|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Nie no żenua. Rozumiem testy, ale wszystko ma swoje granice, a testowanie gości w stylu Eliasza to trochę kompromitacja. Na co oni liczą? Że facet, który zwiedził podczas swojej "kariery" trzecioligowy klub meksykański zbawi naszą Wisłę? Toż to zwykła marnacja pieniędzy, przecież trzeba mu opłacić przelot z Brazylii, wyżwienie, pobyt itd. Toż to jest kompletny bezsens. Wzięlibyśmy się za porządne transfery, solidnie przygotowane, a nie zapewniali kolejnej rzeszy piłkarskich turystów darmowych wakacji w Krakowie, bo miejsca w hotelu teraz raczej tanie nie są. No chyba, że idziemy na rekord w ilości testowanych piłkarzy, wtedy to zrozumiem, sława się przecież liczy. Albo nie wiem ktoś przegrał zakład i musi taką liczbę testowanych piłkarzy do klubu sprowadzić. No innego wytłumaczenia nie znajduję. Naprawdę czas się zabrać za rozsądną politykę opartą na obserwacjach i skautingu, połącząną z dobrym szkoleniem, a nie testować Eliaszy, Mojżeszy, czy przemytników rzeżuchy rodem z Bangladeszu. Trochę profesjonalizmu. Odrobinkę.
![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Tak więc koszty są - od kilkuset do kilku tyś zeta.Korzyści żadnych bo testowany no nejm z 30 ligi w Andorze nigdy się jeszcze nie sprawdził |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
Nie mówiąc o tym, że to klub płaci za hotele, przejazdy, wyżywienie itp. Nie wiesz, to się nie odzywaj. ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeżeli taki np Rado zagra raz na ruski rok w sparingu to będzie gwiazdorem z miejsca?
Nie, nie zmieni tego jeden sparing. Sam Kasperczak powiedział, że na chłopaków z ME nie ma co liczyć, bo się nie nadają. Co do kasy - zgrupowania zagranicą to ok, ale u siebie? Logicznie ciężko to wytłumaczyć, żeby opłacać kolesiowi wszystko, skoro z góry w 99% przypadków wiadomo, że się nie sprawdzi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Im więcej testów, tym większa szansa, że trafi sie jakiś strzał. A o naszych rezerwach którym niby testowani zajmują miejsce, niech świadczy to, że ostatnio jeden z nich nie przeszedł testów w Okocimskim...
![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Sądziłem, że po prostu chciał wymusić transfery. Jeśli rzeczywiście są tacy słabi, to musi być dramat, bo Kasperczak to przecież zwolennik talentu Kowalczyka i Kwieka.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Co do testowanych i kosztów ponoszonych (lub nie) przez klub w związku z ich obecnością, to fajnie by było po prostu zapytać oto przy najbliższej nadarzającej się okazji p. prezesa Basałaja. To taka uwaga do redakcji, jakbyście mogli to wyjaśnić bo któryś raz jest podnoszona dyskusja na ten temat i za każdym razem pojawiąją się sprzeczne informacje na ten temat. |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Dzisiejszy PS twierdzi, że angaż Osmana Chaveza jest wielce prawdopodobny.
Ponoć też interesujemy się Draganem Paljicem, ofensywnym pomocnikiem. Ma 27 lat, wcześniej grał w 2 Bundeslidze w Hoffenheim i Kaiserslautern. Z oboma klubami wywalczył awans do Bundesligi, ale w obu przypadkach odchodził bo nie widziano dla niego miejsca w najwyższej klasie rozgrywkowej. PS powołuje się w tej sprawie na niemiecki Kicker, więc nie jest to plotka wzięta z kosmosu. Teoretycznie CV niezłe, jest wolnym zawodnikiem a w Klautern zarabiał 250 tys. €, więc jest w naszym zasięgu. Ale w ostatnim, zwycięskim dla Kaiserslautern sezonie zagrał w 17 spotkaniach, z czego tylko 1 mecz w pełnym wymiarze czasowym. Wchodził głównie z ławki, strzelił gola i zaliczył 3 asysty. Warunki fizyczne: 175 cm, 69 kg. Zawodnik ciekawy, ale akurat nie na tą pozycję, która potrzebuje wzmocnienia. Palić najlepiej spisuje się ponoć na pozycji ofensywnego, środkowego pomocnika, ew. cofniętego napastnika. Akurat tu mamy: Gułę, Jirsaka, Żurawskiego, Boguskiego. W Niemczech był też sprawdzany na skrzydle, z niewielkimi sukcesami. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Dlamnie całe te testy to jedna wielka szopka...a dla czego ano dla tego że dajmy na to testujemy gości którzy nadają się jedynie do słonecznego patrolu na plaży Copacabana a nie do gry w Wiśle, i nawet jak się trafi jakiś ciekawy zawodnik typu Augustien który i CV ma ciekawe i nadawałby się wyszkoleniem do gry w Wiśle, o sferze mentalnej trudno coś powiedzieć, bo opinia o nim wiemy jaka krążyła. To wysyłamy spowrotem takiego zawodnika do domu. A lepszych za gotówkę to nie potrafimy ściągnąć w obawie pomyłki.
![]()
WIERNY ZAWSZE WIŚLE
|
|
|
|
Guest
|
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Uważam że Guła powinien na ławce siadnąć i Jirsaka do pierwszego składu moim zdaniem jest najlepszy!!! jeszcze wspomnicie moje słowa...
|
|
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]() Faktem jest że Garguła to do siebie jeszcze nie doszedł, jest więc szansa dla Jirsaka. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Garguła to zawodnik po długiej przerwie jak to zdecydowana większość zauważyła , ale trzeba również zauważyć, że w meczu z litwinami było widać brak rytmu meczowego i zrozumienia z kolegami z boiska. Taki kawał z wiejskiego boiska przyszedł mi do głowy: Gdzie ty podajesz tą piłkę ? Jak Garguła ! Czyli niby gdzie ? Tam gdzie chce i ty o tym pojęcia nie masz .Jakoś tak to szło.
|
|
|
|
Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/nie...wiadomosc.html
Artykuł NA POZÓR nie związany z naszą polityką transferową. Często poruszana jest tutaj kwestia kosztów poniesionych za testy zawodników. W powyższym tekście pojawia się wypowiedź prezesa Lusaka Dynamos: (...) Wydajemy wielkie pieniądze na bilety lotnicze (...). Czyli koszta dotarcia i tylko jego pokrywa klub/manager, skoro tak jest w Zambii to pewnie i w bardziej cywilizoanych krajach. Prezes wspominał tylko o tym, więc wnioskować można, że JEDNAK koszty zakwaterowania etc pokrywa klub testujący. Wobec tego wypadałoby stosować lepsze kryteria przy wyborze zawodników do testowania. |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Jeśli mamy cokolwiek myśleć a jakiejkolwiek grze w Polsce czy Europie to potrzebujemy stopera na już by go zgłościć do III rundy LE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Jirsak gral slabo u Skorzy, ale u Kasperczaka gra lepiej w kazdym meczu w jakim go widzialem, w tamtym sezonie po przyjsciu Kasperczaka zaczal pokazywac na co go stac, potrafi celnie i szybko rzucic pilke do skrzdla czy zagrac do napastnikow. Najbardziej jednak zawiodl mnie w meczu z Lechia, kiedy chodzil po boisku razem z Ba i nie zmienia tego fakt, ze w tamtym meczu wszyscy zagrali slabo... Jednak jesli gralby tak jak np. ze Slaskiem to mysle, ze nadaje sie spokojnie do pierwszej 11.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Dlaczego nie poszukamy zawodników w niższych ligach w Polsce? Myślę że tam warto szukać. Kto wie ilu tam gra piłkarzy którzy mogą okazać się wielkimi gwiazdami w naszej lidze. W tej chwili nie słyszę aby nasz klub przetestował choćby jednego zawodnika.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Widocznie nie ma nikogo kto prezentuje odpowiedni poziom. Szansa na 2 Blaszczykowskiego jest bardzo mala. Do tego dochodzi mentalnosc polskich grajkow tj. "Wisla sie mna interesuje, jestem pilkarskim kozakiem", po czym sodowa wali do glowy i zamiast mlodego talentu, ktory sie rozwija mamy w klubie kolejnego zawdonika, ktory prawdopodobnie juz nie opusci zespolu ME.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
![]()
B.Cupiał o Danie Petrescu: "On jako trener Wisły w 2006 r. bardzo mi się podobał. Zdarzyło się, że kiedy grali słabiej, Petrescu zebrał ich o 6 rano i zamiast na boisko zaprowadził do jednej z naszych fabryk, żeby zobaczyli, jak ciężko ludzie pracują. To ja już wtedy wiedziałem, że to koniec. Wkrótce zaczęli grać przeciw niemu i musiałem go zwolnić. Niestety."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
mysle ze na 3 runde dojedzie do nas stoper z prawdziwego zdarzenia bo ogladajac mecz i widzac lezacego na murawie Clebera to troche ciarki przechodza!! Wzmocnic trzeba przede wszystkim ta nieszczesna obrone
![]()
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Bylo juz pisane ze to nie on. Poza tym ta gowniana stronka jest zabroniona na forum.
Dokładnie tak. Za kolejne powoływanie się na "transfermarkt" będą bany! Piękne słońce, idźcie się poopalać, napić piwa, pooglądać dziewczyny... W każdym razie nie wypisujcie głupot na forum.
Ostatnio edytowane przez flamengista : 17.07.2010 o godz. 13:39.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Szkoda że te wielkie wzmocnienia które były zapowiadane okazały sie bajką. Od lat mydlenie oczu. Po co sprzedali Marcelo skoro szukają darmowych graczy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
http://www.wislasoccer.com/news_item_2653.htm
Przytaczam ten wywiad żeby niektórzy sobie przypomnieli jak zapatruje się na politykę transferową Cupiał. W sumie to nie dziwię się w klubie że ludzie boją się zaryzykować i kupić jakiegoś drogiego gracza, skoro jak nie wypali to Cupiał ich zaraz wywali. Miał jednego świetnego menadżera Bednarza i też go zwolnił. To jak dla mnie największa głupota Bossa w jego erze. Bednarz jak pokazało życie spłacił się z nawiązką zarówno w Legii jak i Wiśle. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Nie wiem czy pamiętasz, ale w tym klubie grał taki piłkarz Kalu Uche, któremu również nie pozwolono na transfer. Jak się skończyło wszyscy wiemy. Sprzedaż Marcelo była także sygnałem dla reszty młodych graczy, że i u nas się można wypromować, a jeśli większy klub się nimi zainteresuje nie będą mieć problemów z opuszczeniem go. Basałaj realizuję koncepcję budowy klubu na systemie FC Porto, która jest już sprawdzona gdyż pokazała że nie tylko daje to świetne dochody, ale także wymierne sukcesy.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|