|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
26 - 31 lat to najlepszy wiek dla piłkarza z pola. Paljic jeżeli rzeczywiście będzie wzmocnieniem dla naszego zespołu to Wisła będzie mogła mieć jeszcze z niego pociechę przez kilka najbliższych lat. Ba, nawet bedzie go mogła nieźle sprzedać dajmy na to za dwa lata jeśli zawodnik rzeczywiście będzie motorem napędowym zespołu. Tutaj wiek nie jest problemem. Dragan jest obecnie w najlepszym wieku dla piłkarza. Dajmy mu zagrać kilka czy więcej meczy żeby coś więcej powiedzieć na jego temat. Dla mnie jest on ciekawą kandydaturą i sam czekam co wniesie do gry zespołu.
![]()
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...
"Heroes don't die, they just move on to the next stage" |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
||
wolfy napisał(a):
Cóż, mógłbym się czepiać tego ile faktycznie Kosowski wytrzymywał na boisku, ale to bez sensu. Nie będę karmił trolla. Swoim powyższym wpisem pokazałeś, że nie interesuje Cię dyskusja, a co najwyżej chcesz sobie popyskować. Wybacz, nie ze mną. *** Co do pozostałych - 26 - 31 to są widełki, ale niekoniecznie dla skrzydłowych. Tu oczywiście liczy się głównie organizm oraz to, w jakich klubach zaczynało się karierę ( jeżeli na przykład w Polsce, to nie ma zmiłuj - odbiją się wcześniejsze katorżnicze treningi z czasów juniorskich ) i czy miało się szczęście z kontuzjami. Wystarczy jednak przypomnieć sobie w jakim wieku zaczął gasnąć chociażby Krzynówek. Wiadomo - Sobol da radę dłużej, bo od niego nie wymaga się dynamicznych rajdów, raczej czyszczenia środka pola. Oczywiście - Ci najlepsi wytrzymują dłużej, ale jak wspomniałem - tu już wchodzi do dzieła medycyna sportowa i zabiegi regeneracyjne. Na troszkę innym poziomie niż w większości mniej zamożnych klubów. Ale w naszym przypadku to bez znaczenia, bo Paijlić i tak ma kontrakt tylko na dwa lata. Wspomniałem o tym bo ktoś tutaj fantazjował, że będziemy mieli ekstra skrzydłowego na pięć lat. P.S. BTW - Cleber akurat zawsze dobrze się prowadził. Długowieczność van Bronckhorsta wzięła się raczej ze świetnej opieki medycznej klubów, w których grał. Wiadomo, że wszystkie zaniedbania wychodzą dopiero w pewnym wieku.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 21.07.2010 o godz. 04:06.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
||
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
2-1-1-7 2 bramkarzy(Milan i Pawełek),obronca(doswiadczony Cleber),pomocnik(walczacy Sobol) i 7(Brozek,Zuraw,Rios,Pajlicm,Boguski,Malecki,Lobodz inski) napasyników to dopiero rozwiazanie,taka taktyka podbijemy Świat !!! ![]()
TYLKO CW3L3 NOSZA ZELE !
|
|
|
|
Guest
|
|
Kolejna ciężka noc negocjacji za nami... Co z Riosem? Co z Wilkiem? Co ze stoperem |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
wolfy;939673
[B napisał(a):
![]()
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...
"Heroes don't die, they just move on to the next stage" |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Mnie zastanawia jaki jest sens płacenia za zawodnika 600 tys zł, którego umiejętności w niczym nie różnią się od tych prezentowanych przez Mączyńskiego - po raz kolejny chce się wypożyczyć tego zawodnika a ja pytam po co skoro jeżeli działacze i sztab szkoleniowy uznali go za słabego na Wisłę powinni go sprzedać.....
Najbardziej razi w poczynaniach Wisły brak konsekwencji - w pierwszej kolejności powinniśmy skupić się na obronie gdzie ponieśliśmy największe straty a następnie systematycznie przechodzić do kolejnych formacji... Słów kilka o napastnikach którymi się interesujemy, żaden z nich nie ma szansy na przebicie się w swoich macierzystych klubach, ich statystyki są mierne - dlatego po co sprowadzać ich na sztuki a nie patrzeć na klasę sportową - podobnie dotyczy to głośnego nazwiska zawodnika, który może do nas trafić... Prawdopodobnie ktoś z dwójki Boguski, Małecki odejdzie na wypożyczenie a jeśli wszystkie plany transferowe uda się zrealizować również wtedy będziemy mogli mówić o sprzedaży tych zawodników... http://it.wikipedia.org/wiki/Christian_Tiboni http://pl.wikipedia.org/wiki/Andrés_Ríos
Ostatnio edytowane przez kibicwisły1906 : 21.07.2010 o godz. 08:06.
|
|
|
|
Banita
Od: 12.2006
Offline |
|
Co do tego frajera... Kordel czy Ty masz czasem z pieniędzmi do czynienia Skupmy się dla przykładu na Krakowie. Jak myślisz ile w 1999 roku można było kupić kawalerek w Krakowie za 1 mln zł ? Ceny były na poziomie 3 tys zł za metr, kawalerka ma około 30-40 metrów kw wiec średnia cena kształtowała się na poziomie 90 -120 tys zł... Więc w zależności od lokalizacje kupiłbyś takich mieszkań 8-10... A ile kawalerek w Krakowie kopiłbyś teraz gdzie cena np na górce narodowej wynosi 8 tys za metr? Zrozum więc że np niecałe 3 mln zł wydane wtedy przez Cupiała na Żurawskiego to nieporównanie większa kwota niż dzisiejsze 3 mln... Mnie tu nie chodzi wcale o to by bronić Pana Wojciechowskiego, chciałem tylko zwrócić uwagę na to że wysiłek finansowy naszego Bossa był co najmniej 2 razy większy... Przypomnij sobie ile wtedy ( lata 90 ) kosztował Twoich rodziców lód na patyku dla Ciebie i porównaj do ówczesnych ich zarobków, a potem sobie wybierz odpowiedni smakołyk i porównaj do teraźniejszych poborów...
Ostatnio edytowane przez maci0s : 21.07.2010 o godz. 08:01.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Podsumowując część powyższych wypowiedzi: 27 letni Serb jest stary i prawie kończy karierę, za to Brożek jest młody, utalentowany i zaraz wyjedzie za grubą kasę za granicę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Moim zdaniem jesli podpisza z Riosem to bedzie ostatni napastnik w tym okienku, a Tiboni to opcja rezerwowa w razie gdyby nie dogadali sie z argentynczykiem. ![]()
Czy wygrywasz czy nie.... <3
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
dzisiaj jest środa, jak stopera nie było, tak nadal go nie ma
do piątku można zgłaszczac zawodnikow mam nadzieje ze zarzad wie co robi ![]() |
|
|
|
Guest
|
|
Mączyński myślę, że nie ma takiej charakterystyki żeby zastąpić w przyszłości Sobola, prędzej zmiennik Garguły czy Jirsaka. Zgadzam się z Tobą co do kwestii jego sprzedaży, a nie wypożyczenia. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Co niektórzy się "posrają" jak znowu odpadniemy po błędach w obronie z Azerami
![]()
Jedno Miasto Jeden Klub, Wisła Kraków aż po grób.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Jeśli ostatnie 2 - 3 transfery dokonane w tym okienku będą na poziomie tych, które już sfinalizowano, to będzie można mówić o jednej wielkiej kompromitacji. Do tej pory mamiono nas tekstami, że negocjujemy z tak dobrymi piłkarzami, że nie da się błyskawicznie załatwić tych transferów, no ale warto poświęcić kwestię braku zgrania drużyny dla lepszej klasy sprowadzonych zawodników. Jeśli Wisła zatrudni na pozycji stopera kogoś pokroju Bunozy, a do ataku weźmie np. Tiboniego, to nie widzę sensu zwlekania z transferami. Na dzień dzisiejszy sprawy wyglądają tak, że wybieramy po prostu najtańsze opcje.
Jovanic (Serbowie nigdy nie mieli dobrych bramkarzy) - 200 tys E + niski kontrakt - a do wzięcia był Navas 250 tys E, prowizja dla menadzera + spory kontrakt, lub Macho - kontrakt na poziomie 250 - 300 tys E. Cikos - 50 tys E wypożyczenie + niski kontrakt, prawdopodobnie nasza opcja nr 3 - 4 po fiasku rozmów z Kowalczykiem i Bułgarem, którego nazwisko zapomniałem, Bunoza - podobno 400 tys E + niski kontrakt, fiasko rozmów z Brazem Paljic, kontrakt zapewne na poziomie 200 tys E łącznie z wyjściówkami, rezygnacja z młodszego, lepszego, bardziej perspektywicznego, a przede wszystkim DROŻSZEGO Milinkovicia. Żurawski, kontrakt zapewne na poziomie 250 tys E, gdy zapowiadało się fiasko rozmów z Makinwą - kontrakt ok. 400 - 500 tys E A jeśli zatrudnią Tiboniego zamiast Riiosa, no to już będzie zupełna masakra. W futbolu oszczedzanie zazwyczaj nie popłaca. Uważam taką politykę za żenująca, gdyż jak już wielokrotnie pisałem, tej drużynie potrzebna jest nowa jakość, a tę gwarantują 3 udane transfery klasowych graczy, którzy okażą się realnym wzmocnieniem, a nie uzupełnieniem składu lub łataniem dziur. 3 sensowne transfery = mistrzostwo, ale na razie żaden z pozyskanych graczy nie daje gwarancji natychmiastowej poprawy jakości gry. Czy to tak wiele, czy to takie trudne - ściągnąć 3 dobrych graczy mając na to pieniądze? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
||
Ma się nauczyć gry Wisły w 6 DNI? ![]() ![]() ![]()
Uprzedzając twoją odpowiedź.Jeśli uważasz, że z taką kadrą będziemy mieć problemu z przejściem Azerów to znaczy, że musisz sobie szukać innej drużyny do kibicowania. Jeśli mamy ambicje być średniakiem europejskim, to takie drużyny mamy po prostu łykać na śniadanie. Teraz transfer Chaveza czy Puyola by gówno dał, bo zwyczajnie nie ma na to czasu.Musimy sobie radzić narazie tym co mamy. A tak poza tym.Nawet gdyby Cupiał miał wziąć sobie te pieniądze (dla którego są wręcz śmieszne w porównaniu z jego majątkiem) to gówno wam do tego.Jego spółka i może sobie robić z nią co mu się podoba.Wy macie wybór-albo codziennie płaczecie i wyżalacie się na forum, albo czekacie do końca okienka i realnie je oceniacie. Tutaj naprawdę żadne wywody nie pomogą, bo Cupiał czy Basałaj nie czytają tego forum- a nawet jak to robią, to jedynie po to by się pośmiać.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 21.07.2010 o godz. 09:15.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
||
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
Nie wiem z czego się śmiejesz ... Pierwszy stoper powinien być kupiony "dzień" po sprzedaży Głowackiego, drugi przed lub "dzień" po sprzedaży Marcelo, tak aby mogli się zgrać w okresie przygotowawczym, który i tak jest krótki. Jak sprzedajesz samochód to zdajesz sobie sprawę że będziesz musiał chodzić na nogach aż do momentu kupna nowego, no chyba że będziesz w upale i smrodzie jeździł autobusem (ale istnieje prawdopodobieństwo i to duże że się spóźnisz stojąc w korkach). Zawsze możesz jednak podobnie jak my kupić szybko taniego malucha po wypadku lub powodzi ale masz oczywiście świadomość konsekwencji. Generalnie w piłce jak w najprostszych dziedzinach życia potrzebny jest plan a My niestety go nie mamy .... |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Zabraknie Ci głosu stając się niemową, gdy wszyscy zawodnicy wypalą? Wtedy będziesz zachwycał się ich grą? Wogóle czy widziałeś ich w akcji na żywo poza Żurawskim? Owszem jeśli oglądałeś mecz to Jovanić nie miał co do roboty, Cikos wg. mnie najlepszy zawodnik Wisły, a reszte widziałeś? Rozumiem, że jesteś wielkim fanem NK Karlovac i oglądałeś Bunozę w każdy weekend, a także w międzyczasie znalazłeś czas by przyjrzeć się grze Kaiserslautern. Jeśli można będzie zarzucić naszych nowym nabytkom złej gry na początku to będzie to wynikało z tego, że się aklimatyzują. Wy w tym okienku oczekujecie samych Rooney'ów, Kak'ów, Ronald'ów i Casilias'ów. ![]()
Lepiej zapobiegać niż leczyć
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
A skąd ty to wiesz, czy go mamy czy nie?Znasz się na tym?
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Obecnie mamy na tyle dobrą kadrę, że 3 udane transfery dawałyby nam zdecydowanie największe szanse na mistrzostwo. Oczywiście może się okazać, że ci nowo pozyskani piłkarze będą na tyle dobrzy, że po kilku meczach stwierdzimy, że są realnym wzmocnieniem drużyny. No ale nikt mi nie powie, że po Bunozie na chwilę obecną ktoś spodziewa się gry np. na poziomie Clebera, gdy ten do nas przychodził. Rozumiem politykę stawiania na młodych i utalentowanych piłkarzy, ale powinna być ona wsparta zakupem kilku ukształtowanych i klasowych zawodników. Na razie za takiego można uznać Żurawskiego, bo co do Pjanica, to można mieć wątpliwości co do jego klasy. A co do znaczenia ogrania i doświadczenia zawodników, to polecam sprawdzić wiek piłkarzy Interu Mediolan, który zdobył w tym sezonie wszystko co było do zdobycia. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
i widzę kolejny dogmat. Bunoza jest beznadziejny. A widział go ktoś w akcji? ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Może i się nie znam i może nie wiem może jest plan. Ale jeśli ten plan zakłada że sprzedajemy obrońców i na dzień przed meczem w LE zostajemy z 36-letnim jednym obrońcą to jego ocenę pozostawiam kibicom. A TY jak uważasz mamy plan proszę tylko nie argumentuj że i tak damy radę że transfery będą i będzie OK, ja wiem że będą i będzie powiedzmy dobrze, ale na dzień dzisiejszy wszystko wygląda tak jakbyśmy poruszali się po omacku bez sensownego planu |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Ale fakt, potrzebni są gracze o klasie minimum Clebera, od których nowi mogliby się uczyć. Marcelo jak do nas przychodził to miał nawyki z Brazylii ( zostawał poza linią spalonego ) i to właśnie Cleber wyjaśnił mu o co chodzi. Oczywiście, naturalnym wyborem byłby w takim wypadku Głowacki, ale... ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Jedyne w czym się z tobą zgadzam jest to, żeby w końcu naprawdę sporo zapłacić komuś za grę w Wiśle. Oczywiście o ile na to zasługuje. Nie mówię, że od razu 3 takim zawodnikom ale na początek jednemu. To już byłby progres. Bo jeżeli w końcu nie zaczniemy podnosić płac, to dalej będziemy stać w miejscu. Ale rozumiem, że jesteśmy zacofani jeżeli chodzi o marketing i inne działy, tak więc póki co nie możemy raczej na takie coś liczyć. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
szczerze i uczciwie to chce sie zygac od tych zalow na forum. Zawsze mnie zastanawialo, czemu ten narod lubi tak srac do swojego gniazda i plakac?
Rok temu bylem na wakacjach w naprawde ladnym hotelu w dosyc znanym rejonie turystycznym w polnocnej czesci afryki. Osobiscie bylem zachwycony hotelem i obsluga, komentarze na google swiadcza o tym , ze inni tez. Niestety w swoim przekonaniu bylem odosobniony... rozmawialem z 40 letnim dziadem, ktory stwierdzil, ze tu to jest dno i 5 metrow...wiadomo Skad u was taka mentalnosc placzka zydowskiego? Czy wy potraficie wyrazac taakie uczucie jak radosc? Ja osobiscie jestem zadowolony z transferow klubu, wydaja sie przemyslane i daja nadzieje na pozytywny efekt. Zawodnicy, jak na polska lige sa bdb, a po odpowiednim zgraniu moze i wpucharach uda sie cos zdzialac. Czekam na kontrakt Riosa,poniewaz bardzo przypadl mi do gustu ten zawodnik, chociaz nie ukrywam, ze moja opinia jest subiektywna i na zywo, czy w TV nie widzialem zadnego jego meczu. Swoja droga ciekawe czy zarzad zrobi nam jeszcze jakies niespodzianki w postaci nowych graczy. Pozdrawiam PS. Cytat:
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
My będziemy preferować ofensywny futbol, nie patrząc na stratę bramek, bo Wisła strzelać będzie zawsze o jednego gola więcej niż przeciwnik. Po co zatem wzmacniać obronę?
![]() ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|