|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
A wiadomo juz cos wiecej o tych dwoch testowanych zawodnikach w sparingu z Kolejarzem?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
ci testowani niczym sie nie wykazali czyli bedzie pewnie tak jak z poprzednikami!!
![]()
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Pewnie podążą drogą Pinto i innych testowanych
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Kiedys w niebie spotkaja sie ci wszyscy testowani zawodnicy i sobie powspominaja.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
http://www.bayern.munchen.pl/artykul...-deloitte,5724 http://sport.interia.pl/wiadomosci-d...148?source=rss ale przede wszystkim polecam to: http://www.deloitte.com/view/pl_PL/p...42f00aRCRD.htm A najlepiej sprawdzić wyniki finansowe spółek w KRS Nie wiem dlaczego Ty i jeszcze kilka (co najmniej) osób wyobrażacie sobie klub piłkarski jako organizację charytatywną, której przyświeca idea sportu, a zbożnym celem jej funkcjonowania jest chwała i sława barw klubowych. Przykro mi rozczarować, ale to jest spółka prawa handlowego tu chodzi o pieniądze i o wyniki finansowe. A co do tematu: Brakowało nam w tym sezonie Jaśka Paulisty - takiego jokera, który wchodząc z ławki jest w stanie zrobić dużo wiatru i zamieszania w obronie rywala. Mam nadzieję że co najmniej takim piłkarzem będzie Pajlić. Osobiście nawet wydaje mi się że może posadzić na ławce paru naszych super zawodników. Z kolei Rios może być bardzo ciekawym wzmocnieniem. Jeżeli się zaaklimatyzuje i przyzwyczai do bardziej fizycznej walki to na pewno sprawi nam sporo radości. ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Dla jednych Paljic miał posadzić Małeckiego na ławkę, ale później się zreflektowali, że prędzej Kirma posadzi bo gra na lewej pomocy tak jak Andraż ![]() Teraz Rios miałby znowu Patryka sadzać ba ławkę - tylko że to napastnik, a u Kasperczaka Małecki gra na prawej pomocy a nie w ataku i rywalizuje z Łobo Prędzej Rios posadzi na ławkę Boguskiego, Żurawskiego czy nawet BrożkaNiechęć do Małeckiego niektórym zabiera racjonalne myślenie i zdrowy rozsądek. I co gorsza to jakaś zaraza ![]() (Oddzielcie aspekt sportowy - grę piłkarza od jego osoby i i zachowania) ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
najlepszym następcą Sobola byłby..Diaz.Mam nadzieje że jak niektórzy sugerują nie zostanie Junior sprzedany bo wiadomo że nowy zawodnik potrzebuje czasu na aklimatyzacje a mecze o lige europejską będą teraz rozgrywane praktycznie co tydzień.Od defensywnego pomocnika wiele zależy na boisku.Szkoda że na Jirsaka nie ma chętnych...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Widzisz pytajniki czy udajesz głupka? Na takiej malowance jasno i wyraźnie widać potencjał kadrowy Wisły i miejsca, gdzie są w tym potencjale braki - czyż nie zalicza się to do tematu POLITYKI TRANSFEROWEJ Wisły Kraków?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Problem w tym że go już nawet gra nie broni. Bo niby kiedy zagrał ostatnio jakiś dobry mecz? Nie mówiąc już że nigdy nie zagrał meczu na poziomie o której można by powiedzieć że "sam wygrał nam mecz". ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Przecież każdy wie że Małecki jest teraz w słabej formie i dlatego Henry stawia na Wojtka. Tak powinno być. Ale nie każdy jest tak zawzięty na Patryka, że nawet jak sprowadzą (przykład) Chaveza to napisze jak co po niektórzy "dobrze, posadzi Małego na ławce" - nie wiesz o co mi chodzi czy udajesz? Patryk jest bez formy - ławka. Ale mało prawdopodobne że akurat Rios czy Paljić go tam posadzą bo grają na innych pozycjach. Na razie robi to Łobo (pomijam przeziębienie które miał) PS A czy Kirm albo kilku innych było wiosną lepszych od Małeckiego? Owszem jeden gol ale miał też kilka asyst.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 18.07.2010 o godz. 10:24.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Od razu fobia, po prostu nie lubie prostaczka. Wbrew temu co mówisz, tam gdzie jest to niezbędne oddzielam aspekt sportowy od osobistego. Niestety w tym wypadku te dwie sfery są ze sobą związane, osobowość Małeckiego wpływa na jakość gry jeżeli nie Wisły, to na pewno kilku jej graczy. Nie widze powodu żeby nie dać szansy pograć Boguskiemu na prawym skrzydle. @rw88 Nie zalicza się, bo uzupełniasz skład Wisły nazwiskami piłkarzy, których jeszcze w klubie nie ma. Jak już chcesz to robić, to idź na całość i dopisz Milinkovica, Messiego i Ville będzie ładniej wyglądało.
Ostatnio edytowane przez snyrting : 18.07.2010 o godz. 10:30.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
tak się zastanawiam... czemu Sobol nie ma jeszcze zmiennika (bo wszyscy wiemy, że wieczny nie będzie) w postaci młodego utalentowanego zawodnika, który mógłby się przy nim uczyć i ogrywać... nie rozumiem tego... młody miałby szansę podglądać jednego z najlepszych defensywnych pomocników w kraju... przeraża mnie nasza polityka kadrowa...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
spokojnie tomasz_19 nasi pracuja nad transferem nastepcy Sobola, bo kazdy wie ze on wiecznie grac nie bedzie
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
snyrting: też mi się wydaje że Boguś na prawej mógłby zrobić dużo dobrego
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A co do Małego - słaba forma - ławka. Tak być powinno i tak jest u Kasperczaka. (Pomijam wypadki losowe jak choroba Łobo). Skoro posadził świętą krowę Kirma na ławkę (miał zawsze u Skorży abonament na grę bez względu na formę) to również Patryk musi zapracować na 11. To oczywiste ![]() Ja też nie lubię Małeckiego jako człowieka, tacy ludzie mnie drażnią, ale co to ma wspólnego z jego grą? Nikt nie każe ci iść na piwo z gościem ![]() ![]()
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Offline |
|
|
Wystarczy ze rzucimy haslo "szukamy nastepcy Sobola" i juz na testy zjedzie sie chmara robactwa z calego swiata.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
A czy ja odnosiłem się do tego Rios ma go posadzić na lawie? Pisałeś żeby oddzielić aspekt sportowy od osoby nie moja wina że oby dwie sprawi są na takim samym poziomie czyli żenującym. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Należy zwrócić uwagę, na konkurencje jaka nam się robi w ataku. Wiadomo, miejsca są dwa, a kandydatów do gry jest (zakładając oczywiście, że kontrakt z Riosem zostanie podpisany), pięciu, a nawet sześciu bo Paljic też może grać w ataku. Także trzech z piątki Brożek, Zurawski, Boguski, Małecki, Rios będzie siedzieć. I o to właśnie chodzi! Musi być konkurencja, może zdopinguje ona przykładowo lenia Brożka do trochę większej pracy w meczach, na treningach i przyczyni się do poprawy naszej gry. Teraz każdy piłkarz formacji ofensywnej będzie wiedział, że musi zapi*****ć, bo jak nie to już jest kolejny na jego miejsce, a wiadomo wejściówki małe nie są. Bardzo dobry ruch zarządu, mimo wszystko myślę, że to już koniec wzmocnień w ataku, bo w sumie nie są już one niepotrzebne, jest on zdecydowanie naszą najsilniejszą formacją, z wieloma klasowymi piłkarzami
![]() ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Natomiast Ty używasz jednego wyciętego zdania z kontekstu (całej mojej wypowiedzi) jako narzędzia żeby kogoś (mnie) przykąsać - nie wiem po co? Chcesz o czymś popisać do mnie. Pisz na priw a nie zaśmiecaj ![]()
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 18.07.2010 o godz. 10:40.
![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|