The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Areo
Senior Member

Od: 04.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.07.2010, 14:33
Lemur napisał(a):Wyświetl post

Aha, a więc te testy są argumentem potwierdzającym słuszność naszej polityki kadrowej? Raczej pokazują jej słabość i liczne nonsensy.
Klub sprzedał najlepszych zawodników, nie pozyskał żadnych gwiazd w ich miejsce. Ani jeden nowy piłkarz nie gwarantuje naprawdę dobrej jakości gry - większośc to anonimowe no-name, z którymi może być bardzo różnie. Byłoby zaskakujące, gdyby z tej grupki wszyscy się sprawdzili.
Ekscytujecie się też jakimś Wilkiem z Korony, jakby był przynajmniej Fabregasem. A to zwykły, przeciętny piłkarz, któremu na razie bardzo daleko choćby tylko do Sobolewskiego.

Trochę umiaru.

Jakosz też się dziś plącze w zeznaniach. Po pierwsze, nikt im nie bronił skladać Chevezowi oferty wcześniej, a nie czekać do przejścia Szawle. I można by go spokojnie teraz zgłosić, Pokpili w ten sposób sprawę. Ale nadal nie jest za późno - dobrego obrońcy potrzebujemy koniecznie nie tylko na III rundę kw.., ale cały sezon i lgę. Ta sprawa w żaden sposób nie przekreśla sensowności tego transferu - chyba że od początku chodziło tylko o efekt marketingowy, a dziś szuka się różnych wykrętów, by się chyłkiem z niego wycofać.
A co to? Śledztwo prokuratorskie? Negatywne emocje wobec polityki transferowej Wisły osiągają u niektórych dziwne poziomy.

A rzecznik jak to rzecznik gada różne rzeczy byle nie ujawnić tego co najważniejsze. Marcelo też według niego żadnych ofert nie miał.
Ostatnio edytowane przez Areo : 19.07.2010 o godz. 14:36.

Tęcza w Polsce
Odpowiedz cytując
wojtole14
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 19.07.2010, 14:42
Areo napisał(a):Wyświetl post
A co to? Śledztwo prokuratorskie? Negatywne emocje wobec polityki transferowej Wisły osiągają u niektórych dziwne poziomy.

A rzecznik jak to rzecznik gada różne rzeczy byle nie ujawnić tego co najważniejsze. Marcelo też według niego żadnych ofert nie miał.
O ile mi wiadomo, Jarosz jest dyrektorem wykonawczym, rzecznik nasz nazywa się Ochalik - ostatnio w cieniu.

Odpowiedz cytując
mateusz212
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 19.07.2010, 14:42
żałuje tylko ze nie spytano Jarosza o Milinkovica...ciekawe co by powiedzial...ze też nie slyszal nic
Dan Petrescu - Szacunek
KUBA - Na Zawsze będziesz WIŚLAKIEM!!!!
Per aspera ad astra
"Pamiętaj, w życiu żałuje się wyłącznie wahania, bezczynności i niezdecydowania, wszystko, co zrobiło się, choćby miało przynieść ból i rozczarowanie, nie żałuje się"
Odpowiedz cytując
Lukininho
Member

Od: 06.2010

Stary 19.07.2010, 14:44
Patrząc na piłkarzy z którymi Wisła podpisała kontrakty to żaden na kolana nie rzuca i wątpliwe, żeby to były wzmocnienia. No może poza Jovanicem. Ten Cikos no niby reprezentant młodzieżówki Słowacji, ale popatrzcie kto w naszej gra na prawej stronie. Jakiś Basta z Polonii Bytom. Wasz argument to to, że Słowacja jest zdecydowanie lepsza od młodych Polaków, ale to gów*** prawda. Popatrzcie na wyniki i poziom osiągany przez młodych Słowaków. Grywał w spadkowiczu z ligi słowackiej. W meczu z Litwinami mogliśmy zobaczyć jak się prezentuje. Waleczny chłopak nie można powiedzieć, ale na tle takich ogórków wypadł bardzo przeciętnie. Każde jego dośrodkowanie lądowało w rękach bramkarza. Jeśli tego piłkarza uznajecie za wzmocnienie to już naprawdę Wisłę i naszą ligę uważacie za kompletne dno.
Dalej ten Bunoza., który jeszcze 2 lata temu grał w II lidze. Jeden sezon na przyzwoitym poziomie i już taki szum i wielkie wzmocnienie? Widzieliście sparing z Kolejorzem? II-ligowcy z niego wiatrak robili, a tutaj podniecenia jakby Puyol przyszedł. Nie twierdzę, że to jakiś ogórek, ale na pewno nie jest to wzmocnienie dla zespołu, który chce wejść do LE i odzyskać LE. Co najwyżej uzupełnienie na ławkę. W legii byl ten wielkolud z Serbii i co? Oglądałem ten sparing i go gracze GKP jeździli. A podobno jeden z 5 najlepszych środkowych obrońców w lidze serbskiej.
Palijć - prześledźcie sobie jego statystyki. Do 24 roku życia tułał się po IV i III ligach. Potem w Hofenhaim był rezerowym i gdy ci weszli do Bundesligi to go nie chcieli. Potem miał dobry sezon w Kaisen i znowu ława i go nie chcieli gdy awansowali. To ma być wzmocnienie?!
Wilk - średniak ligowy, który nadaje się do grania w Koronie, ale nie Wiśle. Sobol pogra jeszcze ze 2-3 lata i co? Wilk do 27 roku życia będzie grzał ławę? Marne ma szansę z Radkiem. Tego transferu chyba nikt jako wzmocnienie nie odbiera?
Żurawski - wiele już o nim zostało napisane i powiedziane. Może i w szatni się przyda, ale widać, że sobie jeszcze na stare lata chciał pokopać. To nie jest ani Frankowski, ani Wichniarek, którzy do końca kariery będą dawać z siebie wszystko. Żurawski od nich obydwu miał znacznie większy talent, ale to od zawsze taki leniuszek. W wieku 34-lat tym bardziej nie będzie mu się chciało umierać na boisku.

Podobają mi się transfery tego Riosa, bo w tamtym kierunku powinna iść nasza liga. Młody reprezentant młodzieżówki oczywiście szanse, że wypali są 50 na 50, ale to jedynie wydaje mi się dobry transfer na przyszłość. C

Żebyście mnie nie zjechali nie twierdzę, że ci powyżej to są jakieś ogórki. Na ławkę jak najbardziej niezłe transfery, no ale gdzie są jakieś wzmocnienia?

Ewidentnie wszyscy tutaj idą na ilość nie na jakość. I teraz możecie mnie zjechać i zobaczymy kto miał rację po kilku pierwszych kolejkach.
Odpowiedz cytując
wojtole14
Senior Member

Stary 19.07.2010, 14:48
Lukininho napisał(a):Wyświetl post
Patrząc na piłkarzy z którymi Wisła podpisała kontrakty to żaden na kolana nie rzuca i wątpliwe, żeby to były wzmocnienia. No może poza Jovanicem. Ten Cikos no niby reprezentant młodzieżówki Słowacji, ale popatrzcie kto w naszej gra na prawej stronie. Jakiś Basta z Polonii Bytom. Wasz argument to to, że Słowacja jest zdecydowanie lepsza od młodych Polaków, ale to gów*** prawda. Popatrzcie na wyniki i poziom osiągany przez młodych Słowaków. Grywał w spadkowiczu z ligi słowackiej. W meczu z Litwinami mogliśmy zobaczyć jak się prezentuje. Waleczny chłopak nie można powiedzieć, ale na tle takich ogórków wypadł bardzo przeciętnie. Każde jego dośrodkowanie lądowało w rękach bramkarza. Jeśli tego piłkarza uznajecie za wzmocnienie to już naprawdę Wisłę i naszą ligę uważacie za kompletne dno.
Dalej ten Bunoza., który jeszcze 2 lata temu grał w II lidze. Jeden sezon na przyzwoitym poziomie i już taki szum i wielkie wzmocnienie? Widzieliście sparing z Kolejorzem? II-ligowcy z niego wiatrak robili, a tutaj podniecenia jakby Puyol przyszedł. Nie twierdzę, że to jakiś ogórek, ale na pewno nie jest to wzmocnienie dla zespołu, który chce wejść do LE i odzyskać LE. Co najwyżej uzupełnienie na ławkę. W legii byl ten wielkolud z Serbii i co? Oglądałem ten sparing i go gracze GKP jeździli. A podobno jeden z 5 najlepszych środkowych obrońców w lidze serbskiej.
Palijć - prześledźcie sobie jego statystyki. Do 24 roku życia tułał się po IV i III ligach. Potem w Hofenhaim był rezerowym i gdy ci weszli do Bundesligi to go nie chcieli. Potem miał dobry sezon w Kaisen i znowu ława i go nie chcieli gdy awansowali. To ma być wzmocnienie?!
Wilk - średniak ligowy, który nadaje się do grania w Koronie, ale nie Wiśle. Sobol pogra jeszcze ze 2-3 lata i co? Wilk do 27 roku życia będzie grzał ławę? Marne ma szansę z Radkiem. Tego transferu chyba nikt jako wzmocnienie nie odbiera?
Żurawski - wiele już o nim zostało napisane i powiedziane. Może i w szatni się przyda, ale widać, że sobie jeszcze na stare lata chciał pokopać. To nie jest ani Frankowski, ani Wichniarek, którzy do końca kariery będą dawać z siebie wszystko. Żurawski od nich obydwu miał znacznie większy talent, ale to od zawsze taki leniuszek. W wieku 34-lat tym bardziej nie będzie mu się chciało umierać na boisku.

Podobają mi się transfery tego Riosa, bo w tamtym kierunku powinna iść nasza liga. Młody reprezentant młodzieżówki oczywiście szanse, że wypali są 50 na 50, ale to jedynie wydaje mi się dobry transfer na przyszłość. C

Żebyście mnie nie zjechali nie twierdzę, że ci powyżej to są jakieś ogórki. Na ławkę jak najbardziej niezłe transfery, no ale gdzie są jakieś wzmocnienia?

Ewidentnie wszyscy tutaj idą na ilość nie na jakość. I teraz możecie mnie zjechać i zobaczymy kto miał rację po kilku pierwszych kolejkach.
Jurek Jurczyński we własnej osobie.

Odpowiedz cytując
Areo
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 19.07.2010, 14:51
wojtole14 napisał(a):Wyświetl post
O ile mi wiadomo, Jarosz jest dyrektorem wykonawczym, rzecznik nasz nazywa się Ochalik - ostatnio w cieniu.
Jednak w praktyce taką pełnił rolę na tej konferencji bo jak słusznie zauważyłeś Ochalik ostatnio zupełnie nieobecny w kontaktach Wisły z mediami. Dlatego radzę na te jego deklaracje patrzeć z dystansem bo wiadomo, że nie chce ujawnić najważniejszego przed ostatecznym dopięciem kontraktu.

Tęcza w Polsce
Odpowiedz cytując
stalsanok1946
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 19.07.2010, 14:59
Tak - zobaczymy czy Wisła zrobiła źle lub dobrze sprowadzając ich. Ja twierdzę, że wszyscy zawodnicy wniosą coś dobrego i tego się trzymam. Trochę więcej w wiary. Myślicie, że działacze chcą się skompromitować i sprowadzać słabych graczy?
Lepiej zapobiegać niż leczyć
Odpowiedz cytując
it
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 19.07.2010, 14:59
Obserwowanie tego tematu to prawdziwa przyjemność.
Po dniach forumowego zbiorowego orgazmu poprzedzonych dniami zbiorowych samobójstw, nastąpią kolejne dni zbiorowych samobójstw (gdy się okaże, że Wilk jednak nie wyląduje u nas, a na przykład w Ruchu), które z kolei będą poprzedzać nieuchronnie następujące dni zbiorowych orgazmów, gdy pozyskamy kolejnych graczy.

Jak w piosence A-HA: hunting high and low...
Odpowiedz cytując
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 19.07.2010, 15:32
@Lukininho nie ma co porównywac Cikosa do Basty. Z prawą obroną w polskiej U-21 jest dramat, gra tam na tej pozycji również beznadziejny Mariusz Gancarczyk.

Natomiast Cikos regularnie gra w podstawowym składzie słowackiej U-21. Ma największy staż ze wszystkich zawodników tam grających, występował u dwóch trenerów w pierwszym składzie. Więc można powiedzieć że jest to reprezentant pełną gębą w odróżnieniu od np. bramkarza z Legii którego reklamowali jako wielki talent, reprezentanta chorwackiej U-21, a zagrał w niej tylko połowkę w meczu towarzyskim.

Bunoza również gdyby był słaby to nie trafiłby z marszu do pierwszego składu bośniackiej U-21 oraz po jednym sezonie w lidze chorwackiej nie pojawiały by się informacje o zaintersowaniu tym zawodnikiem klubów typu Dynamo Zagrzeb.

Ja oba transfery oceniam pozytywanie. Dziwi mnie dlaczego Rios jest tak dobrze odbierany w odróżnieniu od Cikosa i Bunozy. Według mnie on jest największą niewiadomą z całej trójki młodych zawodników. Grał co prawda w argentyńskiej U-20, ale był tam napastnikiem nr. 4 za Salvio, Cristaldo i Neirą. A ta ekipa argentyny nie była jakaś świetna zajęli 6 miejsce w mistrzostwach ameryki południowej, nie awansowali do MŚ. Rios uiciułał co prawda 37 występów w River, ale w większości to były wejścia w końcówkach. W 2009 roku praktycznie nie grał, w 2010 w ogóle. Tak więc dla mnie to duża niewiadoma.

Natomiast co do Paljica to się zgodzę, nie najmłodzszy już zawodnik podesłany przez menadżera, zakontraktowany do Wisły jak to określil kiedyś na konferencji prezes Basałaj na "podstawie youtube'a". Oczywiście nie mowię że ten zawodnik się u nas nie sprawdzi, przynajmniej w lidze polskiej. Jednak wymaganie odnośnie niego będą największe ponieważ nie jest to młody rozwijający się gracz na którym byśmy w przyszłości zarobili. On ma od razu wejść do pierwszego składu i grać na wysokim poziomie. Pytanie tylko czy go na to stać.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 19.07.2010, 16:02
Cytat:
(...)
Z kolei podczas jednego z treningów kontuzji nabawił się środkowy pomocnik, Tomasz Bandrowski. Były zawodnik Energie Cottbus ma problemy z wiązadłem pobocznym i wiele wskazuje na to, że nie będzie mógł zagrać z Interem Baku.
Uraz jakiego nabawił się popularny "Bander" nie jest na szczęście poważny, głównym problemem jest ból, który doskwiera piłkarzowi. Istnieje prawdopodobieństwo, że środkowego pomocnika nie zobaczymy także w spotkaniach III rundy eliminacji Ligi Mistrzów, w której to Lech Poznań zagra najprawdopodobniej ze Spartą Praga.
- To nie tyle poważna kontuzja, co bardzo bolesna. Możliwe, że jeśli przejdziemy Inter, zabraknie go również w meczach ze Spartą. Będziemy musieli radzić sobie bez Tomka - przyznał trener Kolejorza Jacek Zieliński.
(...)
Coraz bardziej jestem przekonany do swojej wersji odnośnie Wilka - propozycje pewnie ma do wyboru dwie.
Odpowiedz cytując
Lukininho
Member

Stary 19.07.2010, 16:09
Cytat:
I ostatnia sprawa. Wiecie jakie oni mają kontrakty? Nie wiecie! to teraz skończcie te bezsensowne wywody, bo czasami zawodnik zarabia niewiele i przychodzi za czapkę gruszek a okazuje się że ma talent (Błaszczykowski, Małecki, Brożki). Polecam sie puknąć w czoło jeżeli oceniacie kogoś na podstawie statystyk z Transfermarktu bądź innych wyuzdanych portali.

No tak to sprowadźmy sobie 20 piłkarzy z IV ligi, przecież każdy z nich to może być drugi Błaszczykowski. W końcu takich Błaszczykowskich setki biega po boiskach i jak teraz Wisła robi transfery to muszą się ci piłkarze sprawdzić. W końcu z Błaszczykowskim się udało. Tylko szkoda, że od tego czasu oprócz Marcelo już tego drugiego Błaszczykowskiego nie było. A o Betach, Christowach, Bach, Dudach to lepiej nie pamiętać, bo to tylko wypadek przy pracy. Tylko szkoda, że tych wypadków było więcej niż dobrych piłkarzy. Oczywiście, że się nowi mogą sprawdzić ja tego nie napisałem, że NA PEWNO tak nie będzie. Tylko, że każdy z nich to wielka niewiadoma. A tutaj potrzeba kogoś kto w przeszłości pokazał, że może być wzmocnieniem. Tak jak np. Milenković oczywiście i tacy się mogą nie sprawdzić, ale chyba jest zdecydowanie większe prawdopodobieństwo, że taki będzie wzmocnieniem niż jakiś Cikos. A czy takich piłkarzy nie można znaleźć? Legia np. Manu ma za darmo, a gościu był czołową postacią rewelacji ligi portugalskiej Martimio, które zajęło 5 miejsce. W przeszłości grał w Benfice i był podstawowym zawodnikiem AEK. To chyba większe wzmocnienie niż jakiś Palijć dla którego szczytem kariery to gra w 2.Bundeslidze i to jeszcze na rezerwie. No, ale co ja ci będę tłumaczył. Jest transfer to jest super. Ważne, że zza granicy to będzie dobrze, a tylko dzieciom się nie podoba, że to piłkarze z CV do walki o utrzymanie. W końcu Błaszczykowski też takie miał i jak on się wybił to każdy się wybije trafiający do Wisły. I ja nie wiem czy tutaj dzieckiem jest ktoś kto racjonalnie pomyśli, czy ten kto się jara ilością?
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 19.07.2010, 16:24
Kiedyś, gdy Frankowski uciekł z Wisły, napisałem o nim per "Pedał".Za to dostałem bana.Dlaczego teraz nie banuję się osób, które obrażają naszych zawodników?

A teraz pytanie do Lukininho.

SKĄD wiesz kto to jest w ogóle Milinkovic.Widziałeś go jak on gra?Wiesz w jakim klubie gra w jakiej lidze i na jakim miejscu jest jego zespoł, ile chciał zarabiać w Wiśle i jakie robił jaja przy negocjacjach?Dlaczego skoro taki zajebisty, nie wziął go jeszcze żaden zagraniczny zespół lub CHOCIAŻBY najlepsza drużyna ligi słowackiej?Kto to jest w ogóle Milinković?
I zacznij w końcu używać akapity, bo nie da się tego czytać.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 19.07.2010 o godz. 16:33.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Wojtator
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 19.07.2010, 16:27
Bach
Z czym Ba był taki zły?
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 19.07.2010, 16:29
Wojtator napisał(a):Wyświetl post
Z czym Ba był taki zły?
pewnie pisane jest to przez pryzmat jego poprzeczki z 2m w meczu z Cracovia, w sensie, ze gdyby nie ona to Wisla bylaby MP i tylko tyle.. bo jak dla mnie to jeden z lepszych pilkarsko zawodnikow bedacych w Wisle w ostatnich latach
Odpowiedz cytując
Lukininho
Member

Stary 19.07.2010, 16:30
Cytat:
A ja ewidentnie patrzac na twojego posta widze, ze nie masz pojecia o pilce noznej w polsce i realiach w jakich sie znajdujemy a dalej sobie zyjesz w czasach PRL`u lat 70`tych gdzie Polska pilka byla wiatowa Potega, gdy byla druga na calym swiecie. Zaraz za zwiazkiem radzieckim.
Najlepiej jak się nie ma argumentów to napisać nie znasz się na piłce i koniec. Realia są jakie są, ale jeśli naprawdę Wisła chce się stać chociaż przeciętnym klubem, który kwalifikuje się co rok chociaż do LE to musi diametralnie zmienić politykę. Kolejny przykład dobrego piłkarzy w Cracovii ten Saidi. Gwiazda w Nijmegen podstawowy gracz od dwóch lat kręcił obroną Ajaxu i poszedł do Cracovii. To Wisła takich piłkarzy nie może ściągać? Tylko, że tutaj trzeba wydać te 700 tys euro, a nie szukać piłkarzy z kontraktem na ręku. Trafimy na niemiecki klub w pucharach i będziemy ich straszyć piłkarzami, którzy nie łapali się do ich 2 ligi? No bez jaj. Jeśli chcecie Wisły grającej o pierwszą 3 to takie transfery mogą być. Chociaż patrząc na innych to i z czasem nie wystarczą. Ale jeśli ktoś marzy o Wiśle jako przeciętniaku europejskim. To z czym do ludzi?
Odpowiedz cytując
Lukininho
Member

Stary 19.07.2010, 16:34
Też uważam, że Ba to był porządny piłkarz i nie potrzebnie o nim wspominałem jako niewypał. Na pewno lepszy był od jakiegoś Wilka.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 19.07.2010, 16:35
Lemur napisał(a):Wyświetl post

Jakosz też się dziś plącze w zeznaniach. Po pierwsze, nikt im nie bronił skladać Chevezowi oferty wcześniej, a nie czekać do przejścia Szawle
Jakosz to grał kiedyś w Górniku na obronie, a w naszym klubie pracuje Jakub Jarosz. A później płaczą malkontenci, że Szpakowski przekręca nazwiska i mówi Bogucki a nie Boguski. Szacunku trochę dla pracowników klubu.
Powód: Obrażanie innych forumowiczów.
Ostatnio edytowane przez Markus : 19.07.2010 o godz. 17:10.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 19.07.2010, 16:37
Cytat:
Coraz bardziej jestem przekonany do swojej wersji odnośnie Wilka - propozycje pewnie ma do wyboru dwie.
Nie przesadzaj, on raczej nie będzie wybierać ^^
Odpowiedz cytując
sessegnon
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 19.07.2010, 16:37
Najlepiej jak się nie ma argumentów to napisać nie znasz się na piłce i koniec. Realia są jakie są, ale jeśli naprawdę Wisła chce się stać chociaż przeciętnym klubem, który kwalifikuje się co rok chociaż do LE to musi diametralnie zmienić politykę. Kolejny przykład dobrego piłkarzy w Cracovii ten Saidi. Gwiazda w Nijmegen podstawowy gracz od dwóch lat kręcił obroną Ajaxu i poszedł do Cracovii. To Wisła takich piłkarzy nie może ściągać? Tylko, że tutaj trzeba wydać te 700 tys euro, a nie szukać piłkarzy z kontraktem na ręku. Trafimy na niemiecki klub w pucharach i będziemy ich straszyć piłkarzami, którzy nie łapali się do ich 2 ligi? No bez jaj. Jeśli chcecie Wisły grającej o pierwszą 3 to takie transfery mogą być. Chociaż patrząc na innych to i z czasem nie wystarczą. Ale jeśli ktoś marzy o Wiśle jako przeciętniaku europejskim. To z czym do ludzi?
Tyle że Saidi nie przeszedłby do polskiej ligi gdyby nie Radomski, z którym grał w NEC i namówił go do gry w Polsce.Do tego Rząsa mający pewnie też niezłe kontakty w Holandii.
Podobną rolę w Wiśle będzie pełnił Cleber.Tyle, że będzie namawiał piłkarzy z Brazylii.A kto wie czy nie znajdzie lepszego zawodnika od Saidiego.
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Stary 19.07.2010, 16:40
Lukinho jedna sprawa. Jesli naprawde uwazasz ze Ntibazonkiza bedzie gwiazda ligi to naprawde radzilbym ci polozyc zimny kompres na glowe. W Cracovii on bedzie gwiazda. Ligi - na pewno nie. Oni maja swoj swiat i swoje zabawki...

A powaznie. Czemu ****a wszyscy musza sie wiecznie zapatrywac na innych. Ja *******e ja myslalem ze to tylko na wsi taka mentalnosc jest: "Bo sasiad kosi trawe to ja ****a tez nie bede gorszy! Pojde zorac pole mimo ze przed wczoraj to robilem juz".

Te transfery to SA wzmocnienia skladu. Czy jakosciowo nie wiemy. Ale juz na pewno spowoduje to konkurencje w druzynie co tez podniesie poziom pilkarzy. Ale ja wiem. Tez bym chcial by tutaj przyszli Podolski, Ozil, Kedira czy inny Forlan. Ale jeszcze przez kilka lat raczej tak sie nie stanie.
Odpowiedz cytując
Lukininho
Member

Stary 19.07.2010, 16:44
Cytat:
Lukininho.Tak z ciekawości ile masz lat?15-16?

W tym wieku też kiedyś chciałem być prezydentem i podbijać świat.

Przykłady z innych klubów podałem, żeby pokazać wam, że do nas też można ściągnąć ciekawych piłkarzy. Już nie jest tak, że do Polski nikt nie chce przechodzić.
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Stary 19.07.2010, 16:47
Ciekawi pilkarze w Wisle ktorzy zasilili ten klub? Prosze bardzo: Jovanic, Zurawski, Cikos, Bunoza, Paljic. Mowi sie o Milinkoviciu, Chavezie(reprezentant Hondurasu na MS w RPA 2010!), Wilku i jeszcze pare nazwisk sie przewija w kontekscie Wisly. Jesli ktos mi powie ze to sa nieciekawi pilkarze to gratuluje obiektywizmu.

Edit. Naucz sie tez pisac skladnie na forum, a nie post pod postem i do tego odpowiadajac na jeden i ten sam post w dwoch osobnych...
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 19.07.2010, 16:50
Też uważam, że Ba to był porządny piłkarz i nie potrzebnie o nim wspominałem jako niewypał. Na pewno lepszy był od jakiegoś Wilka.
A widziales jak Wilk gra w Wisle? bo gdzie indziej grac to inna bajka.

Jak byla mozliwosc pozyskania Lewandowskiedo z II ligi to byly smiech ze z niego nic nie bedzie. A jak sie skonczylo wszyscy wiedza.

Jak Marcelo przychodzil do nas to tez byly placze ze napewno cienki i dla tego sie zgodzic u nas. Juz nie wspomne co pisaly gazety o JB ze jakies wynalazki do Polski sciaga a jak sie skonczylo wszyscy wiemy.
Ucze, Blaszczykowski jak i Cantoro tez sa tego dobrym przykladem. Jak zagra w Wisle to wtedy mozna pisac ze ktos jest cienki lub nie a tak to sa tylko dywagacje.
,
Odpowiedz cytując
Lukininho
Member

Stary 19.07.2010, 16:51
Ten drugi to był odpowiedź do ciebie tylko nie ten cytat wziąłem. Dokładniej do tego:
Cytat:
"A powaznie. Czemu ****a wszyscy musza sie wiecznie zapatrywac na innych. Ja *******e ja myslalem ze to tylko na wsi taka mentalnosc jest: "Bo sasiad kosi trawe to ja ****a tez nie bede gorszy! Pojde zorac pole mimo ze przed wczoraj to robilem juz"."
I na polską ligę to są ciekawi zawodnicy, ale na puchary to niekoniecznie. Nie dogadam się z wami, bo właśnie u was zero obiektywności. Także już was nie będę wkurzać.
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 19.07.2010, 16:53
Ba porządny piłkarz? Juz pomijając fakt że bił żone ( czy coś podobnego), to gość miał ogromne braki, kontuzje łapał co kilka dni. Nie zauważyłeś jak on biegał? Technike miał znakomitą, bo techniki od tak sie nie straci, ale biegowo był chyba najwolniejszym z Wisły..
Odpowiedz cytując
hunter
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 19.07.2010, 16:57
Kolego, wiem że od paru tygodni się nudzisz bo masz wakacje i tornister w szafie, i jesteś jeszcze bardzo młody, ale na litość - skończ pier*olić.

A więc po kolei. Nie wiem czy zauważyłeś, ale Wisła właśnie zmienia politykę. Nie chodzi o sam fakt, że jest dużo wzmocnień, ale wygląda na to że są przeprowadzane wreszcie w sposób przemyślany i z rozwagą. Nie sztuką jest wypieprzyć milion euro na zawodnika, który będzie kaleczył w polskiej lidze. Nie masz kompletnie żadnej gwarancji, że kupując zawodnika za duże pieniądze będzie on od razu ( o ile w ogóle) wiodącą postacią w drużynie i najlepszym piłkarzem w lidze. Sami mamy w swoim zespole takie przykłady...

Jarasz się nowym nabytkiem Cracovii. Ja wiem, że w tym wieku można być jeszcze naiwnym ale na ile? Czy Ty naprawdę wierzysz w to, że "gwiazda" NEC Nijmegen (która PODOBNO kręciła zawodnikami Ajaxu) trafia do słabego polskiego klubu a nie do jednego - z nawet średniaków - zagranicznych? Bądź poważny. Jeśli medialne opisy tego zawodnika oddałyby chociaż w 10% prawdę, to facet już by grał w dużo lepszym holenderskim klubie niż NEC. A takich tam nie brakuje.

Jeden niemiecki klub już trafiliśmy kiedyś w pucharach. Jak nie pamiętasz jak się skończyło to niech Ci tata albo mama opowie.

Uwielbiam te płacze i żale ludzi, którzy jeszcze nie widzieli żadnego ze sprowadzonych zawodników w akcji, ale już zdążyli nazwać ich "ogórem", czy "no-name". Ale narzekajcie sobie dalej, przecież nudę jakoś zabić trzeba.

Hitem są już panowie, którzy pierwszy raz o Wilku usłyszeli
Ostatnio edytowane przez hunter : 19.07.2010 o godz. 17:00.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 19.07.2010, 16:58
koyoot napisał(a):Wyświetl post
Jesli ktos mi powie ze to sa nieciekawi pilkarze to gratuluje obiektywizmu.
to czy są ciekawi czy nie, to się przekonamy jak zaczną grac, natomiast no nie żartujmy sobie.
Jest chyba różnica jeśli chodzi o potencjał i teoretyczną wartość między gościem co zagrał 100 meczów w ekstraklasie portugalskiej, młodzikiem który z dużym powodzeniem radził sobie w ekstraklasie holenderskiej(ponad 60 meczów) , a gościem który przez pół kariery kopał się po czole w 4 i 3 lidze niemieckiej a na 2 już był za cienki.

Jest różnica czy to jeden ****?
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 19.07.2010, 17:10
Człowieku ogarnij się kogo ty uważasz za tych świetnych piłkarzy jak dla mnie to jedynym jest ten z Legii który trafił do nich z rewelacji portugalskiej ale tylko ten słownie jeden piłkarz który ma teoretycznie większe papiery na granie od naszych transferów.

Cikos jak ktoś już powiedział wcześniej młody, zdolny zawodnik z młodzieżówki Słowacji, u naszych sąsiadów w reprezentacji nie grają jacyś leszcze chłopak powoływany na większość meczy, perspektywy ogromne, zaangażowanie myślę że będzie większe niż u wielu grajków. Bunoza to samo młody, był w planach innych dużych klubów, bośniacka młodzieżówka potrzebujesz lepszych kwalifikacji
Bo dla mnie opinia profesjonalistów a tacy pracują w ich młodzieżówkach znaczy cośkolwiek więcej od forumowych napinaczy. Kolejny nasz nowy bramkarz wybrany najlepszym bramkarzem ligi potrzebujesz lepszych rekomendacji ?

Rios dla mnie wystarczającym faktem jest to że grał w młodej Argentynie, jest wychowankiem River tam nie trzymają frajerów nawet na ławce!!

Nasz nowy Serbo-german zapewne kondycyjnie i motorycznie zjada całą naszą ligę a wiesz dlaczego bo wyszedł właśnie z niemieckich szkółek piłkarskich, i trenował z pierwszym składem porządnego klubu. Co za tym idzie on w życiu wybiegał więcej kilometrów niż cała reszta polaków z naszego składu. I ja ci mówię że będzie objawieniem na skrzydle w polskiej lidze jeśli nie będzie tak to po rundzie publicznie przeproszę i powiem że się myliłem!

Do tego uzupełnieni ataku Żurawski który swoim doświadczeniem i cwaniactwem może dać nam dużo w nadchodzącym sezonie a przede wszystkim wnieść dużo spokoju w grze ofensywnej. A niech mi ktoś powie dlaczego ten Milinkovic ma być tak świetnym transferem ? czemu niby wszystkie gwiazdy legii są tak fenomenalne ? czy Sidi od pasiastych ? Nikt mi nie powie bo nie ma naturalnie obiektywnych przesłanek mówiących o tym że tamci są super nasi są bleeee. Do tego zawodnik jak Wilk wyróżniający się w Koronie dla mnie lepszy od Kiełba, bardziej opanowany a tego potrzeba pomocnikowi i powiesz że dla ciebie noname a dla ludzi oglądających ekstraklase zawodnik o sporym potencjale który jakby teraz trafił pod skrzydła Sobola w perspektywie roku może dać nam naprawdę naturalnego i solidnego zawodnika na przyszłość. I my musimy pamiętać że właśnie nam o przyszłość chodzi, tu i teraz nic nam nie da jeśli nie zrobimy skoku w perspektywie nadchodzącego sezonu...

LE to jest zupełnie inna sprawa żeby coś tam powalczyć trzeba skład budować cały rok, i tu już Basałaj niczego nie zrobi bo w 2 miesiące z amatorskiego klubu nie zrobisz europejskiego przeciętniaka!

A kupowanie właśnie młodych zawodników którzy rozwiną się w ciągu tego roku daje nam nadzieje że w przyszłym sezonie będziemy mogli powalczyć w pucharach. Tego roczny awans go grupowej fazy uważam za cud, a wśród tych cudów z polski to największe szanse ma amica po odpadnięciu w 4 rundzie el do LM( jeśli udam im się ograć Czechów co wcale takie oczywiste nie jest) innej drogi chyba że po przez cudowne losowanie nie widzę.

Tak się połowo śmieje z tego Paljicia że będzie beznadziejny, a on przychodzi do nas i mówi że zdziwiony jest słabym treningiem i że tu mało się biega na treningach. To powinno mówić wszystko o naszych systemach szkolenia. Dlatego nie mamy szans w walce z dobrymi klubami Bundesligi bo oni nas obecnie siłowo, motorycznie, kondycyjnie zjadają na śniadanie!!
Odpowiedz cytując
Lukininho
Member

Stary 19.07.2010, 17:15
(...) Teraz jest czas na wychwalanie zarządu i każdy kto się waży złe słowo napisać to jest głupim dzieckiem. Jak nie było transferów to odwrotnie kto napisał coś dobrego na zarząd to dziecko. Przyszedł mecz z Siulalai i znowu zły zarząd i teraz też tak zapewne będzie tylko się liga zacznie. A ten Paljić i Żurawski są świetnym przykładem tej polityki. Tak nakupujmy młodego szrotu z całego świata. Teraz to będzie Wisła U-23 tylko szkoda, że chłopaki z ME nawet nie mają szans pojechać na obóz, bo Henio statystów nie potrzebuje, a w gierkach Czerwiec musiał grać. Jakieś grubasy z Brazylii dostały szansę, ale młodzi chłopacy to już nieee.

I co do nowego piłkarza Cracovii czy on będzie gwiazdą czy nie to już mniejsza oto, ale na pewno wygląda taki transfer lepiej niż tego niemco-serba tak jak to 1q2 napisał. I ciekawe jak wytłumaczysz teksty o tym Agustiena na tym forum nazywanego jako genialny piłkarz. Poczytaj sobie na temat jednego i drugiego i sam sobie oceń.

Rozumiem, że w Wiśle było mało transferów w ostatnich latach, ale nie jarajcie się byle czym. Może i ja za bardzo dramatyzuje i to będą dobrzy piłkarze, ale wy na pewno przesadzacie. Te składy, zachwyty, przewyższamy ligę itd. Jeden słaby mecz i znowu będzie najazd na zarząd.
Powód: Radzę uważać z tym wsadzaniem...
Ostatnio edytowane przez flamengista : 19.07.2010 o godz. 19:33.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 19.07.2010, 17:16
1q2 napisał(a):Wyświetl post
to czy są ciekawi czy nie, to się przekonamy jak zaczną grac, natomiast no nie żartujmy sobie.
Jest chyba różnica jeśli chodzi o potencjał i teoretyczną wartość między gościem co zagrał 100 meczów w ekstraklasie portugalskiej, młodzikiem który z dużym powodzeniem radził sobie w ekstraklasie holenderskiej(ponad 60 meczów) , a gościem który przez pół kariery kopał się po czole w 4 i 3 lidze niemieckiej a na 2 już był za cienki.

Jest różnica czy to jeden ****?
Różnica jest z pewnością ale weź pod uwagę że gdyby Manu czy ten cały Saidi (czy jak mu tam) rywalizowali w Hoffenheim z takimi piłkarzami jak Ibisević , Demba Ba , Obasi czy Carlos Eduardo to też grzaliby ławę a w Kaiserslautern też była nie mała rywalizacja a piłkarze z którymi przegrał rywalizację Paljić grają teraz w takich klubach jak Schalke czy Bayer( tylko nieliczni pozostali w K...) więc radzę poczekać cierpliwie i zobaczyć w meczach Wisełki co prezentuje nasz nowy skrzydłowy.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów