The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.07.2010, 09:17
Cytat:
Owszem, położony jest asfalt, ale w odległości 10 metrów od linii bocznych boiska, a droga, która w ten sposób powstała jest drogą techniczną, po której przemieszczać będą się karetki w czasie meczów lub pojazdy obsługi technicznej imprez organizowanych na stadionie. Niewykluczone jest w przyszłości pokrycie tejże drogi sztuczną trawą, co będzie miało walor jedynie estetyczny.

a ktoś z nich kiedyś obiecywał, że ta sztuczna trawka to od razu

Mam nadzieję, że klub wejdzie na stadion po wszystkich formalnościach, albo jest co trzeba na oddawanej trybunie albo wypad, wykończyć ją jak projekt, warunki techniczne i dobry Bóg przykazuje.
A płacimy tylko za to co wynajmujemy, przy jednej trybunie tylko 1/4 czynszu.

Przecież tym oszustom z miasta nie ma co wierzyć, Majcher wysyła tylko do boju (czyli przed opinię publiczną) a to Janik , a to Niedziałkowską czy jak jej tam, a to tego Bartkiewicza , ci gadają androny ubrane w ładne zdania i obietnice a konkretów przy tym tyle, co kot (sorry kot, to nie do Ciebie ) napłakał.

Lepszej okazji jak teraz jej chwycić inwestora za gardło i kręcić mu wora , by w końcu skończył co jest jego psim obowiązkiem za nasze pieniądze nie będzie. Jak klub teraz coś wymięknie, to latami będziemy mieli prowizorki.

Odpowiedz cytując
choyrak
Junior Member

Od: 03.2007

Stary 24.07.2010, 09:24
dla mnie karygodne jest to ze trybuny D i E tak dlugo funckjonowaly i nikt nie zastanawial sie nad ich wykonczeniem !! Teraz terminy gonia nas jak szalone, a wykonawca zamiast zaangazowac wiecej ludzi, spokojnie sobie dlubie - a wystaczyloby zaangazowac sie na kilku plaszczyznach, skrocic przez to czas pracy i niewykluczone tez, ze koszty. Te trybuny cholera jasna stoją puste !!
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 24.07.2010, 09:30
Trybuna E (południowa) jest wykończona, brakuje w niej tylko 2 kiosków gastronomicznych i chyba monitoringu (nie zauważyłem przed trybuną słupków z kamerami, wewnątrz trybuny zapewne on jest).
Trybuna D (północna) to inna historia, wewnątrz trzeba wybudować wszystko od podstaw.
Cytat:
Rozpoczęto jakieś prace wewnątrz trybuny D?
Nie, przynajmniej tak to wygląda z kamery (byłoby widać świata w środku, lub co więcej zdemontowaliby elewację, za zamkniętą raczej trudno będzie wykonać strop piętra trybuny.
Gdyby te prace zlecono, to ZIKIT dawno by się pochwalił, w chwili obecnej nie mają pieniędzy na to.
Cytat:
Teraz terminy gonia nas jak szalone, a wykonawca zamiast zaangazowac wiecej ludzi, spokojnie sobie dlubie - a wystaczyloby zaangazowac sie na kilku plaszczyznach, skrocic przez to czas pracy i niewykluczone tez, ze koszty. Te trybuny cholera jasna stoją puste !!
Wykonawca nie ma zakresie prac wykonania wnetrza trybuny północnej, więc tego nie robi.
Powinien się wziąć raczej za wnętrza trybuny zachodniej, bo tam to jest dopiero masa roboty. Przy zwiększeniu tempa może zdążyliby na rundę wiosenną, jak będą się babrać, to otworzą trybunę w czerwcu 2011 albo i później.
Ostatnio edytowane przez PiotrG : 24.07.2010 o godz. 09:32.
Odpowiedz cytując
Maras
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 24.07.2010, 09:32
Stadion Wisły: jak składak montowany w stodole

http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,357...mpaign=1077762
Jazda! Jazda! Jazda! Biała Gwiazda!
Odpowiedz cytując
runner
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 24.07.2010, 09:42
byłem dziś rano na ul. Reymana, myją na gotowo szyby na zewnątrz trybuny wschodniej,
czyli Polimex-Mostostal nie ma zamiaru ani oszlifować tego betonu, ani go pomalować, zacieki i wszystkie niedoróbki na zewnątrz już takie zostaną !!

może zaapelujmy w tej sprawie do Gł. Plastyka Miasta Krakowa nie wiem czy jest podstawa do tego, może ktoś jest z Was w temacie
Runner

Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 24.07.2010, 09:50
runner napisał(a):Wyświetl post
bardzo dobrze, że zainteresowała się tym prasa oraz tv, miasto płaci ponad 500mln i nie potrafi powołać inwestora kompetentnego, ZikiT przerosła ta inwestycja,

Pani Niedziałkowska i panie Bartlewicz po co miasto kłamało kibiców i obywateli 30 czerwca 2010 jako zakończeniem budowy stadionu, przecież patrząc realnie koniec będzie w marcu 2011r !!!

Powinniśmy, zaapelować do prezydenta o rozliczenie osób odpowiedzialnych za stadion, łącznie z szanowną panią Niedziałkowską. !! Prezydenta rozliczymy w następnych wyborach.

Po 30 czerwca powinny lecieć kary umowne, czemu nie lecą , czemu miasto nie wyciągnie konsekwencji wobec Polimex-Mostostal, przecież to są publiczne pieniądze, mogłyby pójść choćby na sfinansowanie telebimów. Polimex- Mostostal zapewne by się odwołał, ale wtedy poznalibyśmy winnego opóźnienia , każdy umywa ręce, ale sprawa jest bardzo poważna.
kar umownych zikit nie naliczy bo zdaje sobie sprawe kto jjest winny
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 24.07.2010, 09:52
Mam w takim razie nadzieje, że sprawą zainteresuje się jakaś wyższa instancja.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
wislak906
Member

Od: 12.2008

Stary 24.07.2010, 09:56
Wrzuci ktoś obraz z kamerki numer 1?
Odpowiedz cytując
kondzio7
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 24.07.2010, 09:58
czy jest szansa na to ze 4 runde Ligi Europejskiej zagramy na R22?
Odpowiedz cytując
wislak906
Member

Stary 24.07.2010, 10:03
Szansa zawsze jest, ale muszą się pospieszyć pracownicy Polimexu Oświetlenie pełne ma być gotowe już w sierpniu więc może zdążą zagrać tym bardziej, że pierwszy mecz jest w połowie miesiąca. Ale do kiedy trzeba zgłosić obiekt tego nie wiem.
Odpowiedz cytując
Bąku1983
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 24.07.2010, 10:56
Są nowe zdjęcia na stronie Stowarzyszenia. Mimo, że widać, że to jest jeszcze plac budowy, to patrząc na niektóre foty robi się tak jakoś bardziej optymistycznie. Obyśmy wkrótce (?) mieli okazję zapełnić ten stadion.
if You only knew the power of the Dark Side
Odpowiedz cytując
bloodraven
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 24.07.2010, 11:10
orzeu napisał(a):Wyświetl post
kar umownych zikit nie naliczy bo zdaje sobie sprawe kto jjest winny
Myślę, że jeśli nie wpłynie to wstrzymaniem prac na Reymonta, sprawa powinna wylądować w RIO...
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 24.07.2010, 11:55
leszekm napisał(a):Wyświetl post
Krzywdzące są dla nas powtarzane ciągle opinie, np. że murawa boiska zakończona jest asfaltem. Owszem, położony jest asfalt, ale w odległości 10 metrów od linii bocznych boiska, a droga, która w ten sposób powstała jest drogą techniczną, po której przemieszczać będą się karetki w czasie meczów lub pojazdy obsługi technicznej imprez organizowanych na stadionie. Niewykluczone jest w przyszłości pokrycie tejże drogi sztuczną trawą, co będzie miało walor jedynie estetyczny.
w przyszlosci, moze, kiedys tam, jak nam sie zachce, a dajcie ze nam spokoj..
.. czyli sztucznej murawy nie bedzie.. ale kazdy uspokajal ze bedzie bo ktos tak powiedzial, po raz kolejny widzicie ze oni jedno mowia, a drugie robia.. spac spokojnie nie mozna, czekamy na nowe kwiatki i obietnice
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 24.07.2010 o godz. 11:59.
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 24.07.2010, 12:20
Wyluzujcie problem był taki że wynikało z wcześniejszych info że nie będzie miejsca pod rozgrzewkę tylko będzie asfalt, ale miejsce jest droga znowu tak szkaradnie nie wygląda i na kilku innych stadionach też jest takie rozwiązanie a pokrycie jej sztuczną trawą w tym momencie jest chyba najmniejszym problemem naszego stadionu...
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 24.07.2010, 12:49
royalmichael napisał(a):Wyświetl post
w Sosnowcu*
Hutnik nie spełnia norm
Sosnowiec też nie spełnia norm.
W Lubinie!
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 24.07.2010, 13:02
PiotrG napisał(a):Wyświetl post
Wisła mogłaby wydać jakiś oficjalny komunikat na temat stadionu. Pan Basałaj próbował dyplomatycznie podejść do sprawy na antenie Polsatu Futbol (przed meczem), ale tutaj się dyplomatycznie nie da, albo wojna na noże, albo miasto tego stadionu nie dokończy.
Klub poszedł miastu na rękę rezygnując z gry w poprzednim sezonie, a co robi miasto? Obcina co się da, nie pilnuje inwestycji. nie ma zamiaru jej nawet kończyć. Mają gdzieś tą budowę i Wisłę, ważne że dla Cracovii buduje się wypasiony obiekt, ze wszystkimi udogodnieniami.

Właśnie o tym ostatnio tu pisałem. Taktyka klubu i nie tylko jego jest zła, bo nic nie daje - ZIKiT, Majchrowski i cała ta "banda" dalej hasa sobie w najlepsze z kłamstwami, pustymi zapewnieniami, nowymi opóźnieniami, brakoróbstwem, kombinacjami, udawaniem świętych. Obecna taktyka postępowania po prostu się nie sprawdza, nie przybliża nas do pokonywania palących problemów, nie wymusza profesjonalizmu. Dlatego uważam, że już od dawna należy sięgnąć po zupełnie inne działania niż robienie dobrej miny do skandalicznej gry.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 24.07.2010, 13:25
Gdyby Basałaj chciał, to by zrobił taką siarę Majchrowskiemu, że by się do kampani nie pozbiera, dlatego to, że tak nie robi, musi mieć w tym jakiś cel.Po prostu wydaje mi się, że sprawa ze stadionem powoli się rozwiązuje w zaciszu gabinetów.Tak napradę sprawy nabrały tempa gdy zaczęliśmy mieć nowego prezesa.
Zdaje się, że pani Janik, w którymś z programów na tvp użyła stwierdzenia "Z Wisłą postaramy się dokończyć budowę do końca października".
Abstrahując od słowa "postaramy", które mnie bardzo wk urwia, interesujące jest bardziej to co powiedziała ona na początku zdania.
Przypuszczam, że po prostu w Zikicie nie ma już kasy na stadion, a nie poproszą o jeszcze, bo opinia publiczna by ich zjadłą, więc podejrzewam, ze dokończyć stadion chcą z Wisłą w zamian za to, że ileś tam lat Wisła będzie ze stadionu korzystała za darmo.

Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 24.07.2010, 13:28
Cytat:
Sosnowiec też nie spełnia norm.
W Lubinie!
****ica zaczyna mnie brać. Naprawdę.
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 24.07.2010, 13:34
Lubin nie pozwoli bo kibice, Kielce równiez i po pucharach walkower.

****a nie mozna jakos ich zmusić zeby zabrali sie tylko za to zeby Wisła mogła zagrac u siebie?

Albo klub niech poprosi o gre w okolicach 17 albo 18. Mi sie wydaje że predzej Basałaj cos załatwi niz UM.
Ostatnio edytowane przez BRTS39 : 24.07.2010 o godz. 13:37.
Odpowiedz cytując
Stavanger
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 24.07.2010, 13:35
Grzadq napisał(a):Wyświetl post
****ica zaczyna mnie brać. Naprawdę.
Myślę, że nie tylko Ciebie. Po prostu brak słów na to jak urzędnicy publiczni mają za nic swoje obowiązki. Ale takie podejście do sprawy w Polsce mnie nie dziwi-skoro skarbówka patrzy na każdego obywatela jak na potencjalnego oszusta itp.

Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 24.07.2010, 13:36
Przecierz to są jakies jaja !!!
3 runde jeszcze jakos wytrzymalem, ale zeby 4 nie byla na Reymonta to są kpiny ! :/
Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Od: 09.2003

Stary 24.07.2010, 13:42
Panowie, a Wrocław by wchodził w rachubę?
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 24.07.2010, 13:47
Snow napisał(a):Wyświetl post
Panowie, a Wrocław by wchodził w rachubę?
Mecz reprezentacji tam był ale czy LE? jakis znawca powinien sie wypowiedziec.
Odpowiedz cytując
SkMk
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 24.07.2010, 13:48
Kiedyś już pisałem w tym temacie, że chyba jedyne wyjście to jakaś demonstracja. Pójdzie parę szyb, poleci parę kamieni, media nagłośnią sprawę to się może ogarną.
W życiu ważne są tylko chwile...
Odpowiedz cytując
Tylko_Wisła!
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 24.07.2010, 13:49
To jest coś niesamowitego ! Ile można czekać ?!;/
WISŁA TO MY !
Odpowiedz cytując
marcinm
Senior Member

Stary 24.07.2010, 13:50
masakra....wogole brak słow więc moze jak proponuje SkMk...powinnismy przejsc do czynów...........ogarnięcie wileu osobom by sie przydało
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Stary 24.07.2010, 13:50
SkMk napisał(a):Wyświetl post
Kiedyś już pisałem w tym temacie, że chyba jedyne wyjście to jakaś demonstracja. Pójdzie parę szyb, poleci parę kamieni, media nagłośnią sprawę to się może ogarną.
z tym sie zgodze - jedyne rozwiazanie to przypomniec komu trzeba, co obiecywal. najlepiej przed gabinetem.
w czwartek mecz to mysle, ze pare osob by przyszlo wczesniej na Rynek i okolice.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 24.07.2010, 13:51
A może poprosilibyśmy, żeby pierwszy mecz IV rundy był grany na wyjeździe, a rewanż poźniej u nas i wtedy byłoby oświetlenie. Wiem, że UEFA to zatwardziałe dziady, ale może dałoby się tak to wynegocjować...
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 24.07.2010, 13:55
To chodzi o zgłoszenie obiektu przed daną rundą.

Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 24.07.2010, 13:57
rafalek napisał(a):Wyświetl post
A może poprosilibyśmy, żeby pierwszy mecz IV rundy był grany na wyjeździe, a rewanż poźniej u nas i wtedy byłoby oświetlenie. Wiem, że UEFA to zatwardziałe dziady, ale może dałoby się tak to wynegocjować...
To nie ma znaczenia, 9 sierpnia musisz zgłosić stadion z kompletem dokumentów.

A tak panowie budowniczy "zapi***ją" na naszym stadionie w sobotę o godzinie 14:50.

Szlag mnie jasny trafi !!

Ostatnio edytowane przez rav : 24.07.2010 o godz. 13:59.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów