|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Wiem, że było to pisane dużo razy, ale się powtórzę- testy piłkarzy w naszym klubie to jakaś jebana farsa.
Jakby tak policzyć współczynnik testowanych do zakontraktowanych przez nas piłkarzy to jesteśmy w ciemnej dupie, testujemy jakiś korniszonów i odrzuty odrzutów. Wiem, że nie ma racjonalnych przesłanek aby testować jakiś lepszych grajków ale...Byłoby miło. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Czyli klaruje się sytuacja w naszym klubie... dalej króluje tam niemoc i słabość!:/ Sami prowokują takie sytuacje, jak ta z obrońcami, a potem wołają efektów. Z resztą to było już pisane. Nasz klub jest na równi pochyłej!! W tym roku walczymy o puchary, w przyszłym o środek tabeli, za 2 lata kto wie... Smutno!:/ Trzeba wierzyć!
AHA: I jeszcze jak przypomnę sobie tekst o tym, że do wyjazdu do Niemiec kadra musi być skompletowana, to mi się nie dobrze robi!!! ![]()
Ostatnio edytowane przez WislaOnly : 14.07.2010 o godz. 22:15.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
A w lidze? Jeśli tylko transfert w Legii i Polonii sie sprawdzą to przyjdzie nam walczyć 0 3-4 miejsce. Obiektywnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Spojrzmy prawdzie w oczy
To najsłabsza Wisla od lat,z najgorszą obrona od czasow TF,z wiecznie niedoleczonymi Garguła i Brozkiem i Zurawiem ktory jest duzaym znakiem zapytania. To wszytsko sprawia ze mamy w gaciach kiedy mamy zagrac 2 II rudzie Ligi Europejskiej. Jakby tak popatrzec wstecz to golym okiem widac ze z tej druzyny zosatali wyprzedani wszyscy na ktorych mozna zarobic ,no moze zostal jescze Diaz. Nie ma co stan kadrowy wyglada jak stan naszego stadionu czyli jeden wielki chaos. A jakby ktos nie zauwazyl rywale sa coraz silniejsi + doskoczyła Polonia.Ciemnośc widze. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
Jaka równia pochyła jaki środek ;/ Czyli co za 3 lata 1 liga a za 10 okręgówka ? ;> Ludzie wam już się kompletnie na mózg rzucił ten brak transferów. Ja sobie już dawno dałem z tym spokój będą to będą... Mi jest nie dobrze jak takie coś czytam Kibice Wisły pff |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Czy wy czytacie czasem co sami piszecie? Widzicie ciemność, a nie macie zielonego pojęcia na temat tego, co się dzieje w klubie oraz jaki jest dokładny stan zdrowia wracających po kontuzjach zawodników. Nie macie także bladego pojęcia o tym, jakie będą dalsze ruchy transferowe klubu oraz jaki poziom prezentują sprowadzeni zawodnicy, bo nie mieliście prawa widzieć ich na oczy. Ba, już nas niektórzy spychają w tabeli za Polonię, która na razie nie wykonała żadnego transferu gotówkowego i zbiera przeciętnych piłkarzy ligowych, może nieznacznie tylko lepszych od tych, których dotychczasowo miała w kadrze.
Skończcie pieprzyć, bo aż przykro się to czyta. ![]()
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Jest to zabieg, by zamknac twarz kibicom. Pozniej zarzad mowi: "Ej, ale przeciez probowalismy, testowalismy" Kiedy juz trafi się na prawdę ciekawy zawodnik to albo nie ma pieniędzy na kontrakt albo koleś wyjeżdza, bo zarzad zbiera się z podpisaniem kontraktu 2 tygodnie. Wojciechowski może wielkiego pojęcia nie ma, ale dogadać z zawodnikiem potrafi sie bardzo szybko. Juz za Petrescu tak było. Rumun podstawiał ciekawych zawodników, ale juz na starcie mu mowili: "musi być z kartą w ręku, niskie wymagania finansowe i najlepiej kontrakt motywacyjny" A co mnie smieszy ? Od paru sezonow rowniez slysze, ze transfery beda jak sprzedamy kogos. Sprzedalismy Marcelo za ponad 3 miliony euro, a transferów jak nie ma, tak nie ma. Tlumaczenia, ze wstrzymamy sie z transferami do nastepnej rundy sa wyjatkowo smieszne, gdyz swiadczylyby o glupocie wlasciciela, ktorego Mp najwyrazniej nie interesuje. Bo wyobrazcie sobie, ze odpadamy z Litwinami (wiele nie trzeba), to co Cupial powie: "Kochanie, gramy tym co mamy" - zrobil tak po Levadii. Potrzebujemy nowych zawodnikow, by zdobyc MP. Jednym slowem: "Cupial chce zdobyc tytuly jak najnizszym kosztem" - to przynosilo zamierzony skutek pare lat temu. Teraz inne druzyny nie czekają na ruchy Wiselki, wypzredzają ją. Dziękuję |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Moze i nie mam pojecia bo w klubie nie siedze,ale wystarczy mi 2 oczu zauwazyc ze w tym klubie dobrze sie nie dzieje. Oczywiscie zawsze mozna sobie pogdybac ,ale to juz kolejne okienko przed Pucharami w ktorym zamiast sie wzmacniac ,oslabiamy -a w tym rozwalismlismy sobie cała obrone.Brawo ,LE ,LM juz na nas czeka. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Okno transferowe jeszcze się nie zakończyło i nie odpadliśmy jeszcze z pucharów. Będziecie mogli mówić, że się skończyło jak zawsze, jeśli zespół faktycznie nie zostanie już wzmocniony i w efekcie odpadniemy z pucharów. Trochę się w klubie zmienia, jest nowy-stary prezes, zatrudniony niedługo wcześniej dyrektor wykonawczy, dyrektor marketingu, pierwszy trener, asystent i szkoleniowiec bramkarzy oraz kilka nowych twarzy w zespole. Zakończono sagę z bramkarzami, co chyba o czymś też może świadczyć, a w dodatku wydano już blisko milion euro, co nie miało miejsca już od dawna. Nie chodzi o to, że wszystko jest cacy, tylko żeby wstrzymać się ze smuceniem. Nikomu to nie pomaga, a wpisy na tym forum, jak pewnie wiecie, są inspiracją dla różnej maści pismaków, którzy potem powielają te bzdury na łamach swoich gazet. Już kilka razy widziałem sformułowania lub przykłady użyte na tym forum, na łamach różnych gazet - przykładowo GW lub PS.
![]()
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Wydano milion euro hmmm.
Dostali w zamian okolo 5 milionów euro (Głowacki, Marcelo) Odeszli Alvarez, Ba, Jop, Glowacki, Marcelo, Bulgar - Kolejne milion euro, chodzi mi tutaj o place tych zawodnikow. To chyba tyle, mecz juz dzisiaj !!! Najgorsze jest to, ze kiedys nie balbym sie takiego meczu, dzis juz sie obawiam |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dlatego piszcie, że nic nie wiem, że nie jestem kibicem. Moje wnioski wysuwam na podstawie obserwacji tego co dzieje się w klubie, boli mnie to, smutno mi gdy na to patrzę, ale najsmutniejsze jest to, że zamiast sytuację poprawić- pogarszają, a klub i kibiców wystawiają na pośmiewisko. pozdro |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Moze to dlatego ze w chuju mamy to kto tutaj przyjdzie bo nie kibicujemy transferom, trenerom, pilkarzom, czy **** wie komu, tylko kibicujemy klubowi. To co wymienilem wczesniej jest tylko jego czescia. A nie glowna skladowa. Wisla to historia, legenda polskiej pilki ktora nadal jest pisana. Chcesz to sobie dalej kibicuj transferom ale najlepiej idz sie spuszczac na forum Barcelony, bo tam transferow maja od chuja i ciut ciut. Albo chociaz tutaj nie narzekaj na brak transferow gdy okienko jest otwarte raptem 2 tygodnie.
Dziekuje, bez odbioru. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
a nawet jeśli wystawiają na pośmiewisko co według mnie jest największym debilizmem jaki można było wymyśleć to co? mam wjeżdżać na jedynych ludzi którzy są w stanie coś zmienić? jak nie oni to kto? przyszedł nowy prezes zmieniają się struktury klubu a na transfery przyjdzie czas. nawet jeśli w tym roku MP nie będzie to co z tego? życie! raz mistrz jest raz go niestety nie ma, a nawet jeśli będziemy walczyć o środek tabeli to nie będę się wstydził powiedzieć komukolwiek że kibicuję Wiśle
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Osman Chavez w Wiśle?
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html gość prezentuje się przyzwoicie, zagrał we wszystkich 3 meczach na MŚ... oby to była prawda Oldpara ale to media z Hondurasu puściły takie info ![]()
Ostatnio edytowane przez tomasz_19 : 15.07.2010 o godz. 07:09.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
To by było grube nazwisko...
Ale może to znowu kaczka dziennikarska - źródło: Super Express ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Czy te nazwisko juz sie na naszym forum nie przewijało
Poza tym, pamiętacie jak chyba Jarosz (czy Basałaj) mowili o róznych kierunkach transferowych zwiazanych z napastnikiem? Był wspomniany Honduras, media podchwycily Costlyego (mysle, ze to byla kaczka). Ponadto, pamietam jak zbymak pisał, ze na oku mamy uczestnika Mundialu. Miejmy nadzieje, ze to on i przejdzie do Wisełki ![]()
Uwaga ogloszenie: Jeśli mieszkasz w okolicach Warszawy i regularnie jezdzisz na mecze Wisełki lub znasz osobę, która odpowiada tym kryteriom proszę napisz do mnie na priv. Szukam osób z tych okolic, z którymi mógłbym udawać się na mecze i wspierać ABG. Dziękuję za uwagę
Śląsk - Wisla - Lechia Braci się nie traci! edit by Jaroo1 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A tak w temacie: Chavez byłby baaardzo ciekawa opcją. Może jednak info z TSW mówiące o trzech transferach czekających na wynik dwumeczu z Litwinami nie jest ściemą? W sumie pamiętacie Levadię, wtedy też był dopięty transfer tego węgierskiego napadziora ale "popis" naszych kopaczy spowodował że transfer nie doszedł do skutku. Cóż, oby tym razem nie było wpadki a za to dla nas była nagroda w postaci wzmocnień. |
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
|
Tylko ze nie rozumiem za bardzo po co czekac na mecz z Szawle, skoro w nastepnej rundzie i tak sie wylozymy. Z bardzo duzym prawdopodobienstwem.
Ani jakis pieniedzy za pokonanie Litwinow nie dostaniemy, ani nigdzie nie awansujemy. Bo opcja, czekamy na mecz czwartkowy brzmi jakbysmy grali wlasnie mecz o awans do fazy grupowej LM, gdzie sie zarobi od strzala pare milionow. A gramy w jakis zasranych preeliminacjach za ktore dostaniemy 100 euro. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Może nie bierzemy pod uwagę jeszcze jednej możliwości - może ten dzisiejszy mecz ma być "papierkiem lakmusowym" stanu naszej kadry.
Innymi słowy, działacze chcą sprawdzić czy możemy się oprzeć na tym co już mamy jako na szkielecie drużyny, który zupełnie obiektywnie powinien sobie poradzić z Litwinami. A następnie po pewnych uzupełnieniach (mam tu na myśli wzmocnienia, uzupełniające skład) walczyć w pucharach i lidze. Czy też jeśli mecz dzisiejszy skończy się nie satysfakcjonującym wynikiem, potrzebna będzie dalsza głęboka przebudowa zespołu. W takiej sytuacji będzie konieczność dalszej sprzedaży zawodników i pozyskaniu tanich ale perspektywicznych zastępców. A w najbliższym sezonie skupimy się bardziej na budowie drużyny niż na wynikach. Osobiście uważam że byłoby to bardzo racjonalne podejście. Na pewno w sensie ekonomicznym. ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Member
Od: 01.2009
Offline |
|
Z bardzo dużym prawdopodobieństwem, ty chyba sie nie orientujesz w realiach LE. Wisła będzie w III rundzie rozstawiona i ma bardzo duze szanse na to zeby przejsc do kolejnej rundy, ale skoro ty masz takie negatywne założenie to moze troche wrzuc na luz i odetchnij, bo cos widze, ze kreowanie atmosfery zepsucia w Wisle i pasma niepowodzen, takze w innych (niesportowych) strukturach odbija sie na swiadomosci wielu kibicow ( w tym adminow) ![]()
Uwaga ogloszenie: Jeśli mieszkasz w okolicach Warszawy i regularnie jezdzisz na mecze Wisełki lub znasz osobę, która odpowiada tym kryteriom proszę napisz do mnie na priv. Szukam osób z tych okolic, z którymi mógłbym udawać się na mecze i wspierać ABG. Dziękuję za uwagę
Śląsk - Wisla - Lechia Braci się nie traci! edit by Jaroo1 |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2005
Offline |
|
|
Nie wydaje mi sie ze to kaczka SE. Wyglada na to ze info wszlo ze strony hondurasu.
http://www.laprensa.hn/Ediciones/201...-futbol-polaco |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
"W szczególności uważamy, że Osman uda się w tym kraju, ponieważ, oprócz bycia doskonałym graczem, dobry człowiek, bardzo ludzki", powiedział lider." fajnie, że nie ściągają jakiś kretynów, którzy obrażają się na cały świat, bo nie zagrali meczu... skoro to jest prawda co o nim tam piszą...
"Platense wiceprezes grupy, Mario Sierra, powiedział, że "to jest fakt", że Osman Wisła Kraków zagra w polskiej piłce nożnej." no zobaczymy... |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Tu nie chodzi tylko o LE - zostaliśmy z 3 stoperami gdzie jeden już myśli emeryturze jeden nie zagrał ani minuty w oficjalnym meczu i nie wiadomo co tak naprawdę potrafii a trzeci raczej do gry w pierwszej jedynace się nie nadaje. Tak że kupno stopera jest konicznością i LE i na normalne mecze.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
To teraz tylko kontraktowac bo zaraz Legia czy inna Amica stana do walki o niego i bedzie musztarda po obiedzie ...
Obysmy dzis wygrali wysoko i transfery juz jutro byly oglaszane... ![]()
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|