The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
karolll
Junior Member

Od: 12.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.07.2010, 09:46
Cytat:
Ja mialem wrazenie ze gra, tak ogolnie, przez wiekszosc meczu sie nie kleila. Z wyjatkiem paru akcji nie widzialem jakiejs plynnej gry a przeciwnik byl przeciez bardzo slaby i do tego gral w 10. Z jednej strony 5 bramek ale z drugiej to zespol z ligi litewskiej a do tego ich bramkarz to jakies zupelne nieporozumienie. Mam spore obawy o to jak zagramy gry jakas druzyna zagra z nami pressingiem. Kasperczak preferuje gre po ziemii na krotkie podanie ale bez ruchliwosci na boisku i wymiennosci pozycji to przeciwnik grajacy chocby lekkim pressingiem nie da nam podejsc do pola karnego. Wole myslec ze brak szybkosci i dynamiki to jeszcze efekt trwajacych przygotowan niz ogolnego slabego przygotowania lub zwyklego lenistwa.
Dokładnie , nie ma wyjscia po piłke środkowych pomocników , oderwania sie od przeciwnika . Nie bedzie gry pilka jak oni beda tego unikac , szczególnie Garguła musi tą piłke brać od obrońców i rozgrywac, tego od niego sie oczekuje . Rozumiem , że jest po długiej przerwie w grze i dlatego mam nadzieje że mu to wróci .
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 23.07.2010, 10:02
Mi się podobał Cikos, już było lepiej niż przed tygodniem, ale nie ma co się podniecać, bo ta litewska drużyna to była jakaś IV liga polska. Nie pokazali właściwie nic za wyjątkiem tego strzału z dystansu, który ładnie Jovanic wybronił.

Żurawski wraca do łask, właściwie 3 bramki były z jego udziałem. Strzelił bramkę w swoim stylu(po prostu klasyka), asystował, i przepuścił piłkę do Brożka. Mimo że gość ma 34 lata jeszcze coś potrafi i widać, że jest bardzo przydatny, choć to nie ten sam Żuraw, który potrafił pociągnąć grę całego zespołu. Cóż - zobaczymy jak będzie grał z Azerami.

Boguski został przesunięty na skrzydło, ale za bardzo nie grał fantastycznie, choć myślę, że jednak pomoc to jego właściwe miejsce, a nie atak.
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 23.07.2010, 10:10
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
przepuścił piłkę do Brożka.

To był Garguła, nie Żurawski.
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 23.07.2010, 10:11
Tak gwoli prawdy to piłkę do Brożka Piotrka przepuścił Garguła.
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 23.07.2010, 10:11
Wybrałem zespoły, na które dobrze by było by Wisła trafiła i mogła z nimi powalczyć. Nie mówię, że Brugge jest takim łatwym preciwnikiem - Lech z nim przegrał, ale ze wszystkich, na których możemy trafić to i tak przyzwoity rywal.

Olympiakos Pireus (Grecja)
Club Brugge (Belgia)
AEK Ateny (Grecja)
Metalist Charków (Ukraina)
Lewski Sofia (Bułgaria)
Maccabi Hajfa (Izrael)
Unirea Urziceni (Rumunia)
Austria Wiedeń (Austria)
CSKA Sofia (Bułgaria)
Odense BK (Dania)
Dnipro Dniepropietrowsk (Ukraina)
Steaua Bukareszt (Rumunia)
Dinamo Bukareszt (Rumunia)
BATE Borysów (Białoruś)

MCX napisał(a):Wyświetl post
To był Garguła, nie Żurawski.
Sorry chłopaki, mam mały telewizor i nie widziałem dokładnie, a komentatora nie słuchałem; w takim razie to dobrze, że Garguła bo już myślałem, że cała gra spocznie na emerycie Żurawskim.
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 23.07.2010 o godz. 10:14.
Bartosz
JLB

Od: 01.2006

Stary 23.07.2010, 10:13
Ma ktoś skrót z sytuacjami z meczu?
Malvivente napisał(a):Wyświetl post
Nie bądź gejem, rzuć na spreje!
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 23.07.2010, 10:49
Wracając do samego spotkania. Olbrzymie nadzieje wiążę z Łukaszem Gargułą. Ledwo chłopak po ciężkiej kontuzji, a gra na prawdę fajne, prostopadłe piłki i stara się grać ofensywnie, do przodu. Irytujące jest ciągłe przegrywanie akcji przez defensywę w starciu z rywalem klasy Litwinów. Garguła w formie plus Żurawski w formie może dać Wiśle na prawdę wiele kombinacyjnych akcji. Oby tylko nie nękały ich kontuzje.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 23.07.2010, 10:57
Gramy neistety słabo jako drużyna. Chodzi mi o pressing i przesuwanie formacjami, gdy przeciwnik przejmuje piłkę.
Wtedy to jest takie rozciągnięte i ogarnięty przeciwnik to wykorzysta.
Dean
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 23.07.2010, 11:01
Mieliśmy szczęście w losowaniu dotychczas, obawiam się, że już ono się skończy.

albert02
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 23.07.2010, 11:08
bonawentura napisał(a):Wyświetl post

Olympiakos Pireus (Grecja)
Club Brugge (Belgia)
AEK Ateny (Grecja)
Metalist Charków (Ukraina)
Lewski Sofia (Bułgaria)
Maccabi Hajfa (Izrael)
Unirea Urziceni (Rumunia)
Austria Wiedeń (Austria)
CSKA Sofia (Bułgaria)
Odense BK (Dania)
Dnipro Dniepropietrowsk (Ukraina)
Steaua Bukareszt (Rumunia)
Dinamo Bukareszt (Rumunia)
BATE Borysów (Białoruś)
Patrzac na ta liste to pozostaje sie modlic zeby trafic na Odense/Dnipro Dniepropietrovsk.
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 23.07.2010, 11:10
tofik napisał(a):Wyświetl post
Gramy neistety słabo jako drużyna. Chodzi mi o pressing i przesuwanie formacjami, gdy przeciwnik przejmuje piłkę.
Wtedy to jest takie rozciągnięte i ogarnięty przeciwnik to wykorzysta.
Dokładnie tak, do 15 minut gra wygladała bardzo słabo. Zupełnie nie rozumiem dlaczego Garguła nie cofał się by zabrac piłki od obrońców i zacząc rozgrywać (no dobra w 2 połowie wyglądało to lepiej ale rywal grał w 10 i był ekstremalnie wyczerpany, rywal do tego baaardzo słaby). Nie ma w ogóle ruchu do piłki przed podaniem. Najbardziej boli to że taka drużyna potrafił podac piłke na 20-30metrów po ziemi przez nasz środek pola i piłka dochodziła...Z takim rywalem nie powinni oni miec czasu żeby się rozejrzeć po boisku. Tak będzie z nami gdy zagramy z lepszym rywalem. Może brakuje jeszcze zgrania i muszą wejść w rytm. Nie wiem. Cieszy wynik, gra mnie zupełnie jednak nie zadowoliła. Z takim rywalem spodziewałem sie więcej zagrań z klepki i ciekawych akcji. Przecież to był zespółl pokroju jakiegoś 3 ligowca.
spinna
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 23.07.2010, 11:12
galeria zdjęć z meczu z FK Szawle:

http://kiks.tv/2010/07/galeria-wisla-krakow-fk-szawle/
Kryniu
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 23.07.2010, 11:12
Spokojnie, narazie ograjmy Azerów a to może być całkiem trudne. Później będziemy się martwić. A swoją drogą kiedy będzie losowanie drużyn rywalizujących w IV rundzie.
arrosmay
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 23.07.2010, 11:16
Co do bramki Pietii to piłkę przepuszczał Guła, ale Bonaventura ma też trochę racji, bo Żuraw miał udział przy 3 bramkach: swojej, Pawła Brożka i Boguskiego
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 23.07.2010, 11:22
Nie ma co biadolić. To były prawdziwe ogórki i widać było, że mimo zapowiedzi naszych zawodników zaangażowanie nie stało na najwyższym poziomie. Naszą formę zweryfikują dopiero Azerowie
Kryniu
Senior Member

Stary 23.07.2010, 11:26
Zastanawia mnie sytuacja po meczu jak bramkarz Fc Szawle chciał się zamienić z naszym bramkarzem koszulkami i Jovanic zrobił minę jakby nie mógł. Zauważyliście tą sytuację?
konkursowicz
Member

Od: 07.2010

Stary 23.07.2010, 11:26
Co do losowania IV rundy.... mam nadzieję że trafimy do pierwszej lub drugiej grupy. Wtedy istnieje co prawda spore prawdopodobieństwo trafienia Juventusu lub Liverpoolu (20%), ale odnoszę wrażenie że drużyny z pierwszej dziesiątki i tak są poza naszym zasięgiem (co prawda Steaua jest 10-ta, to może się jednak jeszcze zmienić). W takim wypadku pozostali z potencjalnych rywali są słabsi...

A nawet jak trafimy na Juve czy Liverpool to nie będzie wielkiej tragedii, nie wstyd z nimi przegrać, a gdyby tak zdążyli ze stadionem...
Kryniu
Senior Member

Stary 23.07.2010, 11:36
Lepiej trafić na słaby zespół. W fazie grupowej z pewnością trafią się mocne zespoły a co za tym idzie ciekawe mecze
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 23.07.2010, 13:51
Ogladam sobie bramki Qarabagu na youtube z pucharów i sie zastanawiam jak to mozliwe, ze bramkarze druzyn przeciwnych popelniaja tyle bledow jak graja z Azerami. Wiekszosc to strzaly z 30 metrow, przepuszczane pod brzuchem. Moze jakies czary rzucaja? Nie ma co oceniac po takich filmikach, ale ten Qarabag to naprawde najlepsze na co moglismy trafic w 2. rundzie. Nie lekcewazyc, wyjsc zmotywowanym na pierwszy mecz i lot na Kaukaz bedzie formalnoscia.
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 23.07.2010, 14:11
Poziom Dinama Tbilisi. Ale jak poczują krew, to wiadomo co będzie Nie wolno takich dopuścić do głosu, bo oni grają zrywami. Na euforii potrafią rozklepać, a stłamszeni nic nie pokazują.
Bielau
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 23.07.2010, 14:14
Hmmm co do meczu znów to wynik oczywiśćie baardzo okazały ale jak wiele osób mówiło już z takim przeciwnikiem oczekuje się jednak lepszej gry. Szczególnie rzuciło mi się w oczy że jakoś tak naszym zawodnikom jakby nie za bardzo się nawet chciało biegać po tym boisku, jakby chcieli wygrać "najmniejszym nakładem sił".Szczerze to m am nadzieję że tak było i pełne zaangażowanie pokażą w następnym meczu!
Bartosz
JLB

Stary 23.07.2010, 14:29
Kryniu napisał(a):Wyświetl post
Zastanawia mnie sytuacja po meczu jak bramkarz Fc Szawle chciał się zamienić z naszym bramkarzem koszulkami i Jovanic zrobił minę jakby nie mógł. Zauważyliście tą sytuację?
Nie wiem jak jest aktualnie ale kiedyś zawodnicy mieli po trzy komplety strojów na rundę. I każde 'ponadprogramowe' pozbycie się koszulki przez zawodnika było dodatkowo płatne.
Malvivente napisał(a):Wyświetl post
Nie bądź gejem, rzuć na spreje!
Reser
Senior Member

Stary 23.07.2010, 14:32
tofik napisał(a):Wyświetl post
Poziom Dinama Tbilisi. Ale jak poczują krew, to wiadomo co będzie Nie wolno takich dopuścić do głosu, bo oni grają zrywami. Na euforii potrafią rozklepać, a stłamszeni nic nie pokazują.
Zgadzam się. To są rywale bardzo groźni do momentu utraty pierwszej bramki. Im szybciej to nastąpi tym lepiej.
lysy9055
Member

Od: 07.2008

Stary 23.07.2010, 14:41
Gdy strzelimy pierwsi bramkę, dalej będzie szło gładko. Stawiam na 0:1 dla Wiślaków na wyjeździe, a u nas 3:0. Może tradycyjna piąteczka
kokrys
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.07.2010, 15:10
Ja mam taki plan! Wygrac u siebie 4:0 a do Baku jechac nie trzeba bo przy walkowerze jest wynik 3:0
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 23.07.2010, 15:13
kokrys napisał(a):Wyświetl post
Ja mam taki plan! Wygrac u siebie 4:0 a do Baku jechac nie trzeba bo przy walkowerze jest wynik 3:0
I takim sposobem UEFA wyklucza nas z europejskich pucharow Nie ma tak kolorowo jakby Ci sie wydawalo
Abstrakcja
Member

Od: 07.2010

Stary 23.07.2010, 15:13
Pamiętacie jak było przed Bejtarem? Spokojnie...
chester2010
Member

Od: 09.2009

Stary 23.07.2010, 15:17
Wie ktoś gdzie znadję cały mecz ? chciałbym sobie ściągnąć
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 23.07.2010, 15:46
trzeba zrobić dużą zaliczkę w pierwszym meczu, bo w drugim sędziował będzie Turek, nie zdziwię się jak nas przekręci

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów