The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.07.2010, 19:18
szprotson napisał(a):Wyświetl post
A czy wiecie co wogole krzyczy Mały?

Może on biega i sobie jakaś piosenke nuci, a wy dorabiacie dalszą część
Wystarczyło,że w poprzednim sezonie już nie pamiętam czy na Sadloka czy Sobiecha krzyknął "Kim ty ku...a jesteś śmieciu" wystarczy?
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 25.07.2010, 19:21
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Wystarczyło,że w poprzednim sezonie już nie pamiętam czy na Sadloka czy Sobiecha krzyknął "Kim ty ku...a jesteś śmieciu" wystarczy?
to chyba był Brzyski, i grał w przeciwnej drużynie!!

W trakcie meczu do przeciwnika, nie takie teksty chodziły.
Ja mówie o tym, co krzyczy do swoich kolegów
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 25.07.2010, 19:21
nie kim ty jestes ****a smieciu, tylko "kim ty ****a jestes smieciu? wstawaj ****a!" lol:
a tak calkiem serio to weszlo ulozylo ten tekst zeby bylo smieszniej, bo skad oni moga wiedziec co on powiedzial? ma ktos jakis material wideo z tego? zreszta tego typu odzywki sa czyms normalnym, tyle ze kamery/mikro tego nie uchwycaja.. poza tym do rywali niech sobie krzyczy co chce
tak samo nie wiecie co on mowi do partnerow z druzyny, Wam sie wydaje ze ciagle jedzie od ch.. i kurew. Kirm Ty k.. , Jirsak Ty ch.. Kowalski Ty fraje.. taaa.. wiecej powagi
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 25.07.2010 o godz. 19:33.
Odpowiedz cytując
_barszczu
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 25.07.2010, 19:22
[nie na poważnie mode on]

może dowiedział się w przerwie, że chcą za nich po milion euro

i wtedy było:

'a kim ty kurva jesteś, żeby za ciebie milion euro płacić?'

[nie na poważnie mode off]
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 25.07.2010, 19:29
Ale tak samo jak nie wyszedł przeciwko Hannover 96 miał to gdzieś został ukarany i ma też to gdzieś, Mały już się nie zmieni a szkoda chłopak ma 22 lata i powinien zastanowić się co robi.

edit

Dałem tylko przykład, jak trener mu każe grać to powinien zagrać a nie strzelać focha "ja nie zagram nie chce mi się dzisiaj"

No właśnie nie wiem i też nikt nie wie tylko trenerzy,boss i ludzie najbliżsi i sam Patryk, chyba raczej się nie dowiemy.

Edit 2

Tak aby już odbić od sytuacji z Patrykiem, mam pytanie czy będzie prezentacja drużyny na nowy sezon?
Ostatnio edytowane przez brylant17 : 25.07.2010 o godz. 19:44.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Stary 25.07.2010, 19:34
Po czym wnioskujesz ze ma to gdzies? nie wyszedl po raz kolejny na boisko ? bo moze o czyms nie wiem.. siedzisz w jego glowie ze wiesz co mysli?
zrozumial, zazadal dla siebie najwyzszej finansowej kary i koniec tematu.. ktos kiedys powiedzial ze z talentami sa najwieksze problemy... i to sie sprawdza przy Malym..

Cytat:
"ja nie zagram nie chce mi się dzisiaj"
nie wiesz jaki byl powod.. ja tez nie wiem.. to tylko spekulacje..
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 25.07.2010 o godz. 19:39.
Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 25.07.2010, 19:58
SpoXsteR napisał(a):Wyświetl post
u.. ktos kiedys powiedzial ze z talentami sa najwieksze problemy... i to sie sprawdza przy Malym..
Ciekawe w jaki sposób ? Poza przerośniętą ambicją i egoizmem chłopaczyna nie ma zbyt wiele do zaoferowania, no dobra jest szybszy od Łobo i waleczny oprócz tego głupawy co pokazał odmową gry.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 25.07.2010, 20:01
A kto nie jest szybszy od Łobo...?

Co wy tak bronicie tego Małeckiego? Przeciętny piłkarz, podejmuje często złe decyzje w grze, dośrodkowania Alvareza przy tych huraganach Małeckiego to był miodek.
Odpowiedz cytując
Filippo123321
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 25.07.2010, 20:32
Zebysmy mieli wiecej takich przecietnych pilkarzy, ktorzy moga dac sie pokroic za Wisle i maja 8 goli i 10 asyst w sezonie
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 25.07.2010, 20:42
Filippo123321 napisał(a):Wyświetl post
Zebysmy mieli wiecej takich przecietnych pilkarzy, ktorzy moga dac sie pokroic za Wisle i maja 8 goli i 10 asyst w sezonie
I odmawiają wejścia na boisko w barwach klubu za który "daliby się pokroić" ?
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 25.07.2010, 21:01
MCX napisał(a):Wyświetl post
I odmawiają wejścia na boisko w barwach klubu za który "daliby się pokroić" ?
Karę poniósł - Klub, Właściciel, Prezes i Trener dali mu szansę!

Tylko mściwi kibice nie chcą (niektórzy). Jak kolejny raz zgrzeszy pożegna się z klubem.
(Ty nigdy nie nawaliłeś? Nikt ci nie dał szansy?)

Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post

Co wy tak bronicie tego Małeckiego? Przeciętny piłkarz, podejmuje często złe decyzje w grze, dośrodkowania Alvareza przy tych huraganach Małeckiego to był miodek.
Żaden miodek!
Alvarez - 1 asysta a Małecki parę razy dośrodkował celnie, więc nie przesadzaj. Jakby nie było, w zeszłym sezonie w punktacji kanadyjskiej był drugi, zaraz po Brożku. Brozek 10 goli i 11 asyst, Mały 8 goli i 10 asyst. Dlatego szkoda takiego piłkarza. To nie Pan Balon Alvarez (dośrodkowania) tylko lepszy kopacz. Dlatego go szkoda.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 25.07.2010 o godz. 21:05.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 25.07.2010, 21:17
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post

Żaden miodek!
Alvarez - 1 asysta a Małecki parę razy dośrodkował celnie, więc nie przesadzaj. Jakby nie było, w zeszłym sezonie w punktacji kanadyjskiej był drugi, zaraz po Brożku. Brozek 10 goli i 11 asyst, Mały 8 goli i 10 asyst. Dlatego szkoda takiego piłkarza. To nie Pan Balon Alvarez (dośrodkowania) tylko lepszy kopacz. Dlatego go szkoda.
nie bronię ani jednego,ani drugiego,ale Mały musi mieć więcej asyst i bramek od Alvareza z tej prostej przyczyny,że gra z przodu i to są jego podstawowe zadania.Pablo przede wszystkim grał w defenstwie i trudno od niego wymagać strzelania bramek.on miał zapobiegać ich utracie.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 25.07.2010, 21:20
Karę poniósł - Klub, Właściciel, Prezes i Trener dali mu szansę!

Tylko mściwi kibice nie chcą (niektórzy). Jak kolejny raz zgrzeszy pożegna się z klubem.
(Ty nigdy nie nawaliłeś? Nikt ci nie dał szansy?)
Dali mu szansę, bo co mieli zrobić? Wyrzucić go ot tak i jeszcze wypłacić zapewne spore odszkodowanie za rozwiązanie kontraktu? Wisły na to nie stać. To był podstawowy powód.

A drugi to tak jak mówisz, też uważam, że Małeckiemu należy się szansa. Jest młody, grał w reprezentacji młodzieżowej, zadebiutował w dorosłej. Coś tam potrafi, jak będzie nad sobą pracował to może być z niego przyzwoity piłkarz.

Chodziło mi tylko o to, że w mojej subiektywnej opinii nie jest to człowiek, który dałby się za Wisłę pokroić. Nie wyobrażam sobie, żeby zawodnik, który ma Wisłę w sercu odmówił wyjścia na boisko w jej barwach. I nie ważne czy była to 45 czy 70 minuta, czy mecz o mistrzostwo z Legią, czy sparing z Hannoverem.
Odpowiedz cytując
biziu25
Member

Od: 08.2006

Stary 25.07.2010, 21:34
Mały jest młody i głupi, ale jako piłkarz powinien mieć już poukładane w głowie i wiedzieć co chce w życiu osiągnąć.
Szkoda mi go bo naprawdę w ostatnim sezonie ciągną grę Wisełki, każda jego akcja była ciekawa, ale przeszkadza mi to jego ciągłe narzekanie na kumpli z drużyny. Ja na miejscu BC bym go nie wywalał z drużyny i dał mu szansę kolejną...
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 25.07.2010, 21:37
picasso napisał(a):Wyświetl post
nie bronię ani jednego,ani drugiego,ale Mały musi mieć więcej asyst i bramek od Alvareza z tej prostej przyczyny,że gra z przodu i to są jego podstawowe zadania.Pablo przede wszystkim grał w defenstwie i trudno od niego wymagać strzelania bramek.on miał zapobiegać ich utracie.
To samo chciałem odpowiedzieć, ale mnie ubiegłeś - więc tylko się pod tym podpisuje.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 25.07.2010, 22:39
Cikos wyglada na twardego goscia i nawet jak mu tam Maly powiedzial czy cos pokazał to jemu to zapewne zwisa.

Za drugim razem on opitoli Malego.Wyglada mi na goscia ktory nie da sobie w kasze dmuchac.takch nam potrzeba.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
laxa
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 26.07.2010, 07:42
Cleber chce szukać talentów dla Wisły Kraków

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
Czesław Michniewicz : Wszyscy ci, którzy dziś bez opamiętania - łącznie z niektórymi zawodnikami Wisły - krytykują Petrescu, po pewnym czasie zrozumieją, że właśnie mieli okazję przez dziewięć miesięcy dotknąć prawdziwego zawodowstwa bez konieczności wyjazdu z kraju.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 26.07.2010, 07:49
Mam nadzieje, że przywiezie nam drugiego Marcelo i dwóch pozostałych których ma na oku powodzenia Clebi
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 26.07.2010, 08:26
W wywiadzie z prezesem Basałajem, przeprowadzonym przez GW znalazłem taki fragment:

Cytat:
Piłkarze zawodowi otrzymują bardzo duże pieniądze i za to muszą dawać z siebie wszystko. Nie tylko na boisku, także w różnych działaniach klubu. Nie będziemy tolerować zawodników, którzy np. machają rękami, ze wszystkimi dyskutują, zamiast pracować z pokorą, albo obrażają się na kolegów, trenera, kibiców czy klub. To samo dotyczy trenerów i pracowników w klubie.

(...)

[o Małeckim] Ściągnąłem go do Wisły, gdy miał 13 lat. Czuję się za niego trochę odpowiedzialny. Rozmawiałem z nim 50 minut. Zapytałem: "Kim chcesz być?". Potem sam wybrał sobie wysoką karę finansową. Warunkiem było też przeproszenie trenera, zawodników i kibiców. Powiedziałem mu, że jak nie będzie miał ambicji być lepszym, czyli np. zagrać z Wisłą w Lidze Mistrzów czy we Włoszech lub Hiszpanii, to zostanie tym, kim jest teraz - niesfornym i niespełnionym, a niedługo zapomnianym zawodnikiem.
http://www.sport.pl/sport/1,65025,81...as=3&startsz=x
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
pchelas
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 26.07.2010, 08:30
Bardzo mi się podoba ten wywiad- szczególnie fragment o szkoleniu i akademii piłkarskiej. Tego nam trzeba!
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 26.07.2010, 08:51
"Piłkarze zawodowi otrzymują bardzo duże pieniądze i za to muszą dawać z siebie wszystko. Nie tylko na boisku, także w różnych działaniach klubu. Nie będziemy tolerować zawodników, którzy np. machają rękami, ze wszystkimi dyskutują, zamiast pracować z pokorą, albo obrażają się na kolegów, trenera, kibiców czy klub. To samo dotyczy trenerów i pracowników w klubie." Cytat z wypowiedzi Pana Basałaja... oj wszedł im mocno za skórę sz. p. M. xD
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Stary 26.07.2010, 12:26
Wilk i Rios zaprezentowani

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...aprezentowani/
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 26.07.2010, 12:55
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

I elegancko .
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 26.07.2010, 13:32
Miło czytać wywiady naszych nowych zawodników. Z tego co mówią, są ambitni i powinni ostro walczyć o miejsce w składzie. Wszystko zweryfikuje czas, ale na dzień dzisiejszy prezentują się nieźle.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 26.07.2010, 17:25
flamengista napisał(a):Wyświetl post
W wywiadzie z prezesem Basałajem, przeprowadzonym przez GW znalazłem taki fragment:

http://www.sport.pl/sport/1,65025,81...as=3&startsz=x
Wywiad ciekawy. Oby Basałaj zrealizował to co zapowiada.

A co do Patryka
Patryk sam wybrał sobie wysoką kare finansową i obiecał poprawę a niektórzy ciągle wyciągają stare gnioty.... żeby mu dokopać. Tylko po co. Znowu nawali i go nie będzie. Po co znowu kwiki na forum? Nudzicie się bez ciągłych afer? Sam Basał wyraźnie powiedział co o jego zachowaniu myśli i dał mu ostatnią szansę.

A co do Alvareza,
Oczywiście że urugwajski Rzeźniczak (Alvarez) miał mniej szans na asysty, ale jakość jego dośrodkowań to poziom Rzeźniczaka z Legii. (Kto ogląda polską ligę ten wie) Rzeźniczak ma ciąg na bramkę jeszcze większy niż Pablo i równie żałosne dośrodkowanie. Ten sam poziom sportowy.
Na naszym forum Alvarez to wręcz mityczna postać u niektórych (pewnie tych co meczy nie oglądają). Gdybym nie widział wszystkich jego meczy w zeszłym sezonie to może łyknął bym te kity że to najlepszy prawy obrońca w lidze.
A dyskusja dla przypomnienia - dotyczyła tego że kolejny "znawca" chciał pokazać że strata Małeckiego to nic w porównaniu z stratą Alvareza (żeby jak zwykle ośmieszyć Patryka). Ja odpowiem w ten sposób - nie zdziwię się jak taki Cikos po 5 meczach w lidze będzie miał więcej asyst niż Alvarez przez cały sezon. (Wystarczą mu 2)
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 26.07.2010, 17:50
A co do Alvareza,
Oczywiście że urugwajski Rzeźniczak (Alvarez) miał mniej szans na asysty, ale jakość jego dośrodkowań to poziom Rzeźniczaka z Legii. (Kto ogląda polską ligę ten wie) Rzeźniczak ma ciąg na bramkę jeszcze większy niż Pablo i równie żałosne dośrodkowanie. Ten sam poziom sportowy.
Na naszym forum Alvarez to wręcz mityczna postać u niektórych (pewnie tych co meczy nie oglądają). Gdybym nie widział wszystkich jego meczy w zeszłym sezonie to może łyknął bym te kity że to najlepszy prawy obrońca w lidze.
A dyskusja dla przypomnienia - dotyczyła tego że kolejny "znawca" chciał pokazać że strata Małeckiego to nic w porównaniu z stratą Alvareza (żeby jak zwykle ośmieszyć Patryka). Ja odpowiem w ten sposób - nie zdziwię się jak taki Cikos po 5 meczach w lidze będzie miał więcej asyst niż Alvarez przez cały sezon. (Wystarczą mu 2)
U niektórych może mityczna ale niektórzy to w ogóle przechodzą samego siebie, do znudzenia podkreślając brak dośrodkowania ,tak jak by to była priorytetowa cecha.Może zaczniemy rozliczać bramkarza z gry głową albo napastnika z odbioru piłki przeciwnikowi?

Ja rozumiem że klasowy obrońca powinien o wiele lepiej dośrodkowywać ale m in przez to że Alvarez tego nie potrafił to grał w Wiśle a nie w Milanie

Co śmieszniejsze Baszczu też kompletnie nie miał dośrodkowania a nie słyszałem żeby mu ktoś non stop wypominał - co więcej to czepianie się Alvareza jest tylko dlatego że brał on często udział w akcjach ofensywnych(w przeciwieństwie do Baszcza).Gdyby się nie angażował to nie było by problemu

Ja jestem zdania że i Baszczu(jeden z moich ulubionych Wiślaków) i Alvarez dobrze radzili sobie w defensywie i Cikos będzie musiał się nieźle napocić by im dorównać.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 26.07.2010, 17:56
1q2 napisał(a):Wyświetl post
U niektórych może mityczna ale niektórzy to w ogóle przechodzą samego siebie, do znudzenia podkreślając brak dośrodkowania ,tak jak by to była priorytetowa cecha.Może zaczniemy rozliczać bramkarza z gry głową albo napastnika z odbioru piłki przeciwnikowi?

Ja rozumiem że klasowy obrońca powinien o wiele lepiej dośrodkowywać ale m in przez to że Alvarez tego nie potrafił to grał w Wiśle a nie w Milanie

Co śmieszniejsze Baszczu też kompletnie nie miał dośrodkowania a nie słyszałem żeby mu ktoś non stop wypominał - co więcej to czepianie się Alvareza jest tylko dlatego że brał on często udział w akcjach ofensywnych(w przeciwieństwie do Baszcza).Gdyby się nie angażował to nie było by problemu

Ja jestem zdania że i Baszczu(jeden z moich ulubionych Wiślaków) i Alvarez dobrze radzili sobie w defensywie i Cikos będzie musiał się nieźle napocić by im dorównać.
Dyskusja o Alavarezie (czytałeś uważnie mojego posta to wiesz) wzięła się stąd że kolejny "znawca" chciał przychłostać Małeckiego Alvarezem, że tak powiem. Nie do mnie pij
(Nie zacząłem - ale musiałem obalić ten argument, żeby pokazać iż Małecki więcej znaczył niż Alvarez w zeszłym sezonie dla gry Wisły)

Mnie też to nudzi. Zwłaszcza odmitologizowanie i walka z zabobonem
(Tak półżartem)
Odpowiedz cytując
LooNatyk
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 26.07.2010, 18:28
Baszczu, to Baszczu i jemu dorownac trduno, ale Alvarezowi trudno dorownac nie bedzie. I sadze, ze Cikos sobie poradzi.

Na razie na tle slabego, bo slabego rywala, ale wypadl dobrze.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 26.07.2010, 19:43
No tak, Małecki to ma naprawdę piękne dośrodkowania. Zwłaszcza jak potrafi 10 razy na mecz posłać piłkę 40 metrów do góry, spadającą jak kamień w dół. Poziom światowej piłki
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 26.07.2010, 19:54
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
No tak, Małecki to ma naprawdę piękne dośrodkowania. Zwłaszcza jak potrafi 10 razy na mecz posłać piłkę 40 metrów do góry, spadającą jak kamień w dół. Poziom światowej piłki
Ale i tak lepsze od Alvareza. Chyba że dalej chcesz zaprzeczać faktom.

Małecki jest słaby w tym elemencie, ale Alvarez to pobił rekordy najgorszych dośrodkowań.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 26.07.2010 o godz. 19:56.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów