|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
Mezenga- wypożyczenie na rok 200 tyś euro Cabral- wypożyczenie na rok 125 tyś euro Manu- transfer definitywny 250 tyś euro Vrodoljak- transfer definitywny 1500tyś euro Antolović- transfer definitywny 500 tyś euro Kneżević- transfer definitywny 480 tyś euro A to czy na szrot nie wyglądają to podyskutujemy po rundzie/sezonie To ja też, a gdzie reszta ?!
Ostatnio edytowane przez Buziek_LG : 24.07.2010 o godz. 15:23.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Pierwszy raz stanę w obronie Łukaszka. Jemu chodziło o łączną kwotę transferów doliczając definitywny zakup Mezengi (1,3 mln euro) i Cabrala (1,55 mln euro) za rok.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
yhm yhm czyli rozumiem że Legia już wie że będzie ich chciała, już odłożyła te pieniądze. A Mezenga i Cabral są warci 2 mln euro. Na litość boską szanujmy się trochę turecki Orduspor nie wydał na niego 750 tyś(które mieli w umowie) a Ty wyceniasz go na 1.3 mln
Za transfermarkt: Cabral(600 tyś) Mezenga(900 tyś) nawet licząc tak ich wartość nie wychodzi 1.5 mln. Przy czym moim zdaniem Legia na 100% nikogo już nie kupi w tym sezonie(powyżej 150 tyś zł) Powód: dopisek 2 słów
Ostatnio edytowane przez Buziek_LG : 24.07.2010 o godz. 15:52.
|
|
|
|
Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Buziek_LG koleś, ale mi chodziło o ogólną wartość jaką za nich zapłacą. Według zakazanej strony to Cikos jest warty 50 tys euro, a Łobodziński 2 mln euro, więc ich wycenę to sobie... Jeśli kogoś wypożyczają, a gościa wyceniają na 1,5 mln euro, a za wypożyczenie płacą 200 tys to chyba powiesz, że w danej drużynie gra zawodnik o wartości 1,5 mln euro, a nie 200 tys.
Vrdolijak 1 mln euro Knezevic 400 tys euro Antolović 450 tys euro Manu 250 tys euro Mezenga 1,5 mln euro Cabral 1,5 mln euro A wycenę transfmarket to masz tam wyżej. Jak mają taką klauzulę wpisaną w transfer to tyle chyba kosztuje? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Czyli tak rozumując Wisła wydała 1,25 mln euro za Riosa? Nie wydała, a czy wyda to się okaże. Tak samo Legia nie wydała i może nie wydać.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
Cytat:
Cytat:
Powód: k
Ostatnio edytowane przez Lukininho : 24.07.2010 o godz. 16:21.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W ten sposób myśląc mówimy że Peszko jest wart 500 tyś euro, gówno prawda w tej chwili nie jest wart nawet połowy tej sumy. Skąd to wiem ? Jeśliby był to już od pół roku grałby w innym klubie.Ba jest jeszcze lepiej. Janczyk jest warty 1.5 mln euro ale ledwie 7 miesięcy wcześniej był wart 7 mln bo tyle miał kwotę odstępnego. Jak sądzisz w ciągu kilku dni jego wartość spadła czy może kontrakt to co innego niż wartość?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeśli chcesz być wiarygodny to pisz o faktach nie zaś o tym co być może się kiedyś zdarzy. Zaś jeśli chcesz już pisać o przyszłości to zapisz "moim zdaniem" "może kiedyś" "uwaga to moje spekulacje"
Możesz być pewny że ja się nie bulwersuję na wycenę dokonaną przez ciebie tylko na fakt pisania głupot Legia nie ściągnęła graczy za 5 mln tylko za 3.05 mln bo tyle musiała zapłacić za ich usługi i tyle. Pisanie czegokolwiek innego mija się z prawdą czy tego chcesz czy nie
Ostatnio edytowane przez Buziek_LG : 24.07.2010 o godz. 16:31.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
Estonczycy - tak to jest jak druzyne prowadzi slaby, przereklamowany trener. Ktory nomen omen jest teraz u Was. Malta - a czego mozna bylo spodziewac sie po Ruchu? Przeciez to jest zespol, ktory w tym sezonie bedzie bronil sie przed spadkiem. Jak jeszcze po Austrii odejda Sobiech i Sadlok to bedzie to jeden z glownych kandydatow do spadku. Chlopie, to tylko sparing ze slabym jak na warunki francuskie PSG. Jak zagraliscie z miare dobrym Bordeaux to Wasze asy statystowaly patrzac gdzie pilka idzie. Myslisz, ze te wyniki sa miarodajne? To tak jak Polonia pol roku temu wygrala z Zenitem i zremisowala z Valencia, a potem byla kupa w lidze. Bez pierwszego trenera i trenera od przygotowania fizycznego, to Wy w lidze nic nie ugracie i niewazne jak ITI bedzie pompowalo balonik. A co do fracuskich sparingow, pisalem oczywiscie o Legii. ![]()
Kiedyś wrócą tamte lata... 1946... 2000... 2011?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Jak słaby? W Wiśle zdobył 2 tytuły i zmierzał po trzeci, z Groclinem zdobył Puchar Polski i Puchar Ekstraklasy. A nie miał znowu tak wielce lepszego składu od czołówki (Lech, Legia), potem upominał się o transfery z marnym skutkiem. Tak więc nazywanie Skorży słabym trenerem jest trochę nie na miejscu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Już prawie był w Polonii, zastanawiał się Lech, a tu strzela gola Liverpoolowi. To się pewnie Wojciechowski wkurzył
![]() http://s24.pl/micanski_ogral_liverpool-s76993.html ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
P.S. Gdyby on dalej byl u nas to napastnik Rios ze swoimi warunkami fizycznymi nigdy by do nas nie trafil .... bylby za ... niski P.S.2 Dobrze ze go u nas juz nie ma! Panie Macku do NIE zobaczenia
Ostatnio edytowane przez RAF : 24.07.2010 o godz. 18:19.
![]()
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Powiem Ci szczerze, ze wg mnie Bakero jest lepszym trenerem niz Skorza.
1. Chce zeby druzyna grala techniczna pilke a nie systemem wysoka pilka do przodu na napastika i moze cos sie uda. Pod koniec sezonu zaczelo to funkcjonowac. 2. Przygotowal druzyne na tyle dobrze, ze w kazdym meczu Polonia zabiegala rywali. 3. Na poczatku rundy brakowalo po prostu szczescia. A to nieprawidlowo uznane gole, a to brak klasowego napastika, ktory wykonczylby akcje. 4. Bakero potrafi motywowac druzyne - pierwszy mecz z Legia na remis. Przeciez przez kilka dni pod wzgledem fizycznym nie zrobil duzego postepu. 5. A o umiejetnosciach Bakero raczej powinienes wiedziec dobrze. Przeciez ostatnie wygrane derby mogly sie skonczyc rownie dobrze wynikiem 5:0, a nie 1:0. 6. Ponadto u Bakero nie ma zadnych kontuzji niespowodowanych faulami w czasie meczow, ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Ta A może frytki do tego? ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
o Skorży można różnie. Coś jednak musi (musiał ?) umieć, skoro ten sam skład, który zbłaźnił się zajmując 8 miejsce w rok później zdobywa bezapelacyjnie mistrza przed końcem sezonu lejąc wszystkich i dominując w lidze w sposób przytłaczający.
Można powiedzieć, że sezon wcześniej nie było trenera tylko zawirowania i to grajków zdemoralizowało. Ale Skorża potrafił to do kupy poskładać. Nie mówię, że jest genialny czy wybitny. Ale cienki też nie jest, bez przesady. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Polonia - raz derby wygrają i już szczekają, oj skąd ja to znam
![]() ![]()
PSIA KREW
"Płoną perony płynie krew, to szlak wiślackiej wiary! Rzucamy wokół śmierci zew, łopocą nam sztandary! Niech chwała Twoja wiecznie trwa! Zwyciężaj Wisło ma... ZWYCIĘŻAJ WISŁO MA! "
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Skład, który zajął to 8 miejsce był na ścisłą czołówkę. Skoro w latach poprzednich Wisła nie schodziła poniżej 2 miejsca to to 8 miejsce nie było miernikiem możliwości. Natomiast to co nastąpiło potem. Na luzie MP, ponowne ale to już czołganie się i korzystanie z frajerstwa przeciwników, gra stawał się coiraz gorsza, mecze coraz trudniej się oglądało, bo to były żygowiny. Zespół staczał się coraz bardziej w organizacji gry, kondycji, kontuzji. Apogeum to koniec jesieni i początek rundy wiosennej, który nawet wyjątkowo cierpliwemu bossowi i kibicom nie mogącycm oglądać tej degrengolady wystarczył żeby powiedzieć dosyć. Dzięki Kasperczakowi o mały włos uratowane zostałoby MP, no ale Jopa nikt nie był w stanie przewidzieć. |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
mam nadzieję, że Ty masz rację , nie ja. I że Kasper jest lepszy. I w najbliższych spotkaniach ich zespołów czy to w lidze czy pucharach to się potwierdzi. Nie manie racji w tej sprawie to przyjemność w takich okolicznościach ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Niewiele widziałem treningow za Skorży ale na początku rundy wiosennej kilka treningów na boisku treningowym widziałem. No i z tego co zaobserwowałem to Skorża chdził na treningu jak Pan po włościach,trochę poobserwował coś tasm powiedział ale główną robotę dowlał Bahr. Natomiast po przyjściu Kasperczaka Bahr zająl się rozgrzewką natomiast Kasper organizował resztę treningu no i oczywiście dołożył więcej "piłki po boisku".
To są moje subiektywne odczucia po oglądnięciu kilku treningów za starrego i starego-nowego trenera wiec mogę się mylić Rok temu Ruch też był spisywany na straty. A po kontuzji Niedzielana to już mieli nie grć w pucharach a jednak wyprzedzili Legię
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 24.07.2010 o godz. 21:10.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Tu się muszę nie zgodzić, bo Skorża miał jeszcze w drużynie Kosowskiego przez I rundę, a wiadomo jakie to było wzmocnienie dla drużyny, doszli mu jeszcze Ćwielong, Jirsak, Cebanu, Dudu i Niedzielan (kontuzja), zimą jeszcze Matusiak, Łobodziński, Diaz.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Jakoś nie chce mi się wierzyć, że Skora potrafi kogokolwiek przygotować do sezonu.
Coś czuję po kościach, że na Legii nikt sie nie będzie z Maciejem pieścił. Po takich wydatkach na drużynę, tam ma być gra i wynik. A skład trenerski Wisła bis raczej gwarantuje kopaninę nie do oglądania i umierających na boisku kopaczy.Po traumie poprzednich 2 sezonów (tak, dwóch) nic innego nie przychodzi mi do głowy. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Euzebiusz Smolarek rozwiazal kontrakt z Kavala tak wiec coraz bardziej prawdopodobne jest, ze przejdzie do Polonii Warszawa. Media mowia na niego - wypalona gwiazda choc polska liga jest taka, ze w niej moze sie Smolarek odblokowac.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Smolarek w Disco oznacza, że Wojciechowski jednak nie żartuje. Sadloki i Sobiechy gwarantowałyby "tylko" grę o puchary, a tak mogą się włączyć w walkę o MP. Tym razem nie żartuję
![]() |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Smolarek to już wypalona gwiazdka, która będzie tylko odcinać kupony i strzelać fochy. Ciekawe jak zobaczy ich stadion i szatnie to co powie?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Lukininho - a Żurawski i Wichniarek to piękni, młodzi napastnicy, przed którymi stoi szansa gry na euro
On jeszcze nie ma nawet 30 lat. Na polską ligę wystarczy.![]()
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Na polska musi wystarczyc bo nikt inny tego dziada nie chce. Niech Smolarek w wieku Wichniarka zdobedzie tyle bramek na zachodzie, to porozmawiamy, no i niech strzeli tyle ile Zurawski w polskiej lidze
Ostatnio edytowane przez kreseq : 26.07.2010 o godz. 13:06.
![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Pokaż go w koszulce Polonii bo nie moge znalezc jego prezentacji
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Głupia wyliczanka. Równie dobrze mógłbym napisać, że niech Wichniar i Żuraw będą czołowymi postaciami w Borussi i kadrze, a nie w Arminii czy Wiśle...
![]()
|
|
|