The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Co zrobić gdy kanary wejdą do autobusu?
Uciekać gdzie pieprz rośnie 224 29,20%
Udawać Cudzoziemca 176 22,95%
Wdawac się w przepychanki 153 19,95%
Przyjąć karę jak mężczyzna i poprostu zapłaćić 214 27,90%
Głosujących: 767. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
WSB
Senior Member

Od: 10.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.07.2010, 20:28
Nie wiem ile tam jezdzi, wiem co widze na codzien w krk przy otwartych wszystkich drzwiach i jakie sa opoznienia jak chocby 1 osoba kupuje bilet u kierowcy. Jak sobie wyobrazasz wychodzenie z autobusu siedzac na samym jego koncu? gdy otwieraja sie tylko 1 drzwi? Powodzenia przy przeciskaniu sie przez cały autobus. Podejrzewam ze w Londynie te autobusy jeżdżą po prostu na tyle czesto ze można takie coś stosować.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 24.07.2010, 20:34
W Londynie mają wiecej autobusów a główny ruch odbywa się metrem. Tak jak NY tam też się wsiada z przodu i płaci ale nie ma takich tłoków w autobusach jak w Krk
Odpowiedz cytując
Telus
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 24.07.2010, 21:18
DominoForza napisał(a):Wyświetl post
widze ze lubisz sie doic z kasy ,narazie nie sprywatyzowali wiec nie ma oczym gadac ,a jesli by to zrobili to pewine jakosc poszla by diametralnie w gore wiec wtedy moge zaplacic a nie za stanie w 30 stopniowym upale albo zamarzanie w zimnej trojce ( te osoby ktore jezdzily 3 na Biezanow wiedza o co chodzi) ,wiem ze za usugi sie placi ale jesli ja place za cos to tez wymagam
A slyszałem, że jadąc trójka w stronę Krowodzej Górki już jest ciepło ...
Odpowiedz cytując
DominoForza
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 24.07.2010, 21:22
Telus napisał(a):Wyświetl post
A slyszałem, że jadąc trójka w stronę Krowodzej Górki już jest ciepło ...
, duzo wniosles swoim postem
.....
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 24.07.2010, 21:37
crazykaro jeśli muwisz o mnie i o tym jak źle skasowałem bilet po prostu kierowca miał pojechany czytnik i jakoś tak wyszło że źle skasowało kierowca muwił że skasowane ale potem sie okazało że według czytnika kanarów bilet był nieskasowany i dostałem do zapłaty 100 w prezencie na dzień dobry
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 24.07.2010, 21:38
Ale miesięcznych się nie kasuje ...

P.S. MÓWIŁ!
Odpowiedz cytując
PAWEL NEWB
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 25.07.2010, 11:43
sambo napisał(a):Wyświetl post
nie podchodzą - owszem - do bezdomnych
Chciałeś błysnąc? nie udało Ci się bolku. Kradzieżą się brzydze, jedyny wyjątek to okradac mpk. Będe to robił nadal. Może kiedyś zmienie mentalnośc. Póki co już jakieś 5 lat jazdy na gape i wcale się nie stresuje że wsiąda kanary. Wy myslicie że jak człowiek jedzie bez biletu to gryzie paznokcie by tylko nie wsiedli? hehe dobre
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Stary 25.07.2010, 11:45
Per analogiam - Zabójstwami się brzydzę, jedyny wyjątek to zabijanie starców.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
wonski_eNHa
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 25.07.2010, 11:45
PAWEL NEWB napisał(a):Wyświetl post
Chciałeś błysnąc? nie udało Ci się bolku. Kradzieżą się brzydze, jedyny wyjątek to okradac mpk. Będe to robił nadal. Może kiedyś zmienie mentalnośc. Póki co już jakieś 5 lat jazdy na gape i wcale się nie stresuje że wsiąda kanary. Wy myslicie że jak człowiek jedzie bez biletu to gryzie paznokcie by tylko nie wsiedli? hehe dobre
"jesteś HARDCOREM" koniec cytatu.

Do PAWEŁ NEWB:
ten tekst nie jest o hardcorze tylko o tobie. Krótko, zwięźle i o tobie. Co jeszcze mógłbym napisać Prawdziwy kozak z Ciebie... 5 lat bez biletu. Respekt na dzielni musisz mieć!
Ostatnio edytowane przez wonski_eNHa : 25.07.2010 o godz. 12:00.
Odpowiedz cytując
PAWEL NEWB
Senior Member

Stary 25.07.2010, 11:51
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Per analogiam - Zabójstwami się brzydzę, jedyny wyjątek to zabijanie starców.
Zabójstwa się brzydze, jedyny wyjątek to zabijanie żydów i cyganów.

wonski_eNHa ten tekst o hardcorze już jest denny. Jeszcze mi napisz dziękuje dobranoc...
Ostatnio edytowane przez PAWEL NEWB : 25.07.2010 o godz. 11:53.
Odpowiedz cytując
Rond
Member

Od: 01.2009

Stary 26.07.2010, 16:36
Raz, po Wielkanocy zostałem złapany przez kanara - normalnie dałem bilet miesięczny, okazało się, że 3 dni już nieważny. Pani kanarzyca dała mi 100 zł kary, ale po pisaniu maila do "odwołań MPK Kraków" (coś takiego), musiałem zapłacić 5 zł + należność za bilet (1,35zł).

Tak więc, próbujcie!
Odpowiedz cytując
Rond
Member

Od: 01.2009

Stary 26.07.2010, 21:46
Kombinuj, kombinuj, ułóż ładne słówka w ładne zdania i próbuj. Na e-mailu już kasy nie stracisz ;p
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Stary 31.08.2010, 12:00
Ja mam kartę na 130, i zawsze jak mnie kanary łapały gdy nie miałem biletu pokazywałem ważną kartę na 130 (A jechałem np 120 lub 173) i przechodziło. Sposób nie działa w liniach aglomeracyjnych (2xx) i w tramwajach, chyba, że ktoś ma wykupioną kartę na daną linie - wtedy analogicznie jak wyżej.
Odpowiedz cytując
jaseik12
Member

Od: 08.2010

Stary 12.09.2010, 00:23
Ostatnio mnie kanary złapały w 22 miedzy Rondem Grunwaldzkim a Tesco ale jakoś się udało uciec...Z reguły bilet Kasuje ale Wiadomo zawsze możne się zdążyć;p
Odpowiedz cytując
AL_PB
Member

Od: 06.2010

Stary 12.09.2010, 09:16
Kiedyś późnym wieczorem (dwa lata temu już) jechałem autobusem z kilkoma kolegami, no i niespodziewanie wpadły kanary. "....a, nie mam biletu" pomyślałem. Rozkminiamy co zrobić, kumpel kopnał w drzwi, ale nic z tego. Idzie do nas kanar, czekamy na chwilę sądu, a tu nagle drogę naszego oprawcy zastępuje wielki, ogolony na łyso gość. Zaczyna dyskutować z kanarem, żeby nas zostawił, że młodzi jesteśmy, raz się zdarzyło. Kanar chwilę odpierał argumenty, ale gość się zaczął napinać i kontroler biletów puścił nas wolno. Wysiedliśmy wraz z nowopoznanym ziomkiem z autobusu i dziękując zaczęliśmy z nim rozmawiać. Po chwili dowiedzieliśmy się, że nasze portfele uratował... żydek Gość był za Sraxą i akurat wracał z meczu

Teraz nie mam takich problemów - KKM na wszystkie linie i luzik. Zero stresu, a w ostatnim tygodniu spotkałem kanarów trzykrotnie.
Odpowiedz cytując
piotrek1325
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 12.09.2010, 09:56
Na początku października może ich być więcej bo się legitymacje wtedy uczniom kończą więc pamietać o podbiciu...
Odpowiedz cytując
rafil
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 12.09.2010, 10:31
piotrek1325 napisał(a):Wyświetl post
Na początku października może ich być więcej bo się legitymacje wtedy uczniom kończą więc pamietać o podbiciu...
Ale oni i tak na legitymacje nie patrzą...
Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,
Ten boski Krakowski nasz TS.
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem.
Odpowiedz cytując
P.e.c.h
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 12.09.2010, 10:45
W roku nie, ale jak się kończa legitymacje to lubią. W zeszłym roku jak kończyła się ważność legitymacji studenckiej, łapali pod uczelniami, dobre żniwo mieli, na łapówkach się nachapali. A wydaje mi sie ze wystarczyło przyjac mandat, podbic legitymacje i pojechac do mpk anulowac.. Chociaz moge sie mylic
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 12.09.2010, 11:18
P.e.c.h napisał(a):Wyświetl post
W roku nie, ale jak się kończa legitymacje to lubią. W zeszłym roku jak kończyła się ważność legitymacji studenckiej, łapali pod uczelniami, dobre żniwo mieli, na łapówkach się nachapali. A wydaje mi sie ze wystarczyło przyjac mandat, podbic legitymacje i pojechac do mpk anulowac.. Chociaz moge sie mylic
Z legitymacjami szkolnymi nie ma problemu bo jesli ktoś zapomniał podbić to idzie do sekretariatu szkoły i dostaje stempel. Natomiast w przypadku studentów zanim dziekanat obrobi twój indeks to minie od tygodnia do miesiąca i możesz nie zdązyć w przysługującym terminie 7 dni odwołać się od kary
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 12.09.2010, 12:08
jaseik12 napisał(a):Wyświetl post
Ostatnio mnie kanary złapały w 22 miedzy Rondem Grunwaldzkim a Tesco ale jakoś się udało uciec...Z reguły bilet Kasuje ale Wiadomo zawsze możne się zdążyć;p
+ 400 pkt do ligi chuliganów!
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 12.09.2010, 20:58
Odnośnie legitek studenckich to jeżeli Ci nie zdążą podbić prosisz o wystawienie zaświadczenie że jesteś studentem i z tym idziesz do ich siedziby. tlumaczysz ze zanim podbiją Ci legitke to troche minie a Ty masz tylko 7 dni. placisz piataka i po sprawie zamias glowkowac sie z kanarem. i poprzednicy maja racje na początku roku akademickiego strasznie beda kosic szczegolnie na odcinkach prowadzących na uczelnie.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
Mistel
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 12.09.2010, 21:42
wiślak 86 napisał(a):Wyświetl post
poprzednicy maja racje na początku roku akademickiego strasznie beda kosic szczegolnie na odcinkach prowadzących na uczelnie.
Popieram. Sprawdzają nawet na takich odcinkach jak z Bronowic Małych na Mydlniki.
Odpowiedz cytując
burzolod
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 12.09.2010, 21:55
Na "kanarów" polecam Kabaret LIMO pt" bilet" tzn tych co są w kłopotach z braku biletu
...
Odpowiedz cytując
wiktorpiekarski
Banita

Od: 01.2011

Stary 21.02.2011, 10:13
http://www.gazetakrakowska.pl/krakow...tml#material_2 co o tym myślicie? kanar od 1 marca może używać siły fizycznej
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 21.02.2011, 10:24
Jako kilkuletni gapowicz z przeszłości powiem, że to granda. Z drugiej jednak strony dobrze pamiętam jak łatwo się robiło kanarów w wała i byli oni bezradni. Teraz to nie przejdzie bo czasy się zmieniły, więc chyba już pora na zmianę środków.
Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Stary 21.02.2011, 12:48
Moim zdaniem te uprawnienia są niezgodne z Konstytucją, cała nadzieja w Rzeczniku Praw Obywatelskich i Trybunale Konstytucyjnym.

A kanary chyba teraz poczują że żyją. Skoro bez tych uprawnień sobie pozwalali, to teraz będzie już u tej bezmózgiej części jazda bez trzymanki i normalne pobicia...
the end
Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 21.02.2011, 13:35
W pewnym sensie jest to dobre, bo jeśli gapowicz zacznie uciekać czy się rzucać to będą mogli go utemperować.
Choć z drugiej strony, kanar kanarowi nierówny i niektórzy mogą zacząć się wyżywać na pasażerach gapowiczach pod byle pretekstem.
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP.
Odpowiedz cytując
joshi
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 21.02.2011, 13:47
ta na pewno... oczami wyobraźni widzę jak kanar wywozi gapowicza tramwajem poza miasto i spuszcza mu wpie...ol
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Stary 21.02.2011, 14:12
wiktorpiekarski napisał(a):Wyświetl post
http://www.gazetakrakowska.pl/krakow...tml#material_2 co o tym myślicie? kanar od 1 marca może używać siły fizycznej
Oni nieraz przesadzali, więc można by rzec - Teraz się dopiero zacznie.
Ok 11 też mówili o tym na TVP Info (z tym że tyczyło się to bodaj Wrocławia), i już wtedy, mimo że jakiś adwokat dokładnie uściślał doszedłem do wniosku tak jak w linku -> "Problem w tym, że przepisy nie określają precyzyjnie, jakie działania takie ujęcie obejmuje."

A tak jeszcze schodząc na inny temat... Od grudnia u nas w MPK jak się chce kupić bilet u kierowcy trzeba za niego zapłacić tylko odliczoną kwotą, w dodatku zawsze słyszę , nawet minutę przed odjazdem albo "Czemu Pan w kiosku nie kupił?" (pomijając że np. na przystanku Łobzów PKP nie ma kiosku - jest ale trzeba przejść tunel + przejście ; zresztą takich miejsc jest dużo), albo "Proszę iść kupić w kiosku" (mówią nawet minutę przed odjazdem). Moim zdaniem jest to chore. Już wolałem płacić 25/50 groszowy haracz, bo nie zawsze się ma tą odliczoną kwotę, tymbardziej 1,35 zł.
Ostatnio edytowane przez tarantulaw2 : 21.02.2011 o godz. 14:14.
Odpowiedz cytując
tomo
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 21.02.2011, 14:33
tarantulaw2 napisał(a):Wyświetl post

A tak jeszcze schodząc na inny temat... Od grudnia u nas w MPK jak się chce kupić bilet u kierowcy trzeba za niego zapłacić tylko odliczoną kwotą, w dodatku zawsze słyszę , nawet minutę przed odjazdem albo "Czemu Pan w kiosku nie kupił?" (pomijając że np. na przystanku Łobzów PKP nie ma kiosku - jest ale trzeba przejść tunel + przejście ; zresztą takich miejsc jest dużo), albo "Proszę iść kupić w kiosku" (mówią nawet minutę przed odjazdem). Moim zdaniem jest to chore. Już wolałem płacić 25/50 groszowy haracz, bo nie zawsze się ma tą odliczoną kwotę, tymbardziej 1,35 zł.
Ja jeśli kupuję bilet u kierowcy to nadal płacę haracz i tak za studencki mam 1,50. Najczęściej jeżdżę liniami na Ruczaj to jeszcze nigdy mi się nie zdarzyło żeby gość poprosił odliczoną kwotę, zawsze liczy sobie do 1,50 zł. Kierowcy autobusów to jeszcze są w porządku, gorzej jak chce się kupić w tramwaju bilet u motorniczego - to jest dopiero banda chamów - a najgorsze to MASZYNISTKI podczas pmsów ! trzeba mieć nerwy ze stali !
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów