The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.07.2010, 20:12
klub nie wie kiedy skoncza trybune C (miasto i Majchrowski juz od paru miesiecy nie wiedza co sie dzieje) wiec odpowiedz jest chyba jasna..
nawet jesli na 3 dni przed meczem bedzie wiadome ze mozna rozegrac na Reymonta to juz bedzie za pozno , UEFA musi jak domniemam na kilkanascie dni przed meczem wiedziec na ktorym stadionie zagramy, zreszta z punktu logistycznego klubu nie ma to sensu, nagla zmiana stadionu, ochrona, przygotowanie stadionu, nowy wydruk biletow, reklama Reymonta, zamiast Hutnika, to jest za malo czasu zeby ogarnac takie rzeczy, zbyt duzo zamieszania i zbyt malo czasu
patrzac ile jeszcze zostalo do zrobienia przy stadionie (tfu, przy jednej trybunie C) to raczej gra w 3 rundzie jest nierealna, moze w 4.. jak przejdziemy
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 16.07.2010 o godz. 20:17.
rabi86
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 16.07.2010, 20:15
Przecież podawali, że do 21 muszą mieć wszystkie niezbędne pozwolenia, to chyba nie ma znaczenia czy pierwszy mecz gramy u siebie czy na wyjeździe. Ale pani Janik "zapewniła", że zdążą więc bądźmy spokojni
SpoXsteR
Senior Member

Stary 16.07.2010, 20:19
Pani Janik , Pan Majchrowski i cala reszta juz zapewniala ze caly stadion bedzie oddany w czerwcu.. wiec mozna w pupe wsadzic jej i jej przydupasow slowa

mozna byc dobrej mysli, ale za wiele razy nas oszukali wiec watpie zeby do 21 zdazyli.. problemem jest przede wszystkim murawa.. w polowie jest zolta.. taka murwa potrzebuje czasem tygodnia a nawet dwoch zeby sie zazielenila i mozna bylo na niej grac.. dzis mamy juz 16 lipca, 5 dni na murawe i cala reszte? ............
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 16.07.2010 o godz. 20:27.
mic1992
Member

Od: 12.2009

Stary 16.07.2010, 20:22
SpoXsteR napisał(a):Wyświetl post
Pani Janik , Pan Majchrowski i cala reszta juz zapewniala ze caly stadion bedzie oddany w czerwcu.. wiec mozna w pupe wsadzic jej i jej przydupasow slowa

mozna byc dobrej mysli, ale za wiele razy nas oszukali wiec watpie zeby do 21 zdazyli.. problemem jest przede wszystkim murawa.. w polowie jest zolta.. taka murwa potrzebuje czasem tygodnia a nawet dwoch zeby sie zazielenila i mozna bylo na niej grac.. dzis mamy juz 16 lipca, 5 dni na murawe i cala reszte? ............
za 5 dni gramy rewanż i gramy go na hutniku, mówimy o meczu za 12 dni z Azerami, który powinniśmy grać na R22
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 16.07.2010, 20:26
Dla mnie po meczu w Krakowie będzie wiadomo. Jak wygramy dwoma bramkami można być spokojnym, każdy inny wynik na taką drużynę, z widownią itp to niestety dla nas dużeeeee ryzyko. Szczególnie że tam strzelają pomocnicy, i jak widać po tych filmikach nie można ich lekceważyć.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Hudy
sssssssss..

Od: 10.2003

Stary 16.07.2010, 20:27
Craz123 napisał(a):Wyświetl post
Sory,że tutaj zadaje to pytanie ,ale nie wiedziałem gdzie je zadać. Czy jest w internecie wczorajszy mecz do sciągnięcia? Niestety z przyczyn niezależnych ode mnie nie mogłem go obejrzeć. Dzięki
1 połowa:

http://hotfile.com/dl/55045440/af841...part1.rar.html
http://hotfile.com/dl/55045443/2ad6d...part2.rar.html
http://hotfile.com/dl/55045444/35a76...part3.rar.html

2 połowa:

http://hotfile.com/dl/55071736/3b93d...part1.rar.html
http://hotfile.com/dl/55071746/12a58...part2.rar.html
http://hotfile.com/dl/55071744/6f7a2...part3.rar.html

PS> za linki nie odpowiadam ale powinny być ok
Ostatnio edytowane przez Hudy : 16.07.2010 o godz. 20:47.
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 16.07.2010, 20:31
Ja mam takie pytanie czy wiadomo juz jak mniej wiecej bedzie wyglądał podział na grupy w 4 rundzie, czy jest to ustalane przed samym losowaniem, od czego to zalezy
SpoXsteR
Senior Member

Stary 16.07.2010, 20:33
mic1992 napisał(a):Wyświetl post
za 5 dni gramy rewanż i gramy go na hutniku, mówimy o meczu za 12 dni z Azerami, który powinniśmy grać na R22
Cytat:
UEFA poinformowała dziś Wisłę Kraków, że jeśli chce rozgrywać mecz trzeciej rundy kwalifikacji na innym stadionie niż ten, na którym odbędzie się spotkanie z FC Siauliai, to nowy stadion musi zgłosić do dnia 21 lipca.
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...s_do_21_lipca/

czyli tak jak wspomnialem, UEFA musi wiedziec na kilkanascie dni (jak sie okazuje na ponad tydzien przed) ktory stadion...
takie rzeczy trzeba wiedziec duzo duzo wczesniej, zeby moc to wszystko nalezycie ogarnac.. wiec zostaje 5 dni (a od jutra weekend, cos tam pracuja w weekend, ale nie na takiej mocy jak w dni robocze) zreszta patrzac na to nie wydaje mi sie zeby miastu bardzo zalezalo szybko oddac ten stadion, koncza go i koncza.. a jak skoncza to skoncza za tydzien, czy za miesiac
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 16.07.2010 o godz. 20:36.
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 16.07.2010, 20:36
Donki napisał(a):Wyświetl post
od czego to zalezy
Hmm, pewnie od tego kto awansuje...
Bez przesady, jestesmy po pierwszych meczach II rundy, a Ty juz myslisz kogo w IV bedziemy miec?
O ile Szawle juz mozna do pokonanych raczej zaliczyc to w III rundzie spacerku nie bedzie.
Donki
Banita

Stary 16.07.2010, 20:45
Wasiu napisał(a):Wyświetl post
Hmm, pewnie od tego kto awansuje...
Bez przesady, jestesmy po pierwszych meczach II rundy, a Ty juz myslisz kogo w IV bedziemy miec?
O ile Szawle juz mozna do pokonanych raczej zaliczyc to w III rundzie spacerku nie bedzie.
Wiem że jestesmy w drugiej rundzie, ale ciekawi mnie od czego to zalezy ?
KaRaSTSW
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 16.07.2010, 21:00
Chłopaki, ja mam pare pytań (raczej szczegóły) ogólnie co do meczu, bilety ,itp. I chciałbym to na priv zeby forum nie zasmiecać. Do kogo moge napisac ?
Maćko
Urodzony optymista

Od: 07.2005

Stary 16.07.2010, 21:02
A ja już na spokojnie mogę powiedzieć, iż jestem zadowolony z tego, co wczoraj zobaczyłem.
Choć nie lubię Kasperczaka to mogę mu tylko przyklasnąć. Obawiałem się powtórki z Levadii, a tutaj wyszło kilka naprawdę fajnych akcji.
Fakt - rywal był z jeszcze niższej półki, jednak nie ma się co oszukiwać - my sprzed roku, a my dzisiaj to również niższa półka.
Jak dla mnie - możemy się do każdej rundy tak "prześlizgiwać". Z obecnym potencjałem ludzkim nie oczekuję super futbolu.

Jeśli chodzi zaś o "plebiscyt na najsłabszego zawodnika"(aby nie było, że wszystko widzę kolorowo) do głowy przychodzą mi dwa nazwiska - Małecki i Boguski.
Kolejne nieporozumienie to Diaz na lewej obronie. Moim zdaniem jest dobrym stoperem, niezłym defensywnym pomocnikiem(tylko w roli "rozpierdalatora") oraz nie najgorszym lewym pomocnikiem. Natomiast lewym obrońcą jest zwyczajnie kiepskim.

Kolejna kwestia i chyba w tym wszystkim najważniejsza to tragedia jaka spotkała naszych Braci, którzy również chcieli ten mecz oglądać. Nie będę się rozwodził w internecie, bo ani to odpowiednie miejsce, ani czas. W każdym razie - to coś znacznie ważniejszego niż Wasze pitolenie nt. "wszystko źle, wszystko do wymiany". Brać przykład z tych ludzi, chwała dla nich.

Do zobaczenia na stadionie!
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
artek1906
Member

Od: 03.2009

Stary 16.07.2010, 21:19
ogólnie plan został wykonany, tylko to co było naszą bolączką za Skorży czyli skuteczność nadal nam doskwiera. szkoda tych nie wykorzystanych sytuacji. na plus na pewno kilka ładnych akcji, dobra gra Garguły, Cikosa. na minus postawa Małeckiego i Boguskiego - takie odniosłem wrażenie. Obrony nie ma co oceniać, bo nie mieli dużo pracy.
"Mocy przybywa, nie ma co ukrywać"

"... i gdyby nie Ona świat mógłby się zatrzymać..."
KaRaSTSW
Senior Member

Stary 16.07.2010, 23:03
Wiem ze jeszcze jest mecz z Szawle do grania, ale jak by ktos chciał to kilkanascie ostatnich bramek Karabag'u Agdam > http://www.qarabagh.com/1987/index.p...ideosif&lang=2
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 16.07.2010, 23:51
Szawle to gdzie poziom gdzies tak III ligi Polskiej a ich najlepszy strzelec odpadl z Pogoni Siedlce czy jakos tak ,wiec ich nie mozna bylo nie przejsc

a teraz juz wcale te Karabach moze nie byc taki latwy napewo graja lepiej niz Litwini co widac po meczach w zeszym roku o LE.

zarty sie skonczyly ,jak nasi beda marnowali setki ,to tacy Azerowie zrobia szybką kontre jak to maja w zwyczaju i bedzie bida.Musimy wziasc sie do roboty.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 17.07.2010, 00:32
Albo zarząd z transferami. Owszem, wszystko fajnie, prezes Basałaj, konkretna wizja, wprowadzanie wszystkiego od początku, nowożytna "praca u podstaw", dyrektor marketingu, sportowy do 15.08 (mam nadzieję że Grzegorz Basałaj), ale by to naprawdę to, co przyciągnie na stadion to ładnie grająca i skuteczna drużyna. Na naszą polską ligę wystarczy przecież ładna gra, skuteczność i w miarę ogarnięta taktyka. Co innego wierni fani (czy FCB, Legia czy Kmita Zabierzów albo Bytovia -> z całym szacunkiem), a co innego pikniki, którzy przychodzą dla WIDOWISKA.

Naprawdę, nawet jako fanowi Wisły ciężko mi było wytrzymać te 90 minut, a co dopiero potencjalnego nowego kibica...
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 17.07.2010, 07:20
KaRaSTSW napisał(a):Wyświetl post
Chłopaki, ja mam pare pytań (raczej szczegóły) ogólnie co do meczu, bilety ,itp. I chciałbym to na priv zeby forum nie zasmiecać. Do kogo moge napisac ?
Jako "dojeżdżający" na mecze Wisły powiem Ci tyle-jedziesz do Kraka, potem albo spacerek z dworca (nie jest daleko wbrew pozorom) albo podjeżdżasz sobie komunikacją miejską pod sam stadion (pod E), kupujesz bilet trochę drożej niż posiadający KK i już. O bilety na III czy IV rundę eliminacji LE się nie martw - poza hitami typu Legia czy Cracovia z biletami nie ma problemu.
Tylko Wisła!
labtec
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 17.07.2010, 10:44
może nie odpowiednie miejsce na tego typu wiadomość, ale chodzi o mecz na Litwie a dokładniej o fotorelację z tego wyjazdu. Nikol i Tomasz B. robili cenzury wzorowo na twarze Wiślackiej i Gdańskiej braci na stadionie. Ale ten tajemniczy " D " powinien dostać opieprz za to co zrobił. A właściwie czego nie zrobił. Także jeśli przegląda ten dział nie wiem, pan premier ? 7 kotów ? rav ? Ktoś z czerwonym nickiem ;-) to niech przekaże tę uwagę dalej, najlepiej do samego pana/pani " D "

Dziękeuje
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 17.07.2010, 11:11
Myślę, że jeżeli nie zlekceważymy Azerów, to spokojnie możemy wpakować im parę bramek. Widać, że w tym pierwszym spotkaniu wszystkim zależało na tym, aby przełamać klątwę pt. Levadia. W pierwszej połowie graliśmy bardzo bojaźliwie, praktycznie nie podłączali się obrońcy (z wyjątkiem Cikosa). Druga połowa zdecydowanie odważniejsza. Zawiodła skuteczność ale ważne jest zwycięstwo. Był to pierwszy mecz i liczył się tylko wynik.
Jedyny wniosek jaki mogę wyciągnąć na podstawie tego spotkania, to taki, że Diaz nie nadaje się na lewą obronę. Jak na tle tak słabego przeciwnika nie podłączyć się chociaż raz do akcji? Dodatkowo jak już Litwini dochodzili pod naszą bramkę, to jedynie stroną Diaza. Jego miejsce powinien zająć Piotrek Brożek.
KaRaSTSW
Senior Member

Stary 17.07.2010, 12:08
yoda79 napisał(a):Wyświetl post
Jako "dojeżdżający" na mecze Wisły powiem Ci tyle-jedziesz do Kraka, potem albo spacerek z dworca (nie jest daleko wbrew pozorom) albo podjeżdżasz sobie komunikacją miejską pod sam stadion (pod E), kupujesz bilet trochę drożej niż posiadający KK i już. O bilety na III czy IV rundę eliminacji LE się nie martw - poza hitami typu Legia czy Cracovia z biletami nie ma problemu.
Dzieki wszystkim juz wiem wszystko co chciałem wiedziec
Kryniu
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 17.07.2010, 12:55
KaRaSTSW z dworca proponuję mpk 501 i praktycznie jesteś na miejscu tylko musisz przejść przez miasteczko studenckie ale z tym nie będziesz miał problemów.
licoo
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 17.07.2010, 13:30
Czy to prawda że od następnego sezony znów zmienia się sposób losowania w LM i niestety znów będziemy mogli trafić na najsilniejsze drużyny z lig europejskich?
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 17.07.2010, 13:55
A skąd to wiesz? Podaj jakieś źródło.
Filippo123321
Senior Member

Stary 17.07.2010, 14:00
Nie, jeszcze jeden rok bedzie obowiazywal ten system.
Grze Gie
Member

Od: 02.2008

Stary 17.07.2010, 14:01
Podajcie najpierw jakieś info.
KaRaSTSW
Senior Member

Stary 17.07.2010, 14:30
Podobni miało byc (łatwiej) na 3 lata ,a potem mieli zobaczyc co dalej zrobic z tym fantem.
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 18.07.2010, 11:50
Ten mecz wyglądał jak gierka treningowa. Podobne zaangażowanie widuję właśnie tam, i to jak trener nie patrzy. Bo jak patrzy, to grają lepiej
Jeśli chodzi o losowaine kolejnej rundy i Azerów: jedyne pocieszeine, że to faje bez charakteru do piłki co udowadniają w każdym wystepie przeciwko polskim drużynom.
Ale zaskoczyć mogą. Niestety Wisła to drużyna za słaba na europejskie puchary i każdy, któremu wyjdzie jedna, czy dwie akcje może nas pokonać.
Ostatnio edytowane przez tofik : 18.07.2010 o godz. 12:06.
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 18.07.2010, 15:08
Trzeba to jasno powiedzieć! Najważniejsze 2 mecze w tym roku rozegramy 19 sierpnia i 26 sierpnia. Będzie to decydujący dwumecz o być albo nie być w pucharach. Przede wszystkim ważne jest losowanie rywala w IV rundzie eliminacyjnej Ligi Europejskiej, które odbędzie się 6 sierpnia o godzinie 13 czasu polskiego. Druga sprawa to lepiej wylosować pierwszy mecz na wyjeździe, gdyż u siebie zawsze lepiej gonić wynik niż na wyjeździe, a jak będzie dogrywka czy rzuty karne to doping własnych kibiców na pewno pomaga ( Choć nam niestety z Valarengą nie pomógł ;/, ale są i pozytywniejsze przykłady jak z Realem Saragossą). Możecie mówić, że Levadia powinna każdego nauczyć pokory, ale mam to w dupie. Takich Azerbejdżanów to powinniśmy klepać jak kadra swego czasu, więc liczę, że ich przejdziemy.Ten dwumecz będzie o wiele ważniejszy od pojedynków z Lechem, Legią czy z Cracovią. Wygrana w ligowych meczach nie da nam takiego zastrzyku gotówki i takiej reklamy w mediach i prasie jak awans do fazy grupowej Ligi Europejskiej. W tamtym sezonie za awans do grupy, UEFA płaciła, jak się nieoficjalnie mówiło mniej więcej tyle ile wzięliśmy za Marcelo - ponad 3 mln euro. I na koniec stadion. Musi być już przygotowany na 4 rundę, bo na Hutniku taki ch*j będzie, a nie faza grupowa.
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 18.07.2010, 15:10
Dobrze, dobrze tylko najpierw trzeba dotrzeć do tej IV rundy el. LE. Wisła nie powinna zlekceważyć przeciwnika w III rundzie to wtedy możemy snuć wizję gry w IV rundzie. Póki co czeka Nas rewanż z Szawlami w II rundzie el. LE. Nie wybiegałbym aż tak daleko, bo znowu potem kubeł zimnej wody na głowę ktoś Nam wyleje. Relax.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

krytyk
Member

Od: 07.2010

Stary 18.07.2010, 15:10
niestety poziom wiślackiej piłki to obecnie dno. Strzelenie po męczarniach 2 bramek biesiadnej drużynie jaką są Szawle nie jest na pewno powodem do dumy. Mam nadzieję, że te transfery pomogą Wiśle wrócić na własciwe tory bo potyczka z Karabachem będzie zdecydowanie trudniejsza od biwaku na Litwie. Co do wyśmiewania się z Lecha (nazywanego tutaj Amicą) jest przedwczesne, ponieważ Lech nie zagrał dobrego spotkania, jednak rywal był o 3 klasy lepszy niż Szawle. Dopiero mecz ze Spartą pokaże co Lecha stać w tym sezonie. Niestety na Wisłę jak na razie mogę tylko narzekać

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów