The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.07.2010, 15:35
krytyk napisał(a):Wyświetl post
niestety poziom wiślackiej piłki to obecnie dno. Strzelenie po męczarniach 2 bramek biesiadnej drużynie jaką są Szawle nie jest na pewno powodem do dumy. Mam nadzieję, że te transfery pomogą Wiśle wrócić na własciwe tory bo potyczka z Karabachem będzie zdecydowanie trudniejsza od biwaku na Litwie. Co do wyśmiewania się z Lecha (nazywanego tutaj Amicą) jest przedwczesne, ponieważ Lech nie zagrał dobrego spotkania, jednak rywal był o 3 klasy lepszy niż Szawle. Dopiero mecz ze Spartą pokaże co Lecha stać w tym sezonie. Niestety na Wisłę jak na razie mogę tylko narzekać
Zgadzam się, że faktycznie to spotkanie nie powaliło na kolana pod względem sportowym, jednak to dopiero pierwsze spotkanie. Myślę, że na zawodnikach ciążyła jeszcze presja meczu z Levadią, a wynik nie odzwierciedla tego co tak naprawdę działo się na boisku.
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 18.07.2010, 15:37
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Trzeba to jasno powiedzieć! Najważniejsze 2 mecze w tym roku rozegramy 19 sierpnia i 26 sierpnia. Będzie to decydujący dwumecz o być albo nie być w pucharach. Przede wszystkim ważne jest losowanie rywala w IV rundzie eliminacyjnej Ligi Europejskiej, które odbędzie się 6 sierpnia o godzinie 13 czasu polskiego. Druga sprawa to lepiej wylosować pierwszy mecz na wyjeździe, gdyż u siebie zawsze lepiej gonić wynik niż na wyjeździe, a jak będzie dogrywka czy rzuty karne to doping własnych kibiców na pewno pomaga ( Choć nam niestety z Valarengą nie pomógł ;/, ale są i pozytywniejsze przykłady jak z Realem Saragossą). Możecie mówić, że Levadia powinna każdego nauczyć pokory, ale mam to w dupie. Takich Azerbejdżanów to powinniśmy klepać jak kadra swego czasu, więc liczę, że ich przejdziemy.Ten dwumecz będzie o wiele ważniejszy od pojedynków z Lechem, Legią czy z Cracovią. Wygrana w ligowych meczach nie da nam takiego zastrzyku gotówki i takiej reklamy w mediach i prasie jak awans do fazy grupowej Ligi Europejskiej. W tamtym sezonie za awans do grupy, UEFA płaciła, jak się nieoficjalnie mówiło mniej więcej tyle ile wzięliśmy za Marcelo - ponad 3 mln euro. I na koniec stadion. Musi być już przygotowany na 4 rundę, bo na Hutniku taki ch*j będzie, a nie faza grupowa.

http://www.uclpredictions.ucoz.com/0910/el1011.htm
Podstawiłem te druzyny które powinny sie znalesc w 4 rundzie( poprostu wg rankingu wrzuciłem je po kolei do grup tak jak to był w zeszłym roku) i wyszło mi że potencjalnymi druzynami w 4 rundzie moga być VFB , Club Brugge, Lokomotiv Moscow, CSKA Sofia. Jestem ciekaw czy cokolwiek trafie, jeśli oczywiści przejdziemy Szawle i Azerów bo przeciez nikogo nie mozna lekceważyć.
mic1992
Member

Od: 12.2009

Stary 18.07.2010, 15:37
niestety poziom wiślackiej piłki to obecnie dno. Strzelenie po męczarniach 2 bramek biesiadnej drużynie jaką są Szawle nie jest na pewno powodem do dumy. Mam nadzieję, że te transfery pomogą Wiśle wrócić na własciwe tory bo potyczka z Karabachem będzie zdecydowanie trudniejsza od biwaku na Litwie. Co do wyśmiewania się z Lecha (nazywanego tutaj Amicą) jest przedwczesne, ponieważ Lech nie zagrał dobrego spotkania, jednak rywal był o 3 klasy lepszy niż Szawle. Dopiero mecz ze Spartą pokaże co Lecha stać w tym sezonie. Niestety na Wisłę jak na razie mogę tylko narzekać

Mógłbyś zdefiniować pojęcie klasy, bo pewnie wychodzi na to, że Real Madryt jest 60 klas lepszy niz Szawle
AZS_Lublin
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 18.07.2010, 15:40
Qarabag Agdam w I rundzie LE rozbiło u siebie FK Skopije ekipę z Macedoni 4:1. Ja wiem, że Macedonia to ogórek w europie ale z rankingu wynika ze Azerbejdzan to jeszcze większy. Tak czy siak walnąć u siebie 4:1 trzeba coś grać.
Jeśli Wisła nie zagra z nimi na 100% raczej bedzie cieżko awansować.

""Takich Azerbejdżanów to powinniśmy klepać jak kadra swego czasu, więc liczę, że ich przejdziemy""
Dawniej te ekipy dostałyby po 6:0, 8:0. Teraz to się zmieniło, w Aze jest spora kasa na piłkę znani trenerzy a i piłkarze tam przychodzą coraz mniej anonimowi.
Co nie zmienia faktu, że to Wisla jest faworytem.
Powód: cytat
Ostatnio edytowane przez AZS_Lublin : 18.07.2010 o godz. 15:42.
Wislak35
Member

Od: 07.2006

Stary 18.07.2010, 15:41
mam pytanie...czy Bunoza Paljic będą mogli wystąpic w meczu z KFK Szawle ?
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 18.07.2010, 15:41
BRTS39 napisał(a):Wyświetl post
Podstawiłem te druzyny które powinny sie znalesc w 4 rundzie( poprostu wg rankingu wrzuciłem je po kolei do grup tak jak to był w zeszłym roku) i wyszło mi że potencjalnymi druzynami w 4 rundzie moga być VFB , Club Brugge, Lokomotiv Moscow, CSKA Sofia. Jestem ciekaw czy cokolwiek trafie, jeśli oczywiści przejdziemy Szawle i Azerów bo przeciez nikogo nie mozna lekceważyć.
Jezeli w 2 i 3 rundzie eliminacji wszystkie druzyny rozstawione wygraja i przejda dalej to jest duza szansa ze trafisz. Jezeli choc jedna odpadnie to lista zmieni sie diametralnie. Takie prognozy narazie nie maja zadnego sensu.
BRTS39
Senior Member

Stary 18.07.2010, 15:44
Wasiu napisał(a):Wyświetl post
Jezeli w 2 i 3 rundzie eliminacji wszystkie druzyny rozstawione wygraja i przejda dalej to jest duza szansa ze trafisz. Jezeli choc jedna odpadnie to lista zmieni sie diametralnie. Takie prognozy narazie nie maja zadnego sensu.
Mozliwe że masz racje, interresuje sie tym rozstawieniem bo chciałbym wiedziec czy może kibicowac zeby ktos odpadł a może nie... jakby ktoś był w tym konkretnie temacie specjalista fajnie jakby przesłał jakąś regułkę na jakiej podstawie sie to układa.
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 18.07.2010, 15:46
Jeśli dobrze pamiętam to Uefa powiedziała jasno ... jeżeli nasz klub chce zmienić stadion na kolejne rundy to musi nastąpić zgłoszenie do 21 lipca, jeżeli stadion nie będzie spełniał wymogów to nie będziemy na nim grać ani w III rundzie ani w IV tym bardziej, co najwyżej dopiero w grupowej jeśli nam pozwolą ;]
Zienczuk8
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 18.07.2010, 15:47
Wislak35 napisał(a):Wyświetl post
mam pytanie...czy Bunoza Paljic będą mogli wystąpic w meczu z KFK Szawle ?

nie sa zgloszeni..
Groundhopper
krytyk
Member

Od: 07.2010

Stary 18.07.2010, 15:51
mic1992 napisał(a):Wyświetl post
Mógłbyś zdefiniować pojęcie klasy, bo pewnie wychodzi na to, że Real Madryt jest 60 klas lepszy niz Szawle

proszę bardzo. zagrozenie pod bramką Wisły - zerowe. Inter choć strzelał groźnie z dystansu. Posiadanie piłki miażdżące na korzyść Wisły. Litwini nie potrafili dwóch podań celnych na połowie Wisły stworzyć i już tracili piłkę. Gdyby nie bramkarz i nieporadność napastników Wisły wynik mogłbyć w granicach 0:5 i nikt nie miałby pretensji. Lech mimo, że kontrolował mecz nie miał aż tylu klarownych sytuacji do tego temperatura była tego dnia w Baku zabójcza. Nie twierdzę, że Lech grał dobrze. Mówię, że nie należy lekceważyć Azerskich drużyn bo grają nieobliczalną piłkę, a do tego pomaga im klimat.
Tarann
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 18.07.2010, 15:58
proszę bardzo. zagrozenie pod bramką Wisły - zerowe. Inter choć strzelał groźnie z dystansu. Posiadanie piłki miażdżące na korzyść Wisły. Litwini nie potrafili dwóch podań celnych na połowie Wisły stworzyć i już tracili piłkę. Gdyby nie bramkarz i nieporadność napastników Wisły wynik mogłbyć w granicach 0:5 i nikt nie miałby pretensji. Lech mimo, że kontrolował mecz nie miał aż tylu klarownych sytuacji do tego temperatura była tego dnia w Baku zabójcza. Nie twierdzę, że Lech grał dobrze. Mówię, że nie należy lekceważyć Azerskich drużyn bo grają nieobliczalną piłkę, a do tego pomaga im klimat.
To wszystko mogą być również argumenty przewagi sportowej Wisły nad Lechem
krytyk
Member

Stary 18.07.2010, 16:01
Tarann napisał(a):Wyświetl post
To wszystko mogą być również argumenty przewagi sportowej Wisły nad Lechem
w takim razie oglądaliśmy dwa, różne mecze
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 18.07.2010, 16:20
BRTS39 napisał(a):Wyświetl post
Powiedz lepiej na jakiej podstawie stworzyłeś ten podział bo jestem ciekaw. Poza tym nigdy tak nie ma że wszystkie rozstawione drużyny przechodzą dalej.

anthony09 napisał(a):Wyświetl post
Jeśli dobrze pamiętam to Uefa powiedziała jasno ... jeżeli nasz klub chce zmienić stadion na kolejne rundy to musi nastąpić zgłoszenie do 21 lipca, jeżeli stadion nie będzie spełniał wymogów to nie będziemy na nim grać ani w III rundzie ani w IV tym bardziej, co najwyżej dopiero w grupowej jeśli nam pozwolą ;]
Nie jestem tego taki pewien. Co do III rundy to sie zgadzam ale przed IV rundą też można zgłosić obiekt szczególnie że coś mi mówi że w IV rundzie na Hutniku nie będziemy mogli grać

A ty @krytyk nie bądź taki mądry i wróć na forum drezyniarza. Tam ci nawet przyznają racje
krytyk
Member

Stary 18.07.2010, 16:31
crazykaro napisał(a):Wyświetl post

A ty @krytyk nie bądź taki mądry i wróć na forum drezyniarza. Tam ci nawet przyznają racje

jeżeli sądzisz, że jestem kibicem Lecha to się mocno mylisz. Kibicuje wszystkim polskim drużynom grającym w pucharach. To powiedz mi, gdzie się podziali ci wszyscy ludzie, którzy wietrzyli rychłe odpadnięcie Wisły i porażkę typu Levadia? Do nich jakoś się nie czepiasz tylko do osoby, która nie mówi, że Wisła zagrała świetny mecz bo tak nie było. Ja byłem pewien, że Wisła spokojnie poradzi sobie z tymi cieniasami z Litwy.
BRTS39
Senior Member

Stary 18.07.2010, 16:42
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Powiedz lepiej na jakiej podstawie stworzyłeś ten podział bo jestem ciekaw. Poza tym nigdy tak nie ma że wszystkie rozstawione drużyny przechodzą dalej.

Nie jestem tego taki pewien. Co do III rundy to sie zgadzam ale przed IV rundą też można zgłosić obiekt szczególnie że coś mi mówi że w IV rundzie na Hutniku nie będziemy mogli grać

http://en.wikipedia.org/wiki/2009%E2...Play-off_round - tu masz ranking
http://pl.wikipedia.org/wiki/Liga_Eu...Runda_play-off - a tu widisz że druzyny są po kolei wrzucane do kolejnych grup . NP Werder Villreal Roma PSV ... potem w druga strone tylko czasami zmieniaja kolejnosć niektórych drużyn i nie jest to dla do końca jasne.
yogul
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 18.07.2010, 17:00
Zienczuk8 napisał(a):Wyświetl post
pozostaje modlic sie o Bate, CSKA Sofia albo Maccabi...

na 3 runde chyba najlepiej byloby: Portadawn(Nir)/Karabagh(Aze)
czyżby zyczenie się sprawdziło? ;>
Kryniu
Senior Member

Stary 18.07.2010, 17:53
Czytałem ostatnio forum Lecha i Legii i oni tam piszą o nas i o sprawach Wisły które rozpatrujemy na codzień całkiem dużo. Sam nie wiedziałem że tyle się można dowiedzieć heh. Według nich mamy spore szanse na awans do fazy grupowej.
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 18.07.2010, 17:56
Kryniu napisał(a):Wyświetl post
Czytałem ostatnio forum Lecha i Legii i oni tam piszą o nas i o sprawach Wisły które rozpatrujemy na codzień całkiem dużo. Sam nie wiedziałem że tyle się można dowiedzieć heh. Według nich mamy spore szanse na awans do fazy grupowej.
Kryniu, z ciekawości, podaj kilka linków, chętnie przejrzę
gianbuffon
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 18.07.2010, 17:58
Kryniu napisał(a):Wyświetl post
w taki razie o awans do fazy grupowej jestem spokojny...
Kryniu
Senior Member

Stary 18.07.2010, 18:03
nie potrzebne są linki, wejdź np na forum lecha na ekstraklasa 2010/2011 a tu masz coś z legii
http://forum.legialive.pl/showthread.php?t=6770&page=87. Nawet jeden z kibiców Lecha wspominał że czyta nasze forum i sprawdza kogo nowego kupujemy
Kryniu
Senior Member

Stary 18.07.2010, 18:05
Legioniści ciekawie piszą również o lidze europejskiej więc z nudów można poczytać. Czasami napiszą coś ciekawego a zdanie osoby nie związanej z Wisłą może czasami być celne
Kryniu
Senior Member

Stary 18.07.2010, 18:06
http://forum.wiaralecha.pl/index.php...ic=18773&st=30
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 18.07.2010, 19:12
Gdzie znajdę wykaz płatności za udział w LE po każdej rundzie? Także chodzi mi o mecz wygrany,zremisowany i awans do fazy grupowej LE.Z góry dzięki
Piggy oddaj hajs
marco94
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 18.07.2010, 21:34
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
W tamtym sezonie za awans do grupy, UEFA płaciła, jak się nieoficjalnie mówiło mniej więcej tyle ile wzięliśmy za Marcelo - ponad 3 mln euro.
Mogę wiedzieć z jakiego źródła są te informacje?
xanti1906
Senior Member

Stary 18.07.2010, 22:21
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Gdzie znajdę wykaz płatności za udział w LE po każdej rundzie? Także chodzi mi o mecz wygrany,zremisowany i awans do fazy grupowej LE.Z góry dzięki
z tamtego roku znalazłem takie coś

http://aktywni.pl/aktualnosci/liga-m...ieniadze-2010/
zajacek
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 19.07.2010, 01:09
Z tego, co pamiętam to w rundach wstępnych LE są to żenująco małe pieniądze (25tysięcy za zwycięstwo or so)
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 19.07.2010, 07:57
zajacek napisał(a):Wyświetl post
Z tego, co pamiętam to w rundach wstępnych LE są to żenująco małe pieniądze (25tysięcy za zwycięstwo or so)
bo i rywale są żenująco słabi ? i sportowo i komercyjnie

w rundach wstępnych jeśli się zarabia, to na transmisjach telewizyjnych
tomek100
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 19.07.2010, 08:01
kluby dostają po 90 tys. euro za przejście danej rundy
lad21ewt
Member

Od: 08.2008

Stary 19.07.2010, 17:59
Premie UEFA za udział w piłkarskiej LM i LE (kwoty w euro):

LM LE
awans do fazy grupowej 7,1 mln 900 tys.
zwycięstwo w fazie grupowej 800 tys. 120 tys.
remis w fazie grupowej 400 tys. 60 tys.
awans do 1/16 finału - 180 tys.
awans do 1/8 finału 3,0 mln 270 tys.
awans do ćwierćfinału 3,3 mln 360 tys.
awans do półfinału 4,0 mln 630 tys.
finalista 5,5 mln 2,0 mln
triumfator 9,0 mln 3,0 mln

Łącznie suma premii z UEFA zwycięzcy LM może wynieść 31,2 mln euro
źródło
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/lm-...wiadomosc.html
Tarann
Senior Member

Stary 19.07.2010, 18:46
lad21ewt napisał(a):Wyświetl post
Premie UEFA za udział w piłkarskiej LM i LE (kwoty w euro):

LM LE
awans do fazy grupowej 7,1 mln 900 tys.
zwycięstwo w fazie grupowej 800 tys. 120 tys.
remis w fazie grupowej 400 tys. 60 tys.
awans do 1/16 finału - 180 tys.
awans do 1/8 finału 3,0 mln 270 tys.
awans do ćwierćfinału 3,3 mln 360 tys.
awans do półfinału 4,0 mln 630 tys.
finalista 5,5 mln 2,0 mln
triumfator 9,0 mln 3,0 mln

Łącznie suma premii z UEFA zwycięzcy LM może wynieść 31,2 mln euro
źródło
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/lm-...wiadomosc.html
Skoro stawki są takie same to dlaczego wszyscy chcą do LM

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna