The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.07.2010, 16:04
Zostawcie kolegę VanBasten'a. Zarejestrował się 3 tygodnie temu i musi pisać kolejne posty, żeby utrzymać wysoką formę 1,48 post na dzień :]

Stadion rzeczywiście wygląda coraz lepiej. Oczywiście z im większej perspektywy tym lepiej, bo mniej szczegółów widać. A moglibyśmy być przykładem ilustrującym powiedzenie "diabeł tkwi w szczegółach"
Odpowiedz cytując
wojti11795
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2010

Stary 16.07.2010, 16:09
Murawa też z dnia na dzień się poprawia.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 16.07.2010, 16:49
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Polecam prace Patricka Blanca. Gosc moze i jest dziwakiem ale jednoczesnie jest geniuszem.
I skoro Paryz moze go prosic o te jego pionowe ogrody, to moze tym bardziej Krakow.

Zielen na stadionie - jak najbardziej tak.
W formie ogrodow elewacyjnych - jeszcze badziej tak.

Bryla stadionu jest beznadziejna, nieodpowiednia do miejsca. W tym stadionie wszystko co widoczne dla turysty lezy i kwiczy.
COS TRZEBA Z TYM ZROBIC>

Skoro nie mozna zburzyc i wybudowac nowego - nalezy albo przeprojektowac - ale ta bryla nie ma zadnego potencjalu, albo zakryc. A czym innym zakryc jak nie zielenia ?
Tak z ciekawości wybrałem się parę dni temu obadać tą budowlę i to że bryła jest beznadziejna to raz.Dwa - polecam każdemu przejść się i zobaczyć na własne oczy jak wyglądają ściany od parku Jordana.Wyglądają jakby miały ze 30 lat, brudne i wszędzie szare zacieki.Coś obrzydliwego - a piszę to nie żeby sobie ponarzekać ale podobno decyzji co do pomalowania tego nie ma a nie może to tak zostać.
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 16.07.2010, 17:36
Wybaczcie że z głupia frant zapytam,bo nie chce mi się w tym upale gmerać w "guglu".Ta niby sztuczna trawka na asfalcie,to tak faktycznie maty udające sztuczną trawę?Bo przecież sztuczną trawę znaną z boisk treningowych robi się na innym podłożu...chyba.Czy aby nie ma to być coś takiego jak onegdaj na torze kolarskim za Błoniami?PZPN kazał swego czasu "ichnim"wyłożyć za liniami maty,bo piłkarze tłukli sobie kolanka.
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 16.07.2010, 20:27
Ten odcinek asfaltu jest na tyle krótki że i tak nie będzie go widac w TV. Na stadionie i tak cały czas patrzę na piłkarzy więc mnie ta sprawa nie boli. Bardziej wypominqałbym brak kiosków gastronomicznych bo to jest problem a nie alsfalt. A co do podlewania trawy. Był ktoś w jakimś ciepłym kraju na wakacjach to pewnie widzaił jak to tam wygląda. Np Egipt, koleś od trawy nawadnia w samo południe i leje wody po kostki żeby trawa nie uschła. Obecnie mamy pogodę prosto z Afrki więc nie płaczcie bo tak pewnie musi być. Czy tu każdy musi być specem od wszystkiego?
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 16.07.2010, 20:32
Mam pytanie czy ten asfalcik tak zostanie? jak ktoś zrobi porządny wślizg to wyląduje na asfalcie?

Sam stadion nocą wygląda super

PS :A co z miejscem na banery reklamowe?
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 16.07.2010 o godz. 20:42.
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 16.07.2010, 20:35
Jak sobie teraz tak patrze na kamerkę to ten asfalt wcale tak zle nie wygląda ;-)
Odpowiedz cytując
rabi86
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 16.07.2010, 20:47
"Mam pytanie czy ten asfalcik tak zostanie? jak ktoś zrobi porządny wślizg to wyląduje na asfalcie?"

No raczej spokojnie się piłkarz powinien wyrobić ze wślizgiem. Jeszcze nie widziałem wślizgu 6 metrowego o 10 metrowym nie wspominając.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 16.07.2010, 20:50
VanBasten napisał(a):Wyświetl post
****a człowieku T jesteś z kosmosu ? Oczywiście , że jest umowa i wszystko to co ma w nij być . Z odszkodowaniami jest jednak ten problem że powstały one nie wyniku guzdrania się wykonawcy ale z powodu między innym opóźniej w dostawie kolejnych projektów przez architekta .A architekt to kumpel Majchra !
Oddychaj kolego, oddychaj bo ci żyłka pęknie. Że umowa jest to zdaje sobie sprawę, chcę znać jej dokładne zapisy. Tak jak udostępnione są plany tak samo myślałem o umowie. Chociaż tak też nie do końca bo z tego co pamiętam to umowa np z architektem była podpisana po oddaniu przez niego już jakiś planów i to chyba nie początkowych.

Czy ta wszystko w niej jest to właśnie nie jestem pewien, ale jak masz wiedzę to przedstaw dane jakie są zapisane kary umowne, daty odbiorów.

Co do spraw bieżących to nie rozumiem jedynie po co ten asfalt przed ławkami. Po bokach ok, ale tam?
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Luker08
Member

Od: 12.2004

Stary 16.07.2010, 20:56
Tak, jezeli zrobi wslizg wyladuje na asfalie bo linie boiska ida wzdluz kraweznikow ja p ...
Bądź bliski dla bliskich ...
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 16.07.2010, 21:07
Nie wyląduje bo od lini do krawężnika to ma min 11 metrów.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
satori
Senior Member

Stary 16.07.2010, 21:44
O moj Boze to jednak prawda z tym asfaltem ja myslalem ze to tylko jakies nieporozumienie i bylem pewny ze to za zadne skarby nie przejdzie Szok !!!!
kiedy malowanie pasów i instalacja swiatel?
Odpowiedz cytując
Macioos45
Junior Member

Stary 16.07.2010, 22:07
Z całym szacunkiem Panowie... Ja wiem że Brata się nie obraża... Ale Wy wszyscy jesteście popieer... Malkontenci do sześcianu... Jak czytam niektóre Wasze posty mam wrażenie że jestem z innej planety...normalnie ręce opadają...a że asflat taki a że sraki...a że trawa za mało zielona...jezu ileż można tak pierd... bez sensu... dajcie se siana... pozdro 600
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 16.07.2010, 22:14
satori napisał(a):Wyświetl post
O moj Boze to jednak prawda z tym asfaltem ja myslalem ze to tylko jakies nieporozumienie i bylem pewny ze to za zadne skarby nie przejdzie Szok !!!!
kiedy malowanie pasów i instalacja swiatel?
Czego malowanie?

Liniiiii, qźwa, liniiiii, żadnych p.....ych p......w, mówi się na te białe wyznaczające boisko linie

Linia bramkowa, linia autowa etc.

Capisci?
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
satori
Senior Member

Stary 16.07.2010, 22:16
iiYama napisał(a):Wyświetl post
Czego malowanie?

Liniiiii, qźwa, liniiiii, żadnych p......, mówi się na te białe wyznaczające boisko linie

Linia bramkowa, linia autowa etc.

Capisci?
Tylko ja mowilem o tych na asfalcie a raczej na drodze ;-) szczerze mowiac myslalem ze to Ci po drugiej stronie Błon maja kompleks nas a nie na odwrot ;-)

Macioos45 napisał(a):Wyświetl post
Z całym szacunkiem Panowie... Ja wiem że Brata się nie obraża... Ale Wy wszyscy jesteście popieer... Malkontenci do sześcianu... Jak czytam niektóre Wasze posty mam wrażenie że jestem z innej planety...normalnie ręce opadają...a że asflat taki a że sraki...a że trawa za mało zielona...jezu ileż można tak pierd... bez sensu... dajcie se siana... pozdro 600
Człowieku... 500 milionow zlotych czy Ty wiesz ile to jest pieniedzy? I powiedz mi gdzie sa te pieniadze? w tej asfaltowej drodze? Nie jestes zly ze jak nie Twoje to Twoich rodzicow podatki sa tak marnowane... bo szczerze mowiac to z tego stadionu juz zaczyna sie smiac cala Polska... stadion usterek jak to powiedzial wczoraj Pan Borek.
Ostatnio edytowane przez satori : 16.07.2010 o godz. 22:19.
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Stary 16.07.2010, 22:19
satori napisał(a):Wyświetl post
Tylko ja mowilem o tych na asfalcie a raczej na drodze ;-) szczerze mowiac myslalem ze to Ci po drugiej stronie Błon maja kompleks nas a nie na odwrot ;-)
A kto mówi że ja mam kompleks?

Jak się mówi po polskiemu?

Pasy boiska czy linie boiska? Hę?

Pasy to masz na przejściu dla pieszych, a na boisku linie prawda ( zwłaszcza na naszym boisku ) ? Proste jak but.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 16.07.2010, 22:21
No i jemu chodziło o TE pasy - przejście. Bo na drogach, asfalcie są pasy. Jeżeli wy nie wyczuwacie sarkazmu w tych postach to ja wspołczuje. Dalej nawet on pisze o sygnalizacji świetlnej
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Stary 16.07.2010, 22:23
Sorry nie doczytałem o asfalcie, sypię głowę popiołem

Shame on me :(
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
vabanq
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 16.07.2010, 22:34
****a ale zasmiecacie ten temat..
www.wislaszaliki.pl.tl
Kalwaria Bezżydowska
Odpowiedz cytując
Sopranos
Senior Member

Stary 16.07.2010, 23:56
TymonPRO napisał(a):Wyświetl post
Mam pytanie czy ten asfalcik tak zostanie? jak ktoś zrobi porządny wślizg to wyląduje na asfalcie?
Ty tak na serio? Boisko będzie otoczone bandami reklamowymi, a za nimi będzie jeszcze przestrzeń na rozgrzewkę. Część asfaltu ma być też przykryta sztuczną nawierzchnią, więc nie ma szans żeby piłkarz wylądował z boiska na asfalcie.

PS. Panie Olszówka interpelacja (punkt 5) rychło w czas. Pytanie dlaczego jak już coś jest wykonywane nie ma większego sensu, więc proponuję zająć się tym, na co jeszcze można wpłynąć. Pan Majchrowski zostanie sumiennie rozliczony przez wyborców, o ile zdecyduje się kandydować.
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Stary 16.07.2010, 23:57
Co do estetyki stadionu to jest ona fatalna, zwłaszcza nowych jeszcze bardziej betonowych trybun (tych piętrowych).

W zasadzie zawinił projektant - szyby które są wstawione pomiędzy tymi betonowymi słupami konstrukcji nośnej można było wstawić na samym skraju, i dodatkowo także obłożyć nimi konstrukcje betonowe. Wówczas cały stadion z zewnątrz byłby szklany, i wyglądało by to zdecydowanie ładniej.

Przykład: http://img.naszemiasto.pl/grafika2/n...f913941_o2.jpg

Z tym że to szkło na tym dworcu jest założone inną technika niż na Galerii Krakowskiej. Ale wg. mnie takie obłożenie całego stadionu z zewnątrz szkłem, to jedne z sensowniejszych rozwiązań poprawy jego fatalnej estetyki.
Odpowiedz cytując
fantom chicago
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 17.07.2010, 00:40
Czy pan Olszowka nie moglby wystartowac w wyborach na Prezydenta Krakowa , jestem przekonany , ze poparcie dla Niego byloby wieksze niz dla ( sylwestrowo-kacowego ) Majchrowskiego?
I prosze nie zarzucac mi zadnego wazeliniarstwa , po prostu pisze co uwazam...
Odpowiedz cytując
Island
Member

Stary 17.07.2010, 01:17
Panie Darku - Dobra robota!
Dziekuje
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 17.07.2010, 01:33
Panie Darku,

Jeśli mogę coś zasugerować, to w następnej interpelacji prosiłbym o zobowiązanie Prezydenta Majchrowskiego do podania konkretnie z imienia i nazwiska osób odpowiedzialnych za uchybienia w budowie stadionu i to na każdym etapie.
Nie bawmy się w odpowiedzialność zbiorową. Chciałbym poznać personalia konkretnych delikwentów, którzy podejmowali takie a nie inne decyzje (lub ich zaniechali).

pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez willow : 17.07.2010 o godz. 08:51.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
kweber
Junior Member

Od: 11.2009

Stary 17.07.2010, 08:33
Wyrazy Szacunku dla Pana Darka!
Odnoszę nieodparte wrażenie, że bez tej osoby bylibyśmy jeszcze daleko w dupie.

A tutaj, dla odmiany, taki mały i nieśmiały pomysł na rozwiązanie kwestii parkingów:
http://www.youtube.com/watch?v=IZzbH14jVjI
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Stary 17.07.2010, 08:59
Sopranos napisał(a):Wyświetl post
Ty tak na serio? Boisko będzie otoczone bandami reklamowymi, a za nimi będzie jeszcze przestrzeń na rozgrzewkę. Część asfaltu ma być też przykryta sztuczną nawierzchnią, więc nie ma szans żeby piłkarz wylądował z boiska na asfalcie.

PS. Panie Olszówka interpelacja (punkt 5) rychło w czas. Pytanie dlaczego jak już coś jest wykonywane nie ma większego sensu, więc proponuję zająć się tym, na co jeszcze można wpłynąć. Pan Majchrowski zostanie sumiennie rozliczony przez wyborców, o ile zdecyduje się kandydować.
No dla tego zadałem to pytanie ,czy bedzie jakas trawa na tym czy nie
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
zibikraw
Junior Member

Stary 17.07.2010, 09:07
bardzo ciekawy ten system parkingowy,ale przy prędkości parkowania jednego samochodu bardziej nadawałby się na osiedlowe parkingi.przy setkach samochodów naraz na pewno ten system odpada.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 17.07.2010, 09:22
Ten parking to typowy bajer, malo efektywnie to wyglada. A jak zaraz po wyjsciu z samochodu bede chcial wrocic po fajki to co, czekac az mi go pdostawia do wyjscia, potem znowu trzeba jechac do wejscia zeby ponownie zaparkowac co lacznie zajmie pewnie kilkanascie minut nie mowiac o podwojnej oplacie.
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 17.07.2010, 09:24
Owszem, nie ma zagrożenia, że ktoś wyjedzie po wślizgu na asfalt. Natomiast w sztuczną trawę nie wierzę. ZIKiT jest śmieszny: mówią, że nie będzie asfaltu, ale wokół murawy będzie asfaltowa droga techniczna. To jest asfalt, czy nie? Jest...
Na szczęście nie taki, jak wydawało się na samym początku, tzn. że będzie prawie pod linie boczne boiska.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 17.07.2010, 09:33
rav napisał(a):Wyświetl post
Owszem, nie ma zagrożenia, że ktoś wyjedzie po wślizgu na asfalt. Natomiast w sztuczną trawę nie wierzę. ZIKiT jest śmieszny: mówią, że nie będzie asfaltu, ale wokół murawy będzie asfaltowa droga techniczna. To jest asfalt, czy nie? Jest...
Na szczęście nie taki, jak wydawało się na samym początku, tzn. że będzie prawie pod linie boczne boiska.
Oni tak się pogubili w tym wszystkim, że sami nie wiedzą, co będzie a co nie.
Tak czy owak, taki asfalt jestem w stanie - z bólem bo z bólem - przełknąć...
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów