnymi jak na naszą ligę osiągnięciami, Amika zastąpiła Lewandowskiego Wichniarkiem ( IMHO zmiana sportowo jak najbardziej na plus, ale to moja opinia ). My za to rozpierdzieliliśmy w kosmos obronę, ściągnęliśmy jakiś no-nameów którzy muszą się sprawdzić, inaczej będziemy w czarnej d... i Macieja Żurawskiego, który jest Maciejem Żurawskim i to wystarczy za ocenę tego transferu ( jak cały stadion skandował "Żuraw, Żuraw - Władca muraw" to miałem łzy w oczach, nie wstydzę się przyznać ).

Tak więc trochę pokory, bo co prawda wszystko zweryfikuje boisko, ale na papierze mamy o wiele gorsze okienko od głównych rywali. Takie są fakty. A to, że wierzycie w Cikosa, Pajlicia czy Bunozę nie ma w tym względzie nic do rzeczy.

To nie jest płacz, to nie jest marudzenie, to są fakty właśnie. I mogę sobie pozwolić na ich przedstawienie, bo Wiśle będę kibicował choćby w A klasie. Ale to nie znaczy, że będę "gówno nazywał czekoladą", że aż zacytuję Tomka Hajtę ( się teraz będzie działo... ).
Ostatnio edytowane przez wolfy : 25.07.2010 o godz. 21:32.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
kotlet06
Member

Od: 07.2009

Stary 25.07.2010, 21:30
Wolfy: Powiem tak, pożyjemy, zobaczymy. Paljic ma 27 lat i owszem nie zrobił w Bundelidze kariery. Ale na naszą ligę powinien moim zdaniem być w sam raz. Możemy go ocenić tylko w przypadku, gdy Kasperczak będzie go wystawiał. Problem naszych kopaczy polegam na tym, że mają inną mentalność niż ci z Zachodu. I taki Paljic, nawet jeśli nie jest wirtuozem piłki będzie nadrabiał talentu pracą, kondycją i pomimo wszystko techniką.
W każdej dziedzinie jest tak, że talent jest ważny w max. 10%, a reszta to jest praca. I na to liczę w przypadku Paljica. I naprawdę uwierz w to w co piszę. Mam dalszą, ale jednak rodzinę w Niemczech i znajomych i Niemcy to jest taka nacja, że są bardzo konsewentni i i każdy Niemiec zrobi maksimum na co go stać.
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 25.07.2010, 21:40
piszesz ze Legia sciagnela pilkarzy ze swietnymi osiagnieciami, to przytocz mi osiagniecia nowych piłkarzy warszawskiego klubu
a Wisla sciagnela no-name
Jovanic,Cikos,Bunoza, Rios juz z wystepami w reprezentacjach mlodziezowych, czy seniorskich jak Jovanic ( 1 krotki wystep)
tylko Pjalic to no-name

PS.
pewnie gdyby Wisła sciagnęla jakies 30 czy starszego z osiagnieciami (z nazwiskiem) to pewnie bys mowil ze emeryt, ze stary, ze bez nogi itp
Ostatnio edytowane przez qchar90 : 25.07.2010 o godz. 21:43.

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 25.07.2010, 21:43
qchar90 napisał(a):Wyświetl post
piszesz ze Legia sciagnela pilkarzy ze swietnymi osiagnieciami, to przytocz mi osiagniecia nowych piłkarzy warszawskiego klubu
a Wisla sciagnela no-name
Jovanic,Cikos,Bunoza, Rios juz z wystepami w reprezentacjach mlodziezowych, czy seniorskich jak Jovanic ( 1 krotki wystep)
tylko Pjalic to no-name
To nie jest temat o ich transferach, a ja nie mam zamiaru Cię do niczego przekonywać. Sam sobie sprawdź, że jednak gdzieś tam grali i jakoś sobie radzili.
A ode mnie to się zwyczajnie odstosunkuj, bo ataki ad moja skromna persona mają się nijak do tematu. Nie rozpatruj tego, co bym według Ciebie napisał, postaraj się najpierw zrozumieć co napisałem. Co ty na to, mistrzu?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 25.07.2010 o godz. 21:46.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 25.07.2010, 21:48
Cóż mam szczerą nadzieję że Smolarek do nas nie trafi a rzekome zainteresowanie nim to tylko i wyłącznie plotka.Wiadomo że chce go pozyskać Polonia i mam nadzieję że jeśli już to tam przejdzie.
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
Belzebub
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 25.07.2010, 21:50
Ja nie wiem czy ten cały Chavez to taki kozak jakby sie mogło wydawać, niby gral na Mistrzostwach ale patrzac na skrót chociażby z meczu Honduras-Szwajcaria to wyglada on troche jak dziecko we mgle Osman gra z 2..
http://vids.myspace.com/index.cfm?fu...mp=vid_OEV_P_P

Z Hiszpanią pierwsza zawalona m.in przez niego, druga po rykoszecie od niego...

I jeszcze skrót meczu z Chile:

Fajnie byloby go sprawdzic,pozostali jego partnerzy reprezentacyjnej obrony graja m.in w Wigan czy Anderlechcie, wiec może cos z niego bedzie
Ostatnio edytowane przez Belzebub : 25.07.2010 o godz. 21:57.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 25.07.2010, 21:50
Narazie w pomocy i ataku mamy minimum - czyli 2 pilkarzy na pozycje. Kirm/Malecki, Sobol/Wilk, Gargula,Jirsak, Brozek,Paljic, Zurawski/Rios, Brozek/Boguski.
Dziury sa, ale niewielkie, w obronie. Brakuje nam w sumie lewego obroncy, ale przy mozliwosciach Pietii - tu mamy jednak spokoj.
Generalnie paniki nie ma, sklad niezly i optymistycznie mozna patrzec na runde jesienna.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 25.07.2010, 21:51
Zamykając ten offtop - jeżeli nie widzisz różnicy w osiągnięciach obu graczy, to dyskusja jest raczej zbędna. Jeżeli różnicę jednak widzisz, to czego w moim poście nie rozumiesz?
Śledzą Bundesligę, to o Wichniarku słyszeli na pewno. Tak jak kiedyś słyszeliby o Juskowiaku. To jest po prostu u naszych zachodnich sąsiadów firma.
Jeżeli już, to o Pajliciu 99,999% nie ma zielonego pojęcia, bo gość mało grał nawet w drugiej Bundeslidze.

Więc nie ośmieszajmy się i nie udawajmy, że to zbliżeni zawodnicy, bo jak Wichniarek będzie seryjnie strzelał gole, to nikogo to nie zaskoczy, najwyżej zapytają "czemu tak mało?", a dla Pajlicia byłby to bodaj pierwszy sukces w całej karierze. Chyba, że liczymy bramki strzelane w czwartej i trzeciej lidze w rezerwach różnych zespołów. Biorąc taką skalę porównawczą - Wichniarek to jest Raul ze swoich najlepszych lat, a Arminia to Real Madryt.

Ja rozumiem, że jakoś próbujecie uzasadnić ten swój entuzjazm, ale nie róbcie tego w tak żałosny sposób. Nie próbujcie na siłę udowadniać, że Legia naściągała szrotu podczas gdy wszystko na to wskazuje, że to raczej my i trzeba mega farta, żeby to wszystko jakoś wypaliło. Nie udowadniajcie, że Wichniarek jest gorszy albo porównywalny do Pajlicia, albo że Bunoza jest niby lepszy od Choto, Astiza, Bosackiego czy Arboledy (o pozostałej parze stoperów wspominał nie będę, bo Kowalskiemu dobrze życzę, zaś Cleber i tak po tej rundzie kończy karierę, a za bardzo go szanuję żeby się nad tym rozwodzić).

Fakty są takie: Legia ściągnęła piłkarzy ze świetnymi jak na naszą ligę osiągnięciami, Amika zastąpiła Lewandowskiego Wichniarkiem ( IMHO zmiana sportowo jak najbardziej na plus, ale to moja opinia ). My za to rozpierdzieliliśmy w kosmos obronę, ściągnęliśmy jakiś no-nameów którzy muszą się sprawdzić, inaczej będziemy w czarnej d... i Macieja Żurawskiego, który jest Maciejem Żurawskim i to wystarczy za ocenę tego transferu ( jak cały stadion skandował "Żuraw, Żuraw - Władca muraw" to miałem łzy w oczach, nie wstydzę się przyznać ).

Tak więc trochę pokory, bo co prawda wszystko zweryfikuje boisko, ale na papierze mamy o wiele gorsze okienko od głównych rywali. Takie są fakty. A to, że wierzycie w Cikosa, Pajlicia czy Bunozę nie ma w tym względzie nic do rzeczy.

To nie jest płacz, to nie jest marudzenie, to są fakty właśnie. I mogę sobie pozwolić na ich przedstawienie, bo Wiśle będę kibicował choćby w A klasie. Ale to nie znaczy, że będę "gówno nazywał czekoladą", że aż zacytuję Tomka Hajtę ( się teraz będzie działo... ).
i kolenym naszym krokiem będzie wyciągnięcie najdłuższego na świecie noża
i podcięcie sobie gardła
czego sobie i wszystkim życzę
zdołowany transferowym blamażem Wisły
emjot
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 25.07.2010, 21:52
Nie wiem czemu się sprzeczacie. Kim był Paljić w Niemczech to jest mało ważne. Liczy się tu i teraz. Ważne, że gość ma gaz i technikę. Z tego co słyszałem jeden z lepszych w sparingu ostatnim.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 25.07.2010, 22:00
emjot napisał(a):Wyświetl post
i kolenym naszym krokiem będzie wyciągnięcie najdłuższego na świecie noża
i podcięcie sobie gardła
czego sobie i wszystkim życzę
zdołowany transferowym blamażem Wisły
emjot
Na nic więcej Cie nie stać? Co za dziecinada...
emjot to do emo? Bo masz skłonność do grafomanii jak widzę.

Tylko, mój drogi, wszystko co napisałem o naszych transferach wciąż jednak ma jakieś odbicie w rzeczywistości. Optymizm to jest postawa, a nie argument....
Ostatnio edytowane przez wolfy : 25.07.2010 o godz. 22:27.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 25.07.2010, 22:03
To nie są fakty, to jest tylko i wyłącznie Twoje zdanie wolfy.

I dlatego, że jest to forum kibiców Wisły, pojawiają się różne opinie, poglądy. Oczywiście, nie mówię, że się z Tobą stanowczo nie zgadzam, czy też popieram twoje słowa, oczywiście znajduje się tu pełno skrajnie idiotycznych postów (np. porównywanie nowych piłkarzy Legii i Wisły), jednak nie możesz innym zabronić wygłaszania swoich opinii, już wszyscy wiemy, że piłkarze ściągani przez Wisłę nie dorównują CV Legionistom, wiemy już jak zarząd "robi sobie z nas jaja" takimi ruchami itp.

Nie próbujcie na siłę udowadniać, że Legia naściągała szrotu podczas gdy wszystko na to wskazuje, że to raczej my i trzeba mega farta, żeby to wszystko jakoś wypaliło. Nie udowadniajcie, że Wichniarek jest gorszy albo porównywalny do Pajlicia, albo że Bunoza jest niby lepszy od Choto, Astiza, Bosackiego czy Arboledy (o pozostałej parze stoperów wspominał nie będę, bo Kowalskiemu dobrze życzę, zaś Cleber i tak po tej rundzie kończy karierę, a za bardzo go szanuję żeby się nad tym rozwodzić).
Nie próbuj udowadniać, jakich to słabych piłkarzy sprowadził nasz klub, podczas gdy Legia, nie kupiła nikogo bijącego na głowę swoim CV któregośz naszych najlepszych piłkarzy
Nie pisz, że Bunoza jest gorszym piłkarzem od Choto, Astiza, Bosackiego czy Arboledy, podczas gdy nie widziałeś go w ani jednym meczu o punkty (choć i tu można powiedzieć, że mecz meczowi nie równy- na ocenę najlepszym momentem będzie połowa rundy, lub koniec sezonu)
Nie staraj się oceniać polityki transferowej na podstawie testów ogórków z Brazylijskich lig stanowych, ukrywając przy tym niewygodne dla Twojej tezy informację o ciekawych transferach
No i co, ofensywa transferowa chyba jednak stała się rzeczywistością Więc, idąc dalej Twoim, lecz zmienionym o 180%, tokiem rozumowania, nie oceniaj okienka transferowego przez pryzmat 5 jego początkowych dni.

Każdy kij ma dwa końce. Niektórzy onanizują się po każdej transferowej nowince, by po kilku dniach zwyzywać pracowników klubu za jakieś niepowiedzenia. Niektórzy nie potrafią wytrzymać dnia beż pisania wiadomości w stylu: "zbymak, co z tą konfą? kiedy będzie ten Chavez?" (od razu dodam, że nic do zbymaka, czy maci0sa nie mam, jednak ta cała sytuacja związana właśnie z tymi osobami wygląda dość żenująco), inni dzień w dzień piszą o braku polityki klubu, o chłopakach z łapanki, i zbliżającej sie pewnym krokie klubowej apokalipsy. Ale to jest forum, miejsce, w którym spierają się różne opinie i ja chyba jeszcze nie widziałem, by w którejś sytuacji doszło do kompromisu, by zdania dwóch, znacznie różniących się stron, w jakimś stopniu się zmniejszyły. Niestety, bo szkoda, że w takim miejscu, gdzie można spotkać wiele, naprawdę wiele ciekawych i przede wszystkim obiektywnych komentarzy, które po prostu świetnie się czyta i z których można bardzo dużo ciekawych spostrzeżeń wyciągnąć do swoich jakiś tam ideologii.

Po raz kolejny rzucam grochem o ścianę , trudno. Nie zamierzam się już więcej sprzeczać, czy też kogoś pouczać, to jest tylko moje zdanie na ten temat, nie wszyscy przecież mogą mieć taki pogląd. Szkoda tylko, że poprzez wiele nieprzemyślanych postów, może ucierpieć najlepsze forum naszego klubu.

A co do polityki transferowej, to ciężko jest teraz coś powiedzieć, gdy piłkarzy widziało się tylko w sparingach, treningach czy też meczach z Litwinami. Cieszyć może postawa Żurawskiego i dobra współpraca z Brożkiem, jednak nie wiadomo jak dalej potoczą się ich losy w meczach z trudniejszym przeciwnikiem. Krótko, moim zdaniem, działacze zareagowali pozytywnie z transferami, oczywiście jeśli Chavez będzie Wiśłakiem i zostaną uzupełnione te braki w defensywie (na co bardzo liczę).
P.S. Sorry za literówki, ale pisałem szybko, więc coś mogło się przytrafić
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 25.07.2010, 22:07
A co sie dzieje? Ktos probuje porownywac Wichniarka i Paljica? Mowilem, forum roi sie od "ekspertow". Artur Wichniarek to dwukrotny krol strzelcow II Bundesligii, w latach 2006-2009 w kazdym sezonie strzelal przynajmniej 10 goli w Bundeslidze, jak wogole mozna stawiac kolo siebie tych dwoch pilkarzy? Wlasciwie to jeden jest pilkarzem, a drugi kopaczem. Wichniarek powinien od 10 lat grac regularnie w kadrze(razem z Frankowskim, z ktorym zreszta walczyl o tytul krola strzelcow przed wyjazdem do Niemiec).

Jesli chodzi o Smolarka, to byloby to olbrzymie wzmocnienie. Facet ma niesamowity zmysl strzelecki i ogranie na arenie miedzynarodowej, ktorym zjadl by kazdego kopacza u nas, nie mowie juz o tym ze cale zycie rywalizowal z lepszymi(od polskich ligowych) obroncami. W naszej smiesznej lidze moglby strzelic nawet 30 bramek.
Odpowiedz cytując
Evil_
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 25.07.2010, 22:10
nie chcielibyście Smolarka? hahaha, ludzie, Wy to macie wymagania.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 25.07.2010, 22:12
grogoriogreg napisał(a):Wyświetl post
To nie są fakty, to jest tylko i wyłącznie Twoje zdanie wolfy.
Nie, to są fakty, ponieważ nie oceniałem umiejętności piłkarzy, tylko ich dotychczasowe osiągnięcia. Czy wypalą, to już zupełnie inna sprawa. Trzeba zwracać uwagę na niuanse - napisałem, że Legia przeprowadziła lepsze transfery na papierze. Bo forma, kontuzje, zgranie czy aklimatyzacja to już zupełnie inna bajka.

Dlatego oceniam to, co jestem w stanie bez zdolności jasnowidzenia - dotychczasowe kariery piłkarzy, gdzie się szkolili etc. A to, że jeden może pójść w tango i zacząć ładować wódkę pod korniszony, a drugi ni stąd ni zowąd zacznie grać świetnie, mimo że wcześniej mu nie szło - to już zupełnie inna sprawa.

Obiektywnie, to ściągnęliśmy jednego dobrego piłkarza ( pewnie gwiazdę ligi ), jednego dobrze się zapowiadającego i trzy korniszony ( żeby nie było, że ogórki ). A niektórzy już się zastanawiają, gdzie sprzedać Małeckiego, bo taki ten Pajlić świetny ( lepszy od Wichniarka i do tego młodszy )...
Sytuacja za pól roku może tak wyglądać, że będziemy mieli na stoperze Kowalskiego i Bunozę. Co robią nasi - testują kolejne korniszony. Może się trafi jakiś zmiennik dla Mateusza, ten Esner sobie pograł trochę w arabskich wioskach, na pewno będzie gwiazdą ligi. Na razie jest warty trzy wielbłądy, ale jak się rozegra to ho ho! Wtedy wszyscy zobaczą, wolfy też zobaczy, jakiego to mamy niesamowitego farta, żeby wśród szrotu podsyłanego przez menedżerów trafić cztery na cztery. Tak, to będzie prawdziwe osiągnięcie.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 25.07.2010 o godz. 22:20.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
blackluk
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 25.07.2010, 22:21
Moim skromnym zdaniem Smolarek byłby ogromnym wzmocnieniem i nie ma co dywagować czy jest w formie czy nie ten koleś jest o kilka klas przed większością naszej ligi.
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 25.07.2010, 22:25
Tylko czy chciałoby mu się tu grać. Weźmy np fakt, że będzie zarabiał 400 tys. €, a będzie się strasznie opierdalał...co wtedy?
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 25.07.2010, 22:31
Taaa jasne i właśnie wspaniały Ebi Smolarek pokazał w ostatnich sezonach jakim to świetnym zawodnikiem, ja tam nie pamiętam tego jego świetnego zmysłu strzeleckiego... Przepłacany, przereklamowany gwiazdor z humorami. Może i piłkarsko nie najgorszy ale tak czy siak w życiu bym go w Wiśle nie chciał oglądać...

PS. W dodatku zapomniałem dodać o najważniejszym średnia ilość strzelonych bramek z ostatnich 10 sezonów to 4,4 bramki na sezon. To już chyba bym wolał powalczyć o zatrudnienie Rivaldo który w ostatnich 3 sezonach w Grecji i Turcji strzelił więcej bramek niż Ebi za całą swoją karierę śmieszne nie ?
Powód: PS
Ostatnio edytowane przez pawelwislak : 25.07.2010 o godz. 22:47.
Odpowiedz cytując
michalg
Member

Od: 11.2009

Stary 25.07.2010, 22:32
Mnie osobiście obecne okienko transferowe satysfakcjonuje. Wiem, straciliśmy trzon obrony naszego Klubu, ale odejście Marcelo było kwestią czasu, zaś jeśli chodzi o Głowę, to pewnie była to oferta która przekonała naszych włodarzy. Nie podobało mi się jedynie, że sprzedano ich w jednym okienku.
Cieszy mnie natomiast aktywność na rynku transferowym i ściąganie młodych zawodników. Widać, że coś w klubie się ruszyło. Czy spełni to oczekiwania kibiców i właściciela Klubu, tego nie można teraz powiedzieć.
Reasumując: Rios-trudno liczyć na ściągnięcie do Polski kogoś lepszego w tak młodym wieku, ze słynnego klubu i z występami w Argentyńskich drużynach młodzieżowych, Bunoza-młody obrońca, z dobrymi warunkami, regularnie grający w poprzednim klubie, reprezentant U-21, Cikos- tu byłem malkontentem, ale pierwsze mecze pokazały, że nie powinniśmy tęsknić za Alvarezem, Paljnic- tutaj jestem rozczarowany, 27 letni zawodnik, bez oględnego CV i ostatnio mało co grający, Wilk- Polak, występował regularnie w koronie, relatywnie młody.
Transfery ogólnie ciekawe, mam nadzieję że przemyślane, nie kreując się na specjalistę (pewnie jak większość znam ich z youtuba)- mam nadzieję, że szczęśliwe dla nas i Wisły.

Edit: Dzięki Rafalek za zwrócenie uwagi, nazwisko poprawiłem i postaram się zapamiętać. Obyśmy mieli okazję je często skandować na stadionie - wtedy będzie łatwiej.
Ostatnio edytowane przez michalg : 25.07.2010 o godz. 22:42.
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 25.07.2010, 22:35
Do pewnej części forum, która przekręca nazwisko naszego Niemco - Serba. On się nazywa PALJIĆ a nie jakiś Pljanić i Pilanić...
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 25.07.2010, 23:13
Patrze i nie dowierzam! Wolfy i wszyscy inni, co wy możecie wiedzieć o tych zawodnikach. Wszystko zweryfikuje liga! To o czym gadacie nie ma w ogóle sensu i tylko powoduje złość u niektórych forumowiczów. A Ty Wolfy ciesz się, że mamy przynajmniej takich zawodników bo wyobraź sobie że kolejny raz mogli by ściągać piłkarzy z kartą w ręku, czyli jak popadnie. A gadanie że Legia i Lech wzmocniły się bardziej jest co najmniej nie uzasadnione. Legia wymieniła połowę składu, fakt, ciekawi piłkarze ale wszystko pokaże liga, zresztą Skorża ma wymarzonego wysokiego napastnika czyli jaka taktyka...? posłać świecę i niech się dzieje. Lech- przez dwa ostatnie lata ciągle się osłabia i gadanie, że Wichniar jest zbawcą jest śmieszne, ludzie najpewniej on tu przyszedł skończyć karierę, z sentymentu, to tak samo jakby wszystko, cały napad zależał od Żurawia, myślcie!! Mają dwóch i pól napastnika i oni są tak wielcy że będziemy na kolana padać przed nimi... :/

Wszyscy czekamy na podpisanie nowych obrońców, a co do tego wielkiego napastnika to moimi zdaniem- NIE MA SZANS!!!
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 25.07.2010, 23:14
No to ciekawe ze ktos tu pisal ze Bunoza interesowalo sie Basel czy Dinamo Zagrzeb.

Ostatnio zastanawialem sie jak Kaspreczak musi na nowo budowac nasza defensywe skoro wydarto z niej 2 klasowych zawodnikow.I to takich ktorych trudno zastapić.I teraz ktoż mialby przyjsc na ich miejsce i za ile zeby to bylo równo ...

nie wiem z poczatku czarno widzialem nasza obrone ale jak poczytalem pare postow o Bunozie to modle sie zeby to byl ktos w polowie tak dobry jak Marcelo ( najlpeszy obronca w Lidze od dawien dawna ),a sprawe z Chavezem zalatowiono i to jak najszybciej zeby on mogl sie zgrywac z zespołem.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
biała gwiazda
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 25.07.2010, 23:20
Nie, to są fakty, ponieważ nie oceniałem umiejętności piłkarzy, tylko ich dotychczasowe osiągnięcia. Czy wypalą, to już zupełnie inna sprawa. Trzeba zwracać uwagę na niuanse - napisałem, że Legia przeprowadziła lepsze transfery na papierze. Bo forma, kontuzje, zgranie czy aklimatyzacja to już zupełnie inna bajka.

Dlatego oceniam to, co jestem w stanie bez zdolności jasnowidzenia - dotychczasowe kariery piłkarzy, gdzie się szkolili etc. A to, że jeden może pójść w tango i zacząć ładować wódkę pod korniszony, a drugi ni stąd ni zowąd zacznie grać świetnie, mimo że wcześniej mu nie szło - to już zupełnie inna sprawa.

Obiektywnie, to ściągnęliśmy jednego dobrego piłkarza ( pewnie gwiazdę ligi ), jednego dobrze się zapowiadającego i trzy korniszony ( żeby nie było, że ogórki ). A niektórzy już się zastanawiają, gdzie sprzedać Małeckiego, bo taki ten Pajlić świetny ( lepszy od Wichniarka i do tego młodszy )...
Sytuacja za pól roku może tak wyglądać, że będziemy mieli na stoperze Kowalskiego i Bunozę. Co robią nasi - testują kolejne korniszony. Może się trafi jakiś zmiennik dla Mateusza, ten Esner sobie pograł trochę w arabskich wioskach, na pewno będzie gwiazdą ligi. Na razie jest warty trzy wielbłądy, ale jak się rozegra to ho ho! Wtedy wszyscy zobaczą, wolfy też zobaczy, jakiego to mamy niesamowitego farta, żeby wśród szrotu podsyłanego przez menedżerów trafić cztery na cztery. Tak, to będzie prawdziwe osiągnięcie.
No to napisz mi do cholery o tych 3 korniszonach, bo poza Paljiciem(którego można tak sklasyfikować) nie widzę innych i w twoim wcześniejszym poście piszesz że poza Żurawiem same no-nama i jednocześnie twierdzisz że w Legi kupili dobrych. Przepraszam oni kupili takich samych no-name jak i my. Chyba że znałeś te ich wszystkie gwiazdy zanim przyszły do Legi? Nikt nie znał żadnego z obcokrajowców którzy przyszli do nas i Legi przed tym okienkiem.

I ciągłe się czepianie ludzi którzy patrzą z jakimś optymizmem na naszą kadrę,pod płaszczykiem niby twojego racjonalizmu. To może by tak zobaczyć druga stronę medalu że jest się tak samo patrzącym tylko na odwrót (pesymistycznie) na działania klubu i naciąga się fakty dla swoich teorii.

Bo niektórzy tu popatrzyli trochę dalej niż ty, czyli w suche statystyki i popytali coś kibiców tych klubów gdzie grały nasze nabytki, albo ludzi oglądających tamte ligi.Podsumowując:
Wilk-miał bardzo pochlebne opinie, był wybierany do 11 kolejki canal+ parę razy, sam widziałem jego mecze parę razy, ma papiery na granie
Bunoza("ten straszny drewniak ze sparingów")- ktoś już to pisał że kibice z tamtej ligi byli zdziwieni że poszedł tylko do Wisły a nie jakiegoś lepszego klubu. Wróżą mu niezłą karierę
Żuraw- chyba wszyscy widzieli w czwartek że może już nie ta dynamika, ale technika i nos snajpera pozostały.
Rios- opinie były rożne, na jakieś stronie były jednym z kilku piłkarzy opisanych po mś juniorów jako mających zrobić błyskotliwą karierę, z opisów treningów i sparingu widać że ma świetną technikę, przewyższającą naszych gwiazdorów.
Jovanic był wybrany najlepszym bramkarzem ligi
Co do Cikosa i Paljica nie wiem i nie podejmuję się oceny. Ale o czymś mówi to że Heniek stawia na Cikosa zamiast na nieźle spisującego się do tej pory Singlara.
I TAK MASZ racje rozwalili najlepiej grającą formację w tamtym sezonie-środek obrony. Ale i 'rozwalili" jak przychodził Skorża naszego najlepszego gracza Kubę Błaszczykowskiego i jakoś świat się nie zawalił.
I chyba wreszcie przyznasz że tej padaki jaką grali nasi piłkarze w zeszłym sezonie nie można było oglądać. Więc wole rewolucje w składzie i to że nasze gwiazdki nie czują się tak pewnie i mają z kim rywalizować o miejsce w składzie niż zostawienie Marcelo,Głowy i w dalszym ciągu brak ławki, konkurencji. Liczę na merytoryczną, popartą faktami odpowiedź w twoim wykonaniu.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 25.07.2010, 23:24
Dajcie sobie już spokój bo to jest taka dyskusja o niczym.Tak w zimie będzie można podyskutować jak to wszystko się prezentuje.
Co nie zmienia faktu że te ruchy są dla mnie niepewne i nie mam pojęcia czy będziemy grać lepiej, tak samo czy gorzej niż w zeszłym sezonie.

biała gwiazda napisał(a):Wyświetl post
Ale i 'rozwalili" jak przychodził Skorża naszego najlepszego gracza Kubę Błaszczykowskiego i jakoś świat się nie zawalił.
I chyba wreszcie przyznasz że tej padaki jaką grali nasi piłkarze w zeszłym sezonie nie można było oglądać. Więc wole rewolucje w składzie i to że nasze gwiazdki nie czują się tak pewnie i mają z kim rywalizować o miejsce w składzie niż zostawienie Marcelo,Głowy i w dalszym ciągu brak ławki, konkurencji. Liczę na merytoryczną, popartą faktami odpowiedź w twoim wykonaniu.
Bałszczu nie miał z kim za bardzo grać więc jego ubytek nie wiele zmienił - natomiast faktem jest że tego nie dało się oglądać i tylko dlatego z nadzieją patrzę na przyszłość.

Reser napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli Józio mówi prawdę, to Smolarka w Wiśle nie zobaczycie.
Uff - jest taki niewielki procent grajków których po prostu nie trawię i Ebi się do nich zalicza
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 25.07.2010 o godz. 23:29.
Odpowiedz cytując
Reser
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 25.07.2010, 23:26
Cytat:
Euzebiusz Smolarek za porozumieniem stron rozwiązał dziś wieczorem kontrakt z Kavalą. Polski napastnik związał się z greckim klubem w grudniu 2009 roku. Po dobrym początku coraz częściej rozpoczynał mecze na ławce rezerwowych - zagrał w barwach Kavali 15 spotkań i zdobył trzy bramki.

Nowy trener Kavali Dragomir Okuka zapewniał, że chce go zatrzymać w zespole, ale były na to małe szanse, bo władze greckiego klubu chciały się go pozbyć. Smolarek był bowiem jednym z najlepiej zarabiających zawodników w Kavali, która przechodzi poważne kłopoty finansowe.

Wysłaliśmy mu do zaakceptowania dwuletnią umowę, której warunki ustaliliśmy już wcześniej - mówi właściciel Czarnych Koszul Józef Wojciechowski.
Jeżeli Józio mówi prawdę, to Smolarka w Wiśle nie zobaczycie.
Odpowiedz cytując
hawkins
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 25.07.2010, 23:33
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Narazie w pomocy i ataku mamy minimum - czyli 2 pilkarzy na pozycje. Kirm/Malecki, Sobol/Wilk, Gargula,Jirsak, Brozek,Paljic, Zurawski/Rios, Brozek/Boguski.
Dziury sa, ale niewielkie, w obronie. Brakuje nam w sumie lewego obroncy, ale przy mozliwosciach Pietii - tu mamy jednak spokoj.
Generalnie paniki nie ma, sklad niezly i optymistycznie mozna patrzec na runde jesienna.
Zapomniałeś o Łobodzińskim! Razem daje to 13 zawodników do pomocy i ataku. Tak dobrze nie było od bardzo dawna (osobiście nie pamiętam czasów kiedy byłoby lepiej).

A najlepsze jest to, że nie ma takiej osoby, którą bez wahania można by odesłać na trybuny i przed sezonem pozbawić szans na grę. 13 nieprzeciętnych zawodników rywalizujących o 6 miejsc. Bedzie miał Henio niesamowity ból głowy.

Nie, to są fakty, ponieważ nie oceniałem umiejętności piłkarzy, tylko ich dotychczasowe osiągnięcia. Czy wypalą, to już zupełnie inna sprawa. Trzeba zwracać uwagę na niuanse - napisałem, że Legia przeprowadziła lepsze transfery na papierze.
Dodam coś na obronę naszych transferów. I argumentowania, że są gorsze od tych Legii

- Jovanić - Legia ściągnęła najlepszego bramkarza ligi chorwackiej, my objawienie serbskiej. Oni zapłacili więcej. Po sparingu z Bordeaux można stwierdzić z całym przekonaniem, że dużo Dowhań musi go jeszcze nauczyć (podobno mecz z Dolcanem też zawalił). U nas za to wybronił piłkę nie do obronienia w rewanżu z Szawlami. Jak na razie Jovanić>Antolović

- Rios - Legia ma Mezenge z Flamengo, my Riosa z River Plate. Pierwszy strzelił w karierze jednego gola we Flamengo, drugi dwa w River Plate. Mezenga był jeszcze królem strzelców w drugiej lidze tureckiej, a Rios dobrze grał na Mistrzostawach Ameryki Południowej w kadrze U-20 (dwa gole). Naprawdę nie widzę tu przewagi Legii (poza tym my jeszcze mamy Brożka, Żurawia i Boguskiego, a oni tylko kalekę - Chinyamę i Donga...)

- Paljić - najeżdżacie, że przyszedł z drugiej ligi niemieckiej, z Kaiserslautern... A do jakiego klubu poszedł wicekról strzelców naszej buraczanej ligi?! No własnie... I zapewne gwiazdą tam nie będzie.

- Cikos rozwiązał chyba wątpliwości wszystkich w meczach z Szawlami. Ma szybkość, ambicję, często włącza się w akcje ofensywne, potrafi dośrodkować. Gdyby Brożek nie bał się strzelić z lewej nogi, zamiast przebierać nóżkami jak baletnica, to Cikos miałby piękną asystę w rewanżu (i tak asystował przy golu Diaza, zdaje się).

itd, itd. Łatwo narzekać, trudniej docenić trud i starania innych. Mamy 21 zawodników do gry (w porównaniu do 14 z zeszłego sezonu), dużą konkurencję w składzie i młody, ambitny zespół z kilkoma doświadczonymi graczami, w którym trauma po Levadii zaczyna odchodzić w niepamięć. Ja się cieszę, ale frustraci, to frustraci. Niektórych nie uszczęśliwi nic (poza wylaniem swoim frustracji na forum publicznym).
Ostatnio edytowane przez hawkins : 25.07.2010 o godz. 23:59.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów