The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
John1906
Senior Member

Od: 09.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.07.2010, 13:32
Taka moja ocena:
Amica- kibicowsko bardzo dobrze trafiła, sportowo zobaczymy. Moim zdaniem będą wyrównane mecze.
Wisła - kibicowsko fatalnie trafiliśmy, sportowo raczej dobrze, ale trzeba uważać szczególnie na Qarabag.
Ruch - kibicowsko na pewno chcieliby z Austrią Wiedeń zagrać no, ale zobaczymy, sportowo będzie bardzo ciężko.
Jaga- kibicowsko średnio, sportowo mają szanse powalczyć na pewno większe, niż jakby na Galatasaray trafili.
W naszych sercach nie ma litości.
Odpowiedz cytując
Proximus
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 16.07.2010, 13:34
Co tu dużo mówić losowanie strasznie szczęśliwe dla polskich klubów. Amica może nie ma łatwego przeciwnika ale jest to rywal jak najbardziej do ogrania. Zwłaszcza biorąc pod uwagę to że mogli trafić do drugiego koszyka gdzie mieli 5 drużyn nie do przejścia.

Ruch i Jaga nie będą faworytami swoich meczów ale nie są bez szans.

Także jest szansa że wszystkie drużyny swoich rywali przejdą.
Odpowiedz cytując
barthok
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 16.07.2010, 13:35
ja to widzę tak: Lech wygrał na wyjeździe z mistrzem tego kraju, my od pyr gorsi nie jesteśmy, a Quarabagh jest obecnie na 3 miejscu więc przy odrobinie motywacji ich lufujemy ;d
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 16.07.2010, 13:50
A mi się wydaje, że po następnej rundzie w pucharach zostanie tylko Wisła :(
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
sq
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 16.07.2010, 13:55
barthok napisał(a):Wyświetl post
ja to widzę tak: Lech wygrał na wyjeździe z mistrzem tego kraju, my od pyr gorsi nie jesteśmy, a Quarabagh jest obecnie na 3 miejscu więc przy odrobinie motywacji ich lufujemy ;d
Przed ostatnią kolejką było tak:
Neftchi (5m) - Garabagh (3m-26pkt)
Khazar (1m-27pkt) - Baku (4m-25pkt)
Inter (2m-26pkt) - Gabala (6m)
Wszystkie cztery miały teoretycznie szanse na mistrza..
A ostatnia kolejka skończyła się tak:
Neftchi - Garabagh 0:0
Khazar - Baku 0:1
Inter - Gabala 4:1

No i Inter zakończył ligę na pierwszym miejscu
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 16.07.2010, 13:58
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Bardzo realne.

No jeszcze Lech ma jako takie szanse. Coś w tej Europie ostatnio grali, raczej się nie kompromitowali więc z takim średniakiem powalczą.
Ruch (o ile przejdzie Maltańczyków ) raczej dostanie oklep. Austria powinna się ogarnąć w rewanżu.
Jagiellonia - też raczej oklep. Ja rozumiem ostatnie zachwyty, ale sparing to zawsze tylko sparing. Aris to mimo wszystko mocna ekipa z ligi dużo mocnijeszej od naszej. Cięzko być optymistą.
Odpowiedz cytując
Ravers
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 16.07.2010, 13:58
No i Amika,bo jeśli przejdą Azerów i odpadną z Czechami to zagrają jeszcze w IV rundzie el. LE
Odpowiedz cytując
Areo
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 16.07.2010, 14:00
Sparta Praga to drużyna, która z jednym wyjątkiem 2 lata temu, poniżej pewnego poziomu nie schodzi i jest to poziom wyraźnie wyższy od Lecha. Bez Lewandowskiego i z Zielińskim jako trenerem Lech będzie mieć ciężko wejść na poziom z pucharów 2008 r., a bez tego nie pokonają Sparty. Mam nadzieję, że na tym się skończy przygoda ziemniaków z pucharami.

Ruch na Malcie pokazał, że ich awans do pucharów to był chwilowy wyskok. Jeśli Austria przejdzie to nie daję Hanysom szans, ale z Bośniakami mogliby powalczyć.

Jaga ma szczęście bo Aris to jednak dopiero 5 drużyna ligi greckiej i generalnie mocno przeciętny klub. Oczywiście Grecy będą faworytem, ale Jaga nie jest tu zupełnie bez szans jeśli zagra na pełni swoich możliwości.

No i nasza Wisełka, której mocno się poszczęściło z losowaniem, choć wiadomo że Azerów lekceważyć nie wolno mając w perspektywie rewanż na antypodach.

P.S.
Dla niedomyślnych: antypody w przenośni bo jeden delikwent to dosłownie wziął.
Ostatnio edytowane przez Areo : 16.07.2010 o godz. 20:59.

Tęcza w Polsce
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 16.07.2010, 14:03
Lech też zostanie, ponieważ nawet jak odpadnie ze Spartą to przechodzi do 4.rundy el.LE.

Natomiast powiem tak - polskie ekipy trafiły bardzo ciekawie. Jagiellonia na pewno ma szczęście, że nie Galatasaray, a Aris - to taki Iraklis swego czasu. Jaga grała nieźle w sparingach z tego co gdzieś tam słyszałem, więc powinni powalczyć.

Ruch - no pytanie zasadnicze czy Wiedeń czy Siroki Brijeg. Kibicowsko lepiej Wiedeń, ale sportowo.. ciężko stwierdzić. Życze im dobrze w każdym razie. Choć najpierw to i oni muszą wygrać z Maltańczykami.

Co do Lecha - proszę, abyście niektórzy nie *******ili o farcie, czy też innych stwierdzeniach, że trafili "łatwo". Bo wcale w porównaniu do nas sprzed roku łatwo nie mają. My najpierw mieliśmy Levadię, potem byłby Debreczyn a na koniec Lewski Sofia, czyli de facto ostatnia przeszkoda mogła być łatwiejsza niż Lech ma teraz w 3.rundzie. Co zresztą Debreczyn udowodnił.

My trafiliśmy znów dobrze. Bez względu czy zagramy z Azerami czy z Irlandczykami z płn. musimy wygrać ten dwumecz i nie ma tu żadnej dyskusji.
Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 16.07.2010, 14:07
Po następnej rundzie pewniakiem w pucharach jest tylko Lech. Jeśli odpadną zagrają w IV rundzie el. do LE.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 16.07.2010, 14:12
Jeżeli na starcie Ruch ma się obawiać Austrii Wiedeń i Jagiellonia Arisu Saloniki to powinno się przestać w Polsce w piłkę grać. Teoretycznie byłyby to ekipy do powalczenia ale w praktyce znając popisy Naszych klubów zapewne poodpadają co tylko utwierdzi mnie w tym, że wkrótce będziemy toczyć równe boje z mistrzem San Marino, Andory, Malty ( tfu już toczymy... ) i innych potęg a'la Wyspy Owcze.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 16.07.2010, 14:12
Nie wiem czy Jaga tak dobrze trafiła. W skladzie Arisa może nie ma wybitnych piłkarzy ale są np:
4 Hiszpanów z czego napastnik Koke jest wyceniany przez transfermaerkt na ponad 3 mln euro, jest tez paru znanych pilkarzy jak: Grek Lazaridis,Litwin Cesnauskis czy Francuz Mehdi Nafti , sadze ze Jagiellonia zbytnuch szans nei ma
Odpowiedz cytując
Robson_ABG
Member

Od: 01.2010

Stary 16.07.2010, 14:17
Ja nie wiem czy ten Szeroki Brzeg to tak kiepsko kibicowsko, może to nie Dynamo ale fanatyzm jest. Ekipa mała, stadion niewielki, ale jest ten bałkański power !

http://www.nk-sirokibrijeg.com/fg.asp
TYLKO WISŁA !
http://www.zapunktuj.pl/rejestracja,30818.html zaloguj się tu a ja zaloguje się w twojego linka
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 16.07.2010, 14:25
Ciekawe losowanie, troche dalekie wyjazdy ale trzeba wygrywac z kim i gdzie by sie nie gralo. Po za tym przeciwnki tez bedzie mial daleka droge do Polski. Jaga pokonała ostatnio Leicester wiec z Arisem moze byc roznie. Lech nie chciał trafic na Sparte wiec pewnie z losowania sa srednio zadowoleni. Ruch tez moze miec ciezka przeprawe bo Austria to nie byle przeciwnik. Przekonalismy sie my jak i Legia. Z calego losowania najlepiej nasz zespol trafil ale dla punktow rankingowych dobrze by było, jakby wieksza ilosc polskich druzyn awansowala do kolejnych rund LE czy LM.
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 16.07.2010 o godz. 14:27.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 16.07.2010, 14:45
Ale fajnie by było gdyby wszystkie zespoły awansowały do 4. rundy. Ktoś by trafił na mocny zespoł inny na słaby i byłoby ciekawie
Ale na pewno byłoby kogo oglądać.
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 16.07.2010 o godz. 14:54.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 16.07.2010, 15:04
Coś dla kibiców Jagi. Zgotują im greckie piekło?
Odpowiedz cytując
rospun
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 16.07.2010, 15:06
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/kap...wiadomosc.html

Takie spojrzenie z tej drugiej strony. Chyba trafili najgorzej jak mogli
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 16.07.2010, 16:55
w Jage wierze że powalczy z Arisem. Żółto-Czerwoni wczoraj ograli w sparingu Leicester City wiec nie powinno byc źle z Grekami.Szkoda że Bruno ma odejśc bo to bardzo kreatywny gracz
Odpowiedz cytując
Rogullo
Member

Od: 11.2009

Stary 16.07.2010, 16:56
Szkoda że Legia nie gra w Europucharach zamiast Ruchu - znowu Austria Wiedeń
Odpowiedz cytując
albert02
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 16.07.2010, 16:57
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czy Jaga tak dobrze trafiła. W skladzie Arisa może nie ma wybitnych piłkarzy ale są np:
4 Hiszpanów z czego napastnik Koke jest wyceniany przez transfermaerkt na ponad 3 mln euro, jest tez paru znanych pilkarzy jak: Grek Lazaridis,Litwin Cesnauskis czy Francuz Mehdi Nafti , sadze ze Jagiellonia zbytnuch szans nei ma
Akurat Koke jest tutaj zlym przykladem, bo wedlug mnie jest strasznie przecietnym pilkarzem, a ta wartosc to chyba podyktowana chyba tylko tym, ze w FM'ie jest w miare dobry ; dd Co nie zmienia faktu, ze Aris moze sie okazac przeciwnikiem nie do przejscia.
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Stary 16.07.2010, 17:09
AYALA napisał(a):Wyświetl post
w Jage wierze że powalczy z Arisem. Żółto-Czerwoni wczoraj ograli w sparingu Leicester City wiec nie powinno byc źle z Grekami.Szkoda że Bruno ma odejśc bo to bardzo kreatywny gracz
Też będe trzymać kciuki. Poza tym, że ich lubię, to podoba mi się robota jaką tam wykonują działacze i Probierz. Grają taką krakowską piłkę, dużo podań na małej przestrzeni, z pierwszej piłki. No i stadion ładny budują. Sukces dodał by im skrzydeł.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 16.07.2010, 17:20
Trzeba spojrzeć prawdzie w oczy. Jedyna szansa to, że Aris będzie na jeszcze większych wakacjach niż Jaga. Ale to i tak byłaby wielka sensacja.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 16.07.2010, 17:25
Nie róbcie już z tej Jagielloni Bóg wie kogo. W polskiej lidze najczęściej jest tak im lepsze wyniki na sparingach tym wieksza kicha w lidze czy pucharach. Nie tak dawno Legia w sparingach wygrywała z czołowymi zespołami ligi francuskiej, kibice i warszawscy dziennikarze sikali z radości po nogach, a potem tradycyjnie MP została...Wisła.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 16.07.2010, 23:02
Losowanie dla Polskch klubow bylo jako takie

tzn moze powalczą (Ruch i Jaga) ale na ta chwile sa słabsi .Pozatym oni dawno w pucharach nie zagrali ,i to tez moe miec znaczenie-napewno bedzie troche tremy ,bo to juz gra w Europie a nie polskim bagienku.

Co do nas to traffilsmy sportowo ok,gorzej kibicowsko -tu szkoda ze nie trafilismy na Pilzno
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
M89
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 16.07.2010, 23:51
John1906 napisał(a):Wyświetl post
Taka moja ocena:
Amica- kibicowsko bardzo dobrze trafiła, sportowo zobaczymy. Moim zdaniem będą wyrównane mecze.
Wisła - kibicowsko fatalnie trafiliśmy, sportowo raczej dobrze, ale trzeba uważać szczególnie na Qarabag.
Ruch - kibicowsko na pewno chcieliby z Austrią Wiedeń zagrać no, ale zobaczymy, sportowo będzie bardzo ciężko.
Jaga- kibicowsko średnio, sportowo mają szanse powalczyć na pewno większe, niż jakby na Galatasaray trafili.
Jaga kibicowsko trafiła zajebiście jak dla mnie. Co prawda daleko, ale Aris ma ekipę - lekko mówiąc - niezłą. Ruchu z 2tys powinno jechać do Wiednia, tak samo jak Amiki do Pragi. My trafiliśmy fatalnie niestety, ale (mam nadzieję) powetujemy sobie to w IV rundzie.

Po burzy słońce wychodzi zza chmur...
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 17.07.2010, 10:06
tylko My awansujemy dalej, moze w nastepnej rundzie wyjazdowo trafimy na ciekawsze miejsca
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 17.07.2010, 10:14
Aris juz dziala )
http://img43.imageshack.us/img43/310/jagm.jpg
oficjalna Jagi
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Stary 17.07.2010, 10:16
SpoXsteR napisał(a):Wyświetl post
Aris juz dziala )
http://img43.imageshack.us/img43/310/jagm.jpg
oficjalna Jagi
lololol.
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 17.07.2010, 10:34
Tak troche z innej beczki ... ale caly czas mnie zastanawia dlaczego wszyscy uparcie twierdza, ze lepiej jest grac pierwszy mecz na wyjezdzie? Co w tym takiego super? Przeciez znamy przypadki, ze gralismy pierwszy mecz na wyjezdzie i nic z tego ciekawego nie bylo (chodzby Lazio, Tottenham) Te mecze byly w miare wyrownane, wiec teoria ze lepiej grac na wyjezdzie pierwszy mecz powinna sie sprawdzic. Malo tego przeciez mielismy super wyniki na tych wyjazdach, takie ze przeciez rewanz u siebie powinnien byc formalnoscia. a nie byl ... Malo tego znamy przeciez kilka przykladow gdzie granie pierwszego meczu u siebie bylo dla nas korzystne (patrzac na osiagniety cel czyli awans) - np. Schalke.

Dlatego nie bardzo rozumiem, czemu niektorzy tak strasznie placza, ze my gramy pierwszy mecz u siebie a Amica na wyjezdzie ... jesli ktos moze mi to wyjasnic bede wdzieczny
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 17.07.2010, 11:02
dla wiekszosci trenerow i pilkarzy na swiecie lepiej jest grac najpierw na wyjezdzie, jest lepiej i juz
to jest cos takiego jakby dwie druzyny walczyly o Mistrzostwo i jedna z tych druzyn rozgrywala swoj mecz 4 h wczesniej od drugiego, i ten drugi juz ze swiadomoscia wyniku z meczu rywala rozgrywal swoj godzine pozniej.. ja to tak widze , i szczerze powiedziawszy nie chcialbym znac wyniku z 1 meczu ktory decydowalby o Mistrzostwie, bo wychodzi trema, spuszczenie powietrza, a tak jest power, tak samo pod wzgledem kibicowskim jest lepiej, dajmy na to u siebie remisujemy 2-2 i zaloze sie ze zamiast przykladowo tysiaca osob (znajac juz wynik) pojechaloby o polowe mniej bo majac wpierw wyjazd nie zna sie co logiczne wyniku z 1 meczu i jest wieksza mobilizacja

oczywiscie to nie znaczy ze to jakas regula ze jak sie 1 mecz gra na wyjezdzie to znaczy ze sie awansuje dalej, po prostu lepiej zrobic wpierw swoje na wrogim terenie i miec swiety spokoj (wszystko co najgorsze za nami) a potem juz na swoim, przy swoich kibicach, na wlasnym stadionie dokonczyc
dlatego Amice sie poszczescilo (trener Sparty co oczywiste w****iony ze 1 mecz na wyjezdzie).. nie ma na to reguly jak wspomnialem ale jako ze Amika gra na 1 mecz na wyjezdzie to ich szanse (dla mnie osobiscie) podskoczyly o 10-20 procent wiecej
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 17.07.2010 o godz. 11:09.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów