|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Mam nadzieję, że w zimowym okienku sprzedadzą najgorszych cudzoziemców i sprowadzą na ich miejsce lepszych Polaków. Dobrze, że chociaż Wilk przyszedł.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
to chyba najbardziej trzezwy komentarz na to wszystko.Popieram
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
Mały w Koronie i akceptowany przez trybuny jest tak samo do wyobrażenia jak na Kałuży. Ludzie, ja wiem, że niektórych Patryk nieźle wnerwia. Ale czy aż tak mu źle życzycie ? ![]() ![]() |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Czy są już jakieś decyzje w sprawie testowanych ?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Tak szybko nie oczekuj na decyzje. Dopiero jutro zbierze sie zarzad i podejma decyzje kogo zatrudnic a kogo wysłac do chałupy
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
e tam. Mendy po takim meczu to juz mysle czeka na pociag na dworcu
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
A co do Skorży... Lato 2007: Niedzielan, Kosowski (powrót z wypożyczenia), Ćwielong, Cebanu, Jirsak, tam jakiś bramkarz młody z Polski. Zima 2008: Matusiak, Łobodziński, Diaz. Lato 2008: Singlar, Marcelo. Zima 2009: Beto. Lato 2009: Kirm, Jop, Alvarez, Garguła. Zima 2010: Hristow, Cleber, Baa. Tak więc znowu nie mówcie, że nie miał transferów bo np niektórzy gracze byli bardzo uznanymi na rynku, a taki Beto to pewnie jego pomysł, bo zawsze potrzebował wysokiego napastnika. Oczywiście żalił się, że nie ma graczy i potrzeba transferów, ale może wtedy nie znaleziono odpowiednich zawodników. Patrząc na te transfery to nie kupiono mu tylko bramkarza, reszta to na każdą pozycję z tego co miał znalazł by wartościowego gracza na nasze polskie warunki. Oczywiście wygrywał ligę 2 razy i liderował, jednak oprócz tego raczej nic. To po prostu działa tak, że przegrywamy MP to kupujemy niestety... w sezonie 08/09 nic nie zdziałano wielkiego na polu transferowym, a latem drużyna przygotowywała się do el. LM.PS: Jak w tych okienkach kogoś pominąłem, to sorry, ale pamięć słaba.
Ostatnio edytowane przez R33 : 23.07.2010 o godz. 21:12.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Pragne zwrócić uwagę na jedno - zaczęła się walka o podstawowe miejsce w składzie.
Skąd nagły skok formy Jirsaka? Tyle lat już "spłaca się", poza małymi przebłyskami szału ni ma. A teraz co mecz to słyszę pochwały w jego stronę. Ano może stąd ta forma, że doszedł Guła, Wilk, jest Sobolewski, już 3 rywali do miejsca w składzie. Jirsak na pewno nie należy do piłkarzy mało zarabiających, zrozumiał niewątpliwie że jeśli dalej będzie lipa to może cienko pierdzieć za jakiś czas. Jedziemy dalej, skrzydła. Wisła kupuje Paljicia dając wyraźny znak Kirmowi że chłopie, nie jesteśmy z Ciebie zadowoleni. I co? Kirm wchodzi z ławki i po indywidualnej akcji strzela gola. Przypadek? Nie sądze, z resztą mam nadzieje kolejne mecze pokażą że i Kirmowi zachciało się znowu grać ... Wisłę stać na dwóch piłkarzy na każdą pozycję, pod warunkiem że zmiennicy nie będą zarabiać kroci. Zrozumiał to Jirsak, zrozumiał to Kirm, zrozumieją inni. Przyszła nowa krew, chcą się pokazać, zaś stara gwardia poczuła się (wreszcie) zagrożona. Nie będzie już sentymentów i popierdółek, nie chce Ci sie, nie przykładasz się albo po prostu, jesteś za słaby, na Twoje miejsce już czeka ktoś inny. Myślę że to jest ogromny plus obecnej sytuacji kadrowej naszej Wisełki. Legie, Lechy, pokupowali (bądź kupią) piłkarzy którzy błyskawicznie wskoczą do składu, nie mając realnej konkurencji. Tu upatruję wyższość Wisełki nad resztą stawki. Oby ![]() |
|
|
|
Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Przecież Jirsak nigdy nie miał pewnego miejsca w składzie,mimo braku konkurencji na swojej pozycji,więc pisanie że teraz zaczął coś grac bo paru zawodników doszło jest pozbawione sensu,raczej taktyka bardziej mu odpowiada niż dzida na napastnika
![]() Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez daniel123 : 23.07.2010 o godz. 21:23.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Bogu dzieki, ze niektorzy forumowicze nie pelnia funkcji w polskim futbolu, bo taki Mendy z racji jedynie swoich warunkow fizycznych mialby juz zatrudnienie w Wisle(takie opinie tu sie pojawialy). Nie patrzac na to, ze chlopak ma 21 lat, a nigdzie powaznie w pilke nie gral.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Wiecie co...
Szukanie srodkowego obroncy zaczyna mi przypominac pewna telenowele ktora trwala u nas kilka lat... ![]() |
|
|
|
Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
KAŻDY TO POWIE ! WISEŁKA RZĄDZI W KRAKOWIE !
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Spodziewałem się że wynik tego sparingu będzie dla nas mniej korzystny. Coś w stylu tego meczu z Kolejarze. Przecież większość z tych zawodników grała ze sobą pierwszy raz. A tu proszę 3:1 z solidnym drugoligowcem.
Cieszyć mogą pozytywne opinie o grze Riosa i Elsnera. Uważam jednak, że aby ocenić czy nowi zawodnicy są w stanie wzmocnić Wisłę przydałby się jeszcze jeden albo nawet dwa takie sparingi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
A propos testów to oczywiście, że im większa liczba rozegranych sparingów tym rzetelniejsza będzie ocena testowanych, aczkolwiek po jednym meczu można wywnioskować czy zawodnik się nada czy nie. Ustawianie się do piłki, strzały, podania, kreatywność, odbiór, krycie...takie elementy widać po zawodniku nawet gdy nie jest zgrany z drużyną i na podstawie tych cech trzeba oceniać przydatność testowanych graczy. Wydaje mi się, że jeśli Tiboni nie żąda zbyt wysokiego kontraktu to zostanie wypożyczony, natomiast co do Elsnera to wszystko zależy czy mamy w chwili obecnej jakieś konkretniejsze nazwisko na naszej liście(pomijam Chaveza, który moim zdanie powinien być jednym z dwóch nowych stoperów). |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Tez zauwazylem ze Jirsak z Szawlami zagrl bardzo dobrze.Kilka swietnych podan,i rozcizgniecie gry. On musi pokazac ze tyle kasy nie wywalono w bloto ,a moze tez sie bac ze czeka go ławka. Jak przypomne sobie zelazna jedenastke Skorzy ,to ze dzis mozemy wystawic je dwie to naprawde czlwoiek sie cieszy. Bedzie ławka ,bedzie pole manewru,bedzie rywalizacja ,bedzie wynik ) ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Jirsak z ogórkami zawsze błyszczał, więc nie wiadomo czy z silniejszymi rywalami znów nam nie zniknie z pola widzenia. Ale, niewątpliwie, styl gry preferowany przez Kasperczaka, daje mu więcej szans pokazania swoich możliwości...
Co do testowanych, to oglądając skrót, najbardziej mi się podobał... gol Nalepy ![]()
Nie! Jeszcze trochę! Mamy czas! Bo widzicie
Do stracenia nikt z nas nie ma nic - i tyle! A więc krzyczmy! Krótką chwilę - całe życie! Nim znikniemy - głośno krzyczmy krótką chwilę! Kasperczak trzymaj się!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
Myślę że klub ma 2 kandydatów do gry z którymi w przyszłym tygodniu sfinalizujemy umowę, ale to nie wszystko bo jeszcze pozostała kwestia lewej obrony (najlepiej poinformowani w temacie twierdzą, że do piątku ma się wszystko rozstrzygnąć), zawodnika z nazwiskiem nie pogniewałbym się gdyby miało chodzić o Smolarka. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Boże chroń Wisłę !! Przed Smolarkiem. W klubie było wystarczająco wielu gwiazdorów, którzy z braku konkurencji odcinali kupony od przebrzmiałej "sławy" często nie popierając tego formą sportową. Po co nam kolejny zawodnik, który nie dość, że umiejętności nie ma powalających a dodatkowo wycenia się nieadekwatnie do rzeczywistości.
|
|
|
|
Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
tak z innej beczki nie wiecie czy
Bunoza zostal zgloszony do 3 rundy |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
wg słów agenta tego Honduranina, dziś Chavez powinien dotrzeć do Krakowa na testy... jestem ciekawy jak to będzie dziś
"Sam zawodnik, mimo że nie komentuje sprawy transferu, to przyznaje że w sobotę leci do Polski. "
Ostatnio edytowane przez tomasz_19 : 24.07.2010 o godz. 08:45.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
Pare dni temu. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Ja bym postawił na Elsnera i(lub) Chaveza. Dobrzy grajkowie nie tacy starzy (po 24, 26 lat) którzy mogą się szybko wkomponować w drużynę i coś pograć. A na dwumecz z Azerami proponowałbym chwilowe włączenie do kadry... Nalepy xD
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|