|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Napieralskiego to babcia na ulicy pograzyla...co dopiero gdyby mial o czyms decydowac
Taki z niego polski Zapatero jak z Bartoszewskiego doktor. ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Skuteczną taktyką SLD byłoby połączenie tej świezosci i nowoczesności z kampanii(akcent na centro-lewice) plus maksymalna współpraca na rzecz Polski , merytoryczne podejscie , nie dorażna polityka a długofalowa i stawiajaca główny akcent na interes kraju , bo takie przepychanki z z dnia na dzien , tak aby swoje miec na wierzchu są tak naprawde balastem w dłuższej perspektywie .
Obecnie nie widze specjalnej roznicy miedzy Pisem a Sld - po za tym że Sld nie idzie na wojne i nie pisze az takiego s-f . ![]()
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Odnoszac sie do tego, co napisal Watts:
"Dobro wspolne" dla wyborcow pana Napieralskiego to oczywiscie obowiazkowa sciepa wszystkich na wszystko: in vitro, aborcja, parytety (spokojnie rangersie, na razie "tylko" dla kobiet [to tak jak stwierdzic: na razie tylko 2 + 2 = 5]). Widze, ze dalej dodajesz sobie animuszu emotkami po wlasnych komentarzach. Bezcenne. Cala reszte Twojej wypowiedzi mozna zamknac w stwierdzeniu - "ale to juz bylo". Przerabialismy juz i Dzierzynskiego, i Brystygierowa. Z tej formacji wyrosl pan Napieralski. Odcina sie? No tak, socjalizm do tej pory "nie wyszedl, bo ludzie byli zli". Za to ustroj elegancki. W takim razie: do jakich wzorcow dazy pan Napieralski? "Zapatero". O to wspaniale. Wyobraz sobie, ze mozna nie zgadzac sie z socjalizmem i eurotworem nie tylko przez analogie do czasow minionych. Socjalizm jest jedna wielka blaga, ktora mowi, ze dzierzy gotowy przepis na wolnosc: plenipotencja panstwa to podstawa w jej realizowaniu. Dziekuje postoje. A glosowac na politycznego czipendejla w stylu Napieralskiego, ktory chodzi na pasku "zaprawionych w bojach" betoniarzy z PZPRu moga Ci, ktorzy kiedys "wybierali przyszlosc" z Papa Dance. I ci, ktorym wsluchac sie w ta wspaniala nute nie bylo dane, bo w tym czasie gubili mleczaki. A "przeszlosc - to jest dzis, tylko cokolwiek dalej") Resentymenty endeckie i wycieczki po oenerach zachowaj rowniez dla siebie. Tak sie jakos sklada, ze to wlasnie ci ludzie, srodowisko AK,NSZu i lesnych zdalo egzamin z historii. Napisalo go wlasna krwia. Co przy najszczerszych checiach ciezko przypisac GLowcom i im podobnym. Patriotyzm to uczucie a nie doktryna. Problem tkwi gdzie indziej. Przedwojennego PPSu w stylu Daszynskiego czy Limanowskiego w Polsce nie wskrzesi nikt, dopoki "umocowana" SLD trzyma lape na wszystkim, co lewicowe. Dales swietny przyklad - Michnik i Walter. Dla Ciebie tez wzieli sie znikad? Ich majatki, kontakty, media, ktore "przedstawiaja obraz" - rowniez? Nie jest przypadkiem, ze Bugaj - czlowiek o zdecydowanie lewicowych pogladach - trzyma sie z dala od tej "koncesjonowanej" czesci towarzyszow. @Goral, dziel i rzadz, wiadomo. Tym niemniej spor idzie o kwestie cos wiecej niz krzesla - mocowanie "spoza", czyli w skrocie: jagiellonska czy krola Stasia. *nie mam mozliwosci wstawiania polskich znakow. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Wg saklaka w Polsce 8 milionow ludzi slucha radia Maryja, no coz. Mozna i tak. Wychodzi nam radio ze sluchalnoscia wieksza niz rmf, zet i wszystkie ptogramy polskiego radia razem wziete.
Poza tym dla niego argumentem przeciw pisowi jest to ze "poparl go Kosciol". Nie wiem co jest w tym zlego ale jak widac sa tacy ktorym to przeszkadza. W USA sprobuj isc do wyborow mowiac ze jestes przeciw kosciolowi, jak zrobisz 3% to masz u mnie medal i skrzynke wodki. jachting nie widzi roznicy miedzy sld a pisem. Tez ciekawa heca. Naprawde zamierzacie wdawac sie w tego typu polemike? ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Jeszcze tylko dwa zdania do "forumowej gwiazdki no.1" czyli micha z k.:
ksiadz Sowa - "przedwyborcze pielgrzymowanie do Dziwisza" - posel Ras - Dominikanie - Szymon Holownia - TVN Religia - ksiadz Boniecki - Tygodnik Powszechny - mowia Ci cos te slowa? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie widze róznic miedzy sld a Pisem o tyle że Sld niczym się nie wyróżnia na jego tle .
orzeu nikt ci nie karze tu dyskutować , ja też cię zazwyczaj nie rozumiem , po prostu tu piszą ludzie z różnych planet politycznych . ![]()
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
||||
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Gospodarczo i jedni są za socjalem i drudzy, więc pod tym względem bym się akurat zgodził z tezą... Gdyby patrzeć tylko z tego punktu widzenia.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gospodarczo moj drogi to prawie zadna z partii sejmowych sie zbytnio od siebie nie rozni. Przybysz z planety Melmak napisal calosciowo bezwchodzenia w detale. Pewnie gdzies uslyszal i powtarza. Nic tez nie poradze na to ze nie rozumie co inni pisza.
![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Polemikę? Toć są jakieś resentymenty, powielanie utartych stereotypów i niepotrzebne docinki.
Lepiej pomyślcie co zrobić na swoim osiedlu, w swoim mieście, swojej gminie, czy powiecie, aby standard życia się poprawiał i to niezależnie od tempa wzrostu zarobków. Przecież jest tyle inicjatyw lokalnych, które można kultywować od pamięci o ludziach i miejscach, przez budowanie społeczności lokalnej, aż po wspólne przedsięwzięcia kulturalno-edukacyjne. We wtorek zrobiłem sobie pieszą wycieczkę z Wilanowa na Pragę Płn. i zobaczyłem, że przez ostatnie lata Warszawa się jednak mocno zmieniła. Nie tylko w kwestii inwestycji, ale także jeśli chodzi o styl życia mieszkańców, a także poprzez postępującą multikulturowość. Odnawiane są kamienice na Starej Ochocie, czy w Śródmieściu, rozwija się komunikacja miejska, powstają nowe teatry i galerie, coraz lepiej sobie radzą różnego typu instytucje (Węgierski Instytut Kultury, Instytut Francuski), tworzone są ścieżki rowerowe i nie zapomina się o małej architekturze miejskiej. W okolicach Pałacu Kultury stworzyła się wielonarodowa mieszanka kloszardów i artystów tj. pamiętam to z Paryża czy Hamburga lat 90-tych. Okolice przyszłego Stadionu Narodowego to taki "Kocioł Wschodni", bo obok siebie żyją Wietnamczycy, Turcy i Romowie. Charakterystycznym miejscem stanie się wjazd na Most Świętokrzyski od strony Tamki bo tam we wrześniu będzie otwarte Centrum Nauki Kopernik, zagospodarowane będzie nadbrzeże Wisły (niech wezmą przykład z Budapesztu), na wprost po prawej będzie widoczny Stadion Narodowy, a po prawej trochę dalej Stadion Legii. Do czego zmierzam? Najistotniejsze są tak naprawdę wybory samorządowe, czynny w nich udział, a także konsultowanie decyzji władz z mieszkańcami. Nie żebym jakoś specjalnie lubił "Bufetową", ale należy docenić ją za wykorzystanie wielu szans inwestycyjnych z pieniędzy UE, bo nie każdy potrafii to wykonać, a także za odwagę w przyznaniu kasy na Stadion Legii (tak wiem, czego się nie robi dla wujcia Waltera), co w Warszawie wzbudziło oburzenie, a w Krakowie, Poznaniu, Gdańsku, czy Wrocławiu było czymś zupełnie normalnym. Dlatego wybierajmy mądrze, z pożytkiem dla nas wszystkich!
Ostatnio edytowane przez emj10 : 15.07.2010 o godz. 12:47.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
orzeu po co te wycieczki osobiste , jako moderator powinieneś świecic dobrym przykładem
Zrozum że ludzie mają różne postrzeganie rzeczywistości , inne "mapy świata" ( cudzysłów abyś nie odebrał tego zbyt dosłownie ) . Chcę cię zrozumieć ale nie zawsze potrafie , choć pewnie z choinki się nie urwałeś Pis w opozycji ma jakis pomysł na siebie , Sld zaś jest reakcyjny , reaguje na to co się dzieje . Dlatego też siłą rzeczy Pis wszystko ustawia , a sld chcac czy nie chcac jest w tego tle , bo nie ma pomysłu na siebie . Dlatego też nie widać specjalnych różnic miedzy Pis a Sld , tak ogólnie wiadomo że są ale co z tego ? Patrzac skrajnie pewnie ma to jakies znaczenie , ale do mnie osobiscie to nie przemawia . ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co innego nie rozumeic, co innego nie zgadzac sie. Pierwsze swiadczy slabo o intelekcie, drugie to zwykla przypadlosc ludzka.
![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Obecnie dużo decyzji zależnych jest od organóz centralnych i wydaje się to być nie do końca właściwe. Wszak nikt tak dobrze jak lokalna wspólnota, czy lokalna władza nie zna swoich problemów... Pytanie jednak, czy jakikolwiek organ centralny z przyjemnością odda swoje kompetencje tylko w imię tego, że taki system mógłby być i zapewne byłby bardziej efektywny. Niestety skostniała struktura decyzji administracyjnych i administracji wciąż w jakimś stopniu ogranicza nas rozwój, że nie wspomnę chociażby o wałkowanym tu jakiś czas temu temacie dot. urzędników, którzy tak naprawdę decydują o tym co się dzieje w tym, czy innym ministerstwie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
orzeu
Chyba jednak nie do konca ... Jeśli ktoś naprawde coś rozumie , to się z tym zgadza . Bo zgadzasz się z tym co uznajesz za prawde . Nie zapedzaj sie za daleko , bo ogólnie łatwo by mi było wszystkie skrajności uznać jako odchył i coś nie zdrowego .
Ostatnio edytowane przez jachting : 15.07.2010 o godz. 13:24.
![]()
|
|
|
|
dziarski chłop
Od: 04.2005
Offline |
|
Samorządy terytorialne są głupie głupotą niekompetencją i ignorancją urzędników i politykierów tzn wójtów. Ogólnie idea jest OK ale ten kto mówi o oddaniu władzy w ręce samorządów chyba nie wie jakim nierządem stoją polskie samorządy. Po prostu dramat - jak ja słyszę o takich wzniosłych ideach to mi ciarki po plecach przechodzą. Ja już wolę mieć centralistyczne państwo niż władzę baby ok lat 50 pracującą w zawodzie lat 30, która nie zna podstawowych przepisów KPA! Niemożliwe? Ja się stykam z tym na codzień ![]()
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
"Patrzcie, jak ląduja debeściaki"
http://wiadomosci.onet.pl/2198428,11...iaki,item.html |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Poczekajmy na oficjalne potwierdzenie tych informacji. Choć zgadza się to z tym co twierdziłem na świeżo, że zwykle najbardziej prawdopodobny jest czynnik ludzki przy tego typu katastrofach, choć nie należy wykluczyć zamachu, bądź usterki maszyny.
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
1) Prezydent mogl sobie naciskac. Jesli natomiast PILOCI ZAWODOWI i KONTROLA LOTOW nie potrafia ocenic czy mozna ladowac czy nie to juz jest kpina. Pilot MA PRAWO I MA OBOWIAZEK odmowic ladowania jesli uwaza ze moze to byc niebezpieczne. MA PRAWO I OBOWIAZEK!!!. Jesli nie umie tego ocenic, a co gorsza nie potrafi odmowic bo "boi" sie kogos i ma w d**** reszte zalogi to nie powinien byc PILOTEM ZAWODOWYM. Niech lata awionetka.
2) Prace nad stenogramami odbywaja sie w malej grupie specjalistow. Czemu wiec ciagle sa przecieki, i czemu nikt z tym nic nie zrobil? Moze komus zalezy by wywlekac po kawalku "fakty"?Moze po prostu nikt nie panuje nad ta zgraja "specjalistow" ? Poraza mnie jak ludzie latwo potrafia "na szybko" miec wyrobiony betonowy poglad na cala sprawe, majac tylko szczarkowe i jeszcze nie do konca sprawdzone informacje. ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jarosław Kaczyński napisał(a):
Nasza polityka sięgnęła bruku. Dobrze, że nie PiS w tej chwili rządzi, bo wszelkie kwestie nie poruszające tematu katastrofy zostałyby całkowicie zaniechane... A podniecanie się rzekomymi przeciekami jest tyleż sensowne, co gdybanie o babci z wąsami. Ani nic do tematu nie wnosi, ani nic nie wyjaśnia, a jedyne czym skutkuje to kłótnie i kolejne bezsensowne teorie. Żałuję, że zaczął się wyścig w mediach na tego typu publikacje, bo skutki tego są wyłącznie niszczące... |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
To część naszego społeczeństwa jest taka , bo przecież gdyby takich ludzi nie było, Kaczyński by tego nie mówił, mówi tak ,bo wie ,że jego słowa trafią na podatny grunt . Oczywiście ta druga część społeczeństwa która się śmieje z wszelakich teorii spiskowych tego typu ,odcina się od Kaczyńskiego , tak więc gadając w tonie insynuacyjnym "nie można mieć jednocześnie zjeść i mieć ciastka"
|
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
całość artykułu http://fakty.interia.pl/polska/news/...-krzyz,1507125 o co zresztą proszą sami harcerze będący autorami pomysłu http://www.rp.pl/artykul/509612_Prze...ie_pomnik.html Kaczyński w moim odczuciu popełnia błąd wracając w koleiny, w które wpuszcza Go cały czas PO wraz z częścią mediów, zajmujących się miast przeglądaniem "szuflad pełnych ustaw, które wcześniej blokowane były przez Prezydenta Kaczyńskiego" kolejnymi wypowiedziami szefa opozycyjnej partii. Z drugiej strony w tej katastrofie zginął Prezydent z Małżonką, troje wicemarszałków (Sejmu, Senatu), pokaźna liczba posłów, senatorów i ważnych Osób zarówno dla Naszej Historii, jak i chwili obecnej. Ta katastrofa jest bezprecedensowa w skali nie tylko Polski ale i Świata. Trudno oczekiwać aby partia opozycyjna i jej lider, którzy w tej katastrofie stracili swoich Braci, Przyjaciół podchodzili do sprawy beznamiętnie widząc jak beznadziejnie jest prowadzone to śledztwo i jakie zaniechania zostały popełnione przez Premiera i Rząd. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Bez załatwienia powyższych spraw na pewno nic się o tej katastrofie nie wiemy... Coś czuje, że owa biała księga, o której opowiadał JK również będzie szalenie dużo wnosiła do tematu, o ile faktycznie powstanie... |
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
Krzyż postawili harcerze w okresie żałoby z jasną i czytelną intencją, aby powstał w tym miejscu pomnik ku czci ofiar, Komorowski po wyborach planował pozbyć się "kłopotu-problemu", z pominięciem autorów ustawienia tam krzyża układając się z Episkopatem, nawet nie czyniąc aluzji w kontekście pomnika czy też jakiegokolwiek upamiętnienia ofiar katastrofy. Jest faux pas A ja pozwolę sobie ją skomentować kiedy powstanie, bo materiału do umieszczenia w niej już jak widać jest sporo. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Kaczyński mówi to co myśli połowa Polaków a nawet i więcej.
Skończyło się mamienie Polaków, że to wszystko co powie Kaczyński jest śmieszne i złe. Jest nas kilkanaście milionów nie damy się zastraszyć i zmanipulować propagandzie Tuska i Michnika. Komorowski to nie mój prezydent wstydzę się go. ![]() Kod:
W czasach powszechnego fałszu, mówienie prawdy jest rewolucyjnym aktem 9 października wywal Tuska do śmietnika !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A skąd Ty to wiesz, że ponad połowa Polaków? Jeśli tak to ok. 20 mln ludzi.
Kolejny inteligent Palikot twierdzi, że jego popiera 9 mln ludzi i dlatego myśli o założeniu partii... A reszta kogo popiera? Michnika, Rydzyka, czy Napieralskiego? Ludzie naprawdę przestańcie wypisywać takie głupoty, które nie mają pokrycia w rzeczywistości. Jeśli jest was tak wielu, jednych i drugich, zwolenników Kaczyńskiego i Palikota to załóżcie swoje państwa i wynocha. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
Ja jestem niewierzący, ale symbole religijne w niczym mi nie przeszkadzają. Śmieszą mnie niektórzy inni ateiści przypominający religijnych fundamentalistów, wojujący z religią na każdym kroku, obrażający wierzących. Po prostu to, o co ateiści walczyli od wieków, czyli tolerancja, w pełnej krasie... ![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|