The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.07.2010, 17:06
koyoot napisał(a):Wyświetl post
Milinkovic jest lewonozny, natomiast Kirm - prawonozny. Wychodzi wiec na to ze moglibysmy miec konkurencje na skrzydlach naprawde niezwykla bo po 3 pilkarzy na 1 skrzydlo. A mozliwosci kombinacji skrzydlowych naprawde duzo.
Czyli całkiem zdrowa rywalizacja. Lepiej miec 3 graczy na jedna pozycje i nie martwic sie jakas kontuzja niz miec jednego, stracic go i nie miec kogo za ta osobe dac. Tak wiec w koncu na kazdej pozycji jest urozmaicenie (nie wliczajac bramki). Jednym słowem jest sie czym cieszyc.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 25.07.2010, 17:18
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Czyli całkiem zdrowa rywalizacja. Lepiej miec 3 graczy na jedna pozycje i nie martwic sie jakas kontuzja niz miec jednego, stracic go i nie miec kogo za ta osobe dac. Tak wiec w koncu na kazdej pozycji jest urozmaicenie (nie wliczajac bramki). Jednym słowem jest sie czym cieszyc.
Ja uważam że na Polskie warunki kadra 21 - 22 osobowa jest wystarczająca, po dwóch równych piłkarzy i można być spokojnym o sezon . Niektórzy zachwycają się możliwością posiadania w zespole 3 piłkarzy na jedną pozycję a ja się zastanawiam po co? To nie Anglia , nie ma takich obciążeń nawet jeśli w europejskich pucharach będziemy sobie radzić dobrze to tych meczów tak strasznie dużo nie będzie w sezonie a trzeba wziąć pod uwagę że zawodnik nr 3 na danej pozycji dużo sobie nie pogra , będzie niezadowolony z tej sytuacji a i w dobrej formie nie będzie o rytmie meczowym nie wspominając więc wg mnie jeśli mielibyśmy skompletowaną kadrę po dwóch na każdą pozycję to chcąc dokonać jakiegoś transferu do klubu w celu wzmocnienia jakiejś pozycji najpierw powinniśmy zrobić miejsce dla tego piłkarza a później sfinalizować ten transfer a nie podpisać 30 zawodników żeby bardzo mocno obciążali budżet a część z nich i tak nie powącha murawy .
Odpowiedz cytując
Junior_Battle
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 25.07.2010, 18:16
koyoot napisał(a):Wyświetl post
Milinkovic jest lewonozny, natomiast Kirm - prawonozny. Wychodzi wiec na to ze moglibysmy miec konkurencje na skrzydlach naprawde niezwykla bo po 3 pilkarzy na 1 skrzydlo. A mozliwosci kombinacji skrzydlowych naprawde duzo.

Andraż może posługiwać się zarówno lewą, jak i prawą nogą
Odpowiedz cytując
Filippo123321
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 25.07.2010, 18:18
Nie, jest prawonozny, ale po prostu niezle posluguje sie lewą noga.
Odpowiedz cytując
Reiro
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 25.07.2010, 18:24
fanfan napisał(a):Wyświetl post
Ja uważam że na Polskie warunki kadra 21 - 22 osobowa jest wystarczająca, po dwóch równych piłkarzy i można być spokojnym o sezon . Niektórzy zachwycają się możliwością posiadania w zespole 3 piłkarzy na jedną pozycję a ja się zastanawiam po co? To nie Anglia , nie ma takich obciążeń nawet jeśli w europejskich pucharach będziemy sobie radzić dobrze to tych meczów tak strasznie dużo nie będzie w sezonie a trzeba wziąć pod uwagę że zawodnik nr 3 na danej pozycji dużo sobie nie pogra , będzie niezadowolony z tej sytuacji a i w dobrej formie nie będzie o rytmie meczowym nie wspominając więc wg mnie jeśli mielibyśmy skompletowaną kadrę po dwóch na każdą pozycję to chcąc dokonać jakiegoś transferu do klubu w celu wzmocnienia jakiejś pozycji najpierw powinniśmy zrobić miejsce dla tego piłkarza a później sfinalizować ten transfer a nie podpisać 30 zawodników żeby bardzo mocno obciążali budżet a część z nich i tak nie powącha murawy .
W pełni się z Tobą zgadzam, aczkolwiek problem leży w czym innym.
Mianowicie w fakcie, że 1/3 tej 21-22 osobowej kadry to zawodnicy co do, których wartości zarówno my(kibice) jak i zarząd nie mamy żadnej pewności z czego również wynikają wypożyczenia, a nie permanentne zakupy naszych nowych graczy. Z tego powodu lepiej mieć 2 nie do końca pewnych graczy i jednego(tego słabszego) odesłać w przerwie zimowej do macierzystego klubu, niż żeby się okazało, że pomimo "konkurencji" na danej pozycji nie mamy nikogo gwarantującego przyzwoity poziom. Jak wiemy drużyna jest w fazie przebudowy, a co za tym idzie mając np. na obronie, w obwodzi Clebera(stary), Bunozę(zagadka), Kowalskiego(słaby) potrzebujemy przynajmiej 2-3 środkowych obrońców bo może się okazać, że żaden z posiadanych zawodników na tę pozycję nie gwarantuje nawet średniego poziomu, a czym więsza konkurencja tym większa możliwość, że mimo wszystko uda się złożyć przyzwoity duet.
Widzę to mniej więcej właśnie w ten sposób i z tego powodu uważam, że w chwili obecnej kadra powinna posiadać 25-26 graczy dzieki czemu na wiele pozycji posiadalibysmy po 3 zawodników...nie mając pewnośc co do wielekiej rywalizacji bo jeśli okaże się, że dajmy na to Rios nie jest taki super, Boguski i Brozek nadal bez formy, a Żuraw bez kondycji to jesteśmy w czarnej dupie i gramy ze słabym napadem. Oczywiście demonizuję sprawę bo akurat ilość napastników jest wystarczająca, chociaż jeszcze jeden o umiejętnościach czysto snajperskich z całą pewnością by się przydał.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 25.07.2010, 18:40
Czytałem ostatnio sporo o Gordanie Bunozie i pisano o nim jako o lewym obrońcy tak więc niewykluczone, że Bośniak będzie grał u nas na tej właśnie pozycji. Wprawdzie nie bardzo wyobrażam sobie gościa o takim wzroście szalejącego na lewej stronie ale podobno ma bardzo dobrą technikę więc wystawienie go tam to nie taki głupi pomysł. Tym bardziej jeśli dojdzie Chavez i Elsner. Szkoda będzie wtedy sadzać któregoś z nich na ławce.

PS: Bunoza przed przyjściem do nas był przymierzany między innymi do Montpellier, Basel i Dinama Zagrzeb. Zaczynam nabierać co do tego zawodnika dobrych przeczuć. Bośniacy widzą dla niego miejsce w pierwszej reprezentacji.
Ostatnio edytowane przez Arked : 25.07.2010 o godz. 18:42.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
a_r_e_n_a
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 25.07.2010, 18:59
a możesz podać klika źródeł,chętnie też się zapoznam. Cikos na razie wypalił (biorąc pod uwagę jedynie te kilka spotkań), Chevez raczej pewniak, a z tego co piszesz Buonza też b. dobry zawodnik.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 25.07.2010, 19:05
jaki Chavez panowie?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
LooNatyk
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 25.07.2010, 19:09
co do skrzydlowego, to mimo ze ich tylu jest, to chyba ani jeden nie wykazuje odpowiedniego ciagu na brame. A to byla wlasnie sila Wisly z Kosa i Uche.
Moze Rios by sie sprawdzil na skrzydle, ma chlop technike, to moze by tam cos zamieszal? ;]
Odpowiedz cytując
Arcanum
Junior Member

Od: 01.2009

Stary 25.07.2010, 19:11
Co do Bunozy to warto zauważyć, że w przeciwieństwie do Cikosa został on definitywnie wykupiony, co może oznaczać, że działacze byli bardziej pewni jego umiejętności.
Odpowiedz cytując
spontants
Banita

Od: 07.2010

Stary 25.07.2010, 19:15
Arcanum napisał(a):Wyświetl post
Co do Bunozy to warto zauważyć, że w przeciwieństwie do Cikosa został on definitywnie wykupiony, co może oznaczać, że działacze byli bardziej pewni jego umiejętności.

No i własnie o to chodzi, Gordon musiał być obserwowany jakis czas za nim go wzieli, do Cikosa nie mieli pewnosci to go wypowyczyli i tyle ;]
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 25.07.2010, 19:19
spontants napisał(a):Wyświetl post
No i własnie o to chodzi, Gordon musiał być obserwowany jakis czas za nim go wzieli, do Cikosa nie mieli pewnosci to go wypowyczyli i tyle ;]
Bunoza byl obserwowany od pol roku...
Odpowiedz cytując
radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 25.07.2010, 19:23
moim zdaniem przydal by sie zawodnik o znanym nazwisku i to nawet u schylku kariery na pewno byl by to dobry chwyt marketingowy dla tak zwanych "pikników"
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
Odpowiedz cytując
kotlet06
Member

Od: 07.2009

Stary 25.07.2010, 19:37
Ludzie, proszę bardzo, skończcie już z tym Milinkovicem. Z tej całej sagi o nim wynika, że koleś jeste strasznie napalony na kasę, a czytając wypowiedzi na słowackich forach to taki trochę nasz Małecki, jeśli chodzi o dyscyplinę. Uważam więc, że należy zaufać w umiejętności Paljica i zapomnieć o Milinkowicu.
Ale załóżmy, że jednak przyjmie nasze warunki. To co z nim zrobimy? Tak, będzie grał na lewej stronie, a co wtedy z Kirmem i Piotrem B.? Acha, sprzedamy Małego, Kirma damy na prawą i wtedy będzie jako tako. Tylko tak to widzę. Nie wyobrażam sobie sytuacji, że będziemy mieli 5 bocznych pomocników. Jedyne wytłumacznie jest takie, że Cupiał podjął decyzję co do Małego i przy najblizszej okazji będzie się go chciał pozbyć. Wtedy Milinkovic i Piotrek B na lewej, a Kirm i Łobo na prawej. Wg mnie małom prawdopodobne.

Większym problemem jest obrona i na tym powinniśmy się skupić. Nie widziałem Bunozy w akcji z wyjątkiem krótkiego filmiku ze sparingu, ale mam takie przeczucie, że będzie to dobry grajek. Ponieważ jest lewonożny, to raczej nie powinien grać w parze z Cleberem, więc teoretycznie w obecnej sytuacji powinien grać z Kowalskim. Prawie wszyscy wieszają na nim psy, że to nie ten poziom. Być może tak jest, ale tego do końca nie wiemy. Szawle nie postawiło nam żadnych warunków, więc nie wiemy, jak zaregowałby Kowalski z lepszym przeciwnikiem. Ale powinniśmy mieć kogoś kto jest lepszy od niego. Miejmy nadzieję, że będzie Chavez, ewentualnie liczę dodatkowo na tego Słoweńca Roka.

I podsumowując, jestem pod wrażeniem tego okna transferowego, biorąc pod uwagę fakt, że Basałaj jest prezesem tak krótko.
Odpowiedz cytując
julo
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 25.07.2010, 19:39
@szprotson chyba nie czytasz ostatnich newsów

http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=23569
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 25.07.2010, 19:40
kotlet06 napisał(a):Wyświetl post
Większym problemem jest obrona i na tym powinniśmy się skupić. Nie widziałem Bunozy w akcji z wyjątkiem krótkiego filmiku ze sparingu, ale mam takie przeczucie, że będzie to dobry grajek. Ponieważ jest lewonożny, to raczej nie powinien grać w parze z Cleberem, więc teoretycznie w obecnej sytuacji powinien grać z Kowalskim...
Dlaczego na stoperze może grać dwójka prawonożnych stoperów, a nie mogą lewonożni?
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 25.07.2010 o godz. 19:42.
Odpowiedz cytując
julo
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 25.07.2010, 19:48
Panowie, obecna sytuacja że mamy nie niektórych pozycach 3 zawodników myśle że jest przejściowa, do następnego okienka transferowego napewno sie wyjaśni kto ile jest wart i będzie wiadomo komu można podziękować. Jesteśmy w trakcie przebudowy drużyny. Oby tylko Kasper zdołał poukładać i ocenić umiejętności poszczególnych piłkarzy i zklecić drużyne na miarę awansu do grupy w L.E.
Potrzebujemy jeszcze obrońce który od razu wzmocniłby tą formację.
Chyba warto było przegrać Mistrza aby odświeżyć skład. Czuje że wyjdzie nam to na dobre. Musimy tylko przejść teraz tego może mało znanego ale za to niewygodnego przeciwnika jakim jest Karabach a później juz będzie chyba tylko lepiej.
Ostatnio edytowane przez julo : 25.07.2010 o godz. 19:53.
Odpowiedz cytując
kotlet06
Member

Stary 25.07.2010, 19:51
KOALIK napisał(a):Wyświetl post
Dlaczego na stoperze może grać dwójka prawonożnych stoperów, a nie mogą lewonożni?
Teoretycznie może, ale bardzie naturalne jest, że jeden ze środkowych obrońców jest prawonożny, a drugi lewonożny. Ja wiem, że Głowa był prawonożny i Marcelo też i nie było problemów, z tym, że Marcelo był klasą dla siebie i stawiam zakład, że zagra kiedyś w reprezenatcji Brazylii. Bardziej bym odniósł koncepcję bardziej prawonożego i lewonożego obrońcy do pary Głowa i Cleber, która tworzyła przez długi czas monolit.
Zauważ też, że Cleber nigdy jako środkowy obrońca nie grał bardziej z prawej strony, przynajmniej ja sobie nie przypominam.
Oczywiście mogę sobie wyobrazić syutację, że Bunoza będzie grał z Cleberem, ale chyba nie będzie to naturalna sytuacja, mając informacje o Bunozie.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 25.07.2010, 20:00
a_r_e_n_a napisał(a):Wyświetl post
a możesz podać klika źródeł,chętnie też się zapoznam. Cikos na razie wypalił (biorąc pod uwagę jedynie te kilka spotkań), Chavez raczej pewniak, a z tego co piszesz Buonza też b. dobry zawodnik.
Na forum www.soccerfansnetwork.com w temacie o transferach i reprezentacji Bośni jego temat był poruszany wielokrotnie. Piszą tam ludzie świetnie się orientujący w realiach tamtejszej piłki więc ich opinie można traktować całkiem poważnie. Chyba byli nawet trochę rozczarowani, że przeszedł "tylko" do Wisły. Możesz poszukać tam postów odnośnie Gordana korzystając z forumowej wyszukiwarki bądź pod tym adresem: http://www.boardtracker.com/search/?q=bunoza&b=387. Nie mam teraz czasu żeby szukać bezpośrednich linków bo posty o nim są trochę rozrzucone w czasie.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 25.07.2010, 20:26
Najciekawsze jest to,
że gdy pojawiły sie pogłoski o transferze Bunozy do Koln
to się Bośniacy cieszyli ,że w końcu beda mieli w silnej lidze
lewego obrońce
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 25.07.2010, 20:42
no bo on jest dość szybki, jak na swój wzrost
szybki, silny, zwrotny, baaardzo agresywny i co ważne dobry technicznie - proszę, nie porownujcie go z Marcelo, taki gracz już raczej nam sie nie trafi nigdy - Bunoza jest bardzo dobry w defensywie, ale nie ma takich atutów z przodu, na lewej może grać, ale z przeciwnikiem, gdzie bronimy wyniku, gdyż za bardzo to on po skrzydle sprintem jak Alvarez biegać nie będzie

pisałem już to kiedyś (dzień po transferze), że to będzie spore wzmocnienie, to jakieś czpienie mnie wyzywały, że nie oglądałem go w meczach ligi chorwackiej itp, hehe, zobaczymy w czwartek...

jeśli Heniek go widział na treningach, to nie ma szans, żeby go nie wystawił z Azerami, chyba, że liczy na jakieś zgranie Clebera z Kowalskim, co tez jest śmieszne, bo zagrali ze sobą dwa razy...
Odpowiedz cytując
jason wiślak
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 25.07.2010, 20:43
A ja nie rozumiem trochę narzekań na transfer Pajlicia. To jest naprawdę bardzo dobry zawodnik. Mieszkałem w Niemczech ponad 3 lata i zostało mi zainteresowanie ich piłką, więc śledziłem rozgrywki 1. i 2. Bundesligi. W 2 lidze można tylu zawodników lepszych od naszych wyłowić, że całą drużynę bym sklecił, która by jeszcze się o Mistrza biła. Oglądając graczy z zaplecza Bundesligi zawsze zastanawiałem się dlaczego polskie kluby nie sięgają po graczy stamtąd. Niektórzy nie mają szans przebić się do 1. Bundesligi ,a u nas byliby naprawdę gwiazdami. I tu jest własnie tak Paljić...chłopak na bank będzie wzmocnieniem, jest lepszy niż Łobo czy Mały.
Jak dla mnie to zawodnik do pierwszego składu ....Nie powiem Wam czy jest lepszy niż Milinko bo nie widziałem piłkarza Koszyc w akcji, ale o Dragana możemy być spokojni. Chłopak jest przebojowy, szybki, niezły technicznie, a takiego nam brakowało. Czasem trochę za długo holuje piłę, ale może w Krakowie się oduczy... Nie wiem jak Wy ale ja wiąże z nim duże nadzieje....zresztą to że nie był podstawowym graczem w Kaiserslautern o niczym nie świadczy, tam nawet Kosa nie grał, a wielu z Was optowało za jego powrotem....
Odpowiedz cytując
mario69
Member

Od: 08.2006

Stary 25.07.2010, 20:45
Jutro o 9 ma odbyć się sesja zdjęciowa sztabu szkoleniowego i zawodników.

O 12 zaś zaplanowana jest konferencja prasowa z udziałem nowych zawodników: Cezarego Wilka i Andresa Riosa.

http://www.wisla-online.pl/news/jutr...owa-wisly-1233
Odpowiedz cytując
adikos1906
Senior Member

Stary 25.07.2010, 20:50
Oj panowie przyznam - boje się, że ten oto piłkarz będzie tym 'hitem transferowym'

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
kotlet06
Member

Stary 25.07.2010, 20:55
jason wiślak napisał(a):Wyświetl post
A ja nie rozumiem trochę narzekań na transfer Pajlicia. To jest naprawdę bardzo dobry zawodnik. Mieszkałem w Niemczech ponad 3 lata i zostało mi zainteresowanie ich piłką, więc śledziłem rozgrywki 1. i 2. Bundesligi. W 2 lidze można tylu zawodników lepszych od naszych wyłowić, że całą drużynę bym sklecił, która by jeszcze się o Mistrza biła. Oglądając graczy z zaplecza Bundesligi zawsze zastanawiałem się dlaczego polskie kluby nie sięgają po graczy stamtąd. Niektórzy nie mają szans przebić się do 1. Bundesligi ,a u nas byliby naprawdę gwiazdami. I tu jest własnie tak Paljić...chłopak na bank będzie wzmocnieniem, jest lepszy niż Łobo czy Mały.
Jak dla mnie to zawodnik do pierwszego składu ....Nie powiem Wam czy jest lepszy niż Milinko bo nie widziałem piłkarza Koszyc w akcji, ale o Dragana możemy być spokojni. Chłopak jest przebojowy, szybki, niezły technicznie, a takiego nam brakowało. Czasem trochę za długo holuje piłę, ale może w Krakowie się oduczy... Nie wiem jak Wy ale ja wiąże z nim duże nadzieje....zresztą to że nie był podstawowym graczem w Kaiserslautern o niczym nie świadczy, tam nawet Kosa nie grał, a wielu z Was optowało za jego powrotem....
I tu się zgadzam. Płacze, że koleś jest 2. Bundesligi i nic nie wniesie uważam za nieuzasadnione. Wichniarek był w Lechu zawodnikiem, który robił różnicę. Pomijam tu orgazmy Kołtonia na jego temat podczas meczu Lecha z Azerami, ale moim zdaniem Paljic moze wniesc do Wisły dużo nowej energii, a przynajmniej rywaclki na lewej stornie i to juź jest duży plus.
Chciałem tylko przypomnieć, że przegraliśmy sparingi z prawie spadkowiczem z 1. Bundesligi i klubem z 3.Bundesligi
Odpowiedz cytując
mario69
Member

Od: 08.2006

Stary 25.07.2010, 20:57
adikos1906 napisał(a):Wyświetl post
Oj panowie przyznam - boje się, że ten oto piłkarz będzie tym 'hitem transferowym'

Tak jak wspominałem kilka dni temu
Niejaki Bohdan Krzyżanowski, którego prawdziwe personalia nie są znane (niektórzy mają poważne podejrzenia co do jego osoby) napisał komentarz na kanale WisłaKrakowSA na YT, w którym pisał, że nowym piłkarzem Wisły ma być właśnie Smolarek.

Z mojej perspektywy jest to mało prawdopodobne. Prezesem został Basałaj, w klubie jest wielu nowych ludzi na stanowiskach i nie sądzę żeby chcieli hodować "pasożyta" łakomego na kasę, który jest w tej chwili bez formy kompletnie. Smolarek sam zmarnował sobie karierę i jest melodią przeszłości polskiej reprezentacji i Borussi Dortmund. W tej chwili Żurawski, choć jest starszy, bije go na głowę doświadczeniem, umiejętnościami.
Odpowiedz cytując
Reiro
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 25.07.2010, 20:57

Tego zawodnika chce Polonia Warszawa co potwierdził zarówno Wojciechowski jak i Smolarek.
Wątpię żeby Wisła zaoferowała mu takie pieniądze jak Polonia...zarówno za podpis jak w kontrakcie(no i te wyjściówki).
A jak wiemy Ebi ma gdzieś poziom sportowy...jego interesuje głównie kasa...chociaż faktycznie może o niego chodzić co nie jest równoznaczne z tym, że do nas przyjdzie.
Odpowiedz cytując
adikos1906
Senior Member

Stary 25.07.2010, 20:58
Reiro - obys mial racje.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Stary 25.07.2010, 20:59

Ale jakby zmniejszył swoje żądania finansowe to czemu nie?
Odpowiedz cytując
radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 25.07.2010, 21:01

raczej nie mozliwe...
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów