The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
massoud
Banita

Od: 11.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.07.2010, 20:43
Cikos - bardzo bardzo pozytywnie
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 15.07.2010, 20:44
W tym meczu Cikos owszem, dobrze gra. Trzeba tylko poczekać po paru meczach w LE (dalej w to wierzę jeśli będą wzmocnienia) i lidze.
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 15.07.2010, 20:48
massoud napisał(a):Wyświetl post
Cikos - bardzo bardzo pozytywnie
Dokładnie. Gość szybki, niezłe dośrodkowanie, nieźle się czuje w grze kombinacyjnej, zapier**iela aż miło. Nie boi się zaryzykować - straci, to od razu walczy o odzyskanie piłki. Potencjał ma spory, gorszy od Alvareza raczej nie będzie.
wwf
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 15.07.2010, 20:48
Ja bym do tego zespołu kupił do pomocy kogoś w stylu Moskalewicza, Kulawika żeby pomógł Gargule w rozgrywaniu. Prawego pomocnika, lewego pomocnika, Stopera i napastnika.

Czyli wychodzi żeby odmienić ten zespół ofensywnie to trzeba kupić 5 zawodników
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 15.07.2010, 20:49
Cytat:
O czym Ty piszesz, wzmocnienia muszą być bo z takim stylem to w lidze będzie ciężko
Post tamtego pana to była ironia, a jeśli nie to na prawdę czeka go lekarz. Wynik lepszy od gry.
Boję się o dalsze spotkania
Pastor777
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 15.07.2010, 20:51
Tylko jedna uwaga - Jirsak pierwszy skład.

Poczucie ciągłej rywalizacji pomiędzy nim a Gargułą, chyba dobrze wpływa na tą dwójkę.

Edit
Wynik raczej gorszy od gry, bo setek mieliśmy co najmniej kilka. Niestety brakuje celności. Miejmy nadzieję, że wkrótce się poprawi.
Ostatnio edytowane przez Pastor777 : 15.07.2010 o godz. 20:53.
michalg
Member

Od: 11.2009

Również uważam, że Cikos dobrze zagrał, jestem ciekaw co pokarze na tle mocniejszego przeciwnika. Pozytywnie zaskoczył mnie Guła, nieźle zagrał też Irisak po wejściu.
Martwi słabsza gra Sobola. Diaz jak zwykle... potykał się o własne nogi.
Ale nie marudzę. 2:0 i prawie pewny awans.
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Mecz wygrany ale styl pozostawia wiele do życzenia. Przechodzili spotkanie. Mnie osobiście Czikosz w tym meczu nie porwał ale powinien się rozkręcić. Bez szału, bo spodziewałem się, że Wisła zagra agresywnie i przede wszystkim skutecznie. Było całkowicie inaczej. Fajnie chociaż, że wygraliśmy, bo gramy dalej i przed rewanżem jest okej.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Cinek1906
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 15.07.2010, 20:53
W porównaniu do poprzednich spotkań Tomka J , dzisaj zagrał el fantastico
FORZA WISŁA
'Gdybym mógł cofnąć czas i pomyśleć nad wyborem, nawet drugi ten raz wybrałbym tą samą droge.'
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 15.07.2010, 20:54
Udało się strzelić 2 bramki a gdyby nasi kopacze mieli lepsze celownik to byłoby tak 5-0

Dobrze zagrały oba Brożki, Jirsak i Cikos. Reszta też w miarę pomimo fatalnie nastawionych celowników.
Ważne że udało się zamęczyć Litwinów kondycyjnie i w końcu pękli.

Ale jakby nie patrzeć - Paweł zmarnował ponadto 3 setki, Małecki 2, Ćikos 1, Żurawski 1 i nawet kowalki miał dobrą okazję którą zmarnował....
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 15.07.2010, 20:54
I po co byl ten placz.. postronny komentator potrafi zauwazyc ze Wisla dopiero raczkuje jesli mozna to tak nazwac z w nowymi zawodnikami, zgrywa sie, i na to potrzeba czasu..
lekkie 0-2, skutecznosc i szczescia braklo.. spokojnie powinnismy wracac z wynikiem 0-5... ale z ta pilka jest na pewno cos nie tak, i to bylo widac.. murawa tez byla do kitu, strasznie nierowna ze pilka podskakiwala, i pisze to po wyniku 0-2 zeby mnie ktos nie posadzil o brak obiektywizmu zreszta MS to potwierdzily (Jabulani)
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 15.07.2010 o godz. 20:58.
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 15.07.2010, 20:55
Cytat:
Dobrze zagrały oba Brożki
Paweł zagrał słabo i nawet ta bramka nic nie zmieni.
satori
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 15.07.2010, 20:56
Zgodze sie z opinia o grze Sobola. Słaby mecz chyba dzisiaj byl slaby fizycznie mam nadzieje ze to tylko przez ciezkie treningi. Snul sie dzisiaj po boisku...
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 15.07.2010, 20:57
Panowie i panie spokojnie to był pierwszy mecz o stawkę wiem, że się baliście powtórki Levadii ja też się bałem i macie do tego prawo by krytykować jak nie idzie,wiadomo pierwszy mecz kilku doszło na plus Czikos nawet mnie Kowalski zaskoczył Za tydzień na pewno będzie lepiej bo zagramy w Krakowie drużyna potrenuje nowi się poznają lepiej i będzie pewniej Transfery? pewnie będą kwestia czasu i cierpliwości
Piggy oddaj hajs
Vuko
Senior Member

Od: 08.2009

Dla mnie Pijetia na lewej pomocy to nie porozumienie, nie ma on potencjału na dobrego skrzydłowego.
klusek106
Senior Member

Od: 06.2007

Moge juz na chłodno ocenic, mianowicie Malecki dno, nadal pretensje do wszystkich i wymachiwanie lapskami.
Zero zgrania, zero pomyslu, zero zaangazowanie, ogolnei czarno to widze na nastepna runde : )
"Mnie na razie czekać będzie siedzenie na ławce. Ale oczywiście nie będę chciał długo na niej siedzieć, zamierzam powalczyć o miejsce na boisku." - Tomáš Jirsák (1906 % szacunku)

"Gwiazdkom" bez ambicji - STOP !

flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Gra jednak bardzo kiepska. Na początku 2 połowy nasi "przycisnęli", stworzyli parę sytuacji ale sił starczyło na 10 minut.

Gdyby nie "wejście smoka" Tomasa Jirsaka, który praktycznie zaliczył dwie asysty, to mogło się skończyć kompromitującym remisem.

Tak słabego przeciwnika powinniśmy ogrywać 5-0.

Co martwi?

1. Widoczne słabe zgranie obrony
2. Słaba gra Kowalskiego
3. Koszmarna gra Małeckiego, który w tym meczu miał coś do udowodnienia
4. Przerażająca nieskuteczność napastników: Paweł zmarnował 3 setki, Mały i Żuraw po jednej

Pozytywy:

1. Niezła gra Garguły i
2. Świetna zmiana Jirsaka - na pozycji ofensywnego pomocnika mamy dwóch interesujących zawodników. To bardzo ważne, z uwagi na słabych skrzydłowych
3. Cikos - widać, że bardzo szybki obrońca, z inklinacją do gry ofensywnej

Mam nadzieję, że z każdym dniem forma będzie szła w górę. Bo na razie prezentowany poziom może nie wystarczyć na ligę, nie wspominając o solidniejszym przeciwniku w pucharach.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
sqallpl
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 15.07.2010, 20:58
Mam tutaj cos dla Patryka Małeckiego

Szkołka Piłkarska NAKI
ul. Grota Roweckiego 4/23
Olsztyn 10 - 693

blizej nie chcialo mi sie szukac

Wziasc dziesiciu chlopakow z trampkarzy i osmiu zagraloby lepiej niz on dzisiaj.

Nie umie dosrodkowac, przyjmowac, dryblowac. Zalicza strate za strata. Sama ambicja grac sie nie da. Do tego to kabaretowe machanie lapkami.

Udowodnil to dzisiaj kolejny raz.
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 15.07.2010, 20:59
Cikos juz jest na poziomie Alvareza a na pewno jeszcze sie rozwinie. Na plus, Brozki, Jirsak, bezrobotni caly mecz Kowalski i Cleber. Reszta w miare dawala rade. Malecki widac ze cos slabiutko.
Wislak35
Member

Od: 07.2006

Stary 15.07.2010, 21:01
wiadomo z kim możemy zagrac w 3 rundzie? czy jeszcze nie podzielili na koszyki?
Zienczuk8
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 15.07.2010, 21:01
ruszylo sie od razu po wejsciu Tomasa i Macka.. obaj dla mnie b.pozytywnie.. Cikos? nie wyroznial sie jak dla mnie.
Groundhopper
kamanwislak
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 15.07.2010, 21:02
Jak to się mówi . Pierwsze koty za płoty , wyjazdowa ( chociaż po dopingu można by pomyśleć że graliśmy u siebie ) wygrana 2-0 . W meczu mieliśmy jeszcze co najmniej 3 okazje do tego aby pokonać tego ich Rosyjskiego bramkarza no ale się nie udało.
Moje subiektywne oceny zawodników:
M.Jovanić 5 - zero interwencji , jedynie rozpoczynał akcje z "5"
E.Cikos 7 - nawet dobry debiut , dobra się z zespołem , poczuje pewniej i będzie git
Cleber 6 - nie miał dużo roboty
M.Kowalski 6 - tak samo ja wyżej
P.Małecki 3 - więcej strat niż celnych podań czy dobrych zagrań , tylko machanie rękami
Piotr Brożek 7 - według mnie obok Jirsaka najlepszy gracz meczu , dobre wrzutki z lewej strony + gol
Ł.Garguła 6 - dobry powrót po kontuzji
R.Sobolewski 6 - pewny w odbiorze + 2 zablokowane strzały
Paweł Brożek 4 - mimo bramki taka ocena bo mógł spokojnie ustrzelić hat-tricka
R.Boguski 4 - w ogóle się nie pokazywał , nic nie kreował
M.Żurawki 5 - jedna dobra indywidualna akcja
T.Jirsak 7 - można powiedzieć gracz meczu , miał udział przy obu bramkach
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 15.07.2010, 21:03
Mar85 napisał(a):Wyświetl post
O czym Ty piszesz, wzmocnienia muszą być bo z takim stylem to w lidze będzie ciężko
A wiesz li co to ironia?
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 15.07.2010, 21:04
Gargulec na pluc
Jirsak tez
Cikos beda z niego ludie(wielkie)

Ale jedno co mi sie w oczy zucilo to to ze nie bylo machania rekami Brozkow i Maleckiego. Najwyrazniej Kasperczak tego nie toleruje.

Musze sie przyznac ze przez pierwsze kilka minut nie moglem sie oswoic z nowa Wisa, stroje i nowe twarze.
Ostatnio edytowane przez saklak1906 : 15.07.2010 o godz. 21:06.
,
Pastor777
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 15.07.2010, 21:04
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Gra jednak bardzo kiepska. Na początku 2 połowy nasi "przycisnęli", stworzyli parę sytuacji ale sił starczyło na 10 minut.

Gdyby nie "wejście smoka" Tomasa Jirsaka, który praktycznie zaliczył dwie asysty, to mogło się skończyć kompromitującym remisem.

Tak słabego przeciwnika powinniśmy ogrywać 5-0.

Co martwi?

1. Widoczne słabe zgranie obrony
2. Słaba gra Kowalskiego
3. Koszmarna gra Małeckiego, który w tym meczu miał coś do udowodnienia
4. Przerażająca nieskuteczność napastników: Paweł zmarnował 3 setki, Mały i Żuraw po jednej

Pozytywy:

1. Niezła gra Garguły i
2. Świetna zmiana Jirsaka - na pozycji ofensywnego pomocnika mamy dwóch interesujących zawodników. To bardzo ważne, z uwagi na słabych skrzydłowych
3. Cikos - widać, że bardzo szybki obrońca, z inklinacją do gry ofensywnej

Mam nadzieję, że z każdym dniem forma będzie szła w górę. Bo na razie prezentowany poziom może nie wystarczyć na ligę, nie wspominając o solidniejszym przeciwniku w pucharach.
Nie zgodzę się, że Kowalski zagrał słabo. Według mnie zagrał co najmniej poprawnie, a kilka razy wręcz zaskoczył kilkoma dobrymi interwencjami/zagraniami. Według mnie test w meczu z tak słabym rywalem zdał, ciekawę tylko jak poradzi sobie z nieco lepszymi napastnikami... Mam nadzieję, że będzie miał okazję pokazać się nam w meczu z nieco lepszym zespołem.
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 15.07.2010, 21:05
zachwycacie się tym Cikosem a ja śmiem twierdzić, że lepiej by zagrał Singlar, przynajmniej bazując na tym, co pokazał w sparingach. Ale Kasper jest z zespołem na codzień, wiec pewnie miał powód, żeby wystawić Cikosa...
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

Wislak35 napisał(a):Wyświetl post
wiadomo z kim możemy zagrac w 3 rundzie? czy jeszcze nie podzielili na koszyki?
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/lig...wiadomosc.html
Seth
Member

Od: 07.2005

Ja bym dodał jeszcze, że w końcu nie trzeba było drżeć przy każdym podaniu do bramkarza... A to już coś.
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 15.07.2010, 21:07
Z polowa tych druzyn, na ktore jutro mozemy trafic, Wisla z dzisiejszego meczu by sobie nie poradzila.
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 15.07.2010, 21:08
flamengista napisał(a):Wyświetl post
2. Słaba gra Kowalskiego
No bez przesady. Wiem, że jest ogólne mniemanie, że Kowalski jest na 1-szy skład za słaby, ale akurat w tym meczu zagrał podobnie jak reszta obrony - czyli na nic nie pozwolili Litwinom nawet się nie męcząc.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów