|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Guest
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Wszytko ładnie pięknie, ale nie ma jeszcze podpisanego kontraktu. A może cwany menager celowo rozpowiada ploty o nim żeby podnieść cenę transferu. Wiecie jak to jest, nie ma zawodnika z kontraktem więc nie ma co się napalać.
Nie wiem czy czytaliście: http://www.to.com.pl/apps/pbcs.dll/a...TROW/238578593 [*] :(( |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Po ofensywie transferowej Legi, do roboty zabral sie Lech, na miejsce Lewego, przyszlo az 3 napastnikow, Wichniarek - ktory pokazal w meczu el LM, ze nie zapominal jak sie gra w pilke, a teraz jeszcze Artjomsa Rudnevsa i Joela Tshibambe. U nas sprzedano 2 stoperow, w zamian przyszedl jeden, - Panie Basalaj po nauki do Pana Pogorzelczyka jak powinien funkcjonowac klub aspirujacy do MP prosze sie udac! Czarno widze ten sezon, oj czarno...:/
Ostatnio edytowane przez dzollo : 15.07.2010 o godz. 12:11.
![]()
Czy wygrywasz czy nie.... <3
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Martwi mnie jedno że nawet jak pozyskujemy zawodników to tylko na wypożyczenie. Rozumiem że działacze są ostrożni , żeby nie sprowadzić szrotu... ale jeśli to ma wyglądać tak jak z Alvarezem czyli oddanie go spowrotem, to to sensu nie ma wtedy . Zawodnicy nie zdąża się zgrać a i podejście tych zawodników może być zagadką. Czasami to można się pogubic w tej polityce transferowej naszego klubu.
Powód: :/
Ostatnio edytowane przez SĘDZIA ZGRED : 15.07.2010 o godz. 12:10.
![]()
WIERNY ZAWSZE WIŚLE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
||
![]() Cytat:
WISŁA! |
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Akurat wypożyczanie zawodników z opcją kupna po okresie wypożyczenia to bardzo dobra wg mnie taktyka naszych działaczy. O wiele trudniej o podjęcie złej decyzji - kazus Łobodzińskiego, któremu trzeba teraz płacić mega kasę za jego siedzenie na ławce lub chodzenie po boisku...
A że z Alvarem się nie udało to nie wina zarządu. Nie możemy spełniać wszystkich zachcianek finansowych grajków. Tylko lepiej o naszych działaczach (zdolnościach negocjacyjnych) świadczy, że potrafią dogadać zawodnika na wypożyczenie z opcją kupna. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
dokladnie wypożyczenie z opcja kupna to dobre rozwiazanie jestem za oby tylko sie dogadali i pilkarz szybko dolaczyl do zespolu bo jak wiemy jest bardzo potrzebny
![]()
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!
Quo vadis Wisło? |
|
|
|
Member
Od: 01.2009
Offline |
|
Dzollo, w domu wszyscy zdrowi Popatrz na swoje wypowiedzi? Ty jestes kibicem Wisły Wez sie zastanow nad soba, skoro ci cos nie pasuje, to przestan kibicowac, nie ogladaj meczow, zrob sobei taki protest, wtedy nikt nie bedzie musial ciebie sluchac... tylko co do tego protestu (i oskarzen i zażaleń) - co to da ![]()
Uwaga ogloszenie: Jeśli mieszkasz w okolicach Warszawy i regularnie jezdzisz na mecze Wisełki lub znasz osobę, która odpowiada tym kryteriom proszę napisz do mnie na priv. Szukam osób z tych okolic, z którymi mógłbym udawać się na mecze i wspierać ABG. Dziękuję za uwagę
Śląsk - Wisla - Lechia Braci się nie traci! edit by Jaroo1 |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
W naszych realiach może być to po prostu rozpaczliwy gest wynikający z nieudolności - mamy piłkarza na pół roku/ rok, a później jakoś to będzie. To tak jak z tymi testowanymi piłkarzami, którzy nagle okazują się oczekiwać zbyt wiele. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Koleś jest spoza UE więc nawet jak się dogadamy to najwcześniej na 4 runde eliminacji się wyrobią z pozwoleniem na pracę...
![]()
Nie! Jeszcze trochę! Mamy czas! Bo widzicie
Do stracenia nikt z nas nie ma nic - i tyle! A więc krzyczmy! Krótką chwilę - całe życie! Nim znikniemy - głośno krzyczmy krótką chwilę! Kasperczak trzymaj się!!! |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
a i jak mamy sie trzymac oficjalnych rzeczy to pan Tshibamba i pan Rudnevs jeszcze nie przeszli do Lecha a wiec narazie maja tak samo emerytowanego napastnika jak to mowisz i jacka Kiełba za 200tys. euro czyli wydane narazie jakies 3,4x mniej niz Wisła
![]()
Uwaga ogloszenie: Jeśli mieszkasz w okolicach Warszawy i regularnie jezdzisz na mecze Wisełki lub znasz osobę, która odpowiada tym kryteriom proszę napisz do mnie na priv. Szukam osób z tych okolic, z którymi mógłbym udawać się na mecze i wspierać ABG. Dziękuję za uwagę
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Te transfery, które przeprowadziliśmy były po to tylko, żeby nie musieć wystawiać ME w pierwszym składzie. Widzisz różnicę? ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Nie nie widzę, ponieważ maja identyczny problem z ofensywa. Uwierz mi ale sciagniecie Wichniarka nie jest satysfakcjonujace dla ich kibicow, sprzedali NAJLEPSZEGO GRACZA EKSTRAKLASY, ktory jest tyle wart ile dwojka naszych bylych stoperow i zaden Wichniarek czy Tshibamba tego nie zrekompensuje, wiec jest to porownywalne do naszej sytuacji, tylko teraz pytanie, lepiej nie miec obrony czy lepiej nie miec ataku? moze ktos zaraz powiedziec ze zaraz dokupia dwoch kolejnych, a ja powiem ze wtedy my tez kupimy dwoch, ale obroncow i strata marcelo i glowy nie bedzie tak "bolesna" dla zespolu
![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Nie wiem, ale jak tak samo się będą spinać jak z Bunozą to może być kiepsko...
![]()
Nie! Jeszcze trochę! Mamy czas! Bo widzicie
Do stracenia nikt z nas nie ma nic - i tyle! A więc krzyczmy! Krótką chwilę - całe życie! Nim znikniemy - głośno krzyczmy krótką chwilę! Kasperczak trzymaj się!!! |
|
|
|
Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
W dodatku jeszcze tych napastników nie kupili. Poza tym - to okienko to dla Amiki porażka, jeszcze w czerwcu mówili, że Wichniarek nie jest im potrzebny, bo szukają młodszych zawodników. Jak widac nikogo nie znaleźli...
A wracając do nas - już nie tacy zawodnicy mieli podpisac u nas kontrakt i jak się kończyło wszyscy wiemy. Więc radzę zaczekać - oby w lepszych humorach po godzinie 22:00 |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Znowu się zaczyna. Tak jak z Milinkovicem, Neiem i innymi. Ktoś sobie puścił w eter plotke o Chavezie a już dzieci ustalają skład dopisując Sadloka, Milinkovica,Chaveza, nie będe wam współczuł jak ten transfer nie wypali. Sami się nakręcacie i sami jestescie sobie winni
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Ad.2 Tak jestem kibicem Wisly od +/- 15 LAT. Ad.3 To, że uważam, jakoby inny klub był zarządzany rozsądniej od naszego, nie oznacza, że mam zamiar zacząc mu kibicowac, budzi to jedynie we mnie osobistą złość, iż inni potrafia a my nie, a każdy wie, że piniądze są, tzn. piwinny być. Ad.4 Meczę będe ogladał najbliższy juz dzis o 20 A z tydzien mam zamiar stawić się na R22. (EDIT: Przepraszam słonko swieci mocno - Suche Stawy oczywiście )Ad.5 Jezeli moje posty wywołują w Tobie złość i uważasz je za bezwartościowe, poprostu ich nie czytaj. Jeżeli uwarzasz, że nasz zarząd swoim postępowaniem oraz działaniami, prowadzi klub w dobrą strone, to masz takie prawo, ale nie odbieraj innym prawa do wyrarzania innego zdania, które jest zgoła odmienne. Kluby z porównalnymi możliwościami finansowymi pokazują, że MOŻNA, więc ja uważam, że u nas rownież jest to możliwe, tylko za te działanie powinny odpowiadać osoby kompetentne.
Ostatnio edytowane przez dzollo : 15.07.2010 o godz. 13:18.
![]()
Czy wygrywasz czy nie.... <3
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
||
Ostatniego gola Żuraw strzelił 08/05/2010 Przypominam, że Żurawski przyszedł z drużyny Mistrza Cypru, ligi sporo mocniejszej od naszej. Był pewnym punktem tej drużyny i w 23 strzelił 8 goli. Faktem jest, że przyjście podstawowego zawodnika z mistrza Cypru do wicemistrza Polski to wzmocnienie. ![]() Bogusław Cupiał napisał(a):
|
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
Yeep... Nie gramy na R22 za tydzień tylko na Suchych Stawach !! ![]()
Zawsze Wierni i Oddani - WISŁY KRAKÓW chuligani !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Nie przyszło Ci do głowy, że nie zdecydowano się na kupno Alvareza, bo był za drogi?Klub pieniądze miał, ale po prostu nie opłacało się kupować Urusa za takie pieniądze, bo on wcale jakiś fenomenlny nie był. Z tego co pamiętam mowa była o 400 tyś. € + lukratywny kontrakt. Za prawego obrońce, który nie potrafi zacentrować piłki, to moim zdaniem odrobinkę za dużo. Wypożyczenie a w perspektywie transfer definitywny to świetna metoda, aby do klubu ściągać wartościowych piłkarzy (maksymalizacja zyksu) przy minimalnym ryzyku. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Polityki kadrowej nie wolno uzależniać od jednego spotkania, bo to sprawa na lata. Nawet,jesli nie daj Boże dzięki "wspaniałym" pomysłom zarządu znów już teraz zakończymy przygodę z pucharami, Wisła nie przestanie potrzebować wzmocnień na ligę i zakwalifikowanie się do pucharów za rok. Odpadnięcie z pucharów nie sprawi, że nagle przybędzie nam stoperów, niezbędnych napastników, pomocników, że Kowalski nagle będzie się do czegoś nadawał, itd, itp. W normalnym klubie nie myśli się chorymi kategoriami. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Jeszcze niedawno widziałem jak na forum chwalono transfery Legii Warszawa, robił to choćby Markus...
A dziś widzę, że neguje się wypożyczenia z opcją pierwokupu, a "wasza" Legia w taki sposób pozyskała choćby Cabrala czy Mezenge... Ustabilizujcie swoje poglądy, bo jak jakieś działania podejmuje inny klub to narzekacie, że Wisła jest be..a jak takie same działania podejmuje Wisła...to i tak jest be... Komu wy w końcu kibicujecie...? Wszystkim prócz Wisły czy Wiśle...? Dodatkowo jak widzę narzekania niektórych, że Chavez jest słaby bo źle się porusza itp. to ogarnia mnie pusty śmiech... Kogo wy się spodziewacie...? Puyola, Pepe...? Ludzie jesteśmy "zainteresowani" pozyskaniem podstawowego reprezentanta kraju, który grał na mistrzostwach, przy okazji doświadczonego, a zarazem młodego(26lat)... I tak źle i tak niedobrze...ciężko was zrozumieć... |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Wypożyczenie z opcją pierwo kupu to jest bardzo dobra opcja dla takiego klubu jak Wisła gdzie nie ma za wielkich środków na transfery.
Myśle że jeżeli chodzi o transfery powinnismy w najbliższych latach bardzo dobrze rozwinac siatke skautów z wiadomych powodów obejdzie się bez testowania jakiś ogórków typu Alemao zawsze można wypożyczyc wypatrzonego piłkaża i wykupic. Z roku na rok polskie kluby będą dostawac coraz większa kase z róznych praw więc powinna być i kasa na transfery ale jak widać w naszym przypadku kasa to nie wszystko w pełni profesjonalnym klubie już na miejsce Marcelo siągnelibysmy stopera. Dla nas powinno byc priorytetem otwarcie szkółki piłkarskiej z pełni profesjonalna kadrą szkoleniowa i edukacyjna.Bo jak tak dalej pojdzie to w najbliszej przyszłosci będziemy mieli w Polskich klubach prawdziwe Internacionale a tego bym nie chciał .Nie wspominajac już o reperezentacji w krótce taka Moładawia nas przegoni bo tam szkola młodzież.Dzieki takiej szkółce mielibyśmy pewność że piłkaż który wybiegnie na boisko w pełni będzie oddany naszemu klubowi i będzie zapierdalał na boisku a jak nie to dowidzenia 10 już czeka na towje miejsce.A więc jestem przerażony jak będzie wygladac przyszłosc polskiej piłki raz na rok pojawi się taki Sadlok lub Sobiech i odrazu 2 mln E za takiego potem wyjazd na zachód i grzanie ławy.A tak w takiej szkółce powinnismy mieć raz na jakis czas kilku takich Sadloków i Sobiechów .I w momencie gdyby Wisłą zainteresowałą się takim piłkarze pokorju tych dwóch z Ruchu a cena wyniosła 2 mln E to pocałuj nas w dupe w ME i szkołce mamy takich 2. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
||
Odnośnie Alvareza. Czytałem, że ten zawodnik był najlepiej zarabiającym piłkarzem w naszej drużynie. Rzekomo część jego kontraktu płacił jego macierzysty klub. Alvarez był niezłym zawodnikiem, ale umówmy się. Na pewno nie zasługiwał na czołową płacę w naszym klubie. ![]() Bogusław Cupiał napisał(a):
|
||
|

|
||||||
![]() |
|
|