|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Wisła chce omijac wysokie prowizje menadżerskie, dlatego kombinują jak mogą.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Skoro Rios podpisał, to pewnie info będzię dopiero jak i Chavez podpisze. Bo jeśli wierzyć honduraskiej prasie, to wszystko jest dogadane, kontrakt ustalony i czekają tylko na podpis Chaveza. A reprezentant Hondurasu przyleci bodajże w sobote.
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Ale cóż z tego jak Chavez i Rios nie będą mogli grać w III rundzie? Tak czy nie?
![]() |
|
|
|
Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Maci0s wiesz moze czy ten testowany medycznie będzie jutro oficjalnie zaprezentowany czy może już dziś?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
A dla mnie nic dziwnego w tym, że nawet jeśli podpisali kogoś, to trzymają ten temat w poczekalni.
Mam zresztą nadzieję, że Pi aR nauczy się nasz Klub robić profesjonalnie. Oczywiste jest przecież, że zaczyna się (wreszcie) poważna konkurencja marketingowa w polskiej piłce klubowej. A głupia ilośc przedruków/cytatów/odsłon na portalach netowych przekładać się będzie na konkretną kasę. Tak więc dziś mecz LE, jutro jakiś mały jeden, drugi przeciek transferowy a w poniedziałek konferencja. Tak to mniej więcej powinno funkcjonować... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
No to koniecznie potrzebny drugi stoper, który może grać ...
Wilk nadawałby się? ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2005
Offline |
|
![]() ![]()
Dan Petrescu - Szacunek
KUBA - Na Zawsze będziesz WIŚLAKIEM!!!! Per aspera ad astra "Pamiętaj, w życiu żałuje się wyłącznie wahania, bezczynności i niezdecydowania, wszystko, co zrobiło się, choćby miało przynieść ból i rozczarowanie, nie żałuje się" |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Diaz albo Singlar, to drugi stoper
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
ten na testach medycznych to może być słowacki defensor, Peter Dolezaj, którego nazwisko przewijało się tutaj...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2005
Offline |
|
|
nie straszcie takimi zawodnikami...
![]()
Dan Petrescu - Szacunek
KUBA - Na Zawsze będziesz WIŚLAKIEM!!!! Per aspera ad astra "Pamiętaj, w życiu żałuje się wyłącznie wahania, bezczynności i niezdecydowania, wszystko, co zrobiło się, choćby miało przynieść ból i rozczarowanie, nie żałuje się" |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
I gdzie te transfery? Zaraz 3 runda kw. do LE, a tu nie ma stoperow
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
A co do innych transferów, to stoper musi przyjść natychmiast i do tego powinien reprezentować poziom co najmniej Głowackiego. Wczoraj Lech pokazał jaki jest mocny. Legia też nie błyszczy. Dlatego nie wolno przegapić tego okienka transferowego. Ja już wspominałem nie sztuką jest ściągnąć zawodników pokroju Krivca, Kirma, Radovicia, Astiza, Stilicia, Injaca, Jirsaka, Diaza. Sztuką jest sprowadzić kogoś pokroju Marcelo, Clebera, Paulisty, Cantoro czy Uche. Takich zawodników nam potrzeba - piłkarzy, którzy z miejsca podniosą poziom drużyny i pomogą walczyć o najwyższe cele. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
a co do wiarygodności, kto pierwszy podał nazwisko naszego ostatniego nabytku... Nie ma czegoś takiego że zawodnik podpisuje kontrakt podobno wczoraj a dziś na stronie oficjalnej nie ma o tym wzmianki... |
|
|
|
Guest
|
|
A ten stoper-kanonier Dolezaj jakie ma statystyki obronne? Tu przypomniał mi się Wasyl w Amice... 5 strzelonych goli i 8 błędów po których wpadły gole dla przeciwników {w tym pęknięta gumka od majtek
Ostatnio edytowane przez arti : 22.07.2010 o godz. 12:25.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Mnie martwi jedno, nawet jeśli Rios podpisał, to czy aby na pewno nasi działacze zdążą go zgłosić na IV rundę eliminacji? ewentualną
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Najpierw to musi sobie papiery załatwić tzn pozwolenie na pracę w PL . Z tego co mówi Maci0s to urzędowe sprawy trwają koło 3 tygodni więc sobie policz a odpowiedź będziesz miał jak na tacy.
![]()
WIERNY ZAWSZE WIŚLE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Zdaza to zdaza, kontraktujemy pilkarzy nie na puchary, ale na przyszlosc, niech Basalaj to zrozumie i bierze z pocalowaniem reki Chaveza, 1 mecz pucharowy minie i tyle z pucharow, tu trzeba patrzec na lige i kilkadzesiat meczow wlacznie z PP
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 22.07.2010 o godz. 12:29.
![]() ![]() |
|
|
|
Banita
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Panowie poniewaz na facebooku Wisły w komentarzach jakiś Adrian Konefał wypisuje tam wiadmości cytując mnie co skutkuje przypuszczeniami ze "to maci0s" od razu odcinam sie od jego newsów, które powstają po skleceniu tego co przeczyta na forum...
np to zywcem zerżnięte z forum "Adrian Konefał Ja wiem że podpisał. Wczoraj wieczorem. Wypożyczenie. Nie zagra już raczej raczej w 3 i 4 rundzie bo sfinalizowanie papierów na grę w europie ma potrwać ok 3 tygodni. 90% podałem bo gdyby coś jednak nie wypaliło to nie chce zebyście mnie zjedli. Dziś też pojawił się ktoś na testach medycznych. Czy to Wilk nie wiem. Wiem natomiast że jesli podpiszę to może zagrać w następnej rundzie LE. Natomiast jego dziewczyna już wybrała gdzie Wilka ma grać. Wisła - a to dlatego bo będzie studiować w Krakowie. Pod warunkiem że działacze byli rzeczywiście na niego napaleni." |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Mam cichą nadzieję ,że plotki o sprzedaży Małeckiego mają w sobie ziarno prawdy. Osobiście uważam,że jest słabiutki zawodnik,który osiadł na laurach i nic z niego już nie będzie. Nie chce mu się pracować, awanturuje się, olewa trenera. Już pomijam jego prostacki charakter i zachowanie wiejskiego chama. ON JEST SPORTOWO DO NICZEGO!!! Jakby walił 20 bramek na sezon to rozumiałbym jakieś sentymenty. Tymczasem realnie co daje Małecki tej drużynie - machanie rękami , darcie mordy na innych . Czas Małeckiego minął. Jak znajdzie się jakiś głupek ,który da za niego 1,5 mln euro to Basałaj powinien Patryka w to miejsce odwieźć nawet na rowerze.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Popatrzmy na to z innej strony. Odeszli:Arkadiusz Głowacki (Trabzonspor),
Issa Ba (koniec umowy), Pablo Alvarez (powrót z wypożyczenia do Regginy), Georgi Christow (powrót z wypożyczenia do Lewskiego), Mariusz Jop (koniec umowy), Mariusz Juszczyk (koniec umowy), Konrad Gołoś (koniec umowy), Marcelo (PSV Eindhoven), Z czego Christow, Jop, Juszczyk, Gołoś mieli mierny wkład w grę pierwszego składu (no oczywiście po za Jopem... ). Strata Głowy i Marcelo jest nie do nadrobienia, Alvarez był dobry, ale bez przesady. Teraz zobaczmy kto doszedł: Milan Jovanić (Spartak Subotica), Maciej Żurawski (Omonia Nikozja), Erik Cikos (Artmedia Petrżałka), Gordan Bunoza (NK Karlovac), Dragan Paljić (ostatnio 1. FC Kaiserslautern), W takiej oto sytuacji widzimy, że nasz klub wzmocnił się na kilku pozycjach (oczywiście jeśli transfery będą trafione). Mamy w końcu bramkarza, bocznego obrońce Cikosa, który daje nadzieje, środkowego obrońce Bunoze (Bonanze Kto ma dojść: Andres Rios/ Tiboni- napastnik, Osman Chavez lub inny- środkowy obrońca, Cezary Wilk- defensywny pomocnik, Nie wiadomo na ile to pewne że przyjdą, a na ile kaczka dziennikarska, jedno jest pewne- są nam potrzebni. PODSUMOWUJĄC: Na trzech pozycjach ponieśliśmy ogromne straty (obrona), jednak w tej sytuacji widzę więcej plusów, gdyż mam bramkarza i już prawie "załataną" obronę i wzmocniliśmy przody, co może spowodwać (daj Panie Boże) większą rywalizację co za tym idzie podniesienie poziomu sportowego poszczególnych zawodników. Jeśli dodamy do tego wszystkiego nowego napastnika- Riosa/Tiboni oraz być może Wilka, to otrzymamy sytuację taką w jakiej dawno nie byliśmy, mam pełną pierwszą 11kę oraz pełną ławkę rezerwowych, taką że mogą zacząć się ci słabsi wysypywać na trybuny. Wiślacy i Wiślaczki tego już bardzo dawno nie było w naszym klubie. Najważniejszym mankamentem w tej sytuacji będzie nie zgrana obrona, która może narobić przynajmniej na początku dużo nieprzyjemności, lecz mam nadzieje że uda się to w miarę szybko poskładać. KOŃCZĄC: Doczekaliśmy czasów ( po wielu latach posuchy) w których nasz klub zaczął dokonywać transferów przemyślanych i co ważne gotówkowych. Zwracając się do ludzi którzy w dalszym ciągu narzekają, chciałbym zaznaczyć, że w naszym klubie zaczęły się dziać rzeczy dobre, klub zaczął coś robić, aby zagwarantować nam, kibicom powód do przychodzenia na stadion. Dlatego proszę wszystkich was, którzy ciągle narzekają o to aby w końcu docenili to co się dzieje w klubie. Albo powiem inaczej- jak się nie podoba, to przynajmniej mniej przelewać tego na forum, bo czasami się czytać już tego nie chce!! Mamy wszyscy nadzieję, że zespól zgra się ze sobą co przyniesie nam radość, Mistrzostwo Polski, awans do grupy LE i wiele niezapomnianych przeżyć na nowym stadionie. Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez WislaOnly : 22.07.2010 o godz. 12:58.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
Przecież Wisła chyba rozważa tylko opcję wypożyczenia (zarówno w przypadku Riosa jak i Tiboniego). Kto tu mówi o kupowaniu. |
|
|
|
Banita
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Wypozycza, sprawdza czy jest to odpowiednia osoba na odpowiednim miejscu a pozniej KUPIA. Chyba logicznie co?
|
|
|
|
Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Cytat:
![]() ![]()
KAŻDY TO POWIE ! WISEŁKA RZĄDZI W KRAKOWIE !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
A jak już jesteśmy przy optymistycznych komunikatach, to niedługo takowy pojawi się na oficjalnej stronie Wisły ;-)
http://www.facebook.com/pages/Wisla-Krakow/185885066281 moze nastepna niespodzianka transferowa, wiec wklejam tu ![]() ![]() ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|