The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.07.2010, 14:37
Cytat:
"Jak nie wyląduję(my), to mnie zabije(ją)".
Wiadomo , że mu chodziło o ruskich.
Ale wykształciuchy będą teraz za swoją tefałenowską wyrocznią 24 forsowali inną wersję wydarzeń.
Co zresztą już próbowali wcześniej robić , tylko brakowało im tego sfabrykowanego fragmentu stenogramu.
Bo jak już wiele razy w tym temacie było pisane , pytać można o wiele rzeczy i zakładać praktycznie wszystkie* ewentualności.
*Wszystkie lansowane przez Gazetę Polską i środowiska temu podobne.

sztuczna mgła - pytajmy , zakładajmy , wyciągajmy wnioski
bomba - to samo
kgb dobijające rannych - to samo
Naciski ze strony jakichś osób przebywających na pokładzie = furiacki atak wykształciuchów i salonu

Wczoraj wypuścili Joachima , a tak się już tutaj niektórzy radowali tą przemianą . Jak buldogi to tylko ze strony PO , bo przecież te PiSowskie od dawnaa był przywiązane łańcuchami do budy.

Nie wiemy czy faktycznie te słowa padły i w jakim kontekście.
Ale wyśmiewanie tego z góry , bo z tefałenu , bo wpisuje się w ,,wersję wykształciuchów'' jest głupie w kontekście tego , że teorie z drugiego bieguna broni się tym , iż w dochodzeniu do prawdy można zakładać praktycznie wszystko.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 14.07.2010 o godz. 14:46.
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 14.07.2010, 14:54
Moze poczekaj na jakies oficjalne info zanim zbudujesz oficjalny komentarz co?
Jak dla mnie stenogramy caly czas sa kwiatkiem do kozucha, istotne sprawy to przesluchanie pilotow Jaka, kontrolera, zbadanie wskazan przyrzadow itd. Wtedy bedzie mozna jednoznacznie stwierdzic czyja byla wina.
WISŁA PANY !!
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 14.07.2010, 14:56
Ciekawa zbieżność publikacji TVN z wcześniejszym ostrym atakiem na PO Kaczyńskiego i Brudzińskiego. A co jeżeli pilotowi chodziło o to, że będzie miał przewalone w wojsku i premier z ministrami się wścieknie jak nie wyląduje, bo wyjdzie do opinii publicznej, że nie było przygotowanego żadnego planu B?

Spekulacje, spekucyjki, przecieki etc. Teraz to już dawno pobite gary. Było samemu zająć się śledztwem, dzisiaj nie pozostało już nic innego jak ferować wyroki na podstawie jakiś 5% materiału dowodowego - brak wraku, brak skrzynek, brak przesłuchań ludzi z wieży, sprzeczność kopii nr 1 stenogramu z zeznaniami polskiego pilota (chociaż pewnie on też jest z PiS..), nawet nie wiadomo czy odpowiednie ciała są w trumnach i w co są ubrane - przypominam, że żona Gosiewskiego bodajże dostała od Ruskich ostatnio komplet ubrań, w których Gosiewski został.... rzekomo pochowany.

Obudzcie mnie jak nasi archeologowie stamtąd wrócą. Co? jeszcze nie pojechali?

Aha
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 14.07.2010, 16:31
Jak pisalem o takiej mozliwosci jakis miesiac temu to mnie zbesztano nie milosiernie i zwyzywano od debili.
Spokojnie z biegiem czasu wszystko wyjdzie.
Mlody pilot nie wytrzymal presji i mamy co mamy a powinien powiedziec gon sie karakanie ja tu rzadze nie Ty i twoja swita.

Ale Pis-uary sie z tym nigdy nie pogodza(ze nie bylo zamachu) i do usranej smierci beda mowic o spisku stulecia.
Beda grac na emocjach ludzi mniej wyksztalconych i wierzacych w wszystko co pleban powie z ambony zeby sie tylko dorwac do wladzy.

Kaczor by wlasna matke sprzedal Palikotowi zeby tylko moc wygrac wybory prezydeckie.

Teraz dopiero zaczyna wychodzic flustracja Pis-orow po przegranych wyborach Brudzinski i Kepa to prawie nie eksploduja ze zlosci, beda mowic co im slina na jezyk nie przyniesie do poki sztab kaczki nie wymysli nowej strategi przed nastepnymi wyborami.
,
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 14.07.2010, 16:48
oj jak to wyjdzie że była presja na pilota żeby wylądował to będzie eksmisja z Wawelu ale w nocy.
Nie trawie Palikota ale obawiam sie ze miał racje.A takie teorie były spiskowe a prawda okazała sie bardziej prozaiczna.Była mgła, pilot był INFORMOWANY dwukrotnie że nie ma warunków do lądowania, była presja ze strony przełozonych i pewnie pomyślał " ja Wam pokaże że Polski pilot nawet we mgle wyląduje" no i spróbował....
Ostatnio edytowane przez AYALA : 14.07.2010 o godz. 17:05.
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 14.07.2010, 17:02
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
flustracja
Chyba chodziło o frustrację?

Pytanie do jednych i drugich, czy wierzycie, że ujawni się opinii publicznej prawdziwą przyczynę wypadku, czy nie będzie to na zasadzie, że jeśli wersja będzie korzystna dla PO to jej zwolennicy odetchną z ulgą, a przeciwnicy odbiorą to jako kolejny wielki spisek i na odwrót? Ja w to nie wierzę i przyjąłem do wiadomości, że do katastrofy doszło z przyczyn nie wiem jakich, ale doszło i co się stało to się nie odstanie.
0 22
Senior Member

Stary 14.07.2010, 17:05
AYALA napisał(a):Wyświetl post
oj jak to wyjdzie że była presja na pilota żeby wylądował to będzie eksmisja z Wawelu ale w nocy.
Nie trawie Palikota ale obawiam sie ze miał racje.A takie teorie były spiskowe a prawda okazała sie bardziej prozaiczna.Była mgła, pilot był INFORMOWANY dwukrotnie że nie ma warunków do lądowania, była presja i pewnie pomyślał " ja Wam pokaże że Polski pilot nawet we mgle wyląduje" no i spróbował....

Bzdura. Albo nie znasz sprawy, albo perfidnie kłamiesz. Pilot dostał info od polskiego pilota, lądującego troche wcześniej na tym lotnisku, że spokojnie może próbować lądować 'jak najbardziej'.

emj10 napisał(a):Wyświetl post

Pytanie do jednych i drugich, czy wierzycie, że ujawni się opinii publicznej prawdziwą przyczynę wypadku, czy nie będzie to na zasadzie, że jeśli wersja będzie korzystna dla PO to jej zwolennicy odetchną z ulgą, a przeciwnicy odbiorą to jako kolejny wielki spisek i na odwrót? Ja w to nie wierzę i przyjąłem do wiadomości, że do katastrofy doszło z przyczyn nie wiem jakich, ale doszło i co się stało to się nie odstanie.
Uważam dokładnie tak samo i za ten stan rzeczy winię aktualnie rządzących, gdyż nie zrobili wszystkiego, żeby przejąć śledztwo oraz w zdecydowanie mniejszym stopniu władze ustawodawcze, że nie naciskały na maksa by natychmiast powstała komisja śledcza i media, które nie zrobiły nic by wyjaśnić katastrofę (powinni tysiącami leciec do Smoleńska i dawać wszystkim łapówy coby dotrzeć do kogokolwiek związanego z ludzmi z wieży chociażby), natomiast stworzyły klimat wokół tych mediów, które miały odwagę zadać nawet najbardziej niedorzeczne pytania, że są to media paranoiczne i oszołomskie. A prawda jest taka, że w tej sprawie powinno zostać zbadane wszystko. Od pytań Palikota po wąptliwości ludzi wystąpujących w filmie Pospieszalskiego. Od tego czy Prezydent się spóźnił i dlaczego, aż po to dlaczego polski rząd nie prowadzi śledztwa, a Rosja nie wydaje nam większości dowodów.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 14.07.2010 o godz. 17:09.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

michu-k
Senior Member

Stary 14.07.2010, 17:06
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Mnie ta katastrofa już ani ziębi ani grzeje. Smutny jest fakt, że pokazuje jedynie obłudę i zakłamanie polskiego społeczeństwa, ślepo wierzącego w zamachy i inne rzeczy.
AYALA
Senior Member

Stary 14.07.2010, 17:18
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Bzdura. Albo nie znasz sprawy, albo perfidnie kłamiesz. Pilot dostał info od polskiego pilota, lądującego troche wcześniej na tym lotnisku, że spokojnie może próbować lądować 'jak najbardziej'.
.
był informowany o mgle przez wieże jak i przez pilota Jaka-40 wiec znał warunki i w tym momencie powinien odleciec albo do Warszawy albo na inne lotnisko ale skoro był presja na pilota wiec spróbował wylądowac.
saklak1906
Senior Member

Stary 14.07.2010, 17:18
że nie naciskały na maksa by natychmiast powstała komisja śledcza.
A Ty widziales jaka kolwiek komisje sledcza ktorzy by cos uslalila?Daj popracowac ludzia ktorzy sie na tym znaja a nie politykom.

Nie dosc Ci tych komisji ktore sa? przeciez to jest jedna wielka komedia jak to sie oglada. Ile czlonkow komisli tyle wersji.

PiS da do komisji Macierewicza i sie zacznie jazda bez trzymanki, insynuacje ch.. wie jakie tajne raporty do prezesa z ktorych wynika ze byl zamach stulecia tylko nie mozna go odtajnic dla dobra narodu.

Grali na emocjach ludzi w wyborach katastrofa tylko nie oficjalnie a teraz jada na maksa noz uda sie cos ugrac przed wyborami samorzadowymi a jak nie to do parlamentarnych ludzie zapomna i sie nowa strategie wymysli.

Beda kowboje beda, dzieci kwiaty, Cymanski pospierwa na wiecu ku czci Jarka i ciemny lod ze wschodu i malopolski( wstyd mi z tego powodu) kupi te bajki i popra jedynego sprawiedzliwego tego narodu bo mu brata Ruskie zabili to trzeba na niego glosowac bo tylko On moze nas uratowac.
,
0 22
Senior Member

Stary 14.07.2010, 17:26
AYALA napisał(a):Wyświetl post
był informowany o mgle przez wieże jak i przez pilota Jaka-40 wiec znał warunki i w tym momencie powinien odleciec albo do Warszawy albo na inne lotnisko ale skoro był presja na pilota wiec spróbował wylądowac.
No, to tym razem już niestety na pewno kłamiesz. Pilot Jaka informował go, że 'jak najbardziej' może próbować lądować. Koniec kropka. Tu nie ma miejsca na spekulacje.

Saklak - Jak ochłoniesz to napisz na spokojnie wszystko jeszcze raz, a odpiszę.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

dostuffca
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 14.07.2010, 17:41
No, to tym razem już niestety na pewno kłamiesz. Pilot Jaka informował go, że 'jak najbardziej' może próbować lądować. Koniec kropka. Tu nie ma miejsca na spekulacje.

Saklak - Jak ochłoniesz to napisz na spokojnie wszystko jeszcze raz, a odpiszę.
Zacznijmy od tego zdania "Powiedziałem, że nam się udało, ale zawsze tak mówię po wylądowaniu". Co oczywiście oznacza "jak najbardziej".

Cytat:
Pilot potwierdza m.in. panujące wówczas, bardzo złe warunki atmosferyczne i to, że trzykrotnie ostrzegał o tym załogę Tu-154. Zasłaniając się tajemnicą śledztwa, nie chce powiedzieć, czy odradzał kolegom lądowanie. Tak twierdzi rosyjska komisja badająca wypadek. "Informowałem o coraz gorszych warunkach - powtarza - a te były poniżej minimum bezpieczeństwa".
źródło:http://fakty.interia.pl/fakty_dnia/n...aka-40,1481788

Cytat:
Przekazaliśmy kolegom informację o pogarszającej się pogodzie – mówi pilot. - Zasugerowaliśmy, żeby nie zniżali się poniżej jakiejś tam wysokości i ewentualnie, jeżeli zdecydują się podejść do lotniska, żeby uważali strasznie – kontynuuje.

- Kolega, z którym rozmawiałem (był to major Robert Grzywna) podziękował mi za te informacje. Powiedział, że skonsultuje się z dowódcą załogi (kapitanem Arkadiuszem Protasiukiem), no i na tym w sumie skończyła się nasza rozmowa – dodaje.
źródło:http://www.tvn24.pl/12690,1657219,0,...wiadomosc.html

Cytat:
Pan odradzał tupolewowi lądowanie? Tak twierdzi MAK.

- Nie mogę o tym mówić. Powiem tyle: ja osobiście rozmawiałem z mjr. Robertem Grzywną, drugim pilotem Tu-154. Przekazałem mu informacje o warunkach meteorologicznych i ostrzegłem go, że są nieciekawe.

Nieciekawie, czyli nie ląduj?

- Przekazałem swoje sugestie. Nie powiem, jakie to były sugestie.
źródło: http://wyborcza.pl/1,75478,7913721,T...#ixzz0tfxGdku0
Ostatnio edytowane przez dostuffca : 14.07.2010 o godz. 17:49.

0 22
Senior Member

Stary 14.07.2010, 17:58
Ale może nie przedstawiajmy tłumaczeń autorów z wycofaniem się czy nie tylko skupmy się na tym co piloci TU-154 usłyszeli. Bo usłyszeli to:

Cytat:
"No, nam się udało w ostatniej chwili wylądować. No, powiem szczerze, żę możecie spróbować, jak najbardziej. Dwa AMPy są, bramkę zrobili, także możecie spróbować, ale... jeżeli wam się nie uda za drugim razem, to proponuję wam lecieć na przykład do Moskwy albo gdzieś."
(kopia nr 1 stenogramu od Rosjan).

Nie jest ważne aktualne tłumaczenie autorów, bo piloci TU go nie czytają. Czytali tekst, że JAK NAJBARDZIEJ mogą DWA RAZY sprobować !!!

Dla mnie koniec tematu. Kto chce może dalej wbrew faktom wciskać kit, że nasi piloci cokolwiek odradzali.

P.S. Chyba, że stenogramy są bujdą na resorach, czego w zasadzie wykluczać nie można.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

orzeu
Senior Member

Stary 14.07.2010, 18:06
Saklaku wyksztalcony (flustracja, ludzią, **** wie) jeszcze jeden tekst o ciemnym ludzie albo glupich ludziach ze wschodu i wylatujesz stad na zawsze zwolenniku budowania zgody, nie dzielenia ludzi na lepszych i gorszych i tolerancji.
WISŁA PANY !!
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 14.07.2010, 20:28
Jak pisalem o takiej mozliwosci jakis miesiac temu to mnie zbesztano nie milosiernie i zwyzywano od debili.
Spokojnie z biegiem czasu wszystko wyjdzie.
Mlody pilot nie wytrzymal presji i mamy co mamy a powinien powiedziec gon sie karakanie ja tu rzadze nie Ty i twoja swita.

Ale Pis-uary sie z tym nigdy nie pogodza(ze nie bylo zamachu) i do usranej smierci beda mowic o spisku stulecia.
Beda grac na emocjach ludzi mniej wyksztalconych i wierzacych w wszystko co pleban powie z ambony zeby sie tylko dorwac do wladzy.

Kaczor by wlasna matke sprzedal Palikotowi zeby tylko moc wygrac wybory prezydeckie.

Teraz dopiero zaczyna wychodzic flustracja Pis-orow po przegranych wyborach Brudzinski i Kepa to prawie nie eksploduja ze zlosci, beda mowic co im slina na jezyk nie przyniesie do poki sztab kaczki nie wymysli nowej strategi przed nastepnymi wyborami.
No to jak widać słusznie cie tak podsumowano skoro takie brednie pisałeś. Jak widać dalej nie zmądrzałeś i klepiesz jak tępy Palikot.
Jask widać WSI 24 chce teraz przykryć nieudolność tuskowego nierządu i fakt celowego naprowadzenia samolotu przez ruskich podajacych im złe dane. Teraz bedzie roztrząsanie co pilot miał na myśli zamiast wcześniej wymienionego faktu.
Powód: dodane
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 14.07.2010 o godz. 20:32.
Mahazel888
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 15.07.2010, 07:49
i ciemny lod ze wschodu i malopolski
dziękujemy Ci za te pieszczoty ,kochasiu spod Gubina przywieziony w wagonach bydlecych zza Buga.
saklak1906
Senior Member

Stary 15.07.2010, 08:17
orzeu napisał(a):Wyświetl post
Saklaku wyksztalcony (flustracja, ludzią, **** wie) jeszcze jeden tekst o ciemnym ludzie albo glupich ludziach ze wschodu i wylatujesz stad na zawsze zwolenniku budowania zgody, nie dzielenia ludzi na lepszych i gorszych i tolerancji.
Przyjacielu drogi sam jestem ze wschodu i dobrze wiem kto tam glosuje na kaczki.A glosuja Ci ktorym pleban z ambony powie ze to jest jedyny sluszny kandydat.

Dla wiekszosci nie ma to znaczenie co proponuje dla Polski i co chce zrobic tylko to ze Rydzyk popiera i ksiadz dobrze mowi to musi byc dobry.
A tak sie sklada ze Jareczek wygral tam gdzie jest najwiecej praktykujacych katolikow i gdzie wplyw kosciola ludzi jest ogromny.

Wszystkie media ktore napisza lub pokaza cos co nie pasuje kaczorowi i jego zwolennikom jest brane jako atak na jedynych sprawiedliwych tego narodu, media oczywiscie sa niemieckie i sterowane przez Tuska jak i przez PO.
Oczywiscie jedynymi slusznymi sa Nasz Dziennik Tv Trwam i radio ojca dyrektora bo one wyzwola Polske z rak sztana jak to jeden ksiadz z ambony na kazaniu okreslil Komorowskiego.

Nie oszukujmy sie gdyby kosciol nie poparl PISu to by 10% wyniku w wborach nie zrobili
Ostatnio edytowane przez saklak1906 : 15.07.2010 o godz. 08:42.
,
Mahazel888
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 15.07.2010, 08:42
Przyjacielu drogi sam jestem ze wschodu i dobrze wiem kto tam glosuje na kaczki.A glosuja Ci ktorym pleban z ambony powie ze to jest jedyny sluszny kandydat.

Dla wiekszosci nie ma to znaczenie co proponuje dla Polski i co chce zrobic tylko to ze Rydzyk popiera i ksiadz dobrze mowi to musi byc dobry.
"Kaczki:" jak miło , jak można wyśmiać typowo polskie nazwisko : Kaczyński. A co do pana pleban na wschodzie, co ludzie głosują jak on każe, to w WIELKIM mieście ludzie glosują jak pan Kardynał rozkaże, taka jest tylko różnica. A jak już mamy jechać antyklerykalna nutą to różnica miedzy Komorowski a Kaczyńskim jest taka, że Kaczyński dałby Rydzykowi miliony na odwierty, a Komorowski da te miliony ,Glempowi na jego fanaberie stulecia, na 3465 kościółek w stolicy, troszkę tylko większy niż inne. Z punktu widzenia antyklerykała różnica miedzy PO a PiS jest żadna.

A co do programu to PiS jakiś tam ma, można się nie zgadzać , można krytykować,ale jest(spóźniona lustracja, rozpieprzenie monopolu korporacyjnego,mrzonki o Polsce jagiellońskiej). A ta cała sepleniąca ekipa tylko na słupki patrzy ,waRRRRRRRRRRczy niuchając skąd wieje wiatr.
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 15.07.2010, 08:52
to napisz co który proponuje dla Polski co zrobia i co juz zrobili w jakis punktach i tyle, pójde z ta lista do plebana i spytam sie czemu mnie k... oszukał , skoro taki saklak pokazał mi ile dobrego dla nas robią
alejasienieznam
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 15.07.2010, 09:25
Nie oszukujmy sie gdyby kosciol nie poparl PISu to by 10% wyniku w wborach nie zrobili
Po pierwsze: "Kościół" pisze się z dużej litery.

Po drugie: co to znaczy, że "Kościół poparł PiS"?
Że w Watykanie jest specjalna, tajna komórka do walki z PO?
Że może przysyłają do biednej Polski księży po przeszkoleniu u Jezuitów, coby nawracali heretyków na jedyną słuszną, PiSowską wiarę?
Czy może, że jakiś wioskowy ksiądz przekroczył pewną linię, której nie powinien przekraczać.

Jeśli to ostatnie, to co sądzisz o kazaniu pewnego księdza tu w Krakowie, który powiedział, że "partia, która w nazwie ma cytat z Biblii, niekoniecznie nadaje się do rządzenia".

Podejrzewam, że właściciele sklepów w mniejszych miejscowościach również popierają PiS. Więc dlaczego nikt nie mówi, że "Sklepikarze popierają PiS"?
michu-k
Senior Member

Stary 15.07.2010, 09:47
Zostawcie chłopaka w spokoju, rzuciliście się jak hieny i macie pożywkę.

Kto do cholery zbierał podpisy pod kościołami do umieszczenia kandydata na liście wyborczej? Zebrali ponoć ponad milion. Myślicie, że Ci którzy dali ten głos nie zagłosowali w wyborach albo zagłosowali na innego kandydata? Bzdura!

Prawda jest taka- gdyby nie mohery i podobne, Kaczyński nie miał by tak wysokiego poparcia. Co więcej, jestem gotów stwierdzić że jego miejsce jako kontrkandydat Komorowskiego zajął by Napieralski. Powiem Wam więcej. Jest mi smutno że Małopolska głosowała za Kaczyńskim.

Przerabialiśmy już z resztą politykę "po trupach do celu". Piękne przemówienia do Braci Rosjan, po czym Ci Bracia Rosjanie są zrównywani z błotem. Czysta obłuda i zakłamanie. Niedługo najstarsze pokolenie odejdzie, zobaczymy jak będą układały się wybory. Poważny elektorat JK po prostu przestanie istnieć. Mocne słowa, ale prawdziwe.

Ale co tam, z resztą o czym my rozmawiamy.
Ostatnio edytowane przez michu-k : 15.07.2010 o godz. 09:54.
UniaTarnówZKS1928
Senior Member

Stary 15.07.2010, 09:59
michu-k napisał(a):Wyświetl post
. Co więcej, jestem gotów stwierdzić że jego miejsce jako kontrkandydat Komorowskiego zajął by Napieralski.
To to już by była tragedia.
AYALA
Senior Member

Stary 15.07.2010, 09:59
a miał byc" koniec wojny Polsko-Polskiej " i że" zgoda buduje" .Tyle w tym prawdy co w tych nierealnych obietnicach Bronka jak i Jarka pewnie.Niech sie wezmą za budowe wałów przeciwpowodziowych i zbiorników retencyjnych żeby nas znowu nie zalało albo za autostrady.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 15.07.2010 o godz. 10:04.
Tiramisu
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 15.07.2010, 10:04
Zostawcie chłopaka w spokoju, rzuciliście się jak hieny i macie pożywkę.
Sam się wystawił.

Prawda jest taka- gdyby nie mohery i podobne, Kaczyński nie miał by tak wysokiego poparcia. Co więcej, jestem gotów stwierdzić że jego miejsce jako kontrkandydat Komorowskiego zajął by Napieralski.
Przyszły mi do głowy dwie wersje myśli po przeczytaniu tego. Nie mogłam się zdecydować, którą umieścić:
1. Gdyby babcia miały wąsy to by była dziadkiem.
2. Gdyby nie mohery i (tym) podobne miejsce Kaczyńskiego zająłby Napieralski. Przeczytaj to zdanie kilka razy i zastanów się czy nie pójść w niedzielę do kościółka, albo chociaż pod kościółek i podziękować moherom i podobnym za to, że jednak Napieralski na miejscu Kaczyńskiego nie jest. Mam swoją teorię na to, dlaczego w ostatnich latach podejście ludzi do Kościoła jest jakie jest, i dlaczego Kościół sam na siebie bicz kręci, ale nie będę się wychylać w temacie, bo wielkim politologiem nie jestem. Natomiast wolę moherową babcię od widoku pedałów na ulicy. Wolę konserwatyzm od wyścigu szczurów. Jaka ja jestem niedzisiejsza.

Powiem Wam więcej. Jest mi smutno że Małopolska głosowała za Kaczyńskim.
Lizaczka na pocieszenie?
"Nawet jeśli serce miałbym sztuczne to biłoby wraz z bębnem za Wisłę,,,"
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 15.07.2010, 10:05
Prawda jest taka- gdyby nie mohery i podobne, Kaczyński nie miał by tak wysokiego poparcia. Co więcej, jestem gotów stwierdzić że jego miejsce jako kontrkandydat Komorowskiego zajął by Napieralski. Powiem Wam więcej. Jest mi smutno że Małopolska głosowała za Kaczyńskim.
Używając Twojego języka i sposobu myślenia można by napisać tak:

Prawda jest taka gdyby nie tuskdojcze, mniejszości narodowe, przesiedleńcy zza Buga mieszkający na ścianie zachodniej Polski, więźniowie zakładów karnych oraz geje, Komorowski nie miałby tak wysokiego poparcia. I wtedy tez jestem gotów stwierdzć, ze jego miejsce zająłby Napieralski.
Jestem dumny, ze mieszkańcy Małopolski nie znaleźli się w tym ww. wątpliwie przyjemnym gronie.
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 15.07.2010, 10:12
Tiramisu napisał(a):Wyświetl post
Sam się wystawił.

Przyszły mi do głowy dwie wersje myśli po przeczytaniu tego. Nie mogłam się zdecydować, którą umieścić:
1. Gdyby babcia miały wąsy to by była dziadkiem.
2. Gdyby nie mohery i (tym) podobne miejsce Kaczyńskiego zająłby Napieralski. Przeczytaj to zdanie kilka razy i zastanów się czy nie pójść w niedzielę do kościółka, albo chociaż pod kościółek i podziękować moherom i podobnym za to, że jednak Napieralski na miejscu Kaczyńskiego nie jest. Mam swoją teorię na to, dlaczego w ostatnich latach podejście ludzi do Kościoła jest jakie jest, i dlaczego Kościół sam na siebie bicz kręci, ale nie będę się wychylać w temacie, bo wielkim politologiem nie jestem. Natomiast wolę moherową babcię od widoku pedałów na ulicy. Wolę konserwatyzm od wyścigu szczurów. Jaka ja jestem niedzisiejsza.

Lizaczka na pocieszenie?
Zuch dziewczyna!
Boia chi molla !
jachting
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 15.07.2010, 10:15
W każdym razie jak widać Kaczyński był "hojniejszy" .
Swoją drogą , dziwne jest to że oni obiecywali i zachowywali sie tak jakby ubiegali się o fotel premiera ...
Prezydent tak na prawde nie ma takich uprawnien i nieco innymi rzeczami się zajmuje , no ale cóż nikomu jak widać nie przeszkadzała ta hucpa polityczna .
Komorowski teoretycznie może coś zrobić we wspolpracy z rzadem , a co mógłby Kaczynski ?
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
michu-k
Senior Member

Stary 15.07.2010, 10:20
Tiramisu napisał(a):Wyświetl post
Lizaczka na pocieszenie?
Nie bądź taka cwana forumowa gwiazdeczko
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 15.07.2010, 10:26
Cytat:
Gdyby nie mohery i (tym) podobne miejsce Kaczyńskiego zająłby Napieralski. Przeczytaj to zdanie kilka razy i zastanów się czy nie pójść w niedzielę do kościółka, albo chociaż pod kościółek i podziękować moherom i podobnym za to, że jednak Napieralski na miejscu Kaczyńskiego nie jest.
Zadam ceremonialne pytanie: i co z tego? Piszesz o Napieralskim jakby był socjalistycznym belzebubem który kościoły zamieniałby na magazyny, wprowadził kartki na żywnosć albo obowiązkowy parytet gejów i żydów w miejscu pracy Nic mnie bardziej nie śmieszy niż przedstawianie Kaczyńskiego i jego ugrupowania jako świętego Jerzego na koniu, który jest ostatnią deską ratunku dla Polski przed zalewem komuchów, pedałów czy innej żydomasonerii.

Cytat:
Mam swoją teorię na to, dlaczego w ostatnich latach podejście ludzi do Kościoła jest jakie jest, i dlaczego Kościół sam na siebie bicz kręci, ale nie będę się wychylać w temacie, bo wielkim politologiem nie jestem. Natomiast wolę moherową babcię od widoku pedałów na ulicy. Wolę konserwatyzm od wyścigu szczurów. Jaka ja jestem niedzisiejsza.
Niech się pani nie krępuje, śmiało. Czyja to teraz wina? Wykształciuchów, Bartoszewskiego i jego siostry która wyszła za SS-mana czy może Michnika z Walterem?

Zostawię dla siebie subiektywną ocenę wczorajszego kabaretu, bo zaraz się pewnie wszyscy na mnie rzucą

Na koniec chciałbym także, trochę abstrahując od tematu, ostudzić co poniektórym główki. Patriotą można być niezależnie od popieranej opcji politycznej. Konserwatywne skrzydło sceny politycznej nie ma wyłączności na słowo "patriotyzm", a żeby kochać Polskę i pragnąć wspólnego dobra nie trzeba wcale biegać z falangami albo pomstować na pedałów

Cytat:
Za tego typu sformułowanie Jarosław Kaczyński powinien być wygoniony z kraju - w ten sposób Janusz Palikot (PO) odniósł się w rozmowie z Moniką Olejnik w Radiu Zet do słów Jarosława Kaczyńskiego, który stwierdził, że to Donald Tusk ponosi odpowiedzialność za katastrofę. Według polityka szef PiS szkodzi polskiemu państwu "w sposób niebywały". - Wiemy na pewno, że Jarosław Kaczyński jest oszustem, że przez kilka miesięcy oszukiwał cały naród tylko po to żeby wygrać wybory i zdobyć władzę, a tak naprawdę żyje chęcią odwetu i poniżenia wszystkich innych - dodał.
I tak się teraz ****a będą licytować, PiS obciążając PO odpowiedzialnością za katastrofę Tupolewa, a PO ripostując Kaczyńskiego ustami błazna z Polmosu.
Ostatnio edytowane przez Watts : 15.07.2010 o godz. 10:42.
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 15.07.2010, 10:45
Z teorii spiskowych wydaje mi się, że gdzieś tam u góry istnieje koalicja PIS i PO.
A te wszystkie najeżdżania na siebie są po to, żeby zmarginalizować inne partie z SLD na czele.

Słodka kampania - suma głosów na PO i PiS maleje, SLD - rośnie
Kampania w stylu Palikota i Rydzyka - suma głosów na PO i PiS rośnie, SLD - maleje

Proste jak długo się będą najeżdżać(pokazywać jak największe różnice) tak długo zostaną u władzy.

Taktyka dla SLD - nie popieranie żadnych i ciągłe wałkowanie że PiS i PO to jedno i to samo.
Ale w Lewicy chyba jest ciągła walka interesów(poparcie Olejniczaka, Kwaśniewskiego, Cimoszewicza- już w I turze) dla Komorowskiego.

Edit:

Tyle, jeszcze, że ostra krytyka raczej szkodzi samej partii.
Atakuje Po w sposób wybitnie debilny - Pis idzie w górę, atakuje PIS w sposób również debilny, PO idzie w górę.
Całość wygląda jak z góry zaplanowana gra, dzisiaj wy po nas pojedziecie, jutro my po was. Ważne że razem na tym zyskamy.
Ostatnio edytowane przez -Goral- : 15.07.2010 o godz. 10:51.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów