The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.07.2010, 14:00
Niestety,tam się nic nie dzieje i to nie od dzisiaj,niby podnieśli 2 kratownice na dach i nawet jest jeden jupiter ale to i tak na nic.Skandal nad skandale jak i cała ta pseudo budowa...
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 24.07.2010, 14:01
O to też można poprosić radnego Olszówkę w swojej interpelacji.
Nic ****a z tego nie rozumiem.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 24.07.2010, 14:06
Znajdź element ludzki na budowie na powyższej fotografii. Zwycięzca zje kolację z Panią Niedziałkowską...

A tak poważnie to ****ica bierze człowieka straszna. Na normalnej budowie, im bliżej końca to tempo prac rośnie, a u nas od początku wszystko idzie jak krew z nosa i z dnia na dzień ubywa po kilku robotników i czas pracy się skraca.

ZIKiT - weźcie się ****a do roboty!!!!!
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 24.07.2010, 14:07
Zobaczymy czy SKWK cos wymysli... bo nie mozna tylko czekac do CHUJA PANA. Trzeba im powiedzieć IV runda ma byc na REYMONTA 22 i koniec ****a kropka.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 24.07.2010, 14:11
To jest po prostu skandal!
Prace nad trybuną główną powinny odbywać się od miesiąca 24/24, na 3 zmiany, 7 dni w tygodniu.
Po prostu szlak człowieka trafia, a frustracja sięga zenitu!!!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 24.07.2010, 14:14
Co do demonstracji to powinny byc dwie, jedna teraz, taki straszak a druga jak juz ten stadion bedzie ukonczony. Wiadomo wtedy komplet na trybunach to i ludzie moze by ruszyli dupy i poszli na demonstracje, naleazloby wywiezc na taczkach te tegie glowy Krakowa, zawiesc pod Czeska granice i wyjebac gdzies w****u. To tak troche z przymrurzeniem oka ale naprawde nerwy juz siadaja. To juz nawet nie chodzi o to ze stadion Wisly to chodzi o jakies zasady. Jak mozna robic z ludzi takich tepych chujow czy samemu byc takim debilem. Przeroslo to juz moje pojecie, to chamstwo, ta glupota.
Mowie Wam nastawcie sie ze wracamy na stadion za kilka miesiecy, jak wrocimy na sierpien czy wrzesien to bedzie dla Was mila niespodzianka a nie znowu za tydzien, za dwa tyg nastepne rozczarowania.
Jedno jest pewne, powinno za ta sprawe odpowiedziec wiele osob, i naprawde powinno sie je potraktowac surowo
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 24.07.2010, 14:16
Może założymy na forum osobny temat pt "Stadion Wisły - wszystkie niedoróbki i zaniedbania czyli Alternatywy 4 przy Reymonta 22 (bez komentarzy)" zbierzemy w ten sposób konktetną liste niedogóbrek i porozsyłamy to po wszystkich redakcjach telewizyjnych np. programów interwencyjnych. Proponowałbym też wklejać archiwalne artykuły kiedy to poklei Niedziałkowska, Janik i Majchrowski zapewniali kiedy to stadion będzie otwarty. ja już nawet skandalem tego nie nazywam co się dzieje, to nie ma nazwy.
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez Pero : 24.07.2010 o godz. 14:17.
Odpowiedz cytując
wislak1987
Junior Member

Od: 12.2008

Stary 24.07.2010, 14:20
A pytanie przyjemniejsze. Na którym sektorze po skończeniu stadionu bedzie młyn bo w końcu go zbudują i bedziemy mogli grac w domu?
Odpowiedz cytując
Tylko_Wisła!
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 24.07.2010, 14:22
Młyn zostaje na D.
WISŁA TO MY !
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 24.07.2010, 14:24
rav napisał(a):Wyświetl post
To nie ma znaczenia, 9 sierpnia musisz zgłosić stadion z kompletem dokumentów.

A tak panowie budowniczy "zapi***ją" na naszym stadionie w sobotę o godzinie 14:50.

Szlag mnie jasny trafi !!

Idealnie cała sytuacje odzwierciedla ta piosenka http://www.youtube.com/watch?v=pe42MNDjxTk

Z pozdrowieniami dla redakcji

PS: słuchając wpatrujcie się w zdjęcia pustej budowy
Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 24.07.2010, 14:24
Pero napisał(a):Wyświetl post
Może założymy na forum osobny temat pt "Stadion Wisły - wszystkie niedoróbki i zaniedbania czyli Alternatywy 4 przy Reymonta 22 (bez komentarzy)" zbierzemy w ten sposób konktetną liste niedogóbrek i porozsyłamy to po wszystkich redakcjach telewizyjnych np. programów interwencyjnych. Proponowałbym też wklejać archiwalne artykuły kiedy to poklei Niedziałkowska, Janik i Majchrowski zapewniali kiedy to stadion będzie otwarty. ja już nawet skandalem tego nie nazywam co się dzieje, to nie ma nazwy.
Moim zdaniem to dobry pomysł - osobny temat poświęcony wszystkim stadionowym mankamentom, skandalom w zarządzaniu i nadzorze nad inwestycją, pokazujący jak na dłoni kłamstwa, puste obietnice, obnażający nieudolność, złą wolę i niekompetencję ZIKiT-u, Majchrowskiego i innych "bohaterów" tej ponurej sagi...

Jeśli Rav nie będzie miał nic przeciwko, chętnie go założę.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Stary 24.07.2010, 14:31
No i trzeba wykorzystać to ostatnie zainteresowanie mediów sytuacją naszego stadionu. Niech zadziała efekt fali i publikacji będzie tylko więcej. Niestety, ale ciągłe nękanie MEDIALNE Majchrowskiego i Niedziałkowskiej daje jakiekolwiek szanse na dokończenie tego projektu i masy niedoróbek.

P.S. Mam nadzieję, że jedna z opraw zostanie "zadedykowana" tej dwójce Państwa. Z imienia i nazwiska. Najlepiej, gdy odwiedzą nasza twierdzę. Ale to nuta przyszłości...
Odpowiedz cytując
hide
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 24.07.2010, 14:32
a co do tej demonstracji .... to można by było zrobić coś na wzór koniecpzpn
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 24.07.2010, 14:33
Tak. A kibice do Lubina pojadą... jak nam Majchrowski i reszta "bandy" ufundują bilet + przejazd! Sku$#* w biały dzień.
Pisałem już dawno, róbmy jakąś demonstracje, tylko trzeba ją zaplanować wcześniej, żeby każdy mógł sobie załatwić wolne w pracy itp.. Poza tym, pokażmy im co o nich myślimy na następnym meczu na SS.
Odpowiedz cytując
volasTSW
Member

Od: 07.2009

Stary 24.07.2010, 14:38
ja juz mam powoli tego dosc...dobra, ta III przezyjemy na Hutniku, ale IV?! c*** by ich strzelil..k**** jak mozna cos takiego zrobic z tak fajnym stadionem..w tygodniu pracuja do 18, teraz juz dawno ich nie ma na stadionie..nie p******* sie im w glowach? powinni z******* ile sie da, by dalo sie tam rozgrywac mecze..jeszcze by brakowalo tego, ze pierwszy mecz w sezonie z Arka zagramy na SS..

a tak na serio, to SKWK moglo by cos z tym zrobic..Basalaj tez..przeciez to sa takie cyrki, ze masakra..a ZIKiT i pan Majchrowski maja nas gleboko w dupie..nie wiem..ichmy pod tego pseudo prezydenta, cokolwiem..przeciez tak nie moze byc!
''...Ale każdy ma prawo wymagać od was ambitnej i nieustępliwej walki.." - Henryk Reyman

AVE WISŁA!
Odpowiedz cytując
Tylko_Wisła!
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 24.07.2010, 14:41
volasTSW napisał(a):Wyświetl post
jeszcze by brakowalo tego, ze pierwszy mecz w sezonie z Arka zagramy na SS..!
Wcale bym sie nie zdziwił gdyby tak sie stało...
WISŁA TO MY !
Odpowiedz cytując
WISŁA 1906 NH
Senior Member

Od: 10.2004

Stary 24.07.2010, 14:43
Żenada... Żyjemy w państwie gdzie osoby które są odpowiedzialne za wiele ważnych spraw są zwykłymi złodziejami i kłamcami... To było pewne że cały stadion nie będzie skończony w czerwcu ale myślałem że chociaż jedna trubyna będzie gotowa na pierwsze mecze pucharowe. Klub z taką tradycją i historią musi się poniewierać po obcych boiskach bo nie ma stadionu... :/ . A i o grupie Ligi Europejskiej możemy sobie pomarzyć... przykre ale prawdziwe
Każdy to powie Wisełka rządzi w Krakowie...
Odpowiedz cytując
DamianX360_NH
Junior Member

Od: 05.2009

Stary 24.07.2010, 14:44
Ciekawi mnie czy czasem Wisła nie ustanowiła już rekordu świata "najdłuższa budowa stadionu". Kur*@ przecież jakby nie było to nasz stadion buduje się już 6 lat! To jest jakiś ewenement na skale światową. Rozumiem jeszcze jakby to była jakaś skomplikowana nowoczesna architektura, a jest wręcz przeciwnie. To, że gramy na Hutniku nawet mi nie przeszkadza. Mam 5 minut autobusem na stadion. Najbardziej wkurzające jest to, że budową naszego stadionu zarządzają wogóle nie kompetentni ludzie, którzy nawet nie wiedzą jak dotrzymać terminów harmonogramu. Jak się nie wywiązują z terminów to tworzą nowy ... to jest kur*@ paranoja ...
Odpowiedz cytując
Birsa
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 24.07.2010, 14:48
Tak źle nie będzie, że z Arką zagramy przy SS. Ekstraklasa pozwoliła Legiusi na rozgrywanie meczy w godz. popołudniowych, więc czemu nam by nie pozwoliła?
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 24.07.2010, 14:50
Do tych którzy uważają ze skoro III runda miała być na Hitniku a IV może nie być:
Chciałem zauważyć że ze względu na zespoły biorące udział w III rundzie el LE wymogi są znacznie obniżone i łatwiej uzyskać zgodę na rozegranie meczu. W naszym przypadku gdyby był założony monitoring oraz gotowy był system identyfikacji kibiców to może udałoby się rozegrać mecz o 17 przy niewielkim udziale już zamontowanych reflektorów. Jednakże w IV rundzie wymagania znacznie idą w góre i brak oświetlenie już nie będzie taki łatwy do obejścia jak w przypadku III rundy

DamianX360_NH napisał(a):Wyświetl post
Ciekawi mnie czy czasem Wisła nie ustanowiła już rekordu świata "najdłuższa budowa stadionu". Kur*@ przecież jakby nie było to nasz stadion buduje się już 6 lat! To jest jakiś ewenement na skale światową. Rozumiem jeszcze jakby to była jakaś skomplikowana nowoczesna architektura, a jest wręcz przeciwnie. To, że gramy na Hutniku nawet mi nie przeszkadza. Mam 5 minut autobusem na stadion. Najbardziej wkurzające jest to, że budową naszego stadionu zarządzają wogóle nie kompetentni ludzie, którzy nawet nie wiedzą jak dotrzymać terminów harmonogramu. Jak się nie wywiązują z terminów to tworzą nowy ... to jest kur*@ paranoja ...
Już nie pisz głupot że stadion budujemy ciągle o 6 lat bo z takim gadaniem to do Faqtu sie nadajesz

A najbrdziej komiczne jest to że do zgłoszenia stadionów do kolejnych rund (3. i 4.) brakuje nam zawsze kilku dni (tak max z 5 dni). Skoro mecze mają być grane 19. i 26. to nie można wyjątkowo zgłosić stadionu nieco później albo dać komuś do kieszeni żeby poświadczył te luxy Tak naprawde to wszystko czego nam brakuje są to szczegóły możliwe do uzupełnienia w ciągu kilku dni. Jak już nam zabrali Euro to mogliby trochę naciągnąc terminy najwyżej przegramy walkowerem i wtedy będzie się miał kto tłumaczyć i bedzie afera
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 24.07.2010 o godz. 15:04.
Odpowiedz cytując
dziabong
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 24.07.2010, 15:05
Myślę, że założenie osobnego tematu, odnoszącego się do wszystkich kłamstw i mankamentów budowy jest dobrym pomysłem, wkońcu dziennikarzyny miały by na tacy tematy na artykuły pewnie do końca roku.
Coraz bardziej dochodzę do wniosku, ze wogóle nie powinniśmy na nim grać i podpisywac dokumentów o wynajem dopóki on finalnie nie zostanie skończony. Wcześniejsze Nasze wejście na niego może skutkować brakiem zainteresowania by go ukończyć i szukaniem byle do tego pretekstu.
Ale z drugiej strony, dalej musimy sie tułać po obcych stadionach... ehh
Kibic Białej Gwiazdy
Odpowiedz cytując
albert02
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 24.07.2010, 15:06
Z tej sytuacji widze jedno wyjscie - wszystkich odpowiedzialnych na czele z prezydentem na dach, dac im latarki i niech swieca Nie no, masakra z ta budowa. Ale dalej sie ludze, ze moze im sie uda i IV runda bedzie w Krakowie.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 24.07.2010, 15:07
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Już nie pisz głupot że stadion budujemy ciągle o 6 lat bo z takim gadaniem to do Faqtu sie nadajesz
A co głupoty pisze? Ten stadion przebudowywany jest od listopada 2004! Szlag jasny trafia człowieka, naprawdę. Najpierw mieliśmy kilkunastomiesięczny serial z bramkarzem, teraz telenowela ze stadionem. *******one urzędasy.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 24.07.2010, 15:22
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
A co głupoty pisze? Ten stadion przebudowywany jest od listopada 2004! Szlag jasny trafia człowieka, naprawdę. Najpierw mieliśmy kilkunastomiesięczny serial z bramkarzem, teraz telenowela ze stadionem. *******one urzędasy.
W takim uj eciu sprawy to gdyby nie Euro to remont tego stadionu trwałby w sumie z 10 lat
Odpowiedz cytując
szym_ek
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2007

Stary 24.07.2010, 15:22
Cytat:
Joanna Niedziałkowska, podała nowy termin zainstalowania oświetlenia na stadionie Wisły. - Na początku sierpnia otwarte będą już trzy trybuny. 11 sierpnia gotowe będzie natomiast oświetlenie -
Cytat:
Aby można było zgłosić stadion Wisły, najpóźniej do 9 sierpnia instalacja oświetleniowa musiałaby działać i posiadać odpowiedni certyfikat, poświadczający wymaganą siłę 1200-1400 luxów. Niestety, z wypowiedzi dyr. Joanny Niedziałkowskiej wynika, że miasto nie zamierza tego terminu wypełnić.
Po tej wypowiedzi ewidentnie widać ze miasto NIE CHCE skończyć stadionu na czas !
Nikt nie jest mi w stanie wytłumaczyć że nie dało by sie zmobilizować i całą energie przerzucić na zrobienie oświetlenia 2 DNI wcześniej niż jest planowane!!!
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 24.07.2010, 15:49
Czyli ta banda z UM ewidentnie naraża Wisłę na koszt wynajmu stadionu w Lubinie oraz brak wpływów z biletów (gdyby mecz był w Krakowie).
A teraz wyobraźcie sobie gdyby to parchy miały zagrać w pucharach. Media + "profesorek" + asystenci prezia z treningu noworocznego w 1 dzień załatwili by przyśpieszenie prac.
Ale to dobrze, kolejna nauczka dla nas, bo niektórym się wydaje, że można głosować w wyborach na koszernych radnych, a potem dziwić się tym, że jest jak jest.
Odpowiedz cytując
someonewisp
Banita

Od: 09.2009

Stary 24.07.2010, 15:54
Niedziałkowska żyje w jakimś alternatywnym świecie. Jakie 3 trybuny?! Na razie tylko jedna jest gotowa. JEDNA! 2 w budowie, jedna niedokończona. A jeszcze niedawno słyszałem zapewnienia tego pajaca Majchrowskiego, że niedługo przetarg, tak tak. A BZDURA! Teraz mam już pewność, że stadion nie zostanie ukończony w tym roku. Brak w nim absolutnie wszystkiego. Całe szczęście, że niedługo wybory. Oj całe szczęście!
Już Majcher pora, wypad z KRAKOWA!
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 24.07.2010, 16:21
someonewisp napisał(a):Wyświetl post
Całe szczęście, że niedługo wybory. Oj całe szczęście!
Już Majcher pora, wypad z KRAKOWA!
Tylko, że może być tak "zamienił stryjek siekierkę na kijek". Lansowany przez media i PO jego kontrkandydat Kracik jest też z tej samej gminy z ul. Kałuży. Również uczestnik "sławetnego" treningu noworocznego. I nie jest powiedziane, ze nie będzie jeszcze bardziej koszerny w stosunku do Wisły.
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 24.07.2010, 16:27
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Czyli ta banda z UM ewidentnie naraża Wisłę na koszt wynajmu stadionu w Lubinie oraz brak wpływów z biletów (gdyby mecz był w Krakowie).
Napiszmy to wprost: oni jawnie OKRADAJĄ nasz klub.
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Stary 24.07.2010, 17:29
Dobra Panowie pytanie z innej beczki.Czy były prowadzone jakiekolwiek prace przy czyszczeniu elewacji stadionu ? Próbuję znaleźć od 20 stron i nie mogę się doszukać,bo jakiś pajac na skyscrapercity twierdzi ponoć że oczywiście że były prowadzone.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów