The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.07.2010, 21:27
Ten testowany niemiec troche grubaskowaty się wydaje, nie wiem czy działacze przy wybieraniu zawodników na testy kierują się kluczem że zawodnik musi być przy kości?
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 16.07.2010, 21:30
Forza napisał(a):Wyświetl post
Cóż ;-) Cleber mówil że ma 3ch ziomków z Brazylii ;-) Może jednym z nich jest Pan E. ?

Pozdrawiam
Zimków w sensie piłkarzy czy np. dwóch kuzynów na bramce klubu disco + diler trawki?

Elias: klik
Ostatnio edytowane przez thechris : 16.07.2010 o godz. 21:32.
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 16.07.2010, 21:31
kacpergawlo napisał(a):Wyświetl post
Racje ma co najwyżej po części. Po pierwsze jak może podważać czy dane osoby kibicują Wiśle tylko dlatego, że krytykują jakieś działania klubu? To znaczy, że zawsze wszyscy muszą podchodzić huraoptymistycznie do czynów działaczy, bo jak nie to idź się przerzuć na Legie?
sek w tym ze Wy czesto az przesadzacie.. piszecie takie bzdury ze czytac sie tego nie da.. dlatego kazdy wie (postronne osoby tez) ze kibice Wisly to najwieksze MARUDY w Polsce.. Wam sie poniekad wlasnie od dobrobytu popieprzylo.. nam wszystkie zespoly w Polsce zazdroszcza, no dobra, 99,999 % klubow, ktorzy daliby sie pokroic za to co ma Wisla i co osiagnela, a Wy czesto tragizujecie jakbysmy grali w A klasie, czytam tak czasem czyjes forum z ciekawosci zwiazane z Wisla i ludzie sie lapia za glowe jak widza co tu niektorzy wypisuja,
Wy myslicie ze u rywali jest tak zajebiscie? ze w Amike czy Legii jest pieknie i rozowo bo Wy tak piszecie jakby to Wisla jakas zacofana byla a reszta to nie wiadomo kim byla.. my mamy 3 czy 4 budzet w Polsce.. i my dalej dominujemy ta liga.. i z tego nalezy sie cieszyc, dajcie klubowi sie ustatkowac.. ustabilizowac.. my caly sezon na je.. Hutnikach i Sosnowsach gralismy, zdajecie sobie sprawe ile stracilismy przez to pieniedzy i ile stracilismy sportowo? paletamy sie po jakichs Sosnowcach, Hutnikach, zarzad sie dopiera rozrasta, marketing, skauting.. przede wszystkim bez nowego stadionu NIC NIE ZDZIALAMY!! dopiero wtedy gdy wrocimy na nowy stadion (tyle ze on musi byc profesjonalnie wykonczony) bo na pustostanie i jednym punkcie gastronomicznym na cala trybune nie pojdziemy do gory, tutaj musi wykazac sie miasto, maja nas w dupie , to prawda, ale moze resztki rozsadku nie pozwola im rozp.. tej inwestycji ktora poprowadzic moze Wisle do duzo wiekszych pieniedzy, do wiekszej reklamy, sponsorow i dotrzec do wiekszej rzeszy kibicow ktorzy beda napedzac ta machine, ale na stadionie, nie na forum bo w ten sposob nigdy nic wielkiego nie osiagniemy

mozna krytykowac, mozna wymieniac sie komentarzami, ale czesto az nazbyt przesadzacie.. jakis trening Wisla rozegra przykladowo z Kolejarzem Stroze majac w skladzie juniorow, testowanych i tych co wrocili po kontuzji a tu 3 wojna swiatowa
tak jak z transferami, pogracie w Football M, i Wam sie wydaje ze transfery to ot tak sie zalatwia, czesto za 400 czy 600 tys euro
i debilne posty "kiedy transfery?" , "zbymak wiesz cos?" , "ej , czemu nie ma transferow gdzie kasa za tych i tamtych" "czemu Cupial nic nie daje" a czemu to a czemu tamto, patrze na profil tej osoby a tu "30 lat" .. a pierdzieli jakby nie skonczyl 11
tak samo juz irytujace sa te komentarze o jakichs turystach napotkanych na ulicy ktorych Wisla wziela na sparing, robia cos, kogos testuja (moze dopinaja inne transfery a przy okazji testuja sobie byc moze przyszla perelka, a moze kompletne dno) a tu szydzenie z chlopakow, ciagle zle, niedobrze, Wam sie niedogodzi i tyle, dopiero jak Wisla bedzie walczyc rok w rok o utrzymanie ( w koncu Bog nam zrobi na zlosc) to wtedy zaplaczecie za tym co mieliscie
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 16.07.2010 o godz. 21:52.
Odpowiedz cytując
Cannavaro
Member

Od: 06.2010

Stary 16.07.2010, 21:34
Syn Kangura z 1984 napisał(a):Wyświetl post
Tak naprawdę to są dwaj turyści spotkani na rynku. Henio nie miał kogo wystawić to poprosił żeby trochę pobiegali
żałosne te teksty już są... któryś raz już czytam, że dany zawodnik to na pewno spotkany na rynku obwarzanki sprzedawał, albo kiełbasę... ludzie przestańcie pie*** i pisać głupoty. albo piszecie jakieś konstruktywne wnioski albo nic nie piszcie...
Odpowiedz cytując
bozar
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 16.07.2010, 21:44
Maćko napisał(a):Wyświetl post
Czyli sugerujesz, iż to Cupiał spowodował dziurę budżetową.

Dzieciaki, Wam się w głowach po*******iło od tego dobrobytu. Naprawdę, życzę Wam, aby życie zweryfikowało czy kibicujecie Wiśle czy jej sukcesowi, transferom, zawodnikom.
No ile razy można..
Przestańmy wreszcie używać retoryki na zasadzie "w latach 90 było dużo gorzej, byliśmy w drugiej lidze i trzeba było zapełniać kasę klubową sprzedając oświetlenie".
Polska idzie do przodu. Nawet nasza słabiutka liga idzie do przodu. Ludzie dają kasę, ludzie wymagają - mają do tego prawo bo to naturalna kolej rzeczy w kapitalistycznym państwie. Mamy nowy stadion i kilka tysięcy fanatyków go nie utrzyma. Czas więc najwyższy by klub dostosował się do realiów rynkowych i zaczął przyciągać właśnie tych "narzekalskich", których ty tak bardzo krytykujesz.Kibic ma prawo wymagać od klubu określony poziom za określoną kasę.

Mimo wszystko pozostaje jak ty niepoprawnym optymistą i wierzę w to że testy oraz temat Paljica to tylko przykrywka dla kilku konkretnych transferów.. niewątpliwie naiwny tok myślenia z mojej strony ale co zrobić..każdy lubi pomarzyć.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 16.07.2010, 21:50
bozar napisał(a):Wyświetl post
No ile razy można..
Nawet nasza słabiutka liga idzie do przodu.
Moim zdaniem od sezonu 2002/2003 polska liga się cofa i jej poziom leci na pysk i właśnie zrównał się z Maltą. No ale rozumiem, że ktoś może mieć inny obraz sytuacji.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 16.07.2010, 21:54
skeba napisał(a):Wyświetl post
Nigdy nie wydalismy i nigdy nie wydamy takich sum. Nie pamiętam nawet kiedy milion wylozylismy euro, chyba Zuraw z Lecha przyszedl za 2mln marek, a tak to dupa.
Dokładnie. Tylko tu jest mania krytykowania wszechobecna. Za darmo przychodzi piłkarz - źle. Przechodzi za pieniądze ( a'a Cikos czy Bunoza ) pojawiają się wątpliwości czy aby będą wzmocnieniem i na siłę szuka się jakichś ale. Wisła transferów za miliony euro robić nie będzie.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
bozar
Senior Member

Stary 16.07.2010, 22:04
thechris napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem od sezonu 2002/2003 polska liga się cofa i jej poziom leci na pysk i właśnie zrównał się z Maltą. No ale rozumiem, że ktoś może mieć inny obraz sytuacji.
Przykład Ruchu jest o tyle chybiony że wszyscy dobrze wiemy że dostał się do pucharów przez przypadek. Nie byli i nie są na nie gotowi. Poza tym w czasie o którym mówisz też były takie wpadki, żeby przypomnieć tylko słynne "performance" zaprezentowane przez Pogoń w dwumeczu z Fylkirem Reykjawik czy GKS-u z Cementarnicą Skopje..
Jeśli zaś porównujesz patrząc przez pryzmat Wisły z tamtego okresu to jasne że się z tobą zgodzę. Poziom drużyny spadł dramatycznie.
Ale powiem Ci też tak: porównaj sobie infrastrukturę stadionową w Polsce A.D. 2002 z tym co jest obecnie. Za stadionami pójdzie koniunktura w futbolu i fajnie by było gdyby nasz klub tego okresu nie przespał.
Dlatego Basałaj i spółka, aby zapełnić stadion muszą przeprowadzić jakieś spektakularne transfery.
Chyba że ten rok dajemy sobie czas na poukłądanie bajzlu który narastał przez lata.
Jakiegoś innego scenariusza mam nadzieję że nie ma..
Odpowiedz cytując
jasnyGwint
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 16.07.2010, 22:12
Blacha92 napisał(a):Wyświetl post
jasne tu racja, życie to nie FM, ale kibice mają prawo oczekiwać transferów a odzywki daj kase są nieuzasadnione i nie ma prawa ich usprawiedliwiać.
a poza tym skoro przychodzi Basałaj mówi, że będą transfery zawodników nie z youtuba, wczoraj Ochalik mówi, że będą transfery, to NAPRAWDĘ mamy prawo oczekiwać transferów
teksty typu 'daj gotówkę to będą' nic nie wnoszą i właśnie takie osoby powinny być banowane
popraw mnie jeśli się myle, ale klub do tej pory wydał na tak oczekiwane transfery prawie milion euro. więc jak, są transfery ? są !
a że może marne... widocznie nie stać nas na nic wiecej. a jak komuś nie odpowiada, to niech da kase, proste jak drut. a że nie ma, no cóż... to ma problem, może płakać na forum, albo pogodzić się z losem.

ja wiem, że fajnie było jak Cupiał sypał kasą na lewo i prawo, ale te czasy bezpowrotnie minęły. Wisła to nie mennica i nie drukuje pieniędzy. ci co zaraz wyjadą z tekstem "pseciez jest 5 milionów ojro z Marcelo i Głowy" powinni pamiętać, że wydatki klubu nie kończą się na transferach. a biorąc pod uwagę fakt że w najbliższym czasie nie sprzedamy nikogo za porównywalne pieniądze głupio by było pozbywać się całego zarobionego kapitału teraz, bo za rok, dwa przeczytamy na onecie teksty typu: "Wisła nie płaci zawodnikom od lutego..." itp.
Ostatnio edytowane przez jasnyGwint : 16.07.2010 o godz. 22:16.
Odpowiedz cytując
kozuba92
Banita

Od: 06.2010

Stary 16.07.2010, 22:14
Ten Elias to chyba ten: http://www.bmpdojlidy.pl/gfx/eliasz.jpg
Tak z profilu podobni nawet.

A tak serio to ludzie co wy chcecie od wychowanka Stuttgartu i reprezentanta młodzieżówek Niemieckich? Sami widzieliście co młodzi Niemieccy piłkarze pokazali na MŚ, a młodzieżówka niemiecka, to też na pewno nie jest zbiór jakichś pierwszych lepszych kopaczy. Pewnie techniką przebiłby większość naszych piłkarzy a ma dopiero 19 lat. Dajmy mu szansę się wykazać. Co do Eliasa to póki co się nie wypowiadam, bo nawet nie wiem skąd do nas zawitał, a na głownej nie ma o nim nawet wzmianki
Odpowiedz cytując
Blacha92
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 16.07.2010, 22:15
jasnyGwint napisał(a):Wyświetl post
popraw mnie jeśli się myle, ale klub do tej pory wydał na tak oczekiwane transfery prawie milion euro. więc jak, są transfery ? są !
a że może marne... widocznie nie stać nas na nic wiecej. a jak komuś nie odpowiada, to niech da kase, proste jak drut. a że nie ma, no cóż... to ma problem, może płakać na forum, albo pogodzić się z losem.

ja wiem, że fajnie było jak Cupiał sypał kasą na lewo i prawo, ale te czasy bezpowrotnie minęły. klub to nie mennica i nie drukuje pieniędzy. ci co zaraz wyjadą z tekstem "pseciez jest 5 milionów ojro z Marcelo i Głowy" powinni pamiętać, że wydatki klubu nie kończą się na transferach. a biorąc pod uwagę fakt że w najbliższym czasie nie sprzedamy nikogo za porównywalne pieniądze głupio by było pozbywać się całego zarobionego kapitału teraz, bo za rok, dwa przeczytamy na onecie teksty typu: "Wisła nie płaci zawodnikom od lutego..." itp.
to teraz Ty mnie popraw jeśli się mylę, jeśli brać pod uwagę słowa Basałaja, ze transfery będą to nie mielibyśmy prawa się zajęknąć, ale po transferze Cikosa, Bunozy, Jovanica wczoraj Ochalik powiedział,że będą jeszcze transfery, więc mamy prawo się zapytać
Odpowiedz cytując
jasnyGwint
Senior Member

Stary 16.07.2010, 22:19
to teraz Ty mnie popraw jeśli się mylę, jeśli brać pod uwagę słowa Basałaja, ze transfery będą to nie mielibyśmy prawa się zajęknąć, ale po transferze Cikosa, Bunozy, Jovanica wczoraj Ochalik powiedział,że będą jeszcze transfery, więc mamy prawo się zapytać

no to jest jeszcze 1.5 msc, więc w czym problem ?
Odpowiedz cytując
Chesteroski
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 16.07.2010, 22:24
ten brazylijczyk przynajmniej nie ma bandziora...
Nie! Jeszcze trochę! Mamy czas! Bo widzicie
Do stracenia nikt z nas nie ma nic - i tyle!
A więc krzyczmy! Krótką chwilę - całe życie!
Nim znikniemy - głośno krzyczmy krótką chwilę!

Kasperczak trzymaj się!!!
Odpowiedz cytując
Blacha92
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 16.07.2010, 22:27
no to jest jeszcze 1.5 msc, więc w czym problem ?
jest taki problem, że po normalnym zapytaniu odchodzą głupawe odzywki ''daj kasę''
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 16.07.2010, 22:30
Ten milion euro to skąd wziąłeś?
Jova ~100 K, Bunoza ~200 K, Cikos (wypozyczenie) ~50K, Żuraw może coś tam za podpis dostał. W sumie max 500 K.

Ale spoko, zobaczymy jak Ci nasi "wyskautowani"() zawodnicy sprawdzą się w praniu...

Chesteroski napisał(a):Wyświetl post
ten brazylijczyk przynajmniej nie ma bandziora...
IMHO to czysty przypadek, a nie jakaś spójna polityka. Goście z łapanki, to raz się trafi taki, a raz zupełnie inny.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 16.07.2010 o godz. 22:34.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Worcester
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 16.07.2010, 22:37
ci co zaraz wyjadą z tekstem "pseciez jest 5 milionów ojro z Marcelo i Głowy" powinni pamiętać, że wydatki klubu nie kończą się na transferach. a biorąc pod uwagę fakt że w najbliższym czasie nie sprzedamy nikogo za porównywalne pieniądze głupio by było pozbywać się całego zarobionego kapitału teraz, bo za rok, dwa przeczytamy na onecie teksty typu: "Wisła nie płaci zawodnikom od lutego..." itp.
1. Tak jak wydatki nie kończą się na transferach, tak przychodów też nie uzyskujemy tylko ze sprzedaży.
2. Oczywiście, że w najbliższym czasie nikogo za podobną kasę nie sprzedamy...
3. ...jeśli teraz nie zainwestujemy.

I uprzedzę kontrargument. Zapewne powiesz, że pieniążki zarobione trzeba wydawać rozsądnie. Zgadzam się.
Jednak my musimy podnieść poziom sportowy drużyny, aby nie wypaść z czołówki. I to teraz. Ponieważ:
1. Chcemy być dobrze prosperującym klubem, który z transferów i promocji zawodników "żyje".
2. Chcemy dalej odnosić sukcesy sportowe, przynajmniej na podwórku krajowym.
3. Dzięki powyższym punktom będziemy atrakcyjni dla zawodników zaczynających karierę, chcących się promować - Marcelo.
4. Powrót do punktu 1.

Nie jestem kibicem, który ogląda mecze w tv. Proszę nie łączyć mnie z gimnazjalistami, którzy doznają orgazmu na widok nowych "onetowskich" rewelacji. Chcę tylko dobrze dla Wisły. Nic więcej.
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym,
gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły,
jakież tu mogą być właściwie zmiany?
Tu tylko szpiclom coraz większe uszy
rosną, milicji — coraz dłuższe pałki,
i coraz bardziej pustka rośnie w duszy,
i coraz bardziej mózg się staje miałki.
Tu tylko może prosperować gnida,
cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ."
Janusz Szpotański
Odpowiedz cytując
Maćko
Urodzony optymista

Od: 07.2005

Stary 16.07.2010, 22:40
jest taki problem, że po normalnym zapytaniu odchodzą głupawe odzywki ''daj kasę''
Jeśli za normalne pytanie uważasz dziecinne płacze w stylu "ale kto zabrał 5mln?!", "gdzie nasze pieniądze?!" to zwyczajnie nie mam nic do dodania.
Właśnie to są głupawe odzywki. Z takich rzeczy śmieją się inni kibice w prywatnych rozmowach. Piszecie na ogólnodostępnym forum, trochę powagi.
Jest wielu użytkowników, którzy z założenia są "na nie" - nie przeszkadza im to jednak w pisaniu w sposób nieprzynoszący wstydu.

Któryś z kolegów(e: teraz zauważyłem, że to Wojtek_Lok) znakomicie napisał - płaczki piszące właśnie takie durne komentarze(nie piszę tego o szeroko pojętych "sceptykach", ale o w.w.) to najczęściej młodzi ludzie, którzy nie wiedzą, co znaczy zarabiać i wydawać własne pieniądze. W końcu mama z tatą dają kieszonkowe.

@SpoXsteR - idealnie to ująłeś, mnie się nie chciało rozpisywać, bo i tak nie zrozumieją.

Reasumując: CUPIAŁ, ODDAJ MOJE STO MILIONÓW!
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
Odpowiedz cytując
szczebel
Banita

Od: 09.2009

Stary 16.07.2010, 22:58
Ręce mi opadają, znowu marudzicie o milionach , które nie są wasze . Klub miał wynoszącą 2 mln.euro dziurę w budżecie . Pieniądze ze sprzedaży Marcelo i Głowackiego to jakieś 5 mln. euro . Jovanić , Czikosz i Bunoza to wydatek rzędu ok 1mln. euro na upartego można doliczyć Żurawskiego i wyjdzie jakieś 1,3 mln. euro + dług = 3,5 mln. euro. Czarno na białym wychodzi, że jakieś 1,5 mln euro zostało na transfery lub jako rekompensata za następny nieudany rok w europie.
Odpowiedz cytując
lucekj
Banita

Od: 02.2003

Stary 16.07.2010, 22:58
Jeśli za normalne pytanie uważasz dziecinne płacze w stylu "ale kto zabrał 5mln?!", "gdzie nasze pieniądze?!" to zwyczajnie nie mam nic do dodania.
Właśnie to są głupawe odzywki. Z takich rzeczy śmieją się inni kibice w prywatnych rozmowach. Piszecie na ogólnodostępnym forum, trochę powagi.
Jest wielu użytkowników, którzy z założenia są "na nie" - nie przeszkadza im to jednak w pisaniu w sposób nieprzynoszący wstydu.

Któryś z kolegów(e: teraz zauważyłem, że to Wojtek_Lok) znakomicie napisał - płaczki piszące właśnie takie durne komentarze(nie piszę tego o szeroko pojętych "sceptykach", ale o w.w.) to najczęściej młodzi ludzie, którzy nie wiedzą, co znaczy zarabiać i wydawać własne pieniądze. W końcu mama z tatą dają kieszonkowe.

@SpoXsteR - idealnie to ująłeś, mnie się nie chciało rozpisywać, bo i tak nie zrozumieją.

TO jest walka z wiatrakami, Ci co teraz błaznują za pare lat powinni zmądrzeć, ale na ich miejsce przyjdą nowi gimnazjaliści.

Takie mamy czasy, dzieciom w d.. się poprzewracało, a wymagają od piłkarzy tego nad czym sami nie potrafią zapanować.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 16.07.2010, 22:59
Gdyby chcieli zakontraktować kogoś konkretnego to nie braliby tych gości z łapanki na testy. Jak wolfy słusznie zauważył ceny za tych zawodników są zawyżone, myślę że wszystkie nasze transfery są warte nie więcej niż 600 k euro. Dodam, że oprócz tego że zarobiliśmy około 5 mln euro na sprzedaży Głowackiego i Marcelo to zeszliśmy z ich nie małych kontraktów. Ponadto nie musimy płacić już gaży Alvareza i Jopa.

Byc może w klubie są jakieś pieniądze trzeba mieć jednak jaja aby je wydać.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 16.07.2010 o godz. 23:06.
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 16.07.2010, 23:00
szczebel napisał(a):Wyświetl post
Pieniądze ze sprzedaży Marcelo i Głowackiego to jakieś 5 mln.
za ile poszedl Glowacki? bo wedlug strony PSV i Holenderskich mediow Marcelo za 2,5
wiec nie wiem skad Wam sie bierze 5 mln, skoro Glowa poszedl za gora milion.. co do dziury byla ona nie mala.. i tu sie zgadza
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 16.07.2010 o godz. 23:04.
Odpowiedz cytując
jasnyGwint
Senior Member

Stary 16.07.2010, 23:02
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Ten milion euro to skąd wziąłeś?
Jova ~100 K, Bunoza ~200 K, Cikos (wypozyczenie) ~50K, Żuraw może coś tam za podpis dostał. W sumie max 500 K.

Ale spoko, zobaczymy jak Ci nasi "wyskautowani"() zawodnicy sprawdzą się w praniu...
opierałem się na ogólno dostępnych informacjach, z których wychodzi równa bańka.

Worcester napisał(a):Wyświetl post
1. Tak jak wydatki nie kończą się na transferach, tak przychodów też nie uzyskujemy tylko ze sprzedaży.
2. Oczywiście, że w najbliższym czasie nikogo za podobną kasę nie sprzedamy...
3. ...jeśli teraz nie zainwestujemy.

I uprzedzę kontrargument. Zapewne powiesz, że pieniążki zarobione trzeba wydawać rozsądnie. Zgadzam się.
Jednak my musimy podnieść poziom sportowy drużyny, aby nie wypaść z czołówki. I to teraz. Ponieważ:
1. Chcemy być dobrze prosperującym klubem, który z transferów i promocji zawodników "żyje".
2. Chcemy dalej odnosić sukcesy sportowe, przynajmniej na podwórku krajowym.
3. Dzięki powyższym punktom będziemy atrakcyjni dla zawodników zaczynających karierę, chcących się promować - Marcelo.
4. Powrót do punktu 1.

Nie jestem kibicem, który ogląda mecze w tv. Proszę nie łączyć mnie z gimnazjalistami, którzy doznają orgazmu na widok nowych "onetowskich" rewelacji. Chcę tylko dobrze dla Wisły. Nic więcej.
no ok, ale chyba inwestowanie nie polega na wydawaniu wiecej niż się ma ? (tzn można, ale wątpie żeby jakiś bank udzielił nam kredytu, niestety Realem nie jesteśmy )

znasz tak dobrze finanse klubu, iż wiesz że możemy sobie teraz pozwolić na większe transfery?

(a tak w ogole jeszcze rok temu była podobno dziura budżetowa, co się z nią stało, chyba się nie rozpłynęła ? czyżby wujek Cupiał ją bezinteresownie załatał ?)
Ostatnio edytowane przez jasnyGwint : 16.07.2010 o godz. 23:07.
Odpowiedz cytując
Worcester
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 16.07.2010, 23:12
no ok, ale chyba inwetowanie nie polega na wydawaniu wiecej niż się ma ? (tzn można, ale wątpie żeby jakiś bank udzielił nam kredytu, niestety Realem nie jesteśmy )

znasz tak dobrze finanse klubu, iż wiesz że możemy sobie teraz pozwolić na większe transfery?
oczywiście, że nie znam. Ale czy trzeba tak wiele? Nawet zakładając, że jednak za dotychczasowe transfery wypłynął mln E z klubowej kasy, to według mnie można przeznaczyć jeszcze 1,5 mln E na stopera, pomocnika, ewentualnie napastnika. Zostaje wtedy 2,5 mln na załatanie dziury budżetowej.
Jestem jak najbardziej "za", aby transferować do klubu piłkarzy na poziomie 400 - 500 tys, aby ich promować i sprzedawać ale...do tego trzeba mieć siatkę skautingu. I koło się zamyka.
Jednak transfery są potrzebne, bo czeka nas regres. Pozdrawiam
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym,
gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły,
jakież tu mogą być właściwie zmiany?
Tu tylko szpiclom coraz większe uszy
rosną, milicji — coraz dłuższe pałki,
i coraz bardziej pustka rośnie w duszy,
i coraz bardziej mózg się staje miałki.
Tu tylko może prosperować gnida,
cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ."
Janusz Szpotański
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 16.07.2010, 23:20
Sęk w tym że może być zupełnie odwrotnie i to Cupiał bądź ktoś inny powie - Wisło oddaj moje sto milionów i wtedy dopiero będą problemy.Stadion....miejski a w 'towarze' czyli zawodnikach nawet 1/4 tej sumy.
Cała sytuacja nie jest prosta ani w jedną stronę(czyli gdzie miliony za transfery) ani w drugą(nie narzekać bo inni mają gorzej).

na dziś to możemy sobie postawić jedynie pytanie, czy to jest stara śpiewka - sprzedać i załatać dziurę jak najmniejszym kosztem czy też po prostu nie ma odpowiednich kandydatów jeśli chodzi o wzmocnienia.To akurat jest całkiem możliwe bo przecież wyszukiwaniem potencjalnych grajków zajmuje się 1 czy 2 osoby i to o bardzo wątpliwym potencjale.

Wydać kasę jest łatwo ale wydać ją dobrze to jest już sztuka - Amica która pieniądze ma - ma ogromne kłopoty by kupić kogoś wartościowego.

Reasumując - jeśli odpuszczamy ten rok by od podstaw coś stworzyć to ok, choć ludzie którzy się pojawiają symbolizują raczej powrót do przeszłości niż nowe otwarcie.I żeby ktoś nie odpisał że za Kasperczaka , Basałaja i Kapki to była świetna gra.
Po pierwsze to była kasa , po drugie, ten chwilowy sukces nie został w żaden sposób spożytkowany.Niczego nie stworzono a efekty tamtych czasów to większy dług i o wiele słabszy zespół.

opierałem się na ogólno dostępnych informacjach, z których wychodzi równa bańka.
tm.de - gdzie tam ceny albo są prawdziwe(jeśli kluby oficjalnie podają kwotę) albo podawane są zazwyczaj najwyższe ceny które pojawiają się w mediach, jest 750tyś więc można spokojnie przyjąć że o wiele bardziej prawdopodobną sumą jest 500 niż milion euro.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 16.07.2010 o godz. 23:27.
Odpowiedz cytując
jasnyGwint
Senior Member

Stary 16.07.2010, 23:34
Worcester napisał(a):Wyświetl post
do tego trzeba mieć siatkę skautingu. I koło się zamyka.
Jednak transfery są potrzebne, bo czeka nas regres. Pozdrawiam
no ale Amika ma wypasioną siatke skautów a przed ich najważniejszymi meczami od 20 lat, jedyne co zrobili to zamienili Lewandowskiego na emeryta z bundesligi, sprowadzili Ciabambe i jakiegos ziomka, więc szału nie ma, zwłaszcza że zarobili prawie tyle samo co my, nie mielii dziury budżetowej, nie mówiąc już o XXX milionowym długu. może ten cały skauting to nie jest jednak taka prosta sprawa i recepta na sukces ?

1q2 napisał(a):Wyświetl post
tm.de - gdzie tam ceny albo są prawdziwe(jeśli kluby oficjalnie podają kwotę) albo podawane są zazwyczaj najwyższe ceny które pojawiają się w mediach, jest 750tyś więc można spokojnie przyjąć że o wiele bardziej prawdopodobną sumą jest 500 niż milion euro.
nie, nie tm.de - onet, wp, sports.
Odpowiedz cytując
Sopranos
Senior Member

Stary 16.07.2010, 23:36
Te ceny nie są z transfermarktu. TM ceny bierze z mediów, a takie (po 400 tys za Jovanicia i Bunozę) były podawane przez kilka różnych gazet. Wyróżniający się w dość mocnych ligach zawodnicy w tym wieku niestety nie kosztują 100-200 tys euro, więc proponuję nie fantazjować.
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
Odpowiedz cytując
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 16.07.2010, 23:51
Dobra panowie wiem już kim jest ten tajemniczy Elias.

Urodził się w 1983 roku. W Brazyli grał w klubie Astral EC, z którego w 2005 przeszedł do meksykańskiego pierwszoligowca Necaxa, tam zagrał 5 meczów, wszystkie wchodząc z ławki, więc szybko zmienił klub na trzecioligowy Delfines de Coatzacoalcos. Następnie grał w drugoligowym Pumas Morelos do połowy 2008. Do obu klubów był chyba wypożyczny, graczem Necaxy był do sierpnia 2009 roku, ale przez ten okres ani razu nie zagrał tam w pierwszym zespole. W sierpniu 2009 przeszedł do brazylisjkiego Mogi Mirim, zespołu który występuje tylko w lidze stanowej i pucharze stanowym. W lidze stanowej Sao Paulo zagrał w 7 meczach na 19 (2 razy wchodził z ławki). W kwietniu 2010 wygasł jego kontrakt z Mogi Mirim.
Ostatnio edytowane przez K4millo : 17.07.2010 o godz. 00:07.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 16.07.2010, 23:52
Sopranos napisał(a):Wyświetl post
Te ceny nie są z transfermarktu. TM ceny bierze z mediów
No ale przecież dokładnie o tym napisałem

K4millo napisał(a):Wyświetl post
Dobra panowie wiem już kim jest ten tajemniczy Elias.

.
Czyli kolejny z talii mega wynalazków i ci co pisali o turystach niewiele się pomylili
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 16.07.2010 o godz. 23:56.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 17.07.2010, 00:03

Czyli kolejny z talii mega wynalazków i ci co pisali o turystach niewiele się pomylili

Byl juz u nas amator pączków ,to i turysta tez byc moze ,a co

planuje niedlugo sam sie zgłoscic na testy ,skoro biorą kazdego,bez wzgledu na wage czy to jak beznadziejne ma CV
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Sopranos
Senior Member

Stary 17.07.2010, 00:08
W porządku, tylko akurat w przypadku Jovanicia i Bunozy ciężko mówić o jakimkolwiek zawyżaniu cen, bo po prostu nie było innej wersji niż po 400 tys za jednego i drugiego.
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów